ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
07/02/2010, 19:22:19
τον "ασθενή άνθρωπο" λες.Ποιον από όλους;Αυτούς που χρειάζονται μόσχευμα ή αυτόν που είναι κλινικά νεκρός;

Είναι απίστευτο πώς διαβάζοντας το ίδιο κείμενο μπορούν να βγουν 2 συμπεράσματα αντίθετα από 2 ανθρώπους.

Εγκεφαλικός Θάνατος(κλινικά νεκρός) ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ είναι κώμα. Το κώμα έχει εγκεφαλική λειτουργία αισθητή και μετρήσιμη. Αυτό το άρθρο που παραθέτεις λέει ότι κάποιος που διαγιγνώσκεται ως εγκεφαλικά νεκρός μπορεί να μην είναι. Αν κάποιος διαγνωστεί με κώμα αποκλείεται να διαγνωστεί και κλινικά νεκρός ταυτόχρονα. Η' το ένα είναι ή το άλλο είναι.

Edited by - IndustrialAngel on 07/02/2010 19:22:43

Edited by - IndustrialAngel on 07/02/2010 19:23:05

mimosaΜέλος
07/02/2010, 20:12:11
quote:
βασιζόμενοι στα, όπως φαίνεται, ελλιπή τεχνολογικά επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης,

Ο εγκεφαλογράφος κάνει περίπου την ίδια δουλειά με τον καρδιογράφο. Τόσο απλό μηχάνημα.
mimosaΜέλος
07/02/2010, 20:14:26
Τη δραστηριότητα που κατέγραψαν, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να την καταγράψει ο εγκεφαλογράφος, γι αυτό και χρησιμοποίησαν εξελιγμένα μηχανήματα κλινικής ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗΣ.
07/02/2010, 21:03:25
quote:
IndustrialAngel:
ξέρεις τι γίνεται
αυτά που λέτε οι δημιουργιστές είναι αντιεπιστημονικά
μια επιστήμη έχει κάποιες απλές προϋποθέσεις για να είναι επιστήμη
1.Να μην έχει αντιφάσεις
2.Να μην αντιβαίνει αλλά αντίθετα να επιβεβαιώνει άλλες επιστήμες
3.Να στηρίζεται από εμπειρικά και πειραματικά στοιχεία
4.Να μπορεί να καταλήξει ο οποιοσδήποτε στα ίδια συμπεράσματα
5.Να επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές

Δεν ξέρω αν παρατηρείτε αλλά αυτοί που υποστηρίζουμε την εξελικτική θεωρία παρουσιάζουμε μια στιοχειώδη συνάφεια,λέμε πάνω κάτω ίδια πράγματα ενώ ο κάθε δημιουργιστής λέει τα δικά του βασιζόμενος στην εξής μια πήγη: την Αγία γραφή.

Οι δημιουργιστική θεώρηση ΔΕΝ εξηγεί τα φαινόμενα και αντιφάσκει.

Έγραψε κάποιος από τους χριστιανούς ότι η επιστήμη είναι κάτι διαφορετικό? αυτό που γράφουμε είναι ότι θέλουμε όχι θεωρία αλλά απόδειξη έστω λογικοφανή.
Δεν εξηγεί όμως η επιστήμη γιατί μόνο ο άνθρωπος έχει αυτή τη νόηση αλλά όχι και κάποιος από τους άλλους συγγενείς του. Αυτή την αδυναμία, προσπαθείτε να την αντιμετωπίσετε με εξηγήσεις τύπου "ΤΥΧΗ", δεν τις δέχομαι λοιπόν και τις θεωρώ αστείες.

quote:
IndustrialAngel:
Ευρωπαίε
Λες για πλεονέκτημα των χριστιανών έναντι των άλλων ανθρώπων. Αυτό αναιρεί τη δικαιοσύνη του Θεού.Αν κάποιοι (ας πούμε οι κάτοικοι της λεκάνης της Μεσογείου, όπου έδρασε ο Χριστός και οι απόστολοι του) έχουν πλεονέκτημα να σωθούν έναντι κάποιων άλλων(ας πούμε οι Ινδιάνοι της Αμερικής) τότε αυτό σημαίνει ότι ο Θεός διάλεξε κάποιους για τους οποίους ο δρόμος της σωτηρίας είναι γνωστός και άφησε τους άλλους στην άγνοια άρα δεν είναι δίκαιος.ΑΝΤΙΦΑΣΗ

Ο Θεός είναι δίκαιος και γι' αυτό έστειλε τους αποστόλους Του να διδάξουν απ' άκρη σ' άκρη.
Εμείς οι χριστιανοί έχουμε το πλεονέκτημα υπό την έννοια ότι έχουμε ακούσει το λόγο Του, άρα μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα.
Οι λοιποί όμως δεν είναι καταδικασμένοι και γι’ αυτό δε μίλησα για τετελεσμένα αλλά για πλεονέκτημα, εφόσον λοιπόν είναι καλοί άνθρωποι (να μην προχωρήσω σε ανάλυση του όρου "καλοί"), θα κερδίσουν και αυτοί τη βασιλεία των ουρανών σε αντίθεση με αυτούς τους χριστιανούς που έμαθαν για τη διδασκαλία του Ιησού αλλά πράττουν τα αντίθετα με αποτέλεσμα να είναι καταδικασμένοι.
Όπως το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους άλλους ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Το πλεονέκτημα λοιπόν όντως υπάρχει.
Από εκεί και πέρα όμως κανείς δε γνωρίζει το πως θα εξετάσει η Θεία αυτή βούληση τη συμπεριφορά της κάθε μονάδας και τι παραμέτρους όπως η παραπάνω θα λάβει υπόψη Της.
Ένα όμως είναι σίγουρο! ότι δε θα αδικήσει και θα αποδώσει τα δέοντα στον καθένα ανεξαρτήτου θρησκεύματος.
Καμία λοιπόν αντίφαση παρά μόνό αυτή της φαντασίας σου.

quote:
IndustrialAngel:
Για την αυθυπαρξία του Θεού έγραψες ένα κάρο θεωρίες και όχι μια σαφή απάντηση. Είναι ή δεν είναι αυθύπαρκτος ο Θεός; Δεν προκύπτει τίποτα με τη λογική από αυτά που λες. Επειδή οι πατέρες της εκκλησίας ας πούμε οι 3 ιεράρχες ήταν θαυμάσια μυαλά και πολύ μορφωμένοι και γνώστες και της κλασσικής παιδείας αυτό κάνει το Θεό αυθύπαρκτο

Διαβάζεις τι γράφει ο άλλος? καμία θεωρία δεν έγραψα. Απλά ότι δε γνωρίζουμε, αλλά ούτε και μας νοιάζει το "πως", δημιουργήθηκε ο Θεός.
quote:
IndustrialAngel:
Όσον αφορά τα πατερικά κείμενα και τους ψαλμούς, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για αυτοαναφορική γνώση.

