ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

sonofzeus61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
24/04/2008, 11:50:44
Αγαπητέ GALEX! είμαι από Κόρινθο αλλά θα σταματήσω να γράφω για λίγο, μεριά οι ετοιμασίες (σούβλες, ξύλα), μεριά ο εκκλησιασμός, μεριά η δεύτερη εργασία μου (φορολογικές δηλώσεις).

eidos:<<ευρωπαιος

το κατα-κατα-κατα-καταρρεω ειναι το αγαπημενω τραγουδι του Elo
και οχι το δικο μου
(παρεπιμπτιντως το ασμα ειναι του Νικολα του Ασιμου και το ερμηνευει ο Βασιλακης)>>

Nα ανασκευάσω λοιπόν!.......... Πρόσεξε μην καταρρεύσεις πολύ και χρειαστείς αίμα.........την έβαψες!!!!!! δε θα σου δώσε ο eidos!

KAΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

GALEXΜέλος
24/04/2008, 13:11:13
Αγαπητέ Eidos,
Ειληκρινά δεν μπορώ να καταλάβω από ποιό σημείο των γραφόμενών μου βγάζεις το συμπέρασμα ότι είμαι φανατικός και ότι υποστηρίζω φανατικά αυτά που νομίζω ότι δεν είμαι. (Τέτοιο λεκτικό ακτιβισμό μόνο εσύ μπορούσες να κάνεις). Εν πάσει περιπτώσει, το ότι μπορώ άνετα να συμμετέχω σε μουσουλμανικά γιορταστικά έθιμα δεν σου λέει τίποτα?
Θα σου πω και κάτι ακόμα. Την πρωτοχρονιά που μας πέρασε είμασταν με την γυναίκα μου καλεσμένοι σε ένα σπίτι. Εκεί ήταν καλεσμένο και ένα ζευγάρι Ελλήνων Εβραίων, με πολύ ανοικτό μυαλό, με τους οποίους είχαμε μία πολύ φιλική συζήτηση για πάρα πολλά θέματα. Οικονομικά, πολιτικά, διεθνή και λίγο θρησκευτικά.
Κάποια στιγμή η γυναίκα μου (η οποία by the way έχει τη ίδια τεκμηριωμένη άποψη με εμένα περί θεού, δημιουργού, θησκειών κλπ) τους ρώτησε για κάποια εβραϊκά έθιμα. Τότε η γυναίκα του της είπε ότι εάν δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, θα μας καλέσει στο πασχαλινό τραπέζι τους (το εβραϊκό Πάσχα εννοώ). Το βρήκαμε και οι δυό πολύ ενδιαφέρον και δεχθήκαμε πολύ ευχαρίστως.
Θα μπορούσα να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε έθιμα και παραδόσεις γιατί με ενδιαφέρει από λαογραφικής και σημειολογικής άποψης αλλά και από συμβολιστικής/αποσυμβολιστικής άποψης.
Σε πληροφορώ ότι ο Uberto Echo που είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας, ενώ είναι δηλωμένος άθεος στοχαστής και φιλόσοφος,και καθηγητής της σημειολογίας στο πανεπηστήμιο της Bologna, έχει το ίδιο ενδιαφέρον.

Όχι φίλε μου καλέ δεν είμαι φανατικός για τίποτα. Αλλά για τίποτα όμως!! Και έχω το δικαίωμα να το λέω.

Και τώρα στην ερώτησή σου.

quote:
αληθεια μπορεις να μου πεις γιατι απορριπτεις την υπαρξη ενος Δημιουργου;

Και σου απαντώ πάλι με μία ερώτηση. Αφού έχεις κήπο και μάλιστα μεγάλο, ελπίζω και με πολλά δέντρα, μπορείς να μου πεις γιατί απορρίπτεις την ύπαρξη δρυίδων και νεράϊδων το βράδυ στον κήπο σου???

eidosΜέλος
24/04/2008, 14:14:24
galex

ο τροπος που γραφεις, προσπαθωντας να υποστηριξεις αυτο που θεωρεις ως αποψη σου, μαλιστα 'τεκμηριωμενη' οπως λες,
σε τι πιστευεις οτι διαφερει απο τον δικο μου τροπο γραφης, οπου υποστηριζω την αποψη μου, την οποια θεωρω τεκμηριωμενη, και γιατι εγω ειμαι φανατικος και εσυ οχι;

μπορεις να υποστηριζεις το πιστευω σου, οποιο και ειναι, με δυο τροπους:
χαλαρα, και εντονα
αυτο που εσυ πιστευεις οτι δηλαδη, εισαι αθεος, εισαι ανοικτος σε επιρροες, δεν εισαι μονοσημαντος, αυτο το υποστηριζεις χαλαρα;
νομιζω οχι!! το υποστηριζεις δυναμικα...
αυτο κανω και εγω για το δικο μου πιστευω...

με αυτη τη λογικη και οι δυο ειμαστε φανατικοι,
αυτο προσωπικα το προτιμω, απο το να μην ξερω τι θελω στη ζωη μου, και να πηγαινω οπου φυσαει ο ανεμος καθε φορα...

αν πραγματικα θελεις να σου πω αυτο που διακρινω σε εσενα,
μαλλον προσπαθεις να απαλλαγεις απο εναν Δημιουργο, η καποιο ανωτερο Ον, αλλα βαθεια μεσα σου, οπως και σε ολους τους ανθρωπους, κατι χτυπαει, σαν καρδια παιδιου του Θεου...

δωσε μου τον ορισμο
δρυιδης=
νεραιδα=
και θα σου απαντησω

Edited by - eidos on 24/04/2008 14:17:38

GALEXΜέλος
24/04/2008, 16:01:38
Να σου απαντήσω λοιπόν Eidos.
Το εάν υποστηρίζω τις απόψεις μου δυναμικά και όχι "χαλαρά" - ό,τι και αν εννοείς με το "χαλαρά" - αυτό οφείλεται απλά στο ταμπεραμέντο μου. Συνηθίζω να χρησιμοποιώ στον προφορικό μου λόγο και στα επιχειρήματά μου ένα μάλλον πλούσιο λεξιλόγιο χρησιμοποιώντας, προφορικά σημεία στίξεως χρωματίζοντας την φωνή μου κατάλληλα. Αυτός είμαι και επομένως όπως μιλάω έτσι γράφω. ΌΜως αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι φανατικός. Ο φανατισμός είναι κάτι ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Εάν είσαι και εσύ έτσι τότε δεν θα σε ξαναπώ φανατικό.
Η λέξη φανατικός έχει λατινική προέλευση. Θύμισέ μου να σου δώσω τον ετοιμολογικό και ιστορικό ορισμό του "φανατικού" που αυτήν την στιγμή δεν τον έχω διαθέσιμο γιατί είμαι ακόμα στο γραφείο. Αλλά σου υπόσχομαι ότι θα στον στείλω.

Τώρα τι εννοώ με

quote:
δωσε μου τον ορισμο
δρυιδης=
νεραιδα=

θα σου πω ότι εννοώ κάτι ανύπαρκτο, μία εμμονή, ένα αποκύημα της φαντασίας, έναν μύθο (έστω και ωραίο μύθο) ο οποίος δεν μπορεί να αποδειχθεί.

Καλές Γιορτές και να' σαι καλά ότι κι' αν κάνεις αυτές τις μέρες.

eidosΜέλος
24/04/2008, 17:28:41
galex

Το New Standard Dictionary of the English Language (Νέο Στερεότυπο Λεξικό της Αγγλικης Γλωσσας) (έκδοση 1929) δινει τον ακόλουθο ορισμό του φανατισμού:
«Εξωφρενικος ή αχαλίνωτος ζηλος».

«φανατικός» το Webster’s Third New International Dictionary (Τρίτο Διεθνές Νέο Λεξικό του Γουεμπστερ), έκδοση 1961 λέει:
‘Φανατικός—λέξη λατινική, προέρχεται από μια θεότητα.
1) 
αυτός που διακατέχεται ή φαίνεται να διακατέχεται από δαίμονες· με την ευρεία έννοια: τρελός, αλλοφρονας, παλαβος.
2)
 αυτός που κυριαρχείται, δείχνει, ή χαρακτηριζεται από υπερβολικό ζηλο· εξωφρενικός, παράλογος· υπερβολικά ενθουσιώδης, ιδιαίτερα πάνω σε θρησκευτικά θέματα’.

ο φανατισμός λοιπον είναι μια μορφή ζήλου.
Αλλά είναι ένας «εξωφρενικός ή αχαλίνωτος ζήλος», ένας «παράλογος» ζήλος.

θεωρω οτι στα γραφώμενα σου ξεχωριζει η προσπαθεια που κανεις, ο ζηλος που επιδεικνύεις να με πεισεις οτι εισαι αθεος, και ανοικτος σε ολα. (το ιδιο κανω και εγω, για το αντιθετο)

παρολα αυτα, εγω δεν θελω νε σε πω φανατικο, ελπιζω να μην το ξανακανεις και εσυ για μενα.

εφοσον οι δρυιδες και οι νεραιδες ειναι κάτι ανυπαρκτο, και αποτελουν μέρος του μυθου,
πως με ρωτας αν μπορω να τους/ις δω, τα ομορφα βραδια στον κηπο μου;

γίνεται;

να ξέρεις βεβαιως-βεβαιως, οτι οι μύθοι παντα εμπερικλειουν μια δοση αλήθειας.

GALEXΜέλος
24/04/2008, 19:18:36
Eidos
Οι ερμηνείες 1 & 2 είναι πράγματι σωστές. Ειδικά η πρώτη περί λατινικής προέλευσης. Πάλι δεν μπορώ να συμβουλευτώ τις σημειώσεις μου αλλά θυμάμαι ότι πρόκειται για την θεά ή ημίθεη, (σύμφωνα με το Ρωμαϊκό πάνθεον), Fanal, της οποίας το πνεύμα όταν εισχωρούσε στον άνθρωπο, τον έκανε να ξεχνά τον φόβο του θανάτου και να ενεργεί σαν "δαιμονισμένος". Έβγαζε αφρούς από το στόμα και γινόταν εξαιρετικά άγριος. 'Ετσι λοιπόν πριν από κάθε μάχη οι Ρωμαίοι επικαλούντο με θυσίες την θεά να έρθει και να μετατρέψει τους στρατιώτες σε μηχανές θανάτου. Αυτά από ό,τι θυμάμαι.
Στις μέρες μας έχει μείνει να προσδιορίζει τον άνθρωπο που οδηγούμενος από την παραφροσύνη της ιδεοληψίας του, κατά πλείονα λόγο θρησκευτικής, αλλά και πολιτικής, μπορεί να φτάσει στα έσχατα όρια της εξαλοσύνης και ακόμα, χωρίς κανεναν δισταγμό, να αφαιρέσει και ανθρώπινη ζωή / ζωές, εάν οι άλλοι δεν συμφωνούν μαζί του ή δεν του επιτρέπουν την εφαρμογή των απόψεών του.

Ο νεράϊδες είναι κάτι ανύπαρκτο (έστω και ωραίος σαν μύθος)όπως και η ύπαρξη πάνσοφου δημιουργού. Όπως εσύ μου λες ότι είσαι απόλυτα βέβαιος για την ύπαρξή του εγώ σου λέω ότι είμαι βέβαιος για την ύπαρξη νεράϊδων στον κήπο σου όταν εσύ κοιμάσαι και δεν βλέπεις. Μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν υπάρχουν? βεβαίως αυτό δεν αποτελεί παρά ένα λογοπαίγνιο. Μην αρχίσεις σε παρακαλώ να νομίζεις ότι πιστέυω σε νεράϊδες.

Πάντως σε διαβεβαιώ ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι οι μύθοι κρύβουν μία δόση αλήθειας ή ακόμα και μπούσουλα ζωής. Αλλά αυτούς τους μύθους τους έφτιαξε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ με την σοφία που απέκτησε από το πανεπιστήμιο της ζωής στις 15000 χρόνια της ύπαρξής του και την προσπάθειά του να επιβιώσει. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ο λόγος που μου αρέσει να γνωρίζω διάφορες παραδόσεις.
Γειά χαρά μη φανατικέ φίλε μου.

25/04/2008, 07:22:47
Ο φίλος GALEX είπε και εγώ θα συμφωνίσω απολύτως:"Θα μπορούσα να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε έθιμα και παραδόσεις γιατί με ενδιαφέρει από λαογραφικής και σημειολογικής άποψης αλλά και από συμβολιστικής/αποσυμβολιστικής άποψης.
Σε πληροφορώ ότι ο Uberto Echo που είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας, ενώ είναι δηλωμένος άθεος στοχαστής και φιλόσοφος,και καθηγητής της σημειολογίας στο πανεπηστήμιο της Bologna, έχει το ίδιο ενδιαφέρον."Όμως τι δικαιολογήσε φίλτατε;Δέν μπορώ να καταλάβω την εμμονή κάποιων να χαρακτηρίζουν άστοχα,με αποτέλεσμα να αναγκάζουν "δυνατούς" γράφοντες, σάν τον GALEX ,να δικαιολογούνται,ενώ θα μπορούσαν να αναπτύξουν πλήρως το σκεπτικό τους,το οποίο με ενδιαφέρει ιδιεταίρως και πιστεύω και άλλους πολλούς.Θά ήθελα όμως να σε ρωτήσω GALEX,γιατί δέν χρησιμοποιείς τον όρο "ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ",αντί του ΑΘΕΟΣ,διότι πιστεύω ότι το ΑΘΕΟΣ είναι αδόκιμος όρος,λόγω του ότι σημαίνει ότι είναι αποδεδειγμένη η ανυπαρξία του ΘΕΟΥ για τον χαρακτηριζομενο ώς άθεο,πράγμα αδύνατο...
sonofzeusΜέλος
25/04/2008, 09:21:09
Γειά σας και καλό Πάσχα εορτάζοντες και μή.
Φίλε eidos είπες στον φίλο GALEX κάτι που ακούγεται παράξενο
quote:
eidos
...θεωρω οτι στα γραφώμενα σου ξεχωριζει η προσπαθεια που κανεις, ο ζηλος που επιδεικνύεις να με πεισεις οτι εισαι αθεος, και ανοικτος σε ολα...

Δεν ήξερα ότι πρέπει να σε πείσει κάποιος ότι ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ δεν σου φτάνει η δήλωση του; Εγώ δεν σου ζητάω υπεύθυνη δήλωση πως είσαι ΜτΙ.

Φίλε ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ δεν νομίζω ο "ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ" είναι πιο δόκιμος όρος από το "ΑΘΕΟΣ" και οι δύο δείχνουν έλλειψη δικιά τους φωνή.
Δεν θα αναφερθώ στους ορισμούς που ούτως ή άλλως οι περισσότεροι προέρχονται από τον θεισμό π.χ. άθεος αυτός που δεν πιστεύει στην ύπαρξη του θεού και αγνωστικιστής αυτός που θεωρεί λογικά απίθανο να γνωρίζουμε αν υπάρχει θεός.
Δικός μου ορισμός είναι ότι ο αθεισμός είναι ένα σύστημα σκέψεων και θεωριων (a paradigm) που μπορει, και αν όχι ακόμη, θα μπορέσει να δώσει εξήγηση και λύση σε όλα τα προβλήματα του σύμπαντος, της δημιουργίας του και του νόμου/αρχής που το διέπει. Ο Θεός δεν έχει κάν ορισμό στον αθεισμό.
Τον αγνωστικισμό τον παρομοιάζω με το μηδέν στους φυσικούς αριθμούς έτσι έχουμε θετικοι οι θειστές-με την ευρεία έννοια, όσοι δέχονται με οποιοδήποτε τρόπο την ύπαρξη θεού- το μηδεν είναι οι αγνωστικιστές και αρνητικοί οι άθεοι. Μη παρεξηγηθω είναι μόνο ένα μαθηματικό μοντέλο ίσα ίσα που σεν βρίσκω καθόλου θετικό τον θεισμό!
Το δε μηδέν είναι ίσως η μεγαλύτερη ανακάλυψη του ανθρώπου.
ΘΑ ονομάζομαι άθεος μέχρι να βρεθεί κάποιο καλύτερος όρος.
Πάντα φιλικά Γιάννης
Stavros_13Μέλος
25/04/2008, 12:13:46
Μάλλον την ίδια απορια με σενα εχει και η επιστήμη αγαπητέ macedon.Αλλά προσπαθούν να την λύσουν.Οπως ακριβως τα λες...
4,5 δις χρονια διαδοχικών μεταλλάξεων του DNA μέσω της διαδικασίας της εξέλιξης και να σου ενα ωραίο πρωινό ο αρχέγονος προγονος μας.Ο ανθρωπάκος...Μονο που διεφερε λίγο από τον σημερινό αλλά αυτό δεν εχει καμία σημασια.

Μπορείς να τον οναμασεις Αδάμ στον κήπο της εδέμ ή Homo Erectus κάπου στην Αφρική...
Όλα τελικά ειναι θέμα υποκειμενικότητας...

i epistimi exei kai tha exei gia pada apories an den pistepsei kai sto metafisiko kai skeftete mono me tin logiki.apo osa diavaso kai osa sinexos matheno den exei akoustei na exei dothi lisi gia to pos diimiourgithike o kosmos.exoun ftasei kapoia ekatosta tou defteroleptou apo tin diimiourgia.mipos afto leei kati....den ksero...o theos voithise sto na dimiourgithi kati kai oxi afta pou lene pire to xoma kai mas eftiakse kai ta sxetika apla edose tin arxi se kati.....profanos giati mas exei dosei tin ikanotita na ekselisomaste.....an akouses prosfata gia ena pirama pou tha ginotan se apistafta xamiles sinthikes gia na doun pos egine o kosmos....eidate kanena apotelesma??....hmmm den nomizo na ginei kati.....apisis kati allo pou eipan fisikoi kai oxi ego einai oti den prokeite na vrethi pos egine o kosmos ektos an ipirxe kapoios allos se mia alli diastasi......kati pou pali einai apithano....

25/04/2008, 13:11:03
Αγαπητέ Stavros_13, προσπάθησε σε παρακαλώ να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι με λατινικούς διότι τα greeklish κάνουν δύσκολη την ανάγνωση των μηνυμάτων σου.

In anticipation of my resurrection...

LestatΝέο Μέλος
19/12/2002, 02:24:17
Τι συμβαίνει με αυτό το θέμα; Με αυτό το θρησκευτικό θέμα που ούτε και οι επιστήμονες δεν μπορούν να απαντήσουν;; Τα Θεία Στίγματα είναι όντως ένα φαινόμενο που πολλούς απο εμάς μας απασχόλησε μετά την προβολή της ομώνυμης ταινίας. Έτσι και εγώ θέλησα να ασχοληθώ για αυτό το θέμα...τα "θεία σημάδια" που εμφανίζουν διάφοροι ανθρώποι στις μέρες μας. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω για το θέμα τον παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσει μαζί μου στην διεύθυνση notis881976@yahoo.gr Με τιμή... Lestat.

Isaakidis Nicolas

Edited by - Lestat on 20/12/2002 00:25:23

WolffacedΜέλος
19/12/2002, 17:57:55
Δες την ταινία stigmata. Συγκεκριμένα στο dvd της ταινίας υπάρχει και ξεχωριστό ντοκυμαντέρ σχετικά με αυτά.

WolffacedΜέλος
08/03/2003, 20:00:05
Το προφίλ των <<Στιγματικών>>

Μία βέλγικη έρευνα κατέγραψε τις υποθέσεις περισσότερων από 300 στιγματικών εκ των οποίων
-280 ήταν γυναίκες
-40 ήταν άνδρες
-62 ανακηρύχθησαν άγιοι και άνηκαν σε μοναχικά τάγματα Βενεδικτίνων, Φραγκισκανών, Αυγουστίνων, Δομινικανών, Καπουτσίνων, Τρινιταριανών.
-Το 1/3 εξ αυτών ήταν Ιταλοί
-Οι περισσότεροι στιγματικοί διέθεταν κοσμική ζωή, την οποία κάποια στιγμή διαδέχθηκε ο ασκητικός βίος.
-Βίωναν καταστάσεις έκστασης και υστερίας, είχαν παραισθήσεις, διαβολικές παρενοχλήσεις ή πειρασμούς και <<δοκιμάζονταν>> με ποικίλους τρόπους από τις σκοτεινές δυνάμεις, αλλά και από τον ίδιο το Θεό που ήθελε να δοκιμάσει την πίστη τους.
-Οι στιγματικοί θεωρούνταν άνθρωποι ευλογημένοι και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν προικισμένοι με χαρίσματα όπως διορατικότητα, αφθαρσία, προφητικές ικανότητες, καθώς και δύναμη επιβίωσης χωρίς φαγητό και ύπνο.

Η επιστημονική άποψη έχει αποδώσει τα Στίγματα όχι σε θρησκευτικά αίτια, αλλά σε μία παθολογική κατάσταση η οποία εκδηλώνεται με ανεξήγητα μελανά σημάδια, οιδήματα, αλλά και αιμορραγίες, πάνω σε ένα ανέγγιχτο φαινομενικά δέρμα. Η συγκεκριμένη παθολογική κατάσταση αναφέρεται ως αυτοερυθροκυτική ευαισθητοποίηση και αφορά σε αντίδραση του οργανισμού απέναντι στο ίδιο του το αίμα.

Διευθύνσεις:
http://www.crystalinks.com/stigmata.html
http://www.dwc.org/questions/Faith/stigmata.htm
http://www.forteantimes.com/articles/163_stigmatics.shtml

Πηγή: ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Ελεύθερου Τύπου

ΔΩΡΙΔΑΜέλος
11/03/2003, 23:19:02
Θα ήθελα να σας αναφέρω τα δικά μου "στίγματα". Και δεν γνωρίζω αν είμαι μέσα στο θέμα.
Σίγουρα δεν είναι όπως τα "γνωστά" στίγματα εν τούτοις είναι στίγματα και με βασανίζουν από μικρό παιδί. Κι εξηγούμαι: Αρκετές φορές τυπώνονται στα χέρια μου κίτρινες κηλίδες, το χρώμα τους είναι όπως αυτό της νικοτίνης αλλά πιο ζωηρό πιο φωτεινό χρώμα.
Την πρώτη φορα που τα πρόσεξα ήταν όταν ήμουν 8 περίπου ετών. Η παλάμη μου ήταν σχεδόν γεμάτη από τέτοιες κηλίδες. Η μαμά αφού ενημερώθηκε έγινε έξω φρενών. "Καπνίζεις" μου είπε! Εγώ επέμενα πως όχι και εκείνη έμοιαζε σαν αλλοπαρμένη. Τελικά με ρώτησε πότε τα πρωτοπρόσεξα, αν ήμουν μέσα στο σπίτι ή έξω από το σπίτι. Της απάντησα πως ήμουν έξω από το σπίτι, έξω στην αυλή. τότε σταυροκοπήθηκε και αναστέναξε ικανοποιητικά. Μου εξήγησε πως αυτά τα σημάδια σου προαναγγέλλουν το θάνατο ενός ανθρώπου, κι εξαρτάται αν τα πρωτοπαρατηρείς εντός ή εκτός του σπιτιού τότε ανάλογα και ο θάνατος θα αφορά συγγενικό ή γνωστό πρόσωπο.
Έκτοτε "προειδοποιούμαι" για θανάτους! Όταν πέθανε ο μπαμπάς και οι δυο παλάμες μου ήταν γεμάτες από αυτές τις κηλίδες. Και ήταν τόσο φρεσκες! Αν τις έβλεπα λίγα μόνο δευτερόλεπτα πιο πριν πιστεύω πως θα έβλεπα κι απο που ήρθαν!
Είναι συμπτώσεις; Έχει δίκιο η μαμά; Ένα γνωρίζω πως κάθε φορά που πρόκειται να πεθάνει κάποιος θα το γνωρίζω.

Γνωρίζει κάποιος από εσάς κάτι σχετικό επί αυτού;

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

m.k.Νέο Μέλος
10/12/2003, 00:13:20
Είδα πρόσφατα την ταινία "τα στίγματα" και μου έκανε τρομερή εντύπωση αλλα περισσότερο εντυπωσιάστηκα με κάτι που υπώθηκε...
Κάποια στιγμή, όταν η πρωταγωνίστρια είπε ότι δεν ήταν στιγματική γιατί στο εικόνισμα Του Κυρίου τα καρφιά ήταν στις παλάμες, ο παπάς της απάντησε ότι ανακάλυψαν αργότερα πως η παλάμη δεν μπορούσε να κρατήσει το βάρος του και λογικά Τον κάρφωσαν στους καρπούς Του. Δηλαδή εμείς, τόσα χρόνια που βλέπουμε και προσκεινούμε το εικόνισμά Του, προσκεινάμε σε κάτι λανθασμένο; Πώς μπορεί να έπεσαν τόσο έξω οι αγιογράφοι από τότε; Και στις ταινίες;
Επίσης, σε κάποια ιστοσελίδα, διαβάζοντας ένα άρθρο περί αυτού του θέματος, άλλοι ανέφεραν στίγματα στις παλάμες και άλλοι στους καρπούς... Εμείς τι πρέπει να πιστέψουμε; Τελικά υπάρχουν στιγματικοί ή όχι; Και τέλος πώς γίνεται να υπάρχουν τόσες πολλές αντιφάσεις;
Ακόμα και στα x-files, σε ένα αντίστοιχο θέμα που είχαν σε κάποιο επεισόδιο, τα τραύματα ήταν στις παλάμες...
Κάθομαι και το ψάχνω και δεν μπορώ να βγάλω άκρη, ειλικρινά. Πιστεύω στα θαύματα και δεν αποκλείω την περίπτωση του να υπάρχουν στιγματικοί. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι η Δύναμή Του είναι μεγάλη και μπορείνα κάνει αισθητή την Παρουσία Του με πολλούς τρόπους.
Ευχαριστώ
scullyΜέλος
10/12/2003, 10:02:47
quote:
Έκτοτε "προειδοποιούμαι" για θανάτους! Όταν πέθανε ο μπαμπάς και οι δυο παλάμες μου ήταν γεμάτες από αυτές τις κηλίδες. Και ήταν τόσο φρεσκες!

Οι κηλιδες αυτες εμφανιζονται αποτομα?

quote:
Αν τις έβλεπα λίγα μόνο δευτερόλεπτα πιο πριν πιστεύω πως θα έβλεπα κι απο που ήρθαν!

Τι ακριβως εννοεις εδω?

Edited by - scully on 10/12/2003 10:04:22

ΚωσταςΜέλος
10/12/2003, 10:25:17
Παιδια ειχε πριν λιγες βδομαδες και ενα ντοκυμανταιρ που ελεγε για διαφορα σημαδια απο τον θεο (signs from god).
Στο συγκεκριμενο εδειξε και περιπτωσεις με στιγματα και μαλιστα σε μια απο αυτες επικοινωνησε και ο χριστος και εστειλε μηνυματα προς την ανθρωποτητα ενω η γυναικα που ηταν με στιγματα και επαιρνε τα μηνυματα απο τον χριστο ηταν υπο επιστημονικη παρακολουθηση!
Καμια εξηγηση δεν μπορεσε να δοθει απο τους επιστημονες πως μπορουσε η γυναικα αυτη να ειναι σε μια κατασταση το μυαλο της πολυ βαθεια και ομως να επικοινωνει κανονικοτατα με ολους και τον χριστο.

Επισης ειδα και τα στιγματα προσφατα και θελω να ρωτησω κατι που με εδιαφερει.

Τι ενοουσαν οταν ειπαν για τον χαμενο παπυρο που μαλον ειναι τα λογια του χριστου(ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ):

H ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΣΗΚΩΣΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ,ΣΠΑΣΤΕ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ.
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΘΑΝΑΤΟ.

Τι σημαινει παιδια? Γιατι το κρυβουν και το αρνουνται?

H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...

Edited by - Κωστας on 10/12/2003 10:27:33

scullyΜέλος
10/12/2003, 10:40:36
quote:
H ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΣΗΚΩΣΤΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ,ΣΠΑΣΤΕ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ.
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΘΑΝΑΤΟ.

Τι σημαινει παιδια? Γιατι το κρυβουν και το αρνουνται?

Ποιοι το αρνουνται? Τι εννοεις το κρυβουν? Ειναι ενα κειμενο που υπαρχει ακομα και στα θρησκευτικα του Δημοτικου!

Το παραπανω κειμενο για 'μενα σημαινει οτι για να "βρουμε" το Χριστο και να τον γνωρισουμε σε ολο του το μεγαλειο, δεν χρειαζεται κοπος.
Δεν ειναι αναγκη πχ να τρεχουμε στην Τηνο, στα Ιεροσολυμα, να κανουμε εξαντλητικες νηστειες και να περπατησουμε με τα γονατα χιλιομετρα αποστασεων.
Ο χριστος (η ουρανια βασιλεια), βρισκεται παντου. Στο εικονοστασι στη σκοτεινη γωνια, στην εικονα πανω απο το κρεββατι, στο σταυρο που φοραας στο λαιμο σου, στην εκκλησια της γειτονιας σου...
Βρισκεται ΠΑΝΤΟΥ, μαζι σου καθε στιγμη.

Θανατος ειναι προφανως ο θανατος της ψυχης!
Οποιος πιστεψει σ'Αυτον θα ζησει διπλα Του, στο ουρανιο βασιλειο για Παντα.

Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

ΔΩΡΙΔΑΜέλος
11/12/2003, 00:32:34
Ασε Scully, άσε... από χθές με κάτι αγωνίες
για κάτι νέα που με ανησύχησαν, φοβάμαι να κοιτάξω τα χέρια μου!

Ναι Scully, οι κηλίδες εμφανίζονται απότομα ή τουλάχιστον εγώ τις αντιλαμβάνομαι απότομα.
Δεν είναι δηλαδή μια βαθμιαία διεργασία που την παρατηρείς.

(Αν τις έβλεπα λίγα μόνο δευτερόλεπτα πιο πριν πιστεύω πως θα έβλεπα κι απο που ήρθαν!)
Τι εννοώ με αυτό;

Εννοώ πως τα σημάδια ήταν ολόφρεσκα, ας πούμε αν στάξει μια κηλίδα αίμα σε ένα κομμάτι υφάσματος
και το παρατηρήσεις μέσα σε ένα ή δύο λεπτά είναι φρέσκο έτσι;
Αν όμως το παρατηρήσεις σε μια μέρα θα είναι
όσο μπαγιάτικο που δεν θα γνωρίζεις αμέσως αν είναι αίμα ή όχι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορώ να αφαιρέσω τις κηλίδες με όποιο τρόπο. Απλά φεύγουν από μόνες τους.

Η τελευταία φορά που είχα τις κηλίδες ήταν
πριν 4 εβδομάδες περίπου που πέθανε ο πρώτος μου εξάδελφος...

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

11/12/2003, 02:43:44
Καλημερα σε ολους!!!!!
Φιλη Δωριδα χωρις να αμφισβητισω τα οσα λες γιατι τα στιγματα οντως υπαρχουν και οντως οι επιστημονες δεν μπορουν να τα εξηγησουν,αλλα για αυτες τις κυλιδες,εχεις κανει εξετασεις αιματος για να δεις μηπως εχεις καποια αλεργια γιατι και ενας φιλος μου εβγαζε ιδιες κηλιδες στα χερια και τελικα ηταν απο μια αλεργια!!

Με ολο τον σεβασμο,φιλικα και χωρις να θελω να δημιουργησω παρεξηγηση,Θοδωρης.