ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kostakis90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
07/09/2008, 22:48:39
Αγαπητέ φίλε kostakis,

Αν για σένα απέδειξα το ποιον μου, ok. Αν για σένα απέδειξα τις προθέσεις μου, και πάλι ok.

quote:
την έρευνα της ICAP, γιατί πιστεύω ότι είναι κάπως πιο αξιόπιστες οι μετρήσεις της και ξέρουν να εξάγουν τα σωστά συμπεράσματα από τους αριθμούς που αναλύουν. Όπως διαπιστώνεις μάλιστα από την έρευνα της ICAP, η Κίνα (και είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα), ενώ στην προηγούμενη "έρευνα" έδινε ποσοστό θρησκευτικότητας κάτω του 10%, σε αυτήν εδώ δίνει πλέον του 50% (μετά από τέσσερα μόλις χρόνια). Άρα προφανώς ή η άλλη "έρευνα" ήταν ανεπαρκής (πράγμα που επιβεβαιώνει τις ενστάσεις μου) ή υπήρξε μία ταχεία "θρησκευτικοποίηση" την τετραετία 2001-2005 στη συγκεκριμένη χώρα (λες να οφείλεται στην είσοδό της στον Π.Ο.Ε. που της έδωσε τη δυνατότητα να έρθει πιο κοντά σε πνευματικά εξελιγμένες χώρες, όπως οι Η.Π.Α.;).

Φτάσαμε αισίως στο να συγκρίνουμε έρευνες. Κάτι είναι και αυτό ... Φίλε μου, ούτε περίμενα ότι θα σε "ταπώσω", ούτε τίποτε. Αντιθέτως, οι ενστάσεις σου για την πρώτη έρευνα, με "βοήθησαν" ώστε να βρω την έρευνα της ICAP. Είπα μέσα μου "εντάξει, μπορεί να έχει δίκιο το παλικάρι, ας ψάξω περισσότερο". Αυτό έκανα. Δεν ήθελα ούτε να σε προσβάλω, ούτε τίποτε και αν το έκανα, σου ζητώ συγνώμη.

Πάμε παρακάτω ... > Επαναλαμβάνω πως η προσπάθειά μου, δεν γίνεται για να αποδείξω κάτι. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις απόψεις του και εγώ τουλάχιστον τάσσομαι υπέρ αυτών που μάχονται γι' αυτές. Όταν όμως κάποιος λέει κάποια πράγματα που στερούνται ορθότητας με τρόπο υπερβολικό, αλαζονικό και ... προκλητικό, θεωρώ πως πρέπει να το σημειώνουμε. Θες να σου πω κάτι ; Εγώ τις έρευνες στα παλιά μου τα παπούτσια τις έχω γραμμένες. Δεν είναι όμως αυτό το ζήτημα. Σας φέρνω δύο έρευνες που αποδεικνύουν πως αυτό που λέει ο φίλος μας ο Schwabe ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, και το πρώτο πράγμα που κάνετε, είναι να τις βγάλετε σκάρτες. Ok, πες πως η έρευνα της World Values Survey είναι ανεπαρκής, πες πως τα στατιστικά της δεν είναι πραγματικά, πες πως το Foreign Policy είναι αναξιόπιστο, πες, πες, πες ... Έρχεται όμως η ICAP και σας δίνει ακριβώς την απάντηση που θέλετε. Δηλ. πόσο πιο αναλυτική θα ήταν μια ερώτηση για να προσδιορίσει τον αριθμό των θρησκευόμενων ανθρώπων ανά τον κόσμο, από αυτή που κάνει η ICAP ; Και τι σημαίνει θρησκευόμενος άνθρωπος ρε συ kostakis; Δεν σημαίνει πιστός, δεν σημαίνει πως είναι ένας άνθρωπος ενταγμένος σε μια θρησκεία ; Αυτό δεν σημαίνει ; Όταν η ICAP ρωτάει "Ανεξάρτητα από το εάν πηγαίνετε σε τόπους λατρείας ή όχι, θα λέγατε ότι είστε ένα θρησκευόμενο άτομο, ένα μη θρησκευόμενο άτομο ή ένας πεπεισμένος άθεος;", δηλ. τι άλλο θεωρείς πως θα έπρεπε να ρωτήσει ; Πόσες χριστοπαναγίες ρίχνουν ; Ας είμαστε βρε φίλε μου σοβαροί δηλ. Δηλ. πόσο πιο αναλυτικό να το κάνει, ώστε να καταλάβουν κάποιοι πως - επιτέλους - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ, επειδή ... κι εγώ δεν ξέρω γιατί.

Από την άλλη, η World Values Survey αυτό που λέει είναι το εξής : "Η ανάκαμψη του θρησκευτικού αισθήματος αφορά, όμως, και την ένταση της πίστης. Αυτό καταδεικνύουν δημοσκοπήσεις που διεξήγαγε η World Values Survey σε περισσότερες από 80 χώρες, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού μεγαλύτερο του 85%." Μιλάει δηλ. για ανάκαμψη του θρησκευτικού αισθήματος και ένταση της πίστης. Και λέει με απλά λόγια πως το θρησκευτικό αίσθημα αυξάνεται και αυξάνεται η ένταση της πίστης. Ok, το θεωρείς αυτό μούσι ; ok, κανένα πρόβλημα. Έρχεται η ICAP και λέει πως οι θρησκευόμενοι άνθρωποι ανά τον κόσμο είναι 66%. Δηλ. τι άλλο μπορεί να θέλει ένας άνθρωπος για να βγάλει το συμπέρασμα - ΟΧΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ δηλ - αλλά τουλάχιστον για να καταλάβει πως αυτά - ΕΓΩ ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΦΩΝΩ :

quote:
O Θεός, έτσι όπως θέλουνε τα γνωστά Αβρααμικά δόγματα να είναι, για την παγκόσμια κουλτούρα έχει πεθάνει.

Οι θρησκεύοντες, οι νέοι, οι μαθητές, η κοινωνία ευρύτερα, αφήνουν ολοένα και εντονότερα το ποίμνιο και τον ποιμενάρχη.

το τραίνο για τον Θεό έχει αναχωρήσει.

δεν είναι αξιόπιστα ; Δηλ. ΤΙ ΑΛΛΟ ;

quote:
Αν πράγματι προβληματίζεσαι τόσο πολύ για το ενδεχόμενο "ο Θεός να έχει πεθάνει", συμφωνώ μαζί σου να το αγνοήσεις. Ούτε για μένα θα πρέπει να χάσουν κάθε ελπίδα οι πιστοί των διαφόρων θρησκειών και το έχω τονίσει επανειλλημένα. Αν όμως το πρόβλημά σου είναι να πείσεις - ανεπιτυχώς - ότι οι μη ασχολούμενοι με τη θρησκεία αποτελούν "μύγα μέσα στο γάλα", τότε θα σου συνιστούσα να αγοράσεις άλλη συσκευασία, γιατί η παρούσα είναι επικίνδυνη για την υγεία σου. Περιέχει 2 μερίδες γάλα και 1 μερίδα μύγες... (σύμφωνα με την ICAP, έτσι;

Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου φίλε. Το πρόβλημά μου - ΜΑΣ, είναι πως ο καθένας λέει ότι γουστάρει κι όταν του φέρνουν αποδείξεις πως αυτά που γουστάρει να λέει είναι μπούρδες, τότε το ρίχνει στην παλαβή και πάει να βγάλει αυτούς που του φέρνουν αυτές τις αποδείξεις, κουφούς, τυφλούς και ανόητους. Νομίζω, ούτε κι εσύ το γουστάρεις αυτό.

Εγώ και πάλι σου ζητάω συγνώμη αν σε πρόσβαλα - που εντάξει, ήθελα να σε πειράξω με αυτά που είπα - αλλά φίλε, τουλάχιστον αναγνωρίστε - επιτέλους! - κάποια πράγματα. Ούτε εγώ είμαι κανένας φανατικός, ούτε τίποτε. Υπερβολές και βλακείες δεν μου αρέσουν όμως. Νομίζω πως ούτε κι εσένα ...

quote:
εγώ απέχω 9 ποσοστιαίες μονάδες και εσύ (και ο φίλος σου ο δημοσιογράφος) 19!! Με τις υγείες σας.

Ε, μπράβο ... τι να σου πω ; Οk - κατά πρώτον δεν είναι φίλος μου ο δημοσιογράφος, κατά δεύτερον είσαι καλύτερος στην στατιστική, ok.

quote:
[...]σε ενημερώνω ότι είμαι δύο φορές πιο κοντά απ' ότι ο φίλος σου δημοσιογράφος της Καθημερινής.

Και πάλι μπράβο, εντάξει, είσαι δυο φορές πιο κοντά.

Τι αλλάζει ρε φίλε ; Αλλάζει πως αυτά που λέτε για τον θάνατο του Θεού είναι παραμύθια ; Το αλλάζει αυτό ; Δηλ. σοβαρευτείτε λίγο ρε παιδιά ...

Κι εσύ να 'σαι καλά.

υ.γ kostakis, εγώ φίλε δεν θα ασχοληθώ άλλο, ήδη πολλά είπα και έγραψα. Έχετε στην διάθεσή σας ΔΥΟ, όχι ΕΝΑ αλλά ΔΥΟ αποδεικτικά στοιχεία για να το δουλέψετε λίγο στο μυαλό σας. Αν θέλετε, αν σας ενδιαφέρει, αν αναρωτιέστε, αν ψάχνετε κι αν ερευνάτε πραγματικά. Αν όχι, φίλε, ειλικρινά, κανένα προβλήμα, κανένα πρόβλημα απολύτως για μένα.

Edited by - zip on 07/09/2008 23:12:46

kostakisΜέλος
07/09/2008, 23:34:49
Χαιρετώ και πάλι (και ελπιζω να μη χρειαστεί να ξαναχαιρετήσω για σήμερα...χαχαχαχα)

Φίλε zip

quote:
Δεν ήθελα ούτε να σε προσβάλω, ούτε τίποτε και αν το έκανα, σου ζητώ συγνώμη.

quote:
Εγώ και πάλι σου ζητάω συγνώμη αν σε πρόσβαλα - που εντάξει, ήθελα να σε πειράξω με αυτά που είπα

Επειδή θεωρώ ότι και εγώ "ξέφυγα" από τις γραμμές που ήθελα να παρακολουθώ στη συζήτησή μας, ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ αν αισθάνθηκες θιγμένος, γιατί αναγνωρίζω ότι δεν ήταν μόνο η δική σου στάση επιθετική, αλλά και η δική μου. ΑΠό την πλευρά μου, το εν λόγω θέμα τερματίζει εδώ.
Πάμε στα όσα - ορθώς - αναφέρεις :

quote:
Σας φέρνω δύο έρευνες που αποδεικνύουν πως αυτό που λέει ο φίλος μας ο Schwabe ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, και το πρώτο πράγμα που κάνετε, είναι να τις βγάλετε σκάρτες.

