- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΣΤΑ.
το αποσπασμα που σου παραθετω λεει οτι βρεθηκαν οστα διαφορων ζωων αλλα δεν βρεθηκαν ανθρωπινα οστα
για μια ακομη φορα οι αρχαιοι συγραφεις γραφουν οτι ειχαν ακουσει και οχι οτι ειχαν δει
γραφουν για παραδοσεις για μυθους
αλλα οπως ειπα αν εσυ θες να πιστευεις σε μυθους και οχι σε ευρηματα ειναι δικαιωμα σου
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
ΤΟ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΕΛΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΩΜΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΩΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ Ή ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟ.
Edited by - pr_gid on 07/06/2006 22:47:06
Θα ήταν λογικό να υποθέσει κανείς, πως θεωρείς τους συνομιλητές σου ως πάσχοντες αδύνατης οράσεως, ή ακόμα θα τολμούσε κάποιος να υποψιαστεί, πως τα επιχειρήματα που καταθέτεις έχουν ανάγκη ιδιαίτερου τονισμού και πως από μόνα τους δε θα μπορούσαν να πείσουν κανέναν, αλλιώς, ποιος ο λόγος να εξακολουθείς να "φωνάζεις";
Περαιτέρω δε, θα αποτελούσε μία χρήσιμη κίνηση για τον έχοντα "κρίση ταυτότητος" και που δεν μοιράζεται τις δικές σου απόψεις, να μπει σε διάλογο μαζί σου, διότι θα του αποκάλυπτες την "τραγική αλήθεια", πως είναι παγανιστής και δωδεκαθεϊστής, με την ίδια ευκολία που το κάνεις στη συγκεκριμένη συζήτηση.
Αν και θα συνιστούσα γενικότερα προσοχή και συγκράτηση σε μερικούς από τους συμμετέχοντες αυτής της συζήτησης - η οποία μέχρι στιγμής έχει όντως καταφέρει να διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό, σε ένα κόσμιο επίπεδο - δεν μπορώ να μην παρατηρήσω, πως τακτικές όπως αυτές για τις οποίες σου απευθύνθηκα παραπάνω, αποτελούν μια νότα "παραφωνίας" στο γενικότερο πλαίσιο μιας αποδεκτής για τους κανονισμούς του χώρου συζήτησης.
Σε παρακαλώ, μη με αναγκάσεις στο μέλλον να επαναλάβω τις παρατηρήσεις μου αυτές...
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
ΤΟ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΕΛΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΩΜΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ) ΩΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ Ή ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
θα κανω μια τελευταια προσπαθια
οι αρχαιοι ιστορικοι κανουν αναφορα σε μυθους
δεν λενε οτι ειδαν καποια ιεροτελεστια αλλα οτι οι μυθοι λενε
αν θες να λαβεις σαν ιστορικα γεγονοτα τους μυθους πρεπει να δεχτεις και το γεγονος οτι οποιος ετρωγε ανθρωπινο κρεας γινοταν λυκος για 9 χρονια
αυτα τα λιγα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?whichpage=12&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=5755
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Εχουμε ασχοληθεί ξανά με το θέμα πριν ένα χρόνο. (κάθε χρόνο θα το επαναφέρουμε;)
Που ξέρεις;
Μπορεί τελικά να το εμπεδώσουμε!
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
μη με αγνοείσεις δεν θα το αντέξω (!)
Εντάξει μπορεί να είσαι επίτροπος σε εκκλησία ή θεολόγος!
Ότι και να είσαι θέλω ν'ακούω την άποψή σου !
Εν αντιθέσει με τους εν Χριστώ αδελφούς σου που απεχθάνονται την διαφορετικότητα των απόψεων!
Φιλικά Βασίλης
μέχρι σήμερα ένιωθα άπιστος. Ήλθε εσύ και μου έφερες (το καλοκαίρι μου) την πίστη:
quote:
ΑΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ
Ευχαριστώ Proin gidi !
