ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΟΝΑΞΙΑ!!! - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΜΟΝΑΞΙΑ!!! - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Εν αγνοία61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ArhtosΜέλος
10/03/2005, 15:18:49
έχετε ακούσει ποτέ τον ήχο του τίποτα...?

----
Δυστυχώς και η Γη με δικά μας έξοδα γυρίζει...

10/03/2005, 17:34:26
Moz
quote:
Όσο για το «περιθώριο», χμ... αν εννοείς αυτό που υπάρχει στα βιβλία (χαχαχα!), είναι πέρα ως πέρα χρήσιμο, κι ελπίζω να συμφωνείς. Κι όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο πολλές σημειώσεις/ερωτήσεις/συμπεράσματα χωράει!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΑ/ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ/ΑΣΗΜΕΙΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ; ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line

MozΜέλος
11/03/2005, 21:09:13
quote:

Εσύ, Arhtos? (Χμ... John Cage μου μύρισε, ή μήπως όχι?)

Avatargr,σαλόμ! Θαυμάζω αληθινά, τη σπαρτιατική με κεφαλαία και bold γραφή σου!
(Προσωπικά, μου αρκούν και σε ευχαριστώ.)

pixeldream, εννοείς την κουρτίνα 1 ή την κουρτίνα 2?
Αν το συνδυάσω με τον καναπέ πειράζει? χαχαχα! Να είσαι καλά

Shukran JAZZilan (thank you very JAZZ)
Moz

12/03/2005, 02:47:28
Moz
quote:
pixeldream, εννοείς την κουρτίνα 1 ή την κουρτίνα 2?
Αν το συνδυάσω με τον καναπέ πειράζει? χαχαχα! Να είσαι καλά

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΑΠΕ;;;;
ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΖΟΝΚ!!!

ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!! -ΚΑΙ Ο PIXELDREAM ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ- ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ........ΗΡΕΜΙΑ.......ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ/ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ;
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ.

Arhtos

quote:

ΧΜ! ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΣΥΧΙΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΗΣΥΧΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΠΟΤΑ/ΜΟΝΟ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ

HermesΜέλος
12/03/2005, 03:27:38
quote:
ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΙΕΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ/ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ;
ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

Σαν νιωσεις ομως....μοναξια, δεν σ αρεσει(που ειναι το καλο εδω?)!

"Anno IIIxiii Sol 19° Libra, Luna 12° Capricorn Dies Mercurii"
12/03/2005, 11:58:11

H ερωτηση αποσκοπει στην υπερβαση της λογικης για να γινει κατανοητη.
Εμενα μου θυμιζει κοεν.

12/03/2005, 18:23:29
Hermes
quote:
Σαν νιωσεις ομως....μοναξια, δεν σ αρεσει(που ειναι το καλο εδω?)!

ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ/ΕΣΕΝΑ.
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ;
ΙΣΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ; 'Η Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ;

12/03/2005, 18:44:45
quote:

ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΙ ΜΟΝΑΞΙΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?
ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

MozΜέλος
12/03/2005, 23:09:03
quote:

H ερωτηση αποσκοπει στην υπερβαση της λογικης για να γινει κατανοητη.
Εμενα μου θυμιζει κοεν.

"Τι κάνεις εδώ Δάσκαλε, μόνος σου;"
"Βγήκα περίπατο με τον εαυτό μου. Όμορφη μέρα!"

ryche, έτσι είναι, χρειάζεται άλμα. (Χμ... ο δαίμων του πληκτρολόγιου έκανε τη δουλειά του πάλι.)

Αφροδίτη, η παρουσία σου και μόνο δια της υπογραφής είναι απάντηση!

Shukran
Moz

(pixeldream, της θείας είναι, στο λέω "εγώ".
Σήμερα πατριαρχία. Aύριο όμως; Σωστά προνοείς, λοιπόν! χαχαχα!)

12/03/2005, 23:34:39
Παίρνω αυτό που θέλω....
όταν εκείνο το βρίσκω μόνο σε εμένα...
Περπατώ και οδηγώ σε ένα δρόμο εμένα..
και νιώθω την δύναμή μου να ευφραίνει την καρδιά μου,
πέρνω το τρένο και ταξιδεύω και νιώθω..
νιώθω να αγαπώ τον εαυτό μου..
Τότε νιώθω καλά...
Πάρε το αεροπλάνο και πέτα μακρυά..
Ή κάτσε σε ένα πάρκο και κοίτα την μαγεία σου...
Νιώσε την αύρα σου.. Είσαι ... Εσύ!!! Εγώ..!!!Αγάπησέ με...!!!!

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

12/03/2005, 23:37:59
Είμαστε οι μικροί θεοί της μόναξιάς μας...
Πεταλούδες στην απεραντοσύνη του εαυτού μας...

Ένα δεν αντέχουμε.... Την έλλειψη επικοινωνίας...
Γι αυτό δεν βρισκόμαστε εδώ άλλωστε??????????

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

18/06/2005, 09:58:52
Ένα μέλος του forum συνηθίζει να λέει ο καθένας φτιάχνει την δική του πραγματικότητα ή κάπως έτσι.

Έχει απόλυτο δίκιο. Εάν για μένα ο διαλογισμός και η προσευχή είναι το ίδιο πράγμα τότε δεν τίθεται θέμα για συζήτηση. Όλα εξαρτώνται από το πως κάποιος το αντιλαμβάνεται.

Βεβαίως δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος να συμφωνεί μαζί μου.

ΑβραμηςΝέο Μέλος
20/06/2005, 16:54:09
H ιστορια του Γιωργακη που εγραψα στο προηγουμενο μηνυμα μου, μου θυμιζει πολυ το βιο του Αγιου Κυπριανου.
“Στον Αγιο αυτο δοθηκε η χαρις απο τον Θεο να λυνει τα μαγια. Ηταν διασημος και μεγαλος μαγος του καιρου του μεχρι που μια μερα γνωρισε τον Χριστιανισμο απο μια κοπελλα την Ιουστινα, οταν καποιος νεος τον εβαλε να κανει μαγια σ’αυτην για να τον αγαπησει αφου εκεινη δεν τον ηθελε διοτι προτιμουσε να αφιερωθει στο Χριστο και να μεινει παρθενα. Εκεινη σαν πιστη Χριστιανη που ηταν δεν μπορουσε να νικηθει απο τα μαγια που της εκανε (εδω πρεπει να τονισω οτι της εκανε παρα πολυ μεγαλα και δυνατα μαγια, ακομα και δαιμονα σε μορφη γυναικας της εστηλε για να την παρασηρει εκει που ηθελε, ματαια ομως). Οταν μετα απο τοσα μαγια που ασκησε επανω της ειδε οτι δεν πετυχε στον σκοπο του διερωτηθηκε πια μεγαλυτερη δυναμη απο τη δικη του και των Θεων του (ηταν ειδωλολατρης) υπηρχε. Τοτε εμαθε οτι η Ιουστινα, που μεταγενεστερα κυρηχτηκε Αγια, ηταν Χριστιανη και πως με την δυναμη του σταυρου συνετριβε καθε δαιμονικη ενεργεια. Εννοησε τοτε πως οι Χριστιανοι εχουνε μεγαλυτερη δυναμη απο την δικη του και οτι τους πιστους Χριστιανους δεν τους πιανουν τα μαγια.Οταν καταλαβε ολα αυτα αρχισε να ενδιαφερεται για τον Χριτιανισμο και κατοπιν εγινε ο ιδιος ενας πιστος Χριστιανος. Τοσο πιστος που σημμερα τον τιμουμε σαν Αγιο.”

Ο ανθρωπος αυτος δεν εγνωριζε σε τι πλανη μεγαλη βρισκοταν μεχρι που γνωρισε τον Χριστιανισμο, μετανοησε, πιστεψε, μελετησε πολυ και Αγιασε. Ο Γιωργακης δεν γνωριζουμε μεχρι στιγμης τι απεγινε μετα που εφηγε απο το Αγιο Ορος. Ο Θεος να τον εχει καλα και να τον καθοδηγα παντοτε οπου και να βρισκεται .
Αυτο που θελω να τονισω σ’αυτο το μυνημα μου, ειναι οτι πολλοι Χριστιανοι σημμερα αλλαξοπιστουν και γινονται ειτε Βουδιστες, ειτε Γιογκι, ειτε μπαινουν σε οργανωσεις/λατρειες τυπου “Ουφολογιας”, ειτε αλλαζουν δογμα ειτε γινονται αθεοι. κτλ, επειδη δεν γνωριζουν ακριβως τι ειναι η Ορθοδοξη Εκκλησια και τι διδασκει. Παρολο που γενιονται σε Χριστιανικες οικογενειες εντουτης δεν γνωριζουν τι σημαινει Χριστος, διοτι ποτε δεν μελετησαν σωστα αλλα ουτε και ρωτησαν να μαθουν και να λυσουν τις αποριες τους, με το τραγικο για εκεινους αποτελεσμα , να αμφισβητουν να ολιγοπιστουν και να απιστουν στο Θεο. Και αν καποιοι εκαναν τα πιο πανω αλλα απογοητευτηκαν ειμαι σιγουρος οτι εφτασαν σ’αυτο το σημειο επειδη επραξαν λανθασμενα. Ειτε θα ρωτησαν να μαθουν απο λαθος ανθρωπους, η εκεινο που παθαινουν οι περισσοτεροι, μελετησαν βιβλια αλλου δογματος περι Χριστιανισμου και ετσι δεν εμειναν ευχαριστημενοι απο τις εξηγησεις τους αφου οι διαφορες αιρεσεις δεν διδασκουν με αυθεντικοτητα οπως η Ορθοδοξια. Τα ποιο πανω τα λεω διοτι τα επαθα και εγω. Μια ζωη ακουγα τις αποψεις του καθενος και οχι τις αποψεις (αληθειες) της επισημης Ορθοδοξης Εκκλησιας. Το αποτελεσμα ηταν να μην γνωριζω τιποτα σωστο περι Χριστιανισμου και επειτα με την παροδο του χρονου να αρχισω και εγω να γυρευω απαντησεις απο δω κι αποκει, στην ουφολογια, στο βουδισμο, σε διαφορες τεχνικες αυτοσυγκεντρωσης και θετικης σκεψης (η μεθοδος Σιλβα ηταν μια απο αυτες) στην αστρολογια, και σε καποια αλλα. Ολα αυτα με συγχυσαν παρα πολυ.Το χειροτερο ομως ηταν που απομακρυνθηκα απο την πιστη μου χωρις να το καταλαβω. Ευτυχως συνεβησαν καποια γεγονοτα στη ζωη μου, και επειδη απο μικρος ειχα καποιες βασεις της Ορθοδοξιας (ευχαριστω τον μακαριτη παππου μου γι’αυτο και τους δασκαλους μου στο δημοτικο), επεστρεψα πισω στην πιστη μου. Τωρα διατηρουμε και ενισχυομαι στην Ορθοδοξη πιστη συμβουλευομενος τον πνευματικο μου, μελετωντας ταχτικα, πηγαινοντας εκκλησια κ.τ.λ . Καμνω ομως πολλες αμαρτιες και ευχομαι ο Θεος να με συγχωρισει που καθημερiνος τον απογοητευω και τον λυπω. Tο ιδιο ευχομαι να κανει σε ολους τους ανθρωπους.

Αν καποια στιγμη συνειδητοποιησουμε σε τι μεγαλη πλανη ζουμε την σημμερον εποχη, δεν θα θελουμε να κανουμε τιποτα αλλο παρα να κλεμε για την καταντια μας, και να ζητουμε συγχωρεση απο τον Θεο. Μακαρι ολοι μας να συνειδητοποιησουμε αυτο οσο ειμαστε εν ζωη,για να μετανοησουμε οσο ζουμε και να σωθουμε διοτι δεν νομιζω κανενας να θελει να βρεθει στη θεση που βρεθηκε ο πλουσιος της παραραβολης Του Χριστου.
Αποσπασμα απο την παραβολη “Τοτε λεει ο πλουσιος στον Αβρααμ . <<σε παρακαλω λοιπον, πατερα, να τον στειλης στο σπιτι του πατερα μου, διοτι εχω πεντε αδελφους, να τους νουθετηση, δια να μη ελθουν και αυτοι εις τον τοπον αυτον των βασανων>>. Λεγει εις αυτον ο Αβρααμ <<Εχουν τον Μωυσην και τους προφητας, ας τους ακουσουν>> Αυτος δε ειπε <<Οχι, πατερ, Αβρααμ, αλλ’εαν καποιος απο τους νεκρους παη σ’αυτους, θα μετανοησουν>>. Αλλ’ο Αβρααμ του απαντησε, <<Εαν δεν ακουνε τον Μωυσην και τους προφητας, δεν θα πεισθουν και αν ακομη αναστηθη καποιος απο τους νεκρους>>”

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ

P.S Καποιες δυσκολιες που μπορει να εχετε οσο αφορα την κατανοηση καποιων απο τις προτασεις στα κειμενα μου μπορει να οφειλονται στη δυσλεξια που πασχω η απο την αγραμματοσυνη μου. Ζητω συγνωμη γ’ιαυτο. Κανω το καλυτερο δυνατον ετσι ωστε να γραφω καλα και σωστα.

ΑβραμηςΝέο Μέλος
21/06/2005, 01:33:02
Φιλοι "gigenis" και "alexilexos"

Quote:
"Όποιος ξέρει καράτε έχει την δύναμη του σατανα?"

Δεν εκανε μια απλη επιδειξη καρατε ο Γιωργακης, αλλα κατι το ανθρωπινος αδυνατον.Μηπως μπορει απο μονος του καποιος να κανει τετοια θαυμασια οπως εκεινα που εκανε ο Γιωργακης?

Quote:
*"αν μπορει να καλει και το παιδι απο το σουβλατζιδικο θα αρχισω και εγω γιογκα"

Οταν ξαναδιαβασεις το κειμενο θα δεις πως εκει που μιλα για τον Γιωργακη και τη Γιογκα λεει οτι <<Προχωρησε πολυ στη Γιογκα>>, δεν λεει πως απλα ξερει λιγη Γιογκα. Αν το παιδι απο το σουβλατζιδικο εχει προχωρισει τοσο πολυ οσο και ο Γιωργακης(που δεν το νομιζω)τοτε ο Θεος να το βοηθησει να ξεμπλεξει απο εκει που εμπλεξε διοτι εδωσε πολλα δικαιωματα στο σατανα (μπορει και εξουσιαζει επανω του δηλ.)

Φιλε/η "xchamp"
Ωραια η ιστορια που δημιουργησες. Να μην ξεχνουμε ομως οτι ο Χου Τσον ειναι φανταστικος χαρακτηρας ενω ο Γιωργακης πραγματικος οπως επισης πραγματικα ειναι ολα τα γεγονοτα που διαδραματιστηκαν στην ολη ιστοριουλα.

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ

21/06/2005, 02:14:53
<<“Ηρθε στο Αγιο Ορος και γυριζε στα μοναστηρια ενας νεος ηλιακιας 16-17 χρονων, ο Γιωργακης. Απο ηλικιας τριων ετων οι γονεις του τον εβαλαν σε βουδδιστικο μοναστηρι στο Θιβετ.>>

στα μοναστηρια του θιβετ δεχονται μονο βουδιστες

<<Προχωρησε πολυ στη Γιογκα,>>
δεν διδασκουν γιογκα

<<εγινε τελειος μαγος,>>
ουτε μαγικα

<<μπορουσε να καλει οποιον δαιμονα ηθελε.>>

ουτε διδασκουν επικληση δαιμονων

<<Ειχε μαυρη ζωνη και ηξερε τελειο καρατε.>>

αν αναφερεσε σε μοναστηρι σαολιν διδασκουν κουνκ-φου οχι καρατε
αλλα σε αυτα τα μερη δεχονται μονο ατομα αποτην κιτρινη φυλη οι αλλοι μπορουν να μπουν μονο μεχρι το πρωτο επιπεδο του εξωτερικου ναου ατομα που πηγαν σε τετοιους ναους δεν εγιναν δεχτοι και ας εκαναν κουνκ-φου σε σχολες εκτος του ναου απο μικρη ηλικια

<<Με την δυναμη του Σατανα εκανε επιδειξεις που προξενουσαν εντυπωση.>>

αν εκανε απο 3 ετων πολεμικες τεχνες δεν ειχε την αναγκη κανενος για να εντυπωσιαζει

<<Χτυπουσε με το χερι του μεγαλες πετρες και εσπαζαν σαν καρυδια.>>
λιγη εξασκηση θελει

<<Μπορουσε να διαβαζει κλειστα βιβλια.>>

ασχολιαστο

<<Εσπαζε στην παλαμη του φουντουκια,>>

και εγω καρυδια

<<επεφταν κατω τα τσοφλια>>
λεγετε βαρυτητα

<<και οι καρποι εμεναν κολλημενοι στο χερι του.>>

αν επεφταν και οι καρποι δεν θα μπορουσε να τους φαει

<<Καποιοι μοναχοι φεραν τον Γιωργακη στον Γεροντα Παισιο για να τον βοηθησει.>>
τι ειχε;

<<Ρωτησε τον Γεροντα, τι δυναμεις ειχε και τι μπορουσε να κανει.>>

μαλον θα τον περασε για γερο δασκαλο του κουνκ-φου

<<Απαντησε οτι ο ιδιος δεν ειχε καμμια δυναμη και οτι ολη η δυναμη ειναι του Θεου.>>
ειλικρινης

<<Ο Γιωργακης θελοντας να επιδειξη την δυναμη του συγκετρωσε το βλεμμα του σε μια μεγαλη πετρα που ηταν σε αποσταση και η πετρα εγινε θρυψαλα.>>
ποιος ηταν ο σουπερμαν;

<<Τοτε ο Γεροντας σταυρωσε μια μικρη πετρα και του ειπε να τη σπαση και αυτη. Αυτος συγκετρωθηκε, εκανε τα μαγικα του, αλλα δεν καταφερε να την σπασει.>>

αν την πρωτη την εσπασε με χτυπημα που ειναι και λογικο τοτε πρεπει να ξερεις οτι οσο ποιο μικρο ειναι το μηκος της πετρας τοσο ποιο δυσκολο ειναι να σπασει

<<Τοτε αρχισε να τρεμει, και οι σατανικες δυναμεις, που νομιζε οτι ελεγχε, μη μπορωντας να σπασουν την πετρα, στραφηκαν εναντιον του και τον εκσφενδονισαν στην αλλη οχθη του ρεματος. Ο Γεροντας τον μαζεψε σε αθλια κατασταση.>>

ασχολιαστο

με λιγα λογια το ολο θεμα εχει παρει λιγο απο γιογκα λιγο απο σαολιν λιγο απο ταινιες του 60 με κινεζους μαστερ του κουνκ-φου λιγο απο ταινιες τρομου παλι του 60 εχουμε παρει και εναν αμερικανο σκηνοθετη(ειναι οτι πρεπει για να τα ανακατεψουν) και ετοιμη η ιστορια

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

GDS1Μέλος
21/06/2005, 12:04:31
Πάντως έχω ακούσει την ίδια ιστορία παραλαγμένη. Μου είπαν ότι το παιδί ήταν απλά "δαιμονισμένο" (;;;) δεν μου είπαν ότι ήταν νίντζα...

Ακραίο μου φαίνεται ότιδήποτε άλλο από το Χριστιανικό Ορθόδοξο να είναι και Δαιμονικό

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

resuscitatedΜέλος
21/06/2005, 12:50:41
Επαναλαμβάνω τη φράση του Αποσστόλου Πέτρου (σε κάποια επιστολή του νομίζω στις Πράξεις των Αποστόλων): "Δεν υπάρχει άλλο όνομα στον ουρανό ή στη γη εκτός του Ιησού Χριστού δια μέσω του οποίου μπορεί κανείς να σωθεί".
21/06/2005, 13:06:29
Αβράμη όλα αυτά που αναφέρεις δεν έχω κανένα λόγο να τα αναιρέσω, είναι αυτά που νοιώθεις και πιστεύεις.
Όπως εσύ πιστεύεις ότι η μοναδική αληθινή θρησκεία είναι ο Χριστιανισμός έτσι και κάποιος άλλος μπορεί να πιστεύει ότι η μοναδική θρησκεία είναι ο Βουδισμός.
Εάν και ο ένας και ο άλλος προσπαθούν να κάνουν πάντα κάτι καλό, εάν το μυαλό τους δεν γεμίζει με σκέψεις που τους κατεβάζουν από το επίπεδο που ο Θεός θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να φτάσουν, πες μου ειλικρινά αυτό θα σε έκανε να θεωρήσεις τον Βουδιστή αιρετικό, αποπροσανατολισμένο, μάγο?

Μήπως δεν έχει σημασία πως τελικά εμείς οι άνθρωποι(ξεχωριστά ο ένας από τον άλλον) ονομάζουμε το Θείο, αν το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας καταλήγει στον ίδιο στόχο? τι σημασία έχει η ονομασία της θρησκείας?

Τα παραδείγματα που ανέφερες(δεχόμενη ότι είναι αληθινά) λένε για λανθασμένες πρακτικές, μιλάνε για ανθρώπους που ακολούθησαν ένα μονοπάτι που σίγουρα θα τους έφερνε σε αντιπαράθεση και τελικά σε ήττα με την ανώτερη δύναμη. Σίγουρα το φως νικάει πάντα το σκοτάδι, αλλά δεν θα νοιώθαμε ποτέ τη σημασία του φωτός εάν δεν γνωρίζαμε την σκοτεινή πλευρά.

Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί, όπως στις άλλες θρησκείες έτσι και στον Χριστιανισμό.
Τα θέματα που αναφέρεις σχετικά με μαγεία, που πιστεύεις ότι υπάρχει σε όλες τις άλλες θρησκείες, μπορεί κάποιος να πιστοποιήσει ότι δεν ισχύουν στο Χριστιανισμό? οι ψαλμωδίες, τα μυστήρια, τα λιβάνι, όλα όσα βλέπουμε μέσα σε μία Ορθόδοξη εκκλησία δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι μαγεία?

Σκέψου την εξήγηση, γιατί λιβανίζουμε μέσα στις εκκλησίες ή στα σπίτια μας?
Γιατί κοινωνάμε και τι είναι αυτό που πίνουμε?
Γιατί βαφτιζόμαστε?
Γιατί υπάρχουν όλες αυτές οι ψαλμωδίες, τι σημαίνουν, τι σημαίνει παίρνω ευχή, τι λέει η ψαλμωδία η συγκεκριμένη, από τι μας προστατεύει και πως?
Γιατί μέσα στην εκκλησία νοιώθουμε πολλές φορές αγαλλίαση, ηρεμία, προστασία?

ίσως θα πρόσεξες ότι έγραψα "πολλές φορές"

Δεν σου έχει συμβεί να μπεις σε εκκλησία και να μην νοιώσεις τίποτα ιδιαίτερο ή να νοιώσεις στιγμιαία άσχημα? Εμένα μου έχει συμβεί αρκετές φορές σε μεγάλες εκκλησίες, με το που μπαίνω σφίγγεται το στομάχι μου, ενώ δεν μου έχει συμβεί ποτέ σε μικρά εκκλησάκια.

Γιατί συμβαίνει αυτό, υπάρχει κάποια εξήγηση? στον Οίκο του Θεού μπαίνω σε όλες τις περιπτώσεις.

Βέβαια δεν έγραψα όλα αυτά για να κάνω μία αντιπαράθεση μαζί σου ούτε και με κάποιον άλλον, είναι απορίες που αν κάποιος θέλει μπορούμε να τις συζητήσουμε.

GDS1Μέλος
21/06/2005, 13:45:12
resuscitated
"Επαναλαμβάνω τη φράση του Αποσστόλου Πέτρου (σε κάποια επιστολή του νομίζω στις Πράξεις των Αποστόλων): "Δεν υπάρχει άλλο όνομα στον ουρανό ή στη γη εκτός του Ιησού Χριστού δια μέσω του οποίου μπορεί κανείς να σωθεί"."

Δεν καταλαβαίνω αυτό θεωρείται και απόδειξη;

Επαναλαμβάνω

Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

25/06/2005, 13:03:14
Φίλε Αβραμης ,σε καλωσορίζω και εγώ στα φόρουμ του esoterica και σου εύχομαι :

Υγιή πνευματική καλλιέργεια του θείου πνεύματος , που νιώθεις ζωντανό μέσα σου.

Εύχομαι η χάρη του ,να σε καθοδηγεί παντού & πάντοτε .

Δοξάζω και εγώ τον θεό , όσο το επιτρέπει η φτωχή μου διάνοια.