- ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Και χωνεψε το
Μια ψηφιακη κουραδα στον υπολογιστη μου εισαι.
Και τενεκες φυσικα και μαλιστα μη γαλβανισμενος!
Ετσι μπορεις να λες οτι θελεις και θα συνεχισεις
να εισαι ενα ο και 1,εικονικος μαλακας!
Οποτε κλεινω τον υπολογιστη μου,εξαφανιζεσαι κι εσυ!
Και φυσικα,ουδεμια επιπτωση στον πραγματικο κοσμο μου
δεν εχεις.Αρα,πες κι αλλα και εχω συνδεση διαρκειας
με το υπερσυμπαν.Τεραστιος αποθηκευτικος χωρος ακομη
και για τις δικες σου μαλακιες.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Πας ένα στοίχημα ;
Μπορώ να σε κάνω ότι θέλω φίλε ...
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣεχω συνδεση διαρκειας
με το υπερσυμπαν
Τι μαλάκας ...
Edited by - zip on 22/02/2011 15:38:02
2/3/2011
Φυσικα εισαι ο μονος αρμοδιος να διαγνωσεις τα
αρρωστα κειμενα της ορθοδοξιας και τους μαυροφορεμενους
φορεις αυτων.Δεν σου παιρνει κανεις την αρμοδιοτητα.
Αληθεια,βλεπεις σατανισμο σε μενα?
Τιμη μου ή καταρα μου?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Ο θεός να σας προσέχει.
quote:
Μην αφήνετε τον Σατανά να μπαίνει μέσα σας παιδιά μου. Αν υποφέρετε όλοι τόσο πολύ, μπορείτε να οργανώσετε μια ομαδική ψυχοθεραπεία με έναν καλό ψυχίατρο. Μπορεί να γλυτώσετε και τα χάπια αν μιλήσετε πιο ελεύθερα ο ένας στον άλλο και μάλλον θα σας έρθει και πιο φθηνά.
Χα, χα, χα, χα ... !!! Να' σαι καλά ρε φίλε.
Επισης μπορεις και να παρεις φορα...
Επισης μπορεις και να ανακαλεσεις.
Πολλα μπορεις να κανεις,σαν ψηφιακος τενεκες.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
πως αντιδρα η Ευγενια οταν της λενε οτι
ειναι εικονικη!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
Μην αφήνετε τον Σατανά να μπαίνει μέσα σας παιδιά μου. Αν υποφέρετε όλοι τόσο πολύ, μπορείτε να οργανώσετε μια ομαδική ψυχοθεραπεία με έναν καλό ψυχίατρο.
Πάντως ο ψυχικά άρρωστος,δεν ξέρει οτι νοσεί(καμία σπόντα).
quote:
Τα χάπια αν μιλήσετε πιο ελεύθερα ο ένας στον άλλο και μάλλον θα σας έρθει και πιο φθηνά.
Ειλικρινά τώρα,πιστεύετε οτι τα χάπια μπορούν να θεραπεύσουν ψυχικά νοσήματα?
Τώρα ο Θεός ή ο ψυχίατρος μπορεί τελικά να τους γλιτώσει?
------------------------------------------------------
Μια γλυκεια αγκαλια ισως?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
2) Απαγόρευση κυκλοφορίας κληρικών και μοναχών με ράσα.
3) Αλλαγή ιστορικών βιβλίων και διαγραφή γεγονότων που ενοχλούν τούς <<φίλους>> γείτονες μας
4) Απαγόρευση μαθητικών - στρατιωτικών παρελάσεων.
5) Κατάργηση Εθνικών εορτών.
6) Αποποινικοποίηση μαλακών ναρκωτικών << βλ. χασίς>>.
7) Πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους.
8) Αλλαγή σημαίας ;;; Γιατί ο σταυρός ενοχλεί;;;
Θα ήθελα την γνώμη σας ....
