ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ....Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ....Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

el.elyon31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
el.elyonΜέλος
21/12/2006, 10:35:24
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ) ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Π.Χ. ΑΘΕΟΙ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. Ο ΕΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Odysseus_nemoΜέλος
22/12/2006, 03:57:22
Σωστός φίλε !

Πάντων μέτρο ο Άνθρωπος

Μα ποιός το είπε και πότε;

Πάλι βαδίζω σε "διογένειους" δρόμους...

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

22/12/2006, 09:58:06
quote:
ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ) ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Π.Χ. ΑΘΕΟΙ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. Ο ΕΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

el.elyonΔιευκρίνισε παρακαλώ τι εννοείς με τους όρους άθεοι και Χ. ορθόδοξοι .Άθεος αυτός που δεν πιστεύει σε τίποτα. Αυτός που πιστεύει μόνο στον άνθρωπο , αυτός που πιστεύει σε μια διαφορετική θρησκεία από τον χριστιανισμό .Όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν πολλές κατηγόριες που υπάγονται στον αθεϊσμό.
Χ. ορθόδοξος. Αυτός που ακολουθεί ακριβώς κατά γράμμα την διδασκαλία του Χριστιανισμού. Αυτός που κοιτάει το βαθύτερο νόημα του Χριστιανισμού αφήνοντας έξω από την καρδιά του τον φανατισμό, αυτός που έγινε Χ. ορθόδοξος μετά από μια δύσκολη στιγμή της ζωής του, π.χ (θάνατος δικού του ανθρώπου ) για τον λόγο ότι δεν είχε να πιαστεί από πουθενά αλλού .Είναι ένα κομμάτι της ζωής μας που για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί , όπως λες πρέπει πρώτα ο καθένας να το ξεκαθαρίσει μέσα του. Ευχαριστώ.

el.elyonΜέλος
22/12/2006, 11:38:35
quote:

quote:
ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ) ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Π.Χ. ΑΘΕΟΙ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. Ο ΕΝΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

el.elyonΔιευκρίνισε παρακαλώ τι εννοείς με τους όρους άθεοι και Χ. ορθόδοξοι .Άθεος αυτός που δεν πιστεύει σε τίποτα. Αυτός που πιστεύει μόνο στον άνθρωπο , αυτός που πιστεύει σε μια διαφορετική θρησκεία από τον χριστιανισμό .Όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν πολλές κατηγόριες που υπάγονται στον αθεϊσμό.
Χ. ορθόδοξος. Αυτός που ακολουθεί ακριβώς κατά γράμμα την διδασκαλία του Χριστιανισμού. Αυτός που κοιτάει το βαθύτερο νόημα του Χριστιανισμού αφήνοντας έξω από την καρδιά του τον φανατισμό, αυτός που έγινε Χ. ορθόδοξος μετά από μια δύσκολη στιγμή της ζωής του, π.χ (θάνατος δικού του ανθρώπου ) για τον λόγο ότι δεν είχε να πιαστεί από πουθενά αλλού .Είναι ένα κομμάτι της ζωής μας που για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί , όπως λες πρέπει πρώτα ο καθένας να το ξεκαθαρίσει μέσα του. Ευχαριστώ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ elo ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ. ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟ 'ΑΘΕΟΣ' ΚΑΙ ΣΤΟ 'ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ' ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΕΣ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ/ΗΝ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ, ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ; ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ; ( ΤΟ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ )

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

22/12/2006, 15:00:12
Φίλε μου el.elyon, φυσικά και μπορούμε όλοι μας να συμβαδίσουμε μαζί!
Τα δόγματα, τα πιστεύω μας, οι απόψεις μας δεν είναι τίποτα άλλο από στοιχεία τα οποία μας βοηθούν να ανακαλύψουμε αυτό που βρίσκεται πέρα από εμάς.
Στην ουσία τα ίδια πράγματα ζητάμε απλά τα προσεγγίζουμε διαφορετικά.
Ας σκεφτούμε λίγο οτι πίσω από το προσωπείο που φοράμε εμείς σε κάποιον άνθρωπο έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να ήταν ακόμη κι ο ίδιος μας ο εαυτός...

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
22/12/2006, 15:27:35
quote:

Φίλε μου el.elyon, φυσικά και μπορούμε όλοι μας να συμβαδίσουμε μαζί!
Τα δόγματα, τα πιστεύω μας, οι απόψεις μας δεν είναι τίποτα άλλο από στοιχεία τα οποία μας βοηθούν να ανακαλύψουμε αυτό που βρίσκεται πέρα από εμάς.
Στην ουσία τα ίδια πράγματα ζητάμε απλά τα προσεγγίζουμε διαφορετικά.
Ας σκεφτούμε λίγο οτι πίσω από το προσωπείο που φοράμε εμείς σε κάποιον άνθρωπο έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να ήταν ακόμη κι ο ίδιος μας ο εαυτός...

el.elyon.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Dying Incubus ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ 'ΘΕΜΑ' ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

22/12/2006, 15:52:23
el.elyon λογο οτι το αλλο θεμα εκλεισε η απαντηση στο ερωτημα που μου εκανες δινετε εδω

quote:
ΦΙΛΕ gigeni ΕΧΕΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟ ΚΑΙΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ; ΕΑΝ ΝΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ;

μια φορα προσπαθησε καποιος ο οποιος αστοχησε
το αποτελεσμα ηταν να του βαλω το οπλο στον πατο του
ξερεις κανεναν αλλον που θελει να δοκιμασει;;;;;;;;;;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

el.elyonΜέλος
22/12/2006, 16:28:41
quote:

el.elyon λογο οτι το αλλο θεμα εκλεισε η απαντηση στο ερωτημα που μου εκανες δινετε εδω

quote:
ΦΙΛΕ gigeni ΕΧΕΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟ ΚΑΙΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ; ΕΑΝ ΝΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ;

μια φορα προσπαθησε καποιος ο οποιος αστοχησε
το αποτελεσμα ηταν να του βαλω το οπλο στον πατο του
ξερεις κανεναν αλλον που θελει να δοκιμασει;;;;;;;;;;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ gigeni.

ΕΓΩ ΜΙΑΛΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ!
ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ TOPIC ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

22/12/2006, 16:46:10
Φίλε μου el.elyon, δεν είναι ανάγκη να "πουλάει" κάτι για να έχει απήχηση.
Άλλωστε εμείς ρυθμίζουμε τι έχει απήχηση και τι όχι, σωστά?

Ίσως αυτό που είπα στο παραπάνω μήνυμα μου να είναι μια θεωρία.
Για να έχει αποτελεσματικότητα αυτή θα πρέπει να γίνει πράξη από τον καθένα μας.
Ποιός θα δώσει απάντηση λοιπόν στο πως θα υλοποιηθεί αυτή η θεωρία?

22/12/2006, 20:30:45
Ένθεος και οπαδός της θεογνωσίας είναι αυτός που αναζητά εναγώνια μέσα στις επιστήμες και τις θρησκείες την ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ.

ΑΘΕΟΣ αλλά και οπαδός της ΑΘΕΪΑΣ είναι εκείνος που αρκείται μακάριος στην τυφλή πίστη και άκριτη αποδοχή ενός παραδοσιακού Θεού-μύθου κάποιας εκ των διαφόρων θρησκειών.

Ιεροποιήσαμε λοιπόν την άγνοια για το τι συμβαίνει γύρω μας και την βαφτίσαμε «Θεό». Ανιεροποιήσαμε ταυτόχρονα την γνώση και το σπέρμα της Σοφίας, ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, και την ονομάσαμε ΣΑΤΑΝΑ..

Είναι ασύγκριτα πιο εύκολο επομένως να κάνουμε μια προσευχή, ένα τάμα, να ανάψουμε ένα....λυτρωτικό κεράκι, παρά να διαβάσουμε ένα βιβλίο για το Θείο.
Το βιβλίο μπορεί να κρύβει εκπλήξεις για την πίστη που μας εμφύσησαν οι πνευματικοί ταγοί της κοινωνίας που ζούμε, αλλά η είσοδο στον ναό που σχεδίασαν για «οίκο του Θεού» κρύβει μόνο «θαύματα» και «εξαγνισμό»……

Με λίγα λόγια, δίνοντας ένα όνομα στον άνθρωπο τον αναγνωρίζουμε. Δίνοντας ένα όνομα και ένα βιογραφικό στο Θεό ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟ...

el.elyonΜέλος
23/12/2006, 14:17:31
[quote]
Dying Incubus: <<Φίλε μου el.elyon, δεν είναι ανάγκη να "πουλάει" κάτι για να έχει απήχηση.>>

el.elyon:
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΩ!

Dying Incubus: <<Άλλωστε εμείς ρυθμίζουμε τι έχει απήχηση και τι όχι, σωστά? >>

el.elyon.
ΤΟ 'ΕΜΕΙΣ' ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΣΕΝΑ ΣΑΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Η ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΟΤΙ 'ΕΜΕΙΣ' ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΗΧΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ! ΑΡΑ ΟΧΙ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

Dying Incubus: <<Ίσως αυτό που είπα στο παραπάνω μήνυμα μου να είναι μια θεωρία.
Για να έχει αποτελεσματικότητα αυτή θα πρέπει να γίνει πράξη από τον καθένα μας.>>

el.elyon:
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΘΕΩΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΠΡΑΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Dying Incubus: <<Ποιός θα δώσει απάντηση λοιπόν στο πως θα υλοποιηθεί αυτή η θεωρία? >>

el.elyon:
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ. ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΕΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ;

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΑΡΑΓΕ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ; ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ; ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

23/12/2006, 15:10:15
Φίλε μου el.elyon, στο προηγούμενο μήνυμα μου αναφερόμουν στο "εμείς" ως άνθρωποι.

quote:
el.elyon.
ΤΟ 'ΕΜΕΙΣ' ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΣΕΝΑ ΣΑΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Η ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΟΤΙ 'ΕΜΕΙΣ' ΡΥΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΗΧΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ! ΑΡΑ ΟΧΙ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

Μα, κι εγώ μετέχω στις Συζητήσεις!
Πέρα από το ρόλο του Συντονιστή είμαι κι εγώ μέλος όπως όλοι οι υπόλοιποι.
Και πέρα από μέλη των Συζητήσεων είμαστε όλοι άνθρωποι.
Στην ανθρώπινη ταυτότητα όλων μας αναφερόμουν, αγαπητέ μου.

Το θέμα φυσικά και με ενδιαφέρει κι έχω δώσει ανάλογες απαντήσεις στο παρελθόν σε κάποια άλλα θέματα.
Πιστεύω οτι η έννοια Άνθρωπος είναι πέρα από τις θρησκείες, τις επιστήμες.
Αυτά αποτελούν απλά ένα μέσο για να του δώσουν μια ώθηση προκειμένου να φτάσει κάπου, δεν είναι τίποτα άλλο από μια διευκόλυνση στην πορεία που τραβάει το μονοπάτι του.
Κι αυτό το γεγονός είναι κοινό σ' όλους τους ανθρώπους, παρά τις διαφορές που φαίνεται να έχουν μεταξύ τους.
Για να το πραγματώσουμε όμως από το θεωρητικό επίπεδο δεν χρειάζεται να το βιώσουμε πρώτα και να το πιστέψουμε με όλη μας την δύναμη?
Πως αλλιώς θα το κάνουμε πράξη αν δεν το έχουμε βιώσει στην ψυχή μας προκειμένου να μας αποκαλυφθεί ο τρόπος από μόνος του?

23/12/2006, 23:32:44

Ο σύγχρονος άνθρωπος,μπουχτισμένος από τα θρησκευτικά δόγματα(που κατά κύριο λόγο γέννησαν φανατισμό και μίσος τις δύο τελευταίες χιλιετίες),είναι λογικό να στρέφεται στον εαυτό του και να αρχίζει να ανακαλύπτει τις εκπληκτικές του δυνατότητες.

Ωστόσο είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος είναι πάνω απ'όλα ή ότι ο άνθρωπος είναι η μεγαλύτερη θρησκεία.

Πάνω απ'όλα είναι οι Θεοί.

Πάντα έτσι ήταν,πάντα έτσι θα είναι.

Χρόνια πολλά!!

24/12/2006, 00:42:38
quote:
Ο σύγχρονος άνθρωπος,μπουχτισμένος από τα θρησκευτικά δόγματα(που κατά κύριο λόγο γέννησαν φανατισμό και μίσος τις δύο τελευταίες χιλιετίες),είναι λογικό να στρέφεται στον εαυτό του και να αρχίζει να ανακαλύπτει τις εκπληκτικές του δυνατότητες.

Ωστόσο είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος είναι πάνω απ'όλα ή ότι ο άνθρωπος είναι η μεγαλύτερη θρησκεία.

kost συμφωνώ απόλυτα στο ότι ο άνθρωπος κουράστηκε πλέον από όλες αυτές της θρησκευτικές σκοπιμότητες που μας σερβίρουν εδώ και τόσα χρόνια (τις δύο τελευταίες χιλιετίες ;) αλλά πάντα η βαθύτερη διδασκαλία κάθε υγιές δόγματος είχε σαν σκοπό να κάνει τον άνθρωπο να στραφει και να ψαξει βαθιά μέσα του ώστε να βρει αυτόν τον θνητό Θεό που κρύβει και να τον αφήσει να μεγαλουργήσει με κάθε εφικτό τρόπο που μπορεί. ( είναι λογικό να στρέφεται στον εαυτό του και να αρχίζει να ανακαλύπτει τις εκπληκτικές του δυνατότητες.)
Η αληθινή θρησκεία ( ΠΙΣΤΗ ) δεν είναι τίποτε άλλο παρά η γέφυρα που ενώνει τον άνθρωπο με τον τελικό στόχο που έχει βάλει. Κάθε βήμα πάνω σε αυτήν την γέφυρα του δίνει δύναμη ώστε σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει να μην το βάζει κάτω και να συνεχίζει τον δρόμο του.

24/12/2006, 02:32:25
Με αφορμή το μήνυμα του kost θα ήθελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις σχετικά με το θέμα.

Ξεκινώντας από το ρητό του Πρωταγόρα που ανάφερε ο Odysseus_nemo "Πάντων μέτρον άνθρωπος" ίσως έχουμε βρει την κεντρική ιδέα της ύπαρξης του συστήματος άνθρωπος-θρησκεία.

Η θρησκεία - μια καθαρά ανθρώπινη εφεύρεση - είναι ουσιαστικά δύο πράγματα: Ένα σύνολο μεταφυσικών απαντήσεων σε φυσικά ή μεταφυσικά ερωτήματα και ένα σύνολο κανόνων συμπεριφοράς αυτών που πιστεύουν στις συγκεκριμένες θεωρήσεις.

Όσον αφορά στο δεύτερο κομμάτι, οι θρησκευτικοί κανόνες μοιάζουν πολύ με τους νόμους μιας κοινωνίας. Ο σκοπός δημιουργίας και ύπαρξής τους είναι να εξυπηρετήσουν τον άνθρωπο. Το ίδιο και οι νόμοι. Δημιουργήθηκαν σαν υπηρέτες του ανθρώπου. Όταν λοιπόν αντί οι νόμοι να εξυπηρετούν τον άνθρωπο φτάνει ο άνθρωπος να εξυπηρετεί τους νόμους, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Με τον ίδιο τρόπο, όταν οι θρησκευτικοί κανόνες έρχονται σε αντίθεση με τη φύση του ανθρώπου, αναιρούν ουσιαστικά και την αιτία ύπαρξής τους, μετατρέποντας τη σχέση αυτή σε σχέση αφέντη-δούλου με τον άνθρωπο στη θέση του δούλου.

Για το πρώτο τμήμα της θρησκείας που αναφέρω παραπάνω, η θρησκεία ξεκίνησε από τη στιγμή που γεννήθηκαν στον άνθρωπο ερωτήματα που η γνώση του δεν του επέτρεπε να απαντήσει. Δεν αναφέρομαι εδώ σε φιλοσοφικά, τελολογικά ή υπαρξιακά ερωτήματα αλλά σε πολύ απλά που ταιριάζανε στον πρωτόγονο άνθρωπο: Ποιός στέλνει τη βροχή, τι είναι ο ήλιος, τι είναι ο κεραυνός.

Επειδή οι γνώσεις του ήταν περιορισμένες αλλά τα φαινόμενα υπαρκτά και οι ερωτήσεις επίσης, έπρεπε να εφευρεθεί ο θεός, οι θεοί, τα πνεύματα. Σ'αυτούς αποδόθηκαν όλες αυτές οι μαγικές ιδιότητες και δυνάμεις με έναν τρόπο που πολύ απλά και πολύ εύκολα απαντούσε στα ερωτήματά του.

Όσο εξελισσόταν ο άνθρωπος και μάθαινε για τον κόσμο που τον περιβάλλει, τόσο διαφοροποιούσε τους θεούς και τις ιδιότητές τους, ώστε αυτοί πάντοτε να απαντούν σ'αυτά που ο ίδιος δεν μπορούσε. Ενώ ο πρωτόγονος ενδιαφερόταν για το πώς δημιουργείται ο κεραυνός, αποδίδοντας το φαινόμενο αυτό στο θεό του, ο σύγχρονος άνθρωπος το γνωρίζει μέσα από την επιστήμη: όχι μόνον πώς δημιουργείται αλλά και πώς μπορεί ο ίδιος να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο. Οπότε ο θεός άλλαξε και τώρα απαντάει σε άλλου είδους ερωτήματα, στα οποία ο άνθρωπος ακόμη δεν μπορεί να απαντήσει.

¶ρα, ο θεός δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα δημιούργημα του ανθρώπου που ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να τον εξυπηρετήσει σε συγκεκριμένες γνωστικές ανάγκες που είχε.

quote:
kost

Οι θεοί δεν υπήρχαν μέχρι που τους έφτιαξε ο άνθρωπος μέσα στη φαντασία του και τους έδωσε έκφραση μέσα από την αντίστοιχη θρησκεία.
Πώς είναι λοιπόν δυνατό ένα δημιούργημα του ανθρώπου να είναι ανώτερο από το δημιουργό του;

Η θέση μου λοιπόν στην παραπάνω τοποθέτηση του φίλου kost είναι διαμετρικά αντίθετη. Όχι μόνον κανένας θεός (και πολύ περισσότερο καμία θρησκεία) δεν είναι πάνω από τον άνθρωπο αλλά και πάντα ή δημιουργία και η εξέλιξη του θεού ακολουθούσε τη δημιουργία και εξέλιξη του ανθρώπου. Πρώτα ήταν ο άνθρωπος και μετά ο θεός. ¶λλωστε αυτό αποδεικνύεται από την ιστορική πορεία των διαφόρων θεών που έχουν καταγραφεί. Πάντοτε η σχέση ανθρώπου-θεού ήταν βασισμένη στο πνευματικό επίπεδο του ανθρώπου. Απλοϊκός και μυστηριώδης στον πρωτόγονο, οικολογικός στους Ινδιάνους (που συνδέανε την ίδια την ύπαρξή τους με τη γη), αιμοβόρος στους εβραίους (λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους προφανώς), φιλοσοφικός στους αρχαίους Έλληνες (προφανείς οι λόγοι).

Αν ο θεός προϋπήρχε του ανθρώπου, προφανώς θα μιλούσαμε για μία παγκόσμια θρησκεία που θα εξέφραζε έναν παγκόσμιο θεό και δεν θα μιλούσαμε για 4.200 διαφορετικές θρησκείες (και πάνω από 10.000 διαφορετικές εκκλησίες των θρησκειών αυτών) και θεούς που εμφανίστηκαν ή εμφανίζονται επιλεκτικά σε κάποιους λαούς τους οποίους θεωρούν "εκλεκτούς", είτε για τους εβραίους μιλάμε είτε για τους Ινδιάνους της Νότιας Ντακότα.

Τόσο η πορεία του ανθρώπου μέσα στην ιστορία όσο και η πορεία των διαφόρων θρησκειών απέδειξαν πως όποτε η θρησκεία ξέφευγε από την πορεία της και το ρόλο ύπαρξής της (αυτή του υπηρέτη του ανθρώπου) και εκφυλιζόταν σε καρκίνωμα, απειλώντας τον ίδιο το δημιουργό της - τον άνθρωπο - οι συνέπειες ήταν τρομακτικές για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Πάντων μέτρων άνθρωπος λοιπόν. Είτε μιλάμε για τους νόμους των ανθρώπινων κοινωνιών είτε μιλάμε για τους κανόνες των ανθρώπινων θρησκειών.

macedon

EPAITHSΜέλος
24/12/2006, 03:23:39
quote:

Θέλω να κάνω και εγώ μερικές παρατηρήσεις εδώ άσχετα με την άριστη ανάλυση που έκανε ο φίλτατος macedon.
Αγαπητέ kost δείχνεις οτι αναφέρεσαι με ειρωνικό τόνο για την σχέση μεταξύ ανθρώπου και θεού ή θεών. Αλλά πάντοτε ο άνθρωπος είναι αυτός που δημιουργεί τον θεό, και όχι ο θεός τον άνθρωπο.
Το ποιός δημιούργησε τον άνθρωπο αυτό δέν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε, πολύ περισσότερο δέν είμαστε σε θέση να θεωρούμε στάνταρ την ύπαρξη σάν αληθινών κάποιων θεών που ξεπήδησαν απο την ανθρώπινη φαντασία. Το μοναδικό σίγουρο είναι οτι μέχρι στιγμής τουλάχιστον ο άνθρωπος είναι το αποκορύφωμα της εξέλιξης της φυσικής δημιουργίας σε μιά διαδικασία τρισεκατομμυρίων ετών.
Τώρα εάν ο Ιαχωβάς ή ο δείνα θεός έφτιαξε μπαλάκια απο λάσπη έφτυσε και δημιούργησε έτοιμους ανθρώπους είναι κάτι που θυμίζει κόμιξ για τα νήπια και όχι πραγματικότητα. Και όμως η επίσημη εκκλησία σήμερα τουλάχιστον η ορθόδοξη όχι μονάχα δέχεται χωρίς κουβέντα τέτοιες απόψεις αλλά αφορίζει και μετα βδελυμίας κάθε αντίθετη άποψη. Αυτή είναι η πορεία των θρησκειών και προπαντών όχι των θρησκειών σάν ιδέα ή φιλοσοφικό σύστημα, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΕΩΝ.
Αυτή είναι η κατάληξη όταν ένα πρόσωπο ανύπαρκτο γέννημα της ανθρώπινης φαντασίας και με ανθρώπινη μορφή ανεβαίνει σε τόσο καταλυτικό βαθμό αυτόματα πάνω απο τον δημιουργό του άνθρωπο. Εξαναγκάζει τον άνθρωπο να κάνει τις πλέον μεγαλύτερες γελοιοποιητικές εικασίες προκειμένου να βασίσει την γνώμη του. Η προσπάθεια του να στηρίξει τις ψευδαισθήσεις του τον οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές προκαταλήψεων και άρνησης κάθε έννοιας διαλόγου.
Οδηγείται σε εκμηδενιστική υποτημιτικότατη συμπεριφορά προς τον συνάνθρωπο του που απαρνείται τον δικό του εξωπραγματικό θεό. Η ψυχολογική προσπάθεια στήριξης μιάς τεράστιας πλάνης που στα εσώτατα μας την αναγνωρίζουμε για πλάνη, αλλά επιμένουμε να την στηρίζουμε προκειμένου να μή διαταράξουμε τα καθιερωμένα του savoir vivre μας εξαναγκάζει να υπερασπιζόμαστε με τον μεγαλύτερο φανατισμό τα πιό αστήρικτα πράγματα.

el.elyonΜέλος
24/12/2006, 17:39:11
[quote]
Dying Incybys: <<Φίλε μου el.elyon, στο προηγούμενο μήνυμα μου αναφερόμουν στο "εμείς" ως άνθρωποι. >>

el.elyon.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΣΟΥ!

Dying Incubus: <<Το θέμα φυσικά και με ενδιαφέρει κι έχω δώσει ανάλογες απαντήσεις στο παρελθόν σε κάποια άλλα θέματα.
Πιστεύω οτι η έννοια Άνθρωπος είναι πέρα από τις θρησκείες, τις επιστήμες.
Αυτά αποτελούν απλά ένα μέσο για να του δώσουν μια ώθηση προκειμένου να φτάσει κάπου, δεν είναι τίποτα άλλο από μια διευκόλυνση στην πορεία που τραβάει το μονοπάτι του.
Κι αυτό το γεγονός είναι κοινό σ' όλους τους ανθρώπους, παρά τις διαφορές που φαίνεται να έχουν μεταξύ τους.>>

el.elyon:
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΩΡΑΙΟΠΟΙΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ 'ΚΟΙΝΟ' ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΕΙ!

Dying Incubus: <<Για να το πραγματώσουμε όμως από το θεωρητικό επίπεδο δεν χρειάζεται να το βιώσουμε πρώτα και να το πιστέψουμε με όλη μας την δύναμη?>>

el.elyon:
ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ; ΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ;
ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ; ΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ;

Dying Incubus: <<Πως αλλιώς θα το κάνουμε πράξη αν δεν το έχουμε βιώσει στην ψυχή μας προκειμένου να μας αποκαλυφθεί ο τρόπος από μόνος του? >>

el.elyon:
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ..... ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ; ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΕΦΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ;
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ; ( ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ )
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΕΓΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ;!

ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Dying Incubus ΕΧΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΕΑΝ ΝΑΙ , ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΟ ΒΙΩΜΑ;
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙΣ;

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΩΡΑΙΟ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!
ΑΡΑΓΕ 'ΕΜΕΙΣ' ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ 'ΒΙΟΛΙ';!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

24/12/2006, 18:07:47
Αγαπητέ μου el.elyon, αναφέρεις:

quote:
ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ; ΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ;

Πιστεύεις πως ο Άνθρωπος γενικά πιστεύει πραγματικά αυτό που διατείνεται οτι πιστεύει?
Έχει γνωρίσει πραγματικά τι είναι αυτό στο οποίο πιστεύει ή έχει μια - λανθασμένη πολλές φορές - εικόνα του?

quote:
el.elyon:
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ..... ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ; ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΕΦΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ;
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ; ( ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ )
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΕΓΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ;!

Μα γιατί, φίλτατε, παρανόησες αυτό που είπα?
Δεν έκανα καμία αναφορά για το θέμα ούτε είπα πως το έφερες άδικα προς συζήτηση.
Τίποτα δεν έρχεται χωρίς λόγο για συζήτηση ανάμεσα σε ανθρώπους που επιθυμούν να γνωρίσουν.
Άλλωστε, εξέφρασα από την αρχή πισεύω το ενδιαφέρον μου για το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό που εννοούσα στο προηγούμενο μήνυμα μου είναι οτι όταν στην ζωή μας γνωρίσουμε κάτι σε πολύ καλό βαθμό - τόσο καλό ώστε να διαλυθούν οι σκιές που το καλύπτουν από τα μάτια μας - τότε θα μας αποκαλυφθεί κι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να πράξουμε αυτά που πρέπει.
Και για αυτό πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς, τίποτα δε μας χαρίζεται αν δεν μοχθήσουμε για να το αποκτήσουμε.
Μήπως λοιπόν κατάλαβες λάθος για το ποιά είναι η άποψη μου?

Την προσωπική μου αλήθεια την βιώνω και την ανακαλύπτω με τον καιρό, τόσο ώστε αυτή να γίνεται δυνατότερη και να με κάνει να κατανοώ οτι αξίζει να προσπαθήσω να την προσεγγίσω.

el.elyonΜέλος
24/12/2006, 19:52:14
Dying Incubus: <<Αγαπητέ μου el.elyon, αναφέρεις:>>

[

quote:
ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ; ΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ;]

Dying Incubus: <<Πιστεύεις πως ο Άνθρωπος γενικά πιστεύει πραγματικά αυτό που διατείνεται οτι πιστεύει?
Έχει γνωρίσει πραγματικά τι είναι αυτό στο οποίο πιστεύει ή έχει μια - λανθασμένη πολλές φορές - εικόνα του?>>

el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΡΩΤΑΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΩ, ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ!
ΤΩΡΑ, ΟΤΑΝ ΛΕΣ Ο 'ΑΝΘΡΩΠΟΣ' ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ 6,000,000,000, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,( ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ), Η Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ Ο 'ΑΝΘΡΩΠΟΣ' ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙΣ;

[

quote:
el.elyon:
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ;
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΕΓΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ;!]

Dying Incubus: <<Μα γιατί, φίλτατε, παρανόησες αυτό που είπα?
Δεν έκανα καμία αναφορά για το θέμα ούτε είπα πως το έφερες άδικα προς συζήτηση.
Τίποτα δεν έρχεται χωρίς λόγο για συζήτηση ανάμεσα σε ανθρώπους που επιθυμούν να γνωρίσουν.
Άλλωστε, εξέφρασα από την αρχή πισεύω το ενδιαφέρον μου για το συγκεκριμένο θέμα. >>

el.elyon:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ!!!

Dying Incubus: <<Αυτό που εννοούσα στο προηγούμενο μήνυμα μου είναι οτι όταν στην ζωή μας γνωρίσουμε κάτι σε πολύ καλό βαθμό - τόσο καλό ώστε να διαλυθούν οι σκιές που το καλύπτουν από τα μάτια μας - τότε θα μας αποκαλυφθεί κι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να πράξουμε αυτά που πρέπει.
Και για αυτό πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς, τίποτα δε μας χαρίζεται αν δεν μοχθήσουμε για να το αποκτήσουμε.
Μήπως λοιπόν κατάλαβες λάθος για το ποιά είναι η άποψη μου? >>

el.elyon:
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ; ΠΩΣ;
ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; EAN NAI, TOTE ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; ΕΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΟΣΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ;

Dying Incubus: <<Την προσωπική μου αλήθεια την βιώνω και την ανακαλύπτω με τον καιρό, τόσο ώστε αυτή να γίνεται δυνατότερη και να με κάνει να κατανοώ οτι αξίζει να προσπαθήσω να την προσεγγίσω.>>

el.elyon:
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ; ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΣΕΝΑ Η ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ;
ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗ ΔΕΧΕΣΑΙ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΕΑΝ ΝΑΙ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ. ΕΑΝ ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 24/12/2006 19:54:00

Odysseus_nemoΜέλος
25/12/2006, 02:53:07
quote:
Άρα, ο θεός δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα δημιούργημα του ανθρώπου που ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να τον εξυπηρετήσει σε συγκεκριμένες γνωστικές ανάγκες που είχε.

H ύπαρξη του θεού είναι για να καλύψει τις ανάγκες του ανθρώπου;! Δηλαδή ο Θεός πεθαίνει, αν πάψει να υπάρχει στην μνήμη των ανθρώπων ή πάψουν να έχουν ανάγκες;

Είναι σίγουρο πως ο Θεός του κάθε ανθρώπου δεν είναι ο ίδιος με τον Θεό του συνανθρώπου του, ακόμη κι αν ανήκουν και πιστεύουν στο ίδιο δόγμα. Κατά μια έννοια είμαστε όλοι αιρετικοί στα μάτια των άλλων.

Έτσι μιλάμε για έναν Προσωπικό Θεό. Από εκεί λοιπόν και οι διαφωνίες, οι φανατισμοί και οι μιασαλλοδοξίες.

Αν ισχύουν τα γραφόμενα του macedon, τότε ο Θεός εκπροσωπεί τις φιλοδοξίες και τις ελπίδες του καθενός μας. Κατά συνέπεια η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων επιτυγχάνεται κατά τον βαθμό που αυτοί έχουν κατανοήσει την διαφορετικότητά τους και την αποδέχονται.

Η ρήση "Πάντων μέτρον άνθρωπος", δηλώνει την δυσκολία της ανθρώπινης νόησης. Η νοητική επόπτευση και κατανόηση των πραγμάτων κρίνεται από την ιδιοσυγκρασία και την ευφυΐα του ανθρώπου και κατά συνέπεια είναι ρευστή και ευμετάβλητη. Δεν νομίζω ότι απαντά στο ερώτημα αν υπάρχει Θεός ή όχι, ούτε και στο εάν είναι ο άνθρωπος πάνω απ' όλα. Αυτό που απαντά είναι στο γεγονός πως τα πάντα κρίνονται και λογίζονται "ανθρώπινα", κατά το δοκούν του ανθρώπου.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo