- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Αφου λοιπόν είναι ενα αστρόπλοιο,θα μπορούσε κάλλιστα νε έχει έρθει απο οπουδήποτε.Φαίνεται οτι τα διαστημόπλοια σχήματος σφαίρας να είναι τα πιο ιδανικά για μεκρινά ταξίδια.Θα μπορούσαν να έρχονται απο ένα αστρο που κατέρρευσε στο απώτερο παρελθόν.
Ηλθεν εδώ,βρήκαν ευνοϊκές συνθήκες,έμειναν μερικές χιλιάδες χρόνια,αφησαν μια "φρουρά" και έφυγαν.Ακριβώς όπως όλοι οι μεγάλοι στρατηλάτες στους αρχαίους πολέμους.Σύνηθες φαινόμενο οι φρουρές αυτές να "ξεχνιούνται" απο την μητρική πόλη-κράτος,ή για άλλες αιτίες και να αφομοιώνονται με τους ντόπιους δημιουργώντας νέους απογόνους ημιγηγενής.
Ισως αυτοι οι ξένοι,να βρήκαν έτοιμους ανθρώπους,ίσως όχι.
Ισως να αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάποια φυλή με τα εδώ υπάρχοντα πρωτεύοντα θηλαστικά,όπως τους ανθρωπίδες.Εγιναν πειράματα,θπήρξαν αποτυχίες,βλέπε Κένταυροι,Χείμαιρες κ.λπ,μέχρι που τους πέτυχε το γλυκό και να ο Αδάμ ή Αντάμου ή Αντάμα ή Ανταμ ή κάπως έτσι τέλος πάντων που στην γλώσσα τους κατα Ζίτσιν σημαίνει << ο πρώτος άνθρωπος>>.
συνεχίζεται...όπως λέει κι ο agelos![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Ακριβώς ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, αυτό που λες εννοούσα παραπάνω με το "επέμβαση στο ανθρώπινο DNA πριν τη γέννηση" ίσως ακόμη και σε επίπεδο δημιουργίας[του Αδάμ], και όχι αριστοφανικές κωμωδίες τύπου alien και predator να κυνηγάνε αυστραλοπίθηκους και ουρακοτάγκους πάνω σε δέντρα για να τους κάνουν ενέσεις.
Ισως αυτοι οι ξένοι,να βρήκαν έτοιμους ανθρώπους,ίσως όχι.
Ισως να αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάποια φυλή με τα εδώ υπάρχοντα πρωτεύοντα θηλαστικά,όπως τους ανθρωπίδες.Εγιναν πειράματα,θπήρξαν αποτυχίες,βλέπε Κένταυροι,Χείμαιρες κ.λπ,μέχρι που τους πέτυχε το γλυκό και να ο Αδάμ ή Αντάμου ή Αντάμα ή Ανταμ ή κάπως έτσι τέλος πάντων που στην γλώσσα τους κατα Ζίτσιν σημαίνει << ο πρώτος άνθρωπος>>.
Αλλά λέμε, είναι κάποια ίσως.
Ίσως κι εγώ σ'αυτή τη περίπτωση δε χρησιμοποίησα τη κάλλιστη διατύπωση.

Μεχρι εκει που λεγαται για την σεληνη και τους πυθανους κατοικους της μπορουσα να το φαω.Απο εκει κατων με τα πειραματα χαλαει η συνταγη.
quote:
Γιατί, ας πούμε, η σελήνη δεν έγινε ταξείδι αναψυχής από το 1969 και μετά;
Δεν θα πήγαιναν για πλάκα οι γήινοι ένα ταξειδάκι στο χιλιοτραγουδισμένο φεγγάρι, σήμερα;
Δεν θα έβγαζαν λεφτά απ' αυτό οι Αμερικανοί με συχνότατες βολτίτσες εκεί;
Γιατί δεν το κάνουν;;
Μήπως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;;;;
..Μήμπως δεν καταφέραμε ποτέ να στείλουμε ζωντανή οργανική ύλη έξω από την Γη;
Ρωτάω ρε παιδί μου...

"Trapped Radiation: The rotation of Earth's metallic core causes the formation of magnetic field lines around the Earth. The Sun causes a constant stream of ionized particles, which are mostly electrons and protons, to stream out into space. The Earth's magnetic field protects the surface from the particles from the sun by deflecting them. However, not all of the particles are deflected. Some if the particles are trapped in one of two doughnut-shaped magnetic rings surrounding the Earth called the Van Allen radiation belts. These particles then circle around Earth's magnetic lines. Most manned missions stay well below the Van Allen radiation belts, letting Earth's magnetic field protect them."
"Παγιδευμένη Ακτινοβολία: Η περιστροφή του μεταλλικού πυρήνα της Γης προκαλεί το σχηματισμό των γραμμών του μαγνητικού πεδίου γύρω από τη Γη. Ο ήλιος προκαλεί μια σταθερή ροή ιονισμένων σωματιδίων, τα οποία είναι κυρίως ηλεκτρόνια και πρωτόνια, σε συνεχή ροή στο διάστημα. Το μαγνητικό πεδίο της Γης προστατεύει την επιφάνεια της γης από τα σωματίδια του ήλιου με την εκτροπή τους. Ωστόσο, δεν εκτρέπονται όλα τα σωματίδια. Μερικά από τα σωματίδια παγιδεύονται σε έναν από τις δύο σχήματος ντόνατ μαγνητικούς δακτυλίους γύρω από τη Γη που ονομάζονται ζώνες ακτινοβολίας Van Allen. Τα σωματίδια αυτά στη συνέχεια γυρίζουν γύρω από τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου της Γης. Οι περισσότερες επανδρωμένες αποστολές παραμένουν πολύ κάτω από τις ζώνες ακτινοβολίας Van Allen, αφήνοντας το γήινο μαγνητικό πεδίο να τους προστατεύει."
http://www.aboutnuclear.org/faq.cgi?fC=Space
Φυσικά υπήρξαν "αστροναύτες" (σε ποια άστρα ταξίδεψαν άραγε;) οι οποίοι με μεγάλη σιγουριά είδαν UFO στο φεγγάρι! ωραία! πολύ ωραία! Αυτό όμως έχει μια προϋπόθεση: Να έχεις πάει στο Φεγγάρι.
Το καλύτερο ψέμα, λένε, είναι αυτό που αξιοποιεί πολλές λεπτομέρειες.
Το να 'χεις πάει στο φεγγάρι και μάλιστα να έχεις δει και εξωγηίνους προϋποθέτει μια παραδοχή: ότι ο άνθρωπος δεν είναι παγιδευμένος στον πλανήτη του.
Αυτά...
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/02/2012 11:04:57
Α ιδεα να παμε να συμμαχισουμε με τουσ εξωγηινουσ μη μασ πιασει και ο 3ος παγκοσμιοσ πολεμος και ο γαλαξιακος στον υπνο
ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΦΥΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΜΑΛΒΙΝΑ
quote:
ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ΦΥΛΗ ΜΟΥ
Μαλβίνα Love <3
ΥΓ: Ξέρεις ε; Η Μαλβίνα είχε πει στα παιδιά της ότι είναι εξωγήινοι από άλλο πλανήτη... Δεν απορώ βέβαια και εγώ νιώθω πολύ συχνά σαν εξωγήινος ανάμεσα στους ομόειδούς μου ![]()
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 12/02/2012 11:41:25
Σας ερωτώ λοιπόν,εσας που ζητάτε τεκμηρίωση σε ένα θέμα που δηλώνει εξ'αρχής το αντίθετο.
Υπάρχει άλλη νοήμων φυλή στο διάστημα?
ναι ή οχι,αρκεί.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δεν ρώτησα για έμβια όντα,αλλά για νοήμονα.
και δεν ανέφερα καμμία σχέση με τους 12 θεούς.
