- «Χαίρε σφόδρα, θυγατέρ Σιων». - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΕΝΩ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ" ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ,ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΟ...
Eνδιαφέρθηκες κάποια στηγμή να μάθεις για τον Μέγα Κωνσταντίνο και τα του οίκου του γιατί σε προβλημάτησε το θέμα και ήθελες να μάθεις. (οι πηγές τόσο αξιόπιστες είναι;)
Το φαινόμαινο της φλόγας που βγαίνει απο τον Πανάγιο Τάφο δεν μπορεί να σε προβληματίσει;
Ποιό πάνω γράφω ότι τις πρώτες στιγμές δεν καίει η φλόγα του και ότι το έχω δεί στην τηλεόραση που το επιδεικνύουν!
Μετά αναρωτιέσε ποιός είναι ο αληθινός τάφος;
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...
ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Κι εγώ νομίζω ότι αν ισχύει αυτό που έγραψε ο Kircher (για την μεταφορά των οστών) είναι όντως ύποπτο. Προφανώς και δεν θα ήθελαν να βρεθούν τα οστά του Ιησού (αν και ψιλο-αμφιβάλλω αν θα υπήρχε τρόπος να τα ταυτίσουν με τον Ιησού έτσι κι αλλιώς). Ούτε οι Εβραίοι, επειδή θα χάσουν την στήριξη των Χριστιανών σε μια εποχή που την χρειάζονται ακόμα περισσότερο.
Το "Σώμα" το έχω δει. Φοβερή ταινία και τέλειος ο Μπαντέρας! ![]()
Αγαπητέ Μητσάκο, αν αντέξεις να διαβάσεις όλο το θέμα για το "Αγιο Φως" (εδώ κάπου βρίσκεται) θα σου πω μπράβο! (Πρέπει να είναι καμιά 40αριά σελίδες αν θυμάμαι καλά!)
Λάθος έκανα 50 σελίδες είναι! ![]()
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=577
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Αγαπητέ samuel1974, δεν είναι καθόλου κακό να αναρωτιέται κάποιος για αυτά που έχει μάθει να θεωρεί δεδομένα.
Ίσως να είναι χειρότερο να μην αναρωτιέται για κάτι προτού το θεωρήσει ως δεδομένο... ![]()
quote:
Το "Σώμα" το έχω δει. Φοβερή ταινία και τέλειος ο Μπαντέρας!
Σιγά μην δεν έβρισκες τέλειο το Μπαντέρας! ![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Ostria:
Αγαπητέ Μητσάκο, αν αντέξεις να διαβάσεις όλο το θέμα για το "Αγιο Φως" (εδώ κάπου βρίσκεται) θα σου πω μπράβο!
Θέμα με τον Αγιασμό έχεται;
quote:
Μητσάκος
Θα έχουμε κάτι από βδομάδα αν δε βιάζεσαι.![]()
Στράτος

Το σωστό είναι κάποιός να κάνει και το πείραμα, να βάλει σε ένα μπουκαλάκι τον Αγιασμό και σε ένα άλλο μπουκαλάκι νερό, να δούμε τι γίνεται.
Εγώ δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά το σκέφτομαι.
Εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα, τι συζητήσεις μετά και τέτοια.
quote:Πράγματι φίλε Dying_Incubus , πριν μερικά χρόνια είχα διαβάσει ένα άρθρο στο "Τρίτο Μάτι" , σύμφωνα με το οποίο , κατά μία εικασία , ο Ιησούς κατά την περίοδο των 18 ετών , από τα 12 έως τα 30 , για τα οποία δεν υπάρχουν αναφορές βρισκόταν στις Ινδίες , όπου και επέστρεψε μετά την σταύρωση με την οικογένειά του και πέθανε σε βαθειά γεράματα , είχε μάλιστα και φωτογραφία του τάφου του "Αγίου Αΐσα" .
Αλήθεια, δεν υπάρχουν κι αναφορές για τον τάφο του Ιησού κάπου προς Ινδία μεριά μετά από τις περιπλανήσεις του προς τα κει? Dying_Incubus
quote:Φίλη Ostria , και εγώ βρίσκω ύποπτη την εξαφάνιση των οστών από τον τάφο , γιατί κατ' αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατή η έρευνα .
Κι εγώ νομίζω ότι αν ισχύει αυτό που έγραψε ο Kircher (για την μεταφορά των οστών) είναι όντως ύποπτο. Προφανώς και δεν θα ήθελαν να βρεθούν τα οστά του Ιησού (αν και ψιλο-αμφιβάλλω αν θα υπήρχε τρόπος να τα ταυτίσουν με τον Ιησού έτσι κι αλλιώς). Ούτε οι Εβραίοι, επειδή θα χάσουν την στήριξη των Χριστιανών σε μια εποχή που την χρειάζονται ακόμα περισσότερο.
Ostria
Τώρα όσον αφορά την ταύτιση πιστεύω πως ένα στοιχείο θα ήταν οτι στα οστά του υποτιθέμενου Ιησού δεν θα είχαν καταρραχθεί τα σκέλη , και θα υπήρχε και σπασμένη πλευρά από το λόγχισμα .
Όσον αφορά τα άλλα μέλη του τάφου , έχω ακούσει και (ας με διορθώσουν οι γνωρίζοντες) , οτι κατά την ταφή οι Εβραίοι σπανε τα οστά των άκρων των νεκρών
quote:
Πρέπει να έχουμε κάποιο σε τιμή ευκαιρίας! ![]()
![]()
Πέραν του χιούμορ, αγαπητέ Μητσάκος, στον αγιασμό του νερού ως τελετουργικό της Εκκλησίας χρησιμοποιείται ο βασιλικός ο οποίος έχει αντισηπτικές ικανότητες.
Οπότε είναι πολύ πιθανόν η διατήρηση του νερού να οφείλεται σ' αυτό.
Αγαπητέ Sesostris, δεν θυμάμαι αν γινόταν αναφορά πως ο Ιησούς έζησε στην Ινδία από τα 12 έως τα 30 του χρόνια.
Αναφέρεται όμως πως έζησε μετά από τα 33 του...
Είναι πιθανόν και γενικά είναι αρκετά παράδοξο πως σχεδόν η μισή ζωή του κεντρικού προσώπου της Καινής Διαθήκης είναι στην αφάνεια.
Οπότε είτε οι Ευαγγελιστές δεν ασχολήθηκαν με αυτό το τμήμα της ζωής του Διδασκάλου τους - πράγμα που ίσως να είναι σχεδόν απίθανο - είτε οι αναφορές που υπήρχαν αφαιρέθηκαν επειδή έπρεπε να αφαιρεθούν... ![]()
quote:
Όσον αφορά τα άλλα μέλη του τάφου , έχω ακούσει και (ας με διορθώσουν οι γνωρίζοντες) , οτι κατά την ταφή οι Εβραίοι σπανε τα οστά των άκρων των νεκρών
Αυτό δεν το γνωρίζω...

quote:Φίλε Dying_Incubus , πριν μερικά χρόνια , είχα διαβάσει , οτι σύμφωνα με μία εκδοχή , ο Ιησούς ακολουθώντας τα καραβάνια των Εβραίων εμπόρων που μετέφεραν μπαχαρικά και αρώματα από την Ινδία στην μεσόγειο , έζησε και παρέμεινε εκεί για το συγκεκριμένο διάστημα , όπου και μυήθηκε στα μυστικά των Γιόγκι .
Αγαπητέ Sesostris, δεν θυμάμαι αν γινόταν αναφορά πως ο Ιησούς έζησε στην Ινδία από τα 12 έως τα 30 του χρόνια.
Dying_Incubus
Φυσικά και η πιο πάνω εκδοχή ήταν ατεκμηρίωτη ιστορικά , όπως και η εκδοχή των Μεροβιγγείων .
quote:
Ο τάφος βρέθηκε κοντά στα Ιεροσόλυμα το 1980.Ο James Cameron έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ για το θέμα που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στο Discovery Channel.
Οι αρχαιολόγοι λένε ότι η ταφική σπηλιά πρέπει να ανήκει σε κάποια Εβραική οικογένεια, με ονόματα ίδια με αυτά της οικογένειας του Ιησού.
Σύμφωνα με την Israel Antiquities Authority, έξι από τους τάφους είχαν πάνω τους σκαλισμένα τα ονόματα Mary; Matthew; Jesua son of Joseph; Mary; Jofa (Joseph, Jesus' brother); and Judah son of Jesua.Σύμφωνα με τις έρευνες του Κάμερον, το DNA test των υπολειμάτων των οστών έδειξε ότι πρόκειτο για άτομα της ίδιας οικογένειας και προφανώς της ίδιας περιόδου όπου έζησε ο Ιησούς, και ότι ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή μάλλον είχαν ταφεί σε δύο από αυτούς τους τάφους ως ζεύγος και είχαν έναν γιο (τον Ιούδα).
Το ντοκιμαντέρ πάντως δεν απομυθοποιεί τον ισχυρισμό ότι ο Ιησούς αναστήθηκε μετά από τρεις μέρες (φαίνεται ότι ο τάφος του βρέθηκε άδειος).
Πάντως απ ότι λένε οι ειδικοί στο Ισραήλ, τα ονόματα που βρέθηκαν ήταν πολύ συνηθισμένα εκείνη την εποχή. Παρόλα αυτά η σύμπτωση είναι εντυπωσιακή.
Αναμένουμε λοιπόν το ντοκιμαντέρ που θα δώσει λίγο περισσότερο φως στο θέμα.
@ Ostria
Μάλλον δεν βρέθηκε τίποτα σημαντικό και μας δουλεύει προς χάριν της κονόμας ο Cameron που αρέσκεται σε κάτι τέτοια.Ακόμα και ο επικεφαλής αρχαιολόγος των ανασκαφών αυτών υποστήριξε ότι αυθαίρετα και με πολύ ύπουλο τρόπο έκανε γνωστούς τους ισχυρισμούς του ο Cameron που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.Ο σημερινός πανάγιος τάφος που ιστορικά προσεγγίζεται στο τόπο που είναι, απέχει χιλιόμετρα από εκεί που βρέθηκε ο δήθεν τάφος του Ιησού από τον ευφάνταστο Cameron. Από ένα όνομα "Μαρία" που βρήκε σε έναν από τους τάφους αυτούς έσπευσε να τον αποδώσει στη Μαρία τη Μαγδαληνή, παντελώς αυθαίρετα και ανιστόρητα.Τί κάνει ο άνθρωπος για να πουλήσει τη πραμάτεια του?????![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
quote:
Να συμφωνήσω και εγώ με την Όστρια ότι οι συμπτώσεις, γιατί είναι παραπάνω από μία, είναι εκπληκτικές.
Πραγματικά που τις βρήκατε τις τρομερές συμπτώσεις.Τα ονόματα Μαρία, Ιούδας και Ιησούς ήταν πολύ κοινά την εποχή εκείνη!Είναι λοιπόν λογικό να υπάρχεις οικογενειακός τάφος με τα ονόματα αυτά.Από που όπως βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρώτον μιλάμε για τη Μαρία τη Μαγδαληνή μία από τις μυροφόρες, δεύτερον ότι ο Ιούδας είναι γιός του Ιησού Χριστού και τρίτον ότι ο Ιησούς που αναγράφεται είναι ο Θεάνθρωπος???????Για να γίνει εξέταση επιστημονική(DNA) και διασταύρωση με αντιπαραβολή απαιτείται γενετικό υλικό του Ιησού Χριστού προς ταυτοποίηση.Αν μας βρεί τέτοιο υλικό ο Cameron να μου τηλεφωνήσει!!!!
Φιλικά.-
ICXC
Dying_Incubus:
στον αγιασμό του νερού ως τελετουργικό της Εκκλησίας χρησιμοποιείται ο βασιλικός ο οποίος έχει αντισηπτικές ικανότητες.
Οπότε είναι πολύ πιθανόν η διατήρηση του νερού να οφείλεται σ' αυτό.
Επειδή αν το κάνω εγώ το πείραμα δεν θα με πίστευε αν ήθελε και κανείς.
Κάνε το εσύ και βάλε μέσα και βασιλικό στο νερό για να είναι ίδια, άμα θες βάλε και ουσίες και στα δύο νερά που να τα "χαλάνε ποιό γρήγορα".
Πάντως μια μέρα είχα πiέι Αγιασμό 4 χρόνων (τουλάχιστον έτσι νόμιζα).
quote:
...βρισκόταν στις Ινδίες , όπου και επέστρεψε μετά την σταύρωση με την οικογένειά του και πέθανε σε βαθειά γεράματα , είχε μάλιστα και φωτογραφία του τάφου του "Αγίου Αΐσα" .
Στο τελευταιο "Αβατον" εχει μια αρκετα καλη ερευνα ακριβως πανω σ'αυτο το θεμα. Υπαρχουν μεχρι και θιβετιανες γραφες που αναφερουν καποιον σπουδαιο προφητη ονοματι "Ισσα"..
----------------------------------------------------------------- Mη γινεσαι ρομπα απο μονος σου. Στερεις στους αλλους τη χαρα της δημιουργιας
Αυτό το οποίο έχουμε στα χέρια μας είναι οι μαρτυρίες, οι αναφορές κι οι πεποιθήσεις των ανθρώπων της τότε εποχής οι οποίες πέρασαν στα χέρια μας.
Από κει και πέρα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να ερευνήσουμε και να σκεφτούμε με τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά χωρίς να προσκολλώμαστε σε κάτι που θεωρούμε σίγουρα αληθινό ή μη.
quote:
Για να γίνει εξέταση επιστημονική(DNA) και διασταύρωση με αντιπαραβολή απαιτείται γενετικό υλικό του Ιησού Χριστού προς ταυτοποίηση.Αν μας βρεί τέτοιο υλικό ο Cameron να μου τηλεφωνήσει!!!!
Φίλε CROWL26, αν βρισκόταν με τον Χ τρόπο γενετικό υλικό του Ιησού κι αποδεικνυόταν πως ο τάφος ανήκει σ' εκείνον, πιστεύεις πως θα το μαθαίναμε?