Θα μιλήσω για μένα προσωπικά : όταν έβγαλα σκάρτη μία έρευνα, δεν υποστήριξα ότι ισχύει το συμπερασμα του schwabe, απλά προσπάθησα να δείξω ότι σαν έρευνα είναι ανεπαρκής για να εξαχθεί συμπεράσμα. Ταυτόχρονα, είμαι αντίθετος στον τρόπο που παρουσιάτηκες η έρευνα, γιατί ενώ αφορούσε πληθυσμό (μέσω δειγματοληψίας, φυσικά, λογικό αυτό_ που αντιστοιχεί στο 85% παγκοσμίως, ο συντάκτης της "Κ" άλλαξε κατ' ουσίαν το συμπερασμα.
Η δεύτερη έρευνα δεν μπορεί να κριθεί, αλλά επειδή θεωρώ την ICAP από τις σχετικά αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων και ερευνών, αποδέχομαι το συμπέρασμά της, χωρίς να έχω τα στοιχεία και τα δεδομένα. Συνεπώς, δεν μπορώ ούτε να απορρίψω, ούτε να δεχτώ με βεβαιότητα την επιστημονική της επάρκεια, αλλά για λόγους καθαρά εμπιστοσύνης πράττω το δεύτερο.

quote:
Έρχεται όμως η ICAP και σας δίνει ακριβώς την απάντηση που θέλετε. Δηλ. πόσο πιο αναλυτική θα ήταν μια ερώτηση για να προσδιορίσει τον αριθμό των θρησκευόμενων ανθρώπων ανά τον κόσμο, από αυτή που κάνει η ICAP ; Και τι σημαίνει θρησκευόμενος άνθρωπος ρε συ kostakis; Δεν σημαίνει πιστός, δεν σημαίνει πως είναι ένας άνθρωπος ενταγμένος σε μια θρησκεία ; Αυτό δεν σημαίνει ; Όταν η ICAP ρωτάει "Ανεξάρτητα από το εάν πηγαίνετε σε τόπους λατρείας ή όχι, θα λέγατε ότι είστε ένα θρησκευόμενο άτομο, ένα μη θρησκευόμενο άτομο ή ένας πεπεισμένος άθεος;", δηλ. τι άλλο θεωρείς πως θα έπρεπε να ρωτήσει ; Πόσες χριστοπαναγίες ρίχνουν ; Ας είμαστε βρε φίλε μου σοβαροί δηλ. Δηλ. πόσο πιο αναλυτικό να το κάνει, ώστε να καταλάβουν κάποιοι πως - επιτέλους - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΕΙ, επειδή ... κι εγώ δεν ξέρω γιατί.

Συμφωνώ, δε διαφώνησα πουθενά πιστεύω. Δεν ειρωνεύτηκα την έρευνα της ICAP, απλά σου είπα το συμπέρασμα που βγαίνει : κάθε 2 θρήσκοι, ένας μη θρήσκος, σωστά;
Αν το καλοδείς, χωρίς πλάκα τώρα, αρκετά κοντά έπεσα... και σκέψου ότι υπολόγισα μπακαλίστικα...

quote:
Η ανάκαμψη του θρησκευτικού αισθήματος αφορά, όμως, και την ένταση της πίστης.

Πρόσεξε τώρα πως μπορεί ένα άρθρο να "πειράξει" κάποια δεδομένα : στην έρευνα της WVS χρειάζεται διαχρονική παρακολούθηση των στοιχείων για να προβούμε σε μία τέτοια δήλωση, ποσώ μάλλον όταν η δειγματοληψία είναι προβληματική. Με μία γρήγορη ματιά διαπιστώνουμε τα εξής :
Κίνα : 3,6% το 1990, 14,2% το 1995, 8,8% το 2001
Ινδία : 81,2% το 1990, 77,7% το 1995, 79,2% το 2001
Η.Π.Α. : 79% το 1990, 82,1% το 1995, 82,3% το 1999 (ανοδική τάση)
Ρωσία : 31,5% το 1990, 39,9% το 1995, 42,9% το 1999 (σαφής ανοδική τάση)
Ιαπωνία : 17,3% το 1990, 20,4% το 1995, 19,5% το 2000
Μ. Βρετανία : 42,7% το 1990, 36,6% το 1999
Γαλλία : 41,9% το 1990, 36,7% το 1999,
(Δ.!) Γερμανία : 36% το 1990, 38,2% το 1997, 38,7% το 1999 (πιθανή ανοδική τάση)
Ιταλία : 69,5% το 1990, 71,3% το 1999
Ισπανία : 53,6% το 1990, 57,7% το 1995, 41,7%(!) το 1999, 49,2%(!!) το 2000
Ν. Αφρική : 87,5% το 1990, 89,9% το 1996, 91,5% το 2001 (σαφής ανοδική τάση)
Τουρκία : 83,2% το 1990, 93,5% το 1996, 93,4% το 2001 (πολύ υψηλά ποσοστά)
Αν βγάλουμε ένα πρώτο - ανασφαλές λόγω προβληματικού μεγέθους δείγματος - συμπεράσμα, θα συμφωνήσουμε ότι υπάρχει μία ανοδική τάση παγκοσμίως, όχι ιδιαίτερα έντονη, αλλά υπαρκτή. Δεν μπορούμε να ορίσουμ τάση για την Κίνα, χρειάζονται περισσότερα στοιχεία και συζητάμε για παράγοντα με μεγάλη βαρύτητα, λόγω πληθυσμού. Μάλιστα, από τις έντονες διακυμάνσεις της συγκεκριμένης περίπτωσης διατηρώ επιφυλάξεις ως προς την αντιπροσωπευτικότητα των δειγμάτων σε αυτή τη χώρα. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνομαι σε αυτό που λέει η "Κ" είναι πως ακριβώς μετράται η ένταση της πίστης. Να δεχτώ μερική ανάκαμψη θρησκευτικού αισθήματος, χάριν ευκολίας στη συζήτηση, αλλά ένταση πίστης; τέλος πάντων...

quote:
Δηλ. τι άλλο μπορεί να θέλει ένας άνθρωπος για να βγάλει το συμπέρασμα - ΟΧΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ δηλ - αλλά τουλάχιστον για να καταλάβει πως αυτά -

Προσωπικά σε αυτό το σημείο δε διαφωνήσαμε. Δέχτηκα την έρευνα και μάλιστα (σκωπτικά απέναντί σου είναι η αλήθεια και ζητώ συγνώμη) υποστήριξα ότι είμαι πολύ πιο κοντά στην ICAP απ'ότι ο αρθρογράφος της "Κ".

quote:
Νομίζω, ούτε κι εσύ το γουστάρεις αυτό.

Δεν το νομίζεις απλά, θεωρώ ότι το αποδεικνύω κιόλας.

quote:
Υπερβολές και βλακείες δεν μου αρέσουν όμως. Νομίζω πως ούτε κι εσένα ...

Ποτέ δεν ήμουν της υπερβολής. Αν θυμάσαι καλά στη μεταξύ σας διαφωνία (85% έναντι "ο Θεός πέθανε") πήρα τη θέση

quote:
Γι' αυτό και σου λέω ότι για μένα είναι ανεπαρκής ο τρόπος έρευνας και δεν τη δεχομαι καθόλου, δε λέω ότι αποδεικνύει τα λεγόμενα του schwabe.

quote:
Δεν είπα ότι ο schwabe έχει 100% δίκιο, είπα ότι δεν έχει 100% άδικο και η "έρευνα" το "αποδεικνύει".

quote:
Άλλωστε, ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ, δεν είπα ότι αποδεικνύει το λάθος της δικής σου σκέψης και το ορθόν της σκέψης του schwabe.

και κυρίως

quote:
Ο Schwabe έχει μία θέση, ούτε εγώ τη δέχομαι, αλλά δε δέχομαι και την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων που είναι προσκολλημένοι σε μία θρησκεία. Πιστεύω ότι (και ποσοτικά) η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, ίσως ελάχιστα πιο κοντά σε σένα αριθμητικά.

Ας πούμε ότι αστόχησα με τη λέξη "ελάχιστα", έπρεπε να πω "λίγο"
Να σαι καλά και να ξέρεις ότι το πρόβλημα για μένα δεν είσαι εσύ. Το πρόβλημα είναι ο κάθε opinion leader (βλέπε εταιρείες, δημοσιογράφους, πολιτικούς κλπ), που αντί να λέει τα πράγματα όπως εξάγονται, τα μετασχηματίζει ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιδιώξεις του. Εκεί, ΟΝΤΩΣ τρελαίνομαι.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

07/09/2008, 23:38:27
zip:
«"Εσείς που δηλώνετε θρησκευόμενος ή πιστός, πόσες χριστοπαναγίες λέτε την μέρα ;"»

Μας ενδιαφέρει η ουσία των αξιώσεων φίλτατε, και όχι μοναχά απλά η ταμπέλα. Φαίνεται όμως ότι χαριεντίζεσαι με χαρά με ταμπέλες. Εσύ θα ξέρεις..

zip:
«Εντάξει, εντάξει, επειδή δεν θέλω να σε πειράξω άλλο, ξαναδέσ' τα και κλάψε»

Σου είπανε να πιστέψεις ότι ένας κούκος φέρνει απαραίτητα την άνοιξη?

ΚΑΚΩΣ!

http://www.evolutionary-philosophy.net/review_god_delusion.html

http://www.nybooks.com/articles/19928

http://en.wikipedia.org/wiki/God_is_not_Great

http://www.youtube.com/watch?v=RIZS7jIy608

http://www.huffingtonpost.com/sam-harris/there-is-no-god-and-you-_b_8459.html

Λοιπόν φίλτατε zip, να συνεχίσουμε με επικοινωνιακά κόλπα σαν τα δικά σου?

Δεν είναι καιρός να αρχίσεις να μιλάς εσύ για σένα δίχως δεκανίκια?

Ά, μην το ξεχάσω, τον καθηγητή Paul C.Vitz κατα έναν «παράξενο τρόπο» τον κάνουνε επίσης κατα κόρο χρήση και ορισμένοι υπερ-ορθόδοξοι σκοταδιστές. Όχι ότι σημαίνει απαραίτητα κάτι, αλλά......μικρός που είναι ο κυβερνοχώρος έ??
http://www.apologitis.com/gr/ancient/kalopoulos/kalopoulos_per.htm

08/09/2008, 00:21:47
zip

quote:
"Ανεξάρτητα από το εάν πηγαίνετε σε τόπους λατρείας ή όχι,
(Ανεξάρτητα, Ανεξάρτητα, Ανεξάρτητα)
θα λέγατε ότι είστε ένα θρησκευόμενο άτομο, ένα μη θρησκευόμενο άτομο ή
ένας πεπεισμένος άθεος;"
ανεξάρτητα, ανεξάρτητα, ανεξάρτητα από το εάν πηγαίνετε σε τζαμιά, σε εκκλησίες, σε στοές, σε γάμους και βαφτίσεις, σε κηδείες, σε μιναρέδες, σε ξέφωτα με χλαμίδες, σε βουνά ... Ανεξάρτητα, ανεξάρτητα, ανεξάρτητα ...