Θεϊκή έμπνευση είχαν....δεν έγραφαν το βιογραφικό τους για να το ισχυριστείς αυτό.
quote:
IndustrialAngel:
Μία είναι η πρωτογενής πηγή και οι άλλες επαναλαμβάνουν την πρώτη. Είναι πολύ απλό μου λες ο Θεός όλα τα μπορεί άρα μπορεί να γεννήσει και τον εαυτό του.

Με διαφορετικό όμως τρόπο, ως προς το πρώτο σκέλος και ως προς το δεύτερο, η απάντηση είναι ότι μπορεί τα πάντα.

quote:
IndustrialAngel:
Και θεωρείς ότι ένα παιδάκι δεν το καταρρίπτει αυτό. Άστο ρε φίλε μελετημένε είναι βαρύ για ολόκληρη την ανθρωπότητα,μόνο εσύ είσαι έξυπνος και έβγαλες συμπέρασμα. Θεός υπήρχε πριν από όλα.Γιατί να μην πω σύμπαν υπήρχε πριν από όλα που είμαι και σίγουρος για την ύπαρξη του σύμπαντος. Επίσης αν είναι άλλος ο αληθινός Θεός τότε δεν έχει κανέναν νόημα ούτε να ακολουθάς ούτε να λατρεύεις ένα ψεύτικο Θεό.

Δεν έχεις καταλάβει κάτι, ότι η θεωρία του Θεού είναι μία και αγκαλιάζει όλους, είτε αυτοί είναι μουσουλμάνοι είτε χριστιανοί βουδιστές...κ.λ.π. όπως και να χει λοιπόν λατρεύω τον αληθινό Θεό εφόσον προσπαθώ ν' ακολουθώ τη διδασκαλία Του.
Ξέρεις εσύ κάποιον Θεό των υπάρχουσων θρησκειών, που να διδάσκει τα αντίθετα από αυτά του Ιησού? Εάν ναι τότε είναι ψεύτικος, εάν όχι είναι ο αληθινός.
Ακόμη και οι άθεοι που στη ζωή τους προσπαθούν να ακολουθήσουν «έστω και ασυνείδητα» τη διδασκαλία του Ιησού, λατρεύουν και αυτοί τον αληθινό Θεό.
Δεν ακολουθώ λοιπόν το όνομα! αλλά τη διδασκαλία Του, όποια λοιπόν άλλη θρησκεία έχει το ίδιο αντικείμενο διδασκαλίας, αγάπη δικαιοσύνη, τιμιότητα και ηθική τότε ακολουθώ εμμέσως πλην σαφώς, όχι μόνο τον Ιησού αλλά και αυτόν της άλλης θρησκείας.

quote:
IndustrialAngel:
Οι φρονιμίτες είναι κατάλοιπα των δοντιών των αρχαίων προγόνων μας και είναι πρόβλημα όλων των ανθρώπων όχι μερικών.Το οστό κόκκυς είναι κατάλοιπο ουράς. Τα άλλα ζώα έχουν αυτό το οστό και εκεί στηρίζουν την ουρά τους, εμάς όμως μας είναι άχρηστο.Το ότι δεν ξέρεις σε τι χρείαζεται η ουρά στα ζώα είναι ενδεικτικό του χαμηλό επιπέδου γνώσεων που έχεις. Άλλα ζώα την έχουν για ισορροπία στο τρέξιμο, άλλα για όπως οι αλεπούδες για να μπερδεύουν το διώκτη τους, άλλα για εξομάλυνση της θερμοκρασίας του σώματος, άλλα για κρατιούνται από τα δέντρα

Ναι ε?.....για πες μας λοιπόν σε τι βοηθάει η ουρά το γουρούνι? στο να στρίβει? ή στο να κρέμεται?....το ίδιο και το κατσίκι...ξέρεις γύρω στους 5 πόντους ουρά!....και ο χιμπατζή πάλι?....γιατί δεν έχει ουρά? δεν του χρειάζεται για ισοροπία? ή δε σκαρφαλώνει στα δέντρα?

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους φρονιμίτες μου, ούτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς μου....κάθονται φρόνιμα.

quote:
IndustrialAngel:
Το γιατί έχουμε εμείς αυτό το οστό έχει την εξής εξήγηση. Αυτοί που περπατούσαν με τα 2 πόδια και δεν είχανε ουρά πλεονεκτούσαν έναντι αυτών που είχαν. Έτσι αυτοί επέζησαν περισσότεροι και αναπαράχθηκαν περισσότερο με αποτέλεσμα να επιβληθεί ένας φαινότυπος. Στις μέρες μας κανένας άνθρωπος δεν κερδίζει τίποτα είτε έχει είτε όχι το οστό έτσι δεν ασκείται καμία εξελικτική πίεση οπότε διατηρείται.

