ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχουν άγγελοι? Τι είναι? Πιστεύετε σ' αυτούς? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υπάρχουν άγγελοι? Τι είναι? Πιστεύετε σ' αυτούς? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios260 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
15/03/2010, 14:18:04
Αλήθεια, περί αγγέλων, είναι η κουβέντα,υπάρχουν και σχετικά βίντεο, που λένε για πως έσωσαν ανθρώπινες ζωές...Μπορεί κανείς,να δει αναπαραστάσεις των, απο αρχαίων χρόνων,ενώ κι οι μαρτυρίες ανθρώπων, πόσο μάλλον,παιδιών, είναι πιο γλυκιές για την αναγνώριση της φύσης των αγγέλων....Το Γιούτουμπ,έχει μερικές, για όσους θέλουν να δουν λίγο, τι εννοούμε αγγέλους,όχι Ντέβας....
Εαρινέ, εδώ και πολύ καιρό, λέμε, ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την όποια θρησκεία, που προσβάλουν με τις πράξεις τους, τα πιστεύω τους,όπως και ότι υπάρχουν πολλοί τετοιοι και στον χριστιανισμό....Εσύ πρώτη φορά το διάβασες;
Τόσο ξεκάθαρα ψέματα, ή έχεις ......Αλτσχάιμερ καιξεχνάς;
15/03/2010, 21:31:36
quote:

Αλήθεια, περί αγγέλων, είναι η κουβέντα,υπάρχουν και σχετικά βίντεο, που λένε για πως έσωσαν ανθρώπινες ζωές...Μπορεί κανείς,να δει αναπαραστάσεις των, απο αρχαίων χρόνων,ενώ κι οι μαρτυρίες ανθρώπων, πόσο μάλλον,παιδιών, είναι πιο γλυκιές για την αναγνώριση της φύσης των αγγέλων....Το Γιούτουμπ,έχει μερικές, για όσους θέλουν να δουν λίγο, τι εννοούμε αγγέλους,όχι Ντέβας....
Εαρινέ, εδώ και πολύ καιρό, λέμε, ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την όποια θρησκεία, που προσβάλουν με τις πράξεις τους, τα πιστεύω τους,όπως και ότι υπάρχουν πολλοί τετοιοι και στον χριστιανισμό....Εσύ πρώτη φορά το διάβασες;
Τόσο ξεκάθαρα ψέματα, ή έχεις ......Αλτσχάιμερ καιξεχνάς;

Λυπήθηκε ο θεός το χορτάρι
Γι'αυτό δεν σ'εκανε μοσχάρι!

Εσύ είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όχι μόνο αγγέλους βλέπεις και οραματίζεσαι αλλα και κοιμάστε και μαζί!

Πιστεύω δε απόλυτα , ότι τόσο καλός άνθρωπος είσαι και μορφωμένος -παραμορφωμένος θα έλεγα..- αλλα και με υπερβατική σκέψη και διαλογίζεσαι ολημερίς με αγγέλους ... τα χαιρετίσματά μου να τους δώσεις και να σε χαίρονται!

Αγοράκι μου , εσύ θέλεις κλωτσιές και μάλιστα ατελώνιστες για να συνέλθεις , αλλα εδώ δεν πρόκειται να τις βρείς και αυτό διότι υπάρχουν άνθρωποι και όχι σαλεμένοι σαν και σένα!

Άντε -στο ξανάπα- να σε διαβάσουν παππάδες..α! και εξορκισμό μην τον ξεχάσεις..!

Όσο για κλωτσιές...και με δεδομένο ότι δεν διατιθέμεθα εδώ μέσα .. κανείς....πήγαινε σε καμμιά εκκλησία παλιο-ημερολογιτών , όλο και κάτι θα κάνουν για την ψυχοπαθολογία σου!

Ζώον...που θέλεις να μιλάς και με ανθρώπους...αμόρφωτε ψάλτη!

Παλιάνθρωπε και κινητή δυσφήμιση της θρησκείας σου!

Ούστ...άντε σε κανα φόρουμ να βρείς ομοιούς σου...πολυ-πτυχιούχους του δημοτικού!

soul

15/03/2010, 22:55:23
Μην κρίνεις εξ ιδίων,τα αλλότρια, καλέ μου Εαρινέ..Εσύ είσαι σίγουρα μόσχος, το πόσο σιτευτός, μόνο δεν ξέρω,αλλά προσπαθώ να διαγνώσω απο τα γραπτά σου...
Τις βρισιές σου αγόρι μου, είναι θέμα άγνοιας, δεν σε παρεξηγω...
Δεν φταίς εσύ,αν έγινες χαζός...
Επι του θέματος, πάντως, βήξ....
15/03/2010, 23:03:48
quote:

Μην κρίνεις εξ ιδίων,τα αλλότρια, καλέ μου Εαρινέ..Εσύ είσαι σίγουρα μόσχος, το πόσο σιτευτός, μόνο δεν ξέρω,αλλά προσπαθώ να διαγνώσω απο τα γραπτά σου...
Τις βρισιές σου αγόρι μου, είναι θέμα άγνοιας, δεν σε παρεξηγω...
Δεν φταίς εσύ,αν έγινες χαζός...
Επι του θέματος, πάντως, βήξ....

Ρε αμόρφωτε αλλα και ψυχοταρακουνημένε βλάχε...ψάλτη παλιο-ημερολογίτη...το γνωρίζω το συνάφι σας..αισχροί και παρακμασμένοι όλοι σας , όσοι είστε ενταγμένοι στην αίρεση και καμμιά σχέση με οποιοδήποτε άλλο χριστιανό!

Αποτυχημένοι άνθρωποι και χαιρέκακοι που για όλα τα δεινά της μίζερης ζωής τους ...τους φταίει ο σατανάς και όχι η ένδεια του μυαλού και της καρδιάς τους και γι'αυτό κανείς δεν σας συμπαθεί ..διότι ενοχλείτε και σκορπάτε την κακία σας παντού ...έχετε μπόλικη!

Μίσος για όλους και για όλα , μίσος και για τον ίδιο σας τον εαυτό!

Σε λυπάμαι..αυτό μόνο!

soul

15/03/2010, 23:36:05
Εαρινός:"Ρε αμόρφωτε αλλα και ψυχοταρακουνημένε βλάχε...ψάλτη παλιο-ημερολογίτη...το γνωρίζω το συνάφι σας..αισχροί και παρακμασμένοι όλοι σας , όσοι είστε ενταγμένοι στην αίρεση και καμμιά σχέση με οποιοδήποτε άλλο χριστιανό!"
Τόσες κοσμητικές λέξεις, μέσα σε μια πρόταση!!!!

Θα το καταχωρήσω....
Κιεγώ σε λυπάμαι, αλλά για διαφορετικό λόγο....

16/03/2010, 01:09:00
Παιδιά, έχετε χιούμορ άφθονο....και οι δύο σας! ειλικρινά με κάνατε και γελάσα, ωστόσο ας σταματήσετε αυτή την κόντρα γιατί πέρα από το γέλιο, που χαρίζετε και το εννοώ (με την καλή δηλαδή έννοια, προς αποφυγή παρεξηγήσεων), δεν προσφέρει κάτι άλλο η κόντρα αυτή.

Σημερον αλλος ουρανος

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

16/03/2010, 09:47:23
quote:

Παιδιά, έχετε χιούμορ άφθονο....και οι δύο σας! ειλικρινά με κάνατε και γελάσα, ωστόσο ας σταματήσετε αυτή την κόντρα γιατί πέρα από το γέλιο, που χαρίζετε και το εννοώ (με την καλή δηλαδή έννοια, προς αποφυγή παρεξηγήσεων), δεν προσφέρει κάτι άλλο η κόντρα αυτή.

Σημερον αλλος ουρανος

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Συμφωνώ φίλε μου , μα δεν γίνεται να βρίζει και να ειρωνεύεται όλο τον κόσμο!