Πιο πάνω θέτεις μία σειρά ζητημάτων τα οποία χρειάζονται καθένα με τη σειρά του περαιτέρω διεξοδική ανάλυση, και, δεν σου κρύβω ότι προσωπικά δεν διαφωνώ με κάποια από αυτά...
Αλλά πριν αρχίσουμε την ανάλυση θα ήθελα να σε ρωτήσω ευθέως αν ο λόγος που ανοίγεις το συγκεκριμένο θέμα είναι η πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και η ανάληψη της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος από τον Παπανδρέου 3ης γενεάς...(Διότι διακρίνω μια απευθείας αντιστοιχία των απόψεων που κατά καιρούς έχει εκφράσει το εν λόγω άτομο με τα θέματα που θέτεις).
Τη διευκρίνηση αυτή στη ζητώ διότι νομίζω ότι μια συζήτηση πάνω σ' αυτά τα θέματα υπό το πρίσμα των προαναφερθέντων εξελίξεων αποκτά μια διαφορετική σημασία...
Εν αναμονή λοιπόν της απάντησής σου...Και πάλι καλωσήλθες!
quote:
1) Απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους και κτίρια.
...
Γιατί πρέπει να έρθει η εποχή της ελευθερίας του Πολίτη αγαπητέ...
Της ελεγχόμενης ελευθερίας.
Πρέπει να έρθει η εποχή της χειραγώγησης με το γάντι, της εκμηδένισης της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας και της υπαγωγής του σε κάτι κατώτερο. Ζώο(?)
Και όλα ετοιμάζονται μεθοδικά για την έλευση αυτής της εποχής...

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
(Τώρα που το σκέφτομαι απευθύνομαι σε μία... ημερομηνία! Τι καιροί κι αυτοί;)
Επειδή είσαι νέος φίλος ή φίλη μας και καθώς δεν είχαμε την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε μέσα από τις απόψεις σου έως τώρα - εκτός βέβαια από το 2ο μήνυμά σου που έχεις αποστείλει στην σελίδα 2 του Θέματος ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ και απολογητής και που προσωπικά δεν σου κρύβω ότι μου άφησε καθόλου καλή εντύπωση - θα σου πρότεινα να καταθέσεις εσύ πρώτος την άποψή σου σε αυτό εδώ το Θέμα Συζήτησης που ξεκίνησες πριν μας ρωτήσεις τη δική μας.
Είναι γενικά το πρέπον για ένα καινούργιο μέλος σε μία "παρέα" σαν τη δική μας να μας παρουσιάσει τον εαυτό του και αυτό γίνεται στον χώρο αυτό με την προσωπική τοποθέτηση πάνω στα πράγματα, με την διευκρίνηση του λόγου που κάνει μία ερώτηση προς άλλους κ.ό.κ.
... είναι όπως και σε μία κανονική, ζωντανή, συζήτηση ανθρώπων. Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε, από προσωπική εμπειρία ίσως, πως όταν κάποιος - άγνωστος στους περισσότερους - που μόλις έκατσε στο "τραπέζι" της συζήτησης αρχίζει και απευθύνει απανωτές ερωτήσεις προς τους υπόλοιπους, η αντιμετώπιση που έχει και η πρώτη γνώμη που σχηματίζουν για το πρόσωπό του δεν είναι και η καλύτερη. Λογικό είναι αφού οι άλλοι συνήθως εκλαμβάνουν, και με το δίκιο τους, μία τέτοια στάση ως επιθετική.
Οι άνθρωποι χρειάζονται εξοικείωση μεταξύ τους πριν ανοιχτούν και δόμηση εμπιστοσύνης. Το τελευταίο γίνεται με την παραχώρηση μίας "προσφοράς". Στον χώρο αυτό, που πριν από λίγες ημέρες εισήλθες ως ενεργός συζητητής, η "προσφορά" αυτή λέγεται άποψη και επιχειρήματα(ανάμεσα στα άλλα, ανάμεσα σε διάφορα άλλα)...