Με τα δύο περπατάει και ο μακάκος αλλά έχει ουρά! με τα δύο περπατάει και ο κόκορας αλλά και αυτός έχει ουρά!.....το ίδιο και ο χιμπατζής που δεν έχει....μαϊμού η μία, μαϊμού και η άλλη! και το ένα ζώο και το άλλο σκαρφαλώνουν στα δέντρα....
Η αρκούδα όμως γιατί δεν έχει ουρά?....περπατάει με τα τέσσερα και τρέχει και πολύ!....έχεις δει αρκούδα να κάνει κατοστάρι?....
Το ελάφι πάλι? αυτό και αν τρέχει!!
Δε θα μπορούσαμε να είχαμε μία μικρή ουρά σαν του ελαφιού? σε τι θα μας εμπόδιζε?....εκτός από τα ρούχα μας?.....και αυτό ακόμη σκέφτηκε ο δημιουργός!!! άντε να βολέψεις την ουρά στο σλιπ!!

quote:
IndustrialAngel:
Όσον αφορά τις μικρές διαφοροποιήσεις που δέχεσαι.Μα αυτό ακριβώς είναι εξέλιξη, το άθροισμα πολλών μικρών διαφοροποιήσεων στον αιώνα των αιώνων που φτάνεις σε σημείο αν κοιτάξεις τον πρόγονο και το σημερινό πλάσμα να μην μπορείς να τα συσχετίσεις. Δεν είναι απότομο γεγονός που θα διαπιστώσεις στη διάρκεια της ζωής σου. Αν μια μικρή διαφοροποίηση επιτρέψει σε κάποια μέλη ένος είδους να ζήσουν ενώ λειτουργήσει ως μειονέκτημα για κάποια άλλα τότε η επόμενη γενιά θα απαρτίζεται κυρίως από τα μέλη με το πλεονέκτημα.

Φίλε εάν περιμέναμε αυτές τις μικρές διαφοροποιήσεις, τότε δε θα επαρκούσαν όχι χιλιάδες ή εκατομμύρια!! αλλά δισεκατομμύρια χρόνια.
Κανείς δεν είναι κατά της εξέλιξης....κατά του φαινόμενου της απότομης αλλαγής είμαστε.
Και σε αυτό συνηγορεί και η έλλειψη σκελετών που να δικαιολογούν αυτή την αλλαγή.
Για παράδειγμα, λείπουν εκατοντάδες και όχι 5-10 κρανία για να επιβεβαιωθεί η εξέλιξη του πίθηκου σε άνθρωπο.
Γι' αυτό μιλάω και για πολλούς (χιλιάδες) αρχέγονους και όχι μόνο έναν οργανισμό.
Γιατί ντε και καλά να υπήρξε μόνο ένας οργανισμός από τον οποίο εξελίχτηκαν οι υπόλοιπο και όχι χιλιάδες?

quote:
IndustrialAngel:
Ας πούμε ότι ο ήλιος λόγω της ακτινοβολίας γίνεται επικίνδυνος και οι ξάνθοί άνθρωποι πεθαίνουν πριν φτάσουν σε ηλικία αναπαραγωγής. Τότε στην επόμενη γενιά ανθρώπων δε θα έχουμε ξανθούς.

Ακραίο πολύ ακραίο.

quote:
IndustrialAngel:
Με αυτή τη λογική και προσθέτοντας την πιθανότητα μεταλλάξεων ότι δηλαδή αυθόρμητα κάποια μέλη του είδους θα εμφανίζουν νέα χαρακτηριστικά τα οποία ανάλογα με το περιβάλλον θα τους δίνουν πλεονέκτημα ή μειονέκτημα θα φτάσουμε σε ένα άλλο είδος. Κανένας δε μίλησε για γκρέμλινς, δε ζούμε στο σινεμά.Απο γενιά σε γενία μόνο μικρές διαφορές θα βρεις

Αυθόρμητα? η τύχη πήγε περίπατο τώρα?....και γιατί τα άλλα αυθόρμητα δεν επέλεξαν να γίνουν άνθρωποι?.....ήσαν ηλίθιοι θα μου πεις.
Πρόσεξε να δεις! εάν ο Θεός δεν είχε φτιάξει τη φύση με τόση σοφία! και είχαμε γίνει όλοι άνθρωποι!! τότε πως θα υπήρχε η κότα και το αρνί για να φάμε? πως θα υπήρχε ο σκύλος να μας φυλάει? και πως το καναρίνι για να μας ευφραίνει? και να μην πάω σε άλλα μακάβρια όπως το σκουλήκι για να γίνει η αποσύνθεση.

quote:
IndustrialAngel:
Κάτσε τώρα γιατί ανοίξαμε θέμα. Μπορεί κάποιος να είναι τρελός να σκοτώσει άνθρωπο και να είναι λειτουργία του εγκεφάλου του.Τότε θα κρατηθεί υπόλογη η ψυχή για κάτι που δε φταίει. Κάτσε κάτσε γιατί μας μπερδεύεις.Ποιος κυβερνάει το σώμα, η ψυχή ή το μυαλό; Δηλαδή υπάρχει ψυχή και μυαλό μαζί; Και το μυαλό τι γίνεται πώς συσχετίζεται με την ψυχή; ΑΝΤΙΦΑΣΗ. Τουλάχιστον ο Μπλεκ δεν έπεφτε σε αντιφάσεις.

Δε θα είναι λειτουργία του εγκεφάλου του, αλλά βλάβη του εγκεφάλου του.
Η ψυχή δε θα κρατηθεί υπόλογος γιατί δεν το έπραξε αυτή, αλλά το άρρωστο σώμα.
Το σώμα, το κυβερνάει "υπό όρους" (σωματικές αδυναμίες) η ψυχή. Το μυαλό δεν είναι παρά μία λειτουργία της ψυχής που διέπεται όμως από σωματικές λειτουργίες με αποτέλεσμα η κρίση του να επηρεάζεται από αυτές, άλλοτε πολύ, άλλοτε λίγο και άλλοτε (εξαιρετικά σπάνιο), καθόλου.

quote:
IndustrialAngel:
Όσον αφορά το κλάμα, έχεις δει σκύλο που δεν έχει να φάει;Μια χαρά ξέρει να κλαίγεται.Μόνο γέλιο δεν υπάρχει στα ζώα και ίσως αυτό να είναι έκφραση της ψυχής.

Έχεις δει δηλαδή να τρέχουν δάκρυα σε σκύλο?....πάντως τα γουρούνια γελάνε...μπορεί όχι τρανταχτά με ήχο, αλλά υπάρχει τέτοια έκφραση για το πρόσωπο τους.

quote:
IndustrialAngel:
Την τελευταία φορά που κοίταξα οι μύγες είναι έντομα και όχι πουλιά

Και πως έγιναν τελικά? από τα ζώα ή από τα πουλιά? τι λέει η επιστήμη?

quote:
IndustrialAngel:
Έχουν 6 πόδια 4 φτερά και 3 μέρη σώματος(κεφάλι, θώρακα και κοιλιά). Θεμελιώδης ζωολογία. Επίσης οι αράχνες και οι σκορπιοί δεν είναι έντομα γιατί έχουν 8 πόδια και 2 μέρη σώματος. Είναι δικιά τους κατηγορία τα αραχνοειδή...