Μάθε να συζητάς και ξαναέλα.Εδω θα είμαι.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Δεν βλεπω να απαντας
Μα ...δεν έχω τη φιλοδοξία να δεις. Και να δεις δεν θα καταλάβεις (καλή ώρα). Και να καταλάβεις δεν θα απαντήσεις. Και να απαντήσεις δεν θα έχει σχέση. Και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να απαντάω σε ό,τι ανοησία παρουσιάζεις ![]()
quote:
Οσο για το ‘’ασιατοθρησκε ελληνομαχε΄΄ που λες για μενα, να σου πω μονο ότι η θρησκεια μου είναι ουρανια
Α! Δηλαδή στον ουρανό μιλάνε εβραϊκά; Γιατί όταν ακούω ύμνους στη θρησκεία σου, κάτι "αλληλούια", "Σαβαώθ", "Ωσαννά", "Πάσχα" ακούω. Ουράνια γλώσσα είναι αυτή; Γιατί μοιάζει με σημιτικής προέλευσης;
Επίσης, το ντύσιμο των παπάδων σας, είναι ουράνια μόδα; Γιατί εμένα εβραϊκή μόδα του 1ου αιώνα μου θυμίζει.
quote:
Και δεν ειμαι καθολου ελληνομαχος.
Καλά, καλά. Ας μην είσαι. Δεν σε πειράζει όμως που σε λέω έτσι, ε; Μεταξύ μας ξέρουμε και οι δύο ότι είσαι, αλλά μη σ'απασχολεί. Ο Γιάπετ κοιμάται και ο Σωτήρης παίζει με τα εγγόνια του. Κανείς δεν θα το μάθει.
quote:
Αντιθετως εσεις ειστε οι επιθετικοι ή μηπως να σου θυμισω την επιθεση που μου κανατε όταν εγραφα υπερ του Χριστιανισμου?
Δεν σου έκανε κανείς επίθεση όταν έγραφες υπέρ του χριστιανισμού. Αντέκρουσαν τις ανοησίες που αντέγραφες από ένα μάτσο ηλίθιους.
quote:
Αναφορικα με τις ανοησιες που λες με τον ξεβρακωτο, σου εχει απαντησει (μεχρι αηδιας) ο Ευρωπαιος.
Δηλαδή... πιστεύεις και συ ότι οι Εβραίοι το πρωί που σηκωνόταν, τυλίγονταν το σεντόνι που κοιμόταν το βράδυ και πηγαίνανε στη δουλειά;
Σε είχα και σε κάποια υπόληψη. Λέω, "εντάξει, είναι χριστιανός αλλά τουλάχιστον δεν είναι σαν τον τραχανά".
Ασε, το παίρνω πίσω. Δηλαδή να παίζει κάτι πιο λογικό, δεν υπάρχει περίπτωση; Οπως ας πούμε, κάποιος από την παρέα του να είχε προτιμήσεις σε ... πλούσιους νεανίσκους με "γυμνού επί σινδόνα;" (που λέει και ο Ευρωπαίος με τα άπταιστα ... κορινθιακά.)
quote:
Δηλαδη, συμφωνα με την αποψη σου, ο Ιππολυτος ΔΕΝ πιστευε στην Τριαδα.
Κάποιοι λένε κάτι κακίες περί εμβόλιμων εδαφίων. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά, αλλά... να... φέρνουν σαν παράδειγμα προγενέστερα βιβλία του Ιππόλυτου που λένε άλλα.
Και το ερώτημα δεν είναι αν πίστευε στην Αγία Τριάδα. Το ερώτημα είναι αν την ήξερε...
Αλλά, εδώ δεν την ήξερε ο Ιησούς, ο Ιππόλυτος θα την ήξερε;
Αλλά, για πες μου. Μια και συντάσσεσαι με τον ευρωπαίο1, πιστεύεις και συ ότι ο Ιερώνυμος αναφερόταν σε άλλον Ιππόλυτο απ'αυτόν; Ρητορική ερώτηση για να διαπιστώσω μέχρι πόσο έχει προχωρήσει το έμενταλ.
quote:
Από την εκκλησιαστικη ιστορια του Στεφανιδη….
‘’Ιππολυτος 217-235…..’’
(A. Harnack, Die Mission und Ausbreitung des Christentums in den ersten drei Jahrhunderten, 4η εκδοση).
Ο Ιερωνυμος εγκαταστάθηκε στη Ρώμη από το έτος 382 μέχρι και το 384, όπου έγινε γραμματέας του πάπα Δάμασου.
Το ότι ο Ιππολυτος εζησε πριν το 325 είναι ακριβες!
Γιατί, είπα εγώ ότι είναι ανακριβές; Αλλά, κάτσε: 382 που ήταν ο Ιερώνυμος στη Ρώμη, μείον 250 που υποτίθεται ότι πέθανε ο Ιππόλυτος, μας κάνει 130 χρόνια. Ο ευρωπαίος αυτό το θεωρεί τρεις αιώνες. (Στην Κόρινθο κάθε αιώνας είναι περίπου 43 χρόνια). Εσύ, πόσο το θεωρείς;
Αλλά, για να δούμε τον εγκέφαλο-έμενταλ (αυτόν με τις τρύπες) σε πλήρη δράση:
Σχόλιο δικό μου: Aλήθεια, γι' αυτόν δεν έλεγε ο Ιερώνυμος "Δεν γνωρίζω σε ποιά εκκλησία είναι επίσκοπος αυτός ο Ιππόλυτος ή σε ποιά πόλη και, αν και προσπάθησα, δεν κατάφερα να μάθω το όνομά της";
Και ο Ιππόλυτος υποτίθεται ότι ήταν στη Ρώμη.
Απάντηση εκπροσώπου: Το ότι ο Ιππολυτος εζησε πριν το 325 είναι ακριβες!
Μάλιστα. Κατά τα άλλα καλά; Στο σπίτι όλοι καλά;
quote:
Ηταν μεσα στο κατεβατο
Ηταν μέσα στο έμενταλ.
quote:
Σου διαφευγει το γεγονος ότι κατά την εποχη εκεινη οι εθνικοι θεωρουσαν τον Θεοδοσιο θεο. Και αυτό το λεει ο Σιμοπουλος και όχι εγω.
Και τους Ελληνες σοφούς που παράθεσα, τους θεωρεί αιρετικούς ο Ιππόλυτος, όχι εγώ. ΑΛλά δεν μου απάντησες.
quote:
Θεε μου ασχετος!
Ωπα! Καλά που ήρθε ο σχετικός γυρολόγος του Μεταλληνού. Για λέγε...
quote:
Λεει ''Θεος''
Καλά το πας. Για συνέχισε
quote:
ο θεος ως τριαδα οπως εξηγουμε.
Δεν με ενδιαφέρει τι εξηγείτε. Με ενδιαφέρει τι λέει. Μένουμε στο "θεός".
quote:
το λεει ο ιδιος ο Ιππολυτος
Μα... ο Ιππόλυτος λέει απάντων ποιητής, λέει ήν εις μόνος, λέει εποίησε τα όντα .
Πώς ενώ ήταν μόνος και δεν είχε σύχρονο κανένα, και μετά έφτιαξε τα μονοούσια όντα "αθάνατα", εσύ μας λες ότι ήταν παρέα με το γιο του;
Για κάτσε να προσπαθήσω να σε ακολουθήσω. Να δώσω την ακριβή μετάφραση, όπως θα το μετέφραζες εσύ (για τον ευρωπαίο δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα μπορούσε να μεταφράσει).
Ιππόλυτος: απάντων ποιητής
Μετάφραση Robben: έφτιαξε τα πάντα εκτός από το γιο του.
Ιππόλυτος: ού πνεύμα λεπτόν,
Μετάφραση Robben: Δεν υπήρχε πνεύμα πουθενά παρά μόνο στο θεό
Ιππόλυτος: Αλλ' ήν εις μόνος
Μετάφραση Robben: Αλλά ήταν τρεις.
Ιππόλυτος: "εποίησε τα όντα ούκ όντα πρότερον"
Μετάφραση Robben: "Κατασκεύασε όλα τα όντα που δεν υπήρχαν εκτός από το γιό του που άρχισε να υπάρχει κάπου πιο πριν."
Τα πήγα καλά; Και για να προλάβω "σχετικό" σχόλιό σου, όντως, ο Καραμανλής το '74 είχε έρθει. Είναι απολύτως ακριβές.