Πρέπει κάποια στιγμή να συνετισθεί..!

soul

16/03/2010, 10:49:28
Δεν φταιω εγώ ρε φίλε europaios2, απλά ξυπνά μέσα μου τον ...ποιητή και το Σουρικό ποιητή,για την ακρίβεια....
Εαρινός:
"Συμφωνώ φίλε μου , μα δεν γίνεται να βρίζει και να ειρωνεύεται όλο τον κόσμο!
Πρέπει κάποια στιγμή να συνετισθεί..!"
Θα με συνετίσεις,ασυνέτιστε;
Βρε μάθε πρώτα περί τίνος θέματος συζητάμε, ψάξε τι πιστεύεις και τι ξέρεις και μετά τοποθετήσου,αντί να παριστάνεις τον ευαισθητο....
Δεν είναι πλατεία εδώ...Εδώ είναι αγορά..Έχει διαφορά, που προφανώς,δεν μπορείς να καταλάβεις,αλλά, ειπαμε, δεν φταίς εσύ, η φαντασία σου τα φταίει ...
16/03/2010, 12:39:45
quote:

Δεν φταιω εγώ ρε φίλε europaios2, απλά ξυπνά μέσα μου τον ...ποιητή και το Σουρικό ποιητή,για την ακρίβεια....
Εαρινός:
"Συμφωνώ φίλε μου , μα δεν γίνεται να βρίζει και να ειρωνεύεται όλο τον κόσμο!
Πρέπει κάποια στιγμή να συνετισθεί..!"
Θα με συνετίσεις,ασυνέτιστε;
Βρε μάθε πρώτα περί τίνος θέματος συζητάμε, ψάξε τι πιστεύεις και τι ξέρεις και μετά τοποθετήσου,αντί να παριστάνεις τον ευαισθητο....
Δεν είναι πλατεία εδώ...Εδώ είναι αγορά..Έχει διαφορά, που προφανώς,δεν μπορείς να καταλάβεις,αλλά, ειπαμε, δεν φταίς εσύ, η φαντασία σου τα φταίει ...

Στο ξανα-είπα...

Λυπήθηκε ο θεός το χορτάρι
Γι'αυτό δεν σ'έκανε μοσχάρι.

soul

16/03/2010, 13:06:56
...Κι έκανε εσένα..μοσχάρι;Τυχερό το χορτάρι....
28/09/2013, 18:28:49
Λοιπόν, ακούστε με λίγο.

Τα θέματα γίνονται ογκοδέστατα χωρίς ουσία. Θέλετε να γεμίζουν οι σελίδες από σωρηδόν βλακείες, αστεία, προσωπικούς χαρακτηρισμούς;

Ανέφερε τα επίμαχα χωρία και ΠΕΣ που είναι η αντίφαση. Ως εκεί. Δεν είναι αναγκαίο έπειτα να γεμίζουμε σελίδες για το ποιος καταλαβαίνει ή όχι. Ας κρίνει ο καθένας για λογαριασμό του.

Επίσης, διαμαρτύρομαι στην Δ.Ο για τις εκούσιες προσπάθειες του Νικόμαχου να χαλάσει το θέμα. Δεν ασχολείται με το θέμα, αλλά σκοπός του είναι να ρίξει μόνο λάσπη και μάλιστα με καταιγιστικούς ρυθμούς(όπως ακριβώς κάνουν και οι δημοσιογράφοι). Αν έχει κάτι αντικειμενικό να αναφέρει πολύ ευχαρίστως, αλλιώς να του γίνει παρατήρηση.

Γυρίζω στον Αγρό του Αίματος Σέσοστρι. Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια... θέλω να μου πεις αν από το 1ο απόσπασμα(Ματθαίος 27) αποδεικνύεται πως ο Ιούδας δεν έπεσε μπρούμυτα αλλά έμεινε μόνο κρεμασμένος, και αν από το 2ο απόσπασμα(Πράξεις των Αποστόλων 1) αποδεικνύεται πως ο Ιούδας δεν κρεμάστηκε αλλά έπεσε μπρούμυτα μόνο.

Υ.Γ Προσπάθησε να βρεις το προηγούμενο μύνημά μου για να καταλάβεις γιατί ρωτώ.

28/09/2013, 18:39:03
quote:

Επίσης, διαμαρτύρομαι στην Δ.Ο για τις εκούσιες προσπάθειες του Νικόμαχου να χαλάσει το θέμα. Δεν ασχολείται με το θέμα, αλλά σκοπός του είναι να ρίξει μόνο λάσπη και μάλιστα με καταιγιστικούς ρυθμούς(όπως ακριβώς κάνουν και οι δημοσιογράφοι). Αν έχει κάτι αντικειμενικό να αναφέρει πολύ ευχαρίστως, αλλιώς να του γίνει παρατήρηση.

Σπασμωδικές αντιδράσεις.

τις απόψεις μου καταθέτω,όπως τις βλέπω.
Σε πειράζει που στο μυαλό μου, βλέπω μια μπαρμπουτιέρα με πειραγμένα ζάρια και γκανιότα υπερ του...Κυρίου?

Αυτο βλέπω,αυτο λέω!

Εσυ βλέπεις τον Σαύρα, για αυτον λες!

Δημοκρατία και ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

28/09/2013, 19:28:26
quote:

γιαπετ

Μας είπε ότι έπαψε να είναι ο περιούσιος λαός το Ισραήλ, για το θεό και έστειλε τον κανακάρη να τους το κάνει σαφές, με τη συκιά (αυτές οι συκιές πάντα πρόβλημα δημιουργούν, τελικά), άσχετα αν τα ευαγγέλια επιμένουν ότι δεν είναι έτσι.
Τα ευαγγέλια θα ακούσουμε τώρα που έχουμε κοτζάμ Αλέξανδρο να μας αναλύει τα... υψηλά νοήματα και τις μύχιες σκέψεις του θεού;;;

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό γιαπετ!

Κάνε μας την τιμή να μας δείξεις σε ποια χωρία τα Ευαγγέλια υποστηρίζουν τη δική σου άποψη.

Εγώ ήδη σου κατέθεσα δύο με λόγια του ίδιου του Ιησού.

Εάν εσάς σας έμαθαν άλλα και πέφτετε από τα σύννεφα...καλά κάνετε

Στην επόμενη μάζωξη σας δεν χάνετε τίποτα να δείξετε την εν λόγω επιχειρηματολογία στους ινστρούχτορές σας για να δείτε τι θα σας πουν...

Edited by - Alexandros. on 28/09/2013 19:45:56

28/09/2013, 19:41:58
quote:

γιαπετ

Ο Αλέξανδρος, όμως, γιατί δεν το έσωσε;

Λες να μην το κατάλαβε ούτε αυτός;!!!!!!!!!;

Μπα, δεν πιστεύω...

Σ'αυτήν την παράνοια σας δεν υπεισέρχομαι.

Θαυμάζω την υπομονή του Χρήστου που αν και από τα γραφόμενα του γνωρίζει ακριβώς την τακτική σας και τους λόγους που σας ωθούν σ'αυτήν την παράνοια εντούτοις προσπαθεί να κάνει διάλογο μαζί σας.

Διάλογος με επιχειρήματα όμως του στυλ

α) λείπει ένα επουσιώδες στοιχείο που δεν επηρεάζει το νόημα (πόσο μάλλον το σωτηριολογικό έργο) άρα αντίφαση,

β) είναι ολόιδια άρα αντιγραφή,

γ) χαλάει τη σύγχρονη Νεοπαγανιστική συλλογιστική άρα προσθήκη εκ των υστέρων

δ) εξωχριστιανική πηγή που επιβεβαιώνει τα Ευαγγέλια άρα πλαστογραφία από τους Χριστιανούς της εποχής.

σας επιστρέφεται πάραυτα από εμένα!

Edited by - Alexandros. on 28/09/2013 19:44:01

28/09/2013, 20:45:26
Alexandros.

quote:
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό γιαπετ!

Κάνε μας την τιμή να μας δείξεις σε ποια χωρία τα Ευαγγέλια υποστηρίζουν τη δική σου άποψη.

Μια στιγμή να σε αποκωδικοποιήσω.

Μου ζητάς χωρία που ο χριστός, των ευαγγελίων, να υποστηρίζει ότι ήρθε για να πληρώσει τις γραφές και για τους Ισραηλίτες;;;

Αν σου γράψω για το "μην πάτε πουθενά διότι ήρθα για τα απολωλότα πρόβατα του Ισραήλ" θα μου απαντήσεις ότι "είπε" και το "πηγαίνετε στα έθνη κλπ. κλπ.";

quote:

Όχι, ακριβώς, κατέθεσες την δική σου(;) ερμηνεία των λόγων του, αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι μία άποψη που ο ίδιος δεν ήθελε να την πει και τον... κάρφωσες.

quote:

Με την ευκαιρία να σου υπενθυμίσω ότι δεν εξήγησες στους αναγνώστες τα "εμείς" και τα "εσείς". Προτίθεσαι να το κάνεις;

quote:
Στην επόμενη μάζωξη σας δεν χάνετε τίποτα να δείξετε την εν λόγω επιχειρηματολογία στους ινστρούχτορές σας για να δείτε τι θα σας πουν...

Δεν είναι όλοι, επαγγελματίες χριστιανοί της ΟΟΔΕ, φίλε μου.

quote:
α) λείπει ένα επουσιώδες στοιχείο που δεν επηρεάζει το νόημα (πόσο μάλλον το σωτηριολογικό έργο) άρα αντίφαση,

β) είναι ολόιδια άρα αντιγραφή,

γ) χαλάει τη σύγχρονη Νεοπαγανιστική συλλογιστική άρα προσθήκη εκ των υστέρων

δ) εξωχριστιανική πηγή που επιβεβαιώνει τα Ευαγγέλια άρα πλαστογραφία από τους Χριστιανούς της εποχής.

σας επιστρέφεται πάραυτα από εμένα!

Αυτά, είναι καταγεγραμμένα από τους ιστορικούς αλλά και από τους ίδιους τους, κατά καιρούς, χριστιανούς παραχαράκτες, είτε σου αρέσει είτε όχι, τι να κάνουμε τώρα;;;

Αν ούτε εσύ θεωρείς ότι υπάρχουν αντιφάσεις στα ευαγγέλια, τότε ρίξε μια ματιά σε παλαιότερα θέματα (για να μην ξαναγράφουμε τα ίδια) ή μην το κάνεις και μείνε στην κατηγορία των, κατά τα ευαγγέλια, μακαρίων.

Είναι δικαίωμά σου άλλωστε...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

28/09/2013, 21:20:48
Το πρώτο απόσπασμα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Ιούδας να σωριάστηκε κάτω, ενώ το δεύτερο να κρεμάστηκε. Απλώς, δεν υπάρχει αναφορά σε κάθε περίπτωση.

Επομένως, αντίφαση θα είχαμε αν υπήρχαν αναφορές. Εδώ έχουμε απλά μια αμφιβολία και υποψία των κακολογητών, χωρίς αναφορές.

Η απουσία απόδειξης δεν είναι απόδειξη απουσίας, και ας λένε κάποιοι ψάξανε στο ψυγείο για τον ελέφαντα και δεν τον βρήκαμε. Κλείνουν τον Θεό και την Γραφή στα δικά τους κουτιά.

28/09/2013, 21:30:40
Εγώ λοιπόν απ' ότι καταλαβαίνω από τα αποσπάσματα είναι πως το ένα συμπληρώνει το άλλο. Το δεύτερο στις πράξεις των Αποστόλων δεν λέει πως ο ΘΑΝΑΤΟΣ του Ιούδα προήλθε από πτώση, αλλά αναφέρει γιατί ονομάστηκε ο αγρός ως Αγρός Αίματος, ο οποίος αναφέρεται και στο πρώτο απόσπασμα.

Κρεμάστηκε λοιπόν ο Ιούδας και αφού είχε ήδη πεθάνει σωριάστηκε κάτω και εχύθησαν τα σπλάχνα του στον αγρό, έτσι που εκείνος ονομάστηκε Αγρός Αίματος.

Παράκληση προς εκείνους που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με κείμενα περί "αντιφάσεων". Ψυχραιμία και Υπομονή! Υπάρχουν εκατοντάδες χριστιανικές σελίδες στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να βρείτε απαντήσεις στις απορίες σας. Μην γίνεστε εύκολα θύματα παραπληροφόρησης από άτομα που στερούνται πνευματικότητας.

28/09/2013, 21:49:33
Μπράβο ρε Χρήστο, στείλε όσους μπορείς κατ' ευθείαν στο μαντρί...

Υπάρχουν και άλλες πηγές για να ενημερωθούν και να διαπιστώσουν αν τα ευαγγέλια είναι παραμυθάκι για νήπια, όπως λένε τα ίδια ή λόγος θεού.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

28/09/2013, 22:35:27
quote:

γιαπετ

Μια στιγμή να σε αποκωδικοποιήσω.

Μου ζητάς χωρία που ο χριστός, των ευαγγελίων, να υποστηρίζει ότι ήρθε για να πληρώσει τις γραφές και για τους Ισραηλίτες;;;

Αν σου γράψω για το "μην πάτε πουθενά διότι ήρθα για τα απολωλότα πρόβατα του Ισραήλ" θα μου απαντήσεις ότι "είπε" και το "πηγαίνετε στα έθνη κλπ. κλπ.";

Όχι φίλε γιαπετ.

Έγραψες (το πρώτο bold το προσέθεσα εγώ).

quote:

γιαπετ

Μας είπε ότι έπαψε να είναι ο περιούσιος λαός το Ισραήλ, για το θεό και έστειλε τον κανακάρη να τους το κάνει σαφές, με τη συκιά (αυτές οι συκιές πάντα πρόβλημα δημιουργούν, τελικά), άσχετα αν τα ευαγγέλια επιμένουν ότι δεν είναι έτσι.
Τα ευαγγέλια θα ακούσουμε τώρα που έχουμε κοτζάμ Αλέξανδρο να μας αναλύει τα... υψηλά νοήματα και τις μύχιες σκέψεις του θεού;;;

Αυτό που θέλω είναι να μας δείξεις σε ποια χωρία των Ευαγγελίων αναφέρεσαι.

quote:

quote:

Όχι, ακριβώς, κατέθεσες την δική σου(;) ερμηνεία των λόγων του, αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι μία άποψη που ο ίδιος δεν ήθελε να την πει και τον... κάρφωσες.

Περιμένοντας λοιπόν για την περίπτωση της συκιάς τα δικά σου ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ότι τα δικά μου επιχειρήματα δεν είναι καν επιχειρήματα όπως μας υποσχέθηκες πάμε στο δεύτερο χωρίο.

Μτ Κα-43. δια τούτο λέγω υμίν ότι αρθήσεται αφ’ υμών η βασιλεία του Θεού
και δοθήσεται έθνει ποιούντι τους καρπούς αυτής.

Κάνοντας χρήση της δικής σας μεθόδου αλά Sesostris

ΕΛΑ ΛΟΛΑ ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ - ΠΙ ΠΙ ΤΟ ΠΑΠΙ

Πες μας λοιπόν καλέ μου γιαπετάκι που όλο μιλάς στην ώρα των Θρησκευτικών, στο παραπάνω χωρίο, ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ από ποιους άρει τη Βασιλεία του Θεού και σε ποιους την δίδει?

Σου επιτρέπω ακόμα και τη βοήθεια από τους συμμαθητές σου.

quote:

quote:

Με την ευκαιρία να σου υπενθυμίσω ότι δεν εξήγησες στους αναγνώστες τα "εμείς" και τα "εσείς". Προτίθεσαι να το κάνεις;

Αγαπητοί αναγνώστες επειδή σέβομαι ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καθώς και να φάτε από τη στιγμή που ο γιαπετ έθεσε την ερώτηση του 1.000.000 ευρώ να σας ότι το "εμείς" χαρακτηρίζει τους Χριστιανούς και το "εσείς" τους μη-Χριστιανούς του forum και γίνεται προς χάριν συντομίας!

Όποιος μπερδεύεται με την ανωτέρω ορολογία ας ανατείνει τη δεξιάν!

quote:

quote:

Δεν είναι όλοι, επαγγελματίες χριστιανοί της ΟΟΔΕ, φίλε μου.

Μπα, και στις συγκεντρώσεις π.χ του Υ.Σ.Ε.Ε μόνος του μιλάει ο Ρασιάς ή στο Ιδεοθέατρο μόνος του τα λέει ο Ραδάμανθυς???

Σημείωση (ειλικρινά φιλική): μιλάς σε πρώην άθεο προερχόμενο από αθειστική οικογένεια...
Τον Panos X T S I (κάτι απ'όλα τέλοσπάντων) που μου φορτώσατε με το που μπήκα μπορεί να μην τον ξέρετε και να μην τον είδατε ποτέ, αλλά αν είστε κάποιας ηλικίας και συμμετέχετε για κάποια (αρκετά) χρόνια στους παραπάνω χώρους, καλού-κακού μην πάρετε όρκο ότι δεν με ξέρετε και δεν με έχετε συναντήσει ποτέ και πουθενά. Όπως το ίδιο κάνω και εγώ για εσάς φυσικά. Συνεπώς την καραμέλα-ταμπέλα της ΟΟΔΕ, του Απολογητή, του έμμισθου/επαγγελματία Χριστιανού, κομμένα όσον αφορά το προσωπό μου μην αρχίζουν και βγαίνουν ονόματα καταστάσεις και συγγένειες στα τυφλά στον αέρα και τύχει να είναι και κανένας από εσάς εδώ μέσα. Ήρθα με τις καλύτερες προθέσεις. Είδες ότι το άφησα ασχολίαστο την πρώτη φορά που το έγραψες, τη δεύτερη (αυτή εδώ δηλαδή) σου απάντησα και ας ελπίσουμε να μην υπάρξει τρίτη. Ας καταθέτει σε κάθε συζήτηση ο καθένας τα επιχειρήματά του ας κάνει τη λογική καζούρα στους "απέναντι" σε ευπρεπή επίπεδα αλλά μέχρι εκεί. Τα άπλυτα ας μείνουν στο καλάθι με τα άπλυτα. Αυτά!)

28/09/2013, 22:54:32
quote:
Αλεξανδρος

Σημείωση (ειλικρινά φιλική): μιλάς σε πρώην άθεο προερχόμενο από αθειστική οικογένεια...
Τον Panos X T S I (κάτι απ'όλα τέλοσπάντων) που μου φορτώσατε με το που μπήκα μπορεί να μην τον ξέρετε και να μην τον είδατε ποτέ, αλλά αν είστε κάποιας ηλικίας και συμμετέχετε για κάποια (αρκετά) χρόνια στους παραπάνω χώρους, καλού-κακού μην πάρετε όρκο ότι δεν με ξέρετε και δεν με έχετε συναντήσει ποτέ και πουθενά. Όπως το ίδιο κάνω και εγώ για εσάς φυσικά. Συνεπώς την καραμέλα-ταμπέλα της ΟΟΔΕ, του Απολογητή, του έμμισθου/επαγγελματία Χριστιανού, κομμένα όσον αφορά το προσωπό μου μην αρχίζουν και βγαίνουν ονόματα καταστάσεις και συγγένειες στα τυφλά στον αέρα και τύχει να είναι και κανένας από εσάς εδώ μέσα. Ήρθα με τις καλύτερες προθέσεις. Είδες ότι το άφησα ασχολίαστο την πρώτη φορά που το έγραψες, τη δεύτερη (αυτή εδώ δηλαδή) σου απάντησα και ας ελπίσουμε να μην υπάρξει τρίτη. Ας καταθέτει σε κάθε συζήτηση ο καθένας τα επιχειρήματά του ας κάνει τη λογική καζούρα στους "απέναντι" σε ευπρεπή επίπεδα αλλά μέχρι εκεί. Τα άπλυτα ας μείνουν στο καλάθι με τα άπλυτα. Αυτά!)

Μου αρεσε αυτο!
Για πολλούς λόγους.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.