ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κάλεσμα σε βοήθεια στο Wikipedia!!!!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Κάλεσμα σε βοήθεια στο Wikipedia!!!!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Lock_Smith62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
Lock_SmithΜέλος
24/04/2014, 06:17:40
Καλημέρα,

Πρόσφατα έψαξα στον ισσότοπο του wikipedia να δω τι γράφουν στην Αγγλική για τον Μύθο του Δευκαλίωνα, δυστυχώς ανακάλυψα οτι αυτά που γράφουν είναι 4-5 σειρές με σκόπιμα πτωχευμένο υλικό ωστε ο Δευκαλίωνας να φαίνεται υποδιαίστερος του Νώε.

Επίσης ο συγγραφέας, ΑΚΟΥΣΤΕ. επικαλείται οτι οι έλληνες αντέγραψαν απο τη Βίβλο την ιστορία του Δευκαλίωνα και σαν ιστορικό αποδεικτικό γι' αυτό επικαλούνται ποιόν λέτε? Τον "άγιο" Αυγουστίνο.

Θέλω να παρακαλέσω όσους έχουν γνώσεις και μεράκι, μα πάνω απ' όλα καλή διάθεση για την εικόνα μας στον κόσμο, να αρχίσουν εκτός απο το esoterica να ρίχνουν κανα editing στο wikipedia, μιας και οι έμισθοι αρχαιολόγοι, υπάλληλοι του Υπ/γείου Πολιτισμού, καθηγητές Παν/μίων κ.λ.π. κ.λ.π. είναι πολυάσχολοι και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την εικόνα της χώρας μας προς τα έξω.

Και κάτι τελευταίο, κάποιος κάφρος, επικαλούμενος γραπτά του Παυσανία που έχουν αποδεδειγμένα παραποιηθεί απο τον Τατιανό, εμφανίζει τους έλληνες να κάνουν ανθρωποθυσίες στον Δία, Ε-Λ-Ε-Ο-Σ.

Παιδιά, όποιος μπορεί και θέλει, ας ρίξει μια βοήθεια.....

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

24/04/2014, 14:54:21
Lock_Smith

Σωστή η παρατήρησή σου, αλλά οι περισσότεροι την wiki, την έχουμε...χεσμένη.

Είναι μιά ιδιωτική πρωτοβουλία, εκ του πονηρού χρηματοδοτούμενη, με προφανή σκοπό την παραπληροφόρηση.Ο αδαής και ο αγράμματος, θα καταλήξει εκεί για "μόρφωση", είτε λόγω τεμπελιάς, είτε λόγω εύκολης πρόσβασης.

Σε θέματα φυσικής και διαστήματος, η αγνωσία και η ανευθυνότητα, πάει σύννεφο.Φαντάζομαι θα ισχύει το ίδιο και σε όλες τις επιστήμες.Υπάρχουν όμως και άτομα, τα οποία μεταδίδουν την γνώση, αυτούσια και σωστά.
Πρέπει όμως να είσαι ειδικός στο κάθε θέμα, ώστε να διακρίνεις τις ανακρίβειες και τις προχειρότητες.Τις παραλείψεις και τις υπερβολές.

Υ.Γ
Πρόσεχε την ορθογραφία σου, μην βιάζεσαι, χρησιμοποίησε την "προεπισκόπηση".Μην δίνεις λαβές στους ανεγκέφαλους.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/04/2014, 17:26:28
quote:

Lock_Smith

Είναι μιά ιδιωτική πρωτοβουλία, εκ του πονηρού χρηματοδοτούμενη, με προφανή σκοπό την παραπληροφόρηση.Ο αδαής και ο αγράμματος, θα καταλήξει εκεί για "μόρφωση", είτε λόγω τεμπελιάς, είτε λόγω εύκολης πρόσβασης.

Σε θέματα φυσικής και διαστήματος, η αγνωσία και η ανευθυνότητα, πάει σύννεφο.Φαντάζομαι θα ισχύει το ίδιο και σε όλες τις επιστήμες.Υπάρχουν όμως και άτομα, τα οποία μεταδίδουν την γνώση, αυτούσια και σωστά.
Πρέπει όμως να είσαι ειδικός στο κάθε θέμα, ώστε να διακρίνεις τις ανακρίβειες και τις προχειρότητες.Τις παραλείψεις και τις υπερβολές.

