- ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΑΓΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΟΣ, ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΓΝΙΣΙΟΣ ΜΑΓΟΣ.
Ε... ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ.
ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΓΟΣ
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ:
ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ
ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ (ΜΗΝ ΑΝΗΣΙΧΕΙΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΥΗΣΕΤΕ''ΔΩΡΕΑΝ'')
ΕΜΕΝΑ ΣΥΜΑΧΩ.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΝΙΣΙΧΗΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΞΟΡΚΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΘΕΟΤΗΤΕΣ (Π.Χ) ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΣΚΕΥΤΗΤΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΟΣ.
ΟΠΟΙΑΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΤΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΠΟΛΗΤΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ... ΕΝΑΣ ΜΑΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ,ΠΑΝΤΑ
ΤΟ ΚΑΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ
By wizardofthewhite
Αγαπητέ wizardofthewhitemagic, όπως σου είχε πει κι ο elo στο παρεμφερές θέμα που άνοιξες (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):
[...]"ο σκοπός ύπαρξης των φόρουμ ειδικότερα πάνω σε θέματα (μαγείας, επικλήσεων, ξόρκια κλπ… ) δεν είναι η ανταλλαγή πληροφοριών και μεθόδων σχετικά με αυτές τις δραστηριότητες αλλά περισσότερο το να αναπτυχθεί ένας διάλογος φιλοσοφικής χροιάς με ερευνητικό πνεύμα."[...]
Προκειμένου να μην υπάρχουν διπλά θέματα, ας κάνω κι εγώ ένα μαγικό με το ραβδί μου κι ας απενεργοποιήσω αυτό το θέμα εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο θέμα που έχεις ήδη ανοίξει.
Αλά ούνο, αλά ντούε, αλά τρε λοιπόν! ![]()

In anticipation of my resurrection...
μας ζητάνε τις ευθύνες... Λές και σύ, "μα ρε παιδιά, δεν
ήξερα ότι θα γίνει έτσι.." Δεν έχει σημασία σου λένε, τώρα πλήρωνε...
Αυτό το χάος, δεν το ζητάει ο απλός πολίτης, αλλά οι
αχόρταγοι αυτού του κόσμου.. Η αρρώστεια τους ζητάει περισσότερα απο
οσα έχουν, γιατί είναι αχόρταγοι...Ή μήπως γιατί λέει η προφητεία
"θα ρθεί ο καιρός που θα τρώτε και δεν θα χορταίνετε, θα πίνετε και δεν θα
ξεδιψάτε...";
quote:
keraynos:
....Συγκεκριμένα το 1985 παραμονές της γιορτής του Πολυτεχνείου.Είμασταν στο μάθημα και μας ειδοποίησαν να φύγουμε από το Πολυτεχνείο γιατί κατεβαίνουν τα "Εξάρχεια" με λοστούς και θα ακολουθούσαν φασαρίες, έτσι οι καθηγητές μας δεν μπορούσαν να εγγυηθούν θα την σωματική μας ακεραιότητα. Ένα τσούρμο μαζί και εγώ βγήκαμε από την πύλη της Στουρνάρα, για να γυρίσουμε στα σπίτια μας, εκεί μας περίμεναν τα ματ, όχι για να μας προστατέψουν, αλλά για να μας κυνηγήσουν και μας, θεωρώντας ότι είμασταν και μεις ταραξίες που τους βγήκαμε από πίσω για να τους περικυκλώσουμε.Αρχίσαμε να τρέχουμε, κρύφτηκα για λίγο σε ένα τυροπιτάδικο στην οδό Τζωρτζ, όταν είδα κάποιους από τα ματ να φεύγουν προς την Σολωμού, και είχε αδειάσει ο δρόμος, έφυγα για την Ακαδημίας όσο πιο γρήγορα μπορούσα, για να απομακρυνθώ από τα επικίνδυνα σημεία.
Ίσως αυτά για σένα ευρωπαίε να είναι ψιλά γράμματα και όποιος βρίσκεται στο λάθος σημείο λάθος στιγμή να του αξίζει να πεθάνει κατά την γνώμη σου, και να τα βάζεις μετά με τους γονείς, με τους δασκάλους(αλήθεια τι κόλλημα έχεις βρε παιδί μου με τον εκπαιδευτικό κλάδο όλο μαζί μας τα βάζεις, τόσο δούλεμα πέφτει εις βάρος σου εκεί στην δευτεροβάθμια, που τα έχεις βάλει με όλους μας;), με το κράτος, με, με...
Μία συμβουλή σε όλους όσους κατέβουν αύριο στην πορεία, έχει πολύ κρύο μην κουκουλωθείτε, αν πέσουν χημικά μην σκεπάσετε το προσωπό σας να προφυλαχτήτε, που ξέρετε μπορεί να είναι εκεί κοντά ο φίλος μας ο ευρωπαίος με αληθινές σφαίρες και μας περάσει για κουκουλοφόρους.Ε βρε αδελφάκι μου δεν τρώγεσαι με τίποτα πια.
Ωραία δικαιολογία!!!!!!!!!! Φοράμε κουκούλες για τα χημικά!!!!!!
-Ερώτηση!................. γιατί σε μια ειρηνική διαδήλωση ξαφνικά τα ΜΑΤ να αρχίσουν να πετάνε δακρυγόνα?
-Απάντηση γιατί μόνο ειρηνική δεν είναι..............
σε πορεία έχω βρεθεί, ματ υπήρχαν,.............. ούτε κουκούλες, ούτε χημικά ούτε δακρυγόνα ούτε μύτη δεν άνοιξε!!!!
Εάν αγαπητή φίλη
είχανε καθαρίσει 50-100 αλήτες. Κουκούλες θα βλέπαμε μόνο τις παγωμένες ημέρες του χειμώνα και περιουσίες που με μόχθο συνάνθρωποί μας φτιάξανε, δε θα χανόντουσαν με το πρόσχημα του όποιου αδικοχαμού.
-Δεν τρώγομαι με τίποτα γιατί ίσως δεν είμαι σαν τους κοπρίτες που καταστρέφουν τη χώρα μου..........και οι δάσκαλοί μου με μάθανε να σέβομαι τον άλλον..........εσύ το μαθαίνεις αυτό στους μαθητές σου?
quote:
elo:
Δεν χρειάζεται να φανταστείς τίποτε αγαπητέ ευρωπαίε, απλά να αναρωτηθείς το πώς είναι δυνατόν οι δυο ειδικοί φρουροί που ήταν εκπαιδευμένοι για τέτοιες καταστάσεις, καθώς προέρχονται από τις Ειδικές Δυνάμεις του στρατού, έχοντας υπηρετήσει στους καταδρομείς και τους αλεξιπτωτιστές και έχοντας περάσει από τη Σχολή Πολέμου κατατάσσονται στους έμπειρους σε ότι αφορά τη χρήση όπλων και στη μάχη και καθώς είχαν κριθεί κατάλληλη ως ειδικοί φρουροί….
Eδώ λοιπόν βρισκόμαστε σίγουρα στο 1)Την έλλειψη σωστής εκπαίδευσης!
quote:
elo:
Και όσο για την δύσκολη θέση μην ξεχνάς (αν γνωρίζεις τα γεγονότα) ότι οι δυο φρουροί περνώντας από τα Εξάρχεια με το περιπολικό πηγαίνοντας προς την οδό Χ. Τρικούπη δέχτηκαν επίθεση από νεαρούς με μπουκάλια χωρίς, όμως, τα επεισόδια να πάρουν διαστάσεις. Οι αστυνομικοί πήγαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, άφησαν το περιπολικό και κινούμενοι πεζοί πήγαν προς αναζήτηση των νεαρών, χωρίς καν να μπουν στην διαδικασία να ειδοποιήσουν άλλους συναδέλφους τους αλλά πηγαίνοντας μόνοι τους …
Και εδώ πάλι στο 1) είμαστε!
quote:
elo:
… «Στην Αστυνομία ο 37χρονος ….., με καταγωγή από τη Μάνη, μπήκε το 1999 με την πρώτη φουρνιά των ειδικών φρουρών που δημιουργήθηκε, πραγματοποιώντας ένα παιδικό του όνειρο, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν. Το 2001 μετατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων και από το 2003 έπαιρνε μέρος σε πεζές περιπολίες αλλά και σε επιχειρήσεις στην περιοχή. Η σωματική του διάπλαση, ο εκρηκτικός χαρακτήρας του αλλά και κάποια περιστατικά από τις επιχειρήσεις στις οποίες είχε λάβει μέρος του είχαν προσδώσει το παρατσούκλι «Ράμπο», κάτι που έδειχνε να απολαμβάνει. Το βράδυ του Σαββάτου οδηγούσε το περιπολικό και ήταν αυτός που προέτρεψε πιεστικά τον συνάδελφό του να βρουν «τα κωλόπαιδα που μας πέταξαν τα μπουκάλια στη Ναυαρίνου», όπως είπε χαρακτηριστικά». Πηγή : ta nea.gr
Το να βρούν τα κωλόπαιδα ήταν υποχρέωσή τους........
quote:
elo:
Μου φαίνεται ότι ξεχνάς ότι μιλάς για ένα παιδί 15 ετών .Μια ηλικία που πολλά παιδιά κάνουν την δικιά τους προσωπική επανάσταση, μια ηλικία που χαρακτηρίζεται από μια εκρηκτική συμπεριφορά, μια ανάγκη να κάνουν την δική τους σιωπηλή επανάσταση ώστε να δείξουν ότι οι ίδιοι είναι κύριοι του εαυτού τους, διαχωρίζοντας τη θέση και τις συνήθειές τους από αυτές των ενηλίκων .
Όποιες αρχές και αν έχει πάρει ο έφηβος πάντα θα προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή, προκαλώντας ακόμα και την ίδια την εξουσία, είτε αυτοί είναι οι γονείς είτε η «πολιτεία» .
Εκτός και αν δεν έχεις περάσει εσύ από αυτή την ηλικία…
Έχω περάσει από αυτή την ηλικία. Τελευταία φορά που οι γονείς μου μου ψώνισαν ρούχα ήταν στην πρώτη Γυμνασίου.
Μέχρι το Δημοτικό και λόγω χωριού, όλοι οι μαθητές φορούσαμε απλά ρούχα και όχι μάρκες (Levis 501 Jeans κ.ο.κ.)
Στο Γυνάσιο όμως τα πράγματα άλλαξαν. Βλέποντας τα άλλα παιδιά ήθελα κι εγώ να φοράω γνωστά ρούχα. Οι γονείς μου δε διέθεταν τα χρήματα και από το καλοκαίρι της Α΄ Γυμνασίου συν τα Χριστούγεννα (σε συσκευαστήρια) ξεκίνησα να δουλεύω(μερικά επαγγέλματα: μπογιατζής, οικοδομή, συσκευαστήριο, αλλά κυρίως γκαρσόνι σε ταβέρνες). Αυτό είχε όμως ως αποτέλεσμα από πολύ μικρή ηλικία σχεδόν να ανεξαρτητοποιηθώ από τους γονείς μου. Ειδικά τα καλοκαίρια η διασκέδαση μου συνήθως ξεκίναγε μετά τις 02:00, στο σπίτι γύρναγα πάντα ξημερώματα.
Ποτέ δεν έκανα όμως την δήθεν επανάστασή μου πετώντας μπουκάλια πέτρες, ή βρίζοντας και ασχημονώντας, ούτε ποτέ με ένοιαζε να τραβήξω την προσοχή των άλλων. Είχα τέτοιες γερές βάσεις από το σπίτι μου που δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγω από τον ίσιο δρόμο.
Η μόνη μου παρανομία ήταν όταν από τα 14 μου αγόρασα ένα μεταχειρισμένο παπάκι από την Πάτρα (ήταν της μόδας πάλι με δικά μου χρήματα!) ενώ το δίπλωμα το πήρα στα 16.
quote:
elo:
Ο αστυνομικός έχει δικαίωμα να τραβήξει όπλο μόνο σε περιπτώσεις όπου συντρέχει συγκεκριμένος κίνδυνος κατά της ανθρώπινης ζωής .
Τότε μόνο προβλέπεται χρήση όπλου από αστυνομικό, σύμφωνα με το νόμο 3069/2003 . (δηλαδή όταν δέχεται πυρά)Και δεύτερον κατά τη διάρκεια οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, όπως συμβαίνει σε υποθέσεις ομηρίας, δράσης τρομοκρατών κλπ .
Εάν δηλαδή απειληθεί με μαχαίρι? Τι πρέπει να κάνει? να ψάξει να βρει κι αυτός ένα? ή να το βάλει στα πόδια?
quote:
Stelaras:
Όσο για σένα ευρωπαίε,μάλλον έχεις συνηθίσει να ισχυρίζεσα υποθέτοντας αλλά θέλω να δεις για τι παιδί μιλούσες.http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_8540.html
Ο μπάτσος αυτός,όχι ο αστυνομικό,ο μπάτσος λοιπόν πυροβολεί εν ψυχρώ ένα 15χρονο παιδί,γυρνάει και φεύγει.Δεν έχει σημασία τι παιδί ήταν ρε φίλε.Ακόμα και αν ήταν ένα κωλόπαιδο που πετάει μπουκάλια δεν επιτρέπεται από τον νομοθέτη να πυροβολήσει στον άνθρωπο.
Θα προτιμούσες λες,αληθινές σφαίρες?Μα είσαι στα αλήθεια πυροβολημένος,χριστιανός που τους αγαπά όλους,προτιμά τις αληθινές σφαίρες.Δεν παίρνω το μέρος κανενός από τις αντιμαχόμενες πλευρές,διότι καμία δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο.Την ''ιδεολογία'' τους φαίνεται να τη θεωρούν ανώτερη από τον συνάνθρωπο.
