Περίεργος τύπος στη φωτιά του Υμηττού!
\r\n
\r\nΑυτή είναι μία πολύ καλή εξέλιξη και μπράβο.
\r\nΕκεί που έχει φτάσει η κατάσταση των τελευταίων ημερών με τις φωτιές και τους ανθρώπους που χαθήκαν, σίγουρα οι αρμόδιες υπηρεσίες της αντιτρομοκρατικής θα εξετάσουν τη φωτογραφία λεπτομερώς
\r\nΜακάρι να βγει κάτι καλό, γιατί (και εδώ πιστεύω πως θα συμφωνήσουμε όλοι) για την τόσο μεγάλη καταστροφή θα πρέπει να καθίσουν κάποιοι στο "σκαμνί" επιτέλους
\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice \r\n Ενημερωνω τους φιλους του φορουμ πως εχουν ενημερωθει ολοι οι τηλεοπτικοι σταθμοι για την υπαρξη του τοπικ και της φωτογραφιας αυτης, 2 εκ των οποιων οχι απλα με e-mail, αλλα και με προσωπικες επαφες με βασικους συντελεστες τους. Αργα το απογευμα ενημερωθηκε σχετικα και η ΕΛ.ΑΣ. Εαν θεωρησουν οτι η φωτογραφια ειναι αξιοποιησιμη λογικα θα προωθησουν το θεμα στην αντιτρομοκρατικη. Δε γνωριζουμε εαν μπορουμε να κανουμε κατι περισσοτερο σαν site. \r\n \r\n | \r\n
\r\nΑυτή είναι μία πολύ καλή εξέλιξη και μπράβο.
\r\nΕκεί που έχει φτάσει η κατάσταση των τελευταίων ημερών με τις φωτιές και τους ανθρώπους που χαθήκαν, σίγουρα οι αρμόδιες υπηρεσίες της αντιτρομοκρατικής θα εξετάσουν τη φωτογραφία λεπτομερώς
\r\nΜακάρι να βγει κάτι καλό, γιατί (και εδώ πιστεύω πως θα συμφωνήσουμε όλοι) για την τόσο μεγάλη καταστροφή θα πρέπει να καθίσουν κάποιοι στο "σκαμνί" επιτέλους

\r\n
δυστυχως "αυτοι"που θα καθησουν στο σκαμνι δεν θα ειναι οι πραγματικοι ηθικοι αυτουργοι!δεν ακουσατε που κατηγορουν 2 11ΧΡΟΝΑ???α ναι!κ ενα βοσκο!αυτοι θα καθησουν στο σκαμνι!πρ\'ολ\'αυτα εμεις παλι θα τους ψηφισουμε!
\r\nφταιμε περισσοτεροι απ\'ουι αυτοι!
\r\n
δυστυχως "αυτοι"που θα καθησουν στο σκαμνι δεν θα ειναι οι πραγματικοι ηθικοι αυτουργοι!δεν ακουσατε που κατηγορουν 2 11ΧΡΟΝΑ???α ναι!κ ενα βοσκο!αυτοι θα καθησουν στο σκαμνι!πρ\'ολ\'αυτα εμεις παλι θα τους ψηφισουμε!\r\nφταιμε περισσοτεροι απ\'ουι αυτοι!

\r\n
Θα ήθελα να γράψω τόσα πολλά αλλά δυστυχώς η θλίψη δε με αφήνει...
\r\nΘα περιοριστώ επιγραμματικά μόνο στη βλακεία και την ανοησία που δέρνει αρκετούς εδώ μέσα ....
\r\n
\r\nΑυτούς που φαίνεται πως δεν έχουν καμία σχέση με τα βουνά και τα δάση και τα παρατηρούν μόνο από φωτογραφίες και τηλεοράσεις ...
\r\nΑυτούς που ποτέ τους δεν έχουν πάει στο δάσος για πικ νικ ...
\r\nΓια περίπατο...
\r\nΓια τζόκινγκ
\r\nΓια να χαλαρώσουν....
\r\nΓια να μαγευτούν ...
\r\nΓια να συναντήσουν άλλους με την ίδια αγάπη προς τη φύση ...
\r\n
\r\nΔε πρόκειται και δε γουστάρω να εξηγήσω τι εννοώ ....
\r\nΑν θα καταλάβουν δυο τρεις θα είμαι ευχαριστημένος
\r\nΓιατί ξέρω ήδη πως η κατάσταση είναι σχεδόν μη αναστρέψιμη...
\r\n
\r\nΒγείτε με τις μηχανές σαν λοιπόν φωτογραφήστε οποίον προχωράει περίεργα
\r\nΌποιον ατενίζει τις βουνοκορφές
\r\nΟποίον ξαποστάσει κοιτώντας μαγεμένος το δάσος
\r\nΦορέστε τις κουκούλες σας (αν και δε το βρίσκω απαραίτητο στις μέρες μας)
\r\nΤυπώστε τις φωτός
\r\nΚαι στείλτε τες με e-mail εκεί που πρέπει ........
\r\n
\r\nΜετά όμως μη κάνετε παράπονα......
\r\nΑλλά πως να κάνετε αφού το δάσος δεν είναι το σπίτι σας ....
\r\nΚαι σίγουρα δεν είναι πια ούτε απλό ντεκόρ σας .
\r\naaa ξέχασα...είναι και το μύριο...
\r\n
\r\nΤπτ άλλο .
\r\nευχαριστώ .
\r\n
\r\n
\r\nΔ.
\r\n\r\nΘα περιοριστώ επιγραμματικά μόνο στη βλακεία και την ανοησία που δέρνει αρκετούς εδώ μέσα ....
\r\n
\r\nΑυτούς που φαίνεται πως δεν έχουν καμία σχέση με τα βουνά και τα δάση και τα παρατηρούν μόνο από φωτογραφίες και τηλεοράσεις ...
\r\nΑυτούς που ποτέ τους δεν έχουν πάει στο δάσος για πικ νικ ...
\r\nΓια περίπατο...
\r\nΓια τζόκινγκ
\r\nΓια να χαλαρώσουν....
\r\nΓια να μαγευτούν ...
\r\nΓια να συναντήσουν άλλους με την ίδια αγάπη προς τη φύση ...
\r\n
\r\nΔε πρόκειται και δε γουστάρω να εξηγήσω τι εννοώ ....
\r\nΑν θα καταλάβουν δυο τρεις θα είμαι ευχαριστημένος
\r\nΓιατί ξέρω ήδη πως η κατάσταση είναι σχεδόν μη αναστρέψιμη...
\r\n
\r\nΒγείτε με τις μηχανές σαν λοιπόν φωτογραφήστε οποίον προχωράει περίεργα
\r\nΌποιον ατενίζει τις βουνοκορφές
\r\nΟποίον ξαποστάσει κοιτώντας μαγεμένος το δάσος
\r\nΦορέστε τις κουκούλες σας (αν και δε το βρίσκω απαραίτητο στις μέρες μας)
\r\nΤυπώστε τις φωτός
\r\nΚαι στείλτε τες με e-mail εκεί που πρέπει ........
\r\n
\r\nΜετά όμως μη κάνετε παράπονα......
\r\nΑλλά πως να κάνετε αφού το δάσος δεν είναι το σπίτι σας ....
\r\nΚαι σίγουρα δεν είναι πια ούτε απλό ντεκόρ σας .
\r\naaa ξέχασα...είναι και το μύριο...
\r\n
\r\nΤπτ άλλο .
\r\nευχαριστώ .
\r\n
\r\n
\r\nΔ.
\r\n
Lux αυτο που θετεις ειναι ενα αλλο θεμα το οποιο ομως ελπιζω να καταλαβαινεις πως για αυτες τις ωρες μπαινει σαφως σε δευτερη μοιρα, μιας και ουδεις αρνειται πως η χωρα βρισκεται σε κατασταση εκτακτου αναγκης. Στον Υμηττο και την Πεντελη οι κατοικοι εχουν παρει ουσιαστικα την κατασταση στα χερια τους με εθελοντικες περιπολιες, παρ\'ολα αυτα εξακολουθουν να ειναι παμπολες οι αποπειρες των θρασυτατων εμπρηστων που δρουν πλεον ανεξελεγκτα σε ολη τη χωρα.
\r\n
\r\n Για τον ανθρωπο της συγκεκριμενης φωτογραφιας, οι πιθανοτητες να προκειται για καποιον περιπλανωμενο που κοιτα μαγεμενος το δασος ειναι ελαχιστες. Ειναι περιττο να αναφερω τα στοιχεια που κανουν λογικοτατη την απαιτηση των περισσοτερων απο εδω να γινει η φωτογραφια ευρυτερα γνωστη.
\r\n
\r\n Απο κει και περα- και για το θεμα που εθεσες- μη ξεχνας πως ολα αυτα κανουν τον κοσμο περισσοτερο συνειδητοποιημενο. Και εαν και εφ\'οσων προκυψουν τα προβληματα που υπονοεις, να εισαι σιγουρος πως θα υπαρξουν και οι αναλογες αντιδρασεις... Ομως μεχρι τοτε προεχει η προστασια των λιγοστων -πλεον- πνευμονων πρασινου της χωρας μας.
\r\n\r\n
\r\n Για τον ανθρωπο της συγκεκριμενης φωτογραφιας, οι πιθανοτητες να προκειται για καποιον περιπλανωμενο που κοιτα μαγεμενος το δασος ειναι ελαχιστες. Ειναι περιττο να αναφερω τα στοιχεια που κανουν λογικοτατη την απαιτηση των περισσοτερων απο εδω να γινει η φωτογραφια ευρυτερα γνωστη.
\r\n
\r\n Απο κει και περα- και για το θεμα που εθεσες- μη ξεχνας πως ολα αυτα κανουν τον κοσμο περισσοτερο συνειδητοποιημενο. Και εαν και εφ\'οσων προκυψουν τα προβληματα που υπονοεις, να εισαι σιγουρος πως θα υπαρξουν και οι αναλογες αντιδρασεις... Ομως μεχρι τοτε προεχει η προστασια των λιγοστων -πλεον- πνευμονων πρασινου της χωρας μας.
\r\n
Μηνά μιλάς σε έναν άνθρωπο που το δάσος και γενικότερα τη φύση την έχει σα δεύτερο σπίτι του .
\r\nΑπό που προκύπτει πως ο φωτογραφιζόμενος είναι εμπρηστής ;
\r\nΕγώ σου λεω πως βρίσκεται εκεί για να κάνει την ανάγκη του ....
\r\nΔε βλέπω πουθενά καπνούς !
\r\nΚαι γιατί η φίλη που έβγαλε τη φωτό δεν τράβηξε τη περιοχή να καίγεται ;
\r\nΚαι γιατί αφού δε μπόρεσε να ξαναφωτογραφίσει δε πήγε να σβήσει η να βοηθήσει ;
\r\n
\r\nΑν δεν ήμασταν ζώα και αυτοί που πληρώνονται από όλους εμάς έκαναν καλά τη δουλειά τους δε θα υπήρχε κατάσταση έκτατης ανάγκης !
\r\n
\r\nΤώρα αν θεωρείται σωστό να καθόμαστε στους καναπέδες και να ρουφιανεύουμε χωρίς να έχουμε αδιάσειστα στοιχεία τι να σου πω .... ΚΑΝΤΕ ΤΟ !
\r\n
\r\nΕφιάλτης δεν υπήρξα ούτε πρόκειται να υπάρξω και αν δω κάποιον να βάζει φωτιά ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω . !
\r\nΕιδικά αν η απόσταση από τον εμπρηστή είναι τόσο κοντινή όσο φαίνεται απ τη φωτογραφία....
\r\nΦτερά θα έβγαζα .....!
\r\n
\r\nΔε θέλω να μιλήσω άλλο γιατί αυτό το σαββατοκύριακο είδα πολλά που με έκαναν να βγω απ τα ρούχα μου και εκτός των άλλων βρίσκομαι σε κατάσταση καραέκτατης ανάγκης και γω ο ίδιος
\r\n
\r\nΔ.
\r\n\r\nΑπό που προκύπτει πως ο φωτογραφιζόμενος είναι εμπρηστής ;
\r\nΕγώ σου λεω πως βρίσκεται εκεί για να κάνει την ανάγκη του ....
\r\nΔε βλέπω πουθενά καπνούς !
\r\nΚαι γιατί η φίλη που έβγαλε τη φωτό δεν τράβηξε τη περιοχή να καίγεται ;
\r\nΚαι γιατί αφού δε μπόρεσε να ξαναφωτογραφίσει δε πήγε να σβήσει η να βοηθήσει ;
\r\n
\r\nΑν δεν ήμασταν ζώα και αυτοί που πληρώνονται από όλους εμάς έκαναν καλά τη δουλειά τους δε θα υπήρχε κατάσταση έκτατης ανάγκης !
\r\n
\r\nΤώρα αν θεωρείται σωστό να καθόμαστε στους καναπέδες και να ρουφιανεύουμε χωρίς να έχουμε αδιάσειστα στοιχεία τι να σου πω .... ΚΑΝΤΕ ΤΟ !
\r\n
\r\nΕφιάλτης δεν υπήρξα ούτε πρόκειται να υπάρξω και αν δω κάποιον να βάζει φωτιά ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω . !
\r\nΕιδικά αν η απόσταση από τον εμπρηστή είναι τόσο κοντινή όσο φαίνεται απ τη φωτογραφία....
\r\nΦτερά θα έβγαζα .....!
\r\n
\r\nΔε θέλω να μιλήσω άλλο γιατί αυτό το σαββατοκύριακο είδα πολλά που με έκαναν να βγω απ τα ρούχα μου και εκτός των άλλων βρίσκομαι σε κατάσταση καραέκτατης ανάγκης και γω ο ίδιος
\r\n
\r\nΔ.
\r\n
\n1/Η mirloon είπε ξεκάθαρα ότι τον εμπρηστή τον είδε μόνο από την φωτογραφία, δεν τον είχε προσέξει εκείνη τη στιγμή.
\n2/Ήταν αδύνατο να τον φτάσει, η απόσταση ήταν μεγάλη. Δεν έτυχε να είσαι εσύ εκεί να αρχίσεις να πετάς με τα φτερά σου...
