ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kost30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
19/01/2016, 12:59:50

quote:
Αν μιλούσες μόνο για την κυριολεκτική νοημοσύνη των έμψυχων πλανητών και την πνευματική αστρολογία, θα είχες δεχθεί επίθεση από άθεους.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ για τις δικές μου απόψεις είμαι τόσο σίγουρος που δεν νιώθω την ανάγκη ούτε να κηρύξω ούτε να πείσω κανέναν. Και είναι απόψεις προσωπικές και υπερπολύτιμες για μένα, που δεν έχει νόημα να τις απλώνω από δω κι από κει. Εάν το έκανα θα σήμαινε ότι ψάχνω για συμμάχους και συν-υποστηρικτές. Και ναι, εάν έλεγα διαρκώς τα ίδια και με τον τρόπο που τα λες εσύ τότε καλά θα μου κάνανε να μου την πέφτουν από παντού οι πιο σκεπτικιστές.

19/01/2016, 14:04:07
quote:

quote:
Αν μιλούσες μόνο για την κυριολεκτική νοημοσύνη των έμψυχων πλανητών και την πνευματική αστρολογία, θα είχες δεχθεί επίθεση από άθεους.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ για τις δικές μου απόψεις είμαι τόσο σίγουρος που δεν νιώθω την ανάγκη ούτε να κηρύξω ούτε να πείσω κανέναν. Και είναι απόψεις προσωπικές και υπερπολύτιμες για μένα, που δεν έχει νόημα να τις απλώνω από δω κι από κει. Εάν το έκανα θα σήμαινε ότι ψάχνω για συμμάχους και συν-υποστηρικτές. Και ναι, εάν έλεγα διαρκώς τα ίδια και με τον τρόπο που τα λες εσύ τότε καλά θα μου κάνανε να μου την πέφτουν από παντού οι πιο σκεπτικιστές.

ΒΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ

ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Μπα, η φαντασία σου είναι.

Παρεπιμπτόντως, χωρίς να κάνω κήρυγμα... που είναι το κακό στο κήρυγμα; Δηλαδή αν κάποιος έχει μια άποψη, κακό είναι να την κηρύξει για τους άλλους; Πάντα από εγωισμό και ποτέ από ενδιαφέρον για τους άλλους;

Φράσεις όπως "δεν έχω ανάγκη", "προσωπικές, υπερπολύτιμες για μένα" δείχνουν μια προσκόλληση στο εγώ.

Η επιμονή είναι άλλο. Αν κάποιος επιμένει και παρενοχλεί κάποιον, τότε είναι κακός που ζητά σκλάβους.

Όλοι έχουν συμμάχους, υποστηρικτές...κανόνας επιβίωσης. Εμένα βρήκες να πεις ότι ψάχνω για θύματα, πες και κάτι για τους πολιτικούς. Και τους μικρούς επιχειρηματίες σου αρέσει να τους χτυπάνε σαν κομπογιαννίτες και εκμεταλλευτές τα μεγάλα συμφέροντα;

Πιστεύω η βάση για αυτά που λες, είναι μια ψυχική διαταραχή που προκαλείται από εικόνες/βιώματα φανατικών ευαγγελιστών, να απειλούν με κόλαση αυτούς που δεν δέχονται το κήρυγμά τους.

Δυστυχώς πίσω από τον γεωκεντρισμό, δεν βλέπεις τίποτε άλλο παρά ένα σκληρό και άδικο ιερατείο να ανάβει την πυρά.

Αγνοείς πλήρως το γεγονός πως η πλειοψηφία της οικουμένης τον δεχόταν για χιλιάδες χρόνια, και ακόμη περισσότερο εκείνες οι κοινωνίες που υποτίθεται ότι αναβιώνουν οι "νεοπαγανιστές" εξελικτές..

Πως είναι δυνατόν λοιπόν ένας εξελικτής να αναβιώσει μια ιδανική κοινωνία, αφού πιστεύει στην εξέλιξη; Αδύνατον.

Για την εβραιοκρατούμενη "ευρωπαική ένωση" που εξουσιάζει με κηρύγματα απειλής και τρόμου την Ελλάδα; Αυτοί είναι προοδευτικοί και ελεύθεροι;

Τα κηρύγματα των μικρών και οι εταιρειούλες σε πείραξαν;

Να λοιπόν που ελευθερώθηκαν οι κοινωνίες από την θρησκεία χάρη στους ελεύθερους άθεους της αριστεράς. Τώρα είσαι ελεύθερος και αδέσμευτος ή μήπως χρεωμένος;

19/01/2016, 14:26:39
quote:

Γι' αυτό σε σιχαίνομαι, επειδή προσπαθείς συνέχεια να απειλείς τους άλλους όπως κάνουν κάποιοι φασίστες εβραίοι σε ελεύθερους έλληνες.

Αν με ένοιαζε περισσότερο το άτομό μου από την ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως εσένα, τότε πιθανόν να έκανα την κότα που λες.

Ο φόβος υπάρχει, κανείς δεν είναι σούπερ θαρραλέος. Επίσης μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι που μπορεί κάποιος να κάνει το κορόιδο(παράδειγμα για να ταίζει την οικογένειά του, γιατί χωρίς αυτόν τί θα κάνουνε).

Όμως επιτέλους πρέπει να τσακιστεί αυτός ο ψευτοτρόμος του δυνατού που αποδίδει το δίκιο όπως γουστάρει. Γιατί ΕΤΣΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ. Πρέπει να αλλάξουν μυαλά και γρήγορα μάλιστα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ πάνω απ'όλα.

Και όλα αυτά που λες αποδεικνύουν ότι το βλέπεις οπαδικά το πράγμα. Βλέπεις λοιπόν αυτά που λέω να θίγουν τα συμφέροντά σου. Εγώ αντιθέτως θέλω να συζητάω με ειλικρινή άτομα για την ΑΛΗΘΕΙΑ, για την ΑΛΗΘΕΙΑ των πράγματων ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ.

Να βρω την αλήθεια, πέρα από συμφέροντα.