Έγραψα εξ' αρχής ότι η δικαιοσύνη θα πρέπει πρώτα να αποφανθεί. Μπροστά δεν ήμουνα στο γεγονός και δε θα κάτσω να διαβάσω τις εκτιμήσεις του καθενός και τις υποθέσεις. Να γίνει η έρευνα και μετά!
Δεν έγραψα εγώ ότι επειδή κάποιος πετάει μπουκάλια θα πρέπει να πυροβοληθεί. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συντρέχουν οι προϋπόθεσης..........για παράδειγμα να φοράει κουκούλα........διαφορετικά να συλληφθεί.
Πυροβολημένος είναι όποιος του αρέσει το χάος και η αναρχία.........ούτε το ένα μου αρέσει ούτε το άλλο και όποιος θέλει να διαταράξει την κοινωνική γαλήνη εις βάρος των πολιτών δεν αξίζει να είναι συμπολίτης μας............κοινός στ' ανάθεμα........... έχεις αναρωτηθεί γιατί υπάρχει το χάος? Γιατί δεν υπάρχει η καταστολή! 50 αλήτες να είχανε καθαρίσει θα είχαμε όλοι την ησυχία μας.......αλλά αφού διαφωνείς να μαζέψεις χρήματα να αποκαταστήσεις τις ζημιές, ...........για ποιο λόγο να τις πληρώσω εγώ έμμεσα?
quote:
KERRY KING:
europaios2 είναι από τις ελλάχιστες φορές που θα συμφωνήσω στα πάντα μαζί σου...
Δεν είναι κακό........

Σ' ευχαριστώ πάντως γιατί με συμπληρώνεις.......!!
Αγαπητέ trexagireve, τα λες θαυμάσια......... όπως και ο Κοstakis
quote:
keraynos:
Η περιοχή των Εξαρχείων είναι ένα καζάνι που βράζει συνέχεια, το ξέρουμε όλοι ότι χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς για να μην υπάρχει ένταση, με την συμπεριφορά του ο εν λόγω ένστολος έβαλε λάδι στη φωτιά, τα διάφορα ταραχοποιά στοιχεία μία σπίθα περιμένουν για να κάνουν την εμφάνισή τους, πολύ περισσότερο, εδώ που ήταν ένας θάνατος, μία δολοφονία.
Τι λεπτούς χειρισμούς και πράσινα άλογα? θέληση θέλει και ευστροφία, ο Τρίτσης τα καθάρισε τα Εξάρχεια μια χαρά, οι κοπρίτες όμως οι άλλοι τα ξαναβρώμισαν.
quote:
keraynos:
Σαν εκπαιδευτικός που είμαι έχω καθημερινή επαφή με 15χρονους μαθητές, στην εφηβεία φίλε μου το αίμα βράζει, τα παιδιά είναι θερμοκέφαλα, μιμούνται τους μεγάλους και θέλουν να τους δεχτούμε και μείς σαν μεγάλους, ξεστομίζουν λέξεις και κάνουν πράξεις χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες, γιατί δεν έχουν την ωριμότητα.
Και το δικό μου έβραζε και του kostaki, έβραζε και του trexagireve έβραζε και του KERRY KING, έβραζε και των συμμαθητών μας έβραζε........αλλά τέτοια αλητεία!!!!!!!!!! πρώτη φορά βλέπουμε και εάν δε σοβαρευτούν οι γονείς που παρατάνε τα παιδιά στην τύχη τους και οι δάσκαλοι που ενδιαφέρονται μόνο για το μισθό........κλαύτα Χαράλαμπε!!!!!!!
Εμείς πάντως τότε που πηγαίναμε σχολείο, ούτε δασκάλους βαποράκια συναντήσαμε ούτε δασκάλους προαγωγούς, ούτε δασκάλους ματάκηδες να τραβάνε βίντεο και φωτογραφίες στα κοριτσάκια.......κάτι που δυστυχώς σήμερα βρίσκεται σε άνθηση, εσείς οι δάσκαλοι έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης........
quote:
Michael Design :
Αυτό λέει κάτι σε μένα. Λέει ότι ζούμε σε ένα κράτος υπό πλήρη κατάρρευση, στο οποίο κάθε έννοια θεσμού έχει εφτελιστεί και στο οποίο καλλιεργείται πλέον μια περίοδος πλήρους αναρχίας κατά την οποία ο κάθε ένας πλέον θα παίρνει τον νόμο στα χέρια του και θα αποδίδει την δική του δικαιοσύνη. Αυτό που λέω δεν έχει να κάνει με μια συγκεκριμένη παράταξη αλλά με το σύνολο των θεσμών που εδώ και καιρό σαπίζουν ολοένα και πιο πολύ. Εξάλλου κάποιες παρατάξεις ( βλέπε ΣΥ.ΡΙΖ.Α )έχοντας συμβιβαστεί εδώ και καιρό με την ιδέα ότι δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ στα χέρια τους την κρατική εξουσία, έχουν στρέψει την ενεργητικότητα τους στο να την καταλύσουν. Πάντως επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι ένα κλίμα που καλλιεργείτε σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σωστός ο φίλος.......
quote:
keraynos:
Από αλλόφρων ανθρώπουςόχι ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος.Αλλά από αλλόφρονες ανθρώπους ναι
Από ορθογραφία καλά το πάτε.........από ορθολογισμό πάσχετε!!!!!!!!!!!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 10/12/2008 22:57:57
Φίλε trexagireve
quote:
Περισσότερο όμως για το θέμα θα ήθελα να πούμε απόψεις για το αν τα ΜΜΕ, ενεργούν εμπρηστικά και παράξενα απέναντι σε ότι ζούμε αυτές τις μέρες..
Λυπάμαι που θα το πω, γιατί ξέρω ότι είσαι πρώην δημοσιογράφος (ελπίζω από τους "αποκλεισμένους" του συστήματος), αλλά τα Μ.Μ.Ε. στη σύγχρονη Ελλάδα έχουν ρόλο αποκλειστικά ασυσχέτιστο με τη βασική αποστολή τους. Εκτός του ότι ΔΕΝ ενημερώνουν κατ' ουσίαν, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δημιουργούν πλαστές αντιπαραθέσεις και κόντρες, που οδηγούν όμως μόνο σε επιλογές των άκρων και ποτέ ακομμάτιστες.
quote:
ας είμαστς τουλάχιστον ενωμένοι,
Χαίρομαι που το ακούω, γιατί έχω κάνει αγώνες και αγώνες σε διάφορα topics εδώ μέσα για να το επισημάνω : είμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο και χρειαζόμαστε όλοι.