Έτσι λοιπόν και ο άνθρωπος είναι δική του κατηγορία και όχι σύνθετη με τους πιθήκους.
Η μύγα δηλαδή ήταν ζώο.....που βαρέθηκε να περπατάει....και σκέφτηκε....βρε δεν πετάω?...τι έχω να χάσω?

quote:
IndustrialAngel:
Τα ανθρωποειδή μοιάζουν να είναι ενδιάμεσα μεταξύ των σημερινών πιθήκων και των σημερινών ανθρώπων. Αυτό ΔΕ σε προβληματίζει; Βλέπεις τα κρανία πόσο διαφορετικά από το σημερινό είναι;

Δεν έχουν καμία σχέση με τον πίθηκο.
Αυτά είχαν αναπτύξει κάποια νόηση, την οποία ποτέ δεν ανέπτυξαν οι πίθηκοι.
Από αυτά μπορώ να δεχτώ ότι καταγόμαστε. Όχι όμως από τις μαϊμούδες!

ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 07/02/2010 21:08:22

07/02/2010, 21:06:07
Ειλικρινά έχω πάθει πλάκα, με την ελαφρύτητα, ορισμένων...Βρε ...μεγαλοβιομήχανε άγγελε,ξέρω ότι δεν μπορείς να διαχωρίσεις τον αξιοπρεπή θάνατο, αποτην μίζερη αυτοκτονια,αλλά, εγώ τι να κάνω;Δεν μπορώ να σου στείλω με ιμέιλ, .....μυαλό....Αν δεν έχεις να σκεφτείς,άστο καλύτερα...
Αν ο φίλος που λές, θέλει να αυτοκτονήσει,πως θα τον αποτρέψεις;Θυμίζοντας του τα δικαιώματα των ....αυτοκτονούντων;Γράφεις με εγωισμό και δεν σκέφτεσαι τι λές...Δεν σε παρεξηγώ....
Δεν συμπαθώ νούμερα σαν τον Τσάκ Νόρις,πάντα τον έβλεπα σαν κομπάρσο,αλλά για να μιλάς γι αυτόν καταλαβαινω το επίπεδο σου....Κι αυτά που αναγνωρίζεις,δικό σου θέμα, εμένα με ενδιαφέρει πως βλέπεις τον άνθρωπο...Αν τον αφήνεις να πεθανει, ή τον αποτρέπεις....Όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες, γιατί δεν με ξέρεις για να δικαιολογήσεις προσωπικά κάτι μαζί μου...Άρα, απλώς ξεχαρμανιάζεις κι εσύ,για να βγείς ωραίος....Παιδικές αθένειες, λέω εγώ...
Κι αφού δεν διαφωνούμε, που είναι το πρόβλημα,φιλαράκι;Στο ότι σας τη λέμε;
Πάρτε να έχετε...
kostakisΜέλος
07/02/2010, 21:19:36
Χαιρετώ και πάλι

Φίλε europaios2, έγραψες κάτι ενδιαφέρον

quote:
Ακόμη και οι άθεοι που στη ζωή τους προσπαθούν να ακολουθήσουν «έστω και ασυνείδητα» τη διδασκαλία του Ιησού, λατρεύουν και αυτοί τον αληθινό Θεό.

Συμφωνώ, απλά εγώ το βλέπω από την άλλη σκοπιά : ακόμη και οι ένθεοι που στη ζωή τους ακολουθούν τις αρχές της αγάπης, της δικαιοσύνης, της τιμιότητας και της ηθικής είναι απλά άνθρωποι με αληθινή συνείδηση.
Τελείωσε, το κλείσαμε το θέμα, φίλε μου, πραγματικά μεγάλη κουβέντα είπες...

quote:
Δεν ακολουθώ λοιπόν το όνομα! αλλά τη διδασκαλία Του, όποια λοιπόν άλλη θρησκεία έχει το ίδιο αντικείμενο διδασκαλίας, αγάπη δικαιοσύνη, τιμιότητα και ηθική τότε ακολουθώ εμμέσως πλην σαφώς, όχι μόνο τον Ιησού αλλά και αυτόν της άλλης θρησκείας.

...και τη βελτίωσες κιόλας! Όποια φιλοσοφία ζωής περιλαμβάνει αυτές τις ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΑΙΩΝΙΕΣ ΑΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΕΣ και τηρείται το δυνατόν απαρέγκλιτα στην πράξη, ανεξαρτήτως της θρησκευτικότητας του ατόμου που την ενστερνίζεται, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ΤΗΣ πανανθρώπινης συνείδησης - "θρησκείας" και όχι ενός αποκλειστικά συγκεκριμένου δόγματος.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

07/02/2010, 21:45:58
quote:
Think_Math:
Τελικά εισαι για γέλια και για κλάματα .
Εγώ δεν είπα οτι δεν γίνονται πιά πειράματα σε πιθήκους .
ΑΣΦΑΛΩΣ και γίνονται ακόμα . Και κακώς γίνονται .

Διαβασες τι έγραψα η πάλι μας κάνεις πλάκα ?
Είπα οτι η χρήση των ζώων αυτών για τέτοιους σκοπούς είναι στην πορεία της οριστικής απαγόρευσης μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις οτι τα ζώα αυτά διαθέτουν αυτοσυνείδηση όπως ο άνθρωπος .
Το θέμα μας δεν ήταν όμως αυτό , αλλά το γιατί χρησιμοποιούμε μοσχεύματα απο τα γουρούνια και όχι απο τους πηθίκους .
Και η απάντηση είναι οτι ΦΥΣΙΚΑ και τα μοσχεύματα απο τους πιθήκους θα ήταν προτιμότερα γιατί οι πίθηκοι είναι κοντινότεροι συγγενείς του ανθρώπου απο τα γουρούνια , αλλά η χρήση τους δεν είναι εφικτή για τους λόγους που εξηγεί η παρακάτω επιστημονική εργασία :

Bρε άσχετε απλά δεν ταιριάζουν είναι η απάντηση,..... τότε βρε κουτεντέ! αφού η χρήση τους δεν είναι εφικτή, γιατί ταλαιπωρούν τα έρμαια τα ζώα?
Γιατί επιτρέπουν να τα κάνουν πειραματόζωα αφού δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν ως μοσχεύματα?....συνειδητοποιείς τι βλακεία λες?
Έχεις ακούσει ποτέ σου για τα "Υβριδικά έμβρυα" για κάνε μία αναζήτηση στο google μπας και βγάλε τα σαλάμια από τα μάτια σου περί ηθικής κ.λ.π.....