Ποιά ΑΛΗΘΕΙΑ βρε κατακαημένη Ρούμελη; Την αλήθεια που έχεις φτιάξει εσύ, μέσα στην άρρωστη κεφάλα σου ή την αλήθεια ότι στα σίγουρα σε ξεπέταξαν κάποιοι γονείς προβληματικοί, πιθανόν σαν κι εσένα, και δεν σε έχουν πάει με το ζόρι μέχρι σήμερα σε κάποια κλινική για θεραπεία; Την αλήθεια που επι χρόνια ξερνάς οτι σκατά έχεις μέσα σε αυτό που θεωρείς για μυαλουδάκι ή την αλήθεια που το λογισμικό του φορουμ αυτού δεν υποστηρίζει black list ή που δεν ξέρουν να την βάλουν, ώστε να μην ξαναγράψεις ποτέ σου ξανά εδω μέσα κάτι; Σαν τα υπόλοιπα φορουμ που σε σουτάρανε; Αίντε άρρωστο κουτάβι, ξαναγέμισε πάλι μερικές σελίδες ακομα. Έτσι κι αλλιώς, πάντα κάποιος άλλος θα σε πληρώνει.

19/01/2016, 14:34:55

μπλέκεις πράγματα εντελώς άσχετα μεταξύ τους...και διαρκώς αναμασάς τις κασέτες της χρυσής αυγής και του ορθόδοξου ιερατείου...γενικώς τελείς υπό σύγχυση και επήρεια βλαβερών ιδεολογικών ουσιών...όλα τα προβλήματα, προσωπικά δικά σου και συλλογικά, τα αναγάγεις στους κεφαλαιοκράτες και τους Εβραίους...τα μηνύματά σου δείχνουν άτομο ξοφλημένο, χωρίς προοπτική, που έχει μεταθέσει όλες τις ευθύνες του αλλού...θα ξαναπώ ότι χρειάζεσαι απαραίτητα μία δημιουργική απασχόληση και διέξοδο, ένα κίνητρο για πιο υγιή ζωή και σκέψη...

Με την μετάφραση του Φουλγέντιου τελικά τι έκανες, το έψαξες εκείνο το θέμα της έκδοσης;;

19/01/2016, 23:47:08
quote:
Carmel
Sesostris από ένα απλό search βρήκα αυτό το νήμα από το 2010.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10469

Είσαι και εσύ μέσα σε ρόλο κομπάρσου βέβαια από το λίγο που κοίταξα.

Λες ότι θα σε αφήσω να μου κατεβάσεις copy-paste τις ίδιες παπάτζες ενώ σας έχουν απαντηθεί ξανά και ξανά?

Καταλαβαίνω το αδιέξοδο στο οποίο έχεις περιέλθει Carmel, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό. Μάταια προσπαθείς με τις διάφορες εκτός θέματος αναφορές να ξεφύγης. Το θέμα Carmel εξετάζει τις "Παρερμηνείες της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας". Ούτε τις θυσίες των Λυκαίων, ή των Ανουνάκι, ούτε τον Popper, τον Potter ή το πόκερ. Όσο για τις αναρτήσεις μου, αυτές είναι μέσα στα πλαίσια του θέματος όπως και τα copy-paste, που είναι μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού που πλασάρετε στους αφελείς ως θεόπνευστο, και δεν μπορείς να τα αμφισβητήσης. Αυτός που είναι εκτός θέματος και παπαρολογεί συνέχεια, είναι η εξοχότης σου. Αν αδυνατείς να απαντήσης, είναι καλύτερα να το πης καθαρά και αντρίκια. Με τα κολπάκια και τις υπεκφυγές εσύ ξεφτιλίζεσαι, και κανείς άλλος. Κατάλαβε ότι εδώ μέσα υπάρχουν μέλη σκεπτόμενα που δεν χάφτουν αμάσητα ότι τους λέτε, όπως στο κατηχητικό.

ΥΓ.
Περιμένω απάντηση κι όχι γαργάρες στην ερώτηση που σου έθεσα.

*

19/01/2016, 23:48:03
quote:
Carmel
Sesostris από ένα απλό search βρήκα αυτό το νήμα από το 2010.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10469

Είσαι και εσύ μέσα σε ρόλο κομπάρσου βέβαια από το λίγο που κοίταξα.

Λες ότι θα σε αφήσω να μου κατεβάσεις copy-paste τις ίδιες παπάτζες ενώ σας έχουν απαντηθεί ξανά και ξανά?

Καταλαβαίνω το αδιέξοδο στο οποίο έχεις περιέλθει Carmel, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό. Μάταια προσπαθείς με τις διάφορες εκτός θέματος αναφορές να ξεφύγης. Το θέμα Carmel εξετάζει τις "Παρερμηνείες της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας". Ούτε τις θυσίες των Λυκαίων, ή των Ανουνάκι, ούτε τον Popper, τον Potter ή το πόκερ. Όσο για τις αναρτήσεις μου, αυτές είναι μέσα στα πλαίσια του θέματος όπως και τα copy-paste, που είναι μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού που πλασάρετε στους αφελείς ως θεόπνευστο, και δεν μπορείς να τα αμφισβητήσης. Αυτός που είναι εκτός θέματος και παπαρολογεί συνέχεια, είναι η εξοχότης σου. Αν αδυνατείς να απαντήσης, είναι καλύτερα να το πης καθαρά και αντρίκια. Με τα κολπάκια και τις υπεκφυγές εσύ ξεφτιλίζεσαι, και κανείς άλλος. Κατάλαβε ότι εδώ μέσα υπάρχουν μέλη σκεπτόμενα που δεν χάφτουν αμάσητα ότι τους λέτε, όπως στο κατηχητικό.

ΥΓ.
Περιμένω απάντηση κι όχι γαργάρες στην ερώτηση που σου έθεσα.

*

CarmelΜέλος
20/01/2016, 00:03:03
@DSM

quote:

Σαν λίγο απειλή μου μοιάζει, σαν λίγο ότι έχασες την μπάλα, γενικά έναν πανικό δηλαδή. Χαλάρωσε λίγο. Τρυφερούλη. Δεν είναι ακόμα η ώρα σου για απειλές. Έχουμε άλλες φούριες τώρα.

Γιατί αισθάνεσαι ότι απειλείσαι?

Δεν θέλεις να συναντηθούμε και να μου δικαιολογήσεις από κοντά τους χαρακτηρισμούς που μου έχεις δώσει και τα σεξιστικά που έχεις υπονοήσει?

Αν σε άγχωσε το σούργελο,σούργελο, εσύ μας έφερες και το λήμμα στο λεξικό για να μας πείσεις ότι δεν είναι κάτι προσβλητικό και γι'αυτό το χρησιμοποιώ και εγώ έκτοτε.

Αν σου διέλυσα τους αβάσιμους φόβους σου ελπίζω να συναντηθούμε είτε τα δυό μας είτε να φέρεις και τους φίλους σου από το Club. Άλλωστε βλέπω ότι είστε νυχτερινοί τύποι οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

quote:

Π.χ. μας έκανες υπονοούμενα για επιστήμη,

Όχι, υπονοούμενα είναι τα δικά σου. Εγώ σου έφερα Karl Popper, Richard Feynman και Νίκο Δήμου (όλοι άθεοι παρεπιπτόντως) και δεν σου άφησαν κανένα υπονοούμενο. Δημόσιο ξεβράκωμα που σε αναγκάζει να μου ποστάρεις ακόμα και στις 4 τα ξημερώματα σε ΣΚ και καθημερινές είτε είμαι και εγώ μέσα είτε απουσιάζω.

Παρ'όλα αυτά δεν πείθεις κανέναν τρίτο.

quote:

και δεν ξέρεις τη διαφορά μεταξύ πηγής και παραπομπής.

α) Όταν σαν αντεπιχείρημα στον βραβευμένο αστροφυσικό Robert Jastrow της NASA των τόσων επιστημονικών διακρίσεων που σε πήγε κυριολεκτικά στο φεγγάρι μου φέρνεις links που δείχνουν ότι οι υπάλληλοι της NASA (δηλ. εκτός των επιστημόνων συμπεριλαμβάνεις τηλεφωνήτριες, καθαρίστριες, οδηγούς) είναι χιλιάδες και συνεπώς τι αξία έχει η γραμμένη σε βιβλίο άποψη του ενός από αυτούς,

β) στη λειτουργία της Επιστήμης απορρίπτεις τις θέσεις των Popper και Feynman

καταλαβαίνεις ότι δεν σε παίρνω στα σοβαρά ότι και να γράφεις ακόμα και αν είναι κάποιο σωστό copy-paste σου από τη wiki.

Κοίτα το σεξιστικό ανάλογο πηγών / παραπομπών που ξέρω ότι γουστάρεις και προφανώς δεν ενοχλεί και τη διοίκηση του forum ως τακτική διαλόγου.

Ήρθα για 5 συνεχόμενα βράδυα και στον σφύριξα από 40 φορές. Εσύ από την άλλη δεν ξέρεις καν που μένω.

Λέω εδώ δημοσίως στον σφύριξα 200 φορές.
"Ε, όχι!!!!" ανταπαντάς οργισμένος.

"Είσαι άσχετος περί σεξ" κραυγάζεις.

"Μου τον σφύριξες μόνο για 5 βράδυα, αυτή είναι η σωστή καταμέτρηση άσχετε" καταλήγεις.

Τυπικά εσύ έχεις δίκιο αλλά η πραγματικότητα που είναι η ζημιά στην τρύπα σου που βλέπουμε όλοι δημοσίως δεν αλλάζει όπως και να κάνεις την καταμέτρηση.

Θες μόνο 5 βράδυα?
Θες 40 φορές ανά βράδυ?
Θες 200 φορές συνολικά?

Όταν μόνο έχεις φάει, και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες και δεν έχεις ρίξει ούτε έναν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορείς να το λύσεις έτσι εύκολα όσο και να ξημεροβραδιάζεσαι με την πάρτη μου εδώ μέσα ΣΚ και καθημερινές.

quote:

Όταν σε πήρα χαμπάρι και μίλησα για τη γεωμετρία Riemann, έπαθες ένα ψιλοσόκ και απάντησες για τη ριμάνεια γεωμετρία.

Επειδή το έργο το'χετε ξαναδεί και από άλλους Χριστιανούς εδώ μέσα (όπως έδειξα...γλαφυρά και στον Sesostris) πανικόβλητος ανέφερες ότι θα σας μιλήσω σε λίγο για τη γεωμετρία Riemann. Και όντως όταν έπεσε το βιντεάκι του Δανέζη που στέλνει τον Υλισμό άκλαφτο όντως ανέφερα την εν λόγω γεωμετρία.

Η διαφορά μας είναι ότι εσύ απλά την ξέρεις σαν τίτλο.

quote:

Σε έχει κάνει ρόμπα ο Sesostris με τις παραπομπές του(σε πηγές).

Έχεις κάποιο link διότι μόνο εγώ σας φέρω πηγές και μόνο εγώ σας κάνω ρόμπες.
Εσείς απλά χειροκροτάτε ο ένας τον άλλο για να μετριάσετε την ένδεια επιχειρημάτων και πηγών επιστημονικού κύρους.

Να σημειώσω ότι ο Sesostris συγκεκριμένα από το 2010 (τουλάχιστον) δεν ευτύχησε να κάνει ρόμπα κανέναν Χριστιανό.

Αν θες κάνουμε και διαγωνισμό ποιος θα φέρει τα περισσότερα links με πραγματικά ξεβρακώματα του Sesostris.

Δέχεσαι ή σαν τη συνάντησή μας θα κιοτέψεις?

quote:

Έπαιξα μαζί σου στη χρήση της αγγλικής, κι έκανες το παγώνι.

Αυτά κάνεις και θες να σε πάρουν και στα σοβαρά οι υπόλοιποι πλην Club.

Άκουσον-άκουσον, κατέβασες ένα στιχάκι και μου ζητάς να στο μεταφράσω και επειδή σε γράφω ξέρεις που, με κατηγορείς ότι δεν ξέρω Αγγλικά!!!!

Είναι φανερό ότι σε τσούζουν οι πηγές μου που είναι στ'Αγγλικά και μάλιστα αμετάφραστες αλλά ρε φίλος έλεος με τον τρόπο που διάλεξες να αντιπαρατεθείς!!!!!

quote:

Και πρόσεξε, το πεπόνι παγώνει.Το παγώνι δεν πεπόνει.

Ανδρική συμβουλή. Αυτές τις μαλακίες μην τις λες σε παρέες με γυναίκες διότι θα ξεροσταλιάζεις ξημερώματα των ΣΚ εδώ μέσα ασχολούμενος με την πάρτη μου.

quote:

Σου έκανα πάσα να παίξουμε λατινικά με το Ad Hominem, με το οποίο μας έκανες τα αρχiδια πλανήτες, κι έκανες τον κινέζο.

Αρκέσου στο Ad Hominem όσο είμαστε εδώ μέσα. Όταν συναντηθούμε με το καλό θα παίξουμε και με τα Λατινικά και με ότι άλλο θες δια ζώσης και αν θες να ποστάρουμε και βιντεάκια μετά στο forum.
Οκ?

quote:

Σου έκανα ερωτήσεις για την Ακαδημία, και μου απάντησες με παραπομπή σε ένα site ανώνυμο, στο πουθενά.

α) Η παραπομπή ήταν στα Ελληνικά άρα δεν έπαιζε το παιχνιδάκι με τα Αγγλικά.

β)Δεν σου παρέθεσα αριθμητικά τις πηγές άρα ούτε και από εκεί μπορούσες να πιαστείς για να πεις έστω την ίδια μαλακία.

γ) Δεν ήταν από τα γνωστά απολογητικά site ώστε να κάνεις το κλασικό ad hominem

Άρα τι μπορούσες να πεις σε μια παραπομπή που σε ξεβράκωνε?

Ότι δεν ξέρουμε ποιος αγόρασε το domain name!!!!!

Καταλαβαίνεις πόσο σούργελο είσαι και πόσοι τρίτοι γελάνε με την πάρτη σου? (Ρητορική ερώτηση)

quote:

Σου μιλάω για λουγκροπαπάδες που χαριεντίζονται εντός ορθόδοξων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, και κάνεις το πεπόνι να παγώνει.

Ε, όχι δα. Ξέχασες το αγγούρι που έφαγες και σε ζόρισε?

Άλλη μια για το μεγαλύτερο σούργελο του Club που ξεπέρασε με άνεση ακόμα και τον ΝΙΚΟΜΑΧΟ!!!!!

Μετά από αυτήν τη φωτό θίχτηκες ως....άθεος και άθρησκος και προσπάθησες να πεις κάτι για να σώσεις ότι σώζεται.

Τι να κλάσουν οι παππάδες μας όταν οι ναοί σας έχουν ιερόδουλες, μαστουρωμένες μάντισες, φαλλούς που φιλάτε και προσκυνάτε για την....γονιμότητα και θεούς σε κτηνοβασίες και άλλα όργια?

quote:

Έχεις αντιληφθεί από πόσες πάντες μπάζεις?

Επειδή ο καθένας μπορεί να αντιλαμβάνεται ότι του κατέβει, από κοντά θα δείξουμε με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο από πόσες και ποιες πάντες μπάζει.

Smartphone έχεις για να απαθανατίσεις ωραίες στιγμές ανταπόδωσης εκ μέρους μου των καλών σου λόγων του ευγενικού σου καλωσορίσματος (με το καλημέρα μάλιστα) και των αντικειμενικών χαρακτηρισμών προς το πρόσωπό μου ή λόγω ηλικίας έχεις μείνει λίγο πίσω?

Μη σε νοιάζει πάντως. Έλα εσύ όποτε νοιώσεις άνετα και τα υπόλοιπα θα βρούνε το δρόμο τους.

quote:

Υ.Γ. Έλα, πες πως δεν υπονοούσες κάτι απειλητικό. Μην λήξει αδόξως το συναπάντημά μας. Τρυφερούλη...

Προφανώς και όχι και θα σε παρακαλούσα η πρώτη μας συνάντηση να σου το επιβεβαιώσει και εμπειρικά και να έχεις και οπτικοακουστικό υλικό και για τα υπόλοιπα μέλη που δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν.

20/01/2016, 00:14:41
Carmel

Τρυφερούλη, όλα αυτά γίνονται επειδή ήθελες να γνωριστούμε από κοντά?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

20/01/2016, 00:28:21
Άκου Carmel, εσύ μπορεί να ψάχνεις επιβήτορα εδώ μέσα. Αυτό από εμένα είναι απολύτως σεβαστό. Μπέσα. Σου έχω ξαναπεί όμως, πως δεν ενδιαφέρομαι. Διαχειρίσου το.

Από την άλλη, αν μπαίνεις στη διαδικασία να γράφεις τόσες παπαριές, και με τόση επιμονή, φαίνεται πως η 'ανάγκη σου' βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο. Διαχειρίσου το κι αυτό. Τρυφερούλη.

20/01/2016, 00:34:23
Τι ασυνάρτητο παραλήρημα είναι αυτό Καρμελίτο?

Δεν λες καλύτερα σε κάποιον από τους επιστήμονες της ΟΟΔΕ, ορθό λόγο και επιχειρήματα, να έρθει να αντιπαρατεθεί με το κλαμπ μας?

Κατά προτίμηση φυσικοί, μηχανικοί και προγραμματιστές,Αν δεν υπάρχουν τέτοιοι, ας είναι άλλοι που τουλάχιστον ξέρουν τι είναι επιστημονικός λόγος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

20/01/2016, 00:53:54
Και λίγο πόνο ακόμη Καρμελίτο.

Ναι ο Feynman, είπε αυτά.

Ναι ο εβραίος σοφός είπε για την απειροσύνη του σύμπαντος και της βλακείας.

Ναι ο Δανέζης είπε τα γνωστά.

Το ίδιο και ο Jastrow.

Και λοιπόν?

Μπορείς να μας παρουσιάσεις επιστημονικό έργο των ανωτέρω, με εξισώσεις, πειράματα και αποδείξεις των υπ'αυτών ρηθέντων?

Ασφαλώς όχι.Επειδή δεν μίλησαν σαν επιστήμονες, αλλά σαν απλοί άνθρωπο, με φιλοσοφική χροιά.

Η επιστημονική ιδιότητα ενός ατόμου, δεν καθιστά το άτομο αξιόπιστο σε όλα όσα λέει, παρα μόνον σε αυτά που αφορούν τον επιστημονικό τομέα του και κατόπιν αποδείξεων.Αυτό ισχύει σε ενδοεπιστημονικούς κύκλους.Η υπόλοιπη αδαής μάζα, μπορεί ελεύθερα να τα ερμηνεύει όπως επιθυμεί.

Δεν αποτελούν όμως απόδειξη.

Ετσι Καρμελίτο, γύρνα πάλι στην σπηλιά σου και συνέχισε την ουγκ διάλεκτό σου, με αυτούς που σε αποδέχονται.

Εσώ έχεις απλά ατυχήσει.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 20/01/2016 00:55:17

20/01/2016, 01:09:27
quote:
Ναι ο Feynman, είπε αυτά.

Ναι ο εβραίος σοφός είπε για την απειροσύνη του σύμπαντος και της βλακείας.

Ναι ο Δανέζης είπε τα γνωστά.

Το ίδιο και ο Jastrow.

Εκτός από τον Αινστάιν, και ο Feynman και ο Jastrow ήταν επίσης Εβραίοι. Για το Δανέζη μένει να δούμε...

Γενικώς το ένα τρίτο των καταξιωμένων επιστημόνων και ακαδημαϊκών είναι Εβραίοι! unpistevable...Kαι οι περισσότεροι επιχειρούν να παντρέψουν την επιστήμη με τη θρησκεία (με την Π. Διαθήκη για την ακρίβεια)...

20/01/2016, 01:10:36
Carmel

Επειδή μου έδωσες και μια 'ανδρική(?) συμβουλή', να σου δώσω κι εγώ μία:

Όταν ο άλλος/η σε βλέπει να βγαίνεις με τόσο επιθετική συμπεριφορά, μπορεί και να σε σιχαθεί με την μία. Γενικά, μην δείχνεις με τόσο έντονο τρόπο τις ανάγκες σου. Ένα λουλουδάκι, μια ωραία κουβεντούλα, μια τσαχπινιά, πάντα είναι πιο αποτελεσματικά. Άκου που σου λέω. Τρυφερούλη.

Μάριε, πάρτο αλλιώς. Δεν έχει σχέση με οοδε και τέτοια. Βιώνει μια κάποια απογοήτευση. Σεβάσου το.

20/01/2016, 01:13:18
Kost
quote:
unpistevable

Πες με τώρα κολλημένο, αλλά διαφωνείς πως το unpisteavable είναι πιο δόκιμο?

CarmelΜέλος
20/01/2016, 01:24:54
quote:

quote:
kost μου κάνε ότι σε ξαλαφρώνει.

Απλώς έφερες την εργασία της φοιτήτριας για τη θυσία του ταύρου και την άποψή σου ότι δεν γίνονταν θυσίες και σου έφερα Πλάτωνα (εδώ και ημέρες) και Πλούταρχο (σήμερα).

Άκου Κάρμελ.

1) Η μεταπτυχιακή αυτή φοιτήτρια ξέρει περισσότερα από εσένα στα περί Θεολογίας και Θρησκειών.

Προφανώς, αλλά μιλάγαμε για κάτι συγκεκριμένο και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια για κάτι επίσης συγκεκριμένο αλλά άσχετο μ'αυτό που συζητούσαμε.

quote:

2) στα περί Μιθραϊσμού διάβασα κι άλλα πράγματα για να εκφέρω γνώμη, κι όχι μόνο αυτή.

Γιατί έχεις κολλήσει με τον Μιθραισμό? Ο ναός που αναφέρει ο Σωκράτης μπορεί να ήταν αφιερωμένος όπου ήθελε. Άλλωστε και ο Πλάτωνας αναφέρει ότι δεν υπήρχε νόμος που να επιτρέπει τις ανθρωποθυσίες αλλά αυτές γίνονταν τελικά. Η πραγματικότητα όμως είναι πάντα κάτι διαφορετικό κάθε φορά απ'αυτό που ορίζουν οι νόμοι και οι διατάξεις.

quote:

3) και σημαντικότερον, ένα μικρό μάθημα ιστορίας σαν να μιλάω σε μαθητή.

Η αρχαία ελληνική ιστορία είναι γραμμένη με αίμα. Γεμάτη από πολέμους, σφαγές, άπειρες θυσίες ζώων (έμψυχα όντα είναι κι αυτά, οπότε ας μην κάνουμε γαργάρα τις θυσίες τους) και πολλά άλλα...και ίσως και κάποιες τοπικές ανθρωποθυσίες σε κανά Λυκαίο μεριά.

Πρώτο λάθος.
Ξεχνάς και εσύ ότι ο Πλάτωνας αναφέρει τους εκγόνους του Αθάμαντα άρα μιλάμε και για Θεσσαλία/Βοιωτία μεριά και όχι μόνο Αρκαδία.

quote:

Δηλαδή τι καινούριο να μας πεις τώρα εσύ περί βίας;

Δεύτερο λάθος.
Οι Ανθρωποθυσίες δεν είναι βία αλλά θρησκευτική τελετουργία προς κάποια θεότητα (ακόμα και για τους ίδιους τους θυσιαζόμενους) και ως τέτοια θα πρέπει να είναι "αγνή και άμωμη" άρα μιλάμε για νεαρές παρθένες, παιδιά και όχι "μιαρούς" αλλόδοξους.

quote:

σου τα λέω εγώ όλα μαζεμένα... Όπως με αίμα είναι γραμμένη και όλη η αρχαία ιστορία ανεξαιρέτως. Οι πιο διαβασμένοι φερ'ειπείν θα γνωρίζουν ότι ο πιο φονικός πόλεμος στην γνωστή αρχαία ιστορία είναι ο Ρωμαιο-Ιουδαϊκός (εκεί να δεις ανθρωποθυσίες 500.000 Ελληνο-Ρωμαίων που έκαναν οι Εβραίοι σε Κυρήνη και Κύπρο, στων οποίων τις θρησκείες πιστεύεις).

Εσύ μπορείς να βαφτίζεις ανθρωποθυσίες και τα θύματα πολέμου και ότι άλλο θες αλλά γι'αυτό δεν σου ζήτησα τις προσωπικές σου απόψεις αλλά είτε

α) δικές σου πηγές που να διαβεβαιώνουν ότι δεν τελούνταν ανθρωποθυσίες, είτε
β) τοποθέτηση επί των δικών μου πηγών που αναφέρουν ανθρωποθυσίες

Εσύ αντέδρασες άκομσα σ'αυτό αλλά βλέπεις ότι με τη συνεχή ανάπτυξη προσωπικών απόψεων και ευγενών πόθων υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξη του θέματος.

Το θεωρείς ταμπού μάλλον το συγκεκριμένο θέμα.

quote:

Αυτό λοιπόν που εσύ Κάρμελ κάνεις γαργάρα είναι ότι στο ίδιο αυτό μέρος που γινόντουσαν σφαγές, συνέβη και κάτι εκπληκτικό για πρώτη φορά στην γνωστή ιστορία.

Γαργάρα?
Ε, όχι κύριε καθηγητά! (αφού με θεωρείς μαθητή σου :D)

Γαργάρα είναι να μην τοποθετούμαστε στις πηγές των άλλων και ενώ μιλάει ο Πλάτωνας και για Στερεά Ελλάδα να το προσπερνάμε μόνο με τη φευγαλέα αναφορά στο Λύκαιο.

Για συνεχίστε όμως για να δείτε κ. καθηγητά ότι η μια γαργάρα οδηγεί στην άλλη.

quote:

Για πρώτη φορά άρχισαν κάποιοι άνθρωποι να σκέπτονται ελεύθερα χωρίς τη λογοκρισία των αρχών και χωρίς τον φόβο των ιερατείων.

Είστε σίγουρος κ. καθηγητά.
Να σας θυμίσω ότι ο νόμος περί ασέβειας επέφερε την θανατική ποινή.

Σε απλά ελληνικά θα ήμασταν και οι δύο νεκροί αν είχαμε τα ίδια πιστεύω μας τότε όπως αυτά που έχουμε σήμερα!

Μήπως υποτιμάτε τα ιερατεία της εποχής εκείνης?

quote:

Και έτσι σταδιακά γεννήθηκε το ελληνικό θαύμα της φιλοσοφίας, της τέχνης, της επιστήμης και της δημοκρατίας, που όμοιό του ο κόσμος δεν είδε ποτέ.

Κ. καθηγητά πως εξηγείτε τότε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φιλοσόφων (και όχι μόνον) εξορίστηκαν, δικάστηκαν, καταδικάστηκαν , φυλακίστηκαν και πέθαναν?

Ποιους λόγους και ποιους υπαίτιους αναφέρει ο Διογένης ο Λαέρτιος και άλλες πηγές?

quote:

Παραμίλα εσύ λοιπόν για Πλάτωνες, Παυσανίες, βλέπε όσες ανθρωποθυσίες θες, η ιστορία όμως δεν αλλάζει.

Πόσο βαθειά ανάσα μπορείτε να πάρετε κ.καθηγητά διότι έρχεται τσουνάμι

Ο Διαγόρας ο Μήλιος. Ποιητής και σοφιστής. (5ος αι π.Χ.) Αναφέρεται ως άθεος. Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την ζωή και τα πιστεύω του. Κατέκρινε την ελληνική θρησκεία και ασκούσε κριτική στα ελευσίνια μυστήρια. Οι Αθηναίοι τον κατηγόρησαν για ασέβεια και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη για να αποφύγει την καταδίκη.

"Εύλογα οι Αθηναίοι έκριναν τον Διαγόρα ένοχο για αθεΐα. Όχι μόνο σχολίασε τα Ορφικά μυστήρια, κοινοποίησε τα μυστήρια της Ελευσίνας και

των Καβείρων, τεμάχισε το ξύλινο άγαλμα του Ηρακλή για να βράσει γογγύλια, αλλά και διακηρύσσει καθαρά ότι δεν υπάρχει καθόλου Θεός."

[Αθηναγόρας ο Αθηναίος]

Πρωταγόρας (π. 490 – π. 420 π.Χ.), από τα Άβδηρα της Θράκης, ιδρυτής της σοφιστικής κίνησης. Φίλος του Περικλή και άλλων επιφανών Αθηναίων. Ο Πρωταγόρας έμεινε στην Αθήνα, ως το 411 π.Χ.. Τότε ο Πυθόδωρος τον κατάγγειλε ως άθεο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη για να αποφύγει την καταδίκη. Τα βιβλία του κάηκαν δημόσια. Ωστε απο την αρχαία Αθήνα ξεκίνησε το δημόσιο κάψιμο βιβλίων... Το πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκε βούλιαξε και ο Πρωταγόρας πνίγηκε, σε ηλικία εβδομηντατεσσάρων ετών.

«…Μαθήτευσε κοντά στον Δημόκριτο. Μετά, την εποχή της εκστρατείας του Ξέρξη στην Ελλάδα ήρθε σε επαφή και με τους Μάγους των

Περσών….» «…Η έκφραση της αμφιβολίας από τον Πρωταγόρα αν υπάρχουν ή όχι οι θεοί, νομίζω» [λέει ο Φιλόστρατος] «είναι μια παρανομία που

οφείλεται στην Περσική του εκπαίδευση…» «…Γι αυτό και διώχτηκε από κάθε τόπο από τους Αθηναίους, μερικοί λένε κατόπιν δίκης, άλλοι με

ψήφισμα, χωρίς δίκη. Περνώντας από νησιά σε στεριές, αποφεύγοντας τις Αθημαϊκές τριήρεις, που ήταν κατασπαρμένες σε όλες τις θάλασσες,

βούλιαξε» [και πνίγηκε] «πλέοντας με ένα βαρκάκι»

Ο φιλόσοφος Στίλπων, (360 - 280 π.Χ) απέφυγε την καταδίκη για «αθεΐα» μόνο με ένα λογοπαίγνιο. Λένε πως έκανε για την Αθηνά του Φειδία την ερώτηση: «Η Αθηνά, η κόρη του Δία, ήταν θεός;» του είπαν «ναι» και συνέχισε: «Αυτή όμως δεν είναι του Δία, αλλά του Φειδία». Συμφώνησαν, και τότε συμπλήρωσε: «Επομένως δεν είναι θεός». (Στην ουσία κατηγορούσε τους Αθηναίους για ειδωλολατρία, λατρεία του αγάλματος) Γι' αυτά τα λόγια οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο και δεν τα αρνήθηκε, αλλά είπε πως μίλησε σωστά, γιατί η Αθηνά δεν είναι θεός, αλλά θεά, αφού θεοί είναι οι άνδρες. Ετσι την γλύτωσε…

Διογένης ο Απολλωνιάτης (5ος αι π.Χ.) φιλόσοφος από την Κρήτη, μαθητής του Αναξιμένη. Καταδιώχθηκε για αθεΐα, όπως και ο Αναξαγόρας.

Το κατηγορητήριο του Σωκράτη:

«Εγκληματεί ο Σωκράτης γιατί δεν αναγνωρίζει για θεούς αυτούς που αναγνωρίζει η πόλη

[της Αθήνας] αλλά εισηγείται άλλες, νέες θεότητες.

Εγκληματεί δε, διαφθείροντας τους νέους [με αυτές τις διδασκαλίες]

Αρμόζουσα ποινή: Θάνατος.»

Ο Διογένης ο Απολλωνιάτης (5ος αι π.Χ.) (άλλος Διογένης αυτός) έλεγε πως ο ήλιος είναι μια πορώδης μάζα που μέσα της κυκλοφορεί ζεστός αέρας. Κατ΄αυτόν, ο ζεστός αέρας ήταν ο Πατέρας κάθε Ύλης. Κατ’ αυτόν. Κατά τους υπόλοιπους, ο Ήλιος ήταν θεός και τον δίκασαν για αθεΐα.

Αισχύλος, δραματουργός. (525/4- 456/5 π.Χ.) Κατηγορήθηκε πως αποκάλυψε στα έργα του μυστικά των Ελευσίνιων Μυστηρίων (Ποινή: θάνατος) αλλά αθωώθηκε. (Φαίνεται πως, αντίθετα, αυτός επηρέασε τα Μυστήρια, με τις λιτές στολές των ηθοποιών του, που τελικά αντικατέστησαν τις πολυτελείς στολές που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε, και έκαναν τους Ιεροφάντες να φαντάζουν σαν βασιλιάδες, όπως λέει ο Πλούταρχος) Πάντως, τελικά ο ποιητής υποχρεώθηκε να αυτοεξοριστεί στην Σικελία, όπου και πέθανε. Οι Αθηναίοι έδειξαν να μετανιώνουν γι αυτήν τη συμπεριφορά τους.

Ξενοφάνης ο Κολοφώνιος, Φιλόσοφος (570 – 480 π.Χ.) Κατέκρινε και γελοιοποιούσε την αρχαία θρησκεία. Τόλμησε να πει πως «Ένας θεός μέγιστος μεταξύ των θεών και των ανθρώπων. Καθόλου δε μοιάζει με τους θνητούς στο σώμα ή τη σκέψη» «Οι Αιθίοπες λένε ότι οι θεοί τους είναι μαύροι με κοντή μύτη… Οι Θράκες πως οι δικοί τους είναι γαλανομάτηδες και κοκκινοτρίχηδες.» «αν τα άλογα και τα βόδια είχαν τα χέρια και μπορούσαν να ζωγραφίσουν οι θεοί τους θα ‘μοιαζαν πολύ με άλογα και βόδια.» Διώχθηκε από την πατρίδα του, όταν ο Μήδος εισέβαλε στην Ιωνία το 546/5 π.Χ, κατέφυγε στη Κατάνη της Σικελίας, αλλά κατόπιν πουλήθηκε δούλος, και απελευθερώθηκε σε μεγάλη ηλικία.

Πρόδικος, Κείος, φιλόσοφος
δε φυσικός και σοφιστής, σύγχρονος Δημοκρίτου του Αβδηρίτου. Εν Αθήναις κώνειον πιών απέθανεν, ως διαφθείρων τους νέους. (Λεξ. Σούδας, απόσπάσματα)

Ο Αναξαγόρας ήταν φιλόσοφος και αστρονόμος. Γεννήθηκε στην Ιωνία περί το 500 π.Χ. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και έζησε εκεί επί 30 χρόνια. Επειδή διατύπωσε την θεωρία πως ο ήλιος είναι μια διάπυρη μάζα (Και συνεπώς όχι θεός με το άρμα του) κατηγορήθηκε για ασέβεια και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη, ωστε να αποφύγει την θανατική καταδίκη.

Ο Κριτίας ήταν πολιτικός, φιλόσοφος, ποιητής, και ρήτορας της αρχαίας Αθήνας (403 π.Χ) Το 415 π.Χ. κατηγορήθηκε μαζί με τον Αλκιβιάδη, για την αποκοπή των κεφαλών των Ερμών, ένας διωγμός που θυμίζει τις καλύτερες στιγμές της Ιεράς Εξέτασης, και φυλακίστηκε. Το 407 εξορίστηκε στη Θεσσαλία, αλλά επανήλθε στην Αθήνα το 405. Το 404, μετά την υποταγή της Αθήνας από τη Σπάρτη, εκλέχτηκε ένας από τους "Τριάκοντα Τυράννους". Κατόρθωσε να εξοντώσει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους. Οι θρησκευτικές του δοξασίες πλησίαζαν την αθεΐα.

Φρύνη, Εταίρα. (4ος αι. π.Χ.) Κατηγορήθηκε για ασέβεια, όχι βέβαια γιατί ήταν πόρνη -αυτό ήταν ιερό λειτούργημα συνδεδεμένο με την λατρεία της Αφροδίτης και αποτέλεσε ένα από τα ελαφρυντικά της. Είναι άλλωστε γνωστό το υψηλό πνευματικό επίπεδο των αρχαίων Εταιρών. Μηνύθηκε ως ασεβής, γιατί, οργάνωσε τελετή προς τιμήν ενός θεού της Θράκης, εισάγοντας στην Αθήνα μια ξένη θεότητα ώστε έτσι να διαφθείρει τις νεαρές Αθηναίες. Αθωώθηκε απομένοντας γυμνή και αποσβολώνοντας τους δικαστές, μια ιδέα του ρήτορα Υπερείδη. Πάντως, μετά, αυτό

θεωρήθηκε κόλπο, και παρόμοιες ενέργειες που να προκαλούν συναισθηματικό επηρεασμό των δικαστών απαγορεύτηκαν.

Πλάτων, φιλόσοφος. (427 π.Χ.–347 π.Χ.) Οι περισσότεροι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι προσπαθούσαν να προωθήσουν τις απόψεις τους μέσω μια «φωτισμένης Δεσποτείας», «Τυραννίας» όπως την έλεγαν τότε. Η συνεννόηση με, ή η διαφώτιση, του θρησκόληπτου και συμφεροντολόγου «Δημοκρατικού» όχλου κρίνονταν αδύνατη… Ετσι, ο φιλόσοφος Δίων, μαθητής του Πλάτωνα, έφερε τον φιλόσοφο στις Συρακούσες, όπου ο Πλάτων προσπάθησε να μεταδώσει τις ιδέες του στον Τύραννο Διονύσιο τον Πρεσβύτερο. Μάταιος κόπος… Ο Διονύσιος θεωρούσε τον εαυτό του μεγάλο ποιητή και φιλοξενούσε ποιητές και φιλοσόφους για να τον κολακεύουν, και δεν ανεχόταν τις επικρίσεις τους. Οι δυο άντρες τσακώθηκαν άσκημα, και ο Διονύσιος έδωσε κρυφή εντολή στον πρεσβευτή της Σπάρτης να «περιποιηθεί» τον Πλάτωνα. Ο Σπαρτιάτης, κατά το ταξίδι της επιστροφής, πούλησε τον φιλόσοφο για δούλο στην Αίγινα!!! Από εκεί τον εξαγόρασε ο φιλόσοφος Αννίκερις.

Και σ’ ανώτερα!

Δίων ο Συρακούσιος. (409-354 π.Χ.) Φιλόσοφος. Συγγενής του Τυράννου των Συρακουσών Διονύσιου του πρεσβύτερου, προσπάθησε να τον επηρεάσει με τις φιλοσοφικές του αρχές. Εφερε εκεί και τον δάσκαλό του, τον Πλάτωνα, με συνέπεια την υποδούλωση του Αθηναίου φιλόσοφου. Όταν ήρθε στην αρχή ο Διονύσιος ο νεώτερος, ο Δίων εξορίστηκε. Κατέφυγε στην Αθήνα, όπου αποφάσισε να ανατρέψει τον Τύραννο. Εγινε κανονικός πόλεμος, ο Δίων νίκησε και κατέλαβε την αρχή στις Συρακούσες, τον ανέτρεψαν, αλλά επανήλθε γιατί μετά από αυτόν επικράτησε χάος. Τελικά δολοφονήθηκε από Ζακυνθινούς μισθοφόρους που ήταν στις διαταγές του Αθηναίου Κάλιπου.