macedon
Edited by - macedon on 02/10/2009 05:21:32
‘’Λες και μιλάνε σε νήπια, και δεν μπορούσαν να προστατευθούν.
Και οι χριστιανοί ένιωθαν ασφαλείς μέσα στο μικρόκοσμο 2χ2 που είχαν κάνει τον εγκέφαλό τους οι brainwashάδες της εποχής παπάδες και λοιποί’’.
Απαντηση……..
Οντως, καποιοι χριστιανοι ηταν πνευματικα νηπια και δεν ειχαν την διακριση να ξεχωρισουν τι επρεπε να παρουν από την ελληνικη φιλοσοφια και τι να μην παρουν.
Οι ιδιοι οι πατερες της εκκλησιας ειχαν σπουδασει την ελληνικη παιδεια. Γνωριζαν και για αυτό μιλουσαν.
Και για να καταλαβεις ότι λεγοντας ‘’παντων’’ ΔΕΝ εννοει ΟΛΗ την ελληνικη σκεψη και φιλοσοφια, αλλα μονο ότι ερχεται σε αντιθεση με την χριστιανικη πιστη. Εκει αναφερεται το ‘’ΠΑΝΤΩΝ’’. Και το αιτιολογει. ‘’ Τί γὰρ σοὶ καὶ ἀλλοτρίοις λόγοις ἢ νόμοις ἢ ψευδοπροφήταις, ἃ δὴ καὶ παρατρέπει τῆς πίστεως τοὺς ἐλαφρούς’’’. Καποιοι ‘’αδυνατοι’’ χριστιανοι (‘’ελαφρους’’), παρετρεπονταν της διδασκαλιας. Και το εβλεπε αυτό ο Κλημης και για αυτό συμβουλευει.
Φυσικά τα κεφάλια της εκκλησίας, έχουν κάνει το διάβασμά τους. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.Σπουδαγμένα μπιζουδάκια. Ε και; Οι πατέρες της εκκλησίας δεν διάβαζαν και κείμενα που αντίβαιναν στις αρχές της πίστης τους;Στους πιστούς γιατί το απαγόρευαν;Ή μάλλον για να το θέσω ''ορθά'' , γιατί τους προέτρεπαν να μη το κάνουν;
Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη ονομάζεται σκοταδισμός.
Αυτό που λες, και με το οποίο συμφωνώ είναι ότι υπήρχε αμόρφωτη μάζα χριστιανών, σε μεγάλο βαθμό προφανέστατα .
Και προτρέπει τους χριστιανούς να μην διαβάζουν κείμενα αντίθετα με τη χριστιανική πίστη. Η εσωστρέφεια είναι ξεκάθαρη.
Μα με αυτόν τον τρόπο τους θέτετε ένα όριο στην σκέψη.Μέχρι εκεί. Όοοοχι παραπέρα. Τζιζ.Κακό.Γιατί;
Με τον τρόπο αυτό σκοτώνεις την έρευνα και την ανθρώπινη φύση, σκοτώνεις τη λογική και την ανθρώπινη φύση και αρκείσαι να ερευνάς λεπτομέρειες της ίδιας της θρησκείας,του ίδιου του κατασκευάσματος, με το οποίο χειραγωγείς εκατομμύρια ανθρώπους, και το βαφτίζεις έρευνα ,
ενώ αυτό που πραγματικά κάνεις είναι να τους βυθίζεις(τους πιστούς ή να πως καλύτερα τους αποχαυνωμένους) ολοένα και περισσότερο στο κατασκεύασμα αυτό, που δεν έχει καμία ορθή συλλογιστική , που ζητάει την πίστη και την αφοσίωσή , ενώ οι ιεράρχες ακόμα προσπαθούν να το ολοκληρώσουν, βαφτίζοντας την προσπάθεια τους αυτή έρευνα ενώ το κατασκεύμασμα υπόσχεται να σώσει την ψυχή των αμόρφωτων πιστών αν αυτοί παραμείνουν πιστοί.
Οι κοινωνίες στην πλειοψηφία τους αποτελούν κοπάδια, που λειτουργούν στα πρότυπα του εκάστοτε συστήματος.
Πλέον δεν χρειάζεται να πηγαίνουν κάθε κυριακή στην εκκλησία, το κήρυγμα αντικαταστάθηκε, υπάρχει λαιβ brainwash όλο το 24ωρο, απλά πατάνε το κουμπί και συντονίζονται σε αυτό που προτιμά ο καθένας.
Πλέον η πλύση εγκεφάλου έχει γίνει προσωπική υπόθεση.Άλλοι τα συνδυάζουν.Άλλοι επιλέγουν την ''πεπατημένη'' της θρησκείας.Εξαρτάται και από τον άνθρωπο.
Βέβαια ακόμα και αν κάποιος αμαρτάνει, υπάρχει η λύση, ελάτε για εξομολόγηση και όλα καλά. Μην ανησυχείτε. Όλα τα έχει φροντίσει ο καλός θεούλης, μέσω ημών(της εκκλησίας προφανώς).
Πάρτε και ένα κομποσχοινάκι...
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε καλοί χριστιανοί, να έρχεστε στην εκκλησία και όταν πεθάνετε θα πάτε στον Παράδεισο. Εντάξει;
Θα παραδεχόμουν, αν πραγματικά ενδιαφέρονταν να έχουν από κάτω τους έναν κόσμο συνειδητοποιημένο.Αλλά ο συνειδητοποιημένος κόσμος δεν δέχεται από πάνω και από κάτω. Για αυτό λοιπόν όπως καταλαβαίνεις δεν συμφέρει τις ηγεσίες που βασίζουν την εξουσία τους σε φόβο της ποινής(όπως κάποιος βυζαντινομάχος πιο πάνω είπε, ότι ο Θεοδόσιος δεν εφάρμοζε τις ποινές, αλλά με το φόβο της ποινής ο κόσμος γινόταν χριστιανός),δεν συμφέρει τις ηγεσίες που ορίζουν ως μόνη αλήθεια τον λόγο του θεου, δεν συμφέρει τέτοιες ηγεσίες να έχουν λαούς μορφωμένους από κάτω.
Σκέψου μόνο πόσο κακό έκανε αυτή η στροφη στον χριστιανισμό, στη σκέψη της ανθρωπότητας. Για τι οπισθοδρόμηση μιλάμε. Από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα και τον Ηράκλειτο και τον Επίκουρο, στο αν το πνευμα πορευεται μόνο η με παρέα . Φθάσαμε στον πάτο δεν πάει πιο κάτω.Από το τα πάντα ρει και ουδέν μένει στη μοναδική αλήθεια του Χριστιανισμού.Και από την υστεροφημία στις σταυροφορίες.
Και έγινε συντονισμένη προσπάθεια από τα ιεραρχεία και την αριστοκρατεία να διατηρηθεί ο σκοταδισμός με διάφορους τρόπους.Να διατηρηθεί μια συνέχεια.Όμως επειδή το ανθρώπινο είδος είμαστε κομμάτι της φύσης, και επειδή η φύση ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες καταφέρνει να βρίσκει τρόπους προσαρμογής και αν επιτρέπουν οι συνθήκες και εξέλιξης, η λογική δεν ήταν δυνατόν να φιμωθεί.Όσοι κι αν κάηκαν , οσοι κι αν διώκτηκαν σαν μάγοι και ειδωλολάτρες,τόσο στο βυζάντιο όσο πολύ περισσότερο στο παπικό τμήμα της αυτοκρατορίας, η ανθρώπινη φύση και σκέψη έδειξε και δείχνει σημεία ζωής.Δυστυχως όμως τα σημάδια αυτά ήταν και είναι μεμονωμένα .
Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το μεσαίωνα, η αναγέννηση βασίστηκε στην αρχαία ελληνική γραμματεία.
Νομίζετε ότι σήμερα δεν υπάρχει σκοταδισμός;
Η θρησκεία προετοίμασε το χωράφι, έσπειρε το σπόρο και ο καπιταλισμός ήρθε να το αλέσει.Και να τα αποτελέσματα.