Βασίλης
Άτομα που ένα χρόνο πριν έλεγαν πως δεν γινόταν καθόλου ανθρωποθυσίες, σήμερα τις παραδέχονται εμμέσως και έχουν μεταφέρει το βάρος της επιχειρηματολογίας τους στο γεγονός ότι επρόκειτο για μεμονωμένες περιπτώσεις, εντός ή εκτός ιστορικών περιόδων που ορίζουν οι ίδιοι, καθώς και στο ότι δεν ήταν αρεστές στους θεούς.
Αν το συνεχίσουμε για κάνα χρόνο ακόμη μπορεί να έχουμε και άλλες εξελίξεις .......... ποιος ξέρει;;;![]()
![]()

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ,ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΚ;;;;;; ΔΕ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΚ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΚ
ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;;;;;; ΔΕ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ, ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΝΔ;;;;;; ΔΕ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΔ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΝΔ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΑΣ. ΟΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ (ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΘΕΟΙ, Α-ΘΡΗΣΚΟΙ, ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΠΛ ΚΛΠ ) ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΕΟ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ;;;;;;;;
ΠΡΟΣΕΞΕ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ-ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ , ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΛΟΤΕ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΆΛΛΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΝΕΟ-ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ;;;;;;;
Edited by - pr_gid on 07/06/2006 23:37:22
Διαφωνείτε; Κι όμως ο Γαλάτης (γενάρχης των Γαλατών) ήταν γιος του Πολύφημου και της Νηρηίδας Γαλάτειας. Η Γαλάτεια τώρα ήταν κόρη του Νηρέα και αδερφή της Θέτιδας, μαμάς του Αχιλλέα. Άρα τι τον έχουνε τον Αχιλλέα οι Γαλλοι;
Θείοοοοοοο!
Και το Μεγαλέξανδρο (που ήταν δισέγγονο του Αχιλλέα);
Ξαδερφάκιιιι!
Όπερ έδει δείξαι.
Σαν ενδιαφέρουσα παρενέργεια, οι Γαλλοι είναι Έλληνες.
Θα μου πεις οι Γάλλοι είναι κυρίως Φράγκοι, δηλαδή γερμανικά φύλα που εκλατινίστηκαν και απορρόφησαν τους Γαλάτες. No pb! Το έχουμε πει και παλιότερα ότι οι Λατίνοι ήταν Τρώες άρα Έλληνες (αλλιώς πως συνενογιόσαντε Έλληνες και Τρώες και γιατί ο Πρίαμος μιλάει ελληνικά, ΕΕΕΕ;). Ε είναι και λίγο Γερμανοί, τι να κάνουμε; Εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε τέτοια ρατσιστικά κολλήματα, το λένε και τα γονίδιά μας.
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
quote:
Οδηγώντας τα τελευταία χρόνια ένα Νισσάν , και παρόλο ότι με εξυπηρετεί ,ούτε μια στιγμή δεν μου φανέρωσε το μεγαλείο του Ιαπωνικού πνεύματος....
Gaidouri sou fanerose Elliniko megaleio?
Ego file apo Kaspia - den kano moko.
Diko mou progono Atilla Tzenkis Timour pio gamatoi apo diko sou!
Diko sou progono adelfi stinei kolaraki.
Esy zilepsei diko mou progono.
ΥΓ. Amaxi efevrei evropaio oxi giaponezo...
.
Μια ιστοσελιδά , παρόλο που είναι στα αγγλικα από μη Ελληνα (που σεβεταί τουλαχιστόν τον ελλήνισμο) http://www.1stmuse.com/frames/
Τωρά για να μεν σας περιπαιζώ μπορεις να δηλώνεις οτι σκατα θελεις και να θαυμάζεις οτί σκατά θελεις , αν θεωρείς τα σκατά ωραιά . Αν ο αλλός αρχίζει να περιπαιζεί για ότι βρισκεις θαυμαστό οπιος και αν είσαι δημιουργιείται προβλήμα μη σεβασμός πρώτα του αλου και μετά αυτο που θαυμάζει . Αν βλέπεις αγνοιά στον αλλό προσπαθά τούλαχιστον βρείς την δική σου αγνοια.
