ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πιστεύετε στο Θεό? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πιστεύετε στο Θεό? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

galadriel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
05/09/2005, 18:10:50
quote:
μήπως για να "καταλάβει" κάποιος τον θεό πρέπει να αφήσει τα βιβλία και τις γνώσεις του στην ακρή και να κοιτάξει γύρω του και μέσα του?

για την ακρίβεια θα πρέπει (κακό ρήμα για οτιδήποτε αφορά το Θεό) να παραιτηθεί κάθε προσπάθειας να "καταλάβει" το Θεό

θα έλεγα μάλλον πως θα πρέπει (ξανά αυτό το άστοχο ρήμα) να αφεθεί να "καταληφθεί" απ' Αυτόν....

Galadriel

in God we trust

06/09/2005, 07:54:07
quote:
μήπως για να "καταλάβει" κάποιος τον θεό πρέπει να αφήσει τα βιβλία και τις γνώσεις του στην ακρή και να κοιτάξει γύρω του και μέσα του?

Το έκανα, αγαπητή μου, κι εκεί βρήκα εμένα και μόνο εμένα....

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Impious VarmintΜέλος
06/09/2005, 18:43:51
Και λεω εγω σαν δικηρορος του διαβολου,μηπως πρεπει να ψαξουμε γυρω μας και γενικα να ψαχθουμε για να βρουμε αν υπαρχει και να αφησουμε κατα μερος τις εσωτερικες αναζητησεις διοτι δεν θα βρουμε τιποτα περα απο τον εαυτο μας και θα μπερδευτουμε περισσοτερο.Η απο την αλλη θα πουμε οτι νιωσαμε τον θεο ετσι για να 'χουμε να λεμε.

Impious Varmint

06/09/2005, 20:06:48

Impious Varmint η αποχή από τις εσωτερικές αναζητήσεις είναι αυτή που οδήγησε την Ανθρωπότητα στην κατάντια που είναι σήμερα...

...αλλά ακόμη κι αν βρούμε μόνο τον εαυτό μας, καλό θα μας κάνει γιατί τον έχουμε χάσει κι αυτόν...

Το "για να έχουμε κάτι να λέμε" εύκολα θα ξεφτίσει μπροστά στο πραγματικό αίσθημα, γιατί κάποια στιγμή τα "μάτια" μας θα αντικρύσουν το Θεό... ακόμη κι αν είναι η τελευταία στιγμή... λυπάμαι πραγματικά τον άνθρωπο που θα έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και θα καταλάβει ότι έζησε μια ζωή άδεια και ψεύτικη... χαραμισμένη...

.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως

ΣπαρτιάτηςΝέο Μέλος
06/09/2005, 20:32:35
Aπαντώντας στο ερώτημα της θεματοθέτριας εχω να πω το εξης :

Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα Παντοκράτορα, Ποιητήν ουρανού και γής, ορατών τε πάντων και αοράτων.
Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιό του Θεού, τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων, φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα ού ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί, δι ού τα πάντα εγένετο.
Τον δι ημάς τους ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρία κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα.
Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα.
Και αναστάντα την τρίτη ημέρα, κατά τας Γραφάς.
Και ανελθόντα εις τους ουρανούς, και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, ού της Βασιλείας ούκ έσται τέλος.
Και είς το Πνεύμα το Άγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των προφητών.
Είς Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν, και Αποστολικήν Εκκλησίαν.
Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών.
Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών.
Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος.

Αμήν.

-----------------------------
Ω ξείν, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κοίμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι

Edited by - Σπαρτιάτης on 06/09/2005 20:53:32

GDS1Μέλος
07/09/2005, 13:02:13
Και μια και το ρίξαμε στο άσμα

"Well I don't want no Jesus freak to tell me what it's all about
No black magician telling me to cast my soul out
Don't believe in violence, I don't even believe in peace
I've opened the door now my mind has been released

Well I don't want no preacher
telling me about the god in the sky
No I don't want no one to tell me
Where I'm gonna go when I die
I wanna live my life, I don't want people telling me what to do
I just believe in myself, 'cause no one else is true

.
.
.
.

So believe what I tell you, it's the only way you'll find in the end
Just believe in yourself - you know you really shouldn't have to pretend
Don't let those empty people try to interfere with your mind
Just live your life and leave them all behind"

Από το Δίσκο Vol 4, τραγούδι Under the Sun και συγκρότημα τους ΘΕΟΥΣ BLACK SABBATH

ΑΜΗΝ

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

tassos_tsiftsisΝέο Μέλος
10/09/2005, 12:38:13
quote:

Impious Varmint η αποχή από τις εσωτερικές αναζητήσεις είναι αυτή που οδήγησε την Ανθρωπότητα στην κατάντια που είναι σήμερα...

...αλλά ακόμη κι αν βρούμε μόνο τον εαυτό μας, καλό θα μας κάνει γιατί τον έχουμε χάσει κι αυτόν...

Το "για να έχουμε κάτι να λέμε" εύκολα θα ξεφτίσει μπροστά στο πραγματικό αίσθημα, γιατί κάποια στιγμή τα "μάτια" μας θα αντικρύσουν το Θεό... ακόμη κι αν είναι η τελευταία στιγμή... λυπάμαι πραγματικά τον άνθρωπο που θα έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και θα καταλάβει ότι έζησε μια ζωή άδεια και ψεύτικη... χαραμισμένη...

.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός

εγω προσωπικα πιστευω μονον στον εαυτο μου
οι εκκλησιες ολου του κοσμου μας παρουσιαζουν ενα θεο τιμωρο
ελαχιστα ομως προβατα αναρωτηθηκαν το γιατι...
και οσα βρηκαν την απαντηση την κρατησαν για τον εαυτο τους και εγιναν τσομπανοσκυλα προσεχοντας το υπολοιπο κοπαδι να μην ξεστρατισει
ολες οι θρησκεις ειναι παρακλαδια μιας θρησκειας που δημιουργηθηκε στη βαβυλωνα οταν αυτη ακμαζε...
αργοτερα αυτη η θρησκεια περασε στην Αιγυπτο
και το γνωστο διδυμο παναγιας - χριστου ηταν τοτε το διδυμο ισιδας - ωρου
μαλιστα η ισιδα παραστανοταν ορθια κρατωντας το παιδι της στην αγκαλια της
σας θυμιζει τιποτα;
το αιγυπτιακο συμβολο του ηλιου (ενα ημικυκλιο με ακτινες) περιτριγυριζε τα προσωπα των αιγυπτιακων θεων...
μετεπειτα εξελιχθηκε σε φωτοστεφανο
και τωρα κατι αλλο:
οι εβραιοι δεν εζησαν ποτε στην αιγυπτο!
η φυλη τους καταγεται απ τα ουραλια...
η δηθεν αιχμαλωσια και εξοδος απο την αιγυπτο γραφτηκε την περιοδο που ηταν σκλαβοι στη βαβυλωνα μπας και παραδειγματηστουν
αυτο ειναι πολυ σημαντικο γιατι πανω σ' αυτη την ιστορια βασιστηκε ο χριστιανισμος...
αναρωτηθηκατε ποτε γιατι ολες οι μεγαλες θρησκειες δημιουργηθηκαν στην ανατολη (εβραισμος, χριστιανισμος, μουσουλμανισμος) και πουθενα αλλου;
η απαντηση ειναι απλη:
ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΡΙΖΕΣ
δεν θελω να το τραβηξω πολυ αλλα ακομα και σημερα αν βρεθει ενας υπερανθρωπος με διαφορα χαρισματα αλλοι θα τον θεοποιησουν και αλλοι θα στραφουν εναντιον του.
το πιο πιθανο ειναι να επικρατησουν αυτοι που τον πιστεψαν καθως το περασμα του χρονου και η σωστη προπαγανδα προωθουν οτιδηποτε.
εδω λοιπον πρεπει να αναφερω οτι τα χρονια που εζησε ο χριστος υπηρχαν τουλαχιστον σαραντα ιστορικοι...κανενας δεν αναφερει τιποτα εστω μια παραγραφο
πιστευω πως τα ευαγγελια γραφτηκαν απο τον ΠΛΙΝΙΟ και τον ΑΝΙΨΙΟ του (θυμηθειτε το αχωριστο διδυμο Πετρου και Παυλου που εκτελεστηκαν στη Ρωμη) οι οποιο εκτελεστηκαν κατ εντολη του ΝΕΡΩΝΑ...
ακομα κι αν τα ευαγγελια ειναι εγκυρα ποιος εχει το δικαιωμα να τα χαρακτηριζει εγκυρα ή ακυρα (αποκρυφα);
αυτη η αποφαση παρθηκε στην ΤΟΠΙΚΗ συνοδο της Νικαιας τον 4ο αιωνα
ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ Ψ Η Φ Ι Σ Α Ν για το ποια ευαγγελια ειναι εγκυρα και ποια οχι. εκαναν επισης και μερικες "διορθωσουλες"
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;
ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ...
ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΥΡΗΞΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ...!!!
ολες οι θρησκειες δημιουργηθηκαν για τον ελεγχο του κοσμου
οσες περισσοτερες τοσο μεγαλυτερα προβληματα διχονοιας θα δημιουργουσαν
και το πετυχαν!!!
σκεφτητε μονο ακομα κι απ την απαρχη της ανθρωπινης ιστοριας ποσο στενη ηταν η σχεση ιερατειου και πολιτειας
αυτα
ελπιζω να σας κουρασα
αλλα πιστευω οτι αξιζε τον κοπο

10/09/2005, 12:51:47
Πρώτα απ' όλα, μιας που είσαι νέο μέλος tassos_tsiftsis να πω καλώς μας ήρθες...

...δεν έδειξες όμως την κατάλληλη προσοχή στο θέμα...

Στο εισαγωγικό σημείωμα ήμουν σαφέστατη, Δεν μιλάμε για θρησκείες, μιλάμε μόνο για το θεό...

Ευχαριστώ για την σημμετοχή σου...

.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ο Λόγος και το Πυρ
Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ

Ανάβω γίνομαι πυρσός

10/09/2005, 13:10:54
Είναι δυνατόν να μου εξηγήσει κάποιος γιατί αντιλαμβάνεται το Θεό των Χριστιανών ως τιμωρό;;

Είμαι περίεργος να δω λοιπόν που βασίζετε την αντίληψή σας αυτή.

Φιλικά όπως πάντα

10/09/2005, 13:40:56
Ψηλός
<<Είναι δυνατόν να μου εξηγήσει κάποιος γιατί αντιλαμβάνεται το Θεό των Χριστιανών ως τιμωρό;;>>

1)την τιμωρια που επεβαλε στους πρωτοπλαστους

2)τον κατακλυσμο που προκαλεσε γιατι καποιοι αγγελοι του πηγαν με της γυναικες των ανθρωπων
αποτελεσμα του κατακλυσμου πνιγμος και των βρεφων

3)το σφαξιμο των νηπιων των αιγηπτιων

4)το σφαξιμο απο τον μωυση μετα απο αντολη του αυτων που θελησαν να λατρεψουν αλλον θεο και οχι τον γιαχβε

5)το φαγωμα μικρων παιδιων απο δυο αρκουδες που εστηλε ο γιαχβε
μετα απο παρακληση του προφητη του γιατι κοροιδεψαν την φαλακρα του

6)η καταστροφη των εθνων απο την γη που γιαχβε εχει <<δωρησει>> στους δικους του

αυτα τα λιγα για αρχη νομιζω οτι αρκουν

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Edited by - gigenis on 10/09/2005 13:41:47

10/09/2005, 13:48:55
Αν απεύφευγες τη γνωστή σου τακτική, και παρέθετες τα κείμενα όπου υπάρχουν οι φτιαχτές κατηγορίες σου, πιστεύω θα ήταν καλύτερα!!

Όχι κόψε ράψε αλλά πάρε λιγο από πιο πάνω και λίγο από πιο κάτω από αυτό που θες να πεις!

****Κι αν πάμε λίγο και στο θέμα που άνοιξες για τους διωγμούς των Χριστιανών, πιστεύω, και χρησιμοποιώντας τη λογική σου, σωστά τους τιμώρησε αφού παρέβησαν τις εντολές Του, έτσι δεν είναι;; Αυτή δεν είναι η λογική σου;; Αυτό δεν προσπαθείς να δείξεις με το θέμα που άνοιξες;;;

Εσύ πρέπει να συμφωνείς με την τακτική του Θεού που παρουσιάζεις, εφόσον φτάνεις σε σημείο να δικαιολογείς τις σφαγές των Χριστιανών που δεν έφταιξαν και σε τίποτα, άρα δικαιολογημένα έκανε ο Θεός που παρουσιάζεις, εφόσον παρέβησαν τις εντολές του, έτσι;;;;;;;;;

Φιλικά όπως πάντα

10/09/2005, 14:26:23
ψηλουλη παντα παραθετω τις πηγες μου
αφου θες πηγες οριστε

γενεση κεφ 3
γενεση κεφ 6
εξοδος κεφ 11-12
εξοδος κεφ 32
β βασιλεων(η βασιλειων δ) κεφ 2 στοιχ 23-24
αριθμοι κεφ 33 στοιχ 50

<<****Κι αν πάμε λίγο και στο θέμα που άνοιξες για τους διωγμούς των Χριστιανών, πιστεύω, και χρησιμοποιώντας τη λογική σου, σωστά τους τιμώρησε αφού παρέβησαν τις εντολές Του, έτσι δεν είναι;; Αυτή δεν είναι η λογική σου;; Αυτό δεν προσπαθείς να δείξεις με το θέμα που άνοιξες;;;>>

<<Εσύ πρέπει να συμφωνείς με την τακτική του Θεού που παρουσιάζεις, εφόσον φτάνεις σε σημείο να δικαιολογείς τις σφαγές των Χριστιανών που δεν έφταιξαν και σε τίποτα, άρα δικαιολογημένα έκανε ο Θεός που παρουσιάζεις, εφόσον παρέβησαν τις εντολές του, έτσι;;;;;;;;;>>

1)το τι εκαναν οι χριστιανοι και τημωριθηκαν εχει φανει μονο καποιος παρωπιδακιας δεν το εχει δει

2)υπαρχει μια μεγαλη διαφορα στην μια περιπτωση εχουμε οργανομενο κρατος και καποιους ταραξιες που σκοπο εχουν να σπανε και να καταστρεφουν
στην αλλη περιπτωση εχουμε καποια ατομα που το μονο που εκαναν ηταν να πιστευουν σε καποιον αλλο θεο η να ειναι βρεφη καποιου λαου που ο παναγαθος γιαχβε ηθελε να καταστρεψει

3) για οποια αλλη αναφορα στο θεμα με τους διωγμους να γινετε εκει γιατι εδω δεν ειναι οι διωγμοι το θεμα

10/09/2005, 14:38:35
Μου φαίνεται τον έχουμε περάσει για θύμα τον Θεό εδώ μέσα. Όταν λέμε αγάπη, δεν εννοούμε θυματοποίηση, εννοούμε αμοιβαία αγάπη. Ο Θεός τους αγαπάει όλους, αρκεί να μην τον πολεμούν και να μην τον γράφουν στα παλιοπάπουτσά τους 360 μέρες τον χρόνο.

quote:
Είναι δυνατόν να μου εξηγήσει κάποιος γιατί αντιλαμβάνεται το Θεό των Χριστιανών ως τιμωρό;;

Είμαι περίεργος να δω λοιπόν που βασίζετε την αντίληψή σας αυτή.

Ο Θεός τιμωρεί παιδαγωγικά. Δεν τιμωρεί για να καταστρέψει, τιμωρεί για να συμμορφώσει. Σκοπός δεν είναι ότι είναι καλό από υλικής απόψεως, αλλά από πνευματικής. Για παράδειγμα, αν κάποιος επιδεικνύει αλαζονική συμπεριφορά συνέχεια, ο Θεός θα επιτρέψει σε αυτόν να συμβεί κάτι που θα φανεί σε αυτόν σαν "σφαλιάρα" από τον Θεό, ώστε η αλαζονεία του να περιοριστεί. Κατ' αυτόν τον τρόπο, ναι, ο Θεός τιμωρεί. Δεν τιμωρεί επειδή έχει κακία μέσα του, αλλά επειδή θέλει να διώξει την κακία από τον άνθρωπο. Τιμωρεί όπως ένας γονιός θα τιμωρήσει το παιδί του για να συμμορφωθεί όταν αυτό έχει ξεφύγει και πηγαίνει προς την καταστροφή.

Όπως λένε και οι ξένοι, η σωστή έκφραση είναι God chastises, όχι punishes.

Για παράδειγμα, για την πτώση του Βυζαντίου, ο Γέροντας Παίσιος είχε πει:

quote:
Σχετικά μέ τήν πτώση τής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έλεγε.

-- Δέν ήθελε ό Θεός νά πέσει τό Βυζάντιο. Αλλά τότε πήγαιναν καί έπαιρναν αντίδωρο στήν εκκλησία μέ τό ξίφος τους...

Αν οί πρόγονοί μας δέν είχαν παροργίσει τόν Θεό, δέν θά έφθανε στό σημείο νά χρησιμοποιήσει τήν παιδαγωγική τιμωρία...

http://users.forthnet.gr/pat/glg/Pages/Cpagosmios.htm

Φυσικά αυτά πολλοί εδώ μέσα δεν θα τα δεχτούν, γιατί τους βολεύει να προβάλλουν τον Θεό της Χριστιανοσύνης ως τον κακό Θεό, πολέμιο της ανθρωπότητας, και κακό τιμωρό.
Με την ίδια λογική, και εγώ θα πρέπει να βρίζω τον πατέρα μου που με ξυλοφόρτωνε αν έκανα σκανταλιές όταν ήμουνα μικρός.

Edited by - WWalker on 10/09/2005 14:50:35

10/09/2005, 14:44:30
quote:

ψηλουλη παντα παραθετω τις πηγες μου
αφου θες πηγες οριστε

γενεση κεφ 3
γενεση κεφ 6
εξοδος κεφ 11-12
εξοδος κεφ 32
β βασιλεων(η βασιλειων δ) κεφ 2 στοιχ 23-24
αριθμοι κεφ 33 στοιχ 50

Εγώ λέω να παραθέσεις όλο το κείμενο για την κάθε περίπτωση που ανέφερες! Εσύ αυτό που έκανες ήταν να αναφέρεις την προσωπική σου θεώρηση των πραγμάτων!
Οπότε, καλό θα ήταν να παραθέσεις το κείμενο (και όπως είπα και λίγο από πριν και λίγο από το παρακάτω της αναφοράς σου) έτσι ώστε να το δούμε όλοι μαζί!!

quote:
1)το τι εκαναν οι χριστιανοι και τημωριθηκαν εχει φανει μονο καποιος παρωπιδακιας δεν το εχει δει

Και αυτός είσαι εσύ μιας που δεν θες να δεις τα όσα γράφει ο Πλίνιος που ήταν απεσταλμένος του Αυτοκράτορα για να τους ξεπαστρέψει!!!

quote:
2)υπαρχει μια μεγαλη διαφορα στην μια περιπτωση εχουμε οργανομενο κρατος και καποιους ταραξιες που σκοπο εχουν να σπανε και να καταστρεφουνω

Αχ βρε μπαγάσα, πότε θα ανοίξεις τα μάτια σου επιτέλους;;
quote:

στην αλλη περιπτωση εχουμε καποια ατομα που το μονο που εκαναν ηταν να πιστευουν σε καποιον αλλο θεο η να ειναι βρεφη καποιου λαου που ο παναγαθος γιαχβε ηθελε να καταστρεψει

Και σε ετούτη την περίπτωση έχουμε την Απόλυτη Αρχή από τη μια και ένα τσούρμο κακόβουλους ανθρώπους που το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτει ο ένας τον άλλο και να ειρωνεύονται και να φθονούνται και να φτάνουν ως και σε σημείο να σκοτώνει ο ένας τον άλλο!!!

Σαν μόνος παντοδύναμος, ο Θεός που παρουσιάζεις, δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει την τάξη και να τιμωρεί όποιον θεωρεί ότι παρέβη τις εντολές του;;

Φιλικά όπως πάντα

10/09/2005, 14:52:12
Βρε WWalker
Αφού σκοπός μας είναι το πώς να Τον απαξιώσουμε και να πείσουμε τον κόσμο ότι δεν υπάρχει!!!

Ας δούμε λοιπόν τι προσπαθεί να μας πει ο Γηγενής, αν θελήσει βέβαια να παραθέσει π.χ. το εδάφιο της "τιμωρίας" των πρωτοπλάστων, και αν θελήσει, έστω για μια φορά, να κάνει σοβαρή συζήτηση!

Δεν βλέπεις πως ο άνθρωπος (Γηγενής) προσπαθεί να γράψει την ιστορία εκ νέου;;
Δεν βλέπεις ότι αμφισβητεί ως και τις πρωτόγονες πηγές;;
Εδώ ο ίδιος ο κυνηγός των Χριστιανών (Πλίνιος) αφηγείται τους τρόπους και τις κατηγορίες που έχει εφεύρει για να κυνηγά και να σκοτώνει τους Χριστιανούς, και ο Γηγενής επιμένει να μας μιλά περί ανέμων και υδάτων!!!!

Φιλικά όπως πάντα

10/09/2005, 15:16:13
Βρέ παιδιά, να προτείνω κάτι?
Μιάς και το topic έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα κι η θεματοθέτις δεν θα ήθελε να αναμειχθούν θρησκείες κτλ, όπως έχει πεί, γιατί να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα εδώ...?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

10/09/2005, 15:16:18
ψηλουλη παψε να κανεις σαν μωρο αν θες να διαβασεις μπες σε αυτη την σελιδα
μην περιμενεις να κατεβασω ολοκληρα κεφαλαια
http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/old_testament/index.html

οι πηγες μου ειναι αυτες που προσκηνας δεν εχω αλλαξει τυποτα

για το θεμα των διωγμων τα ειπαμε αν θες να πεις κατι πεστο στο θεμα που εχει ανοιξει

10/09/2005, 15:39:58
quote:
Βρε WWalker
Αφού σκοπός μας είναι το πώς να Τον απαξιώσουμε και να πείσουμε τον κόσμο ότι δεν υπάρχει!!!

Ας δούμε λοιπόν τι προσπαθεί να μας πει ο Γηγενής, αν θελήσει βέβαια να παραθέσει π.χ. το εδάφιο της "τιμωρίας" των πρωτοπλάστων, και αν θελήσει, έστω για μια φορά, να κάνει σοβαρή συζήτηση!

Δεν βλέπεις πως ο άνθρωπος (Γηγενής) προσπαθεί να γράψει την ιστορία εκ νέου;;
Δεν βλέπεις ότι αμφισβητεί ως και τις πρωτόγονες πηγές;;
Εδώ ο ίδιος ο κυνηγός των Χριστιανών (Πλίνιος) αφηγείται τους τρόπους και τις κατηγορίες που έχει εφεύρει για να κυνηγά και να σκοτώνει τους Χριστιανούς, και ο Γηγενής επιμένει να μας μιλά περί ανέμων και υδάτων!!!!

Εγώ βλέπω κάτι άλλο:
Ότι θέμα θίγουν, δεν το θίγουν για να συζητήσουν.
Είναι γενικότερος κανόνας αυτό τώρα πλέον, ειδικά αν κοιτάξουμε σε τι ξεφτίλα καταντάνε όλα τα θέμα, όταν κάποιος θεωρήσει σχετική την καταδίκη της πατάτας ή της ντομάτας από την Εκκλησία και αποπροσανατολίσει το θέμα ανάλογα.
Έχουμε καταντήσει να ζητάμε αποδείξεις και τεκμήρια ακόμα και για το παραμικρό κόμμα, την παραμικρή τελία, και ακόμη και όταν μας τα δώσουν, εμείς δεν τα δεχόμαστε. Γιατί; Γιατί δεν θέλουν να τις δεχθούν.

Ότι και να κάνουμε, ότι και να γράψουμε ΔΕΝ θα το δεχθούν. Γιατί δεν θέλουν να το δεχθούν. Λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά θέλουν να οφεληθούν από μια τέτοια συζήτηση, και αυτοί όντως συζητάνε, παραθέτουν επιχειρήματα, γίνεται συζήτηση. Μέχρι που πετάγεται κάποιος ακόμα φανατισμένος και τα μπουρδουκλώνει όλα.

Δεν είναι τυχαίο που όλα τα θέματα υπονομεύονται έτσι: όλα από εκεί ξεκινάνανε: δεν έχουν διάθεση να δεχθούν τίποτα, δεν θέλουν να συζητήσουν, θέλουν να κατακεραυνώσουν.
Και εμείς κάθε άλλο παρά αθώοι είμαστε: τους βλέπουμε τι κάνουν, και αντιδράμε. Δεν τους δείχνουμε την αγάπη μας, όπως πρέπει να κάνουμε, παρά μόνο κοιτάμε να τους *διορθώσουμε*. Λες και εμείς είμαστε τέλειοι. Υποκριτές είμαστε, το είπε και ο Ιησούς.

Έχει εγωισμό η εποχή μας μεγάλο. Ο κάθε άνθρωπος είναι εγωιστής, δεν δέχεται επίπληξη ή καθοδήγηση από άλλον, παρά μόνο να φωνάζει ξέρει. Μέσα και εμείς, που δεσμευόμαστε από την Θρησκεία μας να μην είμαστε εγωιστές.
Και να σου οι κατακρίσεις, και αυτή η διάθεση να κατακεραυνωθεί και η Εκκλησία, και ολόκληρο το ανίερο οικοδόμημα της αντιχριστιανοσύνης να κάνει κουμάντο στους ανθρώπους λες και είναι χώμα για χτίσιμο.
Όλα από εκεί ξεκινάνε: από τον εγωισμό. Όλοι μας έχουμε εγωισμό, και γω και συ και ο καθένας. Και ο εγωισμός βρίσκει την κατάλληλη στιγμή για να εκδηλωθεί όταν κάποιος προσπαθήσει να διορθωθεί και ο ίδιος, αλλά να διορθώσει και τα σφάλματα του άλλου. Και να σου και οι ανήθικοι άνθρωποι μετά (ο εγωισμός νικάει εσωτερικά την ηθική).
Πόσο λυπηρό είναι να βλέπεις άνθρωπο με παιδιά να σου λέει πως η ηθική δεν είναι τίποτα, είναι ανύπαρκτη. Αυτός ο άνθρωπος είναι ανήθικος, και την ανηθικότητα θα την μεταδόσει στα παιδιά του.

Και όμως, η αγία μας Εκκλησία θα μας δώσει την λύση και εδώ: ταπείνωση ενάντια στον εγωισμό, αγάπη ενάντια στο μίσος. Με μίσος δεν απαντάμε στο μίσος, γιατί το πολλαπλασιάζουμε, και πόσο μάλλον συμμετέχουμε και εμείς στο κακό.
Ταπείνωση λοιπόν, αδελφέ μου Ψηλέ, ταπείνωση και όλα θα λυγίσουν, οι στραβοί δρόμοι θα φτιάξουν.

Από την στιγμή που ο άνθρωπος πει: "Δεν φταίει ο αδερφός μου, εγώ φταίω, εγώ πρέπει να διορθωθώ, εγώ κάνω το λάθος" όλα φτιάχνουν, όλα γίνονται καλύτερα.
Και όλα αυτά ξεκινάνε από μια απλή βασική σκέψη: Τον κόσμο μας τον πλάθουμε εμείς. Αν ο άλλος δεν μας ακούει, φταίμε και εμείς. Στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε.

Edited by - WWalker on 10/09/2005 15:48:40

10/09/2005, 16:49:38
WWalker
Για μια ακόμη φορά, με κάλυψες απόλυτα!!!!!!

Χτες, ένας καλός φίλος μου διηγήθηκε κάτι.

Ήταν κάποιος νέος μοναχός, κάπου στην έρημο και ρώτησε έναν Αβά για το πώς θα κατάφερνε να φτάσει σε σημεία τελειότητας;
Του λέει ο Αβάς, να πάει στο διπλανό νεκροταφείο και να σταθεί εμπρός από κάθε τάφο και να αρχίσει να κατηγορεί με τις χειρότερες κατηγορίες που θα μπορούσε να φανταστεί τους νεκρούς. Πήγε λοιπόν ο νέος μοναχός και το έκανε. Όταν γύρισε στον Αβά, τον ρώτησε ο Αβάς αν έκανε όπως του είπε. Ο νέος μοναχός του είπε πώς ναι, έκανε ότι του είπε.
Του λέει λοιπόν ο Αβάς να πάει ξανά στο νεκροταφείο και να σταθεί ξανά πάλι εμπρός από κάθε τάφο και να παινέψει τον κάθε νεκρό με τα καλύτερα λόγια. Αφού το έκανε και αυτό ο νέος μοναχός, επιστρέφει στον Αβά και του είπε ότι το έκανε και αυτό.

Τον ρωτά λοιπόν Αβάς, "όταν τους κατηγορούσες τι σου είπαν οι νεκροί;;" Τίποτα, απαντά ο νέος μοναχός!
"Όταν τους παίνευες τι σου απάντησαν;;" Τίποτα απαντά ξανά ο νέος μοναχός!

Έτσι λοιπόν πρέπει να είμαστε και εμείς όταν δεχόμαστε είτε μεγάλους επαίνους είτε κατηγορίες!!!

WWalker, ελπίζω να συνεχίσεις να γράφεις εδώ μέσα διότι τα λόγια σου μπορεί να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και να δώσουν το έναυσμα για σωστές και επικοδομητικές συζητήσεις.

Φιλικά όπως πάντα

dimitris2Μέλος
10/09/2005, 23:46:29
Δίκιο είχε ο Αβάς.
Μαγκιά δεν είναι να φοράς γραβάτα και να εντάσσεσαι κάπου.
Ούτε να μη φοράς και να εντάσσεσαι στην τάδε ιδεολογία.

Μαγκιά είναι να βρεις τον εαυτό σου και να είσαι εσύ.

"Εγώ δε κατεστάθην βασιλεύς υπό Σού"

Σκορπίσαμε τα πλούτη, απορρίψαμε την βασιλεία για να ενταχθούμε κάπου.

Είπε ο Χριστός.
Αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους εαυτούς νεκρούς.