Υ.Γ
Πρόσεχε την ορθογραφία σου, μην βιάζεσαι, χρησιμοποίησε την "προεπισκόπηση".Μην δίνεις λαβές στους ανεγκέφαλους.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Όχι για τίποτε άλλο, αλλά επειδή παραπληροφορείς, στο wikipedia γράφει ο καθένας ότι θέλει. Και μάλιστα εγώ έως τώρα έχω δει περισσότερα αθεϊστικά άρθρα, παρά "χρηματοδοτούμενα" από χριστιανούς και εβραίους. Αν έχεις αποδείξεις για το τελευταίο εμπρός κατάθεσέ τες.

Και επειδή μας τα έχετε πρήξει για τις γνώσεις σας, σε παραπέμπω εδώ να σου μάθουν φυσική

yrshaban@hotmail.com

Για να δούμαι αν μπορίς να τιν πις σε αυτών των "άσχετο".

24/04/2014, 17:58:13
Σε ποιό χωρίο του Παυσανία αναφέρεσαι;

Όσον αφορά τον Δευκαλίωνα δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα καχύποπτοι. Εξάλλου η πρώτη αναφορά στον κατακλυσμό του είναι νομίζω στον Απολλόδωρο (1ος αι. μΧ.) και δεν αποκλείεται να μοιάζει με τους κατακλυσμούς στο έπος του Γιλγαμές και της Π. Διαθήκης.

Οι τρεις κατακλυσμοί στην ελληνική μυθολογία (ιστορία;) ήταν του Ωγύγη, του Δευκαλίωνα και του Δάρδανου. Ο Πλάτωνας ειδικά κάνει σε διάφορα σημεία λόγο για μία σειρά από κατακλυσμούς που συνέβησαν τα τελευταία 10.000 χρόνια πριν την εποχή του (Νόμοι 677a, Πολιτικός 270d), χωρίς όμως να κατονομάζει κάποιον εξ'αυτών.

Το δε νησί της Ωγυγίας, όπου ναυάγησε ο Οδυσσέας, μοναχικός επιζών από την φοβερή θεομηνία του Δία, φαινεται να συσχετίζεται με τον Ώγυγο.

Το πρόβλημα των χρονολογιών πάντως ξεκινάει από παλιά όταν Χριστιανοί "ιστορικοί" επιθύμησαν να δείξουν ότι η εβραϊκή "ιστορία" είναι αρχαιότερη όλων και ότι η βιβλική Γένεσις προηγείται όλων των υπολοίπων "μυθολογικών διηγήσεων"... . Ο Ιούλιος Αφρικανός πχ. τοποθετεί τον Ώγυγο στην εποχή του Μωυσή, δηλαδή πολύ πιο μετά το Νώε, παρόλο που γνωρίζει ότι ο κατακλυσμός του Ώγυγου ήταν ο πρώτος ελληνικός κατακλυσμός.

Έχει επίσης πλάκα το ότι παρότι έχουν εντοπιστεί
οι εκπληκτικές ομοιότητες μεταξύ του κατακλυσμού του Utnapishtim και του Νώε σπανίως θα διαβάσει κάποιος κάπου ότι ο Νώε έρχεται δεύτερος στη σειρά! Απλώς επιχειρείται να δειχθεί ότι είναι ουσιαστικά το ίδιο πρόσωπο.
Ο πρώτος όμως απαντάται στο έπος του Γιλγαμές και χρονολογείται πριν το 2.000 πΧ, συνεπώς είναι πολύ αρχαιότερη καταγραφή από αυτήν της Π. Διαθήκης.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Greek_flood_myths
http://en.wikipedia.org/wiki/Ogyges
http://en.wikipedia.org/wiki/Utnapishtim
http://www.icr.org/article/noah-flood-gilgamesh/

24/04/2014, 18:09:45
ώπα, για τον Δευκαλίωνα πέταξα νομίζω κοτσάνα...στο Πάριο χρονικό (3ος αι. πΧ) απ'ότι βλέπω αναφέρεται οπότε θα το ψάξω και άλλο και θα επανέλθω
24/04/2014, 18:25:18
στη Θεογονία ο Ησίοδος σίγουρα δεν αναφέρεται στον Δευκαλίωνα. Αναφέρεται όμως στον "Κατάλογο Γυναικών". Οι περισσότεροι μελετητές αμφισβητούν ότι είναι του Ησίοδου όμως η ουσία είναι πως πρόκειται για αρχαία πηγή πριν τον 7ο-6ο αι. πΧ.

Αναφέρεται η δημιουργία των ανθρώπων από τις πέτρες του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, όμως δεν είναι σίγουρο εάν προαναφέρεται ο κατακλυσμός (γενικώς το έργο αυτό έχει διασωθεί αποσπασματικά).

Ένας μελετητής West (1985) θεωρείται πως δεν φαίνεται να υπήρχε αναφορά στον κατακλυσμό ενώ ένας Hirschberger υποστηρίζει το αντίθετο.

