- "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ (Μέρος 3ον)" - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Δεν εχει ακουσει κανεις αυτη την ορολογια για τη λεξη μυθος ;
θα συμφωνησω με τον ΕΧΕΜΒΡΟΤΟ σε οσα λεει
και να προσθεσω οτι δεν ειναι δυνατον να μελεταμε τις αλληγοριες της παλαιας διαθηκης και να περνουμε τη δικια μας μυθολογια σαν ιστοριουλες που γραφαν οι προγονοι μας για να περναν την ωρα τους ...
Η ελληνικη μυθολογια ειναι γεματη απο πληροφοριες για τη τεχνολογια των προγονων μας , κρυμμενες εντεχνα πισω απο το πεπλο της απλης ιστοριουλας ...
-Τι εστί Θεός;
-Ανθρωπος Αθάνατος
-Τι δε Ανθρωπος;
-Θεός Θνητός
141166
141166

Να ένας ΤΑΛΩΣ (ο θάνατός του δλδ) σε αγγείο του 5ου αι. π.Χ.
Τον φανταζόμουν χάλκινο και πιο...τενεκεδένιο.Και πανύψηλο!
Αχ! Η φαντασία μου πάλι...
Αυτός είναι κανονικός άνθρωπος!!
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Θα ήθελα να αρχίσω κάποιες σκέψεις και με την μαιευτική μέθοδος πάντα κανείς καταλήγει σε συνήθως λογικά συμπεράσματα... συνήθως και όχι πάντα...
λοιπόν , οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έζησαν στην εποχή προ Χρηστου. Σωστό υποθέτω.
οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έζησαν την εποχή (πανω κάτω)που ανθησαν πολιτισμοί όπως αυτοί των Σουμερίων , των Αιγυπτίων κ.τ.λ.
οι περισσότερες καταγραφές για πολιτισμούς που άνθησαν μιλάνε για τους παραπάνω πολιτισμούς (οχήματα που πετάνε , όπλα που καταποντίζουν ολόκληρες πόλεις).
Η Ελλάδα των τότε χρόνων είναι γεμάτη από χρονικογράφους της εποχής,ικανούς να καταγράψουν στοιχεία ανάπτυξης πρόοδου κ.τ.λ.Γιατί λοιπόν δεν υπάρχουν στοιχεία στα κείμενα του Όμηρου που κραυγαλέα να αποδεικνύουν ότι οι πρόγονοι μας ήταν αναπτυγμένοιίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι εμείς; ή μήπως όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν και απλά περιμένουν να τα ερμηνέψουμε σωστά;
Και στην τελική, δεν γίνεται σε έναν κόσμο τεχνολογικά ανεπτυγμένο να υπάρχουν πολιτισμοί που ζουν στην εποχή του σιδήρου!
Τέλος πάντων , σκόρπιες σκέψεις κάνω .ελπίζω να βοηθηθούμε όλοι και να τισ ξεκαθαρίσουμε παρεα
KORLEONE
korleone
korleone
ενα καλο βιβλιο που λεει για ολεσ τησ εφευρεσει των αρχαιων ημων προγονων ειναι η μυστικη αρχαιοελληνικη τεχνολογια ενα τριτομο βιβλιο αρκετα ενδιαφερων θα δω τησς εκδοσεισ και των συνγραφεα και θα σου τα στιλω...![]()
''η αρχη του τελους''
KOORLEONE
korleone
quote:
Η Ελλάδα των τότε χρόνων είναι γεμάτη από χρονικογράφους της εποχής,ικανούς να καταγράψουν στοιχεία ανάπτυξης πρόοδου κ.τ.λ.Γιατί λοιπόν δεν υπάρχουν στοιχεία στα κείμενα του Όμηρου που κραυγαλέα να αποδεικνύουν ότι οι πρόγονοι μας ήταν αναπτυγμένοιίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι εμείς;
Και βέβαια υπάρχουν στοιχεία.
Για να μην τα ξαναγράφω κοιτάξτε τι έγραψε ο φίλος σκορπιός όταν άνοιξε το θέμα.
Όλα αυτά δεν είναι στοιχεία?
Βέβαια δεν είναι τόσο κραυγαλέα, ναι.
Η άποψή μου πάνω σε αυτό είναι πως επίτηδες είναι γραμμένα έτσι.
Δεν ξέρω ακριβώς για ποιο λόγο, αλλά υποθέτω.
Ίσως γιατί λίγοι ήξεραν αυτά τα μυστικά.
Ή για ΄την προστασία τους.
Πάντως οι περιγραφές του Ομήρου είναι τόσο ζωντανές και με τόσες λεπτομέρειες που δεν μπορεί κανείς να μη σκεφτεί ότι όλα αυτά τα είδε.
Προσωπικά δεν ΄πιστεύω πως είχε μεγάλη φαντασία.
Έγραφε όσα πραγματικά έβλεπε!!
Εσείς τί λέτε γι'αυτό?![]()

Και βέβαια είναι σαφές στα αρχαία κείμενα ότι δίνονται αποδείξεις και στοιχεία σχετικά με το βαθμό προόδου των αρχαίων. Το θέμα τελικά είναι η ερμηνεία αυτών των πληροφοριών . Για παράδειγμα , τα ''σημάδια'' που άφησαν στο πέρασμα τους πολιτισμοί όπως αυτοί των Ίνκας , έγιναν αντικείμενο βαθιάς μελέτης καισυστηματού ψαξίματος (αναφέρομαι σε έναν αεροδιάδρομο αρχαίο και κάποια σύμβολα πουφαίνονται μόνο από τον ουρανό-τόσο μεγάλα είναι-σε μια περιοχή που λέγεται νομίζω Τούσκα ή κάτι τέτοιο στο Νέο Μεξικό).
αναρωτιέμαι κατά πόσο εμείς σαν λαός με μεγάλα μυαλά , ψάξαμε συστηματικά τα αρχαία αυτά στοιχεία , και αν ναι τι συμπεράσματα βγάλαμε ;
Φιλικά KORLEONE
korleone
Κάποια συμπεράσματα υπάρχουν.
Ποιος όμως θα μπορούσε να πει με βεβαιότητα ότι είναι και σωστά?
Για μένα είναι υποθετικά.
Αλλά κάποιες περιγράφες που υπάρχουν τόσο γλαφυρές(!)
με κάνουν να πιστεύω πως δεν μπορεί να είναι κάτι σαν τα βιβλία του Ι.Βερν(αν κι εδώ έχω πάλι τις επιφυλάξεις μου).
Τώρα για τις ερμηνείες που λες, συμφωνώ μαζί σου.
Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές ερμηνείες(δυστυχώς)
Που συνήθως έχουν να κάνουν ακόμα και με το τι πιστεύει ή θέλει να περάσει ο κάθε ερευνητής.
Σωστή , επιστημονική μελέτη, νομίζω δεν έχει γίνει.
Ευχαριστώ!
Αυτά λέει το αρχαιοελληνικό λεξικό μου.
Φαίνεται λοιπόν ότι αρχικά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του μύθου και της παραμυθίας (παρα τον μύθον).
Το θέμα, μας έχει απασχολήσει και παλαιότερα. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι από τους 12 θεούς του Ολύμπου ο Ηφαιστος ήταν ο
"τεχνοκράτης". Αυτός κατείχε την επιστημονική γνώση ανάμεσα στους θεούς και βέβαια την τεχνική (την εφαρμογή).
Ενα ελληνικό πλοίο με επιστημονικό ενδιαφέρον είναι σίγουρα η Αργώ. Αλλα πλοία με ανάλογο ή και περισσότερο ενδιαφέρον είναι τα πλοία των Φαιάκων.
Αλλα ενδιαφέροντα, η λύρα του Απόλλωνα, ο αυλός του Πάνα, η ειδική ενδυμασία των περισσοτέρων θεών, οι κεραυνοί του Δία... έτσι γιά αρχή...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Γιατί λοιπόν δεν υπάρχουν στοιχεία στα κείμενα του Όμηρου που κραυγαλέα να αποδεικνύουν ότι οι πρόγονοι μας ήταν αναπτυγμένοιίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι εμείς; ή μήπως όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν και απλά περιμένουν να τα ερμηνέψουμε σωστά;
Φίλε KORLEONE
Τα κείμενα του Ομήρου βρίθουν από εδάφια τα οποία, με την οπτική της τεχνολογίας του σήμερα, υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρξει...ανάγνωση πολλών κατηγοριών...πολλών επιπέδων, τόσο στην Ιλιάδα όσο και στην Οδύσσεια.
Ψάξε και θα τα βρεις.
Η "ΓΝΩΣΗ" ΟΜΙΛΕΙ, ΟΜΩΣ Η "ΣΟΦΙΑ" ΑΚΟΥΕΙ...(Jimi Hendrix)
Με σεβασμό,
KORLEONE
korleone
Αντικειμενικές?Πως θα μπορούσε να είναι?
Έτσι όπως το εννοείς,ορθολογικά,δεν γίνεται.
Μόνο αν γυρίζαμε πίσω τον χρόνο και ρωτάγαμε τον ίδιο τον Όμηρο.
Τελευταία διάβασα ένα βιβλίο όπου ο συγγραφέας του με <στοιχεία> από αποσπάσματα της Οδύσσειας προσπαθούσε να αποδείξει πως ομηρική Ιθάκη ήταν η σημερινή Λευκάδα.
Τα τεκμήρια που έδινε δεν ήταν λάθος.
Ήταν όμως και σωστά?
Πάντως κατά την άποψή μου δεν είναι εφικτό αυτό που λες:
quote:
Αυτό που θα ήθελα να δω κάπου ξεκάθαρα Γραμένο είναι οι αναφορές και οι αντικειμενικά και επιστημονικά εμπεριστατομένες αναλύσεισ επί των αναφορών
Κι εγώ θα το ήθελα.Αλλά όσο περισσότερες αναλύσεις διαβάζω, τόσο και μπερδεύομαι.
Και γίνονται αινιγματικότερα όσο η τεχνολογία εξελίσσεται.
Αντί να μας φαίνονται γραφικότερα και πιο αστεία, αντιθέτως μας προβληματίζουν και μας εντυπωσιάζουν περισσότερο οι συμπτώσεις(;) με τις σημερινές γνώσεις.
Σήμερα όλο και περισσότεροι σκέφτονται οτι ''΄κάτι τρέχει'' και μελετούν πιο επισταμένα τις πληροφορίες που μας έχουν έρθει μέσα απο διαδρομή χιλιάδων χρόνων.
quote:
Σήμερα όλο και περισσότεροι σκέφτονται οτι ''΄κάτι τρέχει'' και μελετούν πιο επισταμένα τις πληροφορίες που μας έχουν έρθει μέσα απο διαδρομή χιλιάδων χρόνων
Ναι, αυτή είναι και η δική μου πεποίθηση.Κάτι τρέχει.
quote:
Ίσως δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να δεχτούμε αυτά που κρύβονται στις ανακαλύψεις των προγόνων μας...
Δεν είμαστε έτοιμοι,ακριβώς γιατί κρύβονται.
Πώς αλήθεια στην εποχή της αμφισβήτησης των πάντων,ακόμα και εντελώς αποδεδειγμένων καταστάσεων,να είμαστε <έτοιμοι> να δεχτούμε?
Δεν έχει σχέση με την τεχνολογία και την ανάπτυξή της αυτό.(Προσωπική άποψη).
Έχει να κάνει με την <κουλτούρα> της εποχής.
Αμφισβητώ μια θεωρία,βρίσκω άλλη για να την αμφισβητήσω ξανά κ.ο.κ.
Σωστή η αμφισβήτηση,αλλά κι αυτή να γίνετε κάτω από σωστή έρευνα.
Ποιος την κάνει στην βιαστική εποχή μας?
Όταν υπάρχουν ρεύματα(θεωριών,μόδας κλπ)του τύπου:in και out??