- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ας ρίξουμε μια ματιά και στο παρακάτω, σχετικά πρόσφατο, topic του ESOTERICA :
Παγκόσμιες τάσεις μετά το 2012

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
quote:
Σε καμμία πείπτωση δεν ήθελα να σε θίξω.
Δεν παρεξηγήθηκα, ούτε θίχτηκα, απλώς δεν μ'αρέσουν οι ταμπέλες.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν
Αυτό μόνο ή και άλλα πράγματα;
quote:
Επομένως Χ.Ο. σε δύο-τρεις μέρες απο τώρα θα μας αποκαλύψεις ποιος είναι ο αντίχριστος;Αυτό μόνο ή και άλλα πράγματα;
Κοίταξε,αυτό που ξέρω είναι οτι θα εμφανιστεί.Τώρα σε ποιο κανάλι του κόσμου (αν είναι τηλεόραση) ή σε ποια βιντεοκάμερα,εγώ δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω.Αρα,λοιπόν,αναμένουμε να δούμε...Όλο και κάποιο μάτι θα τον αντικρύσει και έπειτα θα διαδοθεί και στους υπόλοιπους.....
quote:
macedonΚάτσε, έχει και καλύτερο. Δες τι λέει ο Λουκάς εκεί που έβαλες τα αποσιωπητικά μετά το "Ιουδαίας"
quote:
καὶ τετραρχοῦντος τῆς Γαλιλαίας Ἡρῴδου, Φιλίππου δὲ τοῦ ἀδελφοῦ αὐτοῦ τετραρχοῦντος τῆς Ἰτουραίας καὶ Τραχωνίτιδος χώρας, καὶ Λυσανίου τῆς Ἀβιληνῆς τετραρχοῦντοςΟ Λυσανίας, τετράρχης της Αβιλινής σκοτώθηκε από την Κλεοπάτρα το 33 παχχ, (Ιώσηπος Φλάβιος, "Ιουδαϊκή Αρχαιολογία, 15:4:1). Με άλλα λόγια, όταν ξεκινάει το κήρυγμά του ο Ιωάννης, ο Λυσανίας είναι ήδη 62 χρόνια μακαρίτης!
To υπόλοιπο ποστ σου σχετικά με τις χρονολογίες και την ηλικία του Ιησού κατά τη Σταύρωση το αφήνω ασχολίαστο καθώς αποτελεί μια συρραφή προσωπικών σου απόψεων βασισμένων σε αποδόσεις και ερμηνείες των Ευαγγελίων επιπέδου...Δαυλού.
Αυτό όμως που σου έχω στο quote είναι κάτι διαφορετικό.
Δεν αποτελεί προσωπική σου άποψη αλλά φέρνεις μια αξιόπιστη πηγή (τον Ιώσηπο) απέναντι στο Ευαγγέλιο και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επιχείρημα.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής.
Αφού κατά τη γνώμη σου τα Ευαγγέλια είναι κατασκευασμένα πως τους ξέφυγε μια τέτοιων διαστάσεων παπάτζα???
Άντε και δεχτούμε ότι τους ξέφυγε σε "πρώτο χρόνο", δεν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος στους επόμενους αιώνες είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά να αναδείξει την παπάτζα ώστε "κρυφίως και εντέχνως" να διορθωθεί???
Για τόσες και τόσες πλαστογραφίες μας έχετε κατηγορήσει άλλωστε...
Θεωρείς ότι είσαι ο πρώτος (ή από τους πρώτους τέλοσπάντων) που το ανακάλυψες ή στο "σφύριξαν" άλλοι...άθεοι που μελετούν νυχθημερόν τα Ευαγγέλια των Χριστιανών???
Με άλλα λόγια είναι original εύρημα σου ή αγορασμένη γνώση από τα γνωστά μαγαζάκια που ψωνίζετε με δελτίο και σε σειρά όλοι σας, ο ένας πίσω από τον άλλον???
Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να ακούσω την απάντησή σου.
Μετά θα σου διαλύσω ΚΑΙ αυτό το επιχείρημά σου, αν και είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποιος Χριστιανός θα στο έχει ήδη απαντήσει και εσύ απλά, κατά την πάγια τακτική σου, θα επανέρχεσαι ξανά και ξανά σαν χαλασμένος δίσκος που έχει κολλήσει η βελόνα στο ίδιο λογικοφανές επιχείρημα, ελπίζοντας ότι ο επόμενος Χριστιανός δεν θα το έχει ψάξει το συγκεκριμένο θέμα...
Υ.Γ 1. Για τα 33 χρόνια σου κάνει το Ταλμούδ μιας που τα Ευαγγέλια σου πέφτουν κομματάκι βαριά???
Υ.Γ 2. Θα μου πεις ότι και το Ταλμούδ την τελευταία φορά μαζί μου σου έπεσε βαρύ και ασήκωτο μέχρι σημείο εξαφανίσεως ΚΑΙ από εκείνη τη συζήτηση (με το λιθοβολισμό της μοιχαλίδας σε περίπτωση που το ξέχασες) αλλά λέμε που και που και καμμία...
Υ.Γ 3. Περνάω τόσο τέλεια μαζί σου macedon, που αν δεν υπήρχες στην πραγματικότητα, θα σε είχα σίγουρα εφεύρει!!!
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Θεωρείς ότι είσαι ο πρώτος (ή από τους πρώτους τέλοσπάντων) που το ανακάλυψες ή στο "σφύριξαν" άλλοι...άθεοι που μελετούν νυχθημερόν τα Ευαγγέλια των Χριστιανών???Με άλλα λόγια είναι original εύρημα σου ή αγορασμένη γνώση από τα γνωστά μαγαζάκια που ψωνίζετε με δελτίο και σε σειρά όλοι σας, ο ένας πίσω από τον άλλον???
Θα ακούσεις και την δική μου,επειδή "έθιξες" και τους άλλους άθεους.
Η απάντησή μου είναι εμπεριστατωμένη,πειραματικά αποδεδειγμένη και βαρέως νοηματοδοτούμενη...!!!![]()
![]()
![]()
Λοιπόν:
Δεν πρέπει κανείς να συμμετέχει σε διαλόγους,προφορικούς τε και γραπτούς,μετά οπαδών απάντων των θρησκειών,επειδή ο εγκέφαλός τους αδυνατεί να συγκεντρώσει την απαιτούμενη κρίσιμη μάζα,ώστε να παράξει νοημοσύνη.Επονείδιστον δε,είναι το γεγονός ότι,ούτε με παραθετικό μοντέλο πολλαπλών ιδιοτήτων,δεν μπορεί να συγκεντρωθεί η απαραίτητη μάζα.
Είμαι σίγουρος,πώς αντι να λύσω την απορία σου,την περιέπλεξα!
Τύπωσε το bold κείμενο και τοποθέτησέ το στο προσκέφαλό σου.Διάβαζέ το καθημερινά σαν προσευχή.Εμβάθυνε σε αυτο.Που θα πάει,που θα πάει,κάποτε θα το...πιάσεις!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
PanosTΑφού κατά τη γνώμη σου τα Ευαγγέλια είναι κατασκευασμένα πως τους ξέφυγε μια τέτοιων διαστάσεων παπάτζα???
Άντε και δεχτούμε ότι τους ξέφυγε σε "πρώτο χρόνο", δεν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος στους επόμενους αιώνες είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά να αναδείξει την παπάτζα ώστε "κρυφίως και εντέχνως" να διορθωθεί???
Μήπως το ότι τα Ευαγγέλια θεωρήθηκαν θεόπνευστα απέτρεπε τους αντιγραφείς να τα πειράζουν από ένα σημείο κι έπειτα? Τα κείμενα που θεωρούνται ιερά εμπνέουν στους πιστούς τους τον αναμενόμενο σεβασμό. Πάντα θα υπάρχουν βέβαια μεμονωμένες εξαιρέσεις αλλά νομίζω σαν γενικότερος κανόνας ισχύει και από τη στιγμή που καθιερώθηκε και διαδόθηκε ένα standard corpus κειμένων δύσκολα θα μπορούσαν να το αλλάξουν. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι μιλάμε για θρησκευτικά κείμενα πράγμα που σημαίνει ότι ο χ,ψ πιστός δεν προσδοκά άριστη αλληλουχία γεγονότων και απαράμιλλη λογική. Ούτε πρέπει να έχουμε την απαίτηση ένας αντιγραφέας π.χ. του 5ου αιώνα μ.Χ. να γνωρίζει άριστα ιστορία και πότε έζησε ή πέθανε ένας βασιλιάς, τοπάρχης κλπ.
Έτσι πιθανώς εξηγούνται οι (όποιες) αντιφάσεις της Βίβλου.