24/04/2014, 18:30:44
quote:
killuminati
Όχι για τίποτε άλλο, αλλά επειδή παραπληροφορείς, στο wikipedia γράφει ο καθένας ότι θέλει. Και μάλιστα εγώ έως τώρα έχω δει περισσότερα αθεϊστικά άρθρα, παρά "χρηματοδοτούμενα" από χριστιανούς και εβραίους. Αν έχεις αποδείξεις για το τελευταίο εμπρός κατάθεσέ τες.

Και επειδή μας τα έχετε πρήξει για τις γνώσεις σας, σε παραπέμπω εδώ να σου μάθουν φυσική

yrshaban@hotmail.com

Αμαλία

Εχεις κάτι να προσθέσεις?

...η οπή είναι τεράστια και η φαιά ρέει ταχύρυθμα.
...και είναι αστείρευτη η άτιμη.

Παρ' όλα αυτά, συγκρατήθηκα, δεν έχεις παράπονο!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/04/2014, 18:38:35
Και στον "Τίμαιο" του Πλάτωνα επίσης αναφέρεται ρητά ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα (22α). Και στο Πάριο Χρονικό αναφέρεται ο κατακλυσμός του χρονολογούμενος στο 1265 πΧ (σαν ιστορική πηγή βέβαια δεν θεωρείται αξιόπιστη).
24/04/2014, 18:39:35
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:

Γιατί την έχετε χεσμένη ΝΙΚΟΜΑΧΕ;
Και ποιοι ακριβώς την "έχετε χεσμένη";
Και τι ακριβώς "έχετε χεσμένο";
Την εθελοντική, ελεύθερη προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων να προσφέρουν τη γνώση τους, να συμβάλλουν στη συλλογική πληροφόρηση και να δημιουργήσουν μια τεράστια δυναμικά εξελισσόμενη βάση πληροφοριών για σχεδόν οτιδήποτε βάλει ο ανθρώπινος νους;
Πολύ βαριές κουβέντες αυτές ΝΙΚΟΜΑΧΕ και κατά τη γνώμη μου, αποτελούν προσβολή απέναντι σε ένα από τα αξιότερα συλλογικά αυτο-οργανωμένα δημιουργήματα του σύγχρονου πολιτισμού.
Εγώ πάντως δεν την έχω καθόλου "χεσμένη" και θεωρώ πως είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο. Σίγουρα αποτελεί μια εύκολη λύση για τεμπέληδες, αλλά υπάρχουν και δημιουργικοί τρόποι για να την χρησιμοποιήσει κανείς όπως για να πάρει ιδέα για μια έννοια, για να ρίξει μια ματιά για τα κυριότερα ονόματα που κυκλοφορούν σε ένα πεδίο έρευνας (και μετά να ψάξει εκτενέστερα), και τέλος, να γίνει editor και να συμβάλλει στην ανάπτυξή της, όσο μπορεί.

Εσύ που την έχεις "χεσμένη" τι γνωρίζεις για τον τρόπο λειτουργίας της;
Έχεις δοκιμάσει να γίνεις editor;
Έχεις δει τον δυναμικό τρόπο που αλλάζουν τα λήμματα;
Έχεις αντιληφθεί ότι θα πρέπει να τεκμηριώνεται ότι δηλώνεται;

Το ότι μπορεί κάποια οργανωμένα συμφέροντα να την χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν μονομερή πληροφόρηση δεν το αμφισβητώ. Αλλά σε αυτό δεν φταίει η wikipedia ως μέσο. Αλλά ακόμα και σ' αυτήν την περίπτωση, εάν κάνεις λίγη Αναζήτηση στο ιστορικό ενός λήμματος, μπορείς να καταλάβεις εάν παίζει κάτι περίεργο.

Τα υπόλοιπα, περί εκ του πονηρού χρηματοδότησης με προφανή σκοπό την παραπληροφόρηση, που γράφεις, είναι θεωρώ:

Συνωμοσιολογίες
(από τη wikipedia το παραπάνω link, επειδή είμαι αδαής και αγράμματη και την προτιμώ )

24/04/2014, 18:42:39

Έλα....σου'πα, μου'πες....σαν τα παιδάκια κάνετε....

Και ο ιστορικός Εκαταίος ο Μιλήσιος (6ος αι. πΧ) λέγεται πως έγραψε βιβλίο για τον Δευκαλίωνα αλλά δεν έχει διασωθεί(το χαβά μου εγώ)...