Συγγνώμη αγαπητέ zip, αλλά αν ανεξάρτητα, ανεξάρτητα, ανεξάρτητα (αλήθεια γιατί το γράφεις πολλές φορές, που οφείλεται αυτό;), τότε τι σοϊ θρησκευόμενος είναι;;;

"Ανεξάρτητα αν συχαίνεστε την πολιτική και την απαξιώνετε, ανεξάρτητα αν δεν ψηφίζετε ή το κάνετε ως υποχρέωση, πόσο πολιτικοποιημένο άτομο είστε;"

Υπάρχει διαφορά αν οι απαντήσεις είναι:

"Α. Καθόλου
Β. Λίγο
Γ. Πολύ
"

Αφού δεν μπαίνουν περιορισμοί που καθορίζουν το μέτρο, πώς διακριβώνεται η αξιοπιστία της απάντησης;

Δεν είμαι ειδικός βέβαια, αλλά...

quote:
ok, δηλ. και στην Αφρική ο Αφρικανός ότι δηλώσει είναι, και στην Λ. Αμερική ο Λατινοαμερικάνος ότι δηλώσει είναι, και στην Ευρώπη ο Ευρωπαίος ότι δηλώσει είναι, κτλ, κτλ, κτλ ... Excellent!

Τα αποτελέσματα των ερευνών βασίζονται στην προσωπική δήλωση του καθενός.
Δεν φαντάζομαι να τους είχαν σε ανιχνευτή αλήθειας, ούτε να υπέγραφαν υπεύθυνη δήλωση.

quote:
Πληροφορίες:
Λίνα Σάρι
Τηλ.: +30 ...........
Fax: +30 ..........

Εντάξει, δεν θα σκάσουμε κιόλας...

quote:
Η προσωπική σου εκτίμηση ... σεβαστή μεν, προσωπική δε ...

Δεν μπορώ να έχω συνολική, όπως όλοι, άλλωστε...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

08/09/2008, 00:47:24
quote:

(1) http://www.evolutionary-philosophy.net/review_god_delusion.html

(2) http://www.nybooks.com/articles/19928

(3) http://en.wikipedia.org/wiki/God_is_not_Great

(4) http://www.youtube.com/watch?v=RIZS7jIy608

(5) http://www.huffingtonpost.com/sam-harris/there-is-no-god-and-you-_b_8459.html

(6) http://www.apologitis.com/gr/ancient/kalopoulos/kalopoulos_per.htm

Απλώς μόνο να πω για τα links, για να μην κοροϊδεύεις τον κόσμο που διαβάζει :

(1) Προσωπική άποψη του Richard Dawkins (σεβαστή αλλά ... προσωπική)

(2) Προσωπική άποψη του Daniel C. Dennett (και πάλι σεβαστή ... αλλά προσωπική)

(3) Προσωπική άποψη του Christopher Ηitchens (ξανά μανά σεβαστή ... αλλά ξανά μανά προσωπική)

(4) Video του Christopher Ηitchens (καμία διαφορά, πουλάει το βιβλίο του και καλά 'ξηγιέται αλλά είπαμε ... προσωπική άποψη)

(5) Προσωπική άποψη του Sam Harris (και πάλι ... προσωπική άποψη)

(6) Δεν έχω καμία σχέση ούτε με υπερ-ορθόδοξους σκοταδιστές, ούτε με τον Καλόπουλο.

Ξέρεις την διαφορά της προσωπικής άποψης από την επίσημη έρευνα ; Αν την ξέρεις, ψάξε να βρεις κι άλλες τέτοιες διευθύνσεις, κανένα πρόβλημα.

Edited by - zip on 08/09/2008 00:48:45

08/09/2008, 07:03:54
Και μια διευκρίνηση : την ιστοσελίδα στην οποία παρουσιάζεται η άποψη του Paul C.Vitz, δεν την έβαλα για να αντικρούσω το ότι "ο θεός έχει πεθάνει", εννοείται αυτό. Την έβαλα για να πάρουν μια γεύση οι αναγνώστες περί της ψυχολογίας που ενδέχεται να έχουν όσοι λένε "ο θεός πέθανε" ή "ο θεός έχει πεθάνει", δηλ. ανθρώποι όπως ο Schwabe, ο Richard Dawkins, ο Daniel C. Dennett, ο Christopher Ηitchens ή ο Sam Harris. Ασφαλώς είναι μια προσωπική άποψη κι αυτή του Paul C.Vitz, όμως κατά την γνώμη μου, δεν πρέπει να περνάει στα ψηλά γράμματα γιατί αυτή η άποψη προέρχεται από έναν Ψυχολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου που για πολλά χρόνια στο παρελθόν υπήρξε Αθεϊστής. Και πάλι όμως ξαναλέω, είναι προσωπική άποψη αυτή του καθηγητή όπως προσωπικές είναι και οι απόψεις των επιστημόνων που παραθέτει ο Schwabe. Οι παραπάνω απόψεις σαφώς πρέπει να εκτιμηθούν και οπωσδήποτε κάποιοι άνθρωποι τις δέχονται κάποιοι άλλοι δεν τις δέχονται. ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΟΥΝ όμως σε καμία περίπτωση την αξία και την σημασία μιας επίσημης έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είναι αυτή της World Values Survey ή της ICAP. Κι αυτό είναι αυτονόητο νομίζω. Τώρα, αν ο φίλος Schwabe, θέλει να συνεχίσει να παραθέτει ιστοσελίδες με προσωπικές απόψεις ερευνητών και επιστημόνων που να λένε "ο θεός πέθανε" και που έχουν γράψει βιβλία που έχουν γίνει best sellers, άλλες τόσες ιστοσελίδες μπορώ να παραθέσω κι εγώ που να λένε το αντίθετο, με άλλα τόσα best sellers. Συνεπώς δεν είμαι εγώ που καταφεύγω σε επικοινωνιακά κόλπα, αλλά μάλλον αυτοί που με κατηγορούν.

Επειδή - και μ' αυτό τελειώνω για να μην σας κουράζω άλλο στο συγκεκριμένο θέμα - κατηγορήθηκα πως χρησιμοποιώ δεκανίκια - τι άλλο θα διαβάσω ; δεν ξέρω - να υπενθυμίσω ξανά την προσωπική μου άποψη η οποία δεν απέχει πολύ απ' αυτήν του kostakis - φίλε, ok, το διάβασα το post σου, no problem - Ξαναλέω λοιπόν πως προσωπικά για μένα, ο θεός δεν έχει πεθάνει, ούτε έχει πεθάνει η πίστη και το θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων και εύχομαι να μην πεθάνει ούτε και για κάποιους άλλους συνανθρώπους μου.

Ευχαριστώ.

Edited by - zip on 08/09/2008 09:29:58

08/09/2008, 09:52:23
Η υπόσταση του Θεού, αιώνιας και άνευ διαρκείας,
φυσικά δεν μπορεί να πεθάνει, αν σκεφτούμε τα στοιχεία
που την συνθέτουν... Μόνο ευσεβείς πόθοι μπορεί
να ικανοποιούν τέτοιες δηλώσει, αλλά η αλήθεια παραμενει
εκεί: Ο Θεός Δημιουργός των πάντων και ο έχων το σύμπαν στο
χέρι του, δεν μπορεί να υπόκειται σε νόμους πλασμάτων
του. Υπάρχει άλλη έκφραση, η ίδια η πηγή της ζωής, δεν
γνωρίζει τον θάνατο...
Και φυσικά θα συμφωνήσω με τον φίλο zip, οι προσωπικές
απόψεις, δεν αντικατοπτρίζουν παρά μόνο μονάδες, άτομα,
έναν απο όλους μας.. Η αλήθεια είναι τα σύνολα, εκεί που
η άποψη είναι κοινή κι όχι ατομική...Εκεί ο Θεός όχι
απλά ζει, αλλά αιώνια....
08/09/2008, 11:27:41
zip:
«Απλώς μόνο να πω για τα links, για να μην κοροϊδεύεις τον κόσμο που διαβάζει :
(1) Προσωπική άποψη του Richard Dawkins (σεβαστή αλλά ... προσωπική)»

Κατ αρχάς φίλτατε να αφήσεις την επιθετικότητα στην άκρη, διότι επιθετικός μπορώ με μεγάλη ευκολία να γίνω και εγώ. Να μην ξεχνιόμαστε.

Σου είπε κανείς εσένα ότι απευθύνομαι σε αδαείς και κοιμισμένους, ώστε να επιχειρήσω μέσα στο esoterica να τους «κοροϊδέψω»? Έγραψα ή υπονόησα κάτι παρόμοιο?

Το αντίθετο, και άνοιξε τα μάτια σου να διαβάζεις καλύτερα, ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΟΥ ΚΟΛΠΑ στον σχολιασμό μου αμέσως μετά την παράθεση των ιστοσελίδων, κάτι που σαφέστατα ξεκαθαρίζει ότι με τον τρόπο που εσύ προσπαθείς να ενδύσεις με επιχειρήματα τις απόψεις σου μπορεί ο καθένας να το πράξει.

Η νομίζεις ότι η άποψη του Paul C.Vitz δεν είναι ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ?

Συνεπώς, να γράφεις επί της ουσίας και να αφήσεις το ψάρεμα στο διαδίκτυο εάν δεν σου αρέσουνε οι ίδιες απαντήσεις.

zip:
«Προσωπική άποψη του Daniel C. Dennett (και πάλι σεβαστή ... αλλά προσωπική)(3) Προσωπική άποψη του Christopher Ηitchens (ξανά μανά σεβαστή ... αλλά ξανά μανά προσωπική»

Είπαμε, όπως και του Paul C.Vitz με τον οποίο μας έχεις ζαλίσει....

zip:
«Δεν έχω καμία σχέση ούτε με υπερ-ορθόδοξους σκοταδιστές, ούτε με τον Καλόπουλο.»

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά αισθάνθηκες την ανάγκη να απαντήσεις...

zip:
«Ξέρεις την διαφορά της προσωπικής άποψης από την επίσημη έρευνα ; Αν την ξέρεις, ψάξε να βρεις κι άλλες τέτοιες διευθύνσεις, κανένα πρόβλημα.»

Ποιά είναι η «επίσημη έρευνα» για τον Θεό??

Μήπως η ICAP ή ο Paul C.Vitz?

Καλά τα καλαμπούρια, αλλά καιρός να αρχίσεις να μιλάς ΕΣΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ και όχι να αναρτάς πυροτεχνηματικά αρθράκια απο εδώ και απο κει. Θα μπορούσα κάλλιστα να έχω ξεκινήσει την συζήτηση κατα τον ίδιο τρόπο, και να είσαι σίγουρος ότι έχω δεκάδες άλλες σχετικές ιστοσελίδες ώστε να παραθέσω δίπλα στην δικιά σου τακτική αντιγραφής.

Επίσης, ο Θεός για τον οποίο μιλώ, είναι ο Θεός των Αβρααμικών κυρίως δογμάτων. Ο Θεός-έμπορος, που θα σου κάνει τα πάντα άπαξ και τον προσκυνήσεις και πάψεις να κρίνεις και να αμφισβητείς τα όσα η λογική σου θυμίζει.

Αυτή η αυθαίρετη υποστασιοποίηση του Αγνώστου είναι ο «θεός» που πέθανε. Βασικά δεν πέθανε, εδώ υπάρχει και ένα μικρό σφάλμα. Δεν γεννήθηκε ποτέ..

08/09/2008, 12:24:11
Απλά, συνεχίζω να παραθέτω στοιχεία, τίποτε άλλο. > http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_16/11/2005_163735

Το άρθρο αναφέρεται στην έρευνα της TNS ICAP. Συγκεκριμένα, για να απαντηθούν και κάποιες άλλες πιθανές απορίες των αναγνωστών (π.χ όσον αφορά το δείγμα της έρευνας κτλ) λέει : "Aυτά τα στοιχεία προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από παγκόσμια έρευνα της TNS ICAP με θέμα «H θρησκευτικότητα στον 21ο αιώνα», που διεξήχθη τον περασμένο Iούνιο σε συνεργασία με την Gallup International Associatioσε 68 χώρες των πέντε ηπείρων, σε δείγμα 53.749 ατόμων. H έρευνα εξετάζει τον ρόλο της θρησκείας, δηλαδή της πίστης στο υπερφυσικό, το ιερό ή το θείο στην αυγή του 21ου αιώνα, ανεξάρτητα από το αν οι λαοί του κόσμου επισκέπτονται λατρευτικούς χώρους."

Επίσης :

"«Eίναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον πολεμικό αθεϊσμό και την απλή αδιαφορία για τη θρησκεία», εξηγεί στην «K» ο αναλυτής της TNS ICAP Bασίλης Mουρδουκούτας, πολιτικός επιστήμονας, και συμπληρώνει: «Oι απαντήσεις των ερωτηθέντων είναι αποτέλεσμα ενός ευρύτερου πλαισίου. Δεν είναι το ίδιο να δηλώσει θρησκευόμενος κάποιος που ζει σε μια ρεπουμπλικανική εκκοσμικευμένη πολιτεία με κάποιον, ο οποίος ζει σε ένα κράτος με έντονη θρησκευτική ή εκκλησιαστική παράδοση».

08/09/2008, 12:26:41
Αγαπητέ μου Schwabe, εσύ δείχνεις ευερέθιστος
κι όχι ο zip...Εσύ δεν θέλεις διάλογο;
Αυτό που με μπέρδεψε είναι ο ..ποιός θεός
λές εσύ...
Κι εγώ που νομιζα ότι μιλούσαμε όλοι για τον
ίδιο... τον ένα Θεό, άσχετα απο τα ..κενά που
καλύπτειστον καθένα...
Εσύ όμως έχεις δικό σου, προσωπικό θεό...
Δεν κάνει να έχουμε όλοι ένα;
Και γιατί πεθαίνει ο θεός των άλλων κι όχι ο
δικός σου;
Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις πόσο κωμικό ακούγεται κάτι τέτοιο...
ΧείρωνΜέλος
15/06/2005, 00:26:50

Παρατήρησα εδώ , ότι μερικοί-μερικοί έχουν αρχίσει να γίνονται φορείς ενός σπάνιου ιού και ψάχνονται και για καταδύσεις.

Να προσέχουν , διότι ο ιός όταν επιβληθεί στο θύμα-ξενιστή,εκτός από τα γνωστά προβλήματα με το άζωτο, μεταλλάσεται τάχιστα και προκαλεί το συνδρομο της "σπηλαιοκατάδυσης". Σε προχωρημένες περιπτώσεις όπου η ασθένεια βρίσκεται σε έξαρση, ο ιός πάλι μεταλλάσεται και τα θύματα καταλήγουν -με μή αναστρέψιμες πια βλάβες- με το σύνδρομο της "σιφωνο-διάνοιξης"

Δεν έχει ακόμα , μελετηθεί η δράση του σε συνδυασμό με έναν άλλον ιό, αυτόν που προκαλεί το σύνδρομο της "σπηλαιοδιάσωσης".
Προς το παρόν τα εργαστηριακά αποτελέσματα δείχνουν πως, η μόνη αντιμετώπιση είναι αυτή της πρόληψης:¨Οχι απλώς να μην κάνετε παρέα με φορείς ή ασθενείς με τους παραπάνω ιούς (διότι αποδείχτηκε ότι ο ιός είναι μεταδοτικός) αλλά και η τυχόν υποψία τέτοιων ατόμων πρέπει να αναφέρεται αμέσως στις υγειονομικές αρχές και στην πολιτική προστασία της χώρας για άμεση εφαρμογή σχεδίων καραντίνας.

Ερευνάται επίσης ,από ανεξάρτητους επιστήμονες , ένα πιθανό αντίδοτο για τα παραπάνω , η βάση του οποίου μπορέι να προκύψει από μια πρωτείνη που εκλυεται από τις ερωτικές συντρόφους και τις συζύγους.

