ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η λύση του μυστηρίου του κοριτσίού με τα γυάλινα μάτια. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η λύση του μυστηρίου του κοριτσίού με τα γυάλινα μάτια. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΤΚΜΤΓΜ33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΤΚΜΤΓΜΝέο Μέλος
02/10/2005, 22:36:00
Μέλη του forum,χαίρεται.
Με λένε Βασίλη,και τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς είχα δημοσιεύσει τη λύση για την αντιμετώπιση της Μόρας.Παρόλο που ο σκοπός μου ήταν να βοηθήσω όσους βασανιζόντουσαν από φριχτά βράδια,υπήρξαν κάποια μάλλον ανώριμα σχόλια,ενά απ'αυτά αν θυμάμαι οτί ήμουν ματαιόδοξος.Φυσικά οι περισσότεροι από εσάς ήσασταν πολύ ευγενικοί,ασχέτως του αν πιστέψατε τη θεωρία μου.Παρ'όλ'αυτά,εκνευρίστηκα από τα ''έξυπνα'' σχόλια μερικών,οι οποίοι μάλλον θεωρούν μεγάλο θράσος να δημοσιεύει κάποιος τη λύση ενός μεταφυσικού μυστηρίου.
Όχι όμως αγαπητά μέλη του forum,δεν είμαι ψώνιο,δε προσπαθώ να αποδείξω τίποτα.Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να βοηθήσω και να συνεισφέρω σ'ένα κλάδο που αγαπώ και πιστεύω.
Ο λόγος γι'αυτό το thread είναι μία προσωπική θεωρία,μία ανακάλυψη αν θέλετε,σχετικά με το Κορίτσι με τα Γυάλινα Μάτια,το οποίο έχει εθεαθή πολλές φορές στο νεκροταφείο στην οδό Αναπαύσεως στο Μαρούσι.Ακολουθεί η θεωρία μου:
Το κορίτσι αυτό υπάρχει,είναι εκεί δηλαδή,αλλά δεν είναι αληθινή.Είναι μία εγγραφή,μία ανάμνηση.Εγγραφή είναι η καταγραφή ενός περιστατικού στο χωρόχρονο.Το περιστατικό αυτό καταγράφεται λόγω έντονων συναισθημάτων εκείνη τη στιγμή.Παρ'όλ'αυτά,αυτό το κορίτσι δεν είναι μία συνηθισμένη εγγραφή,αλλά κάτι εντελώς πρωτότυπο.Βλέπετε,οι περισσότερες εγγραφές είναι σαν βίντεο που παίζουν.Πάρτε για παράδειγμα τις εγγραφές εκτελέσεων στο ''στοιχειωμένο'' νοσοκομείο της Κέρκυρας.Είναι σαν βίντεο,δεν έχουν καμία απολύτως αλληλεπίδραση με το περιβάλλον.Η εγγραφή του κοριτσιού όμως,αλληλεπιδρά με το περιβάλλον.Μιλάει σε ταξιτζήδες,ζητώντας τους να τη πάνε σπίτι.Μπαίνει κυριολεκτικά μέσα στα ΤΑΞΙ!
Η εγγραφή αποθηκεύεται στο χωρόχρονο λόγω ενέργειας.Μία εξήγηση που θα μπορούσε λοιπόν να δοθεί σε αυτή τη καταπληκτική εγγραφή είναι οτί το κορίτσι θα μπορεί να είχε έντονη τηλεπάθεια ή τηλεκίνηση,οπότε τα έντονα συναισθήματα της σε ανάμιξη με τα ψυχικά αυτά χαρίσματα να δημιούργησαν μία εγγραφή που αλληλεπιδρά τόσο απίθανα με το περιβάλλον.
Αυτά για το forum.Φυσικά δεν έχω γράψει τα πάντα.Εδώ απλώς σας εξηγώ την ανακάλυψη μου,και όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες μπορεί άνετα να μου γράψει στο e-mail adress που έχω φτιάξει ειδικά για αυτή τη θεωρία.
Το όνομα μου είναι Βασίλης Παπαζόγλου,και είναι χαρά μου να απαντήσω σε απορίες,διαφωνίες(βάσιμες όμως,όχι ειρωνικά σχόλια ή αντιδράσεις για την αντίδραση),και οτιδήποτε άλλο θέλετε να μου γράψετε σχετικά με τη παραπάνω ανάλυση,στο e-mail adress: tokoritsimetagialinamatia@yahoo.gr
Δεν θ'απαντήσω σε απαντήσεις στο forum,αφού δε πρόκειται να ξαναμπώ όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
mariha2912Μέλος
03/10/2005, 03:46:52
ΕΙΧΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΑ,ΜΕ ΑΛΛΟ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΑΦΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΙCK NAME ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ.
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΚΩΔΙΚΟ?
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΝΕΟ ΤΟΠΙΚ? ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ?
ΤΕΛΟΣ, ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΦΟΥ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ, ΚΙ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ Ε-ΜΑΙL ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ?
03/10/2005, 04:33:51
quote:
Το όνομα μου είναι Βασίλης Παπαζόγλου,και είναι χαρά μου να απαντήσω σε απορίες,διαφωνίες(βάσιμες όμως,όχι ειρωνικά σχόλια ή αντιδράσεις για την αντίδραση),και οτιδήποτε άλλο θέλετε να μου γράψετε σχετικά με τη παραπάνω ανάλυση,στο e-mail adress: tokoritsimetagialinamatia@yahoo.gr
Δεν θ'απαντήσω σε απαντήσεις στο forum,αφού δε πρόκειται να ξαναμπώ όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τις παρατηρήσεις της mariha2912.
Βρήκες τη λύση;
Με γειά σου με χαρά σου!