Μου φέρνεις σαν μπούφος ένα άρθρο, που λέει ότι προτιμάτε το γουρούνι από τον πίθηκο για λόγους ηθικής.....τότε γιατί τον έχουν ξεσκίσει στα πειράματα? έχεις δει ντοκιμαντέρ με πίθηκους ως πειραματόζωα? αν και ζώα! θα τα λυπηθείς θες δε θες!! τους εισάγουν κάθε είδος ασθένεια (ενώ είναι υγιή) και μετά προσπαθούν να την καταπολεμήσουν!
Επιτέλους βάλε το μυαλό σου σε λειτουργία.....΄

quote:
Think_Math:
Αυτά λοιπον που γράφεις είναι απλά εκτος τόπου και χρόνου , διότι με κατηγορείς για πράγματα που δεν έγραψα , ενω αντίθετα σου αποδεικνύω οτι αυτά που έγραψα είναι ακριβέστατα , με ατράνταχτες αποδείξεις .
Διαβασε όλη την εργασία , και θα σου λυθούν όλες οι απορίες .

Τι να διαβάσω? τι? ότι λόγω ηθικής δε χρησιμοποιούν ανταλλακτικά από πίθηκο? Να μου απαντήσεις τότε για ποιο λόγο τους κάνουν πειράματα!
quote:
Think_Math:
Οπως ήδη σου εξηγησα στον κόσμο σου βρίσκεσαι εσύ που δεν καταλαβαίνεις Ελληνικά , και ερμηνεύεις οτι διαβάζεις κατα το δοκούν .
Που έγραψα οτι δεν γίνονται πειράματα σε πιθήκους ?
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ .

Να μου πεις τότε το λόγο που δεν τους χρησιμοποιούν ως ανταλλακτικά! και εάν μπορεί να γίνει πείραμα χωρίς τη βλάβη του ζώου! ή εάν από τα πειράματα εξαιρείτε η βαλβίδα αορτής προκειμένου να διευκολυνθούν κάποιοι στις θεωρίες τους!

quote:
Think_Math:
Λυπάμαι για την μητέρα σου , αλλα δυστυχώς η απόρριψη μοσχευμάτων γίνεται ακόμα και με ανθρωπινους δότες .

Ευχαριστώ. Ευτυχώς όλα πήγαν όλα καλά.
Αν όμως το καλύτερο μόσχευμα ήταν του πιθήκου να είσαι σίγουρος ότι αυτό θα είχαμε βάλει.

quote:
Think_Math:
Θα μπορούσες να είσουν λιγότερο γελοίος .
Εντάξει , καταλαβαίνω οτι δεν έχεις κάποια εξήγηση , και το ρίχνεις ξανά και ξανά στην ειρωνία , αλλά απλά προκαλείς το γέλιο όσων διαβάζουν .

Γιατί? επειδή θέλω να πάρω ένα δώρο στον αδελφό μου? εγώ σέβομαι τη συγγένεια.....

quote:
Think_Math:
Τα πάντα εν σοφία εποίησε . ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ .

Εσύ να δούμε πως θα καθαρίσεις!

quote:
Think_Math:
Οι τρελές αγελάδες και οι ρετροιοι το ίδιο πράγμα . ΕΛΕΟΣ.
Τι κάνεις Γιάννη ? Κουκιά σπέρνω .
Απο την πόλη έρχομαι και στην κορφή ... Αγελάδα .

Ε! είσαι που είσαι γιατρός γιατί δε μας λες τί είναι οι ρέτροιροι.

quote:
Think_Math:
Για να σοβαρευτούμε τώρα .
Επειδή ο Ευρωπαίος είναι προφανές οτι δεν μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις που έθεσα τις απευθύνω ξανά και σε οποιον άλλο πιστεύει οτι έχει κάποια πειστική απάντηση .

1) Πως εξηγείται θεολογικώς οτι 2 χρωμοσώμτα του DNA των πιθήκων που έχουν συνολικά 48 , βρίσκονται ενωμένα μαζί στο Χρωμόσωμα 2 του ανθρώπου έχοντας αποτέλεσμα να έχει ο άνθρωπος 46 χρωμοσώματα .
Δεν μπορούσε ο Θεός να φτιάξει τον άνθρωπο απο το μηδέν , και χρειάζοταν να ενώσει 2 χρωμοσώματα των πιθηκοειδών για να τον φτιάξει ?
Η μήπως ήθελε να μπερδέψει τους κακους επιστήμονες ?

2)Πως εξηγείται θεολόγικώς οτι το RNA των πιθήκων και των ανθρωπων περιέχει στις ίδιες ακριβώς θέσεις μολυσματικό RNA , απο ρετροιούς ?
Ετυχε οι ίδιοι ιοί να μολύνουν δύο διαφορετικά είδη στο ίδιο σημείο του RNA που αποτελείται απο δισεκατομμυρια βάσεις ?
Ποια άλλη εξήγηση υπάρχει, εκτός απο το γεγονός οτι αυτός που μολύνθηκε είναι ο κοινός πρόγονος και το θέμα έληξε ?

Περιμένω την συμμετοχή κάθε νεοκοπου η μη απολογητή

Σου απάντησα και στα δύο.
Η δύναμη του Θεού δε γνωρίζει επιστήμες και θεωρίες.
Αφού λοιπόν υπάρχουν αυτά τα χρωματοσώματα και σε τέτοιον συνδυασμό, γιατί τότε υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά στην νόηση?
Όσο για τους ρετροιρούς:
Οι ρετροϊοί διαδίδονται με εξωγενείς τρόπους (μετάγγιση, σεξουαλική επαφή κ.λπ.) και όχι με ενδογενείς (κληρονομικότητα).
εδώ

ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 07/02/2010 22:21:31

07/02/2010, 21:52:50
ευρωπαίε είσαι ένα χιλιοστό πριν αποδεχτείς τη θεωρία
μάντεψε γιατί
δισεκατομύρια χρόνια θέλει όπως είπες
πολύ σωστά
4 δισεκατομυρίων ετών είναι η γη, do the math!

α και υπόψιν η αλλάγη δεν είναι ποσοτική δηλαδή για να περάσουμε από για παράδειγμα από τριχωτό σε άτριχο δε χρειάζεται να έχουμε μία τρίχα λιγότερη σε κάθε γενιά. Αλλάζει 1 γονίδιο μέσα σε κάποιες γενιές και έχουμε άτριχους ανθρώπους κατευθείαν. Και μάντεψε πόσα γονίδια διαφέρουν ανάμεσα σε εμάς τους πιθήκους.......περίπου 6% των γονιδίων μας διαφέρουν. Και το συνολικό γενετικό υλικό είναι κατά 98% ΙΔΙΟ. Τι λες αρκεί 5 000 000 χρόνια για να γίνουν αυτές οι αλλαγούλες βήμα βήμα γενιά γενιά μισό γονίδιο τη φορά;

Για απότομη μεταβολή όποιος λέει δεν ξέρει τι του γίνεται. Οι μεταβολές είναι πάντα αργές

όσον αφορά το ακραίο που είπες δεν είναι καθόλου ακραίο. Στα χιόνια επικρατούν οι λευκές τίγρεις γιατί κρύβονται καλύτερα, στις περιοχές με μόλυνση επικρατούν οι μαύρες πεταλούδες γιατί κρύβονται καλύτερα στα μαυρισμένα από την καπνιά δέντρα κτλ κτλ. αντίθετα όπου είναι ακόμα λευκοί οι κορμοί και φαίνονται οι μαύρες πιο εύκολα από τους θηρευτές οι λευκές πεταλούδες επικρατούν.
Το περιβάλλον που αλλάζει από περιοχή σε περιοχή καθορίζει ποια μεταβολή θα επικρατήσει έναντι των άλλων.

Σου είπα ότι ο συνδυασμός διποδισμού και ουράς μπορεί να δημιουργούσε πρόβλημα όχι ο συνδυασμό τρεξίματος και ουράς.Η' αντίστροφα η τυχαία αυθόρμητη μετάλαξη που μας αφαίρεσε την ουρά ενώ αρχικά θα φαινόταν ως μειονέκτημα ΜΑΣ ανάγκασε να διποδίσουμε για επιζήσουμε. Ο γορίλας που ζει συχνότερα στο έδαφος υπόψιν δεν έχει ουρά όπως και εμείς, άρα έχουμε παράλληλη εξέλιξη. Εγώ δίνω αυτήν την ερμηνεία στο άχρηστο αυτό οστό. Εσύ ποια δίνεις δίνεις;

την περιγραφή της σωστής επιστήμης την έκανα γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να προβάλει κάποιος δημιουργιστής κάποια "θεωρία" που να εξηγεί τον κόσμο και τις μεταβολές του και συγκεκριμένα τα κρανία που διαφέρουν, τα κατάλοιπα οστών που δεν χρειάζονται κτλ κτλ και να πληρεί αυτές τις προδιαγραφές. Αλλιώς απλώς έχουμε έλλειψη μοντέλου πλην του εξελικτικού.

αυθόρμητα είναι η λέξη για περιγράψω τη μετάλλαξη δηλαδή την αυθόρμητη, τυχαία, spontaneous αλλαγή του γεντικού υλικού. Σαφέστατα και η μετάλλαξη ΔΕΝ είναι ζήτημα πνευματικής επιλογής.Δεν έπαψα να αναφέρομαι σε τυχαιότητα ίσως τα ελληνικά μου να μην είναι καλά.

Στα περί κοσμογονίας δεν έχω τι να απαντήσω. Πάντα πίστευα ότι οι πιστοί χριστιανοί έχουν πιο πλήρεις απαντήσεις από το δε με νοιάζει και δεν ξέρω τι έφτιαξε το Θεό. Γιατί τότε είσαι στο ίδιο σκοτάδι της άγνοιας με όλους μας. Η' όντως οι χριστιανοί έχουν ένα πλεονέκτημα αλλά δε με νοιάζει που ο Θεός μου είναι άδικος ενώ μου λέει ότι είναι δίκαιος. Ίσως θα πρέπει θα μιλήσω με άλλους χριστιανούς για αυτές τις απαντήσεις. Μου προκαλεί εντύπωση που δηλώνεις πιστός και που επαναπαύεσαι σε αυτές τις απαντήσεις. Εγώ ξέρω ότι ο Θεός θέλει γνώσκουσα πίστη και όχι τυφλή...

τρέχαγυρευε διάβασε το ποστ μου για τους λόγους που ζητάει κάποιος να πεθάνει, πρώτο πρώτο έχω την αξιοπρέπεια και δεύτερο τον πόνο. Αυτό αποδεικνύει τη δικιά σου ελαφρύτητα. Δέχεσαι την αξιοπρεπή αυτοκτονία; Το ίδιο και εγώ... Διαφωνούσες ενώ συμφωνούσες, τρικυμία εν κρανίω.

07/02/2010, 22:26:59
Αγαπητέ ΒιομηχανικέΆγγελε,η τρικυμία εν κρανίω, είναι σεβαστή,δεν φταίς εσύ....Αλλά να προσέχεις τι γράφεις, γιατί scripta mannete...
07/02/2010, 22:37:32
Αγαπητέ Βιομηχανικέ Αγγελε, για να ξέρεις το "όνομα" σου και να το χαίρεσαι,θέλω να συζητήσουμε λίγο για τον πόνο....Βλέπω, με το νού μου, την παραολυμπιάδα κι έχω φιλους που ανήκουν σε άτομα με ειδικές ανάγκες,αυτούς τους ανθρώπους, να τους πω να πάνε να αυτοκτονήσουν;
Γιαί σε βλέπω πολύ προθυμο...
Αυτοί θεωρούν αξιοπρέπεια το να ζούν..Να τους μεταφέρω το μήνυμα σου, ότι καλύτερα να πανε να πεθάνουν;
17/06/2010, 22:21:09
Τι λέτε ρε βαρεμένοι μεσήλικες;
Εγώ έκσω;;; Θα σας ρίκσω την ηλικία μου και θα πέσετε κάτω ρε!
quote:
Και δέν φένεται μόνο απο αυτά που γράφεις η ηλιθιότητά σου,αλλά και απο την φάτσα σου.Στην θέση σου δέν θα έβαζα την φωτογραφία
Μου αρκεί που μπήκες σε αυτήν την διαδικασία.
Με αγάπησες...
quote:
"Μην τα βάζεις με ηλίθιους,θα σε ρίξουν στο επίπεδό τους και θα σε κερδίσουν εκ πείρας".
...στον αμαθή ο γνώστης φαντάζει ηλίθιος.

Πιτsιρικάς είσαι ε;

17/06/2010, 22:36:24
quote:
Ακόμα και τώρα που είμαστε μέχρι τα μαλλιά στα σκατά, ακόμα και τώρα φωνάζουμε ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ.
Τι να ξυπνήσουμε τι να μας ωφελήσει κάτι
Το μισό φταίξιμο είναι αυτού που το κάνει και το άλλο μισό αυτού που τ' ανέχεται φίλε μου.

Τους ξέρουμε ποίοι είναι.
Τους βλέπουμε κάθε ημέρα.
Είναι αυτοί που "θέλουν" να σώσουν την χώρα, ενώ για να σωθεί η χώρα, πρέπει να εξαφανιστούν αυτοί.
Αυτό που θέλουν στην ουσία, είναι να σώσουν τα εισοδήματα τα δικά τους και της κλίκας που τους στηρίζει.

Και κσύπνιοι είμαστε (λέμε) και ξέρουμε τι πρέπει να γίνει.
Αυτό που λείπει είναι, να μας οργανώσει κάποιος...

17/06/2010, 23:08:54
αιολος
quote:
Τι λέτε ρε βαρεμένοι μεσήλικες;
Εγώ έκσω;;; Θα σας ρίκσω την ηλικία μου και θα πέσετε κάτω ρε!

Αστον να λέει τον πικρόχολο, με ζηλεύει..

Να ξεκινήσουμε με αυτά Αιολε..

quote:
Είναι αυτοί που "θέλουν" να σώσουν την χώρα, ενώ για να σωθεί η χώρα, πρέπει να εξαφανιστούν αυτοί.

Απαντες, απο τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.. Απαντες εδώ και τώρα..
Οχι απλά να εξαφανιστούν αλλά πρίν εξαφανιστούν να πληρώσουν.
Να πληρώσουν οχι μόνο αυτοί αλλά και ΟΣΟΙ έφαγαν με χρυσά κουτάλια.

quote:
Αυτό που λείπει είναι, να μας οργανώσει κάποιος...

Ποιός ομως?
Απο όλους δεν φαίνεται κανείς να έχει ενα σχέδιο διάσωσης.
Το μόνο σχέδιο που φαίνεται να υπάρχει είναι ενα σχέδιο μακροπρόθεσμο που σκοπό έχει μέσα απο μια διαρκή λιτότητα να καταφέρει μετά απο αρκετά χρόνια να βγάλουμε απλά το κεφάλι μας μέσα απο τα σκατά και τίποτα παραπάνω.
Θα πρέπει να δωθεί ενα μήνυμα ειδικά απο τους Ελληνες οτι ...
``Ναί φανήκαμε ηλίθιοι και πέσαμε στην παγίδα. Φταίμε ναί αλλά ως εδω. Φέρουμε τη μισή ευθύνη και θα πληρώσουμε για οτι σπάσαμε αλλά θα πληρώσετε και εσείς. Ολοι εσείς που φάγατε και κλέψατε αλλά και ολοι εσείς που ΣΤΗΣΑΤΕ ολη αυτή την πλεκτάνη.
Μέσα απο τον Ελληνικό χώρο δεν φαίνεται να έχουμε τέτοιο ηγέτη εκτός αν έχουμε εξω απο τον Ελληνικό χώρο δεν ξέρω.
17/06/2010, 23:08:55
...Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ δεν ήξερα ότι η χώρα μας τόσο καιρό δανειζόταν τον αγύριστο, αλλά και αν, κατα τύχη, το ήξερα θα υπέθετα ότι γίνεται με σύνεση αφού τη χώρα τη διοικούν τεχνοκράτες, και άρα άνθρωποι με skills..
Υποτίθεται δηλαδή ότι οι κυβερνήσεις δρούνε με γνώμονα τη λογική και όχι σαν κοριτσάκια με πιστοτική σε κατάστημα ρούχων...

Ίσως βέβαια να μην το ήξερα γιατί δεν έβλεπα πολύ τηλεόραση..ίσως φταίει αυτό..ίσως πάλι η τηλεόραση να μην το έλεγε..

Θα συμφωνήσω ότι δεν είμαστε ξύπνιοι.
Ξύπνιος είναι αυτός που αν του κάνεις "μπου" δεν θα του πέσει το ποτήρι απ' το χέρι...

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 17/06/2010 23:15:59

17/06/2010, 23:21:26
quote:
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ δεν ήξερα ότι η χώρα μας τόσο καιρό δανειζόταν τον αγύριστο, αλλά και αν, κατα τύχη, το ήξερα θα υπέθετα ότι γίνεται με σύνεση αφού τη χώρα τη διοικούν τεχνοκράτες, και άρα οικονομολόγοι και άνθρωποι με skills..

Το οτι δανειζόταν το ήξερα.
Το ποσόν που δανειζόταν δεν γνώριζα.
Αλλά και να το γνώριζα τι με αυτό?
Δεν θα άλλαζε τίποτα.
Εγώ χρήματα ήθελα, ο μισθός να πέφτει, εφορία να μην πληρώνω, φτηνά να αγοράζω και αυτά τα είχα. Είναι το μόνο που μπορεί να με κατηγορήσει κανείς οτι περνούσα καλά και δεν έλεγχα.

quote:
Ίσως βέβαια να μην το ήξερα γιατί δεν έβλεπα πολύ τηλεόραση..ίσως φταίει αυτό..ίσως πάλι η τηλεόραση να μην το έλεγε...

Εδώ φίλε μου dr δεν το ήξερε ο ιδιος ο Πρωθυπουργός..
Ο άνθρωπος που έχει σήμερα το περισκόπιο του υποβρυχίου, γιατί περί υποβρυχίου πρόκειται δεν εγνώριζε τότε, οταν ήταν στην αντιπολίτευση οτι είμαστε μέχρι το κεφάλι μέσα στα σκατά.
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν τι λαμόγια μας κυβερνούσαν τότε και τι Γκούφη μας κυβερνάει σήμερα.
Πρέπει να κατασχεθούν οι περιουσίες όλων. Απο τον πρώτο εως τον τελευταίο.

18/06/2010, 01:11:48
για το πως φτάσαμε σε αυτά τα χάλια καλό είναι να τα πούμε σε άλλο θέμα
τώρα θα ήθελα απαντήσεις σε αυτά που ρώτησα τον strangerz2

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

18/06/2010, 19:07:42
τι στην ευχή πόσες μέρες χρειάζεσαι για να δόσεις απαντήσεις στα απλά ερωτήματα που έκανα
αν είναι έτσι καλό είναι να μην πάμε σε ποιο δύσκολες ερωτήσεις

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

Edited by - αθεος on 18/06/2010 19:47:24

18/06/2010, 19:45:57
Δεν δίνεις εσύ τις απαντήσεις ρε άθεε να ξεμπερδεύουμε.
Να τσουλήσει και το πράγμα..
strangerz2Μέλος
18/06/2010, 19:47:22
quote:
τι στην ευχή πόσες μέρες χρειάζεσαι για να δόσεις απαντήσεις στα απλά ερωτήματα που έκανα
αν είναι έτσι κάλο είναι να μην πάμε σε ποιο δύσκολες ερωτήσεις

Συγνώμη που άργησα.

Μιλούσαμε για την φανταστική κοινωνία και τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν με αυτήν την ελευθερία.Εσύ υποστηρίζεις οτι μπορεί κάποιος να κλεψει,να σκοτώσει ή να βιάσει και όλα αυτά επειδή δέν θα υπάρχει προστασία και οργάνωση σε τέτοια θέματα.Για σκέψου όμως,τώρα που έχουμε την αστυνομία,έχουμε ασφάλεια? Πόσοι βιασμοί γίνονται τον χρόνο? Πόσα παράνομα πράγματα γίνονται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο? Όπως καταλαβαίνεις,η πραγματική λύση δέν είναι αυτή που φένεται.Η βία στην βία οδηγεί σε άλλη βία και τελειωμό δέν έχει.Χρειαζεται κατανόηση εδώ.

Γνωρίζω καλά,και όλοι το γνωρίζουμε αυτό, οτι κανένας δέν γεννιέται εγκληματίας,όλοι μας ώς μωρά είμαστε αγνοί.Το λάθος που γίνεται είναι στην διαπαιδαγώγηση,σωστή στάση απέναντι στα παιδιά και πάνω απο όλα αγάπη,οδηγεί σε έναν σωστό άνθρωπο που δέν θα κλέψει ούτε θα βιάσει ποτέ του.Εαρινέ εσύ γνωρίζεις καλύτερα και πιό αναλυτικά τα της ψυχολογίας.

Αυτός που σήμαιρα είναι εγκληματίας,είναι επειδή ώς παιδί δέν είχε αγάπη και φροντίδα.Είναι λοιπόν στο χέρι μας να χτίσουμε την σωστή κοινωνία έχοντας την σωστή στάση στα παιδιά.Δέν υπάρχει καμία πιθανότητα,κάποιος που έχει μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον με αγάπη, να καταλήξει εγκληματίας.Απο πού θα κολλήσει το μικρόβιο?

Χρειάζεται να καταλάβουμε κάποια βασικά πράγματα και πώς λειτουργούν στον άνθρωπο,στην ψυχολογία του αλλά και στην εσωτερική του σύνθεση.

18/06/2010, 19:53:49
quote:
Συγνώμη που άργησα.

Μιλούσαμε για την φανταστική κοινωνία και τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν με αυτήν την ελευθερία.Εσύ υποστηρίζεις οτι μπορεί κάποιος να κλεψει,να σκοτώσει ή να βιάσει και όλα αυτά επειδή δέν θα υπάρχει προστασία και οργάνωση σε τέτοια θέματα.Για σκέψου όμως,τώρα που έχουμε την αστυνομία,έχουμε ασφάλεια? Πόσοι βιασμοί γίνονται τον χρόνο? Πόσα παράνομα πράγματα γίνονται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο? Όπως καταλαβαίνεις,η πραγματική λύση δέν είναι αυτή που φένεται.Η βία στην βία οδηγεί σε άλλη βία και τελειωμό δέν έχει.Χρειαζεται κατανόηση εδώ.

Γνωρίζω καλά,και όλοι το γνωρίζουμε αυτό, οτι κανένας δέν γεννιέται εγκληματίας,όλοι μας ώς μωρά είμαστε αγνοί.Το λάθος που γίνεται είναι στην διαπαιδαγώγηση,σωστή στάση απέναντι στα παιδιά και πάνω απο όλα αγάπη,οδηγεί σε έναν σωστό άνθρωπο που δέν θα κλέψει ούτε θα βιάσει ποτέ του.Εαρινέ εσύ γνωρίζεις καλύτερα και πιό αναλυτικά τα της ψυχολογίας.

Αυτός που σήμαιρα είναι εγκληματίας,είναι επειδή ώς παιδί δέν είχε αγάπη και φροντίδα.Είναι λοιπόν στο χέρι μας να χτίσουμε την σωστή κοινωνία έχοντας την σωστή στάση στα παιδιά.Δέν υπάρχει καμία πιθανότητα,κάποιος που έχει μεγαλώσει σε ένα υγιές περιβάλλον με αγάπη, να καταλήξει εγκληματίας.Απο πού θα κολλήσει το μικρόβιο?

Χρειάζεται να καταλάβουμε κάποια βασικά πράγματα και πώς λειτουργούν στον άνθρωπο,στην ψυχολογία του αλλά και στην εσωτερική του σύνθεση.

είσαι εντελώς λάθος
θες να μου πεις ότι από το ίδιο περιβάλλον(οικογένεια + σχολείο)θα βγουν ή όλα τα παιδιά δολοφόνοι ή όλα τα παιδιά σωστοί πολίτες;

δηλαδή αν εγώ είμαι κλέφτης τότε θα είναι και τα αδέρφια μου;
ή αν εγώ είμαι σωστός τότε θα είναι και τα αδέρφια μου;

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen