ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Chastity30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ChastityΜέλος
11/07/2006, 19:32:31
quote:

Φίλε Chastity, επέτρεψε μου να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ως προς αυτό.
Δεν είναι και τόσο απλό από τη μια στιγμή στην άλλην η Ελληνική κοινωνία να αποβάλλει μια συνήθεια τόσων ετών.
Νομίζω πως αν ποτέ μπορεί να δεχθεί κάτι τέτοιο, αυτό θα έρθει με φυσικό τρόπο κι από μόνο του.
Πιστεύω λοιπόν οτι η προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα είναι μια πολύ καλή λύση την στιγμή που εξυπηρετεί τον κάθε πολίτη.

quote:
Αναλογίζεσαι το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας σημαντικής αλλαγής;

Χμμμ!
Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο σ' αυτό?

Υ.Γ. Μου αρέσει πάρα πολύ η φωτογραφία που έχεις επιλέξει για Ψηφιακή Υπογραφή.
Είναι τόσο "ζωντανή" που νιώθω οτι θα δω το πρόσωπο να ανοίγει τα μάτια του και να με κοιτάζει!

Μα φίλε μου η ταυτότητα δεν είναι μέσο που τροποποιείται ανάλογα με τις "ορέξεις" του κάθε πολίτη της Ελλάδας (κι όχι "Έλληνα πολίτη" που είναι λάθος διατύπωση). Εδώ δεν προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε επιθυμίες αλλά να δημιουργήσουμε ένα αποδεικτικό μέσο ταυτοποίησής μας. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί παρά να αναφέρεται "ψυχρά" στα σταθερά χαρακτηριστικά μας. Όσο για τη "συνήθεια" της αναγραφής, αν και δεν την κατατάσσω στις "κακές" θα τη χαρακτήριζα ως μη αναγκαία κι εδώ αναγράφονται μόνον τα αναγκαία χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πολιτικό κόστος, απλά σκέφτομαι πως όποια κυβέρνηση προβεί σε λάθος χρόνο σε αποφάσεις που γενικότερα βρίσκουν αντίθετους τους χριστιανούς της Ελλάδας, θα δεχτεί σοβαρό πλήγμα με άμεσες ή μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Όσο για την υπογραφή μου, σ' ευχαριστώ για τα σχόλια. Εδώ μπορείς να τη βρεις σε πλήρη ανάλυση: http://img420.imageshack.us/img420/3190/idreamoffractals7xa.jpg

Lux e tenebris
12/07/2006, 02:56:23
quote:
Σχετικά με το πολιτικό κόστος, απλά σκέφτομαι πως όποια κυβέρνηση προβεί σε λάθος χρόνο σε αποφάσεις που γενικότερα βρίσκουν αντίθετους τους χριστιανούς της Ελλάδας, θα δεχτεί σοβαρό πλήγμα με άμεσες ή μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Ολο το ζουμί είπες τώρα φίλε Chastity

Lost in Necropolis

La ville de la mort

13/07/2006, 00:59:09
Φίλοι μου , αν και το θέμα των ταυτοτήτων έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα και ακόμα περισσότερο όταν θα εκδοθούν οι ενιαίες ταυτότητες για όλη την Ε.Ε , δεν καταλάβαίνω γιατί μερικοί εξακολουθούν να το επαναφέρουν .
quote:
Πιστεύω λοιπόν οτι η προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα είναι μια πολύ καλή λύση την στιγμή που εξυπηρετεί τον κάθε πολίτη.
Dying_Incubus
.Φίλε Dying_Incubus , αυτή θα είναι η χειρότερη λύση , γιατι θα χωρίση τους πολίτες σε πιστούς Χριστιανούς και υπόπτους υπονομευσης του Ελληνοχριστιανικού μας πολιτισμού , και άλλο που δεν θέλουν οι καλοί ποιμενάρχες της εκκλησίας μας για να αρχίσουν τους εβιασμούς τους .
Για δες τι γίνεται με την ερμαφρόδιτη λύση της ισοτιμίας του πολιτικού γάμου με τον θρησκευτικό που εφαρμόστηκε στη χώρα μας , όταν σε ολόκληρο τον κόσμο ο πολιτικός γάμος είναι υποχρεωτικός και έπεται προαιρετικά η ευλογία του ιερέα , και τι εκβιασμοί γίνονται . Ούτε ανάδοχος δεν μπορεί να γίνη κάποιος που ετέλεσε πολιτικό γάμο , για να μην αναφερθώ και σε περιπτώσεις που παρα λίγο να μείνη άταφος .
ChastityΜέλος
13/07/2006, 07:17:29
quote:
Για δες τι γίνεται με την ερμαφρόδιτη λύση της ισοτιμίας του πολιτικού γάμου με τον θρησκευτικό που εφαρμόστηκε στη χώρα μας , όταν σε ολόκληρο τον κόσμο ο πολιτικός γάμος είναι υποχρεωτικός και έπεται προαιρετικά η ευλογία του ιερέα , και τι εκβιασμοί γίνονται . Ούτε ανάδοχος δεν μπορεί να γίνη κάποιος που ετέλεσε πολιτικό γάμο , για να μην αναφερθώ και σε περιπτώσεις που παρα λίγο να μείνη άταφος.
Σωστή παρατήρηση. Πάντως αυτό για το υποχρεωτικό του πολιτικού γάμου στο εξωτερικό δεν το ήξερα. Είναι όντως τραγικό το να επικυρώνεται η νομιμότητα του γάμου απλά και μόνον με μια θρησκευτική τελετή

Lux e tenebris
13/07/2006, 09:25:22
Αγαπητοί μου Chastity & Sesostris δεν διαφωνώ καθόλου με τις απόψεις σας.
Πρότεινα ως καλύτερη λύση την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα ως μια λύση η οποία και θα εξυπηρετούσε τον κάθε πολίτη αλλά και δεν θα δημιουργούσε εντάσεις και προβλήματα.