24/04/2014, 18:43:10
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:

quote:
killuminati

yrshaban@hotmail.com

Αμαλία

Αν αναφέρεσαι στην τελευταία, ανορθόγραφη φράση του killuminati
ΠΛΑΚΑ κάνει ο άνθρωπος.

24/04/2014, 18:46:42
καλά εννοείται, τι λέμε τώρα, υπάρχουν συγκεκριμένοι και αυστηροί Όροι Χρήσης στη wiki...δεν μπορέσει να ανεβάσει ο καθένας ό,τι του κατέβει στο κεφάλι...και χρειάζονται και πηγές...
24/04/2014, 19:44:14

24/04/2014, 22:35:20
quote:

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:

quote:
killuminati

yrshaban@hotmail.com

Αμαλία

ΠΛΑΚΑ κάνει ο άνθρωπος.

Πλάκα - πλάκα η συντριπτική πλειοψηφία των απευθείας αρχαίων Ελληνικών κειμένων που έχουν διασωθεί (επιγραφές σε μάρμαρα ή μεταλλικές πινακίδες + οι Ελληνικοί πάπυροι (Οξύρυγχου) είναι "ανορθόγραφα" (με τα σημερινά κριτήρια) γιατί απλά η ορθογραφία δεν είχε παγιωθεί από τη μια και από την άλλη τα γράμματα τα μάθαιναν λιγότερο οργανωμένα (ούτε δίνανε πτυχία!)

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

24/04/2014, 22:45:11
quote:
Αμαλία
Το ότι μπορεί κάποια οργανωμένα συμφέροντα να την χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν μονομερή πληροφόρηση δεν το αμφισβητώ.

Αυτό είναι αρκετό.
Υπέρ αρκετό.
Και είναι ένας από τους λόγους, που την θεωρώ αναξιόπιστη.
Γνωρίζω πολύ καλά την λειτουργία της και τα "στανταρ" της.
Τα υπόλοιπα, θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε...

quote:
Αμαλία
ΠΛΑΚΑ κάνει ο άνθρωπος.

Οχι δεν αναφέρομαι σε αυτή.Ξέρω ότι κάνει πλάκα.Δεν είμαι...killouminatης!!!
Αλλά δεν θέλω να σε κουράζω να ψάχνεις τι είπα, τι κατάλαβε και τι απάντησε.Αστο να πάει κι αυτό...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

24/04/2014, 22:46:20
quote:
killuminati

yrshaban@hotmail.com

*

24/04/2014, 22:49:48
Πως με καταλαβαίνεις Σωτήρη!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/04/2014, 07:08:29
quote:

Πως με καταλαβαίνεις Σωτήρη!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Δεν με ενδιαφέρει καν τί πιστεύεις και αν έχεις διάθεση να μιλάς με ανθρώπους διαφορετικών απόψεων. Αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.

Αυτό είναι μια αυτοκριτική, ρώτα τον εαυτό σου αν σκέφτεσαι ελεύθερα και αμφισβητείς ή αν έχεις εγκλωβιστεί σε έναν ακλόνητο ανθρωποκεντρισμό και υπερεκτίμηση του εαυτού σου.

Άραγε διαβάζεις και ελέγχεις τα πάντα ή έχεις προκαθορίσει εξ'αρχής τί θα πιστεύεις; Είναι άραγε τα θεμέλια της γνώσης σου αληθινά; Ή μήπως η υποτιθέμενη γνώση σου είναι σενάρια που δεν είσαι σίγουρος αν είναι αληθινά;

25/04/2014, 07:15:33
Πολύ φοβάμαι για εσάς ότι η κάθε "γνώση" σας είναι πίστη που βασίζεται σε έναν αντιχριστιανικό, αντιεβραϊκό, αθεϊστικό συναισθηματισμό.

Αλλά...εσείς ξέρετε καλύτερα...

25/04/2014, 10:29:28
quote:

quote:
Αμαλία
Το ότι μπορεί κάποια οργανωμένα συμφέροντα να την χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν μονομερή πληροφόρηση δεν το αμφισβητώ.

Αυτό είναι αρκετό.
Υπέρ αρκετό.
Και είναι ένας από τους λόγους, που την θεωρώ αναξιόπιστη.
...

Μ'αυτή τη λογική δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που - ενδεχόμενα - "μπορεί κάποια οργανωμένα συμφέροντα να" το "χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν μονομερή πληροφόρηση" τι μ'αυτό; Μαθαίνεις να διακρίνεις. Αυτό όμως είναι άλλο και άλλο το ισοπεδωτικό να απαξιώνει κανείς όλο το έργο επειδή ενδεχόμενα μπορεί να γίνει κατάχρηση.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