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣPanosT
quote:
Θεωρείς ότι είσαι ο πρώτος (ή από τους πρώτους τέλοσπάντων) που το ανακάλυψες ή στο "σφύριξαν" άλλοι...άθεοι που μελετούν νυχθημερόν τα Ευαγγέλια των Χριστιανών???Με άλλα λόγια είναι original εύρημα σου ή αγορασμένη γνώση από τα γνωστά μαγαζάκια που ψωνίζετε με δελτίο και σε σειρά όλοι σας, ο ένας πίσω από τον άλλον???
Θα ακούσεις και την δική μου,επειδή "έθιξες" και τους άλλους άθεους.Η απάντησή μου είναι εμπεριστατωμένη,πειραματικά αποδεδειγμένη και βαρέως νοηματοδοτούμενη...!!!
Λοιπόν:
Δεν πρέπει κανείς να συμμετέχει σε διαλόγους,προφορικούς τε και γραπτούς,μετά οπαδών απάντων των θρησκειών,επειδή ο εγκέφαλός τους αδυνατεί να συγκεντρώσει την απαιτούμενη κρίσιμη μάζα,ώστε να παράξει νοημοσύνη.Επονείδιστον δε,είναι το γεγονός ότι,ούτε με παραθετικό μοντέλο πολλαπλών ιδιοτήτων,δεν μπορεί να συγκεντρωθεί η απαραίτητη μάζα.
Είμαι σίγουρος,πώς αντι να λύσω την απορία σου,την περιέπλεξα!
Τύπωσε το bold κείμενο και τοποθέτησέ το στο προσκέφαλό σου.Διάβαζέ το καθημερινά σαν προσευχή.Εμβάθυνε σε αυτο.Που θα πάει,που θα πάει,κάποτε θα το...πιάσεις!!
Καλά, εσύ ΝΙΚΟΜΑΧΕ δεν κατάλαβες ούτε καν σε ποια κατηγορία "αθέων" αναφερόμουν οπότε...
Ερευνάτε τας Γραφάς
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Agnostic
Μήπως το ότι τα Ευαγγέλια θεωρήθηκαν θεόπνευστα απέτρεπε τους αντιγραφείς να τα πειράζουν από ένα σημείο κι έπειτα?
Καλέ μου Agnostic μιλάμε για τους "μύστες" (λέμε τώρα) που ήξεραν από την day 1 ότι κάποιοι προγενέστεροι "λαμογιάρηδες" κατασκεύασαν τα Ευαγγέλια που "πούλησαν" στους αφελείς (και εκτός κυκλώματος) πιστούς ως "θεόπνευστα".
Για να μην μπερδευόμαστε, υιοθετώ το μοντέλο περί κατασκευασμένων Ευαγγελίων από μια κλειστή κάστα για να δω ποια είναι η απάντηση των οπαδών αυτής της θεωρίας για τα όποια "λάθη" δεν διορθώθηκαν ώστε να γίνει πιο "μπετόν" η κατασκευή της θρησκείας.
quote:
Τα κείμενα που θεωρούνται ιερά εμπνέουν στους πιστούς τους τον αναμενόμενο σεβασμό.
Δεν αναφερόμουν ούτως ή άλλως στους πιστούς αλλά στους "κατασκευαστές" και στους μετέπειτα φέροντες την "απόκρυφη" γνώση της "κατασκευής"
quote:
Πάντα θα υπάρχουν βέβαια μεμονωμένες εξαιρέσεις αλλά νομίζω σαν γενικότερος κανόνας ισχύει και από τη στιγμή που καθιερώθηκε και διαδόθηκε ένα standard corpus κειμένων δύσκολα θα μπορούσαν να το αλλάξουν.
Αγαπητέ μου Agnostic ακόμη ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ αλλάζουν τα Ευαγγέλια. Για την Αμερική (και για τις μεταφράσεις στην Αγγλική γλώσσα) που γνωρίζω γίνεται πανικός με τις διάφορες version που κυκλοφορούν.
Ενδεικτικά σου αναφέρω KJV, RSV, NRSV, ASV, JPS, DBY, WBS, YLT, NAS, NIV.
Πάρε και ένα βιντεάκι για να χαζέψεις αν δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fmXI4WQ-WZs#!
Κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε νεότερη μετάφραση "στρογγυλεύει" τόσο πολύ το αρχικό νόημα ώστε να το κάνει αγνώριστο και πιο συμβατό για την επερχόμενη Πανθρησκεία...
quote:
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι μιλάμε για θρησκευτικά κείμενα πράγμα που σημαίνει ότι ο χ,ψ πιστός δεν προσδοκά άριστη αλληλουχία γεγονότων και απαράμιλλη λογική. Ούτε πρέπει να έχουμε την απαίτηση ένας αντιγραφέας π.χ. του 5ου αιώνα μ.Χ. να γνωρίζει άριστα ιστορία και πότε έζησε ή πέθανε ένας βασιλιάς, τοπάρχης κλπ.
Διαφωνώ κάθετα Agnostic.
Σίγουρα τα Ευαγγέλια δεν είναι αμιγώς Ιστορικά κείμενα, ούτε δικόγραφα, ούτε αστυνομικά βιβλία συμβάντων, ούτε ημερολόγια καταστρώματος, ούτε βιογραφίες. Το μήνυμα τους είναι άλλο αλλά το ιστορικό πλαίσιο που διαδραματίζονται τα εξιστορούμενα γεγονότα σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί διαφορετικό και να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα. Φευ!
Από αυτό το σημείο έως να γράφονται ιστορικές ανακρίβειες, χρονολογικά μπρος-πίσω διάρκειας μισού αιώνα και βάλε, μυθικά πρόσωπα να εμφανίζονται ως πραγματικά κτλ κτλ απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αυτά τα κείμενα εκτός από τους "πιστούς" τα διαβάζουν και "ά-πιστοι" ή "δύσ-πιστοί" που είτε ψάχνουν ειλικρινά να πιστέψουν είτε να εδραιώσουν την απιστία τους, είτε , είτε κτλ.
Επίσης τα ιερά κείμενα, θεωρητικά πάντα, δεν θα έπρεπε να επηρεάζονται από τους όποιους αντιγραφείς πόσο δε μάλλον να θεωρούμε ότι ο αντιγραφέας πρόσθετε και ένα κομματάκι αλλά επειδή είμαστε πιστοί τους συγχωρούμε...
Και πάλι φευ!
Ειλικρινά όμως δεν περίμενα από έναν πραγματικό αγνωστικιστή να είναι τόσο ελαστικός με τις Γραφές, εκτός αν δεν κατάλαβα καλά.
Όλα Agnostic κάτω από το μικροσκόπιο και έρευνα, έρευνα, έρευνα.
Σε κάθε περίπτωση για το θέμα που έβαλε ο macedon υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Σε όποια και να αναφέρεσαι,η αντικειμενική άποψη των bold δεν...αλλάζει!
Ξέρω, ξέρω...
Λοβοτομή, άχαστο στανταράκι...![]()
![]()
![]()
Επειδή το επιθυμείς σου εύχομαι να μην το αλλάξεις το "ποίημα" σου μέχρι τέλους...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 19/12/2012 21:57:37
Και αυτό επειδή απλά οι υπόλοιποι βαπτίστηκαν σε ηλικία που δεν ήταν έτοιμοι να διαλέξουν κάποιο μονοπάτι από μόνοι τους και τους περάστηκαν διάφορες ιδέες, απόψεις και συνήθειες σε νεαρή ηλικία... ΕΝΩ οι άθεοι (στην πλειοψηφία τους) έγιναν άθεοι στην πορεία, από δική τους επιλογή, χρησιμοποιώντας προχωρημένους αλγόριθμους σκέψης. Δηλαδή οι πρώτοι είχαν κάποια εκπαίδευση για να γίνουν ηλίθιοι ενώ οι δεύτεροι αποφάσισαν να γίνουν ηλίθιοι από μόνοι τους ![]()
Και επίσης επειδή απλά όπως δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι υπάρχει δημιουργός και είναι έτσι και αλλιώς, έτσι δεν μπορούμε να ισχυριστούμε και ότι δεν υπάρχει. Επειδή διάφοροι έχουν γελοίες απόψεις και η Πίστη παγκοσμίως μας έχει πρήξει τα @@ , αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάπου κάποτε και θρησκεία που θα αφορά την αλήθεια.
- Ένας άθρησκος ![]()

quote:
Σε όποια και να αναφέρεσαι,η αντικειμενική άποψη των bold δεν...αλλάζει!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Νικ ,που μειναμε ή εγινε προοδος !![]()
Τι πρόοδος να γίνει...
Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τι ακούν και τι διαβάζουν.
Πόσο μάλλον να κατανοήσουν.
Λέει ο ένας:Ρε δεν πιστεύεις στο θεό?Είσαι άθεος.
Λέει ο άλλος:Ρε σεις εγω ούτε πιστεύω,ούτε δεν πιστεύω,είμαι άθρησκος.
Λέει τρίτος:Ρε δεν ξέρω ποιός απο όλους εσας έχει δίκιο.Κάτι υπάρχει όμως.( μου αρέσει η ακριβέστατη περιγραφή του τρίτου ).
Λέω κι εγώ:Σκασίλα μου ποιός έχει δίκιο.Είμαι αδιάφορος.
Και έτσι βρίσκομαι αντιμέτωπος και με τους τρείς.
Παράδοξο έτσι?
Δεν μου λες Σταύρο,χρειάζεσαι κάποιον αλγόριθμο για να πιστέψεις σε κάποιο ανώτερο όν?Μάλλον όχι.
Ούτε κι εγώ για να απορρίψω κάθε πίστη και ειδικά λατρεία σε υπέρτατα όντα.
Το σκόρ του αγώνα Θρησκεία-Επιστήμη μπορεί να είναι 1-1 αλλά το σκορ Νόηση-Θρησκεία,θα είναι πάντα 10-0!!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Σταύρο που χάθηκες τόσο καιρό?Τι πρόοδος να γίνει...
Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τι ακούν και τι διαβάζουν.
Πόσο μάλλον να κατανοήσουν.
Λέει ο ένας:Ρε δεν πιστεύεις στο θεό?Είσαι άθεος.
Λέει ο άλλος:Ρε σεις εγω ούτε πιστεύω,ούτε δεν πιστεύω,είμαι άθρησκος.
Λέει τρίτος:Ρε δεν ξέρω ποιός απο όλους εσας έχει δίκιο.Κάτι υπάρχει όμως.( μου αρέσει η ακριβέστατη περιγραφή του τρίτου ).Λέω κι εγώ:Σκασίλα μου ποιός έχει δίκιο.Είμαι αδιάφορος.
Και έτσι βρίσκομαι αντιμέτωπος και με τους τρείς.
Παράδοξο έτσι?Δεν μου λες Σταύρο,χρειάζεσαι κάποιον αλγόριθμο για να πιστέψεις σε κάποιο ανώτερο όν?Μάλλον όχι.
Ούτε κι εγώ για να απορρίψω κάθε πίστη και ειδικά λατρεία σε υπέρτατα όντα.Το σκόρ του αγώνα Θρησκεία-Επιστήμη μπορεί να είναι 1-1 αλλά το σκορ Νόηση-Θρησκεία,θα είναι πάντα 10-0!!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δουλιες Νικ ,εχω εμπιστοσυνη στην κριση σου ,περι των απαντησεων σου
quote:
Λέω κι εγώ:Σκασίλα μου ποιός έχει δίκιο.Είμαι αδιάφορος.
Και εγώ αδιάφορος είμαι και δεν έχω θρησκεία --> άθρησκος, αλλά δεν ακυρώνω την ύπαρξη δημιουργού ούτε με ενδιαφέρει αν υπάρχει.
Εσύ είσαι αδιάφορος τύπου άθεος ![]()
quote:quote:
Λέω κι εγώ:Σκασίλα μου ποιός έχει δίκιο.Είμαι αδιάφορος.Και εγώ αδιάφορος είμαι και δεν έχω θρησκεία --> άθρησκος, αλλά δεν ακυρώνω την ύπαρξη δημιουργού ούτε με ενδιαφέρει αν υπάρχει.
Εσύ είσαι αδιάφορος τύπου άθεος
επι της ουσιας εχει καμια διαφορα αυτο που λες ,ασε το τυπικο μερος,με αυτο που λεει ο Νικ!
quote:Ε μας τα μασάς τώρα. Πριν έλεγες οτι θα είναι ο τάδε, και ήσουν σίγουρος για αυτό (ο πρόερδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έλεγες; κάτι τέτοιο) τώρα μας λες, ε, μπορεί να τον πάρει κάποια κάμερα, μπορεί κάποιο μάτι να τον αντικρίσει... τι είναι αυτά;
Αρχική Τοποθέτηση
Χριστιανός Ορθόδοξοςquote:
Επομένως Χ.Ο. σε δύο-τρεις μέρες απο τώρα θα μας αποκαλύψεις ποιος είναι ο αντίχριστος;Αυτό μόνο ή και άλλα πράγματα;
Κοίταξε,αυτό που ξέρω είναι οτι θα εμφανιστεί.Τώρα σε ποιο κανάλι του κόσμου (αν είναι τηλεόραση) ή σε ποια βιντεοκάμερα,εγώ δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω.Αρα,λοιπόν,αναμένουμε να δούμε...Όλο και κάποιο μάτι θα τον αντικρύσει και έπειτα θα διαδοθεί και στους υπόλοιπους.....
Περιμένεις να κάποιος να βασιστεί σε τέτοιες πληροφορίες;
Δεν αμφιβάλλω για αυτό.