πάνειοςΜέλος
15/06/2005, 00:44:38
Καλησπερα

quote:
Τρέχουμε και δεν φτάνουμε... Ξέρεις τώρα... Γι' αυτό και η κοιλιά στις (φυσιολογικές) δραστηριότητες μας. Το Σάββατο πάντως εντοπίσαμε ένα σπηλαιοβραθράκι στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Εξερευνημένο μεν, με μια τεράστια αίθουσα δε, ιδανική για άσκηση διανυκτέρευσης σε σπήλαιο...

Για κατσε βρε δημητρη το Σαββατο ειπες ;
Το Σαββατο ημουν εκει το πρωι και το κατεβηκα μαζι με τον Χαρη...
Τι ωρα ηρθατε εσεις;
Αυτο το σπηλαιοβαραθρο το ειχαμε πρωτοκατεβει με τον Μπαμπη πριν 5 χρονια και τοτε δεν ειχε ουτε ενα σπιντ ...ξερεις με εκεινα τα λαθος υλικα που ειχαμε τοτε...
Χειρων δεν εχει αλλαγη στα 25 μετρα ενα μικρο δεκαρι ισως και λιγοτερο ειναι το καθετο τμημα του εκτος αν εννοεις απο την αρχη της εισοδου του.
Το σπηλαιο αυτο αναφερεται για πρωτη φορα στο δελτιο του ΕΟΣ του 1935 ως σπηλαιο ΝΥΜΦΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑ...και η περιοχη εκει ονομαζοταν ΜΑΛΙΑ ΚΟΥΚΙ δηλαδη ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΩΜΟΙ στα αρβανιτικα....και σημερα ΚΟΚΚΙΝΟΚΟΡΦΕΣ..
ΠΑΝΕΙΟΣ

Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε..

πάνειοςΜέλος
15/06/2005, 01:04:47
Χειρων να και το βαρελι λοιπον αθικτο το ατιμο περναν τα χρονια απο πανω του κι αυτο τιποτα

Και ακομη μια μπροστα απο τον μεγαλο σταλαγμιτικο σχηματισμο

Αλλες φωτο και απο τα δυο σπηλαια της περιοχης μπορουν να δουν οσοι θελουν εδω

http://homepages.pathfinder.gr/paneios/davel4.htm

http://homepages.pathfinder.gr/paneios/thor.htm

dim.karΜέλος
15/06/2005, 07:53:17
Συγχρονικότητα! Συγχρονικότητα!

Το κατεβήκαμε το βραδάκι 21.00 με 21.40, μαζί με τον Νίκο τον Πασπαλιάρη. Προφανώς κατεβήκατε με τον χάρη Π. Καλά είναι;

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

Edited by - dim.kar on 15/06/2005 08:04:35

πάνειοςΜέλος
16/06/2005, 22:50:56
Καλησπερα
Μια χαρα ειναι ο Χαρης Δημητρη...ειπα και εγω να ειμαστε στο ιδιο μερος και να μην βρεθουμε....εσεις το κανατε νυχτερινο λοιπον το αθλημα... ωραιο ειναι για αυτο που ειπες πραγματι το σκεφτομουν και εγω οτι ειναι ιδανικο να μεινεις μεσα για πολλες ωρες.
ΠΑΝΕΙΟΣ

πάνειοςΜέλος
16/06/2005, 23:20:44
Ακομα ενα ΙΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΥΝΟ
Η ΟΙΤΗ Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ...ΑΠΟΨΗ

Ο ΚΑΤΑΡΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

Η επισκεψη στην Οιτη παντα αποζημιωνει τον επισκεπτη με τις εικονες και την ομορφια που εχει αυτο το ξεχωριστο βουνο....επισης μια επισκεψη στην ΠΥΡΑ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ειναι απαραιτητη...
Τελειως δικο του χρωμα και χαρακτηρα και αυτο το βουνο απο την πρωτη στιγμη που βρισκεσαι πανω του το νοιωθεις...
Συντομα θα κανουμε μια αναβαση στην κορυφη του απο το παλιο μονοπατι της Υπατης.
ΠΑΝΕΙΟΣ

Edited by - πάνειος on 16/06/2005 23:23:21

dim.karΜέλος
17/06/2005, 00:28:00
Α. ρε Θανασοπάνειε.... Εκεί στην Οίτη ήταν που τσακίστηκα... Και μάλιστα στο φαράγγι του Ηρακλέους (Γοργοπόταμος)...

Πάντως εκεί από την Υπάτη έχει και μια ωραία σπηλαιοεκλησσιά (Μονή Ιερουσαλήμ θαρρώ). Φωτογραφίες μην ζητάτε (δεν ξέρω που τις έχω). Κανονίζουμε να πάμε μόλις χαλαρώσω λίγο;

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

ΧείρωνΜέλος
17/06/2005, 00:57:32

quote:
Κανονίζουμε να πάμε μόλις χαλαρώσω λίγο;

Μην γράφεις τέτοια φίλε dim.kar, γιατί εγώ τσιμπάω ξέρεις , ε !

dim.karΜέλος
17/06/2005, 07:05:44
Καλημέρα σε όλες και όλους!

Μα γι' αυτό ακριβώς τα γράφω: για να τσιμπήσετε!

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

ΧείρωνΜέλος
17/06/2005, 14:12:48

Καλά ... όταν χαλαρώσεις , στείλε κανένα e-mail