Φίλε Sesostris, δεν γνώριζα ούτε εγώ οτι ο πολιτικός γάμος στο εξωτερικό είναι υποχρεωτικός.
Έχεις υπόψιν σου κάποια κράτη στα οποία ισχύει αυτό ή είναι ένα φαινόμενο γενικότερο?

quote:
Για δες τι γίνεται με την ερμαφρόδιτη λύση της ισοτιμίας του πολιτικού γάμου με τον θρησκευτικό που εφαρμόστηκε στη χώρα μας , όταν σε ολόκληρο τον κόσμο ο πολιτικός γάμος είναι υποχρεωτικός και έπεται προαιρετικά η ευλογία του ιερέα , και τι εκβιασμοί γίνονται . Ούτε ανάδοχος δεν μπορεί να γίνη κάποιος που ετέλεσε πολιτικό γάμο , για να μην αναφερθώ και σε περιπτώσεις που παρα λίγο να μείνη άταφος .

Αυτό είναι όντως λυπηρό!
Για αυτό πιστεύω οτι μια πολύ καλή λύση είναι να υπάρχει όχι μόνο πολιτικός γάμος αλλά και πολιτική "βάφτιση" (δεν ξέρω πως αλλιώς να την πω καθώς και καύση των νεκρών.
Θυμάμαι κάποτε είχα ανοίξει ένα topic για το αν ισχύει η πολιτική "βάπτιση", αν κάνεις μια Αναζήτηση θα το βρεις.

Περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν κινδυνεύσει να μείνουν άταφοι μετά τον θάνατο τους επειδή είχαν παντρευτεί πολιτικά έχω ακούσει κι εγώ.
Αυτό όμως είναι παράνομο καθώς ο ιερέας σε μια τέτοια περίπτωση δεν έχει δικαίωμα να πράξει κάτι τέτοιο.
Αυτό το οποίο μπορεί να γίνει είναι να μην ψαλλεί ο νεκρός κι απλά να θαφτεί.
Ελπίζω στο μέλλον να μην υπάρξουν παρόμοια περιστατικά.
Είναι κρίμα για τη μνήμη του νεκρού...

In anticipation of my resurrection...

pr_gidΜέλος
13/07/2006, 21:53:17
Παιδιά συμπαθάτε με αλλά, τόσο ο γάμος όσο και η ονοματοδοσία δεν είναι υποχρεώσεις μόνο της εκκλησίας.

Κάποιος που δεν είναι χριστιανός δεν μένει ούτε άγαμος ούτε αβάπτιστος. Ούτως ή άλλως όσοι θέλουν, πάνε στην εκκλησία για γάμο και βάπτιση.

Όσον αφορά το γεγονός ότι οι ιερείς απαγορεύουν σε αυτούς που έχουν κάνει πολιτικό γάμο να βαπτίσουν επιτρέψατε μου να νομίζω ότι καλά κάνουν και το απαγορεύουν. Ο γάμος και τα βαπτίσια είναι μυστήρια και όχι κοινωνικές εκδήλωσεις όπως θέλουμε να νομίζουμε πολλοί από τους νεοέλληνες. Κάποιος που δεν δέχεται τα μυστήρια της εκκλησιάς μας τι χριστιανικός πατέρας θα γίνει για το βαπτιζόμενο βρέφος στο μυστήριο της βαπτίσεως; Το ότι στην σύγχρονη Ελλάδα είμαστε όσο χριστιανοί θέλουμε δε σημαίνει ότι και οι αλήθειες της πίστεως μας πρέπει να έρθουν στα μετρά μας. Όποιος θέλει ακολουθεί.

13/07/2006, 23:06:43
quote:
ια αυτό πιστεύω οτι μια πολύ καλή λύση είναι να υπάρχει όχι μόνο πολιτικός γάμος αλλά και πολιτική "βάφτιση" (δεν ξέρω πως αλλιώς να την πω καθώς και καύση των νεκρών.
Θυμάμαι κάποτε είχα ανοίξει ένα topic για το αν ισχύει η πολιτική "βάπτιση", αν κάνεις μια Αναζήτηση θα το βρεις.

όταν έρθει στον ψεύτη αυτό κόσμο ένα μωρό, οι γονείς πρέπει να δηλώσουν στην κλινική και το όνομα του. υπογράφουν δε και τα σχετικά έγραφα...
αυτό είναι "πολιτική βάφτιση".αν κάποιος δεν επιθυμεί να βαφτιστεί χριαστιανός δεν τον υποχρεώνει κανένας να πάει κόντρα στην ιδέα του.
αλλά ή μετέχει κάποιος των μυστιρίων μιας Πίστης ή όχι.
δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι θα διαλέξει τα μισά...

pr_gid

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
14/07/2006, 03:27:03
quote:
Ο γάμος και τα βαπτίσια είναι μυστήρια και όχι κοινωνικές εκδήλωσεις όπως θέλουμε να νομίζουμε πολλοί από τους νεοέλληνες.

Ναι αλλά "μυστήρια" στα οποία ρέει χρήμα, ίσως να μην είναι και τόσο "μυστήρια"...

Ασε που συμβαίνουν και ευτράπελα με διάφορους ιερείς αν δεν λαβουν τα "απαραίτητα" στα μυστηρια της βάπτισης, της κηδείας κτλ...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 14/07/2006 03:28:32

14/07/2006, 08:45:56
Αγαπητέ pr_gid, η προσωπική μου άποψη όσον αφορά την βάπτιση και το οτι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο δεν πρέπει να βαπτίζουν ένα παιδί ταυτίζεται με την δική σου.
Εφόσον ένας άνθρωπος δεν έχει έναν τρόπο σκέψης που να ταυτίζεται με τον Χριστιανικό, οπότε και δεν τον αποδέχεται, δεν έχει και λόγο να βαπτίσει ένα παιδί.
Είναι μια προσωπική υπόθεση δηλαδή.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω κάτι από τα λεγόμενα σου, φίλε μου.

quote:
τι χριστιανικός πατέρας θα γίνει για το βαπτιζόμενο βρέφος στο μυστήριο της βαπτίσεως;

Νομίζω πως ο σωστός όρος είναι "πνευματικός πατέρας" κι όχι "χριστιανικός πατέρας".
Πνευματικός πατέρας για ένα παιδί μπορεί να γίνει κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως του θρησκεύματος του, ο οποίος έχει έναν τέτοιο χαρακτήρα που θα μπορούσε να είναι παράδειγμα για το παιδί.
Πνευματικός πατέρας μπορεί να είναι για ένα παιδί ο δάσκαλος του, μπορεί να είναι ένας οικογενειακός φίλος κτλ.
Για μένα λοιπόν ο πνευματικός γονιός είναι αυτός ο οποίος με αγάπη, σύνεση και φροντίδα δίνει μαθήματα ζωής σε ένα παιδί στην προσπάθεια του να κάνει τα πρώτα του βήματα στο δικό του μονοπάτι.

quote:
Όσον αφορά το γεγονός ότι οι ιερείς απαγορεύουν σε αυτούς που έχουν κάνει πολιτικό γάμο να βαπτίσουν επιτρέψατε μου να νομίζω ότι καλά κάνουν και το απαγορεύουν.

Όπως σου είπα, φίλε μου, συμφωνώ με την άποψη σου.
Θα ήθελα όμως να σου εκφράσω μια απορία μου.
Γιατί ένας άγαμος μπορεί να βαπτίσει ένα παιδί κι ένας άνθρωπος που έχει τελέσει πολιτικό γάμο δε μπορεί?
Δεδομένου οτι κι ένα ζευγάρι Χριστιανών ακόμα μπορεί να κάνει πολιτικό γάμο και να σκοπεύει να τελέσει τον θρησκευτικό αργότερα για διάφορους λόγους (έλλειψη χρημάτων την δεδομένη στιγμή, μια εγκυμοσύνη η οποία επισπεύδει το γάμο για πολλά ζευγάρια).

In anticipation of my resurrection...

fokaiasΜέλος
14/07/2006, 22:39:44
pr_gid
quote:
Όσον αφορά το γεγονός ότι οι ιερείς απαγορεύουν σε αυτούς που έχουν κάνει πολιτικό γάμο να βαπτίσουν επιτρέψατε μου να νομίζω ότι καλά κάνουν και το απαγορεύουν. Ο γάμος και τα βαπτίσια είναι μυστήρια και όχι κοινωνικές εκδήλωσεις όπως θέλουμε να νομίζουμε πολλοί από τους νεοέλληνες. Κάποιος που δεν δέχεται τα μυστήρια της εκκλησιάς μας τι χριστιανικός πατέρας θα γίνει για το βαπτιζόμενο βρέφος στο μυστήριο της βαπτίσεως; Το ότι στην σύγχρονη Ελλάδα είμαστε όσο χριστιανοί θέλουμε δε σημαίνει ότι και οι αλήθειες της πίστεως μας πρέπει να έρθουν στα μετρά μας. Όποιος θέλει ακολουθεί.

Η θεία κοινωνία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της χριστιανοσύνης αν δεν κάνω λάθος ….
Θέλω να ρωτήσω, αν υπάρχει κάποια οδηγία της εκκλησίας που να απαγορεύει αυτούς που τελούν πολιτικό γάμο να κοινωνήσουν;;;; Αν όχι, γιατί δεν εξεδόθη κάτι παρόμοιο;;;
Και αν ήταν εύκολο ας μας εξηγήσουν αυτοί που υποστηρίζουν και αυτοί που συμφωνούν το ειδικό βάρος του κάθε μυστηρίου, πως ζυγίζεται αυτό, και με ποια κριτήρια αξιολογείται η εσωτερική ανάγκη ενός ανθρώπου ως προς μία νομική διαδικασία!!!!
14/07/2006, 23:49:56
quote:
Ο γάμος και τα βαπτίσια είναι μυστήρια και όχι κοινωνικές εκδήλωσεις όπως θέλουμε να νομίζουμε πολλοί από τους νεοέλληνες.
pr_gid
Φίλε pr_gid , σαν ευσεβής Χριστιανός , όπως τουλάχιστον φαίνεται από τις τοποθετήσεις σου , θα πρέπη να γνωρίζης οτι τα μυστήρια της εκκλησίας χωρίζονται σε υποχρεωτικά και προαιρετικά .
Ο γάμος λοιπόν όπως και το ευχέλαιο , εντάσονται στα προαιρετικά μυστήρια . Άλλο αν η εκκλησία εκμεταλλευόμενη την επιδειξομανία των γυναικών και την επιρροή της στους πολιτικούς , το έχει κάνει σχεδόν υποχρεωτικό για να κονομήση μερικά εκατομμύρια ευρουδάκια για τα ....γεράματα των δεσποτάδων και όχι μόνο .
15/07/2006, 00:14:23
quote:
Σωστή παρατήρηση. Πάντως αυτό για το υποχρεωτικό του πολιτικού γάμου στο εξωτερικό δεν το ήξερα.
Chastity
Φίλε Chastity όταν αναφέθηκα σε υποχρεωτικό πολιτικό γάμο , εννοούσα οτι σε όλον τον κόσμο ( ακόμα και στην Καθολική Ιταλία όπου το Βατικανό είναι κράτος εν κράτει ) , πλήν της παπαδοκρατούμενης Ελλάδας , το ζευγάρι πηγαίνει πρώτα στο οικείο Δημαρχείο , δηλώνει την συμβίωσή του , συμπληρώνει και υπογράφει τα διάφορα έγγραφα που την επισημοποιύν απέναντι στην πολιτεία και τους νόμους , και μετά έχοντας την βεβαίωση του Δημαρχείου , άν θέλει , τελεί και τον θρησκευτικό γάμο της επιλογής του .
pr_gidΜέλος
15/07/2006, 02:25:10
Φίλε μου σεσοστρις το ευχέλαιο είναι ένα μυστήριο προαιρετικό που το κάνουν οι χριστιανοί σε εξαιρετικές περιπτώσεις (πχ. βαριάς ασθενείας ή δοκιμασίας). Αν δεν συντρέξει λόγος δεν κάνουν ευχέλαιο. Ο γάμος είναι προαιρετικό μυστήριο με την έννοια ότι η εκκλησία δεν υποχρεώνει κάποιον να παντρευτεi. Μπορεί κάποιος να μην τύχει ή να μην θέλει να παντρευτεί.

