ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επιστήμη - Θρησκεία: που συγκλίνουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Επιστήμη - Θρησκεία: που συγκλίνουν; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/07/2004, 02:11:57
dimitris2,

Λες:
«Και είπε ο Θεός. " Τίμα ιατρόν..γιατί αυτόν τον εφτιαξε ο Θεός". Σιράχ. 38.1.1»

Βλέπω δεν χάνεις ευκαιρία να «τρως» και κάτι (κατά το δοκούν βέβαια!) από την μυθολογία την ιουδαϊκή.

Μιας και ο λόγος όμως περί γυναικών και αμαρτίας, και επιλέγεις να μας φρεσκάρεις την μνήμη περί των σοφών κρίσεων του Σιράχ, ας θυμηθούμε ΤΙ λέει σχετικά ο αγαπητός σας Σιράχ:

"κάθε κακία είναι μικρή συγκρινόμενη με την κακία τη γυναίκας" (ΣοφίαΣειράχ25,19)

Επιπλέον, επειδή έγινε και λόγος για την «ελευθερογαμία» ας δούμε λίγο ΤΙ λέει η μακραίωνη Ιερά Παράδοση σας:

Διαβάζοντας π.χ. κανείς τον Κλήμη τον Άλεξανδρέα («Παιδαγωγός» 2:33): «Μία γυναίκα, αν λάβουμε ύπ'οδψιν ποια είναι ή φύση της, πρέπει να αίσχύνεται γι' αυτήν».

Ο Τερτυλλιανός (De Cultum Feminarum 1.1) ισχυρίζεται, πώς οi γυναίκες αποτελούν «τήν πύλη μέσα από τήν οποία έρχεται ό Διάβολος».

Ό πατέρας επίσης της Εκκλησίας επίσκοπος Κύπρου Έπιφάνειος (Ρ.Ο. 42,740) γράφει, πώς οί γυναίκες «άποπλανωνται εύκολα, είναι αδύναμες και τους λείπει ή λογική. Ό Διάβολος ξερνά το χάος του μέσα από αυτές».

Αυτά περί Σιράχ και «Ιεράς Παράδοσης»……………..

ΦώτηςΜέλος
15/07/2004, 02:13:48
Gigenis,
quote:

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΕΧ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ
ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΦΕΛΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ ΦΥΛΑΧΤΑ ΑΠΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ
ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΦΕΛΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΦΕΛΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ
ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΦΕΛΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΩΣ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ,ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ,ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Θα ήθελα, αν δε βαριέσαι, να βρεις τα κομμάτια εκείνα της Καινής Διαθήκης, από τα οποία συμπεραίνεις ότι ένας χριστιανός δέχεται τα παραπάνω. Σε παρακαλώ όμως, κομμάτια της Καινής Διαθήκης ε;

Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά

15/07/2004, 02:26:30
Φώτης,

έως ότου απαντήσει ο gigenis στην ερώτηση σου, που όσο να'ναι θα αργήσει λίγο μιας και κοντεύει να ξημερώσει (), θα'θελα να μου απαντήσεις, ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Δ. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Δ., βάση ΠΟΙΩΝ στοιχείων πιστεύεις πως ο Ιησούς της περιγραφής είναι ένας Θεός ή Θεάνθρωπος αν αγαπάς, και όχι ένας απλός προφήτης.

Η έτσι τουλάχιστον νόμιζε.

Θα αναμένω λοιπόν

elpidaΜέλος
15/07/2004, 16:18:23
Νομίζω ότι για άλλη μία φορά ο Ελληνισμός με το Χριστιανισμό έρχονται να δώσουν τη μάχη τους.

Σκεφτήκατε ποτέ πως η θρησκεία είναι προϊόν της έμφυτης θρησκευτικής λειτουργίας της ψυχής ?

Ο Χριστιανισμός διδάσκει την αγάπη την συγχώρεση, την κατανόηση, την ελευθερία της βούλησης και προσπαθεί για την διόρθωση τα κακώς κείμενα και όχι να προβεί σε αφορισμό ή τιμωρία.
Σκοπός ίσως είναι η αφύπνιση του νου της συνείδησης της βούλησης προκειμένου ο άνθρωπος να συνειδητοποιήσει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται όχι μόνον ο ίδιος, αλλά και η κοινωνία και η ανθρωπότητα γενικά.