Αριστοτέλης, Φιλόσοφος. ( 384 - 322 π.Χ. ) Επειδή ήταν προσκολλημένος στον Αλέξανδρο τον Μέγα, το ιερατείο της Αθήνας, με εκπρόσωπό του τον ιεροφάντη της Ελευσίνιας Δήμητρας Ευρυμέδοντα, και η σχολή του Ισοκράτη, με το Δημόφιλο, κατηγόρησαν τον Αριστοτέλη για ασέβεια ("γραφή ασεβείας"), επειδή είχε ιδρύσει βωμό στον Ερμία, είχε γράψει τον ύμνο στην Αρετή και το επίγραμμα στον ανδριάντα του Ερμία, στους Δελφούς, χρησιμοποιώντας το «ιερό» μέτρο του Παιάνα, που ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα…. Η ποινή ήταν θάνατος! Ο Αριστοτέλης έφυγε για τη Χαλκίδα, προτού γίνει η δίκη του (323 π.Χ.) Ο Ερμίας είχε σκοτωθεί από τους Πέρσες. Ο φιλόσοφος πέθανε λίγο μετά, το 322 π.Χ. στη Χαλκίδα, από στομαχικό νόσημα, μέσα σε θλίψη και μελαγχολία.

Ο Φιλόσοφος Θεόδωρος «ο άθεος», (περ. το 340 - 250 π.Χ.) εξορίστηκε από την Αθήνα και κατέφυγε στην αυλή του Πτολεμαίου, από όπου

φαίνεται πως εξορίστηκε πάλι, και μετά στην Κυρήνη απ´ όπου επίσης εξορίστηκε για να επιστρέψει εκ νέου στην Ελλάδα. Κατηγορήθηκε στον Άρειο

Πάγο για ασέβεια και αθεΐα αλλά αθωώθηκε με την παρέμβαση του Δημητρίου του Φαληρέως.

Αρίσταρχος ο Σάμιος, Αστρονόμος και μαθηματικός. (310-περ.230 π.Χ.) Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που ανακάλυψε πως η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ηλιο, και δηλώνουμε με θράσος πως «Αυτό πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες», «ξεχνώντας» πως μετά τον Αρίσταρχο υιοθετήθηκε το Γεωκεντρικό σύστημα του Πτολεμαίου, και κανείς άλλος δεν υποστήριξε την θεωρία του Αρίσταρχου. Ουσιαστικά δηλ. είχε την ανάλογη αντιμετώπιση με τον Γαλιλαίο. Μάλιστα, κατηγορήθηκε και ως «Ασεβής» προς τους θεούς: "Ο Κλεάνθης, [φιλόσοφος] πίστευε ότι ήταν το καθήκον των Ελλήνων να καταδικάσουν τον Αρίσταρχο τον Σάμιο με την κατηγορία ότι έβαζε σε κίνηση την εστία του Σύμπαντος [δηλ. τη Γη] και έτσι διαταράσσει την ηρεμία των θεών: «Ως κινών την του κόσμου εστίαν καί ταράσσων την των Ολυμπίων ηρεμίαν» (Πλούταρχος)»

Και να φανταστείς ότι σου αντέγραψα μόνο τις περιπτώσεις περί αθείας που βρήκα εδώ

https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home/diogmoi-archaion-philosophon-kai-syngrapheon

καθώς εκεί μπορείς να δεις άλλες τόσες και για άλλους λόγους (κυρίως πολιτικούς).

Καταλάβατε κ.καθηγητά πως η μια γαργάρα οδηγεί στην άλλη και όλες μαζί σ'ένα υπέροχο ροζ συννεφάκι που δεν έχει τελικά καμία σχέση με την πραγματικότητα?

Πιο προσεκτικός την άλλη φορά κ.καθηγητά!

20/01/2016, 01:30:11
Τι μαλάκας!!!!!!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

20/01/2016, 01:30:24
Kost

Πρόταση κάνω, μην την πάρεις τοις μετρητοίς, πέστου από τώρα πως δεν ενδιαφέρεσαι. Αγριεύει πολύ και παραλογίζεται με τις απορρίψεις. Ο τρυφερούλης.

20/01/2016, 01:35:40
Επίσης, από το ίδιο περίφημο site, που μας παρέθεσε ο τρυφερούλης, αλιεύω κι αυτό το άρθρο:

https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home/e-troia-mia-ioudaiophoinikike-apoikia

Με λίγα λόγια: Η ΤΡΟΙΑ . ΜΙΑ ΙΟΥΔΑΙΟΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ

Άμα κακιώσει η γκόμενα...

20/01/2016, 01:44:04

Άσε ρε Κάρμελ, εγώ ο ίδιος έχω γράψει παλιότερα για τις ανθρωποθυσίες που περιγράφονται στην Ιλιάδα, τους Τρώες που θυσιάζει ο Αχιλλέας...για τον Πλάτωνα να δεις τι έχω πει...βρήκες και συ άτομο τώρα...

Και το'χουμε πει, το θέμα των ανθρωποθυσιών είναι αινιγματικό, υπάρχουν όντως κάποιες αναφορές για τον ελλαδικό χώρο αλλά είναι μεμονωμένες και δεν υποστηρίζονται από αλλού. Αν εσύ θες να βλέπεις παντού ανθρωποθυσίες βλέπε τες, και χέστηκα κιόλας να σε πείσω...ώχου...

Επίσης δεν είπα ότι δεν υπήρχε λογοκρισία και ιερατείο, είπα όμως ότι εκεί συνέβησαν τεράστιες πνευματικές υπερβάσεις...οι οποίες προφανώς έγιναν σε αντίσταση όλων αυτών. Εάν εσύ τώρα νομίζεις ότι φανταζόμαστε την αρχαία Ελλάδα ως έναν ειδυλλιακό παράδεισο τότε δεν πας καλά...

Επίσης πολλοί Έλληνες εκδιώχτηκαν (διότι είπαμε, υπήρχε απίστευτη πολυφωνία, άμιλλα αλλά ΚΑΙ λογοκρισία και διώξεις), αλλά και πάρα πολλοί τιμήθηκαν και δοξάστηκαν...και βαριέμαι να φτιάξω ανάλογη λίστα.

20/01/2016, 01:59:17
Θα ήθελα να παρακαλέσω τους αγαπητούς συμμετέχοντες να αποφεύγουν τις προσωπικές επιθέσεις και τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

In anticipation of my resurrection...