- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
θεσεις της συχνά, την κάνει αναξιόπιστη κι όχι σοβαρή,
αυτό είναι αρνητικό, αν δηλώνεις επ-ιστήμη....
Δεναπαξιώνω την επιστήμη, ή εφευρετικότητα κι αντίληψη του
ανθρώπου, αλλά είναι ικανότητες που εξελίσσονται και δεν
διεκδικούν τη νομοτέλεια....
Θέλω την επιστήμη, φυσικά, αλλά όχι στη θέση Θεού, που μας
οδηγεί...Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ύλη, έχει και πνεύμα, η
επιστήμη, το φυλακίζει σε προσωρινές αληθειες και δεν το αφήνει
ελεύθερο να κινείται στη διανόηση εννοιών..Το καθοδηγεί...
Αλλά η καθοδήγηση, μοιάζει τυφλου που οδηγεί τυφλό...Αν
πέσουν και γκρεμοτσακιστούν, ποιος θα κατηγορηθεί;
Η επιστήμη, τώρα τελευταία, απο αλλαζονία, έχει τραβήξει μόνη
της τον δρόμο και γι αυτό έγινε και πιο επικίνδυνη...Η γνώση
στα χέρια ηλιθίων, κατά το άσμα....Κάποτε ήταν μαζί με τη
θρησκεία σε μια πορεία...Αναζήτηση του αγνώστου, πρώτα μιλάμε
για Θεό, που έιναι άγνωστος και μετά για το πλάσμα του...Η
θρησκεία μπορεί και δίνει απαντήσεις στην επιστήμη, αλλά η
δεύτερη, ακόμη προσπαθεί να περάσει ώς ή γνωρίζουσα την αλήθεια...
Όταν αλλάζει αλήθειες τακτικά...
Η επιστήμη, πρέπει να παίρνει και να ερευνά τα όσα λέει η θρησκεία,
ίσως έτσι λύσει πιο πολά, αν έχει μπούσουλα την θρησκεία...Θα είναι
σίγουρα πιο ανθρώπινη...
Το ότι καταρρίπτει τον εαυτό της συχνά η επιστήμη, δεν είναι κι απο τα καλυτερότερα της....
quote:
Φίλε Dr Jekyll Mr Hyde, όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα μου, η θρησκεία καθοδηγείται από την πίστη και την εξ αποκαλύψεως αλήθεια.
Θα μπορούσες όμως να μου εξηγήσεις με ποιό τρόπο οι άγιοι απέδειξαν το βίωμα;
Μα πώς αλλιώς, αποκτώντας επικοινωνία με τον ίδιο τον θεό. Κάνοντας θαύματα με τη Χάρη Του. Πολύ γνωστή περίπτωση πρόσφατου θαυματουργού αγίου είναι ο γέροντας Παϊσιος(δεν ξέρω αν έχει ανακηρυχτει ακόμα απο την εκκλησία βέβαια). Αρκετά γνωστός είναι και ο γέροντας Πορφύριος(Μαλακασα).
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
Φίλε Dying_Incubus γεία σου .
Γενικά συμφωνω με την τελευταία σου τοποθέτηση , και αντιλαμβάνομαι οτι λόγω της θέσης σου , θέλεις να τηρήσεις κάποιες ισορροπίες γράφοντας :
quote:
Αυτό που με υποκίνησε να γράψω τα 2 τελευταία μηνύματα μου στο παρόν θέμα ήταν η επιθυμία μου να προτείνω μια θέαση των 2 αυτών τομέων του ανθρώπινου πνεύματος στον βαθμό και με τον σεβασμό που τους αρμόζει.
Καμία δεν υπερτερεί της άλλης διότι πολύ απλά δεν βρίσκονται σε σύγκρουση.
Σε σύγκρουση βρίσκονται από τον ίδιο τον άνθρωπο, από την χωριστική τάση του κι από την αδυναμία του να συνθέσει με το νου του το όλον και να ξεφύγει από το μέρος...
Η αλήθεια όμως είναι φυσικά διαφορετική .
Η θρησκεία και η επιστήμη βρίσκονται σε σύγκρουση , και αυτό δεν συμβαίνει τώρα , συμβαίνει απο την εποχή του Γαλιλαίου και μετέπειτα του Δαρβίνου .
Και για να είμαι ακριβής , η επιστήμη δεν έχει καμμία διάθεση να συγκρουστεί με την θρησκεία .
Η θρησκεία επιτίθεται συνεχώς στην επιστήμη οταν νιώσει οτι απειλούνται τα απαρχαιωμένα της δόγματα , και όταν βλέπει οτι χάνει πιστούς .
Οταν μιλάω βέβεια για θρησκεία , μιλάω για την οργανωμένη θρησκεία , δηλαδή την μασημένη τροφή , και οχι την θρησκευτικότητα εν γένει .
Γιατί η θρησκευτικότητα με την έννοια της λατρείας και του θαυμασμού προς την φύση , και την αναζήτηση της ουσίας του κόσμου , είναι απαραίτητο συστατικό για να υπάρξη η επιστήμη .
Αν εννοείς αυτου του είδους την συνύπαρξη τότε συμφωνούμε .
quote:Το βίωμα είναι δυναμική κατάσταση που είναι από τη φύση της αναπόδεικτη με αφηρημένη αποδεικτική. Γι' αυτό είναι "μυστικό" (κρυμένο). Αυτό σε όλα τα επίπεδα. Δεικνύεται αλλά δεν αποδεικνύεται.
...Φίλε Dr Jekyll Mr Hyde, όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα μου, η θρησκεία καθοδηγείται από την πίστη και την εξ αποκαλύψεως αλήθεια.
Θα μπορούσες όμως να μου εξηγήσεις με ποιό τρόπο οι άγιοι απέδειξαν το βίωμα;...
Αν π.χ. χαίρομαι (βίωμα) μπορείς να δεις ότι χαίρομαι από τις εκδηλώσεις μου. Τη χαρά μου όμως καθ'αυτή ούτε να στη δείξω μπορώ, ούτε γίνεται, ούτε να τη δεις, ούτε και να στην αποδείξω. Μόνο μέσα από πράξεις και γεγονότα μπορείς να την συμπεράνεις.
Το πολύ πολύ - και στα θρησκευτικά βιώματα - μπορώ να σου πω "το δρόμο" που ακολούθησα, "δοκίμασε τον ίδιο" (ή ανάλογο) π.χ.
Ούτε τη χαρά, ούτε την αγάπη, ούτε το πένθος, κανένα βιώμα δεν μπορείς να το εξετάσεις αναζητώντας "απόδειξη" γιατί δεν είναι απτά πράγματα. Ο μόνος τρόπος για να κατανοηθεί το βιώμα άλλων είναι... να βιωθεί και από εμάς.
think math...H επιστήμη είναι αυτή που στέκεται και αλλάζει
θέσεις, δεν μπορείς να την πάρεις για ..στάνταρ...
Η θρησκευτικότητα, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, είναι θετική
και μάλιστα καταλυτική...Πρέπει να ξεφύγουμε απο προκαταλείψεις,
αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια και στη θεωρία και στην πράξη...
quote:
Δέξου ότι όλα τα έκανε ο θεός και... καθάρισες, τι θέλεις και παιδεύεις το μυαλουδάκι σου, με θεϊκές υποθέσεις;;
Πφφ, βαρέθηκα και μόνο που το είπες.
Πλάκα, πλάκα, αυτό το κβάζαρ δεν μοιάζει με Αρχάγγελο;;;;
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου Dying Incubus, το οτι αλλάζει η επιστήμη τις
θεσεις της συχνά, την κάνει αναξιόπιστη κι όχι σοβαρή,
αυτό είναι αρνητικό, αν δηλώνεις επ-ιστήμη....
Δεναπαξιώνω την επιστήμη, ή εφευρετικότητα κι αντίληψη του
ανθρώπου, αλλά είναι ικανότητες που εξελίσσονται και δεν
διεκδικούν τη νομοτέλεια....
Φίλε trexagireve , τα πάντα ρει , όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος , μόνο τότε έρχεται η εξέλιξη . Άλλωστε τι περισσότερο είναι η πείρα από την γνώση που αποκτάται μέσα από λάθη και επιτυχίες ;
Άν η επιστήμη έμενε στατική όπως παραμένει η θρησκεία , τότε θα έχανε τις ιδιότητες της έρευνας , της αποδείξεως , και της τεκμηρίωσης και δεν θα ήταν πια επιστήμη αλλά δόγμα .
Η επιστήμη φίλτατε ποτέ δεν διεκδίκησε το αλάθητο , και το ότι αλλάζει με την πάροδο του χρόνου απόψεις και απορρίπτει παλαιότερες σημαίνει ότι είναι ζωντανή , ανανεώνεται και δεν παραμένει στατική .
Όταν κάποιος εργάζεται , πειραματίζεται και δημιουργεί , φυσικό είναι να κάνη και λάθη , όμως από αυτά τα λάθη του διδάσκεται και προχωρώντας παρακάτω εξελίσσεται . Ένα κινέζικο ρητό λέγει ότι κανένα ρολόι στον κόσμο δεν δείχνει σωστά την ώρα , και μόνο ένα σταματημένο ρολόι την δείχνει ακριβώς δυο φορές το εικοσιτετράωρο . Τέτοια σταματημένα ρολόγια είναι φίλε μου και οι θρησκείες .
*
trexagireve:
quote:
Η αλήθεια δεν λέγεταi ισορροπία, αλλά εξυπνάδα, φίλε
think math...H επιστήμη είναι αυτή που στέκεται και αλλάζει
θέσεις, δεν μπορείς να την πάρεις για ..στάνταρ...
Τελικά είναι εκπληκτικό πώς κάνεις το άσπρο μαύρο .
Ελεος πιά βρε trexagireve .
Βγάλε την "μαρμελάδα" απο τα μάτια και τα αυτιά σου .
Η επιστήμη ΔΕΝ αλλάζει τους νόμους που βρίσκει , αλλά τους γράφει σε ακριβέστερη μορφή , τους εξελίσει βρίσκοντας καλύτερες θεωρίες , ωστε να περιγράφουν πιο αποτελεσματικά τα φαινόμενα του κόσμου .
Κλασικό παράδειγμα που αποδυκνύει τα παραπάνω είναι Νευτώνια θεωρία.
Αντικαταστάθηκε απο την θεωρία την σχετικότητας επειδή δεν είχε απόλυτη ακρίβεια στις προβλέψεις της .
Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι λάθος , αλλά ότι υπάρχει καλύτερη απο αυτήν .
Δεν έχασε όμως την σπουδαιότητα της , και χρησιμοποιείται και σήμερα 300 χρονια μετά την διατύπωση της απο τον Νεύτωνα
για να στείλουμε διαστημόπλοια σε άλλους πλανήτες .
Η επιστήμη δεν καταργεί λοιπόν τους νόμους που βρίσκει άλλα τους εξελίσει για να ταιριάζουν καλύτερα στις παρατηρήσεις .
Κατάλαβες ?
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΩΡΑ :
Η μόνη που κάνει κολοτούμπες συνεχώς και σε όλα είναι η θρησκεία :
1)Πρίν τον κοπέρνικό δεχόταν οτι η γή είναι το κεντρο του σύμπαντος.
Η επίστήμη την υποχρέωσε να αποδεχθεί το λάθος και να αναθεωρήσει .
2)Πριν τον Γαλιλαίο η θρησκεία πίστευε οτι η γή είναι ακίνητη .
Η επίστήμη την υποχρέωσε να αποδεχθεί το λάθος και να αναθεωρήσει . Μέχρι και συγνώμη ζήτησε ο πάπας για τα βάσανα που υπέστει ο κακόμοιρος ο Γαλιλαίος .
3)Πρίν τον Δαρβίνο πίστευε οτι ο άνθρωπος είναι κάτι ξεχωριστό απο την υπόλοιπη φύση .
Τώρα άρχισε να αναθεωρεί και να λένε διαφοροι αρχιερείς στο βατικανό οτι "η εξέλιξη δεν είναι μιά απλή υπόθεση " .
(Να με θυμηθείς οτι εδώ μελλοντικά θα ζητήσει πολλές φορές συγνώμη).
4)Τέταρτον και σπουδαιότερον η ίδια η ιστορία του χριστιανισμού δείχνει πόσο ευμεταβλητες είναι οι αποψεις των οπαδών και των αρχιερέων του .
Εχουν δημιουργήσει χιλιάδες διαφορετικές αιρέσεις , και ο καθένας λέει ότι του κατέβει .
Επειδή εσύ ακολουθείς μία απο αυτές τις αιρέσεις , βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος .
Η θρησκεία αυτή είναι σαν ένα αντικείμενο που διαλύεται σε χιλιάδες κομματια , και επειδή εσύ είσαι πάνω σε ένα απο τα κομμάτια , πιστεύεις οτι όλα είναι καλά και σταθερά , ενώ στην πραγματικότητα έχει διαλυθεί το σύμπαν ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αν λοιπόν πίστεψες οτι "βρήκες σταθερές απόψεις στην θρησκεία" , και είσαι ικανοποιημένος γιαυτό , είσαι τουλάχιστον για γέλια , αλλα οι παρωπίδες που φοράς δεν σου επιτρέπουν να το δείς .
Η επιστήμη φίλε για να κλείσω είναι 1000000000000000 φορές πιο σταθερή σε απόψεις απο την θρησκεία , γιατί οι απόψεις της έχουν κριτή , που είναι το πείραμα και η φυσική πραγματικότητα .
Δεν νομίζω να έχεις ακούσει ποτε για επιστημονικές αιρέσεις έτσι ?
Κατάλαβες πόσο λάθος είσαι ?
Και φυσικά δεν θα συμφωνούσα ποτέ στο να προχωρά η επιστήμη έχοντας ως μπούσουλα την θρησκεία.
Κάτι τέτοιο θα την περιόριζε σημαντικά και θα την είχε κάνει να παραμείνει σε "νηπιακή ηλικία"...
Νομίζω πως δεν έχω να πω κάτι άλλο επί του θέματος.
Κάλυψα το συγκεκριμένο θέμα στο προηγούμενο μήνυμα μου και καλύφθηκα κι από κάποια σημεία των μηνυμάτων του Think _Math που αφορούν την σπουδαιότητα και την φύση της επιστήμης.
quote:
Μα πώς αλλιώς, αποκτώντας επικοινωνία με τον ίδιο τον θεό. Κάνοντας θαύματα με τη Χάρη Του. Πολύ γνωστή περίπτωση πρόσφατου θαυματουργού αγίου είναι ο γέροντας Παϊσιος(δεν ξέρω αν έχει ανακηρυχτει ακόμα απο την εκκλησία βέβαια). Αρκετά γνωστός είναι και ο γέροντας Πορφύριος(Μαλακασα).
Φίλε Dr Jekyll Mr Hyde, το να αποκτήσει - ή καλύτερα να αποφανθεί ότι αποκτά - κάποιος επαφή με τον Θεό είναι ένα γεγονός που βιώνει ο ίδιος.
Αυτό όμως δεν αποδεικνύεται στους υπόλοιπους συνανθρώπους του, συνεπώς δε μπορεί να αποτελέσει κάποια απόδειξη για την θρησκεία.
Θεωρώ και τον Παΐσιο και τον Πορφύριο προικισμένους ανθρώπους που είχαν αρκετά μεγάλο εσωτερικό πλούτο αλλά αυτό δε μπορεί να με οδηγήσει στο να σκεφτώ ότι η θρησκεία καθοδηγείται από την απόδειξη.
Βίωμα εξάλλου δεν υποτίθεται πως έχει ένας Χριστιανός πιστός.
Έχει κι ένας Δερβίσης, ένας Θιβετανός μοναχός, ένας Σαμάνος, ένας Αβατάρα, είχε η Πυθία κι οι ιερείς της προγονικής μας θρησκείας κλπ.
Αυτό αποδεικνύει ότι ο Θεός που πρεσβεύει η κάθε θρησκεία είναι αληθινός;
quote:
Γενικά συμφωνω με την τελευταία σου τοποθέτηση , και αντιλαμβάνομαι οτι λόγω της θέσης σου , θέλεις να τηρήσεις κάποιες ισορροπίες γράφοντας :
Φίλε Think_Math, η τελευταία τοποθέτηση μου όπως κι όλες οι τοποθετήσεις μου έως τώρα στις Συζητήσεις δεν κατατίθενται λόγω του συντονιστικού μου ρόλου αλλά επειδή τις πιστεύω και τις ασπάζομαι ως άνθρωπος.
Άλλωστε, εκ φύσεως δεν θα μπορούσα ποτέ να γράψω κάτι το οποίο δεν εκφράζει και τις προσωπικές μου πεποιθήσεις κι αντιλήψεις.
quote:
Οταν μιλάω βέβεια για θρησκεία , μιλάω για την οργανωμένη θρησκεία , δηλαδή την μασημένη τροφή , και οχι την θρησκευτικότητα εν γένει .
Γιατί η θρησκευτικότητα με την έννοια της λατρείας και του θαυμασμού προς την φύση , και την αναζήτηση της ουσίας του κόσμου , είναι απαραίτητο συστατικό για να υπάρξη η επιστήμη .
Αν εννοείς αυτου του είδους την συνύπαρξη τότε συμφωνούμε .
Εννοώ και την θρησκευτικότητα αλλά και την θρησκεία με την δομή που έχει όπως την γνωρίζουμε.
Κι η επιστήμη κι η θρησκεία όπως και κάθε άλλο δημιούργημα της διαδικασίας της ανθρώπινης νόησης δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέσα για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του σε διάφορα επίπεδα.
Ως μέσα λοιπόν δε μπορούν να είναι θετικά ή αρνητικά, ως μέσα αποδίδουν αρνητικές ή θετικές ιδιότητες αναλόγως την χρήση τους από τον κάτοχο τους.
Η επιστήμη λοιπόν έχει συντελέσει κατά κόρον στην βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου.
Μας έχει παράσχει τα μέσα ώστε να καταπολεμήσουμε ασθένειες που σε παλιότερες εποχές έφερναν τον θάνατο, να μάθουμε τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και των οργάνων του, τη λειτουργία και τις ιδιότητες των φυτών - ζώων, την δομή του Σύμπαντος και των πλανητών στους Γαλαξίες, τους νόμους της Φυσικής και των Μαθηματικών και μέσω της εφαρμογής τους μπορούμε να δούμε θεαματικά αποτελέσματα σε πλήθος εκφάνσεων της ζωής μας, τον τρόπο δημιουργίας της ζωής και πόσα άλλα ακόμα που αν τα έγραφα θα χρειαζόταν να γράψω ολόκληρες σελίδες.
Η θρησκεία από την άλλη μπορεί να ωφελήσει στην πνευματική - ψυχική γαλήνη ενός ανθρώπου εάν χρησιμοποιηθεί στον βαθμό που απαιτείται κι όταν δεν την χρησιμοποιούμε ως μέσο για να κατανοήσουμε την δημιουργία του κόσμου, για να εξηγήσουμε τα φυσικά φαινόμενα ή να την χρησιμοποιήσουμε για να υποκαταστήσουμε την επιστήμη.
Δεν υπάρχει λόγος να επέλθει σύγχυση στην πρόσληψη αυτών των δύο μέσων λοιπόν όταν η χρήση τους είναι σωστή κι ισορροπημένη.
Για να λάβει κάποιος τις γνώσεις και τις πληροφορίες του για ένα πλήθος πραγμάτων, φυσικά και θα πρέπει να προσφύγει στην επιστήμη.
Όταν αντιμετωπίσει μια δύσκολη στιγμή στην ζωή του, όταν θέλει να προσευχηθεί στην Ανώτερη Δύναμη επειδή απλά θέλει να το κάνει, όταν νιώσει ότι θέλει να επιχειρήσει μια ένωση με το Θείο ή όταν έχει μια αντίληψη για τη μεταθανάτια ζωή που τον καλύπτει και του κατευνάζει τον φόβο του θανάτου που βιώνει κάθε ανθρώπινο ον, δεν το θεωρώ κακό να κάνει μια προσευχή, να θελήσει να ανάψει ένα κερί, να πάει στο ναό λατρείας του Θεού της θρησκείας του κλπ.
Εάν πιστεύει ότι τον ωφελεί κι αν όλα αυτά δεν τον κάνουν δογματικό κι αρνητικό απέναντι σε κάθε διαφορετική κοσμοθέαση, ας το κάνει.
Ακόμη κι αν φτάσουμε στην ακραία θεώρηση ότι δεν υπάρχει Θείο - μια θεωρία που προσωπικά δεν ασπάζομαι - δεν χάνει και κάτι. ![]()
Τα μέσα, φίλε μου, υπάρχουν για να μας ελευθερώσουν αλλά και για να μας δώσουν την δυνατότητα να σκεφτούμε τι είναι χρήσιμο και τι όχι, που επέρχεται η αρμονία και πότε αυτή χάνεται.
Το αν ένα μέσο λοιπόν μας ελευθερώσει ή μας κάνει δέσμιους του - για Χ, Ψ λόγους - εξαρτάται καθαρά από τον ίδιο τον άνθρωπο. ![]()

In anticipation of my resurrection...
τον ρόλο που επιτελεί η επιστήμη..Αλλά τον ρόλο του Θεού που
της δίνουν μερικοί, θεωρώ επικίνδυνο....
Βλέπεις η πίστη σε κάτι και μετά απο λίγο και στο αντίθετο του, δημιουργείταραχή στον άνθρωπο..Όταν έως τώρα λέγαμε ότι υπαρχει ο
νόμος της βαρύτητας και όλα..πέφτουν, τώρα που λέμε για την
αντιβαρύτητα, ο απλός πολίτης μπερδεύεται..Ενώ, το να λές ότι ο Θεός το έκανε, με τις άπειρες δυνάμεις του, είναι πιο σταθερό, πως
να το κάνουμε....
Όσο για σταματημένες θρησκείες, φίλε μου, η αλήθεια δεν έχει ανάγκη
μετακίνησης..Είπαμε, οι νέοι σαν την επιστήμη, είναι για να αλλάζουν
γνώμη και γούστα.....
Αξιότιμε think math,δεν μιλάμε εδώ για εξελισσόμενη επιστήμη,
αλλά για αναστρεφόμενη επιστήμη, αφού πλέον υποστηρίζει και τους
αντίθετους απο τους έως τώρα νόμους της, για να βάλει σε μια
νομοτέλεια τον κόσμο, προκειμένου να μην αναγνωρίσει ότι είναι δύναμη Θεού που τα κινεί, άρα Θεός ζών, αλλά ένας σερβομηχανισμός
που έχει προφανώς και αυτοδιορθωτική ικανότητα...Με τι κριτήρια
αυτοδιορθώνεται; Με τι προοπτικές εξελίσσει τον άνθρωπο;
Δεν μπορεί η επιστήμη να σου εξηγήσει παρά μόνο , πως θα πας πιο γρήγορα στη δουλειά σου,ή να επικοινωνήσεις με κάποιον, σαν ύλη καθαρά...Πνευματικά, όμως, μόνο η θρησκεία μπορεί να σε πάει
σε ανώτερη σφαίρα αντιληψης....
Φίλε μου Dying Incubus,δεν απαξίωσα την επιστήμη, όπως παραπάνω αναφέρω, αλλά προσπαθώ να τη δούμε εκεί που ειναι, τουτέστιν, μια αιώνια ερασιτεχνεία της ατελούς υλικής μας φύσεως....Ενδιαφέρουσα,
δεν λέω κι απαραίτητη, για να ασκούμεθα, αλλά..... παιδικό παιχνίδι μπρός στη δόξα Θεού....
ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΑΝΤΟΥ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΜΠΙΧΤΕΣ ΜΙΑ ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΕΙ.......
ΤΙ ΕΙΝΑΙ???
Ο ΕΡΩΤΑΣ........
ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΟΛΑ ΝΑ ΚΟΛΛΑΣ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΣΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ..........
ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟ ΚΟΣΜΟ......
ΧΜ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΔΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ??????
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ...........
ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝ ΑΚΝΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΕΡΩΤΑ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ........
ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.....................
ΥΓ: ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ....
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...
Συνοπτικά η θεογονία του Ησίοδου θεωρεί ως πρώτο στοιχείο το Χάος, από όπου προκύπτουν η Γαία, ο Έρως, το Έρεβος και η Νύχτα και έπονται εκατοντάδες τέκνα και οι Ολύμπιοι Θεοί. Το Χάος είναι το αδρανές στοιχείο, η Γαία η έκφραση της γονιμότητας του κόσμου του επιστητού και των φυσικών φαινομένων- η ύλη η θηλυκή ενέργεια , ο Έρως είναι το δυναμικό στοιχείο, η ελκτική δύναμη που ενώνει τα στοιχεία της ύλης και τα ωθεί στην δημιουργία.
Γνωρίζουμε όμως, ότι ο Έρως συναντάται και ως υιός της Αφροδίτης, ετέρα θεότης.
Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση υπάρχει στο "Συμπόσιο" του Πλάτωνος υπό τον διακριτικόν τίτλο:
[Ή ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ΗΘΙΚΟΣ].
Η αγάπη από την άλλη πλευρά νοείται ως σύνθεσις της δικαιοσύνης και της φιλότητος.
Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο = Δημιουργείστε και συνθέσετε αντί να καταστρέφετε και να διαλύετε.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΣΤΗ ΓΗ
ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΙΩΤΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
ΘΕΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΣ
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗ
ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
ΚΑΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ
ΕΡΩΣ ΣΕ ΟΛΑ Η ΦΑΕ ΜΙΑ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ!![]()
![]()
gh
CYBERMASTER,ναι ναι ο βηχας και ο ερωτας δεν κρυβονται,και ποιος αλλος θα μπορουσε να υμνησει καλυτερα τον ερωτα απο τον λογο του ποιητη Παμπλο Νερουδα!!!
χαρισμενο σε σενα και στον ερωτα σου!
ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΟΝΕΤΟ XXVII
ΓΥΜΝΗ είσαι τόσο απλή σαν ένα από τα χέρια σου
λεία, γήινη, ελάχιστη, διάφανη, στρογγυλή,
έχεις γραμμές του φεγγαριού, μονοπάτια του μήλου,
γυμνή είσαι αδυνατούλα σαν το γυμνό το στάρι
Γυμνή είσαι γαλανή σαν τη νύχτα στην Κούβα
έχεις μες στα μαλλιά σου περικοκλάδες κι άστρα,
πελώρια είσαι, γυμνή, και κίτρινη είσαι
σαν καλοκαίρι σε χρυσή εκκλησία
Γυμνή είσαι τόση δα σαν ένα από τα νύχια σου,
καμπύλη, απαλή, ρόδινη, ώσπου γεννιέται η μέρα
και μπερδεύεσαι τότε μες τα υπόγεια του κόσμου
σαν μέσα σ' ένα τούνελ όλο δουλειές και ρούχα:
η λαμπράδα σου ντύνεται, σβήνει, φυλλομαδιέται,
κι ένα γυμνό σε λίγο ξαναγίνεται χέρι.

Ειμαι μια σπιθα θυσιαστηριου Πυρος,
εστιασμενου στην πυρινη
Θεληση του Θεου.
quote:
Πως και τέτοιο θέμα από εσένα cyber; Ερωτεύτηκες μου φαίνεται.
ΝΑΙ................
ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΟΙΜΑΤΑΚΙ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ....
------------------------
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...
εσεις που διαβαζετε ποιηση ψαξτε μηπως εχει τιποτα για τον προβληματισμο μου...
ας πουμε ερωτευεσε,αν δεις οτι δεν υπαρχει ανταποκριση τη ειναι προτιμοτερο?να την κρατησεις να μιλατε μπας και στο μελλον... η να της κοψεις την καλημερα για να <πονας> λιγοτερο?
quote:
ας πουμε ερωτευεσε,αν δεις οτι δεν υπαρχει ανταποκριση τη ειναι προτιμοτερο?να την κρατησεις να μιλατε μπας και στο μελλον... η να της κοψεις την καλημερα για να <πονας> λιγοτερο?
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΛΑ Ο,ΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ.........
------------------------
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...
αν την απορια σου την κουβαλαει καποιος....πολυ περισσοτερο....?
αν η επομενη...και η επομενη...και η επομενη...μερα..η..νυχτα....ειναι
σαν την προηγουμενη...?
αν εχεις πει...οσα...ειχες να πεις....?
αν εχεις κανει...οσα ειχες να κανεις...?
αν εξακολουθεις να εισαι μονος.....πανω απο μια εβδομαδα...?
προχωρας....μεχρι να σου φανερωθει....το ανελπιστω.....
προχωρας...νοιωθωντας πως καπου....εκει...στην διαδρομη...θα
συναντησεις και θα συναντηθεις....οχι με τα ματια.....οχι με τις
αισθησεις...οχι με την αφη....οχι με την μυρωδια.....εξω.......
....αλλα εσω.........
ευελπιστεις.......πως το δειλινο δεν θα ειναι μελαγχολικο....σαν το
προηγουμενο.....
πως .....ο ερωτας θα ερθει...σαν την μελωδια...την αγαπημενη σου....μελωδια....
σαν ....
την φιλια....που αλλαζει...και γινεται...ολα.....μεχρι....να
σβησουν....και να ερθουν....να επιστρεψουν....απο οπου ξεκινησαν...
απο την αρχη.....απο....το....τιποτα......
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΕΡΘΟΥΝ.....
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.....
------------------------
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...