Ο Χριστιανισμός μιλά για ελευθερία η οποία μάλλον είναι λίγο παρεξηγημένη.
Τα ανθρώπινα πάθη είναι αυτά που δεν αφήνουν τον άνθρωπο να την βιώσει.
Ο εγωισμός, η καταναλωτική μανία, η επιθυμία του κέρδους, η φιλαργυρία, το πάθος της κυριαρχίας και της επιβολής στους άλλους κλπ Αυτά αλλοτριώνουν τον άνθρωπο από τον αληθινό εαυτό του, από το συνάνθρωπό του, από το Θεό και από τη φύση.

Για τη βελτίωση του χαρακτήρα του ανθρώπου δεν αρκεί μόνο η μεταβολή των εξωτερικών συνθηκών της κοινωνικής ζωής. Παράλληλα χρειάζεται και η εσωτερική καλλιέργεια. Ένα ανθρωπιστικό κοινωνικό σύστημα μπορεί να περιορίσει τις αντικοινωνικές τάσεις των ανθρώπων, όχι όμως και να μεταμορφώσει την ψυχή τους.

Παρατηρείται λοιπόν πως η θρησκεία δεν μπορεί να δράσει και να λειτουργήσει ελεύθερα μιας και τα κοινωνικά δεδομένα στέκονται ακλόνητα Αυτό που τελικά ίσως καταφέρνει είναι να ευαισθητοποιήσει τον άνθρωπο απέναντι στις ηθικές και γενικά στις ανθρωπιστικές αξίες

Από την άλλη ο Ελληνισμός είναι ένας, ενιαίος, δεν διασπάτε. Δεν είναι δυνατόν κανείς να ζητήσει να αφοριστούν οι αμαρτωλοί μιας και δεν υπάρχει κανείς να μην ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να βλέπουμε και τα λάθη μας.

Μερικοί άνθρωποι προβάλλουν τα συγγράμματα και τις ιδέες των αρχαίων Ελλήνων πιστεύοντας ότι όποιος ασπαστεί τις ιδέες αυτές, θα μπορέσει να γίνει άνθρωπος με ηθικές αρχές και ιδανικά και να γίνει ευτυχισμένος. Τελικά όμως δεν είναι τόσο απλά και εύκολα τα πράγματα...

16/07/2004, 00:09:08
ΦΩΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ
ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΕΦ.ΙΘ.12
<<ΚΑΙ ΗΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΝΔΗΛΙΑ Η ΠΕΡΙΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΟΓΓΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ Η ΕΙΧΑΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΤΑ ΕΦΕΡΝΑΝΕΠΑΝΩ ΕΙΣ ΤΟΥΣΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΑΚΙ ΔΙΑ ΜΟΝΗΣΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ ΑΠΕΜΑΚΡΥΝΟΝΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑΙ ΚΑΙ ΕΒΓΕΝΑΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ>>
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΑΧΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΟΙΚΟΝ.

ΠΡΩΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΕΦ.Η.ΣΤΙΧ.8,13
<<ΟΣΟΙ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΣΑΡΚΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΟΝ ΒΙΟΝ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ>>
<<ΕΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΖΗΤΕ ΜΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ ΚΟΛΑΣΕΩΣ>>
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑ ΚΕΦ.ΙΣΤ ΣΤΙΧ.19-25
ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ
ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΥΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΗΝ ΖΗΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΧ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ.Ζ
<<ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΔΑ ΤΕΣΣΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΚΩΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑΣ ΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ>>
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑ ΚΕΦ Δ.ΣΤΙΧ.5
<<ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΕΙΣ ΒΟΥΝΟΝ ΥΨΗΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΑΣΑ ΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ>>
ΠΕΡΙ ΕΠΙΠΕΔΗΣ ΓΗΣ

ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΚΕΦ.Ζ.ΣΤΙΧ.1-3
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΘ 11-12

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΧ

ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΕΦ Α ΣΤΙΧ 21-22
<<ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΔΙΑ ΤΗΣΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΝΩΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΕΥΔΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΔΗΧΘΗΣΑΝ ΜΩΡΟΙ>>
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ(ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ)
ΚΑΛΗΠΤΕΣΕ Η ΟΧΙ?

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

16/07/2004, 00:20:43
ΔΗΜΗΤΡΗ2
ΤΟ ΟΤΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΤΕΣ ΤΟ 4050 Π.Χ. ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΘΡΙΖΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΕΝΕΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΩΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ ΔΟΥΛΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΗ ΛΙΒΑΝΙΟΥ
ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΧΩΜΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?

--------------------------------------------------------------------

ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΦΕΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

---------------------------------------------------------------------

Που το λέει? Τι λένε οι σημερινοί αστρονόμοι που είναι στο σύνολό τους χριστιανοί?
ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

dimitris2Μέλος
16/07/2004, 00:21:35
quote:

dimitris2,

Λες:
«Και είπε ο Θεός. " Τίμα ιατρόν..γιατί αυτόν τον εφτιαξε ο Θεός". Σιράχ. 38.1.1»

Βλέπω δεν χάνεις ευκαιρία να «τρως» και κάτι (κατά το δοκούν βέβαια!) από την μυθολογία την ιουδαϊκή.

Μιας και ο λόγος όμως περί γυναικών και αμαρτίας, και επιλέγεις να μας φρεσκάρεις την μνήμη περί των σοφών κρίσεων του Σιράχ, ας θυμηθούμε ΤΙ λέει σχετικά ο αγαπητός σας Σιράχ:

"κάθε κακία είναι μικρή συγκρινόμενη με την κακία τη γυναίκας" (ΣοφίαΣειράχ25,19)

Επιπλέον, επειδή έγινε και λόγος για την «ελευθερογαμία» ας δούμε λίγο ΤΙ λέει η μακραίωνη Ιερά Παράδοση σας:

Διαβάζοντας π.χ. κανείς τον Κλήμη τον Άλεξανδρέα («Παιδαγωγός» 2:33): «Μία γυναίκα, αν λάβουμε ύπ'οδψιν ποια είναι ή φύση της, πρέπει να αίσχύνεται γι' αυτήν».

Ο Τερτυλλιανός (De Cultum Feminarum 1.1) ισχυρίζεται, πώς οi γυναίκες αποτελούν «τήν πύλη μέσα από τήν οποία έρχεται ό Διάβολος».

Ό πατέρας επίσης της Εκκλησίας επίσκοπος Κύπρου Έπιφάνειος (Ρ.Ο. 42,740) γράφει, πώς οί γυναίκες «άποπλανωνται εύκολα, είναι αδύναμες και τους λείπει ή λογική. Ό Διάβολος ξερνά το χάος του μέσα από αυτές».

Αυτά περί Σιράχ και «Ιεράς Παράδοσης»……………..

Μα σου έχω πει φίλε σε άλλη συζήτηση, ότι το εδάφιο 2,33 του Κλήμη Αλεξανδρέως δεν υπάρχει. Μόνο 12 κεφάλαια έγραψε ο άνθρωπος στο δεύτερο βιβλίο του "παιδαγωγός" κι όχι 33.

Edited by - dimitris2 on 16/07/2004 07:44:11

junk95Μέλος
16/07/2004, 14:43:12
Το είπα ότι δεν είσαι έτοιμος να αποδειχθείς τις συνέπειες του συλλογισμού σου. Η ανάλυσή σου για το "γιατί το Ισλάμ δεν είναι ελληνικό" εφαρμόζεται αυτούσια και στο Βυζάντιο. Άρα το Βυζάντιο δεν είναι ελληνικό.
Τι είναι ελληνικό όμως τότε; Δηλαδή, πού δεν εφαρμόζεται αυτή η λογική; Στη Ρώμη; Στην Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία; Στους Ζουλού; Πού;
Όσο και να το σκεφτώ, δε μπορώ να βρω κάποια κρατική/εθνική/οτιδήποτε οντότητα στην οποία να μην ισχύει ο συλλογισμός σου. Εκτός βέβαια
από τους original αρχαίους Έλληνες.

[τίποτα δε βγάζω από το μυαλό μου. Θέτω ερωτήματα και απαντώ σε αυτά
σύμφωνα με την ανάλυσή σου για το Ισλάμ και μόνο. Δική σου είναι η λογική. Και πολύ καλή, εδώ που τα λέμε.]

Οπότε γεννιέται το ερώτημα:
Ποιοι τέλος πάντων παρέμειναν Έλληνες τα τελευταία 2000 χρόνια;
Στο όνομα ποίων κράζεις Βυζάντια και Εβραιοχριστιανούς και σούξου-μούξου μανταλάκια;

Όσο για τη... γερμανικότητά σου, η γνώμη μου είναι πως αν κάποιος γεννηθεί στη Γερμανία και μάθει σαν πρώτη γλώσσα τα Γερμανικά και τριγύρω βλέπει παντού Γερμανούς κλπ κλπ, ε είναι πολύ πιο Γερμανός απ' όσο ενδεχομένως μπορεί να παραδεχθεί. Αυτό φαίνεται και στον τρόπο που
εκφράζεσαι/σκέφτεσαι/κάνεις/ράνεις.

Σου λείπει κάτι που το έχουμε όλοι μας (γιατί εμείς ζούμε την ελληνικότητα, δε τη γνωρίσαμε εκ των υστέρων) και από την άλλη
βέβαια έχεις κάτι που δεν το έχει κανείς μας, δηλαδή την εξαιρετική
χρήση της λογικής (αυτό δε σημαίνει ότι τα συμπεράσματά σου είναι κατ' ανάγκη σωστά, εκτός αν βασίζονται σε σωστές παραδοχές). Συν μια ψυχραιμία γ@μησέ τα.

Στην πραγματικότητα αυτό εξηγεί πάρα πολλά και συνδέεται με το πρώτο σου ερώτημα. Γιατί δε μπορείς να καταλάβεις πώς είναι να βιώνεις την ελληνικότητα, όπως τη βίωναν οι "εβραιοχριστιανοί" χωρικοί της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Edited by - junk95 on 16/07/2004 14:48:10

ΦώτηςΜέλος
16/07/2004, 17:35:36
quote:

<<ΚΑΙ ΗΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΝΔΗΛΙΑ Η ΠΕΡΙΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΟΓΓΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ Η ΕΙΧΑΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΤΑ ΕΦΕΡΝΑΝΕΠΑΝΩ ΕΙΣ ΤΟΥΣΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΑΚΙ ΔΙΑ ΜΟΝΗΣΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΤΑΥΤΗΣ ΑΠΕΜΑΚΡΥΝΟΝΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑΙ ΚΑΙ ΕΒΓΕΝΑΝ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ>>
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΑΧΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΟΙΚΟΝ.

Συγγνώμη αλλά δε βλέπεις καμιά διαφορά ανάμεσα σε μια πεθαμένη εικόνα και σε έναν ζωντανό Παύλο; Η συντριπτική πλειοψηφία των θαυμάτων που περιγράφονται στην Καινή Διαθήκη γίνονταν με το λόγο και μόνο, και εσύ βρήκες 1 ή 2 παραδειγμτα για να καταρίψεις όλα τα άλλα.

quote:

ΠΡΩΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΕΦ.Η.ΣΤΙΧ.8,13
<<ΟΣΟΙ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΣΑΡΚΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΟΝ ΒΙΟΝ ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ>>
<<ΕΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΖΗΤΕ ΜΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΥ ΚΟΛΑΣΕΩΣ>>
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑ ΚΕΦ.ΙΣΤ ΣΤΙΧ.19-25
ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ
ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΥΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΗΝ ΖΗΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΧ

Με το "κανω sex" εννοείς, είμαι παροδομένος σε σαρκικό και κοσμικό βίο;
"Kανω sex" εννοείς , ζώ για τη σάρκα;

Γιατί υπάρχει τεράστια κλιμάκωση μεταξύ του κάνω σεξ(το οποίο παρεπομπτόντως ο Θεός το επινόησε για τους ανθρώπους) και του΄, είμαι παραδομένος σε σαρκικό βίο. Αποκλείεται να μη βλέπεις τη διαφορά.

Ο πλούσιος δεν πέρασε απλώς καλά, άφηνε το Λάζαρο να τρώει από τα ψίχουλα του τραπεζιού του μαζί με τα σκυλιά!

quote:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦ.Ζ
<<ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΔΑ ΤΕΣΣΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΚΩΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑΣ ΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ>>

Aυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει την άποψή σου. Αλλά εάν υπήρχε η αντίληψη ότι η γη είναι επίπεδη, το κομμάτι θέλει να τονίσει την παγκοσμιότητα δηλαδή ότι οι άγγελοι οριοθετούσαν όλη την οικουμένη.
Μπορεί όντως να πίστευε ο Ιωάννης ότι η γη είναι επίπεδη. Συμφωνώ.

quote:

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑ ΚΕΦ Δ.ΣΤΙΧ.5
<<ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΕΙΣ ΒΟΥΝΟΝ ΥΨΗΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΑΣΑ ΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ>>
ΠΕΡΙ ΕΠΙΠΕΔΗΣ ΓΗΣ

Αυτό είναι εξωπραγματικό! Τί ήθελες να πει; Ότι βγήκε σε τροχιά και έμεινε 24 ώρες για να περάσει όλη σχεδόν η επιφάνεια της γής από μπροστά του για να του δείξει όλα τα βασίλεια της γής;

quote:

ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΚΕΦ.Ζ.ΣΤΙΧ.1-3

Και αυτό θα μπορούσε να σταθεί, αλλά και πάλι κόβεις στη μέση τα λέγόμενα του. Μετά λέει να μη στερείτε τον ευατό σας από τον άλλο(εννοώντας τους συζύγους). Και ακομα πιο μετά λέει ,ότι δε το λέει αυτό σα προσταγή αλλά μάλλον σα συμβουλή και ανάλογα με το χάρισμα του καθενός να πράτουνε.

quote:

ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΚΕΦ Α ΣΤΙΧ 21-22
<<ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΔΙΑ ΤΗΣΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΝΩΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΕΥΔΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΔΗΧΘΗΣΑΝ ΜΩΡΟΙ>>
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ(ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ)
ΚΑΛΗΠΤΕΣΕ Η ΟΧΙ?

Αυτό και πάλι είναι επινόηση σου, ότι δηλαδή κάποιος δε μπορεί να ψάχνει τη δημιουργία ενώ δέχεται την άποψη της Παλαιάς διαθήκης. Τόσοι και τόσοι κορυφαίοι επιστήμονες πίστευαν στη δημιουργία και ήταν Χριστιανοί, όλους αυτούς πού τους πάς;
Για το άν καλύπτομαι ή όχι, το αφήνω σε σένα να το κρίνεις.

Schwabe,
Από τα παρακάτω πιστεύω στη θεότητα του Ιησού,
1. Η εκ παρθένου γέννησή του
2. Η φωνή που ακούστηκε κατά την βάπτισή του,"Εσύ είναι ο υιος μου ο αγαπητός, στον οποίο ευαρεστήθηκα"
3.Όταν έβγαλε το δαιμόνιο (Ματθ 1/23) εκείνο τον αναγνώρισε( όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις) και τού είπε:"σε γνωρίζω, είσαι ο Άγιος του Θεού"
4.Η διακύρηξη του Πέτρου: Όταν τους ρώτησε :"για ποιόν με λένε οι άνθρωποι ότι είμαι;" πήρε την απάντηση:"άλλοι λένε ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, άλλοι ο Ηλίας, άλλοι για έναν απο τους προφήτες". Εκείνος όμως τους λέει:" εσείς ΟΜΩΣ για ποιόν με λέτε ότι είμαι" και ο Πέτρος απαντάει : ¨"Εσύ είσαι ο Χριστός"
5. Στους πειρασμούς στην έρημο.(Λουκάς 4/2) Ο Ιησούς απαντάει στο διάβολο λέγοντας:"έχει ειπωθεί, δε θα πειράξεις τον κύριο το θεό σου."
6.Στο πρώτο κεφάλαιο του ευαγγελίου του Ιωάννη διαβάζουμε:¨" ...ήταν το αληθινό φως, που φωτίζει κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο. Ήταν μέσα στον κόσμο και Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΑΥΤΟΥ , και ο κόσμος δεν τον γνώρισε. Ήρθε στα δικά του και οι δικοί του δεν τον δέχτηκαν..."
"Κανένας δεν είδε ποτέ το Θεό, ο ΜΟΝΟΓΕΝΗΣ ΥΙΟΣ, που ήταν στην αγκαλιά του πατέρα, αυτός τον φανέρωσε.

Από το τελευταίο ειδικά, δεν αφήνεται καμιά αμφιβολία ότι δεν πρόκειται για έναν από τους προφήτες.
αλλά συνεχίζεται
7.Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη 5/21 "όπως ο Πατέρας ανασταίνει τους νεκρούς και τους ζωοποιεί, έτσι και ο Υιος όποιους θέλει ζωοποιεί"
8. Πάμπολλες αναφορές για το πρόσωπό του όπως" εγώ είμαι η ΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ" . Είναι αδύνατον για έναν προφήτη εβραίο να υποστηρίζει ότι ο ίδιος είναι η αλήθεια και η ζωή.
"Εγώ και πατέρας είμαστε ένα"
9. Συγχωρούσε αμαρτίες και έκανε τον εαυτό του ίσο με το Θεό(γεγονός για το οποίο τον κατηγόρησαν οι Φαρισαίοι).

Νομίζω αυτά είναι αρκετά για να πειστείς ότι τουλάχιστον δεν υποστήριξε ότι ήταν ένας "απλός" προφήτης.

Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά

16/07/2004, 19:32:09
ΦΩΤΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΗΚΗ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΕΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΣΑ ΝΟΣΟ
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΑ ΙΔΡΩΜΕΝΟ ΚΟΜΑΤΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ
ΓΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΟΣΤΑ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ
ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΟΡΥΝΟΛΑΡΥΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΡΥΛΑ
ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ
ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΑΦΕΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΘΕΑΤΡΑ,ΣΙΝΕΜΑ,ΜΠΑΡ,ΠΑΡΤΙ,ΤΑΒΕΡΝΕΣ,........
ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ
ΣΑΡΚΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΙΩΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ
ΑΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΙΩΣΕΙΣ

ΚΑΝΩ ΣΕΧ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΗΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΣΑΡΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΙΣ ΜΗΡΑΣΤΩ ΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ
ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΩΜΑ

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ
ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ?

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΠΕΔΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ
ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΙΝΔΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΜΑΝΑΣ(ΣΚΑΦΟΣ) ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΒΓΕΝΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΗΝ ΓΗ

ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΤΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΡΜΕΣ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΜΕ ΠΟΡΝΗ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Κ.Δ.
ΤΟ ΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΘΗΚΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΚΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ

dreamtrapΜέλος
28/10/2003, 17:45:10
Το σύστημα της Γιόγκα διδάσκει οτί μέσω χειρονομιών και φυσικών στάσεων μπορούμε να ανυψώσουμε το πνευματικό επιπεδό μας. Στο φυσικό σώμα μεγάλο ρόλο παίζουν τα χέρια τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν από τις μούντρα, τις επιδέξιες χειρονομίες δύναμης.

Darkangel_78Μέλος
29/10/2003, 16:38:29
Γειά σου dreamtrap!
Όμορφα όλα αυτά που γράφεις,αλλά τί ακριβώς θέλεις να γίνει με το θέμα?Έχεις να προτείνεις ΕΣΥ κάποιες χειρονομίες δύναμης?Ψάχνεις να βρεις πληροφορίες?
Ανάλυσέ μας το σκεπτικό σου!
Φιλικά!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

29/10/2003, 23:48:12
όχι μόνο το σύστημα της γιόγκα...
πολλά συστήματα συνιστούν την εκμάθηση συγκεκριμένων στάσεων γιά το σώμα και χειρονομιών δύναμης.
το εσωτερικό μέρος όλων των πολεμικών τεχνών
το ρέικι,
ο σαμανισμός και συγκεκριμένα οι διδασκαλίες που έκανε γνωστές ο Καστανέντα,
διάφοροι παραδοσιακοί χοροί, ιδιαίτερα Ανατολικής προελεύσεως,
το θέατρο...

γενικά η κίνηση του σώματος και ειδικότερα οι χειρονομίες μπορούν να συγκεντρώσουν, να διαχειριστούν, να διοχετεύσουν δύναμη.

το σώμα είναι το όργανο της ψυχής.
πολλά μπορούμε να κάνουμε με τις 5 αισθήσεις μας.
ο,τιδήποτε κάνουμε με το σώμα μας θεωρείται ότι γίνεται με την αίσθηση της αφής. η αφή δεν είναι μόνο ό,τι πιάνουμε με τα χέρια μας, αλλά ο,τιδήποτε έρχεται σε επαφή με το σώμα μας από την επιδερμίδα. έτσι, με κάποιες κινήσεις μπορούμε να επηρεάζουμε ορατά και χειροπιαστά πράγματα από το περιβάλλον μας, ενώ με άλλες, να επηρεάζουμε αόρατες, γιά το κοινό μάτι, αφτί, στόμα κλπ. ενέργειες...

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^