ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αποτέφρωση στην Ελλάδα... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αποτέφρωση στην Ελλάδα... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

dimigr7334 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
dimigr73Νέο Μέλος
31/05/2005, 11:51:54
Αγαπητοί φίλοι του Esoterica,

Είμαι νέο μέλος και γι αυτό δεν γνωρίζω εάν το μήνυμα αυτό ταιριάζει στη θεματολογία του συγκεκριμένου forum. Απλά, είναι ένα θέμα που με έχει βάλει σε αρκετές σκέψεις, διότι απ'ότι γνωρίζω, μέχρι στιγμής, η αποτέφρωση στην Ελλάδα θεωρείται παράνομη...Τι γίνεται όμως με αυτούς που δεν θέλουν να περάσουν από την επίπονη, ψυχοφθόρα (αλλά και πολυέξοδη) διαδικασία της ταφής;
Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ η γνώμη σας σχετικά με το θέμα αυτό, καθώς επίσης ποια από τις δύο μεθόδους θα προτιμούσατε για να αποχαιρετήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Δημήτρης

31/05/2005, 12:03:43
Καλώς ήρθες!

Ρίξε μια ματιά στο θέμα "Παραδεισος και Κολαση και μετα θανατον ζωη στις Θρησκειες." μόλις άρχισε να συζητείται το θέμα, αλλά καλύτερα θα ήταν οι όποιες αντιπαραθέσεις να μπουν εδώ, για να ξαναγυρίσει το άλλο στην κανονική του ροή.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

31/05/2005, 12:04:48
Αγαπητέ Δημήτρη να σε καλωσορίσω Εσω-τερικα και να σου ευχηθώ καλή πορεία.

Για το θέμα της αποτέφρωσης έχω σκεφτεί κι εγώ πολύ μια και την προτιμώ 1000% περισσότερο από την ταφή. Ωστόσο στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι παράνομη, σε αντίθεση με τη γειτονική Βουλγαρία που παρ'ότι είναι Ορθόδοξοι επιτρέπουν την καύση των νεκρών.

Για την ιστορία πάντως εμείς παραδίδουμε το σώμα στη γη με την διαδικασία της ταφής, η παράδοση του νεκρού στο νερό γινόταν από διάφορους λαούς, στον αέρα δηλ. αφήνανε τα σώματα να τα φάνε τα ορνεα και τέλος στο στοιχείο της φωτιάς που κατα τη γνώμη μου βοηθάει και την ψυχή να "φύγει".

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
31/05/2005, 14:06:22
ΥΜΕΡ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ
ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΠΟΕΦΡΩΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΤΑΦΟΙ ΜΑΡΜΑΡΑΔΕΣ,ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ .
AngelosΜέλος
31/05/2005, 14:34:15
Ναι καλα, λες και η αποτεφρωση θα είναι φτηνότερη...

Θα βοηθουσε αν έφερνε κανείς τα τιμολόγια (για αν τα συγκρίνουμε)
απο κάποια χώρα που επιτρέπεται η αποτέφρωση.

Αγγελος

31/05/2005, 14:46:00
Η διαδικασία της καύσης του νεκρού κοστίζει στο Λος Άντζελες μεταξύ 35 και 350 Ευρώ.

macedon

31/05/2005, 14:54:44
Για λόγους οικονομικής σύγκρισης από συγκεκριμένο γραφείο της Αμερικής:

Η κηδεία με καύση του νεκρού κοστίζει μεταξύ 800 και 1200 δολλαρίων.
Η ίδια διαδικασία χωρίς καύση κοστίζει από 2000 έως 6000 δολλάρια.

Στην Ελλάδα το κόστος είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα που ζει απ'αυτό συν το γεγονός ότι αν θέλεις να κρατήσεις τον τάφο και μετά την τριετία, πρέπει να καταβάλεις ενοίκιο στο Δήμο περί τα 300 Ευρώ το χρόνο.

Το οικονομικό είναι όμως μόνο ένας από τους παράγοντες που συνηγορούν στην καύση. Υπάρχουν πλείστοι άλλοι οι οποίοι δεν είναι καθόλου αμελητέοι.

macedon

31/05/2005, 15:02:45
Για να πάρετε μια ιδέα, επισκεφθείτε το site της Cremation Society of Illinois

macedon

kswtikoulaΜέλος
31/05/2005, 15:41:11
Καλωσήρθες φίλε dimigr73 στο φόρουμ!
Προσωπικά πέρα από το θα ήθελα να αποτεφρωθώ θα ήθελα επίσης και να μην υπάρχει η μακαβριότητα του τάφου.

Είναι τόσο άσχημο να πηγαίνεις σε ένα μνήμα και να ξέρεις πως μέσα είναι το σώμα που αγαπούσες,
που θέλεις να ξαναγκαλιάσεις.

Νομίζω πως η αποτέφρωση βοηθά περισσότερο ψυχολιγικά στην αποδοχή της ανυπαρξίας,
ενώ το μνήμα σαν καρφί στην καρδιά και η φωτογραφία από πάνω....

Τέλος πάντων,
ελπίζω πως κάποτε θα επιτραπεί
και θα πάψει αυτό το καρναβάλι με τα μάρμαρα.

Φιλικά Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

31/05/2005, 18:07:24
quote:
Ναι καλα, λες και η αποτεφρωση θα είναι φτηνότερη...

Θα βοηθουσε αν έφερνε κανείς τα τιμολόγια (για αν τα συγκρίνουμε)
απο κάποια χώρα που επιτρέπεται η αποτέφρωση.

ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΑ ΤΡΙΣΑΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ
ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΔΙΚΑ ΑΠ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ.
31/05/2005, 22:10:29
quote:

Αγαπητέ Δημήτρη να σε καλωσορίσω Εσω-τερικα και να σου ευχηθώ καλή πορεία.

Για το θέμα της αποτέφρωσης έχω σκεφτεί κι εγώ πολύ μια και την προτιμώ 1000% περισσότερο από την ταφή. Ωστόσο στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι παράνομη, σε αντίθεση με τη γειτονική Βουλγαρία που παρ'ότι είναι Ορθόδοξοι επιτρέπουν την καύση των νεκρών.

Για την ιστορία πάντως εμείς παραδίδουμε το σώμα στη γη με την διαδικασία της ταφής, η παράδοση του νεκρού στο νερό γινόταν από διάφορους λαούς, στον αέρα δηλ. αφήνανε τα σώματα να τα φάνε τα ορνεα και τέλος στο στοιχείο της φωτιάς που κατα τη γνώμη μου βοηθάει και την ψυχή να "φύγει".

..Συμφωνω με τη φιλη Gretel//προτιμω επισης την αφιερωση σε αερα -νερο-φωτια εκτος γης...//
αν σκεφτει κανεις πως με τοσους νεκρους στη γη (την ελληνικη παραδειγμα)εχουμε λιπασμα:Ρ...και πνευματα εγκλωβισμενα (και διασημα! απο.. διαφορες ιστοριες...)ε τοτε αναρρωτιεμαι τι κοσμος ειναι τουτος που ζουμε;;;;Ρ...αν δεν επιτρεπουμε ελευθερα στην ψυχη να επιστρεψει στην πηγη της και σε ποια γη παταμε;ΡΡΡΡ ....αφου παντου υπαρχουν θαμμενοι νεκροι...;Ο
--κατι εκεινα τα ατελειωτα μοιρολογια...της μανης..κατι η εισοδος στο αδη....κατι τα "...εννιαμερα"/τα "σαραντα" ...βρε δεν εχετε καταλαβει οτι η τωρινη θρησκεια ειναι ακριβως η συνεχεια της παλιας;....:ΡΡΡ)
αληθεια στην αρχαιοτητα τι τους καναμε τους νεκρους "εν ελλαδι",ειπαμε;;;;;;;

απ.οσο ξερω περαν της αφιερωσης στο στοιχειο της φωτιας ...των νεκρων στην ινδια ειναι και μια λυση για τον υπερπληθυσμο της συγκεκριμενης χωρας...

για την ελλαδα και το δογμα της θεωρω κομματι δυσκολο να αλλαξει το τελετουργικο /δεν θεωρω μαλιστα οτι ταιριαζει κι ολας/οποιος θελει να ταφει ας περασει στις αντιστοιχες θρησκειες.)
ποιος ο λογος να ασπαζεσαι μια θρησκεια και να μην τη δεχεσαι ως εχει;
...αν παλι δεν ασπαζεσαι καμμια ...τοτε το προβλημα το υποκειμενικο δεν ειναι μοναχα της..ταφης...αλλα γςνικοτερα της υπαρξης.

Atma
AumManiPadmeHum...

ps:..μια κουταλια του γλυκου απο τη mata-Ganga..ποσες ψυχες περιεχει;...

Edited by - ΑΤΜΑ on 31/05/2005 22:29:59

Edited by - ΑΤΜΑ on 31/05/2005 22:32:07

31/05/2005, 22:15:18
quote:

Για λόγους οικονομικής σύγκρισης από συγκεκριμένο γραφείο της Αμερικής:

Η κηδεία με καύση του νεκρού κοστίζει μεταξύ 800 και 1200 δολλαρίων.
Η ίδια διαδικασία χωρίς καύση κοστίζει από 2000 έως 6000 δολλάρια.

Στην Ελλάδα το κόστος είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα που ζει απ'αυτό συν το γεγονός ότι αν θέλεις να κρατήσεις τον τάφο και μετά την τριετία, πρέπει να καταβάλεις ενοίκιο στο Δήμο περί τα 300 Ευρώ το χρόνο.

Το οικονομικό είναι όμως μόνο ένας από τους παράγοντες που συνηγορούν στην καύση. Υπάρχουν πλείστοι άλλοι οι οποίοι δεν είναι καθόλου αμελητέοι.

macedon

Μήπως να την κάνουμε -αν νιώθουμε ότι ήρθε η ώρα μας- για κανένα δάσος στην ελληνική επικράτεια που όλο και κάποιοι οικοπεδοφάγοι θα καραδοκούν να κάνουμε μια δωρεάν αποτέφρωση?

Λες καλέ μου ΜΑΚΕΔΩΝ -απ'οτι καταλαβα ζεις αμερικα- να στησουμε καμια επιχειρηση να φέρουμε τα πουρα αμερικανά και να τα αμολησουμε σε κανενα ελληνικό δάσος με υψηλή κυριότητα?

ΠΩ...ΠΩ.. ΤΙ Μ'ΕΠΙΑΣΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΕΓΙΝΑ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
31/05/2005, 22:38:21
quote:
gretel
Λες καλέ μου ΜΑΚΕΔΩΝ -απ'οτι καταλαβα ζεις αμερικα- να στησουμε καμια επιχειρηση να φέρουμε τα πουρα αμερικανά και να τα αμολησουμε σε κανενα ελληνικό δάσος με υψηλή κυριότητα?

Μπα...ελληνικά ζω αλλά δυστυχώς η δουλειά μου είναι στην Ουάσιγκτον, στην Πρεσβεία και για άλλα δύο χρόνια θα είμαι εδώ με τους ανώμαλους.

Εδώ όλα είναι διαφήμιση και επιχειρήσεις. Τις προάλλες μου έστειλαν ένα διαφημιστικό για να διαλέξω νεκροταφείο άμα πεθάνω, τι θέση θέλω, και αντί να τα πληρώσουν οι συγγενείς μου, να δίνω κάθε μήνα 10 δολλάρια και να έχω την κηδεία των ονείρων μου.

Σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή να το έκανε κάποιος στην Ελλάδα. Θα τον είχαν καρφώσει στην πόρτα του μαγαζιού του.

macedon

01/06/2005, 01:13:05
Φίλοι μου , εγώ είμαι κατ'αρχήν υπέρ του αναφαίρετου δικαιώματος του κάθε πολίτη να αποφασίζει το πως θα ανακυκλωθή το σώμα του , όταν έλθη η ώρα να εγκαταλείψη τα εγκόσμια .
Από διάφορες συζητήσεις που έχω κάνει κατά καιρούς επάνω σ'αυτό το θέμα , έχω καταλήξει στό συμπέρασμα ότι αυτοί που προτιμούν την αποτέφρωση , στους οποίους συγκαταλέγομαι και εγώ , είναι η πλειοψηφία .
Εκτός όμως από την προτίμηση του καθ' ενός , σίγουρα η αποτέφρωση θά έλυνε πολλά προβλήματα πέραν του οικονομικού , και πρώτο από όλα το αδιαχώρητο στα νεκροταφεία των μεγάλων πόλεων και ειδικότερα της Αθήνας , που περιμένουν να γίνη εκταφή κάποιου προκειμένου να ταφή άλλος . Ένας γνωστός μου έμεινε μία εβδομάδα στο ψυγείο μεχρι να βρεθή τάφος στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου για να ταφή .
Αλλά δυστυχώς φίλοι μου όπως έχω πεί και άλλες φορές στο παρελθόν , ζούμε σε μια χώρα που η εκκλησία είναι κράτος εν κράτει και οι πολιτικοί μας στην πλειψηφία του άτολμοι και ανίκανοι να αντιδράσουν , γιατί πάνω από τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών βάζουν την εξασφάλιση της καρέκλας και την επόμενη βουλευτική περίοδο και έτσι το παίζουν καλοί Χριστιανοί για να έχουν , αν όχι την βοήθεια , την ανοχή της εκκλησίας .
Γι'αυτό άλλωστε τα προνόμια και οι φοροαπαλλάγές της εκκλησίας , γι'αυτό σφυρίζουν αδιάφορα για τα αίσχη των ρασοφόρων γι'αυτό και δεν τολμούν να κάνουν τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας .
θείτσαΜέλος
01/06/2005, 01:25:12
Καλημέρα
Ηθελα απλά να πώ οτι η καύση στην Ελλάδα δεν είναι παράνομη,απλά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να πραγματοποιηθεί.Τώρα γιατί δεν υπάρχουν;Μάλλον για τους λόγους που αναφέρατε.Αν κάποιος θέλει να αποτεφρωθεί πρέπει να απευθυνθεί σε γραφείο μιας χώρας που εφαρμόζει την αποτέφρωση και αφού κλείσει την συμφωνία να περιμένει...να....Μετά τον παίρνουν με αεροπλανάκι και τον επιστρέφουν σε βαζάκι
Πάντως όσο αφορά την ταφή κυκλοφορούν (εξωτερικό,αλλά παραγγέλνεις αν θές)οικολογικά φέρετρα απο ειδικά επεξεργασμένο χαρτί...αυτά!