Φίλε ostria
quote:
Ακουσα έναν καταστηματάρχη που έλεγε ότι οι αναρχικοί τα σπάγανε αλλά δεν κλέβανε. Σπάγανε και φεύγανε και πηγαίνανε πιό κάτω. Αλλοι κλέβανε, που δεν είχαν καμία σχέση με τις φασαρίες (πιάσανε κάποιους μετανάστες). Και βέβαια τα ΜΑΤ καθόντουσαν στην γωνία και βλέπανε και τους μεν και τους δε.
(είπεμα, δεν είναι αναρχικοί, αλλά μεταφέρεις ρεπορτάζ, οπότε το αφήνω όπως είναι...)
Μα οι τραμπούκοι δεν έχουν στρατευτεί για να κλέψουν. Δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι; δεν έχουν λόγο να κλέψουν, γιατί έχουν αυτά που χρειάζονται, χορηγία των καθοδηγητών τους. Όσο για τους μετανάστες, τα είπαμε...
quote:
Οπότε όταν ακούμε για αγανακτισμένους πολίτες που πήραν στα χέρια τους την κατάσταση, ας το έχουμε κι αυτό υπόψιν μας.
Συμφωνώ, αν και υπάρχει και μεγάλη μερίδα πολιτών που στρέφεται σε αυτή την κατεύθυνση (του να αμυνθεί της περιουσίας της). Και κάπου είναι εύλογο, παρότι οδηγούμαστε στο απόλυτο χάος.
Αλήθεια, για τα μαθητούδια που βρίζουνε την αστυνομία, χωρίς καν να ξέρουν τι σημαίνει Τάξη σε μία Πολιτεία, θα πούμε τίποτα;
Φίλε michael, με φοβίζει η αλήθεια πολλών απ' όσα αναφέρεις, ειδικά όσον αφορά την αταξία που εξαπλώνεται και τη νοοτροπία που καλλιεργείται "αναγκαστικά" μέσα από αυτή.
Φίλε mi_ki, δεν κατάλαβα τι ακριβώς θε ςνα δείξεις με τις παραπομπές σου. Τη σύγκριση μεταξύ Ολλανδών και Ελλήνων αστυνομικών; κάνε αντιστοίχιση και στις σχετικές κοινωνίες, οικονομίες και θεσμούς και το ξανασυζητάμε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο...
quote:
η αυτοοργανωση των πολιτων ειναι ο δρομος για την δημοκρατια.
Αυτοοργάνωση ναι, αυτοχειρία όχι
quote:
η δημοσιουπαλληλια, ο χωροφυλακας, το μπαξισι, ο παπας κι ο δασκαλος στο καφενειο με την εφημεριδα κ.τ.λπ. ειναι η παλια, καλη οθωμανικη αυτοκρατορια!
δε βρίσκω το μήνυμα, μπορείς να το κάνεις πιο ψαχνό;
quote:
ολα τα πραγματα καταρρεουν μια μερα ομορφα κι ωραια, παρτε το χαμπαρι για να μη στεναχωριεστε!
Το πρόβλημα δεν είναι η κατάρρευση, το πρόβλημα είναι η επόμενη μέρα και ποιες οι επιλογές. Δε θα βάλω χεράκι για να καταστρέψω ένα σάπιο οικοδόμημα και να φέρω ένα τίποτα... λύσεις για το αύριο έχεις να προτείνεις;
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
kostakis:
Αλήθεια, για τα μαθητούδια που βρίζουνε την αστυνομία, χωρίς καν να ξέρουν τι σημαίνει Τάξη σε μία Πολιτεία, θα πούμε τίποτα;
Aυτά συνήθως μεταφέρουν ότι ακούνε στο σπίτι, στο σχολείο και στη γειτονιά........η καθίζηση της κοινωνίας μας είναι γεγονός το ίδιο και ο ύπνος δικαίου........ ο θεσμός της οικογένειας βρίσκεται σε κρίση.
Όλοι εμείς προερχόμαστε από αυτήν και απλά δείχνουμε τις αρχές και τις βάσεις που έχουμε ο καθένας από το σπίτι του............
"το δικό μου παράπονο είναι ότι κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά........"

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
K. KING- Κι εγώ υπήρξα 15 ετών αγαπητέ μου αλλά οι γονείς μου με μάθανε να σέβομαι τους νόμους και τις αρχές. Με μάθανε ότι με την αστυνομία είμαστε συνεργάσιμοι και δεν είναι μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι. Δεν διανοήθηκα ποτέ μου να βρίσω αστυνομικό. Κι εμένα με σταματάγανε οι αστυνομικοί (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) γιατί είχα ψιλοκουρεμένο μαλί και ίσως τους έμοιαζα με skinhead. Πάντα ήμουνα συνεργάσιμος στον έλεγχο, πάντα τους μιλούσα στον πληθυντικό, πάντα σεβόμουνα τον έλεγχο ως μέρος της δουλειάς τους.
K. K. και kostakis καταρχήν να ξεκαθαρίσω την θέση μου ότι καταδικάζω τα γεγονότα «βίας» που συνέβηκαν και συμβαίνουν από κάποιους θερμοκέφαλους/ανεγκέφαλους, άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα και από το μήνυμα που έστειλα στις 08/12/2008, 20:29:41 .. «Μια οργή που με κανένα τρόπο δεν δικαιολογείται όταν μετατρέπετε σε βία καταστρέφοντας περιούσιες αθώων πολιτών, άλλα βάζοντας και σε κίνδυνο ζωές που δεν ευθύνονται σε τίποτε,»..
Το ότι σεβόμαστε τους νόμους του εκάστοτε πολιτικού κόμματος (εξουσία) δεν πάει να πει και ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα την διαφωνία μας σε αυτά που δεν μας αντιπροσωπεύουνε, όπως πολύ σωστά λέει και ο kostakis … «αμφισβητούσαμε με ιδέες και επιχειρήματα, όχι με τη βία και τον τσαμπουκά» .
Βέβαια αγαπητέ K. KING πρέπει να πω ότι παρουσιάζεις μόνο την καλή πλευρά της αστυνομίας «εξουσία» και όχι και αυτήν που συναντάται αρκετά συχνά, δηλαδή ότι η συνεργασία και ο σεβασμός πρέπει να είναι και από τις δυο πλευρές και όχι μονόπλευρη…
Βέβαια ούτε λύση είναι αγαπητέ Κ. Κ. όταν το «ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΣΤΑΝ» κράτος που ζούμε… «όπως το λες»… να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και … «αλλά γιατί έχει την δυνατότητα να αποκτήσει και δεύτερη ιθαγένεια και ξεκίνησα από σήμερα ήδη τις διαδικασίες. Δεν πρόκειται να του βγάλω μπουρδελιστανιτστική ταυτότητα..»..προσωπική μου άποψη..
quote:
K. KING-Εμένα στα 15 μου δεν θα μου επιτρεπότανε να κυκλοφορώ σε περιοχή που είναι γνωστό ότι αποτελεί γκέτο ταραχοποιών και στέκι διακίνησης ναρκωτικών.
