- Σπηλια - Πυλη; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
(Δεν ξερω αν ειναι σωστο να το παραθεσω, αν κανω κατι λαθος παρακαλω διαγραψτε το και ζηταω προκαταβολικα συγγνωμη)
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=28&t=275678
"Θα σας διηγηθώ ένα συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο (21/9) και τη σημερινή μου εμπειρία. Δεν θα αναφέρω τοποθεσία και θα προσπαθήσω να μην αφήσω να εννοηθεί αυτή, για την περίπτωση επίσκεψης επίδοξων χρυσοθήρων, περίεργων κτλ.
Λοιπόν στην περιοχή μου δώσανε άδεια για κοπή καυσόξυλων. Αποφάσισα με ένα φίλο που πήρε άδεια αυτές τις μέρες να πάμε στο βουνό μας να κόψουμε μερικά ξύλα για το χειμώνα. Ετοιμάσαμε τα αλυσοπρίονά μας τις καδένες μας και πήραμε μαζί μας και τα απαραίτητα (καφέ 1 μπουκάλι τσίπουρο και μερικές κονσέρβες). Ανεβήκαμε με το αυτοκίνητο στην προτελευταία κορυφή σε υψόμετρο 1030 μέτρων αν και είχε ξύλα πολύ πιο χαμηλά. Προτιμήσαμε να πιούμε πρώτα έναν καφέ στην κορυφή αγναντεύοντας τη θάλασσα απέναντι και τα χωριά μας. Αφού τελείωσε ο καφές είδα στα πόδια μου έναν κάλυκα από όπλο (δεν ξέρω τι ) με ημ/νία 1879. Περπατήσαμε λίγο παρακάτω σε μια πολύ απότομη πλαγιά μήπως και βρούμε κι άλλους. Άλλο κάλυκα δεν βρήκαμε αλλά συναντώντας ένα πυκνό μέρος από πουρνάρια διακρίναμε στα 2 περίπου μέτρα ένα άνοιγμα γύρω στο 1 μέτρο ύψος. Χωρίς συζήτηση ανεβήκαμε πίσω στο αυτοκίνητο και πήραμε τα αλυσοπρίονα. Μέσα σε 10 λεπτά κόψαμε τα κλαδιά και βρήκαμε το άνοιγμα μιας σπηλιάς που τελικά είχε 1.50 μέτρα ύψος.
Όπως ήμασταν ιδρωμένοι αμέσως παγώσαμε από ένα κρύο ρεύμα αέρα που βγήκε από μέσα. Αποφασίσαμε να μπούμε μέσα χωρίς πολύ σκέψη. Από το άνοιγμα υπήρχε ένας διάδρομος 2 μέτρων και ύψους 1.5 και αμέσως αριστερά υψωνόταν η σπηλιά στα 3 μέτρα περίπου με μήκος 5-6 μέτρα.
στο τελευταίο άκρο της σπηλιάς υπήρχε ανθρώπινος σκελετός. (Πιθανόν αντάρτης από τον εμφύλιο αν και δεν υπήρχαν δίπλα του ούτε όπλα ούτε κάλυκες).Τουλάχιστον έτσι νομίσαμε αφού μετά καταλάβαμε πως ήταν σκελετός ζώου.
Στα τοιχώματα της σπηλιάς υπήρχαν σκαλισμένα κάποια σχέδια τα οποία δεν θα αναφέρω για μα μην εξάψω κάποιους. Τα παράξενα αρχίζουν μετά. Γύρισα στο αυτοκίνητο να πάρω την φωτογραφική και μαζί μου και το φαγητό με το τσίπουρο. Βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες και κατόπιν άνοιξα το gps για να "μαρκάρω" το μέρος. Το gps μου έδειξε 400 μέτρα ψηλότερα από το αυτοκίνητο ενώ είμαστε 30 μέτρα περίπου πιο κάτω. Διαφορετικό και πιο τρελό αποτέλεσμα πήρα από το gps του κινητού μου.
Δεν δώσαμε και πολύ σημασία και μια που φάγαμε το χρόνο μας αποφασίσαμε να μην πάει χαμένο το τσίπουρο που ανέβηκε τόσο ψηλά. Καθίσαμε στην είσοδο της σπηλιάς μια που είχαμε "καθαρίσει" όλα τα πουρνάρια για να μη μας βλέπει ο ήλιος . Αρχίσαμε να τρώμε και να πίνουμε στις 11:00. Δύο κονσέρβες λίγο ψωμί και το τσίπουρο. Ήπιαμε από 3 ποτηράκια συζητώντας για τα περασμένα. Κάποια στιγμή ο φίλος μου με ρωτάει: "Τι ώρα πήγε; πάμε κάτω μη μας ψάχνουν;" . Βλέπω την ώρα 11:10. Έπρεπε να έχουν περάσει τουλάχιστον 2 ώρες από τότε που καθίσαμε. Το δεχθήκαμε και είπαμε να ξαναπάμε εκεί χωρίς τσίπουρο.
Πήγαμε λοιπόν σήμερα το πρωί ξανά με 2 gps δικά μου 1 του φίλου μου κι ένα του αδερφού μου τα οποία στο κυνήγι δε μας πρόδωσαν ποτέ. Η συμπεριφορά των gps ήταν ίδια με του Σαββάτου. Λάθος συντεταγμένες λάθος υψόμετρο ακόμη και ώρα στην είσοδο της σπηλιάς και σε απόσταση 3 μέτρων έξω. Αμέσως μετά (μακρύτερα)επανερχόταν στη λειτουργία τους. Κάναμε το πείραμα να καθίσουμε πάλι στην είσοδο για 2 ώρες. Τελικά πήραμε ούζο μαζί μας αυτή τη φορά 1 λίτρο και είπαμε "ως που να το πιούμε αυτό θα πρέπει να περάσουν 2 ώρες". Συν την ώρα που ψήσαμε τα λουκάνικα πανσέτες κτλ θα έπρεπε σίγουρα να έχουν περάσει 2 ώρες.
Τελικά στα ρολόγια των κινητών μας είχαν περάσει 10 λεπτά και μόνο από την ώρα που φτάσαμε στη σπηλιά. Στο ρολόϊ του αυτοκινήτου είχαν περάσει 21. Κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο στις 10:30 και γυρίσαμε πίσω στις 10:51 ενώ θα έπρεπε να είναι 12:30 τουλάχιστον. Για μας ο χρόνος κυλούσε κανονικά. Τα ρολόγια μας όμως; Άντε καλά τα ρολόγια. Να φύγεις από το σπίτι στις 10 να ανεβείς στο βουνό να ψήσεις, να φας να πιεις και να γυρίσεις στις 11 και να το πεις και στη γυναίκα σου και να σου λέει "μη λες τέτοια πράγματα στα παιδιά μπροστά θα αρχίσουν να βλέπουν xfiles";
(Σαν οδηγός που ήμουν και τις 2 φορές ήπια μόνο 2 γουλιές από το τσίπουρο γιατί ο δρόμος είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για 6 χλμ, χωματόδρομος ανοιγμένος με γκρέιντερ). Αν είχα πιει κι εγώ δεν θα το έκανα θέμα καν."
Στη συνεχεια του νηματος υπαρχουν υποννοιες οτι βρισκεται στο Ολυμπο απο μερια λιτοχωριου... Κανεις που εχει καποια παρομοια εμπειρια;
Μάλιστα πριν πολλά χρόνια κάποιο περιοδικό του χώρου είχε ένα εκτεταμένο άρθρο - οδοιπορικό στα παράξενα φαινόμενα του Ολύμπου (αν θυμάμαι καλά βέβαια, καθώς έχουν περάσει χρόνια [όπως προείπα] από τότε που το διάβασα).
Γενικά πάντως οι σπηλιές έχουν μια ιδιαίτερη σημασία στην αρχαία και νεοελληνική λαογραφία μας. Για τους αρχαίους λειτουργούσαν συνήθως ως χώροι μύησης (νεότερα τάγματα χρησιμοποιούν την ονομασία «Στοά»), ως μαντεία, κατοικίες διαφόρων θεοτήτων κλπ. Στα μεταγενέστερα χρόνια γίνονται κατοικίες κακοποιών πνευμάτων (δαιμόνων, καλικάντζαρων κλπ), θησαυρών (μαζί με τον απαραίτητο δράκο που τον φυλάει φυσικά
) για αυτό πολλές από αυτές σφραγίζονται ή στο βάθος τους τοποθετούνται ή χαράσσονται ιερά σύμβολα (σταυροί, εικόνες) ή καμία φορά φράζεται η δίοδος σε αυτές ολοκληρωτικά με την ανέγερση κάποιου ναού (ειδικά αν τα φαινόμενα που τους αποδίδονται λαογραφικά είναι πολύ σοβαρά) κλπ.
Φυσικά που η αλήθεια και που η υπερβολή, δύσκολο να λεχθεί σε αυτά τα ζητήματα... (κάποιες σπηλιές φράζονται για προστασία των περίεργων που μπορεί από επιπολαιότητα να μπουν σε αυτές και να χαθούν ή να παγιδευτούν στο εσωτερικό τους κοκ)..
Υ.Γ.
Μερικές γρήγορες σκέψεις..
01. Άραγε τι είδους σύμβολα είδε σκαλισμένα στην σπηλιά;
02. Αν έχεις καλή παρέα, κουβεντούλα και τσίπουρο η αντίληψη του χρόνου αμβλύνεται.. ![]()
03. Για τα GPS θα πρέπει να ελεγχθεί ο αριθμός των δορυφόρων που έχουν κλειδώσει ώστε το σύστημα να υπολογίσει επιτυχώς την θέση του κλπ. Συνεπώς αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ελεγχθεί. Τα GPS των κινητών τηλεφώνων έχουν εκ κατασκευής μικρότερη ευστοχία οπότε είναι πιο ευαίσθητα σε περιοχές με ελλιπή κάλυψη.
04. Για τα ρολόγια δεν μπορώ να προτείνω τίποτα, αν πράγματι ήταν ρυθμισμένα σωστά και δεδομένου ότι πρόκειται για QUARTZ κανονικά δεν θα έπρεπε να χάσουν τον συγχρονισμό τους (υποθέτω ότι είχαν συγχρονισθεί), οπότε πράγματι εδώ μπορεί να έχουμε ένα δυσερμήνευτο φαινόμενο. Τώρα τα ρολόγια στα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα (πχ. Android) σε ορισμένες μάρκες μπορεί να χάσουν αρκετά λεπτά και αυτό να μην γίνει άμεσα αντιληπτό από τον χρήστη τους (παρά μόνο αν το κοιτάξει επισταμένως), οπότε όσον αφορά τα ρολόγια των κινητών, σημειώνω το φαινόμενο αλλά παραμένω επιφυλακτικός.
Edited by - XD on 28/09/2013 23:55:44
Γιατί όμως υπάρχουν άθεοι θεολόγοι;
quote:
Γιατί όμως υπάρχουν άθεοι θεολόγοι;
Ακριβώς αυτό το γεγονός, το ότι δηλ. υπάρχουν άθεοι θεολόγοι δείχνει πως το αντικείμενο της επιστήμης της θεολογίας δεν είναι η έννοια του "θεού" έτσι όπως την θεωρούμε εμείς. Ρίξτε μια ματιά στους τομείς της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών [ http://www.theol.uoa.gr/index.php?id=14 ]. Υπάρχουν 4 τομείς, ερμηνείας, ιστορίας, συστηματικής θεολογίας, και πατερικών σπουδών, ιστορίας δογμάτων και συμβολικής.
Ο Ερμηνευτικός Τομέας ερευνά το περιεχόμενο της Αγίας Γραφής, ήτοι της Παλαιάς Διαθήκης και της Καινής Διαθήκης, μέσα στο πλαίσιο της θείας Αποκαλύψεως και των συγκεκριμένων ιστορικών συνθηκών για την πραγμάτωση του σχεδίου της θείας Οικονομίας.
Τα αντικείμενα διδασκαλίας του Ιστορικού Τομέα κινούνται σε ευρύτατα πλαίσια, υπηρετώντας: την Εκκλησιαστική Ιστορία (Γενική, Ελλάδος, Σλαβικών Εκκλησιών, Προχαλκηδονίων), τη Βυζαντινή Ιστορία, τη Χριστιανική Αρχαιολογία και την Αγιογραφά, το Κανονικό Δίκαιο, τη Θρησκειολογία, την Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας και τέλος τη Μεθοδολογία της Επιστημονικής Έρευνας.
Ο Τομέας της Συστηματικής Θεολογίας ερευνά και εκθέτει με συστηματικό τρόπο το περιεχόμενο της χριστιανικής πίστεως, όπως αυτό βιώθηκε από την Εκκλησία, σε διαλεκτική σχέση προς την αίρεση ή την ετεροδοξία.
Και ο 4ος τομέας ερευνά και αναλύει το περιεχόμενο της διδασκαλίας των Πατέρων της Εκκλησίας, τη διατύπωση των δογματικών αληθειών της πίστεως από τις Οικουμενικές Συνόδους και τις ιστορικές διαφοροποιήσεις από την ενότητα της Πατερικής παραδόσεως και της πίστεως της Εκκλησίας.
Είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Τα αντικείμενα μελέτης αυτών των τομέων της θεολογικής σχολής, δεν έρχονται σε αντίθεση με την θρησκευτικές πεποιθήσεις των επιστημόνων τους. Δηλ. ένας επιστήμων θεολόγος μπορεί / ενδέχεται δηλ. να είναι άθεος, δηλ. να μην πιστεύει στην συνήθης, υποκειμενική και αποδιδόμενη έννοια ενός "θεού" κατά ομολογία ενός ανθρώπου.
quote:
ερευνά και αναλύει το περιεχόμενο της διδασκαλίας των Πατέρων της Εκκλησίας, τη διατύπωση των δογματικών αληθειών της πίστεως από τις Οικουμενικές Συνόδους και τις ιστορικές διαφοροποιήσεις από την ενότητα της Πατερικής παραδόσεως και της πίστεως της Εκκλησίας.
"Διατύπωση των δογματικών αληθειών της πίστεως απο τις Οικουμενικές Συνόδους", νομίζω αυτό, τα λέει όλα ... Μιλάμε δηλ. για δογματικές αλήθειες της πίστης - τώρα, κατά πόσο είναι αλήθεια αυτό που η πίστη "παραθέτει" ως αλήθεια, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο - δογματικές αλήθειες της πίστης που διατυπώθηκαν από τις Οικουμενικές Συνόδους.
Στην επιστήμη, δεν υπάρχει η έννοια της "δογματικής αλήθειας". Αυτή είναι η διαφορά. Ούτε υπάρχει διατυπωμένη μια δογματική αλήθεια μετά από ένα π.χ επιστημονικό συνέδριο ή ένα επιστημονικό φόρουμ. Δεν νοείται "δογματική αλήθεια" για την Επιστήμη και εδώ ίσως μπερδεύονται κάποιοι για να δημιουργήσουν μια τεχνητή σύγκρουση.
Π.χ μου λες ότι η Γη δεν γυρίζει. Εγώ, δεν πιστεύω σ' αυτό που μου λες, αλλά πιστεύω σε κάτι άλλο, π.χ πως η Γη γυρίζει. Επειδή ακριβώς πιστεύω στο κάτι άλλο απ' αυτό που μου λες, ξεκινώ μια έρευνα, μια μελέτη, μια σειρά από παρατηρήσεις, πειράματα και μετρήσεις.
Γι' αυτό ακριβώς λέω πως η πίστη δεν αντικρούεται με την επιστήμη. Αυτό που αντικρούεται είναι οι προσωπικές πεποιθήσεις των ανθρώπων, τα προσωπικά πιστεύω.
Edited by - zip on 24/06/2010 13:33:50
quote:
Πιστεύω, ότι η ίδια η υπόσταση της θεολογίας, για την ανθρωπινη κοινωνία μας, ειναι επιστήμη,αφου αφορά εφαρμογή και άνθρωπο, στο πέρασμα του χρόνου,με παραδείγματα, αποδείξεις, έρευνες, και συμπεριφορές που καθορίζουν μια αλήθεια κι όχι ένα παραμύθι...
Αλλά και η έκφραση της θεολογίας,οι αναφορές και εργασίες της, η σχέση με το θείο, ειναι εππίσης επιστήμη....
Φυσικά, συμφωνώ με τον αγαπητό μου zip....Σε όλα...
Καλως γύρισες...
Βαγγέλη...τι απάντηση φίλε μου είναι αυτή???
Πώ πώ πώ...πάει "χάλασε" και ο Βαγγέλης ... κεί που περίμενα ν'ακούσω τα μπινελίκια της ζωής μου , ήρθε μια πολύ όμορφη απάντηση..
Καλώς ήρθες και σύ φίλε μου...πάντα τέτοια..τελικά τίποτα δεν είναι αδύνατον..τιποτα ... αφού έγινε αυτό , πλέον τίποτα δεν είναι αδύνατον...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Γι' αυτό ακριβώς λέω πως η πίστη δεν αντικρούεται με την επιστήμη. Αυτό που αντικρούεται είναι οι προσωπικές πεποιθήσεις των ανθρώπων, τα προσωπικά πιστεύω."ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω" Edited by - zip on 24/06/2010 13:33:50
Καλώς τον ανανεωμένο zip...![]()

Βλέπεις, δεν μπορείς να μην παραδεχτείς, ότι η θρησκεία εξευγένισε τον άνθρωπο......Ότι με τον φόβο της τιμωρίας, της αμοιβής, απο το νόημα της αγάπης του Θεού, δεν έγινε πιο ανθρώπινος, πιο σωστός με τον συνάνθρωπο του..
Όταν δεν έχει ο άνθρωπος, Θεό, όλα γίνονται..Όπως με τα ζώα...
Αλλά, αυτή η λεπτή διαφορά, του πνεύματος, του θείου, ως αιώνιας υποστάσεως του πνεύματος, εννοώ, είναι που οδηγει τον άνθρωπο,σε ένα διαφορετικό μέλλον και σε μια απλή εξέλιξη των, τα ζώα...
Εμένα φίλε μου, περισσότερο με απασχολεί η αλαζονία του ανθρώπου, που έρχεται εμποδιο μπροστά του,για να βλέπει ψηλότερα, απο όσο εκεί που σταματάει για να απολαύσει..
Τότε, που φέρεται σαν θεός, δίχως να αισθάνεται έτσι...Τοτε, ή τώρα, που μπορεί να είναι θεός και προτιμά, να παιζει με το ενδεχόμενο...
Απο το Γκούγκλ "κατεβασμένο"....![]()
Στη σύγχρονη εποχή, ο όρος είναι πιο περιορισμένος και δηλώνει το σύστημα απόκτησης γνώσης με βάση την επιστημονική μεθοδολογία που βασίζεται στην επιστημονική έρευνα, καθώς και στην οργάνωση και ταξινόμηση της αποκτώμενης με αυτόν τον τρόπο γνώσης. Διακρίνουμε συνεπώς διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς που εντάσσονται συνήθως σε τέσσερις μεγάλες ομάδες, τις θετικές επιστήμες, τις εφαρμοσμένες επιστήμες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τις κοινωνικές επιστήμες.
-Εδώ μπορούμε στις ανθρωπιστικές επιστήμες αλλα και στις κοινωνικές επιστήμες να βρούμε παραθυράκι να εντάξουμε ως επιστήμες σχεδόν ότι θέλουμε...!![]()

quote:
Βλέπεις, δεν μπορείς να μην παραδεχτείς, ότι η θρησκεία εξευγένισε τον άνθρωπο.
