ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΕΡΙΩΠΙΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
BartimaeusΜέλος
17/06/2006, 12:24:29
quote:
Μήπως ζήλεψες την τύχη του Ωριγένους;

... Αγαπητέ Trainman, δεν είμαι οπαδός του θρησκευτικού συγκρητισμού ούτε της μετενσάρκωσης ή του ωριγενικού κόρου. Διέγνωσες κάτι «αιρετικό» στις απόψεις μου μήπως; Αν και νομίζω πως σε καμία περίπτωση δεν επιχείρησα να διατυπώσω ή να ερμηνεύσω εκκλησιαστικά δόγματα και παρόλο που πρόλαβα να προδικάσω τον οιοδήποτε κατιδεασμό μου ως «αθεολόγητο», εντούτοις ειλικρινά θα μ' ενδιέφερε να μάθω τις όποιες αντιρρήσεις σου. Μήπως υπαινίσεσσαι την περί θανάτου και θείας δίκης «θεωρία» μου; Δεκτές πάντως οι όποιες παραινέσεις, και ειδικά από σένα...

quote:
(Φαίνεται ο Νέος, με την πρώτη ματιά! )

... Αν εννοείς «φαίνεται ο νεοφώτιστος»... μπα, δεν νομίζω... πάνε μερικά χρόνια από τότε, αν και διατηρώ λίγη «αγαθότητα» και «ζήλο» ακόμη! Μάλλον «ανεπρόκοπος amnos» θα αυτοχαρακτηριζόμουν...

... Αν, από την άλλη, υπαινίσεσσαι την «τύφλα» μου σε θέματα Πίστεως και Απολογητικής, αυτό φρόντισα ήδη να το υποδηλώσω με το nickname που επέλεξα... Διαμήνυσέ το καλύτερα στον Αδιάβαστο και στον Schwabe που με πέρασαν άκουσον άκουσον .... για τον Απολογητή!! Τιμή μου, βέβαια... αλλά είναι δυνατόν; Τελικά οι δυο τους είναι μάλλον πιο άσχετοι από μένα! Αυτό όμως με απαλλάσσει ευθυνών για τη δική μου «ασχετοσύνη»;

------------
ΥΓ. Trainman, άφησες αιωρούμενα μισόλογα, αναμένω διευκρινίσεις...
...και τη δική σου αλήθεια, βεβαίως βεβαίως, χωρίς φόβο και πάθος...

Αυτά με τις «χορεύτριες» εξιτάρουν τη φαντασία...

© unregistered essence

17/06/2006, 23:49:17
Κόκκινο Κέαρ, αγαπητέ Εριώπη; ...Τριαξονική νταλίκα με όλα τα κομφόρ!

Βρήκα κάτι που μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι, αλλά έχει ενδιαφέρον. Πηγή είναι ο Walter Burkert, «Eλληνική Mυθολογία και Tελετουργία» (1979).

"O θεσμός του «εξοστρακισμού» στην Aθήνα των κλασικών χρόνων ερμηνεύθηκε ως εκλογικευμένη μορφή της τελετουργίας του «φαρμακού»: ένα άτομο που θεωρείται ενοχλητικό για την κοινότητα διώκεται πέρα από σύνορά της, όχι με άμεσο λιθοβολισμό, αλλά με «ψήφους» από «όστρακα», δηλαδή θραύσματα κεραμικών αγγείων πάνω στα οποία γράφουν το όνομά του."

Τον εξοστρακισμό τον εισήγαγε ο Κλεισθένης, άρα αν δεχτούμε τα παραπάνω τότε η τελετουργία του "φαρμακού" αντικαταστάθηκε γύρω στο 510 πΧ.

Κάτι τέτοιο θα επιβεβαίωνε την άποψή μου ότι η αναφορά για τα Θαργήλια αφορούσε αρκετά παλιότερα χρόνια (με κατώτερο όριο τον 6ο πΧ αιώνα).

ps. Ας κρατήσουν οι χοροί και θα βρούμε αλλιώτικα στέκια επαρχιώτικα... οι ιέρειες απαραίτητες στην παρέα!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

18/06/2006, 00:07:24
Bartimaeus:
«Διαμήνυσέ το καλύτερα στον Αδιάβαστο και στον Schwabe που με πέρασαν άκουσον άκουσον .... για τον Απολογητή!! Τιμή μου, βέβαια... αλλά είναι δυνατόν;»

Εεεεεεεεεεπ!!!!! Μην λέμε ότι θέλουμε, μην λέμε ότι θέλουμε!!!!

Δεν είπα ότι ΕΙΣΑΙ ο Απολογητής (www και τα σχετικά.., είπα ότι είσαι ΕΝΑΣ Απολογητής.

Άλλο το ένα και άαααααααααααααααλλο το άλλο βρε!

Όσο για το εάν είναι «τιμή» σου ή όχι….ας το αφήσουμε καλύτερα…..

18/06/2006, 00:37:07
quote:
Τον εξοστρακισμό τον εισήγαγε ο Κλεισθένης, άρα αν δεχτούμε τα παραπάνω τότε η τελετουργία του "φαρμακού" αντικαταστάθηκε γύρω στο 510 πΧ.
Κάτι τέτοιο θα επιβεβαίωνε την άποψή μου ότι η αναφορά για τα Θαργήλια αφορούσε αρκετά παλιότερα χρόνια (με κατώτερο όριο τον 6ο πΧ αιώνα).
Ostria
Φίλη Ostria . Η αναφορά στα Θαργήλια λέει οτι οι Φάρμακοι εθυσιάζοντο ή εξεδιώκοντο , αλλά το τελευταίο οι... υποστηρικτές των ανθρωποθυσιών το αποσιωπούν .
18/06/2006, 06:11:18
fokaias:
quote:
Στην τελική η μόνη διαφορά θα είναι αν υπάρχει ένας ή δώδεκα θεοί.
Τρέχτε παπάδες να προλάβετε να κατοχυρώσετε τα μυστήρια

Έχω μια απορία:
Εάν στο Χριστιανισμό υπάρχει ένας Θεός, υπάρχει και ένας παπάς που βαφτίζει, παντρέυει, θάβει, κ.λπ.
Στο δωδεκάθεο που υπάρχουν 12 θεοί, θα χρειαζόμαστε 12 παπάδες γι' αυτές τις δουλειές; (δηλαδή θα πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τα ποσά που ανέφερε ο Schwabe επί δώδεκα;)
Αν είναι έτσι, κάτω ο δωδεκαθεϊσμός!!!

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

18/06/2006, 06:54:31
quote:
amalia
Στο δωδεκάθεο που υπάρχουν 12 θεοί, θα χρειαζόμαστε 12 παπάδες γι' αυτές τις δουλειές; ....Αν είναι έτσι, κάτω ο δωδεκαθεϊσμός!!!

Σου διαφεύγει κάτι σημαντικό. Ότι αντί για 12 παπάδες, ντυμένους σαν κοράκια και πηγμένους στην τρίχα (με τα σημερινά δεδομένα), μπορούμε να έχουμε 12 ιέρειες, ντυμένες με τα χιτωνάκια τους, τα πέπλα τους, κτλ. Και 24 να έχουμε, ακόμη καλύτερα

macedon

fokaiasΜέλος
18/06/2006, 09:52:57
Ω ρε μακεδών καλά τα λες δεν το σκέφτηκα αυτό, φαντάζεσαι να παντρεύεσαι και να έρθει το μωράκι με το διάφανο το πεπλάκι, και αν σου κλείσει το ματάκι και της σκάσεις κανένα γελάκι …… ε σα να σε βλέπω να κάνεις και βάφτιση μαζί.
18/06/2006, 10:06:51
Βρε και βάφτιση και ευχέλαιο και εξομολόγηση (ειδικά αυτή).

Όπως και να το κάνουμε πάντως, στο τυπικό η ελληνική θρησκεία δεν παίζεται. Κι άσε τους μουσουλμάνους να περιμένουν να πεθάνουν για να δούνε ουρί, κι άσε τους χριστιανούς να παιδεύονται με τα ΚΥΤ.

macedon

18/06/2006, 11:48:50
Καποτε πρεπει να μαθουμε ολοι ( τουλαχιστον η πλειοψηφια των ελληνων ), οτι εχουμε υποχρεωση να γνωριζουμε την ιστορια μας .

Οταν ερθει η ωρα , τοτε μοναχα θα εχουμε συνειδητοποιησει την βαρια πνευματικη κληρονομια που μας αφησαν οι προγονοι μας .

Μεχρι να φτασει αυτη η ιερη στιγμη, θα μας καθοδηγουνε οι πλαστογραφοι .
Ολοι αυτοι δηλαδη, που θελουνε και το εχουνε καταφερει :

Να νιωθει καθε ελληνας πρωτα ανθρωπος και μετα ΕΛΛΗΝ.

Προσωπικα ειμαι πρωτα ελληνας και μετα οτιδηποτε .
Σωβενιστες μας εχουνε στιγματισει , ολες οι υποαναπτυκτες ανθηελληνικες συνειδησεις , που οπως προεγραψα ειναι κατευθυνομενες .

Δυστυχως οι ανθελληνες ειναι περισσοτερροι εδω μεσα στον ελλαδικο χωρο ,απο οτι εκτος ελλαδος .

Μην τους αφηνεται να σας πουλανε παραμυθια .

Οτι εκαναν οι προγονοι μας , ( ακομη και ανθρωποθυσιες ) , ειχε ανωτατο σκοπο την ανυψωση της ανθρωπινης διανοιας προς το θειο .

Αμφισβητειστε την προσωπικη γνωση σας καλο ειναι ,οχι ομως το ελληνικο αιωνιο, αθανατο , απειρο πνευμα .
Ακομη και αν σας βαθτισουνε αυθαιρετα σωβενιστη .

Σημερα η παγκοσμια ηγεσια σφαγιαζει εκατονταδες θνητους , για την επιτευξη της παγκοσμοιας κυριαρχιας , αυτο το γεγονος θα πρεπει να μας κανει να ανυσηχουμε και οχι, αν οι θεοι ελληνες , εκαναν ανθρωποθυσιες .

Νιωστε και αισθανθειτε πρωτα ελληνες , αν δεν το μπορειτε φταιει μοναχα η αγνοια σας για το ελληνικο μεγαλειο, που τοσο ευκολα κρινουμε με την νηπια πνευματικη προσωπικη μας αντιληψη .

ΕΛΛΗΝ = θεικη καταγωγη και τιποτε λιγωτερο απο αυτο .

την μοιρα μας την διαχειριζεται το πνευματικο μας επιπεδο.

amalia

ImperatorΜέλος
18/06/2006, 14:15:33
ΕΛΛΗΝ = κατώτερος και σκατοφάρα

amalia