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Αναζητώ λοιπόν την ελεύθερη έκφραση στα ζητήματα αυτά , χωρίς την παραμικρή νύξη απο μέρους μου. Θεωρώ την άμεση απάντηση των φίλων ικανοποιητική αλλά θα παρακαλούσα να έχω την τοποθέτηση σας επι των θεμάτων που έθεσα.
Συζητάμε φιλικά χωρίς εμπάθειες και συναισθηματισμούς. Ορθολογισμός και κοινός νούς.
quote:
δεν με χαλαει καθολου φιλε μου το παραπανω...
οσο για τα αλλα...
δεν εχω γνωσεις ρομποτικης...
Συμφωνώ. Το κράτος δεν είναι δυνατόν να κάνει διακρίσεις υπέρ της μιας ή της άλλης θρησκείας διότι αυτό σημαίνει ταυτόχρονα διάκριση σε βάρος πολιτών με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις. Πχ δεν μπορεί ένα κρατικό δικαστήριο να απαιτεί όρκο στο Ευαγγέλιο από πολίτες που δεν είναι Χριστιανοί. Τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ και το κράτος δεν έχει καμία δουλειά να εμπλέκεται σ' αυτά.
Διαφωνώ. Καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει την εμφάνισή του και ειδικά όταν η εμφάνιση αυτή έχει να κάνει με τα θρησκευτικά του πιστεύω ή με τη θέση του στην εκκλησιατική ιεραρχία. Μια πιθανή απαγόρευση τέτοιου είδους θα ήταν καθαρά ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ μέτρο.
3) Αλλαγή ιστορικών βιβλίων και διαγραφή γεγονότων που ενοχλούν τούς <<φίλους>> γείτονες μας
ΦΥΣΙΚΑ διαφωνώ. Η Ιστορία δεν είναι δυνατόν να διαγραφεί και να ξεχαστεί εν ονόματι οποιασδήποτε φτηνής δικαιολογίας. Η Ιστορία πρέπει να διδάσκεται αναλλοίωτη διότι κι αυτή με τη σειρά της ΔΙΔΑΣΚΕΙ.
4) Απαγόρευση μαθητικών - στρατιωτικών παρελάσεων.
Συμφωνώ, τουλάχιστον ως προς τις μαθητικές παρελάσεις. Οι φιέστες δεν έχουν καμία χρησιμότητα σ' ένα υγιές δημοκρατικό καθεστώς που όμως φροντίζει οι πολίτες του να διδάσκονται σωστά την Ιστορία του έθνους. Οι παρελάσεις ως μέσον εθνικής αφύπνισης ταιριάζουν καλύτερα σε φασιστικά καθεστώτα που θέλουν να επιβάλλουν στους πολίτες τους τη λογική της μάζας.
5) Κατάργηση Εθνικών εορτών.
Διαφωνώ. Οι Εθνικές Εορτές αποτελούν ημέρες ιστορικής μνήμης και πρέπει να διατηρηθούν, όμως πιστεύω πως θα πρέπει να εορτάζονται με διαφορετικό τρόπο κι όχι με φιέστες, όπως προανέφερα.
Εδώ θα διαφωνήσω τελείως με την ουσία του ερωτήματος διότι χρησιμοποιείται ο λανθασμένος και αντιεπιστημονικός όρος "μαλακά ναρκωτικά". Δεν υπάρχουν "μαλακά" και "σκληρά" ναρκωτικά. Ο απαράδεκτος αυτός διαχωρισμός δεν γνωρίζω από ποιους έγινε και τι σκοπούς εξυπηρετεί όμως είναι τελείως αποπροσανατολιστικός. Υπάρχουν απλά διάφορες ψυχοδραστικές ουσίες με διαφορετικές δράσεις στον οργανισμό. Επειδή οι απόψεις μου για το θέμα είναι λιγάκι...ριζοσπαστικές, θα προσπεράσω προς το παρόν το ερώτημα αυτό καθώς ξεφεύγει ελαφρώς από τα υπόλοιπα.