Σε λίγο θα είναι «γκέτο» όλη η Αθήνα, όχι μόνο τα Εξάρχεια και μην μου πεις ότι αυτή η κατάσταση είναι κάτι που έγινε από την μια στιγμή στην άλλη ή ότι είναι κάτι που αν θέλανε κάποιοι δεν θα μπορούσε να αλλάξει…![]()
quote:
kostakis -Συμφωνώ... με αφορμή την τελευταία σου φράση θα ρωτήσω το εξής : αν κάποιος αστυνομικός έριχνε κατά βούλησιν σε όσους έσπαγαν και ρήμαζαν τα καταστήματα, οι διάφοροι αναλυτές του καναπέως και των Μέσων Μαζικού (πνευματικού) Εξαναγκασμού θα τον αθώωναν; γιατί, αν δεν κάνω λάθος, αυτό που είδαμε τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κυρίως, εμπίπτει στον όρο τρομοκρατία; ή μήπως τρομοκρατία είναι μόνο ότι μας αρέσει να είναι;
Σωστό το ερώτημα σου .
Απλά αναρωτιέμαι το πώς γίνεται να φύλαξαν τόσο καλά και οργανωμένα την βουλή και όλα τα υπόλοιπα να τα αφήσανε στο έλεος τον «θερμόαιμων κακοποιών» .
Εδώ μπήκαν και άδειασαν το πιο παλιό οπλοπωλείο «Ελλάς» στην ομόνοια και ούτε καν μπήκαν στην διαδικασία να σκεφτούν οι αρμόδιοι της τάξης να στείλουν κάποιους να το προφυλάξουν ώστε να μην έχουμε παρατράγουδα με τα όπλα που υπάρχουν μέσα…

quote:
europaios2 -Eδώ λοιπόν βρισκόμαστε σίγουρα στο 1)Την έλλειψη σωστής εκπαίδευσης!
Τι παραπάνω εκπαίδευση χρειάζεται από αυτά…
«οι δυο ειδικοί φρουροί που ήταν εκπαιδευμένοι για τέτοιες καταστάσεις, καθώς προέρχονται από τις Ειδικές Δυνάμεις του στρατού, έχοντας υπηρετήσει στους καταδρομείς και τους αλεξιπτωτιστές και έχοντας περάσει από τη Σχολή Πολέμου κατατάσσονται στους έμπειρους σε ότι αφορά τη χρήση όπλων και στη μάχη και καθώς είχαν κριθεί κατάλληλη ως ειδικοί φρουροί…»
quote:
europaios2 -Το να βρούν τα κωλόπαιδα ήταν υποχρέωσή τους........
Όπως είχαν και υποχρέωση να ενημερώσουν πρώτου πάνε να βρούνε τα «κωλόπαιδα» και όχι να πάνε μόνοι τους .
quote:
europaios2 -Ποτέ δεν έκανα όμως την δήθεν επανάστασή μου πετώντας μπουκάλια πέτρες, ή βρίζοντας και ασχημονώντας, ούτε ποτέ με ένοιαζε να τραβήξω την προσοχή των άλλων. Είχα τέτοιες γερές βάσεις από το σπίτι μου που δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγω από τον ίσιο δρόμο.
Την θέση μου σε αυτά τα γεγονότα την έχω ξεκαθαρίσει…
quote:
europaios2 -Εάν δηλαδή απειληθεί με μαχαίρι? Τι πρέπει να κάνει? να ψάξει να βρει κι αυτός ένα? ή να το βάλει στα πόδια?
Την απάντηση στην έχω δώσει..![]()
«Ο αστυνομικός έχει δικαίωμα να τραβήξει όπλο μόνο σε περιπτώσεις όπου συντρέχει συγκεκριμένος κίνδυνος κατά της ανθρώπινης ζωής»

quote:
ούτε ποτέ με ένοιαζε να τραβήξω την προσοχή των άλλων
Άλλοι τραβάνε την προσοχή, άλλοι τραβάνε όπλο και άλλοι τραβάνε την προσοχή τραβώντας όπλο. Ως αποτέλεσμα μετά να τους τραβάνε.![]()

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 12/12/2012 12:12:12
Όταν λοιπόν μου λένε ότι θα παίρνω 600 ευρώ και μου το λένε για φυσιολογικό.Όταν οι ίδιοι που με λένε κωλόπαιδο δεν μπορούν να κάνουν διάλογο και φωνάζουν στα παράθυρα σα ηλίθιοι.Όταν τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες παίρνουν χάπια και ''βασιλικό ζωμό'' για να τη βγάλουν καθαρή.Όταν οι φοιτητές δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει αφού πάρουν πτυχίο.Όταν μου δείχνουν την χλιδή και τον πλούτο και μετά μου λένε ότι επειδή θα παίρνω 600 ευρώ δεν μπορώ να τα έχω.Όταν μου κλέβουν την Γη της Πατρίδας μου με τούρκικα έγγραφα και την βγάζουν καθαρή.Όταν από τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου βλέπω παντού βία.Όταν οι καθως-πρέπει απειλούν δανειολήπτες και τους κάνουν τη ζωή κόλαση.Όταν μέρος των υπερασπιστών της τάξης χρησιμοποιεί απρόκλητα βία.Όταν από την δευτέρα δημοτικού μπαίνω στο κυνήγι της γνώσης για το χρήμα.Όταν μου λένε πως αν δεν πάω φροντιστήριο είμαι τελειωμένος και δεν θα πετύχω,θα πεθάνω στο πεζοδρόμιο.ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΩ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ.
Και ξέχασα πολλά,είμαι ηλίθιος,είμαι εκνευρισμένος,λυπάμαι.
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,τότε πνίγομαι,δε μπορώ να πάρω ανάσα,δακρύζουν τα μάτια μου και μπορώ είτε να πάρω ψυχοφάρμακα είτε να αντιδράσω.Να χτυπήσω το χέρι που με πνίγει.Θα αντιδράσω.ΑΝΤΙΔΡΩ.ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΡΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΩ.ΕΙΜΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΡΕ.ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?
Πες με κωλόπαιδο ευρωπαίε,κερρυ,πες με ότι θες.Αλλά δεν τους προσκυνάω όπως τους προσκύνησε η γενιά σου,η γενιά του πολυτεχνείου....
Κάνε στην άκρη.Τώρα.
Get up prince of troy
Get up
I will not let a stone take my glory.
Edited by - Stelaras on 11/12/2008 04:02:30
quote:
Βέβαια αγαπητέ K. KING πρέπει να πω ότι παρουσιάζεις μόνο την καλή πλευρά της αστυνομίας «εξουσία» και όχι και αυτήν που συναντάται αρκετά συχνά, δηλαδή ότι η συνεργασία και ο σεβασμός πρέπει να είναι και από τις δυο πλευρές και όχι μονόπλευρη
Εμένα η αστυνομία μου φέρεται πάντα όπως της φέρομαι. Με ευγένεια. Γι'άυτό και κάποιοι με χαρακτηρίσανε και ρουφιάνο των μπάτσων. Εγώ θεωρώ πως άνθρωποι είναι που κάνουνε μία δουλειά, μια πολύ δύσκολη δουλειά. Και σίγουρα μέσα σε ένα σύνολο υπάρχουν και σκάρτα στοιχεία... Εδώ γονιός κακοποιεί το ίδιο του το παιδί, πως θα βρεθεί μαλάκας αστυνομικός είναι η απορία ???
quote:
Σε λίγο θα είναι «γκέτο» όλη η Αθήνα, όχι μόνο τα Εξάρχεια και μην μου πεις ότι αυτή η κατάσταση είναι κάτι που έγινε από την μια στιγμή στην άλλη ή ότι είναι κάτι που αν θέλανε κάποιοι δεν θα μπορούσε να αλλάξει…
Φυσικά και μπορεί ν'αλλάξει...
Μήπως είναι θέμα ταμπού και δεν αλλάζει όμως ?
Μήπως το παρακράτος είναι απαραίτητο στην λειτουργία του κράτους ?
Για το θέμα της υπηκοότητας λυπάμαι που το λέω, αλλά κάθε μέρα που περνάει νοιώθω όλο και πιο σίγουρος ότι έκανα την σωστή λύση. Η κοινωνία έχει διαβρωθεί τόσο που δεν βλέπω φως στο τούνελ. Δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο, είναι παγκόσμιο. Τουλάχιστον του δίνω την δυνατότητα να επιλέξει να ζήσει σε ένα κράτος φτωχό μεν, αλλά μακρυά από πολλά φαινόμενα που μαστίζουν την σύγχρονη κοινωνία...
Θυμάμαι ακόμα την ψηφιακή υπογραφή του europaios2 "ΚΑΗΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ". Τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση τους διάβασες ? Έχω άδικο να φοβάμαι ως γονιός ???
quote:
Τι παραπάνω εκπαίδευση χρειάζεται από αυτά…
Ψυχολογία μήπως ???
Διδάσκεται στην σχολή πολέμου ???
quote:
Όταν λοιπόν μου λένε ότι θα παίρνω 600 ευρώ και μου το λένε για φυσιολογικό....
Τι περιμένει να βρεις ρε Stelaras δηλαδη ?
Έχεις ποτέ σου αναλογιστεί γιατί οι μισθοί είναι σε τόσο χαμηλά επίπεδα ?
Δεν καταλαβαίνεις πως το σύνολο του ΑΕΠ πάει για την πληρωμή μέρους των τόκων που η χώρα μας δανείζεται κάθε χρόνο για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ? Από που να βρεθούν λεφτά να φάει ο λαός αφού τα λεφτά πρέπει να δωθούν στους πιστωτές για να σε ξαναδανείσουν την επόμενη χρονιά ?
Πως περιμένεις να κονομήσεις από την ιδιωτική επιχείρηση όταν στην θέση σου μπορεί να προσλάβει οικονομικό μετανάστη με λιγότερα λεφτά και χωρίς να ακούει γκρίνια ?
Πως περιμένεις να κονομήσεις από την ιδιωτική επιχείρηση όταν για την θέση σου υπάρχουν άλλοι 100 που θα κάνουν την ίδια δουλειά με τα χαμηλότερα επιτρεπτά χρήματα ?
Γιατί σπουδάζουν νομική στην Ελλάδα όσοι δεν έχουν στημένη δουλειά, την στιγμή που στην Αθήνα υπάρχουν περισσότεροι δικηγόροι από όσοι υπάρχουν στην Γαλλία ?
Γιατί σπουδάζουν ιατρική στην Ελλάδα όσοι δεν έχουν στημένη δουλειά την στιγμή που δεν διανοούνται ότι το μέλλον τους θα είναι στην Αρτα πχ ???
Πόσους οικονομολόγους ακόμα θα βγάλει αυτή η χώρα ?
Γιατί δεν στρέφονται οι νέοι σε εργασίές επιδοτούμενες από την Ε.Ε.;
Είναι σκληρή η γεωργία και η κτηνοτροφία όμως.
Μάθαμε όλοι στα γραφεία και τισ υπηρεσίες....
Απλοί μηχανισμοί αγοράς είναι αγαπητέ Stelaras, όταν υπάρχει υπερπροσφορά μειόνεται η ζήτηση. Δεν σου φταίει ούτε η κυβέρνηση, ούτε το κράτος, ούτε η βιτρίνα και το αμάξι του συνάνθρωπού σου, ούτε ο μπάτσος, ούτε το καπιταλιστικό σύστημα...
Δική σου επιλογή είναι να πέσεις στον βούρκο, η ζωή είναι μια πάλη, να μπεις στο τεραίν που σε παίρνει όμως...
Η ψηφιακή μου υπογραφή δεν ήταν καθόλου τυχαία και είναι δυστυχώς επίκαιρη σήμερα αλλά και στο μέλλον.
Απορώ αγαπητέ elo, γιατί έχεις απορίες σε αυτά που γράφει ο KERRY KING? ποιο σαφής!! και να θέλει δεν μπορεί να γίνει...........
quote:
europaios2:
-Eδώ λοιπόν βρισκόμαστε σίγουρα στο 1)Την έλλειψη σωστής εκπαίδευσης!elo:
Τι παραπάνω εκπαίδευση χρειάζεται από αυτά…«οι δυο ειδικοί φρουροί που ήταν εκπαιδευμένοι για τέτοιες καταστάσεις, καθώς προέρχονται από τις Ειδικές Δυνάμεις του στρατού, έχοντας υπηρετήσει στους καταδρομείς και τους αλεξιπτωτιστές και έχοντας περάσει από τη Σχολή Πολέμου κατατάσσονται στους έμπειρους σε ότι αφορά τη χρήση όπλων και στη μάχη και καθώς είχαν κριθεί κατάλληλη ως ειδικοί φρουροί…»
Mη με αναγκάσεις να γίνω κακός, είμαι σαφής στην τοποθέτησή μου.
απλά για να σε βοηθήσω (άλλο εκπαίδευση απέναντι σε πολίτες και άλλο εκπαίδευση απέναντι στον Τούρκο..........δε νομίζεις?)
quote:
europaios2:
-Το να βρούν τα κωλόπαιδα ήταν υποχρέωσή τους........elo:
Όπως είχαν και υποχρέωση να ενημερώσουν πρώτου πάνε να βρούνε τα «κωλόπαιδα» και όχι να πάνε μόνοι τους .
To ένα δεν αναιρεί το άλλο..............
quote:
Stelaras:
Πες με κωλόπαιδο ευρωπαίε,κερρυ,πες με ότι θες.Αλλά δεν τους προσκυνάω όπως τους προσκύνησε η γενιά σου,η γενιά του πολυτεχνείου....
Είσαι πολύ μικρός για να με πιάσεις στο στόμα σου.........το ότι μπορεί να άρχισες να κουτουπώνεις τα κοριτσάκια.........αυτό δε σε κάνει άντρα..........ούτε το να πετάς τούβλα ή να φοράς μάσκα.........
Η γενιά μου δεν προσκύνησε και δε θα προσκυνήσει.........απλά το επίπεδό της είναι αρκετά υψηλό ώστε να φορέσει τις κουκούλες να πετάει τούβλα, να διαλύει ξένες περιουσίες και να το παίζει το παλικάρι της φακής............φρόντισε να καταλάβεις νωρίς ποιοι σε δουλεύουνε και με την ψήφο σου να τους δείρεις............τα υπόλοιπα είναι “χάνομαι” γιατί είμαι θύμα.........να τι είσαι μικρέ "επαναστάτη"............!!!!!!!!
Νομίζω ότι τον ίδιο περίπου διαχωρισμό μπορώ να τον κάνω και για την γενιά των 50 και ίσως και των 30.
Πιστεύω λοιπόν ότι εμείς χάσαμε την μπάλα και το μόνο που μπορούμε -ίσως- να κάνουμε, είναι να βοηθήσουμε τις νεώτερες γενιές να βγουν από αυτό το ψέμμα που τους έχουμε επιβάλλει. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτον να το συνειδητοποιήσουμε (ότι η κοινωνία μας δεν στηρίζεται σε πραγματικές αξίες) και να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε κάτι γι αυτό. Γιατί αν είμαστε ικανοποιημένοι με τα πράγματα όπως είναι σήμερα, τσάμπα συζητάμε.
Οσο για τα γεγονότα που παρακολουθούμε εγώ θα σας θυμίσω την αμερικάνικη παροιμία : δεν μπορείς να φτιάξεις ομελέτα αν δεν σπάσεις μερικά αυγά.
Είμαστε έτοιμοι να ξεβολευτούμε; Να διακινδυνεύσουμε να χάσουμε τα "κεκτημένα" μας; Αν είμαστε, τότε ας δούμε πώς θα φτιάξουμε μια καλή ομελέτα σπάζοντας όσο το δυνατόν πιό λίγα αυγά (στα υγειή αυγά αναφέρομαι, τα κλούβια να τα σπάσουμε όλα κι ας βρωμίσει ο κόσμος)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Και το ερώτημα δεν είναι στον ευρωπαίο,είναι σε όλους που έχουν δικαίωμα ψήφου.Διότι με το δικό τους ελεύθερο αυτοί οι πολιτικοί δημιούργησαν αυτή τη κατάσταση,με την δική τους ανοχή καλιεργήθηκε αυτό το κλίμα μίσους.Διαφωνείς ρε κέρρυ?Τι παράξενο λέω?
Μου λες να δουλέψω ως αγρότης?Με τι τιμές να πουλήσω τα προιόντα μου?Βλέπεις ότι από όπου και να το πιάσεις το πράγμα βρωμάει.Και δεν φταίω,όχι γιατί είμαι καλός,αλλά επειδή δεν πρόλαβα ακόμα να φταίξω.Δε θα συνεχίσω την παράδοση όμως.Το υψηλό αυτό επίπεδο για το οποίο κομπάζει ο ευρωπαίος δημιούργησε αυτή τη κατάσταση.
Εγώ ευρωπαίε,δεν πέταξα πέτρες,δεν έσπασα τίποτα γιατί δεν πιστεύω στη βία.Εσύ που δεν γουστάρεις τα τούβλα στις τράπεζες,γουστάρεις τις σφαίρες σε κόσμο όμως.Δεν φοράω μάσκα,αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτούς που το κάνουν αυτό και σπάνε,δεν το κάνουν για πλάκα,δεν βγήκαν για 4 μέρες στους δρόμους,μέσα στο κρύο,στα δακρυγόνα για πλάκα.Ήταν οργισμένοι.
Get up prince of troy
Get up
I will not let a stone take my glory.
ότι κάθε χρόνο,με μαθηματική ακρίβεια τον Νοέμβρη δεκέμβρη,
με την όποια διακιολογία, οι μαθητές κάνουν καταλήψεις
των σχολείων που κρατάνε μήνες...Και ξέρουμε τι θέλουν:
Να περάσουν καλά, χωρίς μάθημα και να γίνει και καμιά ψιλοπεριπέτεια
να έχουν να διηγούνται, όπως κάναμε κάπου κι εμείς,όχι βέβαια με τέτοια
ελαφρύτητα...
Με αυτή την ελαφρύτητα που χαρακτηρίζει καλώς ή κακώς,
την νεολαία, τους είδα σε φωτο να χαμογελάνε διαμαρτυρόμενοι, να σκέφτονται πόσους
πόντους θα πάρουν στην πάλη για διαμόρφωση στύλ και προσωπικότητας,μεταξύ των
αλλά τα ΜΜΕ, ο "Αλαβάνος κα ο Γιωργάκης, είδαν μόνο ότι έρχεται η ώρα τους για
εξουσία και ανέβασαν τις εκδρομές και τις κάνανε αγώνα με οργισμένα νιάτα,
βιάστηκαν να εκθέσουν τη χώραστο εςξωτειρκό,μιλώντας για κρίση της δημοκρατίας και
ότυι πέφτει η κυβέρνηση, λες και εκτός ποα αυοτύς, ςνδθαφέρει τον υπόλοιπο κόσμο
αν πεσει η ΝΔ απο την εξουσία......
Δείτε, ρε παιδιά τις φωτογραφίες..Βρείτε μου έστω κι έναν που να κλαίει, ή
να μην χαμογελάει πετώντας πέτρες, ή να μην κλέβει ότι βρει μπροστα του, που
να μην καταστρέφει δίχως να τον νοιάζει ποιανού είναι,φτωχού ή πλουσίου..
Τα εκπαιδεύσαν καλά τα παιδιά στο γήπεδο και τώρα, επαγγελματίες ταραξίες,
πια, τους κατεβάζουν στους δρόμους να κάνουν τους αγώνες τους...
Αλήθεια, μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς; Πιστεύει κανείς ότι τα 15χρονα ξέρουν
περισσότερα απο τους ενήλικες για αγώνες και δικαιώματα,είναι πιο εύθικτα
μές στην ανεμελιά οτυς για οτι συμβαίνει στην κοινωνία μας; Καταλαβαίνουν τι
συμβαίνει;
Δυστυχώς, κι ας λυπήσω μερικούς,μια εκδρομή ακόμη ήταν, μια μέρα χωρίς μάθημα
και το λέω επειδή έχω βρεθεί σε πορείες, όπου στιγματιζόσουνα μια ζωή,αν
συμμετείχες, όπου η αστυνομία σε είχε μετά φάκελο, όπου
υπήρχαν συνθήματα, όχι γηπέδου, αλλά ανθρωπιάς, όπου υπήρχαν λόγοι
όχι για βία αλλά για διαμαρτυρία...Δεν μπορώ να συγκρίνω και να
ταυτίσω εκείνους τους αγνούς αγώνες, με τα υποκινούμενα σημερινά έκτροπα...