Η θρησκεία υπάρχει ακόμα .
Η τεχνολογία έφερε άνεση στη ζωή μας, αλλά πλέον δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο γιατί δουλεύουμε πολύ για τα προς το ζειν.Και όταν γυρίσουμε σπίτι έχουμε την τηλεόραση, προιόν της τεχνολογίας. Επίσης η τεχνολογία είναι τόσο προηγμένη που θα μπορούσαν οι μηχανές να δουλεύουν για εμάς και εμείς να παρατηρούμε διακριτικά, αλλά αυτό δεν θα άρεσε στα τραστ και τις πολυεθνικές γιατί θα έχαναν τον πλούτο και τη δύναμή τους.Δεν θέλουν εξίσωση, η αδικία τους συμφέρει, ειδικά όταν ελέγχουν τα μέσα δεν μπορεί να τους πειράξει κανείς.
Θρησκεία και καπιταλισμός φίλε είναι το ίδιο.Απλά η θρησκεία προετοίμασε το χωράφι, έσπειρε το σπόρο και ο καπιταλισμός ήρθε να το αλέσει.Και να τα αποτελέσματα.
Αξιώματα, πλούτος και δύναμη.
Γιαυτό έχουμε γίνει όπως έχουμε γίνει.
Όσο για την εθνική θρησκεία , και τις αμέτρητες τοπικές παραλλαγές της , αποτελούσαν συνεκτικούς κοινωνικούς δεσμούς.Κάλυπταν τις ανάγκες των ανθρώπων, τόσο σε επίπεδο πνευματικό όσο και σε επίπεδο κοινωνικής συνοχής.Με λίγα λόγια η θρησκευτική δραστηριότητα αποτελούσε συμπλήρωμα της κοινωνικής ζωής , η σκέψη εξέταζε τα πάντα χωρίς περιορισμούς και χωρίς δογματισμούς και μοναδικές αλήθειες, σε κοινωνίες που είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ευ ζειν και όχι το ουκ αμαρτάνειν.Και σαν φυσική συνέπεια για τους ανθρώπους αυτούς η ανεξιθρησκεία ήταν κάτι το αυτονόητο.
"They must find it difficult . . . Those who have taken authority as the truth, rather than truth as the authority."
Edited by - Apeiron on 02/10/2009 06:02:26
συκοφαντικά και υποτιμητικά ,γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλανε για σχοινί... Εσύ Μακεδών, ότι λες είναι του Ρασια και πολύ
λίγων συγκεκιρμένων προσώπων,εκπρόσωπος των οποίων ξέρω ότι αισθάνεσαι...
Επειδή εσένα σου αρέσει να παριστάνεις το ....τσιράκι, πάει να πει ότι κι οι άλλοι αυτό κάνουν; Μην κρίνεις εξ ιδιών τα αλλότρια...
Δεύτερον, χωρίς συκοφαντίες, δεν μπορείς να κάνεις διάλογο; Νομίζεις
κοροιδεύεις κανέναν;
Το τι είναι σκοταδισμός ξέρουμε όλοι..Τον αφήσαμε πίσω μας 2000 χρόνια πριν..Κι ότι και να γίνει,δεν ξαναγυρνάμε στα χρόνια του φόβου και των δεισιδαιμονιών, που κάποιοι θεωρούν φιλοσοφικά...
Συνέλθετε, είμαστε στο 2009, προ Χριστου, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούμε να παμε...Κάπου πιο κοντά, ρετρό, κάτι γινεται...
Κι όταν λές θρησκεία, εννοείς όλες τις θρησκείες ή μόνο την...καταραμένη τον χριστιανισμό;
Για να ξέρουμε ποιοί είμαστε, μην παραμυθιάζεστε κι όλας...
quote:
Τρεχαγύρευε
Καταρχήν, κόψε Μακεδών και οι λοιποί, τα εκπρόσωπος ΟΟΔΕ και άλλα
συκοφαντικά και υποτιμητικά ,γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν
Βρε Τρεχαγύρευε,
θα ήθελα να σου πω να προσέξεις γιατί κάνεις συνεχώς το ίδιο λάθος.
Δεν υπάρχει κανείς Μακεδών, αλλά macedon!!!
Απορώ πώς και δεν σε διόρθωσε τόσο καιρό ο macedon!!!
![]()
![]()
![]()

quote:
macedon:
Ωπα! Εμφάνιση του Ιησού στην προ Χριστού εποχή; Και μιλάει και στους Εβραίους; Εγραψες μεγάλε!Αλλά... γιατί όταν ήρθε πάλι, δεν τους είπε: "Ρε σεις, εγώ ήμουν, που σας μιλούσα με τον Ησαϊα... Δε με θυμάστε;"
Toυς το είπε!
"και ο πέμψας με πατήρ, αυτός μεμαρτύρηκε περί εμού, ούτε φωνή αυτού ακηκόατε πώποτε ούτε είδος αυτού εωράκατε,"
Τώρα επειδή έχεις Εβραϊκή σκέψη, να σου διευκρινίσω ότι αναφέρεται στις Γραφές όπου κάνουν Λόγο για τον Μεσσία.
«ερευνάται τας γραφάς και εκείναι εισίν αι μαρτυρούσαι περί εμού»
Εδώ εννοεί την Παλαιά Διαθήκη (πρέπει συνεχώς να γράφω τα αυτονόητα?).
quote:
macedon:
Εδώ πάλι ο Ιησούς μιλάει;
Ναι...αλλά γιατί ρωτάς ανοήτως?
quote:
macedon:
Εδώ ο Ιησούς πού πήγε; Εκανε ο θεός περικοπές και απολύσεις;
Μην κρίνεις από το κεφάλι σου, που απέλυσε το μυαλό του.
quote:
macedon:
Βρε άσε τα ευαγγέλια. Λέμε για την ΠΔ. Και σε ρωτάω, πώς συμπεραίνεις ότι όταν λέει "ποιήσωμεν" είναι τρείς και δεν είναι δεκαεφτά.
Γιατί πουθενά μέσα στην Παλαιά Διαθήκη δεν υπάρχει η υποψία για περισσότερους των τριών υποστάσεων.
quote:
macedon:
Εγώ "αγίου" δεν βλέπω. Μόνον πνεύμα βλέπω. Για δες, μήπως το γράφει με μικρά γράμματα...
Τέτοιος Εβραίος στο μυαλό που είσαι....τι να δεις?
quote:
macedon:
Α, αυτά παρουσιάζεις! Και, να σου πώ την αλήθεια, μια απορία την είχα.Αλλά, γιατί στο χωρίο με τον Ιησού του Ναυή αναφέρεις μόνον το πνεύμα; Κοτζάμ Ιησούς... δεν το βλέπεις;
"Ιησούς του Ναυή" σημαίνει ο "Ιησούς με τη βάρκα" (Ναυς είναι η βάρκα). Εχουμε καθαρή αλληγορία εδώ για την πρώτη ενσάρκωση του Ιησού, και μάλιστα αναφερόμενη στη δεύτερη ενσάρκωση (στην πρώτη δεν είχε βάρκα, καθ' όσον στην έρημο).
Τις ανοησίες τις λες γιατί έχεις ζαλιστεί από τις τάπες του Robben? ή είναι τρόπος ζωής?

quote:
macedon:
Α, καλά. Επειδή έβαλες κομμάτια από κει, γι'αυτό, θεώρησα ότι το'χεις.
Καλά, τα κομμάτια πώς τα έβαλες; Τα φαντάστηκες; Πάντως, μέσα έπεσες.Θεία φώτιση, όχι αστεία (πώς λέμε "η θεία από το Σικάγο"; Καμία σχέση).
Δεν έχω ανάγκη να έχω ολοκληρο το έργο του Ιππόλυτου. Και τα "κομμάτια" αρκούν.
Εσύ έχεις ανάγκη για ολόκληρα τα έργα.....ώστε κόβοντας και ράβοντας μήπως και πετύχεις να ξεγελάσεις κανέναν .

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Toυς το είπε!
Αντε! Πού;
quote:
και ο πέμψας με πατήρ, αυτός μεμαρτύρηκε περί εμού, ούτε φωνή αυτού ακηκόατε πώποτε ούτε είδος αυτού εωράκατε
Δεν υπάρχει περίπτωση να αναφέρεται στη βάφτισή του, όπου ακούστηκε ο θεός να μιλάει;
Γιατί στον Ησαϊα δεν ακούγεται κανένας θεός. Ο Ησαϊας ακούγεται.
quote:
Τώρα επειδή έχεις Εβραϊκή σκέψη, να σου διευκρινίσω ότι αναφέρεται στις Γραφές όπου κάνουν Λόγο για τον Μεσσία
Η ΠΔ κάνει λόγο για το Μεσσία. Αλλά για τους εβραίους ο Μεσσίας δεν είναι θεός. Ανθρωπος είναι! Και οι μεσσιανικές προφητείες δεν είναι τα ποιήματα των ψαλμών που νομίζουν οι άσχετοι ευαγγελιστές.
Και η φράση "γιος του θεού" στην ΠΔ έχει τελείως διαφορετικό νόημα.
quote:
«ερευνάται τας γραφάς και εκείναι εισίν αι μαρτυρούσαι περί εμού»
Εδώ εννοεί την Παλαιά Διαθήκη (πρέπει συνεχώς να γράφω τα αυτονόητα?).
Α, αυτό εννοεί!
quote:
Ναι...αλλά γιατί ρωτάς ανοήτως?
Γιατί σε ολόκληρη την ΠΔ πουθενά δεν αναφέρεται ο θεός να έχει γιο τον Ιησού. Μήπως τον έφτιαξε μετά;
quote:
Μην κρίνεις από το κεφάλι σου, που απέλυσε το μυαλό του.
Πώ πω! Μεγάλα λόγια μικρών ανθρώπων.
quote:
Γιατί πουθενά μέσα στην Παλαιά Διαθήκη δεν υπάρχει η υποψία για περισσότερους των τριών υποστάσεων
Υποψία; Καλά, δεν είναι βεβαιότητα;
quote:
Τις ανοησίες τις λες γιατί έχεις ζαλιστεί από τις τάπες του Robben?
Ασε, μη συζητάς. Οι τάπες του Robben άρχισαν να μοιάζουν με τις δικές σου. Τούβλα ολόκληρα!
quote:
Δεν έχω ανάγκη να έχω ολοκληρο το έργο του Ιππόλυτου.
Αυτό κι αν είναι δήλωση!
quote:
Εσύ έχεις ανάγκη για ολόκληρα τα έργα.....ώστε κόβοντας και ράβοντας μήπως και πετύχεις να ξεγελάσεις κανέναν .
Ολοι οι ασιατόθρησκοι ελληνομάχοι βγαίνετε σε καλούπια;

macedon
quote:
macedon:
Καλά, καλά. Ας μην είσαι. Δεν σε πειράζει όμως που σε λέω έτσι, ε; Μεταξύ μας ξέρουμε και οι δύο ότι είσαι, αλλά μη σ'απασχολεί. Ο Γιάπετ κοιμάται και ο Σωτήρης παίζει με τα εγγόνια του. Κανείς δεν θα το μάθει.
Eλληνομάχος είναι αυτός που λέει ότι η Κων/λη ποτέ δεν ήταν Ελληνική και θεωρεί τη Μακεδονική Δυναστεία ως μή Ελληνική στηρίζοντας τη γραμμή των Σκοπίων......μα ποιον μας θυμίζει....ποιον μας θυμίζει!!!

quote:
macedon:
Δεν σου έκανε κανείς επίθεση όταν έγραφες υπέρ του χριστιανισμού. Αντέκρουσαν τις ανοησίες που αντέγραφες από ένα μάτσο ηλίθιους.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.
quote:
macedon:
Δηλαδή... πιστεύεις και συ ότι οι Εβραίοι το πρωί που σηκωνόταν, τυλίγονταν το σεντόνι που κοιμόταν το βράδυ και πηγαίνανε στη δουλειά;
Μόνο που όταν συνελήφθη ο Ιησούς ήταν αργά τη νύχτα....εκτός βέβαια αν δούλευαν από τότε στα εργοστάσια τρίτη βάρδια.
Όσο για τον νεαρό το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήταν μαζί με τον Ιησού και τους μαθητές Του.
quote:
macedon:
Σε είχα και σε κάποια υπόληψη. Λέω, "εντάξει, είναι χριστιανός αλλά τουλάχιστον δεν είναι σαν τον τραχανά".
Ασε, το παίρνω πίσω. Δηλαδή να παίζει κάτι πιο λογικό, δεν υπάρχει περίπτωση; Οπως ας πούμε, κάποιος από την παρέα του να είχε προτιμήσεις σε ... πλούσιους νεανίσκους με "γυμνού επί σινδόνα;" (που λέει και ο Ευρωπαίος με τα άπταιστα ... κορινθιακά.)
Δεν ενισχύεις τη θέση σου με ιαχές....το αντίθετο.
quote:
macedon:
Κάποιοι λένε κάτι κακίες περί εμβόλιμων εδαφίων. Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά, αλλά... να... φέρνουν σαν παράδειγμα προγενέστερα βιβλία του Ιππόλυτου που λένε άλλα.
Και το ερώτημα δεν είναι αν πίστευε στην Αγία Τριάδα. Το ερώτημα είναι αν την ήξερε...
Αλλά, εδώ δεν την ήξερε ο Ιησούς, ο Ιππόλυτος θα την ήξερε;
Αλλά, για πες μου. Μια και συντάσσεσαι με τον ευρωπαίο1, πιστεύεις και συ ότι ο Ιερώνυμος αναφερόταν σε άλλον Ιππόλυτο απ'αυτόν; Ρητορική ερώτηση για να διαπιστώσω μέχρι πόσο έχει προχωρήσει το έμενταλ.
Δε μας απασχολεί το αν ο Ιερώνυμος ήξερε που ήταν Επίσκοπος η όχι ο Ιππόλυτος, μας ενδιαφέρει η θέση του για το περιεχόμενο των απόψεων του Ιππόλυτου.
Μας ενδιαφέρει η ουσία με λίγα λόγια.
quote:
macedon:
Γιατί, είπα εγώ ότι είναι ανακριβές; Αλλά, κάτσε: 382 που ήταν ο Ιερώνυμος στη Ρώμη, μείον 250 που υποτίθεται ότι πέθανε ο Ιππόλυτος, μας κάνει 130 χρόνια. Ο ευρωπαίος αυτό το θεωρεί τρεις αιώνες. (Στην Κόρινθο κάθε αιώνας είναι περίπου 43 χρόνια). Εσύ, πόσο το θεωρείς;
Αλλά, για να δούμε τον εγκέφαλο-έμενταλ (αυτόν με τις τρύπες) σε πλήρη δράση:
Σχόλιο δικό μου: Aλήθεια, γι' αυτόν δεν έλεγε ο Ιερώνυμος "Δεν γνωρίζω σε ποιά εκκλησία είναι επίσκοπος αυτός ο Ιππόλυτος ή σε ποιά πόλη και, αν και προσπάθησα, δεν κατάφερα να μάθω το όνομά της";
Και ο Ιππόλυτος υποτίθεται ότι ήταν στη Ρώμη.
Απάντηση εκπροσώπου: Το ότι ο Ιππολυτος εζησε πριν το 325 είναι ακριβες!
Μάλιστα. Κατά τα άλλα καλά; Στο σπίτι όλοι καλά;
Πληροφορίες μας δίνει ο Robben.
Βεβαιώνεται ότι ο Ιππόλυτος ήταν προγενέστερος του Ιερώνυμου, γι' αυτό και ο Ιερώνυμος δεν γνωρίζει μη έχοντας τις κατάλληλες πληροφρορίες. που ακριβώς επίσκοπος ήταν ο Ιππόλυτος.....δεν το έπιασε η Εβραϊκή σκέψη σου?
Το 3 αιώνες γράφτηκε εκ παραδρομής. Το 2 και το 3 είναι δίπλα στο πληκτρολόγιο επάνω, στην ταχύτητα πάτησα το 3 αντί για το 2 και δεν το πρόσεξα ώστε να το διορθώσω.
quote:
macedon:
Δεν με ενδιαφέρει τι εξηγείτε. Με ενδιαφέρει τι λέει. Μένουμε στο "θεός".
Γιατί δε συγκαλείς μία Οικουμενική Σύνοδο να θέσεις το θέμα?
Σίγουρα ανάμεσα στους 3 Ιεράρχες θα χωράει ένας φωτισμένος άνθρωπος όπως εσύ!!!

quote:
macedon:
Μα... ο Ιππόλυτος λέει απάντων ποιητής, λέει ήν εις μόνος, λέει εποίησε τα όντα .
Δεν αναφέρεται ούτε στο Άγιο Πνεύμα ούτε στον Υιό.
quote:
macedon:
Πώς ενώ ήταν μόνος και δεν είχε σύχρονο κανένα, και μετά έφτιαξε τα μονοούσια όντα "αθάνατα", εσύ μας λες ότι ήταν παρέα με το γιο του;
Για κάτσε να προσπαθήσω να σε ακολουθήσω. Να δώσω την ακριβή μετάφραση, όπως θα το μετέφραζες εσύ (για τον ευρωπαίο δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα μπορούσε να μεταφράσει).
Με την Εβραϊκή σκέψη που σε διακατέχει, είναι δύσκολο να αντιληφθείς τα πράγματα.
quote:
macedon:
Ιππόλυτος: απάντων ποιητής
Μετάφραση Robben: έφτιαξε τα πάντα εκτός από το γιο του.
Όταν γράφει ο Ιππόλυτος: "Φανέρωσε τον εαυτό του από την παρθένο και το άγιο Πνεύμα αν δεν εννοεί ότι ο Ιησούς ήταν η μία από τη φύση Του τι εννοεί?
quote:
macedon:
Ιππόλυτος: ού πνεύμα λεπτόν,
Μετάφραση Robben: Δεν υπήρχε πνεύμα πουθενά παρά μόνο στο θεό.
Έτσι ακριβώς. Αυτός το έχει και αυτός το στέλνει.
quote:
macedon:
Ιππόλυτος: Αλλ' ήν εις μόνος
Μετάφραση Robben: Αλλά ήταν τρεις.
Τρεις σε μία μορφή.
Ιππόλυτος:«Και πολλά άλλα ή μάλλον όλα μαρτυρούν αυτή την αλήθεια. Επομένως είναι αναγκασμένος ακόμα και αν δεν θέλει, να ομολογήσει, τον Πατέρα Θεό παντοκράτορα, τον Ιησού Χριστὸ, Υιό του Θεού ο οποίος έγινε άνθρωπος, στον οποίο ο Πατέρας τα ὑπέταξε όλα, εκτός βέβαια από τον εαυτό του, και το Άγιο Πνεύμα, και έτσι αυτοί είναι τρείς.»
Ο Ιππόλυτος λοιπόν απαντάει και όχι ο Robben....τόσο ζαλισμένος είσαι?
quote:
macedon:
Ιππόλυτος: "εποίησε τα όντα ούκ όντα πρότερον"
Μετάφραση Robben: "Κατασκεύασε όλα τα όντα που δεν υπήρχαν εκτός από το γιό του που άρχισε να υπάρχει κάπου πιο πριν."
Έτσι ακριβώς. Ο Ιησούς προϋπήρχε του κόσμου.
quote:
macedon:
Τα πήγα καλά; Και για να προλάβω "σχετικό" σχόλιό σου, όντως, ο Καραμανλής το '74 είχε έρθει. Είναι απολύτως ακριβές.
Όχι macedon, για άλλη μια φορά τα έκανες θάλασσα. Ωστόσο μας διασκέδασες.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Όχι macedon, για άλλη μια φορά τα έκανες θάλασσα. Ωστόσο μας διασκέδασες.
Συμφωνώ απόλυτα:::
Είναι διασκεδαστικός τύπος και τα λέει ωραία τ' αστεία, έτσι;;; Το κακό μ' αυτόν είναι ότι αγνοεί συνήθεις της εποχής του χριστού και παρεξηγεί κάποια πράγματα.
Για παράδειγμα, όταν του λες
quote:
Όσο για τον νεαρό το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ήταν μαζί με τον Ιησού και τους μαθητές Του.
δεν γνωρίζει ότι οι Ιουδαίοι κάθε βράδυ φορούσαν τα σεντόνια τους και πήγαιναν βόλτα στα δασάκια, για να χωνέψουν. Ειδικά τα Σαββατόβραδα, ήταν πολύ σπάνιο να υπάρχει... σεντόνι σε σπίτι!!!
Άλλο παράδειγμα:
Του λες του ανεγκέφαλου ότι
quote:
Βεβαιώνεται ότι ο Ιππόλυτος ήταν προγενέστερος του Ιερώνυμου, γι' αυτό και ο Ιερώνυμος δεν γνωρίζει μη έχοντας τις κατάλληλες πληροφρορίες.
Πού να καταλάβει τώρα ο Μακεδών, συγγνώμη macedon (καραδοκεί και ο ψηλός), ότι είναι αδύνατον να γνωρίζει κάποιος κάποιον προγενέστερο;;;
Και να πω ότι δεν είναι διευκρινισμένο, πάει καλά, αλλά το γράφει ξεκάθαρα: "ο Ιππόλυτος ήταν προγενέστερος του Ιερώνυμου", τελεία και παύλα.
Πώς ήθελες κύριε, να γνωρίζει κάποιον προγενέστερό του; τι είναι ο προγενέστερος;
Μεταγενέστερος;;;;
Το καλλίτερο είναι που λέει, ο... άσχετος
"macedon:
Μα... ο Ιππόλυτος λέει απάντων ποιητής, λέει ήν εις μόνος, λέει εποίησε τα όντα ."
και δεν καταλαβαίνει τίποτε, όταν του λες
"Δεν αναφέρεται ούτε στο Άγιο Πνεύμα ούτε στον Υιό."
λες και το "απάντων" σημαίνει "όλων" και το "ήν εις μόνος" σημαίνει ότι ήταν ένας μόνος του.
Γι' αυτό σου λέω, μην τον παίρνεις στα σοβαρά, ο άνθρωπος αγνοεί τα βασικά.
Συνέχισε να γράφεις εσύ, να ερμηνεύεις, να εξηγείς, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη αυτό που προσφέρεις απλόχερα....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
γιαπετ:
ευρωπαίοι
Συμφωνώ απόλυτα:::
Είναι διασκεδαστικός τύπος και τα λέει ωραία τ' αστεία, έτσι;;; Το κακό μ' αυτόν είναι ότι αγνοεί συνήθεις της εποχής του χριστού και παρεξηγεί κάποια πράγματα.
Για παράδειγμα, όταν του λες
δεν γνωρίζει ότι οι Ιουδαίοι κάθε βράδυ φορούσαν τα σεντόνια τους και πήγαιναν βόλτα στα δασάκια, για να χωνέψουν. Ειδικά τα Σαββατόβραδα, ήταν πολύ σπάνιο να υπάρχει... σεντόνι σε σπίτι!!!Άλλο παράδειγμα:
Του λες του ανεγκέφαλου ότι
Πού να καταλάβει τώρα ο Μακεδών, συγγνώμη macedon (καραδοκεί και ο ψηλός), ότι είναι αδύνατον να γνωρίζει κάποιος κάποιον προγενέστερο;;;
Και να πω ότι δεν είναι διευκρινισμένο, πάει καλά, αλλά το γράφει ξεκάθαρα: "ο Ιππόλυτος ήταν προγενέστερος του Ιερώνυμου", τελεία και παύλα.
Πώς ήθελες κύριε, να γνωρίζει κάποιον προγενέστερό του; τι είναι ο προγενέστερος;
Μεταγενέστερος;;;;
Το καλλίτερο είναι που λέει, ο... άσχετος
"macedon:
Μα... ο Ιππόλυτος λέει απάντων ποιητής, λέει ήν εις μόνος, λέει εποίησε τα όντα ."
και δεν καταλαβαίνει τίποτε, όταν του λες
"Δεν αναφέρεται ούτε στο Άγιο Πνεύμα ούτε στον Υιό."
λες και το "απάντων" σημαίνει "όλων" και το "ήν εις μόνος" σημαίνει ότι ήταν ένας μόνος του.
Γι' αυτό σου λέω, μην τον παίρνεις στα σοβαρά, ο άνθρωπος αγνοεί τα βασικά.
Συνέχισε να γράφεις εσύ, να ερμηνεύεις, να εξηγείς, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη αυτό που προσφέρεις απλόχερα....
Είμαι μόνος μου!!!....οι άλλοι πήγαν για να ψηφίσουν!!!! δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη μόνος μου!!!....οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω!!!
κοιμάται και ο μικρός!!!!.....όταν ξυπνήσει ίσως να σου απαντήσει αυτός!....αν σε πάρει βέβαια στα σοβαρά.

Edited by - europaios2 on 02/10/2009 15:55:07
quote:
Apeiron:
Φυσικά τα κεφάλια της εκκλησίας, έχουν κάνει το διάβασμά τους. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.Σπουδαγμένα μπιζουδάκια. Ε και; Οι πατέρες της εκκλησίας δεν διάβαζαν και κείμενα που αντίβαιναν στις αρχές της πίστης τους;Στους πιστούς γιατί το απαγόρευαν;Ή μάλλον για να το θέσω ''ορθά'' , γιατί τους προέτρεπαν να μη το κάνουν;
Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη ονομάζεται σκοταδισμός.
Αυτό που λες, και με το οποίο συμφωνώ είναι ότι υπήρχε αμόρφωτη μάζα χριστιανών, σε μεγάλο βαθμό προφανέστατα .
Και προτρέπει τους χριστιανούς να μην διαβάζουν κείμενα αντίθετα με τη χριστιανική πίστη. Η εσωστρέφεια είναι ξεκάθαρη.
Μα με αυτόν τον τρόπο τους θέτετε ένα όριο στην σκέψη.Μέχρι εκεί. Όοοοχι παραπέρα. Τζιζ.Κακό.Γιατί;
Δεν απαγόρευαν, προέτρεπαν, συμβούλευαν!.
Οι πιστοί δεν είχαν τη μόρφωση τη δική τους.
Οι Πατέρες της εκκλησίας ως καλοί ποιμένες και υπό τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος, πρώτοι απ' όλους ερευνούσαν και έβρισκαν τι ήταν χρήσιμο και τι όχι περί Θεολόγίας, τι ήταν βλαβερό και τι όχι!
Και όπως ο πατέρας προσπαθεί να προστατεύσει το παιδί του από μία κακή παρέα (εσύ άφησε το γιο σου να κάνει παρέα με έναν αλήτη....... μέχρι να καταλάβει από μόνος του ......ή την κόρη σου με μία πόρνη!), έτσι και αυτοί προσπαθούσαν να προστατεύσουν τους πιστούς από τις ψεύτικες θρησκείες. Γι’ αυτό και ονομάστηκαν Πατέρες!
Διαχώριζαν όμως την Ελληνική παιδεία από την Ελληνική θρησκειολογία και γι' αυτό τους προέτρεπαν να τη μελετούν, όπως πολύ σωστά ο Robben σου παρουσίασε:
"...Και για να καταλάβεις ότι λέγοντας "πάντων" ΔΕΝ εννοεί ΟΛΗ την Ελληνική σκέψη και φιλοσοφία, αλλά μόνο ότι έρχεται σε αντίθεση με την χριστιανική πίστη (εκεί αναφέρεται το "ΠΑΝΤΩΝ"), το αιτιολογεί: "Τί γὰρ σοὶ καὶ ἀλλοτρίοις λόγοις ἢ νόμοις ἢ ψευδοπροφήταις, ἃ δὴ καὶ παρατρέπει τῆς πίστεως τοὺς ἐλαφρούς". Κάποιοι "αδύνατοι" χριστιανοί (ελαφρους), παρατρέπονταν της διδασκαλίας.
Και το έβλεπε αυτό ο Κλημης και για αυτό τους συμβουλεύει.
quote:
Apeiron:
Με τον τρόπο αυτό σκοτώνεις την έρευνα και την ανθρώπινη φύση, σκοτώνεις τη λογική και την ανθρώπινη φύση και αρκείσαι να ερευνάς λεπτομέρειες της ίδιας της θρησκείας,του ίδιου του κατασκευάσματος, με το οποίο χειραγωγείς εκατομμύρια ανθρώπους, και το βαφτίζεις έρευνα ,
ενώ αυτό που πραγματικά κάνεις είναι να τους βυθίζεις(τους πιστούς ή να πως καλύτερα τους αποχαυνωμένους) ολοένα και περισσότερο στο κατασκεύασμα αυτό, που δεν έχει καμία ορθή συλλογιστική , που ζητάει την πίστη και την αφοσίωσή , ενώ οι ιεράρχες ακόμα προσπαθούν να το ολοκληρώσουν, βαφτίζοντας την προσπάθεια τους αυτή έρευνα ενώ το κατασκεύμασμα υπόσχεται να σώσει την ψυχή των αμόρφωτων πιστών αν αυτοί παραμείνουν πιστοί.
Κανείς δεν αρνείται και τίποτα. Η προτροπή, οι συμβουλές και η μετάδοση των αποτελεσμάτων μίας έρευνας δεν είναι ούτε σκοταδισμός ούτε χειραγώγηση.
Σκοταδισμός και χειραγώγηση υπήρχαν στα λεγόμενα "μυστήρια" των παγανιστικών θρησκειών! όπου απαγορευόταν η ελεύθερη είσοδος! και επιτρεπόταν η είσοδος στις διάφορες τελετές! σταδιακά! αφού πρώτα οι ιερείς των μυστηρίων αυτών πείθονταν για την χειραγώγηση των πιστών τους! όταν βεβαιώνονταν ότι η πλύση εγκεφάλου πάει καλά!...τους προχωρούσαν και στον επόμενο βαθμό! μέχρι την οριστική τους μεταμόρφωση σε πειθήνια όργανα!
Αντιθέτως στον Χριστιανισμό η πρόσβαση στην εκκλησία ήταν ελεύθερη!
Κι επειδή δεν απαγορευόταν στους Χριστιανούς να διαβάζουν άλλα βιβλία! γι' αυτό και τους συμβούλευαν επιστώντας την προσοχή τους, για τις παγίδες που θα μπορούσαν να πέσουν!
Τον σκοταδισμό λοιπόν και την πνευματική σκλαβιά να την αναζητήσεις στον Παγανισμό!
Κανένας νόμος δεν υπήρχε που να απαγορεύει την πρόσβαση στην Ελληνική παιδεία από τους Βυζαντινούς....αντιθέτως όταν ήταν αυτοκράτορας στην Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ο Ιουλιανός, με νόμο απαγόρευε στους Χριστιανούς να τη διδάσκουν!
ώστε να τους αναγκάσει λόγο της αγάπης τους προς αυτήν να απαρνηθούν τον Χριστιανισμό! και να μεταστραφούν προς τον παγανισμό.
quote:
Apeiron:
Βέβαια ακόμα και αν κάποιος αμαρτάνει, υπάρχει η λύση, ελάτε για εξομολόγηση και όλα καλά. Μην ανησυχείτε. Όλα τα έχει φροντίσει ο καλός θεούλης, μέσω ημών(της εκκλησίας προφανώς).
Πάρτε και ένα κομποσχοινάκι...
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε καλοί χριστιανοί, να έρχεστε στην εκκλησία και όταν πεθάνετε θα πάτε στον Παράδεισο. Εντάξει;
Που τα διάβασες αυτά? Το μυστήριο της εξομολόγησης, δεν είναι παρά η μετάνοια! Ο άνθρωπος εξομολογώντας τα κρίματά του παίρνει μια βαθιά ανάσα παρηγοριάς!
Το αν θα συγχωρεθεί η όχι θα το κρίνει ο Θεός! Αλίμονο αν όποιος πηγαίνει να εξομολογηθεί! παίρνει και συγχώρεση από το Θεό! Ωστόσο αυτό λειτουργεί ψυχολογικά υπέρ του ανθρώπου αυτού!
Απλά ο παπάς του διαβάζει ευχές! εύχεται μαζί του να συγχωρεθεί, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Ο καλός Χριστιανός φυσικά και θα πάει στον Παράδεισο και η συχνή επαφή του με την Εκκλησία μόνο καλό μπορεί να του κάνει.
quote:
Apeiron:
Σκέψου μόνο πόσο κακό έκανε αυτή η στροφη στον χριστιανισμό, στη σκέψη της ανθρωπότητας. Για τι οπισθοδρόμηση μιλάμε. Από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα και τον Ηράκλειτο και τον Επίκουρο, στο αν το πνευμα πορευεται μόνο η με παρέα . Φθάσαμε στον πάτο δεν πάει πιο κάτω.Από το τα πάντα ρει και ουδέν μένει στη μοναδική αλήθεια του Χριστιανισμού.Και από την υστεροφημία στις σταυροφορίες.
Κακό? Τι λες άνθρωπέ μου? Μόνο και μόνο που έκλεισε τις αρένες του θανάτου με τους μονομάχους φτάνει και περισσεύει!
- Όλοι οι παραπάνω σοφοί που ανέφερες, ήσαν κατά του Δωδεκαθεισμού! και ειδικά ο Ηράκλειτος!, που ήταν υπέρ της τριαδικής υπόστασης του Ενός Θεού!....αληθινός Πρόδρομος και Απόστολος!!!!!!!
- Στον πάτο θα ήμασταν αν θα λατρεύαμε ακόμη τον θεό Πάνα!
Οι Σταυροφορίες ως γνωστόν έγιναν μόνο για το πλιάτσικο....διάβασε και κανά ιστορικό βιβλίο......άλλη σκασίλα δεν είχαν οι αυτοκράτορες! παρά να προστατέψουν τους Αγίους Τόπους!
quote:
Apeiron:
Και έγινε συντονισμένη προσπάθεια από τα ιεραρχεία και την αριστοκρατεία να διατηρηθεί ο σκοταδισμός με διάφορους τρόπους.Να διατηρηθεί μια συνέχεια.Όμως επειδή το ανθρώπινο είδος είμαστε κομμάτι της φύσης, και επειδή η φύση ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες καταφέρνει να βρίσκει τρόπους προσαρμογής και αν επιτρέπουν οι συνθήκες και εξέλιξης, η λογική δεν ήταν δυνατόν να φιμωθεί.Όσοι κι αν κάηκαν , οσοι κι αν διώκτηκαν σαν μάγοι και ειδωλολάτρες,τόσο στο βυζάντιο όσο πολύ περισσότερο στο παπικό τμήμα της αυτοκρατορίας, η ανθρώπινη φύση και σκέψη έδειξε και δείχνει σημεία ζωής.Δυστυχως όμως τα σημάδια αυτά ήταν και είναι μεμονωμένα .
Ξέχασες τον Παγανισμό! που σκότωσε τον Σωκράτη!, τον Φειδία!, τον Πυθαγόρα και άλλους και εξόρυσσε σοφούς όπως ο Αναξαγόρας! τον οποίο γλίτωσε ο Περικλής την τελευταία στιγμή από την εκτέλεση της θανατικής ποινής!!
Ο Πρωταγόρας διώχθηκε για θρησκευτικούς λόγους και τα γραπτά του κάηκαν δημοσίως μας λέει ο Διογένης Λαέρτιος. Μιλάμε «για την ελευθερία» επί παγανισμού!!!!!!
quote:
Apeiron:
Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το μεσαίωνα, η αναγέννηση βασίστηκε στην αρχαία ελληνική γραμματεία.
Νομίζετε ότι σήμερα δεν υπάρχει σκοταδισμός;
Η αρχαία Ελληνική γραμματεία, η οποία διδάσκονταν ανελλιπώς από τους Βυζαντινούς προγόνους μας, διασώθηκε από τους ίδιους τους Λόγιους Βυζαντινούς. Οι οποίοι, λίγο πριν την πτώση της Πόλης κατάφεραν να τη διασώσουν κατά πολύ μεγάλο μέρος, προς τη Δύση!.....
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η Δύση άνοιξε τα στραβά της μετά την πτώση του Βυζαντίου που η ίδια προκάλεσε.
Από τον αμύθητο πλούτο του Βυζαντίου, που έκλεψαν κατά την Δ' σταυροφορία, 2,5 περίπου αιώνες ποιο μπροστά, όπου έπιασαν κοιμώμενους τους Βυζαντινούς και μετά, άρχισε να ορθοποδεί η Δύση! και από το κακό που προκάλεσαν σε εμάς τους Έλληνες με εξανδροπισμό, σφαγές, αιχμαλωσίες και εξορίσεις, άρχισε η κατρακύλα του Βυζαντίου.
quote:
Apeiron:
Η θρησκεία προετοίμασε το χωράφι, έσπειρε το σπόρο και ο καπιταλισμός ήρθε να το αλέσει.Και να τα αποτελέσματα.Η θρησκεία υπάρχει ακόμα .
Η τεχνολογία έφερε άνεση στη ζωή μας, αλλά πλέον δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο γιατί δουλεύουμε πολύ για τα προς το ζειν.Και όταν γυρίσουμε σπίτι έχουμε την τηλεόραση, προιόν της τεχνολογίας. Επίσης η τεχνολογία είναι τόσο προηγμένη που θα μπορούσαν οι μηχανές να δουλεύουν για εμάς και εμείς να παρατηρούμε διακριτικά, αλλά αυτό δεν θα άρεσε στα τραστ και τις πολυεθνικές γιατί θα έχαναν τον πλούτο και τη δύναμή τους.Δεν θέλουν εξίσωση, η αδικία τους συμφέρει, ειδικά όταν ελέγχουν τα μέσα δεν μπορεί να τους πειράξει κανείς.
Θρησκεία και καπιταλισμός φίλε είναι το ίδιο.Απλά η θρησκεία προετοίμασε το χωράφι, έσπειρε το σπόρο και ο καπιταλισμός ήρθε να το αλέσει.Και να τα αποτελέσματα.
Αξιώματα, πλούτος και δύναμη.
Γιαυτό έχουμε γίνει όπως έχουμε γίνει.
Άλλα ντάλα! της Παρασκευής το γάλα!!! 

quote:
Apeiron:
Όσο για την εθνική θρησκεία , και τις αμέτρητες τοπικές παραλλαγές της , αποτελούσαν συνεκτικούς κοινωνικούς δεσμούς.Κάλυπταν τις ανάγκες των ανθρώπων, τόσο σε επίπεδο πνευματικό όσο και σε επίπεδο κοινωνικής συνοχής.Με λίγα λόγια η θρησκευτική δραστηριότητα αποτελούσε συμπλήρωμα της κοινωνικής ζωής , η σκέψη εξέταζε τα πάντα χωρίς περιορισμούς και χωρίς δογματισμούς και μοναδικές αλήθειες, σε κοινωνίες που είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ευ ζειν και όχι το ουκ αμαρτάνειν.Και σαν φυσική συνέπεια για τους ανθρώπους αυτούς η ανεξιθρησκεία ήταν κάτι το αυτονόητο.
Και γιατί ο Ιουλιανός απαγόρευε την Ελληνική παιδεία στους Χριστιανούς? γιατί τους έδιωξε από τη Δημόσια Διοίκηση και τα ανώτερα αξιώματα?
Και για πες μας βρε Apeiron....καλά για τον Χριστιανισμό γνωρίζουμε την πορεία του....το πως δηλαδή προέκυψε!! για το δωδεκάθεο τι γνωρίζουμε? ....ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ? ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ?....μιας και το έχεις σε τόση εκτίμηση θα ξέρεις να μας πεις!!...έτσι δεν είναι?
Και δε στέκομαι καθόλου σε αυτό που είπε ο Ηρόδοτος ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήσαν ξενόφερτοι!