Edited by - pr_gid on 15/07/2006 02:52:55

TelekinesisΜέλος
16/07/2006, 22:48:50
Φίλε μου pr_gid.

Όταν μεγαλώσεις και βρεις καλή νυφούλα, σου εύχωμαι ολόψυχα να μπορείς διαθέσεις ΤΑ εκατομμύρια για να κάνεις θρησκευτικό γάμο.

Υπάρχουν όμως χριστιανοί που είναι νέα παιδιά με αρκετά όνειρα μεν αλλά με λίγα χρήματα δε.

Αυτά τα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν οικογένεια???

Πόσσα 25χρονα ζευγάρια θέλεις να σου δείξω, ανθρώπους που σε λίγο θα γίνουν γονείς αλλά η τσέπη τους δεν φτάνει για όλα τα βάρη + θρησκευτικό γάμο.

Μια λύση λοιπόν είναι ο πολιτικός γάμος, έστω και προσωρινή.

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

TelekinesisΜέλος
16/07/2006, 23:50:08
ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ???

OXI

ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘEMA ME CAPS???

ΟΧΙ

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

17/07/2006, 00:21:31
quote:
Ο γάμος είναι προαιρετικό μυστήριο με την έννοια ότι η εκκλησία δεν υποχρεώνει κάποιον να παντρευτεi. Μπορεί κάποιος να μην τύχει ή να μην θέλει να παντρευτεί.
pr_gid
Φίλε pr_gid , εδώ διαστρευλώνεις , ελπίζω όχι σκόπιμα , την ένοια της προαιρετικότητας του μυστηρλιου του γάμου . Γιατί δεν είναι ή στον παπά ή μαγκούφης .
Εξ άλλου άμα κάνης τον κόπο να ψάξης , θα βρής ότι επιβλήθηκε μετά από απαίτηση της εκκλησίας πολύ μετα την επιβολή του Χριστιανισμού σαν ενιαία θρησκεία της Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας .
christos_tsΝέο Μέλος
20/07/2006, 16:33:22
Την απάντηση σε το θέμα των ταυτοτήτων δεν θα σας τη δώσω εγώ αλλά την δίνει ο πατέρας Παϊσιος. Διαβάστε τα όσα λέει και θα καταλάβετε ότι έχει δίκιο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Είπε ο γέροντας : τώρα ο διάβολος αγρίεψε . Έγινε εξουσία , κι΄έχει κυκλοφορήσει (με τους ανθρώπους του), ειδικές κάρτες με τον αριθμό 666 ( κάρτες Τραπεζών, κλπ).

«Ο Αντίχριστος άρχισε την δουλειά του . Να τώρα μας ήρθε και το 666 . Θα το κάνουν από εδώ ,θα το κάνουν από εκεί , και θα καταλήγουν όλοι ότι πρέπει να σφραγισθούμε, γιατί δεν γίνεται αλλοιώς . Όλα αυτά σιγά – σιγά . Η Εκκλησία π ρ έ π ε ι να μας πεί τι θα κάνουμε »

Απαντήσεις Γέροντα Παϊσίου σε απορίες για Ταυτότητες:

Πως το πεντοχίλιαρο έχει το 666 και το χρησιμοποιούμε; το ίδιο θα είναι και η ταυτότητα;

- Το πεντοχίλιαρο είναι νόμισμα- και η λύρα της Αγγλίας έχει επάνω την Βικτώρια, αυτό δεν με πειράζει. "Τα Καίσαρος Καίσαρι". Εδώ όμως είναι η ταυτότητα μου, είναι κάτι προσωπικό, δεν είναι νόμισμα. Ταυτότητα σημαίνει ότι και η λέξη, ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ αυτά που δηλώνει. Βάζουν το διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πως να το κάνω αυτό;

Γέροντα τι σχέση έχει αυτή η ταυτότητα με το σφράγισμα;

- Η ταυτότητα δεν είναι σφράγισμα, είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος.

Ο κόσμος Γέροντα, ρωτάει τι να κάνει σχετικά με τις νέες ταυτότητες.

- Εσείς καλύτερα, όταν σας ρωτούν, να τους λετε να συμβουλεύονται τους πνευματικούς τους και να κάνουν υπομονή να δουν πως θα ενεργήση η Εκκλησία, γιατί πολλοί κάνουν ερωτήσεις, αλλά λίγοι καταλαβαίνουν τις απαντήσεις. Αφού ξεκάθαρα το γράφω στο φυλλάδιο "Σημεία των καιρών", ας ενεργήσει ο καθένας ανάλογα με την συνείδηση του. Βέβαια μερικοί είπαν: "Ε, αυτά είναι μια γνώμη ενός καλογήρου, δεν είναι η θέση της Εκκλησίας". Εγώ όμως δεν είπα δική μου γνώμη, αλλά διατύπωσα απλά τα λόγια του Χριστού, του Ευαγγελίου, γιατί την δική μας γνώμη πρέπει να την υποτάσσουμε στο θέλημα του Θεού, που εκφράζεται μέσα στο Ευαγγέλιο. Αλλοι, αντίθετα από όσα λεω, λένε ότι τα είπε ο π. Παίσιος. Μερικοί πάλι που τα ακούν, αφού είναι τόσο σοβαρά θέματα, δεν ρωτούν αν είναι έτσι, αν πράγματι τα είπα, αλλά τα πιστεύουν. Εγώ δεν φοβάμαι, τα λεω έξω απ τα δόντια. Ερχονται στο Καλύβι, πετάν εξάρια στο κουτί. Καλά αυτά, τέλος πάντων! Μια μέρα πέταξαν μια πινακίδα έξω από την πόρτα….. Νόμιζα ότι ήρθε κάποιος, δεν με βρήκε και έγραψε "απουσιάζει", για να το δει και κανείς άλλος. Κοιτάω μετά, τι να δω! Είχε μια βρισιά! Τέτοια βρισιά δεν είχα ακούσει ούτε κοσμικός. Θα φαει ένα σκούπισμα όλη αυτή η κατάσταση, αλλά θα περάσουμε μια μπόρα. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, και εμείς πρέπει να ξεσηκωθούμε με πολλή προσευχή.Αλλοι ενδιαφέρονται για το θέμα των ταυτοτήτων, άλλοι το εκμεταλλεύονται και δημιουργούν προβλήματα. Η Εκκλησία πρέπει να πάρη μια θέση σωστή. Να μιλήση, να εξηγήση στους πιστούς, για να καταλάβουν ότι, αν πάρουν την ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση. Συγχρόνως να ζητήση από το κράτος τουλάχιστον να μην είναι υποχρεωτική η νέα ταυτότητα. Αν η Εκκλησία λάβη μια θέση σοβαρή και σεβασθούν την ελευθερία των πιστών, και όποιος θέλει θα βγάλη νέα ταυτότητα, όποιος θέλη θα έχει την παλιά, τότε θα την πληρώσουν μόνο μερικά γερά καρύδια, γιατί οι άλλοι θα τους πηγαίνουν κόντρα. Ο πολύς κόσμος θα κάνη την δουλειά του. Οσοι θα θέλουν να εξυπηρετηθούν θα έχουν την νέα και οι άλλοι οι καημένοι, οι ευλαβείς θα έχουν την παλιά ταυτότητα και θα τους ταλαιπωρούν.

Τώρα αφού ο υπουργός τους υποσχέθηκε να μη βάλει το 666 στις ταυτότητες ούτε ορατώς, ούτε αοράτως, και αυτό κάτι είναι. Θα κάνουμε υπομονή, θα δείξουν τα πράγματα. Και μόνον που λένε ότι δεν βάζουν το 666, είναι κάτι. Αρνούνται και οι ίδιοι. Ας δούμε τελικά τι θα βάλουν. Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί να ‘ρθη και η οργή του Θεού. Υστερα, δεν είναι ότι σε είκοσι τέσσερις ώρες θα πρέπει να βγάλουν όλοι ταυτότητες. Αν βγούν οι πρώτες θα εξετασθούν και, αν βγει ψεύτης ο υπουργός, θα είναι δίκαιος ο αγώνας. Αν τώρα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες, εκείνοι θα πουν: "Να αυτοί δημιουργούν ταραχές. Ενώ δεν τίθεται θέμα φωνάζουν και διαμαρτύρονται". Το σκυλί, αν είναι καλός φύλακας, γαυγίζει, όταν έρχεται ο κλέφτης. Οταν φύγει ο κλέφτης σταματάει. Αν συνεχίσει να γαυγίζει, τότε δεν είναι καλός φύλακας.

Γέροντα, είπαν ακόμη, επειδή έχουμε ανεξιθρησκία, να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στις νέες ταυτότητες.

Ναι, αυτούς δεν τους ενδιαφέρει, εμένα όμως με ενδιαφέρει, γιατί είναι η ταυτότητά μου. Γράφει από που είμαι και τι είμαι. Αν δεν μπη το θρήσκευμα, θα δημιουργηθούν προβλήματα. Θα πάει λ.χ. ένας στο γραφείο γάμων. Αν λέει η ταυτότητα "Ορθόδοξος" - άσχετα πόσων καρατίων είναι- εντάξει. Αν όμως δεν γράφει το θρήσκευμα, πως θα του δώσουν άδεια γάμου; Για την Εκκλησία αυτό είναι μπέρδεμα. Αν πάλι μπη το θρήσκευμα προαιρετικά, θα είναι και σαν ομολογία. Η Ευρώπη είναι Ευρώπη. Εδώ είναι διαφορετικά.Ύπουλος τρόπος εισαγωγής του σφραγίσματος Σιγά- σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το "φακέλωμα", θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: "Μόνο με τις κάρτες θα κινείσθε, τα χρήσιμα θα καταργηθούν". Θα δίνη κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζη, και ο καταστηματάρχης θα παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα. Οποιος δεν θα έχη κάρτα, δεν θα μπορεί ούτε να πουλάει ούτε να αγοράζη. Από το άλλο μέρος θα αρχίζουν να διαφημίζουν "το τέλειο σύστημα", το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ με το 666 στο χέρι ή στο μέτωπο, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά. Συγχρόνως στην τηλεόραση θα δείχνουν ότι ο τάδε πήρε την κάρτα του τάδε και του πήρε τα χρήματα από την Τράπεζα και θα λένε συνέχεια: "Πιο σίγουρο είναι το σφράγισμα είναι το τελειότερο σύστημα. Ούτε το κεφάλι μπορεί να πάρη ο άλλος ούτε το χέρι, ούτε το σφράγισμα βλέπει". Γι’ αυτό τώρα αφήνουν τους ληστές, τους κακοποιούς να οργώνουν. Δεκαπέντε Κελλιά λήστεψαν εκεί γύρω στις Καρυές. Εναν τον σκότωσαν, για να τον ληστέψουν. Ετσι θα βρη τότε ευκαιρία ο καθένας να καταπατήση και να πάρη ότι θέλει. Ας πούμε, αν θέλει να καταπατήση ένα χωράφι, θα πη ότι ήταν δήθεν του παππού του ή ότι το είχε νοικιάσει κάποτε για βοσκοτόπι, οπότε άντε να βρής άκρη. Θα πουν μετά οι αρμόδιοι: "Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε ο έλεγχος μόνο με το κομπιούτερ μπορεί να γίνη", και θα προχωρήσουν στο σφράγισμα. Θα χτυπάη μετά το κομπιούτερ, θα βλέπη αν είσαι σφραγισμένος, για να σε εξυπηρετήση ή όχι. Τα τριάμισι χρόνια θα είναι δύσκολα και θα την πληρώσουν μερικοί που δε θα συμφωνήσουν με αυτό το σύστημα. Γι αυτούς όλο και κάποια αιτία θα βρίσκουν και θα τους κλείνουν στη φυλακή. Μετά έναν χρόνο θα τους πηγαίνουν σε άλλη πόλη για ανακρίσεις, για να περάσουν από άλλο δικαστήριο, από την μία πόλη στην άλλη. Ύστερα θα πουν: "Μας συγχωρείς, είσαι αθώος. Αν ήσουν σφραγισμένος, θα το ελέγχαμε σε ένα λεπτό. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο".

- Γέροντα, θα μπορούν να επιβάλλουν με την βία το σφράγισμα;

Μέχρι εκεί η … ευγένεια τους δεν θα φτάση! Θα είναι ευγενείς, γιατί θα είναι Ευρωπαίοι. Θα δείξουν ανωτερότητα. Δεν θα βασανίζουν τους ανθρώπους, αλλά δεν θα μπορη να ζήση ο άνθρωπος αν δεν έχει το σφράγισμα. Θα λένε: "Χωρίς το σφράγισμα ταλαιπωρείσθε! Αν το δεχόσασταν, δεν θα δυσκολευόσασταν". Ούτε χρυσά νομίσματα ούτε δολάρια, αν έχη, θα μπορεί να τα χρησιμοποιή. Γι αυτό, αν φροντίση κανείς να ζη από τώρα απλά, λιτά, θα μπορή να καλλιεργήση λίγο σιτάρι, πατάτες. Να βάλει λίγα ελαιόδεντρα, και τότε με κανένα ζώο, καμία κατσίκα, λίγες κότες θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της οικογένειας του. Γιατί και προμήθειες να κάνεις, δεν ωφελεί πολύ, αφού και τρόφιμα δεν κρατούν χαλούν γρήγορα. Φυσικά, το στρίμωγμα θα διαρκέση λίγο, τρία- τριάμισι χρόνια. Θα συντομευτούν οι ημέρες για τους εκλεκτούς. Δεν καταλάβουν πότε θα περάσουν. Ο Θεός δεν θα αφήση αβοήθητο τον άνθρωπο.

Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβη ο Χριστός;

Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Αγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φαει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθή το πλάσμα Του, θα αφήση το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθή στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώση από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθη μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια. Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λεει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβη ο Χριστός, θα δώση μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξη όλο το κακό και θα το βγάλη σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Εξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Ετσι θα κηρυχθή το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθη ως Κριτής να κρίνη τον κόσμο. Αλλο Κρίση, άλλο μια επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήση το πλάσμα Του. Σφράγισμα ίσον άρνηση

Ενώ ξεκάθαρα ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφέρει στην Αποκάλυψη για το χάραγμα, μερικοί δεν καταλαβαίνουν. Τι να τους πης; Ακούει δυστυχώς κανείς ένα σωρό ανοησίες του μυαλού από ορισμένους σημερινούς "Γνωστικούς". Ενας λεει: "Εγώ θα δεχθώ τη ταυτότητα με το 666 και θα βάλω και έναν σταυρό". Αλλος: "Εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο μέτωπο και θα κάνω και έναν σταυρό στο μέτωπο.." και ένα σωρό παρόμοιες ανοησίες. Νομίζουν ότι θα αγιασθούν με αυτόν τον τρόπο, ενώ αυτά είναι πλάνες. Ενας δεσπότης μου είπε: "Εγώ εκεί που θα υπογράψω θα βάλω δίπλα έναν σταυρό. Δεν τον αρνούμαι τον Χριστό, απλώς εξυπηρετούμαι". "Εντάξει, του λεω, εσύ είσαι Δεσπότης και βάζεις στο όνομα σου λόγω ιδιότητος έναν σταυρό. Ο κόσμος τι θα κάνη;" το βρώμικο δεν αγιάζεται. Το καθαρό νερό δέχεται την Χάρη και γίνεται αγιασμός. Η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό. Επομένως, ο διάβολος, ο Αντίχριστος, όταν είναι στην ταυτότητα μας ή στο χέρι ή στο μέτωπό μας, με το σύμβολο του, δεν αγιάζεται, αν βάλουμε και έναν σταυρό. Εχουμε την δύναμη του τιμίου Σταυρού, του Αγίου Συμβόλου, την θεία Χάρη του Χριστού, μόνο όταν διατηρούμε την Χάρη του Αγίου Βαπτίσματος, με το οποίο απαρνούμαστε το σατανά, συντασσόμαστε με το Χριστό και δεχόμαστε το άγιο Σφράγισμα, "Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου". Βλέπεις, προχωράνε με μια λογική… Θα βάλουν δίπλα ένα σταυρό, και εντάξει! Και ενώ βλέπουμε ότι ο Απόστολος Πέτρος εξωτερικά αρνήθηκε τον Χριστό, αλλά και αυτό ήταν άρνηση, αυτοί αρνούνται το Αγιο Σφράγισμα του Χριστού που τους δόθηκε στο Αγιο Βάπτισμα, με το να δέχονται την σφραγίδα του Αντιχρίστου, και να λένε ότι έχουν μέσα τους το Χριστό!!!-

Γέροντα αν κάποιος δεχθεί το σφράγισμα από άγνοια;

Από αδιαφορία θα είναι. Τι άγνοια, όταν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα; Και να μην ξέρει κανείς, πρέπει να ενδιαφερθή, να μάθη. Αν πούμε ότι δεν ξέραμε, γι αυτό δεχθήκαμε το σφράγισμα, θα μας πη ο Χριστός: "Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι;".

Εστω και αγνοία του να σφραγισθεί κάποιος, χάνει την θεία Χάρη και δέχεται την δαιμονική ενέργεια. Βλέπεις, το παιδάκι στο Αγιο Βάπτισμα, όταν ο ιερεύς το βουτάει στο νερό, λαμβάνει το Αγιο Πνεύμα, χωρίς εκείνο να το ξέρει και μετά κατοικεί μέσα του η θεία Χάρις.Ερμηνείες των προφητειών-

Γέροντα, μερικοί λένε: "Ότι είναι γραμμένο από τον Θεό, αυτό θα γίνει. Τι να μας απασχολεί;"

Ναι, το λένε, αλλά δεν είναι έτσι, βρε παιδάκι μου! Και εγώ ακούω μερικούς να λένε: " Οι Εβραίοι δεν είναι τόσο κουτοί να προδοθούν με το 666, αφού το λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Αν ήταν θα το έκαναν με πιο έξυπνο τρόπο, πιο κρυφά". Ε, καλά οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι δεν ήξεραν την Παλιά Διαθήκη; Ο ‘Αννας και ο Καϊάφας δεν ήξεραν καλύτερα από όλους ότι έγραφε πως για "τριάκοντα αργύρια" θα προδώσουν τον Χριστό; Γιατί δεν ζητούσαν τριάντα ένα ή είκοσι εννέα αργύρια και ζήτησαν "τριάκοντα"; Αλλά ήταν τυφλωμένοι. ‘Ηξερε ο Θεός ότι μόνον έτσι θα γίνουν. Ο Θεός προγνωρίζει, δεν προορίζει- μόνον οι Τούρκοι πιστεύουν στο γραμμένο, στο κισμέτ. Ο Θεός γνωρίζει ότι αυτό θα γίνη έτσι, και ο άνθρωπος το κάνει από χαζομάρα. Δεν είναι ότι ο Θεός έβγαλε μία διαταγή, αλλά βλέπει την κακία των ανθρώπων που θα φθάσει και ότι η γνώμη τους δεν θα αλλάξει. ‘Οχι ότι τα κανόνισε έτσι ο Θεός.

‘Αλλοι ασχολούνται με προφητείες και κάνουν δικές τους ερμηνείες! Δεν λένε τουλάχιστον "έτσι μου λέει ο λογισμός", αλλά "έτσι είναι", και λένε ένα σωρό δικές τους θεωρίες. Μερικοί πάλι τα ερμηνεύουν όπως θέλουν, για να δικαιολογήσουνε τα πάθη τους. ‘Οπως αυτό που αναφέρει ο ‘Αγιος Κύριλλος, "καλύτερα να μη συμβούν τα σημεία του Αντιχρίστου στην εποχή μας", ο άλλος που θέλει να δικαιολογήση τον εαυτό του, την Δειλία του, λέει: "Ε, βλέπεις; Ο ‘Αγιος Κύριλλος φοβήθηκε μήπως αρνηθή, εγώ είμαι ανώτερος από τον ‘Αγιο Κύριλλο; Επομένως, και αν αρνηθώ τον Χριστό, δεν είναι τίποτε…"! Ενώ ο ‘Αγιος λέει να μη συμβούν, για να μη δουν τα μάτια του τον Αντίχριστο, όχι ότι φοβόταν. Βλέπεις ο διάβολος τί κάνει;

Δυστυχώς, και πάλι ορισμένοι "Γνωστικοί" φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά, δήθεν για να μη στενοχωριούνται. "Δεν πειράζει αυτό, δεν είναι τίποτε. Αρκεί εσωτερικά να πιστεύετε"! Ε, λένε: "Μη μιλάτε γι' αυτό το θέμα - για τις ταυτότητες, το σφράγισμα-, για να μη στενοχωριούνται οι άνθρωποι". Ενώ, αν τους πούν " να προσπαθήσουμε να ζούμε πιο πνευματικά, να είμαστε κοντά στον Χριστό, και μη φοβάστε τίποτε, στο κάτω κάτω θα πάμε και μάρτυρες", θα τους προετοιμάσουν κάπως. Αν κανείς γνωρίση την αλήθεια, προβληματίζεται και ταρακουνιέται. Πονάει για την σημερινή κατάσταση, προσεύχεται και προσέχει να μην πέση σε παγίδα. Τώρα όμως τί γίνεται; Εκτός που δίνουν μερικοί δικές τους ερμηνείες, φοβούνται και αυτοί σαν κοσμικοί, ενώ έπρεπε να ανησυχούν πνευματικά και να βοηθούν τους Χριστιανούς, βάζοντάς τους την καλή ανησυχία, και να τους τονώνουν στην πίστη, για να νιώθουν θεϊκή παρηγοριά. Απορώ , δεν τους προβληματίζουν όλα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν; Γιατί δεν βάζουν έστω ένα ερωτηματικό για τις ερμηνείες του μυαλού τους; Και αν επιβοηθούν τον Αντίχριστο για το σφράγισμα, πως παρασύρουν και άλλες ψυχές στην απώλεια; Η Γραφή, όταν λέη "… αποπλανάν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς", εννοεί ότι θα πλανηθούν αυτοί που τα ερμηνεύουν με το μυαλό.

Πίσω λοιπόν από το τέλειο σύστημα "κάρτας εξυπηρετήσεως", ασφαλείας κομπιούτερ, κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά ου Ανιχρίστου. "… ‘Ινα δώσωσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών, και ίνα μή τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι, ει μή ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού. Ώδε η σοφία εστίν, ο έχων νούν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου, αριθμός γαρ ανθρώπου εστί, και ο αριθμός αυτού χξς".

(Από το βιβλίο “Πνευματική Αφύπνιση”, Γέροντος Παίσίου Αγιορείτου, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος- Σουρώτη Θεσσαλονίκης)

20/07/2006, 18:45:34
και ολα αυτα εν ετη 2006

βρε καλα λεω οχι αλλο καρβουνο
οχι αλλο καρβουνο
οχι αλλο καρβουνο
οχι αλλο καρβουνο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

21/07/2006, 00:32:56
Φίλε christo_ts , κατ αρχήν σε καλωσορίζω στην συντροφιά μας και σου εύχομαι καλή πλοήγηση .
Μπα σε καλό σου , άν θέλεις να διακηρύξης το θρήσκευμά σου όπως έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνης , είναι ανάγκη να το βάλης επάνω σέ ένα δημόσιο έγγραφο ;
Την πολιτεία φίλε μου δεν την ενδιαφέρουν οι μεταφυσικές αναζητήσεις σου , αλλά η ταυτοπροσωπία σου , και αυτό δεν καθορίζεται από το τι πιστεύεις .
Όποιο θρήσκευμα και να ακολουθήσεις δεν θα πάψης να είσαι ο christos_ts .
Αν τώρα εσύ αισθάνεσαι και την ανάγκη να βροντοφωνάξης τα πιστεύω σου , υπάρχουν άλλοι τρόποι πιό πρακτικοί και πιό εμφανείς , από μπλουζάκια και καπελάκια μέχρι φωτεινές επιγραφές και μεγάφωνα με ύμνους .
Καί για να σοβαρευτούμε . Αφήστε επιτέλους ήσυχες τις ταυτότητες , και αν το ιερατείο θέλει καλά και σώνει να μετρήση τους αφοσιωμένους πιστούς του , κανένας δεν το εμποδίζει να εκδόση εκκλησιαστικές ταυτότητες , όσο για το χάραγμα του θηρίου και τον Αντίχρηστο , αυτά μάλλον κάτω από ράσα κρύβονται .
21/07/2006, 02:58:14
quote:
Είπε ο γέροντας : τώρα ο διάβολος αγρίεψε . Έγινε εξουσία , κι΄έχει κυκλοφορήσει (με τους ανθρώπους του), ειδικές κάρτες με τον αριθμό 666 ( κάρτες Τραπεζών, κλπ).

«Ο Αντίχριστος άρχισε την δουλειά του . Να τώρα μας ήρθε και το 666 . Θα το κάνουν από εδώ ,θα το κάνουν από εκεί , και θα καταλήγουν όλοι ότι πρέπει να σφραγισθούμε, γιατί δεν γίνεται αλλοιώς . Όλα αυτά σιγά – σιγά . Η Εκκλησία π ρ έ π ε ι να μας πεί τι θα κάνουμε »

Απαντήσεις Γέροντα Παϊσίου σε απορίες για Ταυτότητες:

Πως το πεντοχίλιαρο έχει το 666 και το χρησιμοποιούμε; το ίδιο θα είναι και η ταυτότητα;

- Το πεντοχίλιαρο είναι νόμισμα- και η λύρα της Αγγλίας έχει επάνω την Βικτώρια, αυτό δεν με πειράζει. "Τα Καίσαρος Καίσαρι". Εδώ όμως είναι η ταυτότητα μου, είναι κάτι προσωπικό, δεν είναι νόμισμα. Ταυτότητα σημαίνει ότι και η λέξη, ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ αυτά που δηλώνει. Βάζουν το διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πως να το κάνω αυτό;

Μετά τα πεντοχίλιαρα, τις πιστωτικές κάρτες,το barcode και τις ταυτότητες, τώρα το περιβόητο και super trendy, 666 κυκλοφορεί και σε κομψά πανέμορφα μπλουζάκια, γυναικεία και αντρικά, 100% cotton.
Δεν μαζεύει στο πλύσιμο, σιδερώνεται εύκολα

Μερικά προτεινόμενα σχέδια-δείγματα.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να επικοινωνήσουν στο 210-66.66.666 (Ζητήστε το Μπάμπη τον Σατανοπαίχτη) ή ηλεκτρονικώς στο e-mail 666_is_my_obsession@yahoo.com (υπόψην κυρίας Δαιμονοπούλου)

Στις 3 μπλούζες δώρο τασάκι "Ο χαμογελαστός Βελζεβούλης" για να αφήνετε τα αποτσίγαρά σας.

Με εκτίμηση

Agnostic
Anti-Christ's marketing manager
666, Mitsotakis Street
Athens
P.O. Box 666 66

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Edited by - Agnostic on 21/07/2006 03:00:33