Θες να τη μοιραστείς μαζί μας;
Εάν θες, και πάλι

Με γειά σου με χαρά σου!

εάν πάλι θες μέσω email,
τότε απλά...γειά σου!

Το θέμα αυτό απενεργοποιείται.
Η οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά, μπορεί να συνεχιστεί στο
ήδη υπάρχον θέμα:

Το κοριτσι με τα γυαλινα ματια
κάνε κλικ^^^^

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

AllienΜέλος
26/07/2005, 16:18:32
quote:

quote:

Για πες μας λοιπόν πως τεκμηριώνεις ότι οι διανοητικές λειτουργίες πήγάζουν -όπως λες- από τον νευρικό ιστό -όπως λες!

1) Εχω παρατηρησει οτι οποτε συνθλιβεται ο εγκεφαλος, σταματανε οι
διανοητικες λειτουργειες (don't try it at home !).

2) Δεν εχω συναντησει πουθενα διανοητικη λειτουγια χωρις την
παραπλευρη υπαρξη ενος εγκεφαλου.

Αυτα δεν αποκλειουν 100% την υπαρξη μιας διανοιας που δεν εξαρταται
απο την υλη, αλλα πρεπει να παραδεχτεις οτι αποτελουν συντριπτικα
τεκηρια υπερ της αποψης μου (αντε ας πουμε κατα 98%).

Σε προκαταλαμβανω οτι ΔΕΝ μπορω να εξηγησω ολες τις διανοητικες
λειτουργειες χρησιμοποιντας την χημεια και τη βιολογια (αν μπορουσα
θα επαιρνα το Νομπελ, ευχαριστω πολυ). Ομως δεν βλεπω κανενα λογο
γιατι να χρειαζεται κατι παραπανω απο (εξεραιτικα εξελιγμενη) χημεια
και βιολογια για να εξηγηθει το φαινομενο της "Πνευματικης
λειτουργιας"

Αγγελος.

Άγγελε πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα, όταν βλέπω επιστήμονες να χρησιμοποιούν επιχειρήματα του συρμού..

Κατ' αρχάς για να είσαι επιστημονικά ορθός θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ευθεία μέθοδο απόδειξης, να δείξεις δηλ. πως τα φυσικά φαινόμενα του εγκεφάλου οδηγούν αιτιοκρατικά στα ψυχικά φαινόμενα. Κάτι το οποίο όπως θα γνωρίζεις δεν έχει δειχθεί.

2ον, πρέπει να είναι κανείς πολύ πολύ προσεκτικός όταν χρησιμοποιεί την μέδοθο της ατόπου απαγωγής. Εσύ υποθέτεις ότι έστω δεν είναι ο εγκέφαλος που δημιουργεί τη νόηση. Όμως -λες- αν καταστρέψω τον εγκέφαλο, καταστρέφεται η νόηση. Και οδηγήσε υποτίθεται σε άτοπο. Στο άτοπο έφτασες επειδή δέχθηκες ότι ο δεν είναι ο εγκέφαλος που δημιουργεί τη νόηση. Άρα ο εγκέφαλος δημιουργεί τη νόηση.

Αυτό θα ίσχυε όμως αν πράγματι καταστροφή του εγκεφάλου σημαίνει καταστροφή της νόησης.

Όμως πως είσαι βέβαιος ότι ισχύει κάτι τέτοιο;

Για να το καταλάβεις καλύτερα θα σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα.

Αν κάποιος χάσει το μάτι του, όπως γνωρίζεις δεν βλέπει. Αυτό σημαίνει μήπως ότι με το μάτι βλέπουμε; Όχι βέβαια, γιατί έχει δειχθεί ότι το μάτι απλά μετατρέπει τα ηλεκτ/κά κύματα σε ηλεκτροχημικά σήματα προς τον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τη λογική σου όμως, αν την μεταφέρουμε στο παρόν παράδειγμα, το μάτι είναι αυτό που δημιουργεί την όραση, μιας και αν καταστραφεί δεν βλέπουμε.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι τα επιχειρηματά σου είναι έωλα και αντιεπιστημονικά, διακατέχονται από δοξασίες και προκαταλήψεις και βεβαίως δεν αποδεικνύουν ότι η νόηση είναι το παράγωγο προϊόν του εγκεφάλου. Απλώς δείχνουν ότι αναμφισβήτητα υπάρχει συσχέτιση και σύνδεση, όχι όμως ότι υπάρχει αιτιοκρατική σχέση.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Α.

26/07/2005, 16:43:14
Ψήλέ, δε μπορώ να αποδεχθω ως απτά αυτά που λές γιατι δεν μπορούν να αποδειχθούν....
Ας χοντρύνω κι άλλο τότε το παιχνίδι!
Έχεις ακούσει ποτέ την θεωρία για τον δίδυμο αδελφό του Ιησού.....?
Αν υπήρχε, καταλαβαίνεις πως μπορεί να εξηγηθεί η "Ανάσταση" του....?
GDS1Μέλος
26/07/2005, 16:44:20
Ψηλός
"Άγγελε πολύ απλουστεύεις τα πράγματα, χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνεις αυτά που λες. Δεν θεωρώ τις απαντήσεις σου ορθές."

Ψηλός
"Το ότι παύει να υφίσταται η πνευματική υπόσταση του ανθρώπου μετά το σωματικό θάνατο, είναι δική σου άποψη, χωρίς ωστόσο να το αποδεικνύεις."

Ψηλός
"Στη Χριστιανική πίστη υπάρχουν αποδείξεις περί συνέχισης της πνευματικής ζωής του ανθρώπου έως ότου ενωθεί πάλλι με το σώμα, το νέο σώμα που δεν θα γνωρίζει φθορά, κατά τη δευτέρα παρουσία."

??????????

Μετά από τα παραπάνω νομίζω ότι πρέπει να αποσαφηνίσουμε τον όρο ΑΠΟΔΕΙΞΗ

ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

26/07/2005, 16:55:45
quote:
Έχεις ακούσει ποτέ την θεωρία για τον δίδυμο αδελφό του Ιησού.....?
Αν υπήρχε, καταλαβαίνεις πως μπορεί να εξηγηθεί η "Ανάσταση" του....?

Θα έμπαινα στο παιχνίδι της αμφισβήτησης αν πίσω από τη Διδασκαλία του Χριστού υπήρχε κάποιο όφελος στο οποίο και απέβλεπε ο Ίδιος.
Κοίτα όμως το τέλος του, πόσο τραγικό ήταν;;
Κοίτα το τέλος και των Αποστόλων!!
Γνωρίζεις πολλούς που θα διάλεγαν το δρόμο Του ή το δρόμο των Αποστόλων έτσι για πλάκα;;; για να κοροϊδέψουν το κόσμο;; γιατί;;;

Αυτός ήρθε, μίλησε για την Αγάπη και την έκανε έργο του, η ζωή του η ίδια έως και τη σταυρικήτου θυσία είναι πράξη αγάπης. Αγάπη προς όλους και όλα. Ακόμη και προς τους εχθρούς μας τους ίδιους.

Ο Λόγος Του λέει πως αν αγαπάμε τους φίλους μας και συγγενείς μας, σε τίποτα δεν διαφέρουμε από όλους τους άλλους.
Για να είμαστε πραγματικά του παιδιά θα πρέπει να αγαπήσουμε, με όλη την καρδιά μας, και τους εχθρούς μας και να είμαστε έτοιμοι και τη ζωή μας να δώσουμε γι' αυτούς.
Ο κόσμος λέει: μην κάνεις στους άλλους ό,τι δεν θες να σου κάνουν.
Αυτός είπε: κάνε στους άλλους ότι θες και αυτοί να κάνουν για σένα.

Καταλαβαίνεις την επανάσταση που φέρνει ο Λόγος του;;

Φιλικά όπως πάντα

26/07/2005, 16:59:21
Λόγια λόγια λόγια......
Χιλιοειπωμένα λόγια που είναι η καραμέλα πιά!
Κι ο Σωκράτης είχε καλή διδασκαλία και πέθανε με αυταπάρνηση.
Να κάνουμε μια θρησκεία που να έχει αυτόν ως Θεό....?
GDS1Μέλος
26/07/2005, 17:15:08
Ψηλός
"Καταλαβαίνεις την επανάσταση που φέρνει ο Λόγος του;;"

Ναι την ίδια με το όταν ακούς για αύξηση του ΦΠΑ από 19% στα 21%

xeiramΜέλος
26/07/2005, 17:18:08

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΚ...

ΦΙΛΙΚΑ...

Edited by - xeiram on 26/07/2005 17:21:20

AngelosΜέλος
26/07/2005, 17:31:32
quote:

Το ότι παύει να υφίσταται η πνευματική υπόσταση του ανθρώπου μετά το σωματικό θάνατο, είναι δική σου άποψη, χωρίς ωστόσο να το αποδεικνύεις.

Ομολογω οτι δεν μπορω να δωσω μαθηματικη αποδειξη, αλλα μπορω να
σου δωσω μια αρκετα πειστικη πειραματικη αποδειξη χρησιμοποιοντας ενα
βαρυ αντικειμενο και το κεφαλι σου (πλακα κανω !)

Για τον Alien
Η τεκμηριωση στη φυσικη δεν ακολουθει τη μεθοδο της μαθηματικης
αποδειξης. Ενας φυσικος νομος τεκμηριωνεται απο το οτι δεν εχει
βρεθει κανενα καλο αντιπαραδειγμα που να τον καταριπτει.

Επισης για τον Alien

quote:

Άγγελε πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα, όταν βλέπω επιστήμονες να χρησιμοποιούν επιχειρήματα του συρμού..

Κοιτα η αληθεια ειναι οτι τα επιχειρηματα μου ειναι πολυ κατωτερου
επιπεδου απο αυτο που θα ικανοποιουσε ενα ατομο με την δικη σου αρτια
καταρτιση στη θεωρητικη φυσικη και τη φιλοσοφια της επιστημης, αλλα
λαβε υποψη σου οτι εδω ειναι ενα forum για ολους τους ανθρωπους και
αρα πρεπει ολοι να προσπαθουμε να γραφουμε κατανοητα.

Μεταφραση. Αν δε σου αρεσουν τα επιχειρηματα μου κατεριψε τα.
Το να τα χαρακτηριζεις "του συρμου" καθιστα συγκαλυμενη επιθεση
επι του προσωπικου και ειναι εξαιρετικα ενοχλητικο και αηθες.

Αγγελος.

26/07/2005, 17:38:20
quote:
Dying_Incubus
Λόγια λόγια λόγια......
Χιλιοειπωμένα λόγια που είναι η καραμέλα πιά!

Δυστυχώς, θα συμφωνήσω για ακόμη μια φορά μαζί σου.
Έτσι φαντάζουν στα αυτιά μας. Λόγια, λόγια, λόγια, ....
Δύσκολο να γίνουν πράξη ε;;;;
Άρα, τι κάνω;;; Ωχ και να μην υπήρχαν πόσο καλύτερα θα ζούσε ο κόσμος σήμερα, χωρίς αυτά τα λόγια που μας καίνε!!!!

Δύσκολη και ανηφορική η οδός που οδηγεί προς τη σωτηρία.
Αυτός που έδειξε το δρόμο, το είπε άλλωστε και ο Ίδιος. Όποιος θέλει να έρθει ξωπίσω μου, ας πάρει το σταυρό του και ας με ακολουθήσει.
Στενή η πόρτα που οδηγεί στη ζωή.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω, καλά είμαι και εδώ που είμαι, που καιρός τώρα για ψαξίματα. Άλλωστε, έχουμε καιρό μπροστά μας. Όπως λένε και μερικοί, ας φάμε, ας πιούμε και έχουμε χρόνο να μετανοήσουμε.

Φιλικά όπως πάντα

26/07/2005, 17:42:25
Δε με καίνε! Με κάνουν να απορώ πως μπορεί νέα παιδιά να είναι κολλημένα και να αναμασάνε την ίδια καραμέλλα που μασάνε όλοι 2000 χρόνια....
Από επιχειρ'ηματα δεν έφερες κανένα σε όσα σου έχω πεί...
Μου λές για Χριστούς κι άσπρα άλογα.
Εγώ πιστεύω στον Σωκράτη.
26/07/2005, 18:10:07
Τι επιχειρήματα ζητάς;;
Καταρχήν, πώς βλέπεις τη ζωή σου;; Τυχαία υπάρχεις;; Αν ναι, γιατί εσύ και όχι το κροκόδειλος που υπήρχε πολύ πριν το ανθρώπινο είδος;;
Γιατί τόσο μάγκας ήταν ο άνθρωπος;; Ποιος τον έκανε μάγκα μεταξύ εκατομμυρίων ζωντανών οργανισμών;; Το τυχαίο και το τίποτα;; Εύκολο, δεν λέω ως απάντηση, αλλά δεν λέει τίποτα.

Βλέπεις συνέχεια στη ζωή σου ή ήρθες πάνω στη γη για να τη βγάλεις κάμποσες δεκαετίες και μετά να περάσεις στο τίποτα;;
Αν είναι έτσι, τότε γιατί ήρθες;; ποιο σκοπό εξυπηρετείς;; Αν και πάλλι μου μιλήσεις για το τυχαίο, τότε γιατί δημιουργήθηκες τόσο έξυπνος, δεν θα μπορούσες να επιβιώσεις και με λιγότερο μυαλό, όπως όλα τα υπόλοιπα ζώα ή οι ζώντες οργανισμοί στη γη;;;

Απάντησε μου λοιπόν εσύ, μιας που τα δικά μου επιχειρήματα δεν σου κάνουν.

Φιλικά όπως πάντα

GDS1Μέλος
26/07/2005, 18:25:29
Πρόσφατα είδα ένα ντοκιμαντέρ για την όλη διαδικασία γέννησης ενός ανθρώπου από την στιγμή της σύλληψης....

Κύτταρα πολλαπλασιαζόντουσαν και μέσω διάφορων ενώσεων πραγματοποιείται ο σχηματισμός του παιδιού κτλ. Η Φύση μεγαλουργεί...

26/07/2005, 18:28:05
quote:
Τι επιχειρήματα ζητάς;;
Καταρχήν, πώς βλέπεις τη ζωή σου;; Τυχαία υπάρχεις;; Αν ναι, γιατί εσύ και όχι το κροκόδειλος που υπήρχε πολύ πριν το ανθρώπινο είδος;;
Γιατί τόσο μάγκας ήταν ο άνθρωπος;; Ποιος τον έκανε μάγκα μεταξύ εκατομμυρίων ζωντανών οργανισμών;; Το τυχαίο και το τίποτα;; Εύκολο, δεν λέω ως απάντηση, αλλά δεν λέει τίποτα.

Βλέπεις συνέχεια στη ζωή σου ή ήρθες πάνω στη γη για να τη βγάλεις κάμποσες δεκαετίες και μετά να περάσεις στο τίποτα;;
Αν είναι έτσι, τότε γιατί ήρθες;; ποιο σκοπό εξυπηρετείς;; Αν και πάλλι μου μιλήσεις για το τυχαίο, τότε γιατί δημιουργήθηκες τόσο έξυπνος, δεν θα μπορούσες να επιβιώσεις και με λιγότερο μυαλό, όπως όλα τα υπόλοιπα ζώα ή οι ζώντες οργανισμοί στη γη;;;

Απάντησε μου λοιπόν εσύ, μιας που τα δικά μου επιχειρήματα δεν σου κάνουν.

Λοιπόν....
Εξέλιξη, φίλε μου!
Ο νόμος της εξέλιξης. Εξελιχθήκαμε, επιννοήσαμε τη γλώσσα μας και χρησιμοποιούμε το νού μας. Δεν τον έκανε μάγκα κανένας, απλά το πέρασμα των αιώνων βοήθησε τον προϊστορικό άνθρωπο να γίνει αυτό που είναι σήμερα.
Όσο για την συνέχεια, μετά τον θάνατο μάλλον θα υπάρχει απραξία. Κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος.
Σίγουρα οι απαντήσεις μου είναι πιό εύλογες, πιστεύω, από τις δοξασίες των Εβραίων.....

AllienΜέλος
26/07/2005, 18:28:08
quote:

quote:

Το ότι παύει να υφίσταται η πνευματική υπόσταση του ανθρώπου μετά το σωματικό θάνατο, είναι δική σου άποψη, χωρίς ωστόσο να το αποδεικνύεις.

Ομολογω οτι δεν μπορω να δωσω μαθηματικη αποδειξη, αλλα μπορω να
σου δωσω μια αρκετα πειστικη πειραματικη αποδειξη χρησιμοποιοντας ενα
βαρυ αντικειμενο και το κεφαλι σου (πλακα κανω !)

Για τον Alien
Η τεκμηριωση στη φυσικη δεν ακολουθει τη μεθοδο της μαθηματικης
αποδειξης. Ενας φυσικος νομος τεκμηριωνεται απο το οτι δεν εχει
βρεθει κανενα καλο αντιπαραδειγμα που να τον καταριπτει.

Επισης για τον Alien

quote:

Κοιτα η αληθεια ειναι οτι τα επιχειρηματα μου ειναι πολυ κατωτερου
επιπεδου απο αυτο που θα ικανοποιουσε ενα ατομο με την δικη σου αρτια
καταρτιση στη θεωρητικη φυσικη και τη φιλοσοφια της επιστημης, αλλα
λαβε υποψη σου οτι εδω ειναι ενα forum για ολους τους ανθρωπους και
αρα πρεπει ολοι να προσπαθουμε να γραφουμε κατανοητα.

Μεταφραση. Αν δε σου αρεσουν τα επιχειρηματα μου κατεριψε τα.
Το να τα χαρακτηριζεις "του συρμου" καθιστα συγκαλυμενη επιθεση
επι του προσωπικου και ειναι εξαιρετικα ενοχλητικο και αηθες.

Αγγελος.

Όταν εκθέτεις δημόσια τις απόψεις σου, να μάθεις να μην θίγεσαι τόσο εύκολα αγαπητέ κατά τ' άλλα επιστήμονα.

Επίσης, να μάθεις να διαβάζεις όλο το μήνυμα και όχι να μιλάς μόνο.. Στο προηγούμενο μήνυμα, σου έδωσα ένα αντιπαράδειγμα που ζητάς, αλλά δεν είδα να το έλαβες υπόψη.

Τέτοια επιστήμη υπηρετείς; Μονοδιάστατη και με προκαταλήψεις. Αν θες να σε παίρνω στα σοβαρά να χρησιμοποιείς και σοβαρά επιχειρήματα, αγαπητέ.. Και μη νοιάζεσαι για τους άλλους, καταλαβαίνουν..

Α.

26/07/2005, 19:30:31
Ποιό ήταν το σοφό αντιπαράδειγμα βρε Alien; Το παράδειγμα με το μάτι;
Ειδικά αυτό το παράδειγμα, επιβεβαιώνει αυτά που είπε παραπάνω ο Αγγελος. Το μάτι είναι ο φακός που συλλαμβάνει την εικόνα, ο εγκέφαλος κάνει την επεξεργασία. Πάλι στον εγκέφαλο καταλήγουμε. Στο "γενικό στρατηγείο".

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

AngelosΜέλος
26/07/2005, 19:57:46
Alien

Δεν θιχτηκα εγω, η συζητηση θιγεται και εσυ εκτιθεσαι.

Θα ξαναπω την αποψη μου πιο αναλυτικα.

Το παραδειγμα σου με το ματι και την οραση το διαβασα και συμφωνω.
Το ειπα και πιο πριν. Μαθηματικη αποδειξη για την υπαρξη η την ανυπαρξια της ψυχης δεν ειναι δυνατον να υπαρξει.

Οι περισοτερες εμπειριες δειχνουν παντως οτι οταν καταστεφεται
η υλη που απαρτιζει ενα ζωντανο ον, τοτε και η εκφραση του
πνευματος του παυει.

Με βαση αυτα που βλεπουμε γυρω μας φανεται οτι ειναι συντριπτικα
πιθανον το πνευμα μας να ειναι απλως η εκφραση των εγκεφαλικων
μας λειτουργιων.

Ε, εγω δεχομαι αυτη τη συντριπτικη πιθανοτητα.

Αν εσυ προτιμας να πιστευεις σε μια συντριπτικη απιθανοτητα,
ειναι σαφως σεβαστο δικαιωμα σου.

Αγγελος.

AllienΜέλος
26/07/2005, 20:07:14
quote:

Ποιό ήταν το σοφό αντιπαράδειγμα βρε Alien; Το παράδειγμα με το μάτι;
Ειδικά αυτό το παράδειγμα, επιβεβαιώνει αυτά που είπε παραπάνω ο Αγγελος. Το μάτι είναι ο φακός που συλλαμβάνει την εικόνα, ο εγκέφαλος κάνει την επεξεργασία. Πάλι στον εγκέφαλο καταλήγουμε. Στο "γενικό στρατηγείο".

Ostria, αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέμε .. άστο. Και μην μπερδεύεις τα παραδείγματα, που έχουν μέσα τη λέξη "εγκέφαλος", με τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Εγώ έδωσα ένα παράδειγμα που καταρρίπτει το βασικό επιχείρημα του Άγγελου, ότι ύλη και λειτουρία συνδέονται αιτιοκρατικά και άρρηκτα. Έτυχε και το παράδειγμα ήταν για την όραση, θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε ενέχει ύλη και λειτουργία.

Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να διακρίνεις το συμβολικό του παραδείγματος και θεώρησες ότι ο εγκέφαλος υλοποιεί την όραση, εγώ ούτε αυτό είπα, ούτε κάτι τέτοιο εννόησα.

Αν πάλι ο Άγγελος κάνει επιστήμη με πιθανότητες, τότε πάλι αυτό είναι δικό του πρόβλημα, αλλά απέχει παρασάγκας από την αλήθεια.

Είναι δε κακός τρόπος επιστημονικότητος γιατί θεωρεί ότι γνωρίζει κάτι, το οποίο στην ουσία αγνοεί.

Το ίδιο κάνεις κι εσύ και όλοι όσοι στηρίζουν την επιστήμη στην πίστη. Η πίστη βασίζεται στην πίστη και η επιστήμη στην επιστήμη.

Α.