Αυτό που έμενα με έβγαλε εκτός εαυτού είναι η κατευθηνόμενη οργή προς ένα συγκεκριμένο στόχο. Την κυβέρνηση. Όχι γιατί είναι η κυβέρνηση που ψήφισα, αλλά γιατί πίσω κάποιοι καραγκιόζηδες έχουν εσάς την νέα φουρνιά ως πιόνια τους για να κυβερνήσουν και απλά να συνεχίσουν το έργο στο οποίο καλείσε να παίξεις. Τα πανό γράφανε "Η Κυβέρνηση Δολοφονεί", δεν γράφανε "Το Κράτος Δολοφονεί". Ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνση και όχι το κράτος.
Οπότε οι δικοί σου αγώνες, η δική σου οργή, είναι όργανο του κράτους - άρα είσαι κι εσύ το ίδιο το κράτος που θέλεις να πολεμήσεις...
Δεν ξέρω άμα με κατάλαβες, ίσως να μην σου το διατύπωσα σωστά....
Υπάρχει όραμα Stelaras, μην περιμένεις από κανέναν καριόλη να σου το προσφέρει. Και προπάντων μην πιστεύεις κανέναν καριόλη ότι νοιάζεται για το όραμά σου. Είναι δικιά σου υπόθεση το όραμά σου....
quote:
Δείτε, ρε παιδιά τις φωτογραφίες..Βρείτε μου έστω κι έναν που να κλαίει, ή
να μην χαμογελάει πετώντας πέτρες, ή να μην κλέβει ότι βρει μπροστα του, που
να μην καταστρέφει δίχως να τον νοιάζει ποιανού είναι,φτωχού ή πλουσίου..
.............
Δυστυχώς, κι ας λυπήσω μερικούς,μια εκδρομή ακόμη ήταν, μια μέρα χωρίς μάθημα
και το λέω επειδή έχω βρεθεί σε πορείες, όπου στιγματιζόσουνα μια ζωή,αν
συμμετείχες, όπου η αστυνομία σε είχε μετά φάκελο, όπου
υπήρχαν συνθήματα, όχι γηπέδου, αλλά ανθρωπιάς, όπου υπήρχαν λόγοι
όχι για βία αλλά για διαμαρτυρία...Δεν μπορώ να συγκρίνω και να
ταυτίσω εκείνους τους αγνούς αγώνες, με τα υποκινούμενα σημερινά έκτροπα...
Βρε τρέχα μου, πάντα έτσι ήταν η νεολαία. Χαμογελαστή. Πάντα πετούσε το καπέλο για αργία, εκδρομή, για αποχή. Ολοι τα έχουμε ζήσει, έτσι ήμασταν και εμείς.
Για τα συνθήματα που δεν υπάρχουν σήμερα, δεν φταίνε τα παιδιά, εμείς φταίμε! Η κοινωνία φτιάχνει τα συνθήματα, δεν τα φτιάχνουμε μερικά 15χρονα!
Πάντως θα συμφωνήσω με τον Κέρρυ, ότι ο στόχος δεν είναι η κυβέρνηση που είναι στην εξουσία. Πρέπει να είναι το κράτος, δηλ. ο κρατικός μηχανισμός που λειτουργεί υπόγεια (και μη) κάτω από κάθε κυβέρνηση.
Μία λύση θα ήταν να πάμε για εκλογές και να τους μαυρίσουμε όλους! Γίνεται; Χλωμό. Ο λαός μας είναι ανώριμος, είναι φοβισμένος, είναι ωχαδερφιστής, δεν ξέρω. Φως βλέπετε πουθενά;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
http://search.twitter.com/search?q=griots
Στην ιστοσελίδα της "ζούγκλας" υπάρχουν δύο live κάμερες, μια από Σύνταγμα και μία από Πολυτεχνείο
http://www.zougla.gr/news.php?id=16431
Από Ελευθεροτυπία
Για ηθική δολοφονία κάνει λόγο ο Δ.Σ.Α
Εδώ έχει live μηνύματα
http://search.twitter.com/search?q=griots
Πειθαρχική δίωξη στον Αλέξη Κούγια
Πειθαρχική δίωξη άσκησε πριν από λίγο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στον Αλέξη Κούγια, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις προκλητικές δηλώσεις του δικηγόρου με αφορμή τον θάνατο του άτυχου 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, ο Δ.Σ.Α αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του μέλους του. «Η υπερασπιστική λειτουργία αποτελεί απόλυτο δικαίωμα, υπόκειται όμως στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας. Η περιύβριση του νεκρού 15χρονου, είτε ατομικά, είτε με αναπαραγωγή των απόψεων του εντολέα του στα ΜΜΕ, καθώς και η δυσφήμιση των δικηγόρων που δεν δέχθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση, αντίκειται στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας και την υποχρέωση ευθέως τρόπου υπεράσπισης. Συνιστά μια νέα -ηθική- δολοφονία, η οποία πυροδοτεί την ένταση τις ημέρες που όλη η ελληνική κοινωνία εξεγείρεται και διαδηλώνει τιμώντας τη μνήμη του και καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι κατά Αλέξη Κούγια έχει εκδοθεί απόφαση οριστικής διαγραφής του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α., η οποία από 30.5.2008 έχει διαβιβαστεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στον Άρειο Πάγο, όπου και εκκρεμεί.
Enet - 11/12/2008
-Arthur C. Clarke-
δεν κατηγορώ την αθωότητα τους... Αν είναι δυνατόν!!
Γι αυτούς που τα εκμεταλεύονται λέω.. Γι αυτούς που μιλάνε για
οργισμένα νιάτα, για να τους κάτσει το γλυκό, που λέει κι ο
KERRY KING...
Φίλη, δεν ψηφίζω, αλλά ξέρω οτι είμαι ανάμεσα στους λίγους,
αλλά πόσοι θα το τολμήσουν, με όλα αυτά που λέγονται αν δεν ψηφίσεις,
ενώ είναι ψέμματα;
Όσο για το νούμερο τον Κούγια, αν και δεν τον συμπαθώ καθόλου, όταν λέει
κάτι σωστό,πρέπει να το λέμε,άσχετα απο το πόσο μ@@@@κας είναι...
είπε κάτ σωστό: Οι δικηγόροι που ανέλαβαν χωρίς εντολή, παραιτήθηκαν για εφφέ...
Διαφωνείς; Δεν τους έδωσε κανένας την υπεράσπιση,μόνοι τους ανέλαβαν, μόνοι
τους παραιτήθηκαν..
Τι λές απο ευσυνειδησία; δεν ήξεραν,δεν ρώταγαν;
Ή ήξεραν και το έκαναν για να εκμεταλευθούν την περίπτωση;
Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται...