ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ελευθερία60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
04/01/2006, 00:58:36
1. Το χάος. Δεκτόν. κατά Ισίοδο και μόνο νομίζω.
Κατά Θαλή?
Κατά Αναξαγόρα?
Κατά ...?
κατα τα ορφικα κοσμικο αυγο
κατα τους λοιπους που αναφερεις ελεγαν την γνωμη τους για την πρωταρχικη ουσια απο την οποια αποτελειται ο κοσμος
οχι ποιος εφτιαξε τον κοσμο αλλα ποιο ειναι το ποιο αρχεγονο υλικο το ποιο καθαρο ποιο ειναι το υλικο που βρισκουμε σε ολα τα αλλα

2. Γέγραπται "αγνώστω θεώ" και όχι "αλλοδαπώ Θεώ".
Υπάρχει αρχαίο κείμενο που να μας δίνει κάποια στοιχεία?
σιγα μην ζηταγαν και πρασινη καρτα παραμονης
κειμενο που να μας δινει στοιχεια για τι πραγμα;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

04/01/2006, 01:24:25

Φίλε Μέτρον,
Διαφώνησα μαζί σου όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο εξέθεσες τις απόψεις σου.
Γιατί, πάντα, προκειμένου να πείτε κάτι εσείς οι εθνικοί, πρέπει να στήνετε στον τοίχο το Χριστιανισμό;;
Δεν είστε ικανοί να αναπτύξετε τα "επιχειρήματά" σας χωρίς να επιδιώκετε τη σύγκριση και τη σύγκρουση;;

Στη σύγκριση που κάνεις μεταξύ Ιώβ και Προμηθέα, δεν προσφέρεις τίποτα παρά μόνο ακόμη μια επίθεση κατά του Χριστιανισμού, και αυτό πολύ άτεχνα θα έλεγα.
Η υπομονή και η πίστη του Ιώβ με την επακόλουθο ανταμοιβή του, δεν χωρά σύγκριση με την αυταρχική και εκδικητική στάση του Δία που τιμώρησε τον Προμηθέα που έκλεψε την "αποκλειστικότητα" των θεών.

Μιλάτε συχνά για την πατρώα θρησκεία, τελικά ποια είναι επιτέλους η πατρώα θρησκεία;; Σε ποια περίοδο αναφέρεστε όταν μιλάτε για την πατρώα θρησκεία;;

Τελικά, ποια είναι η «αποδεκτή» πίστη του Έλληνα εθνικού σήμερα;; Μήπως ο καθένας σας έχει δημιουργήσει και μια δική του εξωραϊσμένη εκδοχή ενός συμφυρμού θεοτήτων που ακόμη και σήμερα είναι άγνωστη η προέλευσή τους;;

Τελικά, πες μας τι «πιστεύει» η πίστη σου για την δημιουργία του κόσμου, εφόσον, όπως λες, δεν σε αντιπροσωπεύει αυτό που λέει το ΥΣΕΕ και άσε σε αυτούς που μας διαβάζουν να ανακαλύψουν μόνοι τους, ποιος είναι τελικά μισαλλόδοξος και ποιος όχι.
Το ποιος ψάχνει να βρει εχθρούς και να δικαιολογήσει έτσι την ύπαρξή του είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να το υποδείξουμε εμείς, ο κόσμος έχει μάτια και διαβάζει.

Πώς είναι δυνατόν, εσύ, ένα ΚΑΤΩΤΕΡΟ ον, με δυνατότητες ανθρώπου, να εξυψωθείς, έστω και μέσω της αρετής, όπως λες, και να φτάσεις το επίπεδο του θείου;; Δεν είναι απαγορευμένοι τόποι για εσάς του εθνικούς τέτοιου είδους επίπεδα;;
«Θέληση και αέναη προσπάθεια», ωραία λόγια αλλά από ουσία;;;

Τελικά, ποιος μπορεί να μας πει και εμάς τους «μισαλλόδοξους» Χριστιανούς, τι στην ευχή είναι αυτό που πιστεύουν σήμερα οι Εθνικοί;;; Αν το ΥΣΕΕ, το ελένικ ρελίτζιον, το Δωδεκάθεον, το ........ δεν σας αντιπροσωπεύει αγαπητοί μου, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος «επίσημος» εκφραστής σας (φορέας ή οτιδήποτε άλλο), ή όποιος θέλει πιστεύει ότι του καπνίσει;;;

04/01/2006, 01:59:18
Ψηλός:
«Αν το ΥΣΕΕ, το ελένικ ρελίτζιον, το Δωδεκάθεον, το ........ δεν σας αντιπροσωπεύει αγαπητοί μου, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος «επίσημος» εκφραστής σας (φορέας ή οτιδήποτε άλλο), ή όποιος θέλει πιστεύει ότι του καπνίσει;;;»

Έχεις μια τάση φίλτατε να ομαδοποιείς τους πάντες, να θεωρείς ότι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να εγκιβωτιστεί το κάθε μυαλό σε μια ομολογία πίστης. Είναι απαραίτητο?

