- Ιλλουμινατοι - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
υπάρχει για να μην εννοούν οι αμύητοι...Υπάρχει από τη φύση του
αποκρυφισμού και από τη φύση όσων θέλουν κάτι κρυφό και συνήθως
όχι καιτόσο αποδεκτό για το σύνολο...
quote:
"Για σένα φίλε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ η αλήθεια είναι συμβολική; γιατί
εγώ ξέρω ότι συμβολική χρησιμοποιούν ΄μονο οι μυστικιστές κι
όσοι εχουν κάτι να κρύψουν... Μια αλήθεια που είναι φως πιστεύεις οτι έχει ανάγκη να κρυφτεί;"
Κι εγώ νόμιζα ότι η Βίβλος είναι γεμάτη συμβολισμούς!
Οι προφήτες , ο Ιησούς και ο Ιωάννης της αποκάλυψης μιλούσαν συμβολικά;
Τι είχαν να κρύψουν;
Φιλικά Γιάννης
δεν είναι συμβολικά, αλλά αληθινά... Άλλοι έχουν συμβολικότητα
γιατί δεν έχουν ουσία...Ο χριστιανισμός είχε συμβολισμό
μόνο για να μεταφέρει υψηλά νοήματα αγάπης, όχι για να
κρύψει κατι,΄οπως κάνουν άλλοι...
του αποκρυφισμού
και δέχομα ότι διαφωνείς μαζί του, άλλους εννοούσα και
αυοί δεν αντέδρασαν...
ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ....
ΕΙΔΟΜΕΝ....
........
......
....
...
..
.
ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΔΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτσι πληροφοριακά και αυτό...
Αυτό δεν είχε ως αποτέλεσμα την εισχώρηση των οπαδών του σε μασονικές στοές;
Αν ναι, δεν τις "καπέλωσαν" με αποτέλεσμα τη σταδιακή αλλοίωσή τους προς όφελος των ιλλουμινάτι;
Εκφράζω απορία μ' αυτό, διότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα "Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών", είναι δικό τους έργο, δηλωτικό των επιθυμιών των στόχων και των μεθόδων τους, για κυριαρχία στον πλανήτη...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Βέβαια το "ενδιαφέρον" τους είναι πολύ σχετικό και μάλλον για ειδικά γούστα...
Ίσως το έχεις βρει κι εσύ, αλλά και οι δύο έχουν συμπεριληφθεί σε έναν κατάλογο που τιτλοφορείται(σε ελεύθερη μετάφραση): "Το Top 10 των ταινιών που είναι τόσο πολύ κακές που γίνονται... καλές!"
Για την ακρίβεια δεν είχα συναντήσει, νομίζω, έως τώρα ταινία με τόσο χαμηλή βαθμολογία στο IMDB όσο το Troll 2... 2.2/10 !! Πραγματικά τόσο κακή που... εντυπωσιάζει!
Και εξάπτει την περιέργεια!
- Troll (1986)
- Troll 2 (1990)

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
οποτε, προσπαθει με διαφορετικο τροπο να σε "προσεγγισει"

Αν και τα θέματα όντως χιλιάδες, εντούτοις ελάχιστες φορές μπορεί να έχει συμβεί σε αναζήτησή μου μέσα στο esoterica.gr να μη συναντήσω την "ετικέτα"...
Προσωπικά με χαλάνε οι "ετικέτες" αλλά δεν είναι δική μου δουλειά αυτό!!!
Εν πάση περιπτώσει, τί έχουνε τα καημένα τα τρολάκια και τα στιγματίζουμε??? Γιατί τρολ/τρολλινγκ και όχι κάπως αλλιώς? Πάντως ο χαρακτηρισμός αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος!!
Σε Τί αναφερόμαστε όταν λέμε Τρόλ???
Το παρακάτω τραγούδι είναι για ένα.... "Τρολ"..
Lyrics
"Translation:
Sir Mannerlig
Early one morning before the sun did rise
And the birds sang their sweet song
The mountain troll proposed to the fair squire
She had a false deceitful tongue
Sir Mannelig, Sir Mannelig won't you marry me
For all that I'll gladly give you
You may answer only yes or no
Will you do so or no
To you I will give the twelve great steeds
That graze in a shady grove
Never has a saddle been mounted on their backs
Nor had a bit in their mouths
To you I will give the twelve fine mills
That stand between Tillo and Terno
The mill stones are made of the reddest brass
And the wheels are silver-laden
To you I will give the gilded sword
That jingles from fifteen gold rings
And strike with it in battle as you will
On the battlefield you will conquer
To you I will give a brand new shirt
The lustrous best for to wear
It is not sewn with needle or thread
But crocheted of the whitest silk
Gifts such as these I would gladly receive
If you were a Christian woman
But I know you are the worst mountain troll
From the spawn of Necken and the devil
The mountain troll ran out the door
She wailed and she shrieked so loudly
"Had I gotten that handsome squire
From my torment I would be free now""
Καλωσόρισες!!!
Και καλημέρες σε όλους........

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
quote:
Εν πάση περιπτώσει, τί έχουνε τα καημένα τα τρολάκια και τα στιγματίζουμε??? Γιατί τρολ/τρολλινγκ και όχι κάπως αλλιώς? Πάντως ο χαρακτηρισμός αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος!!Σε Τί αναφερόμαστε όταν λέμε Τρόλ???
το λεει εδω...
εξαλλου, ειναι σαν τα "καλλικαντζαρακια"... ή μπορεις και να τα πεις Orcs (βλεπε Lord of the Rings)

Εν πάση περιπτώσει, τί έχουνε τα καημένα τα τρολάκια και τα στιγματίζουμε???
Τα Τρολλ της σκανδιναβικής μυθολογίας, αγαπητή simori, "δεν έχουν απολύτως τίποτα" φυσικά! Τα βρίσκουμε ενδιαφέροντα, χαριτωμένα ακόμη... και τα αγαπάμε!! (λέμε τώρα...
)

- Για τα μυθικά Τρολλ κοιτάξτε εδώ(en.Wikipedia): (nordic)Troll
Με τα "άλλα" τρολλ όμως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα...
- Για τα διαδικτυακά Τρολλ, Πληροφορίες εδώ(en.Wikipedia): Troll (Internet)
Ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα σε αυτή την σελίδα, μπορεί κάποιος να βρει πως παρότι το ουσιαστικό Τroll όντως προέρχεται από το πλάσμα της βόρειας Μυθολογίας, το ρήμα troll (και κατ'επέκταση το trolling) αναφέρεται σε μία μέθοδο ψαρέματος η οποία μοίαζει (ή είναι ταυτόσημη) με τη γνωστή μας "συρτή". Το παλαιότερο καταγεγραμμένο παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς/δραστηριότητας στο Διαδίκτυο είναι από το 1992 ενώ παλαιότερες (και στρατιωτικές) χρήσεις του όρου αναφέρονται σε "προσχεδιασμένες δράσεις που σκοπό έχουν να προκαλέσουν μία συγκεκριμένη αντίδραση"...
Νομίζω πως έγινε εμφανές, ειδικά με τη "δραστηριότητα" των πρόσφατων μηνών, πως η διαδικτυακή αυτή "συρτή" είναι ικανή να βγάλει "καλή ψαριά"! Αλλοίμονο στα ανυποψίαστα "ψαράκια"...
- Συμπληρωματικά μπορεί κάποιος να διαβάσει κι εδώ(en.Wikipedia): Internet meme(περί διαδικτυακών μιμιδίων)
- Πολύ σχετικό και το πρόσφατο βιβλίο του, ελληνικής καταγωγής, καθηγητή ιατρικής Κοινωνιολογίας στο Harvard, Nicholas A. Christakis, Συνδεδεμένοι(εκδόσεις Κάτοπτρο).
Υπάρχουν ιδέες, τάσεις, συμπεριφορές που διαδίδονται αυτόματα, ανοργάνωτα και απροσχεδίαστα μέσα από/σε τα κοινωνικά δίκτυα και παίζουμε όλοι κάποιο ρόλο σε αυτές τις διεργασίες, ασυνείδητα ή συνειδητά (άρα υπάρχουν και εν'δυνάμει ευθύνες ενίοτε).
Πάντως, φίλη simori, λες κάποια πράγματα στο μήνυμά σου που δεν μπορώ να τα καταλάβω:
Βασικά πιστεύω ακριβώς το αντίθετο..
Αν και τα θέματα όντως χιλιάδες, εντούτοις ελάχιστες φορές μπορεί να έχει συμβεί σε αναζήτησή μου μέσα στο esoterica.gr να μη συναντήσω την "ετικέτα"...
- Το "αντίθετο" από τι;;
- Σε ποια "ετικέτα" αναφέρεσαι;
Αν θέλεις, διευκρίνησε σε παρακαλώ. ![]()

----------------------
Σχετικά με αυτό που ρωτάς
quote:
Πάντως, φίλη simori, λες κάποια πράγματα στο μήνυμά σου που δεν μπορώ να τα καταλάβω:
Βασικά πιστεύω ακριβώς το αντίθετο..
Αν και τα θέματα όντως χιλιάδες, εντούτοις ελάχιστες φορές μπορεί να έχει συμβεί σε αναζήτησή μου μέσα στο esoterica.gr να μη συναντήσω την "ετικέτα"...- Το "αντίθετο" από τι;;
- Σε ποια "ετικέτα" αναφέρεσαι;Αν θέλεις, διευκρίνησε σε παρακαλώ.
Παραθέτω το παρακάτω...
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
θα ήθελα λίγη βοήθεια σχετικά με την απόφασή μου να συμμετέχω εδώ...προκειμένου να αποφασίσω, προσπαθώ να καταλάβω λίγο καλύτερα πως επιλέγουν οι συμμετέχοντες στον παρόντα χώρο να συνδιαλέγονται κλπ...
διάβασα ένα τοπικ, και έπεσα πάνω σε διάφορα "μεταφέρθηκε" κλπ, χωρίς να είμαι σε θέση να δώ που μεταφέρθηκε, τι, και απο ποιόν...
καθώς και τον χαρακτηρισμό "troll", φαινομενικά αυθαίρετα, όπως μπορώ να το αντιληφθώ...
--------------------------------------------------------------------------------Αίολος : Υπάρχουν χιλιάδες σελίδες να διαβάσεις και να καταλάβεις ότι θέλεις. Επάνω στις 10 των troll έπεσες;
Κάτι δεν στέκει λογικά, ή κάνω λάθος;
Δεν μας τα λες καλά φιλαράκο....
Απαντώ σε αυτό που αναφέρει ο φίλος Αίολος, θέλοντας να πω πως δεν χρειάζεται να κάνει κανείς διατριβή επάνω στα θέματα/σελίδες του φόρουμ για να πετύχει κάποιες από τις σελίδες που ο θεματοθέτης αναφέρει, μία επιφανειακή ματιά φτάνει, φαντάζομαι!!
Και γενικά αναφέροντας ας μη μας πιάνει "trollphobia"...
Πάντως ασχέτως με όλα τα προηγούμενα, η κοινωνία είναι γεμάτη με δαχτυλοδειχτούμενες περιπτώσεις και ανθρώπους.
Τα πάντα ερμηνεύονται με βάση "συγκεκριμένης λογικής".. οι χαρακτηρισμοί δίνονται πολύ εύκολα και φυσικά αυτό συμβαίνει και εδώ μέσα, ως μικρογραφία της κοινωνίας που ζούμε.
Κλίκες ή συμπάθειες αν θέλετε να το πω που παραγκωνίζουν και καμιά φορά ευνουχίζουν ανθρώπους, αναφέρομαι γενικά.. πιστεύετε πως δεν συμβαίνουν???
Δεν είμαι υπέρ του να ανεχόμαστε άσχημες συμπεριφορές, προσωπικά δεν θα μου άρεσε να με στόλιζαν με διάφορα κοσμητικά επίθετα, όπως και κανέναν, αλλά τουλάχιστον να έχουμε την ωριμότητα να καταλαβαίνουμε πως έχουμε μερίδιο ευθύνης.. υπάρχουν όμως και πολλά που στολίζουν καθημερινά τον άνθρωπο και εδώ μέσα αν θέλετε, χωρίς λεκτικές "επιθέσεις"!!
Ξέρω την ανεχτικότητα που έχει το συγκεκριμένο φόρουμ και καταλαβαίνω πως δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι ευχαριστημένοι ούτε θα μπορούσατε να ευχαριστήσετε τους πάντες, αναφέρομαι στη συντονιστική ομάδα, αλλά σαν μια μικρή κοινωνία έχει μερίδιο ευθύνης για τα τρολλ που το μαστίζουν!!!
Έχω δει ανθρώπους που τους στολίζουν συχνά πυκνά με "βαριά" επίθετα και όμως έχουν το θάρρος και συνεχίζουν, ε το λοιπόν δεν είναι όλοι έτσι, ούτε θέλουν να γυρίσουν και το άλλο μάγουλο!!
Δεν θέλω να χαρακτηρίσω κανέναν ούτε και να αναφέρω ονόματα και καταστάσεις, ό,τι είναι το κρατάω για τον εαυτό μου, εξάλλου δεν μπορεί να είμαι παρόν σε όλα, απλά βλέπω και αν θέλω συμμετέχω!!!
Προσωπικά δεν θα μιλούσα ποτέ άσχημα σε κάποιον, είναι η αρχή μου, από τις λίγες που έχω, όπως δεν το έχω κάνει τόσα χρόνια που είμαι μέλος, σχεδόν από την αρχή της ζωής του φόρουμ, αν και όχι πάντα ενεργό και δεν έχω αλλάξει ποτέ account για να ξεγελάσω κάποιους!!
Πόλύ φιλικά σε όλους!!!!

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
Θα ήθελα να πω τη γνώμη μου και πάνω σε κάποια άλλα σημεία του μηνύματός σου, όμως πριν από αυτό -και χωρίς καμία διάθεση παρεξήγησης:
Πραγματικά, δηλαδή εσύ δεν βρίσκεις κάτι περίεργο στο παρόν θέμα;;

----------------------
quote:
Άχουτσου τι ωραία τρολλάκια!!!

----------------------