Φαντάζεσαι πόσα συμφέροντα θα θίγονταν μ' αυτό τον τρόπο και πόσα πολλά πράγματα θα ανατρέπονταν?

«Ο σημερινός πανάγιος τάφος που ιστορικά προσεγγίζεται στο τόπο που είναι, απέχει χιλιόμετρα από εκεί που βρέθηκε ο δήθεν τάφος του Ιησού από τον ευφάνταστο Cameron.»
Εάν υπάρχει κάτι το οποίο ΣΚΙΖΕΙ απο φαντασία, αυτό είναι κατ αρχάς ο δήθεν «Πανάγιος Τάφος του Ιησού» και όχι ο Cameron!![]()
![]()
Αλήθεια, τα πρώτα 300 χρόνια της θανάτωσης του Ιησού ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ο αποκαλούμενος "Πανάγιος Τάφος"??
Γιατί δέν προσέρχονταν οι πιστοί του δόγματος σε κανέναν «Πανάγιο Τάφο»?? Εδώ λένε ότι τους έβαζαν στα λεοντάρια και δέν λάκιζαν για την πίστη τους, και θα άφηναν το μνήμα του Ιησού έρμαιο της τύχης του???
Γιατί επι 300 χρόνια (!) δέν είχε κανένας πιστός τη φαεινή ιδέα να...τιμήσει το μνήμα του Ιησού λοιπόν?![]()
![]()
![]()
Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ «Άγιος», «Πατέρας», ή οποιοσδήποε άλλος θερμόαιμος πιστός δέν είχε την ανάγκη να προστατέψει ή να τιμήσει με την παρουσία του ή τους σχολιασμούς του το δήθεν υπαρκτό «Πανάγιο Μνήμα»??
Γιατί έπρεπε τάχα να......«ανακαλυφθεί» ο τάφος, όταν όλοι τους γνώριζαν που είχε γίνει η ταφή? Πιστοί, και άρα μάρτυρες των συμβάντων, υπήρχαν απο την εποχή του Ιησού, και επομένως σε μια τόσο περιορισμένη έκταση δέν υπήρξε ποτέ ο κίνδυνος......να χάσουνε το μνήμα, δέν νομίζετε??
Γιατί ΑΓΝΟΗΣΑΝ και ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ οι ίδιοι οι μαθητές του Ιησού αλλά και σύσσωμη η οικογένεια του, το δήθεν μνήμα του??![]()
Και μετά σας φταίει η «φαντασία» του Cameron έ?
Μετά το παραμύθι του ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ, ήταν φυσικό να έρθει και το.........ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΨΑΞΕ!!!![]()
![]()
(τι άλλο εκτός από γέλια μένει δηλαδή?)
Ιστορίες σαν και αυτή του δήθεν «Πανάγιου Τάφου» θρέφουν την αδηφάγο ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ της Χριστιανοσύνης, και άνθρωποι που....ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ (!), προσκυνούσαν και προσκυνούν πραμάτιες όπως κόκαλα και μούμιες «αγίων.....
quote:Φυσικά και υπάρχει γεννετικό υλικό φίλε CROWL26 , ξεχνάς την Ιερά σινδόνη του Torino ;
Ιησούς που αναγράφεται είναι ο Θεάνθρωπος???????Για να γίνει εξέταση επιστημονική(DNA) και διασταύρωση με αντιπαραβολή απαιτείται γενετικό υλικό του Ιησού Χριστού προς ταυτοποίηση.Αν μας βρεί τέτοιο υλικό ο Cameron να μου τηλεφωνήσει!!!!
CROWL26
Εκτός αν είναι και αυτή μούσι !
Μας ενδιαφέρει αν ο Ιησούς ήτανε άνθρωπος ή Θεάνθρωπος ;
Η αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο Λόγος του .
Αν δηλαδή ανακαλυφθεί ότι η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ανάσταση του Χριστού δεν έγινε ποτέ όπως μας έχουνε μάθει , αυτοί που δηλώνουνε Χριστιανοί θα ξεχάσουνε το κήρυγμα Του .
Τελικά , τι και ποια είναι η αγάπη που νοιώθουνε οι Χριστιανοί για τον Υιό του Θεού ;
Το δέος που νιώθουνε μπροστά στην σκέψη , ότι το αδιανόητο που λέμε Θεό ενσαρκώθηκε σε κάτι ανθρώπινο για να σταυρωθεί για εμάς , ή το κήρυγμα του για την απόλυτη αγάπη , μια αγάπη που ο άνθρωπος ποτέ δεν θα καταφέρει να φτάσει στο ύψος που την έφτασε Αυτός .
Και αν είναι και τα δυο , τι θα γίνει αν λείψει ένα από τα δυο . ![]()