Βέβαια... Ο άνθρωπος με θρησκεία σε σφάζει με θρησκευτικό και κόσμιο τρόπο, δε λερώνει τα χαλιά, σου σφάζει και τα παιδιά για να μη μείνουν ορφανά. Σε προσέχει, δε σε αφήνει έτσι...
2 παγκόσμιοι πόλεμοι, σταυροφορίες, εποχή των κατακτήσεων στην Αμερική, δουλεία των μαύρων της Αφρικής, σφαγές όλα αυτά από ανθρώπους με θρησκεία. Μπράβο τους! Και εις ανώτερα! Και πυρηνικό πόλεμο να έχουμε για να δείξουμε τι σημαίνει εξευγενισμός, να μη μείνει κανένας όρθιος!Να δείξουμε στο Θεό τι σημαίνει αγάπη και πόσο πολύ πέτυχε όταν έφτιαχνε τον άνθρωπο.
Η προσευχή για όλους ακόμα και για τους άθεους έπρεπε να είναι
"Θεοί όλων των θρησκειών, προστατέψτε με από τους πιστούς σας"
quote:
Ότι με τον φόβο της τιμωρίας, της αμοιβής, απο το νόημα της αγάπης του Θεού, δεν έγινε πιο ανθρώπινος, πιο σωστός με τον συνάνθρωπο του..
Όταν δεν έχει ο άνθρωπος, Θεό, όλα γίνονται..Όπως με τα ζώα
Ανάποδα τα λες... Τα ζώα ούτε κανιβαλίζουν το είδους τους, ούτε καταστρέφουν τον κόσμο για φράγκα, σκοτώνουν μόνο για να επιβιώσουν. Ο άνθρωπος είναι λιγότερο από ζώο.
Και θεολογικά δεν έχει έρισμα ότι ο θεός είναι ταμίας-μπάτσος που κρατάει λογαριασμό για τον καθένα και τιμωρεί
Edited by - IndustrialAngel on 24/06/2010 15:04:52
Ας συγκρίνει πχ Σκανδιναβικές χώρες και Ιαπωνία με ΗΠΑ...
quote:quote:
Βλέπεις, δεν μπορείς να μην παραδεχτείς, ότι η θρησκεία εξευγένισε τον άνθρωπο.
Βέβαια... Ο άνθρωπος με θρησκεία σε σφάζει με θρησκευτικό και κόσμιο τρόπο, δε λερώνει τα χαλιά, σου σφάζει και τα παιδιά για να μη μείνουν ορφανά. Σε προσέχει, δε σε αφήνει έτσι...
2 παγκόσμιοι πόλεμοι, σταυροφορίες, εποχή των κατακτήσεων στην Αμερική, δουλεία των μαύρων της Αφρικής, σφαγές όλα αυτά από ανθρώπους με θρησκεία. Μπράβο τους! Και εις ανώτερα! Και πυρηνικό πόλεμο να έχουμε για να δείξουμε τι σημαίνει εξευγενισμός, να μη μείνει κανένας όρθιος!Να δείξουμε στο Θεό τι σημαίνει αγάπη και πόσο πολύ πέτυχε όταν έφτιαχνε τον άνθρωπο.
quote:
Ότι με τον φόβο της τιμωρίας, της αμοιβής, απο το νόημα της αγάπης του Θεού, δεν έγινε πιο ανθρώπινος, πιο σωστός με τον συνάνθρωπο του..
Όταν δεν έχει ο άνθρωπος, Θεό, όλα γίνονται..Όπως με τα ζώα
Ανάποδα τα λες... Τα ζώα ούτε κανιβαλίζουν το είδους τους, ούτε καταστρέφουν τον κόσμο για φράγκα, σκοτώνουν μόνο για να επιβιώσουν. Ο άνθρωπος είναι λιγότερο από ζώο.
Και θεολογικά δεν έχει έρισμα ότι ο θεός είναι ταμίας-μπάτσος που κρατάει λογαριασμό για τον καθένα και τιμωρεί
Λοιπόν φίλε μου Γιώργο , θέλω να πώ τα εξής σε σχέση με αυτά που αναφέρεις...
Το ίδιο ισχύει και για την επιστήμη...και όλα όσα εφηύρε προς χάριν των ανθρώπων ... χρησιμοποιήθηκαν και για να σκοτώσουν και να φέρουν τον όλεθρο ... δεν χρειάζεται να κάνω καταθέσεις γι'αυτό ...γνωρίζεις καλύτερα και απο μένα..!
Δεν φταίνε οι θρησκείες .. ούτε και η επιστήμη.. πίσω απ'ολα βρίσκεται η σκέψη και η ψυχολογία των ανθρώπων φίλε μου..ακόμα και ένα πιρούνι και το οποίο απλά το χρησιμοποιούμε για φαγητό...μπορεί να αποτελέσει φονικό εργαλείο στα χέρια ενός αν-ισόρροπου ανθρώπου!!!
Μπορεί να διαφωνώ με τις θρησκείες αλλα αυτό δεν έχει καμμιά σημασία και για κανέναν , εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που εκεί μπορούν να βρίσκουν δύναμη και παρηγοριά...υπό προϋποθέσεις δε , μπορώ ακόμα και να γίνω πολέμιος όσων τίς μάχονται...αλλα υπο πρύποθέσεις και το τονίζω και είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο αυτό για να συζητηθεί!!!

quote:Και θεολογικά δεν έχει έρισμα ότι ο θεός είναι ταμίας-μπάτσος που κρατάει λογαριασμό για τον καθένα και τιμωρεί
Edited by - IndustrialAngel on 24/06/2010 15:04:52
Έχεις δίκιο Γιώργο , μα πρέπει να σκεφθούμε , όι δεν δημιούργησε κανένας θεός "ταμείο" και "παγκάρι" και ούτε ενεδύθη με με αστυνομική στολή .... και το "ένα" και το "άλλο" είναι δημιουργήματα των ανθρώπων...άρα , εδώ έχουμε απέναντί μας μια νοητική στάση και μια ψυχολογική οντότητα των ανθρώπων και εκεί έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε..!

quote:
Το ίδιο ισχύει και για την επιστήμη...και όλα όσα εφηύρε προς χάριν των ανθρώπων ... χρησιμοποιήθηκαν και για να σκοτώσουν και να φέρουν τον όλεθρο ... δεν χρειάζεται να κάνω καταθέσεις γι'αυτό ...γνωρίζεις καλύτερα και απο μένα..!
Η επιστήμη δεν είναι μια άλλη θρησκεία... Είναι σύστημα απόκτησης γνώσης. Δεν καλλιεργεί την ηθική στον άνθρωπο ούτε την περιορίζει. Απλώς τον ενημερώνει πώς έχουν τα πράγματα. Δεν προκαλεί πολέμους, ούτε αποτρέπει πολέμους. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.
Το θέμα είναι άλλο... Αν ο άνθρωπος βελτιώθηκε επειδή έχει θρησκεία... Η ιστορία λέει ΟΧΙ, ο τρέχα θέλει να βαφτίσει το μαύρο άσπρο... Ο άνθρωπος μένει το ίδιο απαραλάχτος, κάτι λιγότερο από κτήνος, και ας στήνει ανθρωποκεντρικές-εγωλατρικές θρησκείες, που τον θέλουν προικισμένο, ξεχωριστό, στο κέντρο του κόσμου...
Ποια η αλλαγή από την εποχή του Κάιν και του Άβελ; Μόνο στα τεχνικά μέσα
quote:quote:
Η επιστήμη δεν είναι μια άλλη θρησκεία... Είναι σύστημα απόκτησης γνώσης. Δεν καλλιεργεί την ηθική στον άνθρωπο ούτε την περιορίζει. Απλώς τον ενημερώνει πώς έχουν τα πράγματα. Δεν προκαλεί πολέμους, ούτε αποτρέπει πολέμους. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.Το θέμα είναι άλλο... Αν ο άνθρωπος βελτιώθηκε επειδή έχει θρησκεία... Η ιστορία λέει ΟΧΙ, ο τρέχα θέλει να βαφτίσει το μαύρο άσπρο... Ο άνθρωπος μένει το ίδιο απαραλάχτος, κάτι λιγότερο από κτήνος, και ας στήνει ανθρωποκεντρικές-εγωλατρικές θρησκείες, που τον θέλουν προικισμένο, ξεχωριστό, στο κέντρο του κόσμου...
Εδώ όμως θα πρέπει να πρωτίστως να σκεφθούμε πολύ σοβαρά ... το τι εστί άνθρωπος και αν αυτή καθ'εαυτή η γνώση αρκεί για να συντελλεσθεί μια εσωτερική καλλιέγεια σε αυτόν και να προωθήσει τον ψυχισμό του σε μια μετάθεση θέσως που θα τον υποκειμενικοποιήσει σε μια άλλη που θα είναι πιο "αποδοτική"...και αν υποθέσουμε ότι αυτή η αλλαγή τόσο καιρό δεν συνετελέσθη , τότε μπορούμε να συνάγουμε το ασφαλές συμπέρασμα ... πως ναι μεν η θρησκείες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα -για να συμφωνήσω μαζί σου- αλλα και η επιστήμη απο την άλλη μεριά δεν έκανε και κάτι καλύτερο...!

quote:Η επιστήμη δεν είναι μια άλλη θρησκεία... Είναι σύστημα απόκτησης γνώσης.
Ε! Και λοιπόν ... γνώση για την γνώση , προσωπικά δεν μου λέει απολύτως τίποτα ... ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!
Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά καθόλου να μάθω ... πως ήταν ο Κάϊν και ο Άβελ...μου αρκεί αυτό που βλέπω τώρα..το πως είναι σήμερα ο άνθρωπος και ο φερόμενος ως μορφωμένος και καλλιεργημένος και αν είναι έτσι όπως τον βλέπω και όσα φέρνει στην ζωή του , τα αποτελέσματα που φέρνει...τότε θα πρέπει να "ανασκουμπωθούμε" φίλε πολύ και να αρχίσουμε να "αμφιβάλλουμε" για τα όποια επιτευγματά του...!

Edited by - Εαρινός on 24/06/2010 15:42:48
I believe that atheists are more moral than the religious:
Atheists, being a moderate proportion of the USA population (about 8-16%) are disproportionately less numerous in the prison population (0.21%)
Japan (the most atheistic nation in the G-8) has the lowest murder rate while the United States (the most Christian nation in the G-8) has the highest. Japan used to have much stronger religious faith, and a state religion, and guess what: Japan was remarkably aggressive and militaristic when "Shinto" was at its peak, and during WW2, when its Emperor was regarded as a God.
Louisiana, with America's highest church attendance rate, has twice the national average murder rate.
If atheism causes violence, why are right-wing fundamentalists unable to find a shred of statistical evidence to back that claim up?
Why do church steeples have lightening rods? Lack of confidence? :)
Ας ψάξει κάποιος σε μεγαλύτερο βάθος αυτόν τον ισχυρισμό
quote:
Ε! Και λοιπόν ... γνώση για την γνώση , προσωπικά δεν μου λέει απολύτως τίποτα ... ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!
Έχω ήδη πει ποια η χρησιμότητα της επιστήμης
quote:
πως ναι μεν η θρησκείες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα -για να συμφωνήσω μαζί σου- αλλα και η επιστήμη απο την άλλη μεριά δεν έκανε και κάτι καλύτερο...!
Ούτε το ποδόσφαιρο έκανε τίποτα...Γιατί ζητάς από την επιστήμη να κάνει πράγματα για τα οποία δεν είναι προορισμένη; Ένας γιατρός μπορεί να σώσει έναν άνθρωπο που έχει μαχαιρωθεί ή πυροβοληθεί με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας από ότι παλιότερα αλλά δεν μπορεί να σταματήσει τα εγκλήματα. Φταίει για αυτό; Κακώς σπούδασε;