Έχεις επίσης την εμμονή θα έλεγα, να εντάσσεις τον συνομιλητή σου υπό την σκέπη κάποιου «φορέα» ή και «εκφραστή», προσπερνώντας το δικαίωμα της ελεύθερης αυτοδιάθεσης το οποίο και δεν προϋποθέτει κανενός είδους εξαρτήσεις και «αδελφικές σχέσεις».

Είναι προφανές ότι θα πρέπει να πάψεις να βλέπεις «ομάδες» και «εκφραστές», καθώς θρησκεία για πολλούς είναι απλά η διαρκής αναζήτηση της Αλήθειας. Μιας Αλήθειας που δεν δέχεται κλειστούς ορίζοντες ούτε και Black-box λειτουργίες χρήσης.

Διότι Αλήθεια που αφορίζει την ερώτηση, Αλήθεια που δεν δύναται να γίνει αντιληπτή άνευ ομολογία πίστης, δηλαδή ομολογία υποθέσεως, δεν είναι Αλήθεια.

Και το κακό με παρόμοιες παραβιάσεις της λογικής, είναι όπως και με την φύση. Παραβιάζεις τους νόμους της φύσης, σε τιμωρεί. Παραβιάζεις την Αλήθεια, σε τιμωρεί.

Άλλοτε αργά, άλλοτε γρήγορα. Άλλωστε εμείς μονάχα βιαζόμαστε.

04/01/2006, 02:38:23
quote:

Ψηλός:
«Αν το ΥΣΕΕ, το ελένικ ρελίτζιον, το Δωδεκάθεον, το ........ δεν σας αντιπροσωπεύει αγαπητοί μου, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος «επίσημος» εκφραστής σας (φορέας ή οτιδήποτε άλλο), ή όποιος θέλει πιστεύει ότι του καπνίσει;;;»

Έχεις μια τάση φίλτατε να ομαδοποιείς τους πάντες, να θεωρείς ότι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να εγκιβωτιστεί το κάθε μυαλό σε μια ομολογία πίστης. Είναι απαραίτητο?

Και γιατί να έχετε μόνο εσείς αυτό το δικαίωμα;;
Γιατί να είμαστε μόνο εμείς το εύκολο θύμα και να καταφέρνεστε όλοι εσείς, οι δήθεν αν-εγκιβώτιστοι, εναντίον μας χωρίς ωστόσο να εκφράζετε τη δική σας θέση-θέαση παρά μόνο να κάνετε συνεχώς ελιγμούς πηδώντας από εδώ και από εκεί χωρίς να πείτε κάτι ξεκάθαρα;;

quote:
Έχεις επίσης την εμμονή θα έλεγα, να εντάσσεις τον συνομιλητή σου υπό την σκέπη κάποιου «φορέα» ή και «εκφραστή», προσπερνώντας το δικαίωμα της ελεύθερης αυτοδιάθεσης το οποίο και δεν προϋποθέτει κανενός είδους εξαρτήσεις και «αδελφικές σχέσεις».

Δεν τίθεται θέμα ένταξης υπό τη σκέπη κάποιου φορέα. Τα θέματα όμως που συζητάμε έχουν κάποιες σταθερές συντεταγμένες και δεν είναι στο χέρι του καθενός να τις τραβά όπου του καπνίσει θέτοντας ως πρόσχημα το δικαίωμα αυτοδιάθεσης.

quote:
Είναι προφανές ότι θα πρέπει να πάψεις να βλέπεις «ομάδες» και «εκφραστές», καθώς θρησκεία για πολλούς είναι απλά η διαρκής αναζήτηση της Αλήθειας. Μιας Αλήθειας που δεν δέχεται κλειστούς ορίζοντες ούτε και Black-box λειτουργίες χρήσης.

Βλέπουμε όμως πως αυτή την έρμη την αλήθεια, κάποιοι, της έχουν αλλάξει τα φώτα. Αυτή η κυρία είναι πάντα η ίδια και είναι παντού γύρω μας. Έλα όμως που ο Μέτρον, ο Σβάμπε, ο Γηγενής, ο ελένικ ρελίτζιον, το ΥΣΕΕ, το Μήτσος, ο Μηνάς, ....... ανάλογα με το πνευματικό επίπεδο που θεωρούν ότι κατέχουν την ντύνουν και με τα δικά τους ρούχα και στολίδια.
Με τη λογική τη δική σου, είμαστε 7 δις άνθρωποι, άρα υπάρχουν και 7 δις αλήθειες, σωστά;;

Γνώμη μου είναι πως η αλήθεια τις περισσότερες φορές βιώνεται παρά αποδεικνύεται με λόγια και με μαθηματικούς τύπους.

04/01/2006, 03:38:01
ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ

ΩΣΤΟΣΟ, ΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΙ ΕΤΣΙ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ. ΤΟ ΠΙΟ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΙΝΟ, ΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΩΖΕΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ Ν’ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ», ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η «ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ. ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ;;;

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΥΨΩΝΕΙ ΒΟΥΝΑ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Σ’ ΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ. ΩΣΤΟΣΟ, ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΜΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΣΚΕΨΗ Ν’ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Η ΙΔΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΔΕΩΔΕΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ, ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ, Η ΓΗ . ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ ΨΥΧΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΛΗΨΙΑ. ΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Η ΤΡΕΛΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

**** off

04/01/2006, 03:52:39
ΥΠΕΡΕΒΟΡΕΙΕ,
Αν δεν υπήρχε η πίστη της σωτηρίας και της συνέχειας, προς τι όλα αυτά που μας λες περί ανωτερότητας, καλλιέργειας, αρετών, ..... πού βρίσκουν αντίκρισμα όλα αυτά που μας λες;;;

Δεν είναι κάπως βασανιστικό για τον άνθρωπο να επιτύχει, όπως λέει και ο φίλος ο Μέτρον "όλα κόποις κατακτώνται" γνωρίζοντας ότι είναι περαστικός και "πεπερασμένος", μια τυχαία έκφανση της φύσης, ένα σύνηθες απειροελάχιστο τμήμα του ΌΛΟΥ;;;

Προς τι ο αγώνας αυτός;;; Έχεις κάτι πειστικό να μου παραθέσεις;;;

AGGELOS31Νέο Μέλος
04/01/2006, 03:58:42
EGW EIMAI XRISTIANOS ORTHODOKSOS,ESEIS?

http://img.villagephotos.com/p/2004-10/848879/FAMILY1.JPG

04/01/2006, 04:18:36
quote:

Κατά Θαλή?
Κατά Αναξαγόρα?
Κατά ...?
κατα τα ορφικα κοσμικο αυγο
κατα τους λοιπους που αναφερεις ελεγαν την γνωμη τους για την πρωταρχικη ουσια απο την οποια αποτελειται ο κοσμος
οχι ποιος εφτιαξε τον κοσμο αλλα ποιο ειναι το ποιο αρχεγονο υλικο το ποιο καθαρο ποιο ειναι το υλικο που βρισκουμε σε ολα τα αλλα

κειμενο που να μας δινει στοιχεια για τι πραγμα;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Η αφετηρία

Οι αρχαίοι Έλληνες μέσα από τους θεογονικούς μύθους προσπάθησαν να εξηγήσουν:
 την πρώτη αρχή από την οποία δημιουργήθηκε ο κόσμος,
 την εξελικτική πορεία του κόσμου για να φτάσει όπως είναι με τη σημερινή του μορφή
 τις δυνάμεις που συγκρατούν την ενότητα του κοσμικού συνόλου και τη θέση του ανθρώπου μέσα σε αυτό.

Θεογονίες είναι οι κοσμογονίες που έχουν σαν θέμα τους την έκθεση της εξέλιξης με την οποία γεννήθηκαν οι θεοί που κυβερνούν τον κόσμο. Τέτοιες κοσμογονίες θεωρούν τον κόσμο σαν εξ'ολοκλήρου δημιούργημα ενός ή περισσότερων θεών. Οι θεοί έχουν την δύναμη να δημιουργούν εκ του μηδενός.