Συμφωνώ (βλ και ερώτημα 1). Η Εκκλησία δεν πρέπει να εμπλέκεται στις κρατικές υποθέσεις και να επιζητά κοσμικές εξουσίες. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχει ΚΑΙ λόγο ΚΑΙ άποψη.
8) Αλλαγή σημαίας ;;; Γιατί ο σταυρός ενοχλεί;;;
Διαφωνώ μεν, αλλά δεν πιστεύω ότι πρόκειται για ζήτημα ουσίας. Το έθνος υπήρχε και πριν τη "γαλανόλευκη" και θα υπάρχει και μετά από αυτή (ελπίζω τουλάχιστον). Τα σύμβολα είναι μεν σημαντικά, δεν παύουν όμως να είναι και παροδικά. Περισσότερο μετράει κατ' εμέ η συνείδηση και λιγότερο η σημαία.
Αυτά προς το παρόν...Θα περιμένω φίλε μου και τις δικές σου απόψεις...Σε χαιρετώ!
quote:
Το χασίς δεν ανήκει στα ναρκωτικά (αν και τα υπόλοιπα δεν είναι όλα ναρκωτικά-βλέπε Κοκα'ί'νη)
Δεν υπάρχει σωματικός-βιολογικός εθισμός στο χασίς παρά μόνο ψυχολογικός. (Όπως ας πούμε συμβαίνει για κάποιους με τη σοκολάτα). Για άλλους η μουσική, ο κατάλογος ατελείωτος.
Πολύ σοβαρότερο κίνδυνο αποτελούν το τσιγάρο και αλκοόλ τα οποία ουδέποτε περιόρισαν.
Βλέπει κανείς να γίνονται πράξη τα δικαιώματα των μη καπνιστών απο τότε που η Ελλάδα αποφάσισε να λάβει μέτρα κατά του καπνίσματος τσιγάρου σε δημόσιους χώρους?
Υ.Γ
quote:Sorry, δεν είχα προσέξει το "δημόσιους", συμφωνώ με τον durden alie

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
Edited by - reptilesalonica on 15/01/2004 07:16:46
quote:
Το χασίς δεν ανήκει στα ναρκωτικά (αν και τα υπόλοιπα δεν είναι όλα ναρκωτικά-βλέπε Κοκα'ί'νη)
Δεν υπάρχει σωματικός-βιολογικός εθισμός στο χασίς παρά μόνο ψυχολογικός. (Όπως ας πούμε συμβαίνει για κάποιους με τη σοκολάτα). Για άλλους η μουσική, ο κατάλογος ατελείωτος.
Πολύ σοβαρότερο κίνδυνο αποτελούν το τσιγάρο και αλκοόλ τα οποία ουδέποτε περιόρισαν.
Πολύ σωστά τα όσα λες reptilesalonica...
Γι' αυτό άλλωστε χρησιμοποίησα πιο πάνω τον όρο "ψυχοδραστικές ουσίες", στις οποίες φυσικά συμπεριλαμβάνονται η νικοτίνη, το αλκοόλ, ακόμη και η καφεΐνη. Η ισοπέδωση όμως που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια με τη χρήση του όρου "ναρκωτικά" και προσφάτως με το νέο φρούτο του διαχωρισμού σε "σκληρά" και "μαλακά" (ας γελάσω!!!) από τους κυρίους πολιτικάντηδες ή τους κυρίους δημοσιογραφίσκους, είτε λόγω ασχετοσύνης, είτε λόγω άλλων περίεργων σκοπών, έχει οδηγήσει την κοινωνία σε πλήρη σύγχυση γύρω από το πρόβλημα.
Αλλά, ο Καλογήρου το είπε καλύτερα απ' όλους : "Είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά, Άρη!!!"
quote:
Αλλαγή σημαίας ;;; Γιατί ο σταυρός ενοχλεί;;;
Προσωπικά με ενοχλεί!
Καθώς επίσης το σκόρδο, ο αγιασμός και ο ήλιος!

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 15/01/2004 16:11:17