Φυσικά υπάρχει και το αλλό " αν είστε καταθλυπτυκοι πως να πολεμήσετε"
Σωστό μεν αλλά μονόπλευρό δε . _
Απόψη μου , ο Κοστ βλέπει το θεμα λίγο μακρά , και ξεφευγει από το συμφερόν . Μήπως πρεπει να νοιαζώμαι και για τους ανθρωπους που πεθαίνουν στο Σουδαν ; .
Όπως και στο Ιρακ που η υπερδυναμή ... Εδείξε την δυναμή της . Ο Αλεξανδρός με τόση δύναμή , παρόλο που είχε και αυτός γινει δούλος της . Κάποτε παρεμένε και ο Θαυμαστός ηθικός Αλεξανδρος . Εκτός από τα αλλά πρόσωπά του.
Φυσικά οι τότε εποχές περάσαν , αυτός που τωρά διαιρει και κατακτά είναι αλλός . Και αυτός δεν εξαπλωνει και τον πολιτισμό του . Μαλλόν το συμφερον του
Αρά Παρόλα τα αρνητικά του μεγάλου Αλεξανδρου , υπάρχουν και τα θετικά , που αυτα πιστευώ κανουν τον Αλεξανδρο "Μεγα".
Ποτε μην περιμαίνεις τους αλλούς να σε εγκρινουν
Εγκρινέ εσύ τον εαυτό σου
Το δρομό της λεφθερίας μόνος θα τον διαβαινείς .
Αν τον διαβανούν αλλοί δεν θα ναι δικός σου
quote:
Diko sou progono adelfi stinei kolaraki.
Dikos toy progono megalo tsoutsouni, pidaei diko sou kolaraki kai valei kai voukefala pidaei diko sou kolaraki. Voukefala ellhn, oxi 50% illyrios, opote sou aresei polu..
Telos mporeis valeis kai nissan --eyrwpaiko-- diko sou kolaraki..
An kai nissan den sou aresei, mporei kai olo to forum pidixei diko sou kolaraki..
ath.

I 'm Big in Japan!!
quote:
mporei kai olo to forum pidixei diko sou kolaraki..
Tsantilas, giouzoum.
A, esy POLY ZILEPSEI progono mou, telika.
Ellina to Voukefala?
Ego nomisei alogo.
Den pirazei, progono mou pidixei kai Voukefala.
=========
Μην τσατίζεσαι Ath., χιούμορ κάνουμε, να μην μας φάει το μαύρο σκοτάδι των σκοταδιστών.
Ξέρεις, και το χιούμορ Ελληνική εφεύρεση είναι, πάνω απο 3000 ετών.
Κάνε λίγη υπομονή ακόμα, θα φτάσει και στα τσαντήρια σας.
Δεν χρειάζεται να το ρίξεις (πάλι) στην προσωπικη προσβολή ![]()
Μαθε και τίποτα καινούργιο.
Κάτι πιο, πώς να το πούμε -- Ελληνικό.
κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμιζει...
quote:quote:
mporei kai olo to forum pidixei diko sou kolaraki..
Tsantilas, giouzoum.A, esy POLY ZILEPSEI progono mou, telika.
Ellina to Voukefala?
Ego nomisei alogo.
Den pirazei, progono mou pidixei kai Voukefala.=========
Μην τσατίζεσαι Ath., χιούμορ κάνουμε, να μην μας φάει το μαύρο σκοτάδι των σκοταδιστών.
Ξέρεις, και το χιούμορ Ελληνική εφεύρεση είναι, πάνω απο 3000 ετών.
Κάνε λίγη υπομονή ακόμα, θα φτάσει και στα τσαντήρια σας.Δεν χρειάζεται να το ρίξεις (πάλι) στην προσωπικη προσβολή
Μαθε και τίποτα καινούργιο.
Κάτι πιο, πώς να το πούμε -- Ελληνικό.