Άλλοι κοσμογονικοί μύθοι δέχονται την προΰπαρξη μιας ύλης την οποία ο θεός ή οι θεοί διαμορφώνουν και εξουσιάζουν.

Οι πηγές
Πληροφορίες σχετικές με τη δημιουργία του κόσμου και τη γέννηση των θεών συναντάμε σε λίγους ποιητές της αρχαιότητας. Οι πρώτες αναφορές υπάρχουν στον Όμηρο, αλλά ενώ είναι αποσπασματικές και σκόρπιες, είναι αρκετές ωστόσο για να σχηματίσουμε μια ικανοποιητική εικόνα για τους θεούς και να αποκτήσουμε μια πρώτη εντύπωση για τη δημιουργία του κόσμου.

Την πρώτη οργανωμένη απόπειρα θεογονικής - κοσμογονικής καταγραφής συναντάμε στον Ησίοδο, γύρω στο 740 π.Χ. Στο έργο του υπάρχει αναλυτική περιγραφή για τους προ-ολυμπιακούς θεούς καθώς και για τους Ολύμπιους θεούς.

Θεογονίες επίσης έγραψαν ο Απολλόδωρος που ταυτίζεται σχεδόν απόλυτα με τον Ησίοδο, ο Οβίδιος, και η πιο ενδιαφέρουσα ίσως κοσμογονική αναφορά υπάρχει στον Ορφέα και στους ορφικούς

Πηγή: http://www.theogonia.gr/cosmogonia.htm

dimitris2Μέλος
05/01/2006, 01:11:10
quote:

Δεν έλεγαν μόνο για ουσίες.
Η μάλλον ουσία έλεγαν την ιδέα.
Ο ισίοδος ξεκινά τη θεογονία με τις μούσες (ομού ούσες).
Με το πνευματικό και μετά μιλά για το υλικό.
Δεν έπλασε το χάος τη γαία απλά προυπηρχαν.
Εδώ διερωτάται και ο Πλάτων για το χώρο. Το χάος προυποθέτει χώρο κτλ.

Εγώ απλά ρώτησα αν γνωρίζει κανείς ποιός έφτιαξε το κόσμο. Ποιός συνέλαβε την ιδέα. Γιατί ακόμη και ο πλέον υλιστής των πυθαγορίων ο Αριστοτέλης μιλά για ενδελέχεια.
Η ενδελέχεια προυποθέτει κατασκευαστή και όχι παίξιμο ζαριών.

Φυσικά δε συζητώ για τη θεωρεία της εξέλιξης που δεν την παραδέχεται κανείς από τους αρχαίους.

quote:

κειμενο που να μας δινει στοιχεια για τι πραγμα;[/red]

Είχαμε θυσιαστήρια στην μετέπειτα εποχή, αιγυπτιακά αλλά τα έφτιαχναν οι αιγύπτιοι.
Δεν πιστεύω να οι αθηναίοι που σκότωσαν το σωκράτη γιατί δεν πίστευε σε αυτά που πίστευαν να έφτιαχναν και βωμούς για αυτούς που πιστεύουν άλλα.
ΜετρονΜέλος
06/01/2006, 15:40:47
Αγαπητοί
Δεν τίθεται θέμα «αγνώστου θεού» όπως θα ήθελε ο Παύλος στης Πραξ. Απ. 17.23 αλλά η επιγραφές όπως μας μαρτυρεί ο Διογένης Λαέρτιος στους βίους Φιλοσόφων και ιδιαίτερα στον Επιμενίδη τον Κρη , όπου μετά τον καθαρμό της Αθήνας στηθήκανε οι βωμοί στην Αθήνα και ήτανε αφιερωμένοι στους άγνωστους Θεούς οι οποίοι ευθυνότανε κατά τον Επιμενίδη για τον λοιμό !
Ούτε βρέθηκε ποτέ μια τέτοια επιγραφή πέρα από αυτήν στην Πέργαμο που μεταφράζεται στους «άγνωστους θεούς». Πέραν αυτού έχουμε μαρτυρίες από τον Απολλώδορο τον Φιλλόστρατο τον Παυσανία και τον Λουκιανό ότι η Αθηναίοι από αρχαιοτάτων χρόνων ορκιζότανε και με τον λόγω «Νή τον Άγνωστων» που, απλά το κάνανε για να μην λησμονήσουνε κανέναν Θεό (Εγκ.Δομή λήμμα «Αγνωστος Θεός»).
Έχουμε παρακάτω μια μαρτυρία του «άγιου Ιερώνυμου» που διάβασε μια παρόμοια επιγραφή οι οποία λέει « Στους Θεούς της Ασίας της Ευρώπης και της Αφρικής, στους ανώνυμους και μυστήριους Θεούς»
Νισάφι πια!

Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι

dimitris2Μέλος
09/01/2006, 22:16:14
Υπηρχε βωμός στην Αθήνα όπως μας πληροφορεί ο Παυσανίας "Αγνώστων Θεών".
Από αυτό πήρε αφορμή ο Παύλος για την ομιλία του.
Δεν πρέπει να έχει σχέση με λοιμό γιατί οι αρχαίοι δεν έφτιαχναν βωμούς για αιτίες κακών.
Ο βωμός υπήρχε για να μη ξεχάσουν το καλό κανενός θεού.

Στο πρώτο ερώτημα παραπάνω καμιά απάντηση κανείς?

ΜετρονΜέλος
10/01/2006, 10:34:33
quote:
Κατά Θαλή?
Κατά Αναξαγόρα?
Κατά ...?

Δεν βλέπω την σχέση ρε συ Δημήτρη!
Ο Ησίοδος ήταν Θεουργός και οι άλλοι ήτανε Φιλόσοφοι δηλ κατι σαν τους Ιερωμένους- Θεολόγους και επιστήμονες σήμερα!

Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι

11/01/2006, 11:57:02
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση αυτή και θέλω να τονίσω ότι θα ήταν καλύτερα κάποια ερωτήματα που έγιναν στις προηγούμενες σελίδες να μην ήταν μέσα στο πλαίσιο αυτής της έντονης αντιπαλότητας γιατί έτσι δεν αναπάντηθηκαν πλήρως από τα μέλη που υποστηρίζουν το χριστινισμό και μήναμε με την απορία.

Αλλά δε βαριέσαι δε χάθηκε κι ο κόσμος.

Επίσης μου έκανε μεγάλη εντύπωση που όταν είχαν την διαφωνία τους ο Schwabe με τον Παρμενίδη κανένας από τη άλλη πλευρά δεν πήρε κάποια θέση για ένα θέμα που αφορούσε το Χριστό.

Τέλος θέλω να ρωτήσω τους χριστιανούς χωρίς κανένα ίχνος προκατάληψης απέναντι τους γιατί και εγώ χριστιανός είμαι (αλλά πολύ πολύ χαλαρός και με πολλές ενστάσεις και απορίες).

Η θρησκεία που πιστεύουμε σας καλύπτει σε όλα και σας απαντά σε όλα σας τα ερωτήματα ;

Όταν λέω θρησκεία ,την εννοώ με την ευρύτερη έννοια της.
(Εκκλησία ,Ιεράρχες ,Ιστορία ,Βίβλος κτλ)

Γιατί εμένα όχι πια ,σε καμία περίπτωση.
Γι' αυτό και αυτή η χαλαρότητα

ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!

Στράτος

lancelotΜέλος
11/01/2006, 18:08:44
Για μενα ο χριστιανισμος δε συμβαδιζει με την "εκκλησια"..και οταν λες εκκλησια..εννοω τους παπαδες.
Πιστευω μεσα μου απλα εχω αποσυνδεσει τους κληρικους με τον λογο του θεου.

12/01/2006, 00:09:48
quote:

Για μενα ο χριστιανισμος δε συμβαδιζει με την "εκκλησια"..και οταν λες εκκλησια..εννοω τους παπαδες.

Το καταλαβαίνω πλήρως αυτό που λες και πολύ καλά κάνεις. Είναι απορίας άξιο πως μπορεί κάποιος χριστιανός να είναι περήφανος για έναν αρχιεπίσκοπο, που δεν γνώριζε για τα βασανιστήρια επι χούντας επειδή διαβαζε Το πρόβλημα όμως είναι φίλε lancelot ότι αυτός ο κλήρος που ορθώς απορρίπτεις αποτελεί μερικές φορές την βιτρίνα της συγκεκριμένης θρησκείας....

God is dead and can't help your soul...so long live the freedom that lives in us all

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

12/01/2006, 10:17:55
quote:

Δε συμβαδίζει θεωρητικά.
Η διδασκαλία δλδ του Χριστού με τους εκπροσώπους Του.
Πρακτικά έχουν πολύ άμμεση σχέση.

Δεν είναι απορίας άξιο ρε παιδιά ,το ότι ούτε οι εκπροσωποί Του στη γη δεν τηρούν το λόγο Του ,σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό (και μην μου πείτε όχι).
Και υποτίθεται ότι είναι αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά Του ,που γνωρίζουν άριστα τον λόγο Του ,και που πρέπει να είναι παραδείγματα προς μίμηση για εμάς.
Αν δε μπορεί να πείσει αυτούς "που ξέρουν" ,πως μπορούμε να πειστούμε εμείς οι υπόλοιποι .

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο τώρα.

Στράτος

12/01/2006, 12:55:33
quote:
Δεν είναι απορίας άξιο ρε παιδιά ,το ότι ούτε οι εκπροσωποί Του στη γη δεν τηρούν το λόγο Του ,σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό (και μην μου πείτε όχι).
Και υποτίθεται ότι είναι αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά Του ,που γνωρίζουν άριστα τον λόγο Του ,και που πρέπει να είναι παραδείγματα προς μίμηση για εμάς.
Αν δε μπορεί να πείσει αυτούς "που ξέρουν" ,πως μπορούμε να πειστούμε εμείς οι υπόλοιποι .

Για να εφαρμόσεις το Λόγο του Χριστού δεν πρέπει να πειστείς. Πρέπει να ταπεινωθείς, να αλλάξεις τον εαυτό σου, να παλέψεις μαζί του και με όλες τις ατέλειες του, αυτές που σε κάνουν μικρόψυχο, στενό, πικρόχολο, εκδικητικό, άφρονα, υπερήφανο, σκληρό, απάνθρωπο..........με λίγα λόγια πρέπει να ΣΤΑΥΡΩΘΕΙΣ.......

Ξέρεις ο Χριστός δεν είπε ο "παρακολουθών εμοι" άλλα είπε ο "ακολουθών εμοι". Που άραγε μας κάλεσε να τον ακολουθήσουμε;;;

Για αυτό και οι εκπρόσωποι του (σε πολλές περιπτώσεις) δεν ακολουθούν το λόγο του. Γιατί είναι άνθρωποι σαν εσένα και εμένα. Με τις ίδιες αδυναμίες.....

Για αυτό μη κοιτάς τους εκπροσώπους. Κοίτα την πηγή.....

Κανένας δεν έχει πιστοποιητικό αντιπροσωπείας του Ιησού Χριστού....

Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ

12/01/2006, 15:29:56
quote:
Για να εφαρμόσεις το Λόγο του Χριστού δεν πρέπει να πειστείς.

Συγνώμη αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Γιατί για να εφαρμόσω το Λόγο του Χριστού δεν πρέπει να πειστώ ;
Αν δεν είχα γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά κάπου αλλού θα πίστευα σε κάτι άλλο ,άρα θα έπρεπε να πειστώ για να τον ακολουθήσω.
Αν μας έρθει ο Αλάχ και πει "ακολουθήστε με" θα πάει κανένας μας; Δε νομίζω.
Εκτός αν Απευθύνεται μόνο σε Έλληνες ,Σέρβους ,Ρώσους και μερικούς ακόμη.

quote:
Πρέπει να ταπεινωθείς, να αλλάξεις τον εαυτό σου, να παλέψεις μαζί του και με όλες τις ατέλειες του, αυτές που σε κάνουν μικρόψυχο, στενό, πικρόχολο, εκδικητικό, άφρονα, υπερήφανο, σκληρό, απάνθρωπο..........με λίγα λόγια πρέπει να ΣΤΑΥΡΩΘΕΙΣ.......

Θεωρώ ότι ένας από τους σκοπούς του ανθρώπου είναι να φτάσει στο "γνώθι σαυτόν" ,να μάθει καλύτερα τον εαυτό του ,να αναπτύξει τα θετικά του στοιχεία και να καταπολεμήσει τα αρνητικά του και κατ' επέκταση να γίνει καλύτερος άνθρωπος ,ενάρετος άνθρωπος.Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί θα πρέπει να επιβληθεί στον εαυτό του ,στις αδυναμίες του ,στα πάθη του.
Τώρα αυτό γιατί πρέπει να το λέμε ΣΤΑΥΡΩΣΗ και όχι ΑΡΕΤΗ δεν το καταλαβαίνω.

Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να επιδιώκουμε όλοι οι άνθρωποι ,την αρετή ,ανεξαρτήτως θρησκείας γιατί το όφειλουμε πρώτα απ' όλα στους εαυτούς μας και μετά στην ανωτερότητα του είδους μας.

Στράτος

PalatianosΜέλος
15/01/2006, 17:13:00
1:"Δεν πιστεύω να οι αθηναίοι που σκότωσαν το σωκράτη γιατί δεν πίστευε σε αυτά που πίστευαν να έφτιαχναν και βωμούς για αυτούς που πιστεύουν άλλα"Σωστα τον σκότωσαν γιατι γνώριζε τα "επιγεια και τα υπογεια"ή κατι τετοιο.
2:
"Συγνώμη αλλά αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Γιατί για να εφαρμόσω το Λόγο του Χριστού δεν πρέπει να πειστώ ;
Αν δεν είχα γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά κάπου αλλού θα πίστευα σε κάτι άλλο ,άρα θα έπρεπε να πειστώ για να τον ακολουθήσω.
Αν μας έρθει ο Αλάχ και πει "ακολουθήστε με" θα πάει κανένας μας; Δε νομίζω.
Εκτός αν Απευθύνεται μόνο σε Έλληνες ,Σέρβους ,Ρώσους και μερικούς ακόμη.

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Πρέπει να ταπεινωθείς, να αλλάξεις τον εαυτό σου, να παλέψεις μαζί του και με όλες τις ατέλειες του, αυτές που σε κάνουν μικρόψυχο, στενό, πικρόχολο, εκδικητικό, άφρονα, υπερήφανο, σκληρό, απάνθρωπο..........με λίγα λόγια πρέπει να ΣΤΑΥΡΩΘΕΙΣ.......

--------------------------------------------------------------------------------

Θεωρώ ότι ένας από τους σκοπούς του ανθρώπου είναι να φτάσει στο "γνώθι σαυτόν" ,να μάθει καλύτερα τον εαυτό του ,να αναπτύξει τα θετικά του στοιχεία και να καταπολεμήσει τα αρνητικά του και κατ' επέκταση να γίνει καλύτερος άνθρωπος ,ενάρετος άνθρωπος.Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί θα πρέπει να επιβληθεί στον εαυτό του ,στις αδυναμίες του ,στα πάθη του.
Τώρα αυτό γιατί πρέπει να το λέμε ΣΤΑΥΡΩΣΗ και όχι ΑΡΕΤΗ δεν το καταλαβαίνω.

Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να επιδιώκουμε όλοι οι άνθρωποι ,την αρετή ,ανεξαρτήτως θρησκείας γιατί το όφειλουμε πρώτα απ' όλα στους εαυτούς μας και μετά στην ανωτερότητα του είδους μας."

α:Χριαζεται πίστη για να καταλαβεις τι ειναι σωστό και τι λαθος??Ή μήμπως το υποσεινιδητο σου στο λεει καθε μερα??
β:Τον Χριστο τον ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ.ΣΤΑΡΩΘΗΚΕ όμως για τα πιστεύο του, για να δείξει οτι ειναι σωστά στους δύσπιστους και πονυρους.Φυσικά και δεν γινεται ολοι να σταυρωθούμε, αλλα πρεπει να μιλάμε οταν οι αλλοι σιοπουν και να θυσιαζόμαστε γι αυτο(πίστη μεχρι θανάτου)

mike
k.

dimitris2Μέλος
16/01/2006, 00:30:10
Στα υλικά λέμε π.χ. πιστεύω ότι ο καιρός θα στρώσει. Αν είμαι σε μια βάρκα και κρατώ βαρόμετρα, χάρτες κτλ. πιστεύω ότι θα βγω στην ακτή σώος.
Αυτά τα εργαλεία μου τα έδειξαν κι εγώ "πείστηκα" ότι είναι σωστά αφού τα είδα με τα δικά μου μάτια και όχι με αλλονών.

Το ίδιο και στα πνευματικά.
Πιστεύουμε επειδή μας έδειξαν , παρατηρήσαμε, πειστήκαμε επειδή τα είδαμε με τα δικά μας μάτια <της ψυχής> και όχι με τα μάτια άλλων.

Πιστεύουμε και με τα μάτια άλλων.
Καβαλάμε ένα τελευταίου τύπου αυτοκίνητο και είμαστε σίγουροι, <πιστεύουμε> ότι θα διανύσουμε μια μεγάλη απόσταση χωρίς βλάβες.