*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*

Brie BoyΜέλος
01/06/2005, 04:48:02
Καλημέρα σε όλους!

Τελικά είναι ή δεν είναι παράνομη η αποτρέφωση ???

Μέχρι πρόσφατα νόμιζα πως είναι παράνομη καιη κήδευση νεκρού εκτός χριστιανικής τελετουργίας. Πρόσφατα όμως, με τον θάνατο του Φλωράκη ανακάλυψα πως μπορεί κάποιος να κηδευτεί και μη χριστιανικά, και στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι, μπορεί κάποιος να επιλέξει τον τόπο που θα κηδευτεί ορίζοντας μια τοποθεσία εκτός του δημοτικού κοιμητηρίου, επιλέγοντας για παράδειγμα ένα λιβάδι όπου θα ταφεί μόνος του? Επιτρέπεται αυτό?

Ουφ, με τα μακάβρια ...

Κάπου στο Διαδίκτυο διάβασα ότι μπορεί κάποιος να αποτεφρωθεί και να στείλουν την τέφρα του στον Καναδά, για να την κάνουν διαμάντι (ψεύτικο βέβαια).

mariha2912Μέλος
01/06/2005, 05:38:03
ΧΜ,ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΑΝΟΙΞΑΤΕ... ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΗΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΚΛΙΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ,ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΠΟΝΤΟΣ. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Π.Χ. ΦΛΩΡΑΚΗ,ΛΕΒΕΝΤΗ,ΠΑΠΑΡΡΗΓΑ.ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΡΗ ΑΝΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΠΑΔΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΣ,ΘΑ ΟΡΜΗΞΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ,Η ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΕΙ,ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟΥ,ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΘΑΨΟΥΝ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΨΕΥΤΟΠΟΥΡΙΤΑΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΤΩΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΑΦΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ,ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ,Π.Χ.ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΝΑΣΗ ΚΤΛ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΕΔΩ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΟΜΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ...
beyondΜέλος
01/06/2005, 08:09:18
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...
π.χ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ Κ.Λ.Π

ΑΣΧΕΤΟ..
ΑΤΜΑ ΝΟΜΙΖΩ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ,Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΗΡΩΑ" ,ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

spiritΜέλος
01/06/2005, 09:41:55
Πολλες αναφορες για την καυση των νεκρων στην Αρχαια Ελλαδα,υπαρχουν εδω:

http://www.nea-acropoli.gr/publications/arthra/kafsi.htm

στην συγχρονη Ελλαδα και με τον παραγοντα εκκλησια στην μεση,ειναι απιθανη μια τετοια εκδοχη.

01/06/2005, 14:51:13
Δέν υπάρχει οικονομικό θέμα για το ποιά μέθοδο ταφής θα χρησιμοποιήσουμε. Θέληση πρέπει μόνο να υπάρχει και τα οικονομικά διορθώνονται. Δυστυχώς για να πετύχουν κάποιοι τον σκόπο τους χρησιμοποιούν κάθε μέσο θεμιτό ή αθέμιτο ακόμα και το οικονομικό. Και με τις προλήψεις που έχουμε ριζωμένες λόγω του Χριστινισμού πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια ακόμα για να μπορούμε ελεύθερα να μιλάμε για αποτέφρωση. Μετά τον θάνατο το ανθρώπινο σώμα είναι ένα τίποτα, ύλη σε αποσύνθεση. Το να λέμε οτι δέν μπορούμε να επέμβουμε γιατί αυτό είναι δουλειά του Θεού και μόνο αυτός μπορεί να επέμβει στο άψυχο σώμα όπως λέει ο Χριστιανισμός είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Η καύση των νεκρών είναι κάτι απο παραπάνω προτιμότερη σε κάθε επίπεδο και με όποια πλευρά άν το εξετάσουμε.