Voukefala 100% ellhniko alogo! Mipws exei apodeixeis oti 50% illyrio 'i oti voukefala elefantas;
--
Εννοείται ότι πρόκειται για humor kynikos, έριχνα πολύ γέλιο την ώρα που έγραφα το προηγούμενο μήνυμα, ελπίζω κι εσύ, ακόμα και να δεν κατοικείς σε τσαντήρι!
Αλήθεια κυνικέ, την πυξίδα την χρησιμοποιείς ακόμα στην Αγγλία όπου βρίσκεσαι;
ath.
Το ζήτημα όμως στο Agglia είναι ότι έχουνε αυτοκίνητα πνεύματος.
Τα αυτοκίνητα φιλοσοφούν απο μόνα τους.
Ότι και να λέμε είναι μπούρδες για ταχύτητα, ωφέλιμο φορτίο, επιτάχυνση,κλπ..
Kynikos με έπεισες ότι το αυτοκίνητο είναι πρακτικότερο απο το gaidouri .
Η συμβολή σου στην συζήτηση είναι ανεκτίμητη και σε ευχαριστούμε.
Προς το παρόν αποχωρώ της συζήτησης, όχι γιατί δεν έχει ενδιαφέρον, ή γιατί δεν έχω κάτι να πώ, αλλά για ακριβώς τον αντίθετο λόγο. Δεν με φτάνει ο χρόνος μου για να συμμετέχω όσο θα ήθελα, και προκειμένου να κάνουμε μισές δουλειές...
Φυσικά, όπως θα περιμένατε, η θέση μου παραμένει οτι ο Αλέξανδρος ήταν ένα τεράστιο ΠΝΕΥΜΑ, και οτι δεν έχει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ σημασία η υποτίθεμενοι "εθνικότητα" της καταγωγής του.
Το ζήτημα του αν οι Μακεδώνες ηταν φιλή που είχε εξελληνιστεί, η απ'εξ αρχής Έλληνες, δεν με πολυενδιαφέρει, το αφήνω στους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους. Ο,τι και να ήταν, ήταν Έλληνες τον καιρό του Φίλιππου, end of story.
Το αν οι γιαγιάδες του Αλέξανδρου ήταν Ιλλύριες, όπως φαίνεται να προκύπτει από τις ιστορικές μελέτες πάλι ο θεωρώ άνευ σημασίας (εκτός οτι έχει πλάκα μια και τρελλαίνει τους Ρουμάνους επαρχιώτες που δεν μπορούν πιά να ζήσουν, εκτός κι αν κατάγωνται απ'ευθείας απο τόν "ΕΛΛΗΝΑ" Αλέξανδρο
)
Ξαναεπισημαίνω οτι ο Αλέξανδρος ηταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτός που έδειξε (και μάλιστα εδραίωσε) την ιδέα οτι Έλληνας ήταν κάτι πολύ παραπάνω από την καταγωγή.
Λαοί ολόκληροι, από τους Εβραίους της Αιγύπτου μέχρι τις περιοχές των Σελευκίδων άρχισαν να αποκαλλούνται Έλληνες, καί ΝΑΙ, ειναί ΚΑΙ αυτοί ανάμεσα στους πρόγονούς μάς. Όπως και οι αρχαίοι Έλληνες. Όπως και οι Ρουμάνοι επαρχιώτες. Όπως και οι αμίμητοι Βλάχοι (τους οποίους χαίρομαι ιδιαίτερα να έχω σαν προγώνους - εμείς οι Βλάχοι, όπου λάχει). Όπως και οι Αλβανοί (ουπς σόρρυ Αρβανίτες) της Πελοπονήσου και της Ρούμελης. Όπως ακόμα και οι κουτόφραγκοι της Δ' Σταυροφορίας.
ΟΛΟΙ αυτοί είναι πρόγωνοι μας, γι αυτό και είμαστε ωραίοι.
Και αυτή την Έλλαδα, αυτό το μαγικά χωνευτήρι, το χρωστάμε πρώτα απ'όλα στον Μεγαλέξανδρο.
Τέλος, ειδικά για τον think4allu, αφιερώνω το Πνεύμα της Έκστασης
The Spirit of Ecstasy

Φιλικά
kynikos