\n---
\n
\n---
\n\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Καταλαβαίνω ότι είσαι πολύ στενοχωρημένος, αλλά:Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Εφιάλτης δεν υπήρξα ούτε πρόκειται να υπάρξω και αν δω κάποιον να βάζει φωτιά ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω . ! \nΕιδικά αν η απόσταση από τον εμπρηστή είναι τόσο κοντινή όσο φαίνεται απ τη φωτογραφία.... \nΦτερά θα έβγαζα .....!\r\n \r\n | \r\n
\n1/Η mirloon είπε ξεκάθαρα ότι τον εμπρηστή τον είδε μόνο από την φωτογραφία, δεν τον είχε προσέξει εκείνη τη στιγμή.
\n2/Ήταν αδύνατο να τον φτάσει, η απόσταση ήταν μεγάλη. Δεν έτυχε να είσαι εσύ εκεί να αρχίσεις να πετάς με τα φτερά σου...
\n---
\n
\r\n \r\n
\r\n
Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι εμπρησμοί ήταν πολλοί και οι συνθήκες ακατάλληλες για πυρόσβεση. Οι πυροσβέστες έδωσαν και τη ζωή τους και ο συντονισμός ήταν σχετικά καλός (όχι ο καλύτερος δυνατός), αλλά πως να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση όταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι διάσπαρτες;...Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Αν δεν ήμασταν ζώα και αυτοί που πληρώνονται από όλους εμάς έκαναν καλά τη δουλειά τους δε θα υπήρχε κατάσταση έκτατης ανάγκης !\r\n \r\n | \r\n
\n---
\n
\r\n \r\n
\r\n
Δεν είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει με κινδυνο της ζωής της!Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Και γιατί αφού δε μπόρεσε να ξαναφωτογραφίσει δε πήγε να σβήσει η να βοηθήσει ; \r\n \r\n | \r\n
\r\n
Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ με πιθηκάνθρωπο,όσο περισσότερο τον παρατηρώ !
\r\n
\r\nΔεν μπορώ να κάνω ανάλυση κλπ
\r\n
\r\nΕσείς τι συμπέρασμα έχετε βγάλει ?
\r\n
\r\nΕίναι καμουφλαρισμένος ? φοράει κουκούλα ?
\r\n\r\n
\r\nΔεν μπορώ να κάνω ανάλυση κλπ
\r\n
\r\nΕσείς τι συμπέρασμα έχετε βγάλει ?
\r\n
\r\nΕίναι καμουφλαρισμένος ? φοράει κουκούλα ?
\r\n
Δεν είχα παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή του, έτσι με καλύπτουν ορισμένες τοποθετήσεις αλλά θα ήθελα με την ευκαιρία να τοποθετηθώ σε ορισμένα θέματα. Καταρχήν, το πλέον σωστό ήταν να δοθεί η φωτογραφία στις Αρχές, όπως και έγινε άλλωστε. Από εκεί και πέρα δεν είμαστε ούτε ειδικοί ούτε και Δικαστές για να γνωμοδοτήσουμε. Εκείνοι θα κρίνουν για το εάν ο συγκεκριμένος, που μου φαίνεται εντελώς άνθρωπος και ούτε Βριλ ούτε πιθηκάνθρωπος, είχε ανέβει στο βουνό για να βάλει φωτιά ή για ένα απλό κατούρημα.
\nΘα πρέπει, μέσα στις τραγικές αυτές στιγμές να διατηρηθεί μια στοιχειώδης ψυχραιμία και να μην αναλωθούμε όλοι οι Έλληνες σε ένα κυνήγι μαγισσών, που μόνο άσχημα αποτελέσματα θα μπορέσει να έχει και τίποτε άλλο.
\nΕκείνο που προέχει είναι να σβήσουν οι φωτιές και να αποκατασταθούν όσο γίνεται οι πολλές πληγές, τόσο στο περιβάλλον όσο και στους ανθρώπους. Φυσικά και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και ίσως και να γίνει, αν και αμφιβάλω για το εάν αυτές θα αποδοθούν δίκαια ή αν τελικά θα αλλάξει τίποτα.
\nΖούμε σε μια χώρα που εύκολα ξεχνάει δυστυχώς. Σε λίγες ημέρες, όταν οι αλαλαγμοί των καναλιών σταματήσουν, όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, αν σας ακούγομαι απόλυτος), θα έχουν ξεχάσει και τις πυρκαγιές και τον κόσμο που χάθηκε και την οικολογική καταστροφή και όλα τα άλλα. Τα δάση θα παραμείνουν καμμένα και οι νεκροί θα εξακολουθήσουν να είναι νεκροί.
\nΔυστυχώς, αρκετό καιρό πριν την εκδήλωση των πυρκαγιών της Πελοποννήσου, με βασάνιζαν οράματα φωτιάς, θανάτου και μιας άνευ προηγουμένου καταστροφής που θα συνέβαινε, την οποία όμως δεν μπορούσα να προσδιορίσω. Τα οράματά μου ήταν ιδιαίτερα ισχυρά και τα είχα εκμυστηρευθεί σε φιλικό μου πρόσωπο. Να ήταν, άραγε, η προειδοποίηση της καταστροφής της Πελοποννήσου; Ειλικρινά δεν ξέρω, πάντως περιλάμβαναν εικόνες με φλόγες να καίνε τα πάντα, με ανθρώπους να ουρλιάζουν και να πεθαίνουν, με ουρανούς που μαύριζαν και γίνονταν κόκκινοι σαν αίμα και με τη θάλασσα να κοχλάζει.
\nΤα οράματά μου έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Για μήνες τώρα δεν με αφήνουν ήσυχο. Βλέπω και άλλα, όμως θα προτιμούσα να μην τα αναφέρω, όχι για να καλλιεργήσω μια ατμόσφαιρα δήθεν μυστηρίου αλλά γιατί έχω μέσα μου την απέλπιδα αίσθηση που λέει και ο λαός, ότι δηλαδή αν δεν μιλήσεις για αυτά, ίσως και να μη συμβούν. Η Σαμοθράκη και η Θεσσαλονίκη τριγυρίζουν στα οράματά μου συνέχεια αλλά δεν καταλαβαίνω τι ρόλο έχουν να παίξουν σε όλα αυτά. Παράλληλα, βλέπω την εικόνα ενός ανθρώπου που έρχεται, ο οποίος από όπου περπατάει, η φύση βλασταίνει ξανά και γεμίζει λουλούδια.
\nΤα μοιράζομαι μαζί σας αυτά τα οράματα και έχετε το ελεύθερο να νομίσετε ό,τι θέλετε για μένα, ειλικρινά δεν με απασχολεί αν θα με θεωρήσετε μυθομανή, αλαφροίσκιωτο, τρελό ή οτιδήποτε άλλο.
\r\n\nΘα πρέπει, μέσα στις τραγικές αυτές στιγμές να διατηρηθεί μια στοιχειώδης ψυχραιμία και να μην αναλωθούμε όλοι οι Έλληνες σε ένα κυνήγι μαγισσών, που μόνο άσχημα αποτελέσματα θα μπορέσει να έχει και τίποτε άλλο.
\nΕκείνο που προέχει είναι να σβήσουν οι φωτιές και να αποκατασταθούν όσο γίνεται οι πολλές πληγές, τόσο στο περιβάλλον όσο και στους ανθρώπους. Φυσικά και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και ίσως και να γίνει, αν και αμφιβάλω για το εάν αυτές θα αποδοθούν δίκαια ή αν τελικά θα αλλάξει τίποτα.
\nΖούμε σε μια χώρα που εύκολα ξεχνάει δυστυχώς. Σε λίγες ημέρες, όταν οι αλαλαγμοί των καναλιών σταματήσουν, όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, αν σας ακούγομαι απόλυτος), θα έχουν ξεχάσει και τις πυρκαγιές και τον κόσμο που χάθηκε και την οικολογική καταστροφή και όλα τα άλλα. Τα δάση θα παραμείνουν καμμένα και οι νεκροί θα εξακολουθήσουν να είναι νεκροί.
\nΔυστυχώς, αρκετό καιρό πριν την εκδήλωση των πυρκαγιών της Πελοποννήσου, με βασάνιζαν οράματα φωτιάς, θανάτου και μιας άνευ προηγουμένου καταστροφής που θα συνέβαινε, την οποία όμως δεν μπορούσα να προσδιορίσω. Τα οράματά μου ήταν ιδιαίτερα ισχυρά και τα είχα εκμυστηρευθεί σε φιλικό μου πρόσωπο. Να ήταν, άραγε, η προειδοποίηση της καταστροφής της Πελοποννήσου; Ειλικρινά δεν ξέρω, πάντως περιλάμβαναν εικόνες με φλόγες να καίνε τα πάντα, με ανθρώπους να ουρλιάζουν και να πεθαίνουν, με ουρανούς που μαύριζαν και γίνονταν κόκκινοι σαν αίμα και με τη θάλασσα να κοχλάζει.
\nΤα οράματά μου έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Για μήνες τώρα δεν με αφήνουν ήσυχο. Βλέπω και άλλα, όμως θα προτιμούσα να μην τα αναφέρω, όχι για να καλλιεργήσω μια ατμόσφαιρα δήθεν μυστηρίου αλλά γιατί έχω μέσα μου την απέλπιδα αίσθηση που λέει και ο λαός, ότι δηλαδή αν δεν μιλήσεις για αυτά, ίσως και να μη συμβούν. Η Σαμοθράκη και η Θεσσαλονίκη τριγυρίζουν στα οράματά μου συνέχεια αλλά δεν καταλαβαίνω τι ρόλο έχουν να παίξουν σε όλα αυτά. Παράλληλα, βλέπω την εικόνα ενός ανθρώπου που έρχεται, ο οποίος από όπου περπατάει, η φύση βλασταίνει ξανά και γεμίζει λουλούδια.
\nΤα μοιράζομαι μαζί σας αυτά τα οράματα και έχετε το ελεύθερο να νομίσετε ό,τι θέλετε για μένα, ειλικρινά δεν με απασχολεί αν θα με θεωρήσετε μυθομανή, αλαφροίσκιωτο, τρελό ή οτιδήποτε άλλο.
\r\n
Εγώ δεν κατάλαβα αν προκλήθηκε φωτιά αργότερα στο σημείο αυτό
\r\nόταν εξαφανίσθηκε ο τύπος αυτός.
\r\n
\r\nΛοιπόν, ας σκεφτούμε λίγο σαν "εγκληματίες" ,
\r\nδηλαδή σαν "κυνηγοί" και όχι σαν γεωργοί καρποσυλλέκτες.
\r\n
\r\nΈνας εμπριστής δεν θα πήγαινε ντάλα μεσημέρι να βάλει φωτιά
\r\nκαι να κρατάει πυροδοτικά υλικά στα χέρια του,
\r\nούτε θα είχε διακριτική ταμπέλα στα ρούχα του που να λέει "εμπριστής"
\r\n
\r\nΘα φορούσε μια περούκα και παλιά ρούχα και ένα αναπτήρα ζίπο στη τζέπη
\r\nτα ρούχα και την περούκα τα βάζει να καούν και φεύγει με ένα σορτσάκι και
\r\nκοντό μαλί και κανείς δεν μπορεί να υποψιασθεί ότι είναι το ίδιο πρόσωπο.
\r\n
\r\nΌλοι ψάχνουν ένα μακρυμάλι με άσπρα ρούχα ενώ αυτός είναι με κοντό μαλί
\r\nκαι σορτσάκι φανελάκι "Εθνική Ελλάδος".
\r\n\r\nόταν εξαφανίσθηκε ο τύπος αυτός.
\r\n
\r\nΛοιπόν, ας σκεφτούμε λίγο σαν "εγκληματίες" ,
\r\nδηλαδή σαν "κυνηγοί" και όχι σαν γεωργοί καρποσυλλέκτες.
\r\n
\r\nΈνας εμπριστής δεν θα πήγαινε ντάλα μεσημέρι να βάλει φωτιά
\r\nκαι να κρατάει πυροδοτικά υλικά στα χέρια του,
\r\nούτε θα είχε διακριτική ταμπέλα στα ρούχα του που να λέει "εμπριστής"
\r\n
\r\nΘα φορούσε μια περούκα και παλιά ρούχα και ένα αναπτήρα ζίπο στη τζέπη
\r\nτα ρούχα και την περούκα τα βάζει να καούν και φεύγει με ένα σορτσάκι και
\r\nκοντό μαλί και κανείς δεν μπορεί να υποψιασθεί ότι είναι το ίδιο πρόσωπο.
\r\n
\r\nΌλοι ψάχνουν ένα μακρυμάλι με άσπρα ρούχα ενώ αυτός είναι με κοντό μαλί
\r\nκαι σορτσάκι φανελάκι "Εθνική Ελλάδος".
\r\n
Επειδή έχουν ανοίξει πολλά θέματα για την φωτιά, αναφέρομαι σε όλα σε ένα μόνο μήνυμα.
\r\n
\r\nΕγώ προσωπικά διαφωνώ ότι είναι ένα οργανωμένο σχέδιο. Οργανωμένο σχέδιο τουλάχιστον περισσότερο από ότι ήταν τις προηγούμενες χρονιές. Το 2001 είχαμε πολύ περισσότερες φωτιές, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο τραγικά.
\r\nΉταν πολλές φωτιές από εμπρησμούς όπως είναι πάντα, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Αυτή την στιγμή άλλωστε δεν έχουν σημασία οι λόγοι, αλλά οι άνθρωποι.
\r\nΘα συμφωνήσω με τον Μιχάλη τραγουδώντας
\r\n«Μεγάλωσαν τα γένια μας η ψυχή μας αλλιώτεψε
\r\nαγριεμένο το σκυλί γαβγίζει τη φωνή του
\r\nβοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας»
\r\nΈχουμε μπει σε ένα τρυπάκι να βρούμε αυτούς που φταίνε. Στο τρυπάκι να βρούμε αυτούς που φταίνε και μάλιστα είναι τόσο έντονο αυτό, που φτάνουμε σε ακρότητες.
\r\nΒλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος… και το δάσος κάηκε. Ο Μιχάλης κάπου γράφει να μην αναλωθούμε σε κυνήγι μαγισσών και συμφωνώ μαζί του. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι οπουδήποτε, αυτό δεν τον κάνει κάτι. Το ότι μπορεί να είναι κάποιος κάπου και να ξεσπάσει φωτιά δεν σημαίνει ότι την έβαλε αυτός. Ακόμα και όταν κάποιος βάλει φωτιά δεν σημαίνει ότι το έκανε επίτηδες. Εκτός εάν τελικά θέλουμε να ζούμε σε ένα κράτος που κυριεύει ο τρόμος, η τρομολαγνεία και το κυνήγι μαγισσών. Πολύ εύκολα είδα κάποιους όχι μόνο να βγάζουν συμπεράσματα για το ποιος είναι και το τι είναι στην φωτο αλλά ακόμα και για το εάν δεχόμαστε επίθεση, σπεύδοντας να ενστερνιστούν απόψεις που εμένα προσωπικά με προβληματίζουν.
\r\nΚαι με προβληματίζουν για δύο λόγους.
\r\nΠρώτον για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ώστε να μπορούν να αρθρώνονται προβληματισμοί για το εάν δεχόμαστε επίθεση ή και εγώ δεν ξέρω τι.
\r\nΚαι δεύτερον η ευκολία κάποιων ενώ δεν είχαν πάρει θέση μέχρι προχθές στο κείμενο του Απέριττου να ενστερνιστούν τις απόψεις αυτές μόλις η κεντρική εξουσία εξέφρασε αυτές τις απόψεις την στιγμή που τα έχει κάνει θάλασσα (εκ του αποτελέσματος) αφήνοντας μου την αίσθηση ότι δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος αλλά τι εκφράζει, που για μένα είναι τουλάχιστον επικίνδυνο και ανεύθυνο θυμίζοντας μου άλλες χώρες πέρα από τον Ατλαντικό.
\r\nΔυστυχώς έχουμε φτάσει σε σημείο να είναι πιθανόν ο οποιοσδήποτε να κατηγορηθεί για το οτιδήποτε μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή. Θα μπορούσα να κατηγορηθώ εγώ, πολλές φορές απλά δεν έτυχε να ξεσπάσει φωτιά κάποια φορά γυρνώντας σε κάποιο δάσος. Και πως θα φαινόταν σε τρεις παππούδες όταν δύο περίεργοι τύποι, ανεβαίνουν στο βουνό, σε σημεία που δεν υπάρχει δρόμος και μετά ξεσπάει φωτιά; Μπορεί να φαινόταν σαν εμπρηστές την στιγμή που εκείνοι το μόνο που έκαναν ήταν να ψάχνουν για μια περίεργη τρύπα που τελικά δεν βρήκαν κιόλας.
\r\nΑναρωτιέμαι τι θα γίνει εάν αυτός που έσπασαν στο ξύλο δεν ήταν τίποτα άλλο από κάποιον που απλά ήταν στο δάσος για να ψάξει για εμπρηστές… Όχι ότι είναι πιθανόν, αλλά η τακτική αυτή της καταδίκης πριν την δίκη μου θυμίζει άλλες χώρες, στην Ανατολή.
\r\nΑυτό που θέλω να πω και θα μπορούσα να πω απλά με δύο λέξεις, είναι λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει την στιγμή που έχει καεί όλη η Πελοπόννησος, για ψυχραιμία δεν το συζητώ καν…
\r\n
\r\n
\r\nΠαλιά στα χρόνια μου... λέμε τώρα,
\r\nέλεγαν ότι θα ψηφίσουν ακόμα και τα δέντρα...
\r\nΕρώτηση κρίσεως.
\r\nΤώρα ποιός θα ψηφίσει;
\r\n\r\n
\r\nΕγώ προσωπικά διαφωνώ ότι είναι ένα οργανωμένο σχέδιο. Οργανωμένο σχέδιο τουλάχιστον περισσότερο από ότι ήταν τις προηγούμενες χρονιές. Το 2001 είχαμε πολύ περισσότερες φωτιές, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο τραγικά.
\r\nΉταν πολλές φωτιές από εμπρησμούς όπως είναι πάντα, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Αυτή την στιγμή άλλωστε δεν έχουν σημασία οι λόγοι, αλλά οι άνθρωποι.
\r\nΘα συμφωνήσω με τον Μιχάλη τραγουδώντας
\r\n«Μεγάλωσαν τα γένια μας η ψυχή μας αλλιώτεψε
\r\nαγριεμένο το σκυλί γαβγίζει τη φωνή του
\r\nβοήθα καλέ μου μη φαγωθούμε μεταξύ μας»
\r\nΈχουμε μπει σε ένα τρυπάκι να βρούμε αυτούς που φταίνε. Στο τρυπάκι να βρούμε αυτούς που φταίνε και μάλιστα είναι τόσο έντονο αυτό, που φτάνουμε σε ακρότητες.
\r\nΒλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος… και το δάσος κάηκε. Ο Μιχάλης κάπου γράφει να μην αναλωθούμε σε κυνήγι μαγισσών και συμφωνώ μαζί του. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι οπουδήποτε, αυτό δεν τον κάνει κάτι. Το ότι μπορεί να είναι κάποιος κάπου και να ξεσπάσει φωτιά δεν σημαίνει ότι την έβαλε αυτός. Ακόμα και όταν κάποιος βάλει φωτιά δεν σημαίνει ότι το έκανε επίτηδες. Εκτός εάν τελικά θέλουμε να ζούμε σε ένα κράτος που κυριεύει ο τρόμος, η τρομολαγνεία και το κυνήγι μαγισσών. Πολύ εύκολα είδα κάποιους όχι μόνο να βγάζουν συμπεράσματα για το ποιος είναι και το τι είναι στην φωτο αλλά ακόμα και για το εάν δεχόμαστε επίθεση, σπεύδοντας να ενστερνιστούν απόψεις που εμένα προσωπικά με προβληματίζουν.
\r\nΚαι με προβληματίζουν για δύο λόγους.
\r\nΠρώτον για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ώστε να μπορούν να αρθρώνονται προβληματισμοί για το εάν δεχόμαστε επίθεση ή και εγώ δεν ξέρω τι.
\r\nΚαι δεύτερον η ευκολία κάποιων ενώ δεν είχαν πάρει θέση μέχρι προχθές στο κείμενο του Απέριττου να ενστερνιστούν τις απόψεις αυτές μόλις η κεντρική εξουσία εξέφρασε αυτές τις απόψεις την στιγμή που τα έχει κάνει θάλασσα (εκ του αποτελέσματος) αφήνοντας μου την αίσθηση ότι δεν έχει σημασία τι λέει κάποιος αλλά τι εκφράζει, που για μένα είναι τουλάχιστον επικίνδυνο και ανεύθυνο θυμίζοντας μου άλλες χώρες πέρα από τον Ατλαντικό.
\r\nΔυστυχώς έχουμε φτάσει σε σημείο να είναι πιθανόν ο οποιοσδήποτε να κατηγορηθεί για το οτιδήποτε μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή. Θα μπορούσα να κατηγορηθώ εγώ, πολλές φορές απλά δεν έτυχε να ξεσπάσει φωτιά κάποια φορά γυρνώντας σε κάποιο δάσος. Και πως θα φαινόταν σε τρεις παππούδες όταν δύο περίεργοι τύποι, ανεβαίνουν στο βουνό, σε σημεία που δεν υπάρχει δρόμος και μετά ξεσπάει φωτιά; Μπορεί να φαινόταν σαν εμπρηστές την στιγμή που εκείνοι το μόνο που έκαναν ήταν να ψάχνουν για μια περίεργη τρύπα που τελικά δεν βρήκαν κιόλας.
\r\nΑναρωτιέμαι τι θα γίνει εάν αυτός που έσπασαν στο ξύλο δεν ήταν τίποτα άλλο από κάποιον που απλά ήταν στο δάσος για να ψάξει για εμπρηστές… Όχι ότι είναι πιθανόν, αλλά η τακτική αυτή της καταδίκης πριν την δίκη μου θυμίζει άλλες χώρες, στην Ανατολή.
\r\nΑυτό που θέλω να πω και θα μπορούσα να πω απλά με δύο λέξεις, είναι λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει την στιγμή που έχει καεί όλη η Πελοπόννησος, για ψυχραιμία δεν το συζητώ καν…
\r\n
\r\n
\r\nΠαλιά στα χρόνια μου... λέμε τώρα,
\r\nέλεγαν ότι θα ψηφίσουν ακόμα και τα δέντρα...
\r\nΕρώτηση κρίσεως.
\r\nΤώρα ποιός θα ψηφίσει;
\r\n
\r\nΤα είπα εξ αρχής και δεν έχω να πω περισσότερα
\r\nΓενικά το όλο στόρυ με τη φωτό το θεωρώ ύποπτο
\r\nΓιατί πολύ απλά δε δείχνει τίποτα απ όσα καταγγέλλει
\r\n
\r\nλίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει όντως !!!!!
\r\n\r\n
\r\n
\r\nΔ.\r\n
\r\nΤα είπα εξ αρχής και δεν έχω να πω περισσότερα
\r\nΓενικά το όλο στόρυ με τη φωτό το θεωρώ ύποπτο
\r\nΓιατί πολύ απλά δε δείχνει τίποτα απ όσα καταγγέλλει
\r\n
\r\nλίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει όντως !!!!!
\r\n
\r\n
\r\nΔ.
\r\n
Καλημέρα, φίλοι μου. Κοιτάζοντας ξανά και ξανά την περίφημη φωτογραφία, έχω ένα σωρό ερωτήματα και γεγονότα που δεν μου κολλάνε καθόλου μεταξύ τους. Έχουμε μια φωτογραφία να ανεβαίνει στο Μεταφυσικό με την απορία εάν το ΅πλάσμα΅που εμφανίζεται είναι ανθρώπινο ή κάτι που θα έπρεπε να απασχολήσει την κρυπτοζωολογία. Αργότερα, γίνεται η αποκάλυψη ότι στο σημείο εκείνο, λίγο παρακάτω, υπήρξε φωτιά. Το πλάσμα αυτό δεν φαινόταν με γυμνό μάτι αλλά μόνο στη φωτογραφία, οπότε η κατεύθυνση του θέματος ξεκινά από μεταφυσική, για να καταλήξει στη συνέχεια σε συνομωσιολογική, σχετικά με το τι δουλειά είχε ένα τέτοιο περίεργο άτομο σε ένα σημείο όπου αργότερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Την πυρκαγιά αυτή ή έστω τον καπνό της, δεν τα βλέπουμε σε καμία φωτογραφία, ενώ φαντάζομαι πως λογικά θα έπρεπε να έχουν τραβηχτεί, γιατί, αν μη τι άλλο, εάν η περίπτωση εμπρησμού από το συγκεκριμένο άτομο ευσταθούσε, μια φωτογραφία απόδειξη με τον καπνό, θα έπρεπε να υπάρχει.
\nΓίνεται, λοιπόν ένα τέτοιο θέμα, από ένα μέλος που για πρώτη φορά συμμετέχει στο φόρουμ, ξεκινά από κρυπτοζωολογία και καταλήγει σε κυνήγι μαγισσών, όπως αναπόφευκτα θα κατέληγε, μέσα στο κλίμα οργής και παράνοιας που επικρατεί αυτές τις μέρες και εγώ τελικά αναρωτιέμαι αν βλέπω καλά αυτό που βλέπω μεγεθύνοντας τη φωτογραφία. Αναρωτιέμαι, επίσης, τι ακριβώς καθιστά αξιόπιστο έναν οποιονδήποτε μάρτυρα και μάλιστα κατά 100%. Ως γνήσιος Έλλην κι εγώ, αδυνατώ να ξεφύγω από το χαρακτηριστικό του λαού μου, που είναι η συνομωσιοπαράνοια και αναρωτιέμαι αν όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν δεν είναι παρά μέρος της παραπληροφόρησης, εσκεμμένης και μη και αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν ξεφεύγει από την κριτική μου.
\nΣαφώς και η φωτογραφία θα έπρεπε να καταλήξει στα χέρια των ειδικών, όπως και έγινε, γιατί ξέρετε είναι επικίνδυνο πράγμα να θέτουμε σε φοβερό κίνδυνο έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να είχε πάει στο δάσος για οποιονδήποτε άλλο λόγο αν και παραμένει ισχυρό κίνητρο το ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να δοθεί στην αποκατάσταση των πληγών, αντί να μετατρέπει ένα σωρό επίδοξους Ιντιάνα Τζόουνς σε κυνηγούς κεφαλών.
\nΜε λίγα λόγια, αμφιβάλω απόλυτα για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και για τις συνδέσεις που έγιναν. Πιθηκάνθρωπο δεν βλέπω πουθενά, Βριλ ακόμα περισσότερο μιας και το ανθρώπινο αυτό πλάσμα δεν μοιάζει σε τίποτα με τις περιγραφές της φανταστικής φυλής των Βριλ και έχω αρκετές αμφιβολίες για το εάν έχουμε τη φωτογραφία του εμπρηστή ή κάποιου που είχε ανέβει στο βουνό, είδε τον καπνό λίγο παρακάτω και το έβαλε στα πόδια είτε για να ειδοποιήσει τις αρχές είτε για να μην τον εμπλέξουν σε κάτι που ίσως να μην έκανε. Όπως είπα και παραπάνω, όμως, το λόγο τον έχουν οι ειδικοί για να καταλήξουν σε συμπεράσματα.
\r\n\nΓίνεται, λοιπόν ένα τέτοιο θέμα, από ένα μέλος που για πρώτη φορά συμμετέχει στο φόρουμ, ξεκινά από κρυπτοζωολογία και καταλήγει σε κυνήγι μαγισσών, όπως αναπόφευκτα θα κατέληγε, μέσα στο κλίμα οργής και παράνοιας που επικρατεί αυτές τις μέρες και εγώ τελικά αναρωτιέμαι αν βλέπω καλά αυτό που βλέπω μεγεθύνοντας τη φωτογραφία. Αναρωτιέμαι, επίσης, τι ακριβώς καθιστά αξιόπιστο έναν οποιονδήποτε μάρτυρα και μάλιστα κατά 100%. Ως γνήσιος Έλλην κι εγώ, αδυνατώ να ξεφύγω από το χαρακτηριστικό του λαού μου, που είναι η συνομωσιοπαράνοια και αναρωτιέμαι αν όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν δεν είναι παρά μέρος της παραπληροφόρησης, εσκεμμένης και μη και αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν ξεφεύγει από την κριτική μου.
\nΣαφώς και η φωτογραφία θα έπρεπε να καταλήξει στα χέρια των ειδικών, όπως και έγινε, γιατί ξέρετε είναι επικίνδυνο πράγμα να θέτουμε σε φοβερό κίνδυνο έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να είχε πάει στο δάσος για οποιονδήποτε άλλο λόγο αν και παραμένει ισχυρό κίνητρο το ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να δοθεί στην αποκατάσταση των πληγών, αντί να μετατρέπει ένα σωρό επίδοξους Ιντιάνα Τζόουνς σε κυνηγούς κεφαλών.
\nΜε λίγα λόγια, αμφιβάλω απόλυτα για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και για τις συνδέσεις που έγιναν. Πιθηκάνθρωπο δεν βλέπω πουθενά, Βριλ ακόμα περισσότερο μιας και το ανθρώπινο αυτό πλάσμα δεν μοιάζει σε τίποτα με τις περιγραφές της φανταστικής φυλής των Βριλ και έχω αρκετές αμφιβολίες για το εάν έχουμε τη φωτογραφία του εμπρηστή ή κάποιου που είχε ανέβει στο βουνό, είδε τον καπνό λίγο παρακάτω και το έβαλε στα πόδια είτε για να ειδοποιήσει τις αρχές είτε για να μην τον εμπλέξουν σε κάτι που ίσως να μην έκανε. Όπως είπα και παραπάνω, όμως, το λόγο τον έχουν οι ειδικοί για να καταλήξουν σε συμπεράσματα.
\r\n
Ακολουθεί το αυθεντικό αρχείο όπως μας το απέστειλε η χρήστρια mirloon.
\r\nΗ μόνη αλλοίωση ως προς την αρχική φωτογραφία είναι η περαιτέρω συμπίεση ώστε να είναι πρακτικό το "ανέβασμα" (upload) στο Διαδίκτυο.
\r\n
\r\nΑυθεντική Φωτογραφία
\r\n
\r\nΤο copyright της φωτογραφίας ανήκει στη mirloon και τη Κοινότητα του Μεταφυσικού.Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή του αρχείου χωρίς την άδεια των κατόχων.
\r\n\r\nΗ μόνη αλλοίωση ως προς την αρχική φωτογραφία είναι η περαιτέρω συμπίεση ώστε να είναι πρακτικό το "ανέβασμα" (upload) στο Διαδίκτυο.
\r\n
\r\nΑυθεντική Φωτογραφία
\r\n
\r\nΤο copyright της φωτογραφίας ανήκει στη mirloon και τη Κοινότητα του Μεταφυσικού.Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή του αρχείου χωρίς την άδεια των κατόχων.
\r\n
\n---
\n

\n---
\nΚατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει να μιλάμε πλέον για την φωτογραφία. Η φωτογραφία έφτασε στις αρχές και αυτό έχει σημασία. Από εκεί και πέρα ας βγάλουν εκείνοι τα συμπεράσματά τους.\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Γιατί δηλαδή να μην το έκανε; Στο βίντεο που μας δίνει ο apan και το οποίο κυκλοφορεί σε όλα τα κανάλια και αποδεδειγμένα απεικονίζει τους εμπρηστές εν δράσει, γιατί βάζουν φωτιά "ντάλα μεσημέρι";Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Αρχική Δημοσίευση από Litsa \r\n Ένας εμπριστής δεν θα πήγαινε ντάλα μεσημέρι να βάλει φωτιά \r\n \r\n | \r\n
\n---
\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Αρχική Δημοσίευση από LuX \r\n λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει όντως !!!!! \r\n \r\n | \r\n

\n---
\nΚατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει να μιλάμε πλέον για την φωτογραφία. Η φωτογραφία έφτασε στις αρχές και αυτό έχει σημασία. Από εκεί και πέρα ας βγάλουν εκείνοι τα συμπεράσματά τους.
\r\n
Η φωτογραφία βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.
\n
\nΟι φωτιές όμως συνεχίζονται... Κ είναι πιθανό να έχουμε νέες εστίες, οπουδήποτε στην Ελλάδα!
\n
\nΕύχομαι κ ελπίζω να μην υπάρξουν άλλα θύματα...
\n
\n
\n
\n
\nΚ εγώ ...
\n
\n
\n
\nΥ.Γ: -Πριν ένα μήνα είχαμε εκλογές στην Τουρκία
\n-Σε λίγες μέρες έχουμε εδώ, στην Ελλάδα...
\n
\n
\nΑς μην ξεφύγω καλύτερα από το θέμα. Ας ηρεμήσουν τα πράματα, κ στη συνέχεια, θα ανοίξω ένα θέμα σχετικό των "καυτών" ημερών που ζούμε...
\r\n\n
\nΟι φωτιές όμως συνεχίζονται... Κ είναι πιθανό να έχουμε νέες εστίες, οπουδήποτε στην Ελλάδα!
\n
\nΕύχομαι κ ελπίζω να μην υπάρξουν άλλα θύματα...
\n
\n
\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Αρχική Δημοσίευση από Δημήτρης Μπρικιάτης \r\n Έχω φίλους στον Πύργο και φοβάμαι για την τύχη τους...Ελπίζω να πάνε όλα καλά απόψε... \r\n \r\n | \r\n
\n
\nΚ εγώ ...

\n
\n
\n
\nΥ.Γ: -Πριν ένα μήνα είχαμε εκλογές στην Τουρκία
\n-Σε λίγες μέρες έχουμε εδώ, στην Ελλάδα...
\n
\n
\nΑς μην ξεφύγω καλύτερα από το θέμα. Ας ηρεμήσουν τα πράματα, κ στη συνέχεια, θα ανοίξω ένα θέμα σχετικό των "καυτών" ημερών που ζούμε...
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nhttp://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=827068
\r\nΣεισμική δόνηση στη Σαμοθράκη μια ημέρα μετά. Τι ακριβώς συμβαίνει:::::
\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης \r\n Δεν είχα παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή του, έτσι με καλύπτουν ορισμένες τοποθετήσεις αλλά θα ήθελα με την ευκαιρία να τοποθετηθώ σε ορισμένα θέματα. Καταρχήν, το πλέον σωστό ήταν να δοθεί η φωτογραφία στις Αρχές, όπως και έγινε άλλωστε. Από εκεί και πέρα δεν είμαστε ούτε ειδικοί ούτε και Δικαστές για να γνωμοδοτήσουμε. Εκείνοι θα κρίνουν για το εάν ο συγκεκριμένος, που μου φαίνεται εντελώς άνθρωπος και ούτε Βριλ ούτε πιθηκάνθρωπος, είχε ανέβει στο βουνό για να βάλει φωτιά ή για ένα απλό κατούρημα. \r\n \r\n \r\nΘα πρέπει, μέσα στις τραγικές αυτές στιγμές να διατηρηθεί μια στοιχειώδης ψυχραιμία και να μην αναλωθούμε όλοι οι Έλληνες σε ένα κυνήγι μαγισσών, που μόνο άσχημα αποτελέσματα θα μπορέσει να έχει και τίποτε άλλο. \r\nΕκείνο που προέχει είναι να σβήσουν οι φωτιές και να αποκατασταθούν όσο γίνεται οι πολλές πληγές, τόσο στο περιβάλλον όσο και στους ανθρώπους. Φυσικά και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και ίσως και να γίνει, αν και αμφιβάλω για το εάν αυτές θα αποδοθούν δίκαια ή αν τελικά θα αλλάξει τίποτα. \r\nΖούμε σε μια χώρα που εύκολα ξεχνάει δυστυχώς. Σε λίγες ημέρες, όταν οι αλαλαγμοί των καναλιών σταματήσουν, όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, αν σας ακούγομαι απόλυτος), θα έχουν ξεχάσει και τις πυρκαγιές και τον κόσμο που χάθηκε και την οικολογική καταστροφή και όλα τα άλλα. Τα δάση θα παραμείνουν καμμένα και οι νεκροί θα εξακολουθήσουν να είναι νεκροί. \r\nΔυστυχώς, αρκετό καιρό πριν την εκδήλωση των πυρκαγιών της Πελοποννήσου, με βασάνιζαν οράματα φωτιάς, θανάτου και μιας άνευ προηγουμένου καταστροφής που θα συνέβαινε, την οποία όμως δεν μπορούσα να προσδιορίσω. Τα οράματά μου ήταν ιδιαίτερα ισχυρά και τα είχα εκμυστηρευθεί σε φιλικό μου πρόσωπο. Να ήταν, άραγε, η προειδοποίηση της καταστροφής της Πελοποννήσου; Ειλικρινά δεν ξέρω, πάντως περιλάμβαναν εικόνες με φλόγες να καίνε τα πάντα, με ανθρώπους να ουρλιάζουν και να πεθαίνουν, με ουρανούς που μαύριζαν και γίνονταν κόκκινοι σαν αίμα και με τη θάλασσα να κοχλάζει. \r\nΤα οράματά μου έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Για μήνες τώρα δεν με αφήνουν ήσυχο. Βλέπω και άλλα, όμως θα προτιμούσα να μην τα αναφέρω, όχι για να καλλιεργήσω μια ατμόσφαιρα δήθεν μυστηρίου αλλά γιατί έχω μέσα μου την απέλπιδα αίσθηση που λέει και ο λαός, ότι δηλαδή αν δεν μιλήσεις για αυτά, ίσως και να μη συμβούν. Η Σαμοθράκη και η Θεσσαλονίκη τριγυρίζουν στα οράματά μου συνέχεια αλλά δεν καταλαβαίνω τι ρόλο έχουν να παίξουν σε όλα αυτά. Παράλληλα, βλέπω την εικόνα ενός ανθρώπου που έρχεται, ο οποίος από όπου περπατάει, η φύση βλασταίνει ξανά και γεμίζει λουλούδια. \r\nΤα μοιράζομαι μαζί σας αυτά τα οράματα και έχετε το ελεύθερο να νομίσετε ό,τι θέλετε για μένα, ειλικρινά δεν με απασχολεί αν θα με θεωρήσετε μυθομανή, αλαφροίσκιωτο, τρελό ή οτιδήποτε άλλο. | \r\n
\r\n
\r\n
\r\nhttp://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=827068
\r\nΣεισμική δόνηση στη Σαμοθράκη μια ημέρα μετά. Τι ακριβώς συμβαίνει:::::

\r\n
τη φιγουρα την ειδα αργα το απογευμα εκεινης της ημερα που εβλεπα τις φωτο....στην αρχη -στο μακρυνο της -νομιζα πως ηταν ανθρωπος αλλα κανοντας ζουμ ιν δεν μπορεσα να καταλαβω τι ακριβως ειναι
\r\n
\r\nναι επισης και μια γιαγια στον Υμηττο που πηγε να αναψει το καντιλι στον αντρα της!!!
\r\n
\r\nαγαπητε φιλε,
\r\nθα ηθελα να σε ενημερωσω οτι πηγαινω συχνα βολτες στο βουνο,εχω μεγαλωσει στη φυση και δεν καθομαι να φωτογραφιζω το δασος για να βρω υπόπτους...ισα ισα ειμαι η πρωτη που ειπα οτι μπορει να ειναι ανθρωποι που πηγαν βολτα ή εθελοντες.....Εγω απλα εβγαζα φωτογραφιες γιατι ειναι η δουλεια μου τετοια που επρεπε να φωτογραφισω αυτο που γινοταν εκεινη τη στιγμη στην περιοχη μου.Λιγες ωρες μετα ειδα οτι κατι "παραξενο" ειναι στην φωτογραφια....δεν ειπα αν ειναι ανθρωπος εξωγηινος,καλικατζαρος,καταχθονιος ή οτι αλλο μπορει να γραφτει σε ενα φορουμ ..απλα επειδη ειμαι ανθρωπος με ανοιχτο μυαλο και δεν αποκλειω τιποτε στη ζωη κι επισης καποιος μπορει να ειχε πιο παρατηρητικο ματι απο εμενα,εστειλα τις φωτογραφιες για να μελετηθουν απο ανθρωπους που ασχολουνται ,εχουν ενδεχομενος δει κατι παρομοιο(ΑΝ ειναι κατι ,και δεν ειναι παιχνιδι του φακου).
\r\nΣε ευχαριστω
\r\nΥΓ.δεν συνηθιζω να βγαζω φωτογραφιες και να τις στελνω απο δω κ απο κει
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nα ειδες οτι υπαρχει καπνος )εκτος αν θες να δημοσιευσω ολες τις φωτο που τραβηξα απο εκεινη την ωρα και μετα!
\r\n
\r\n2ον-δεν ειναι δουλεια μου να παω να σβησω την φωτια.Υπαρχουν εκπαιδευμενοι αντρες γιαυτο.Αν ειναι να πηγαινει ο καθε ΑΣΧΕΤΟΣ να ...σβησει υποτιθεται τη φωτια τοτε θα γινοταν μπαχαλο.
\r\n
\r\n3ον -δεν νομιζω οτι πηγαινα να πιασω μονη τον φερομενο ως υποπτο οτι θα μπορουσα...οποτε ακυρο να εβαζα φτερα
\r\n
\r\n4ον -δεν νομιζω πως ειναι ρουφιανια να στελνεις την φωτογραφια που νομιζεις οτι κατι δειχνει και μπορει να βοηθησει τις Αρχες.Αυτο ειναι βοηθεια!
\r\n
\r\n5ον-Κι εγω ειμαι επιφυλακη!!!!!
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nαγαπητε LUX ΔΕΝ καταγγελω τιποτε.Απλα μια ερωτηση εκανα η κακομοιρα .....ΜΗΠΩς ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ βλεπει ΚΑΤΙ που ΔΕΝ βλεπω?????????
\r\n
\r\nδεν μας λες ομως τι βλεπεις εσυ!
\r\n
\r\nσε ευχαριστω πολυ ANTONIA.....κι εγω επισης δεν θα ξαναασχοληθω να ζητησω την γνωμη τριτων και να ανεβασω φωτογραφια σε φορουμ.Ευχαριστω παντως για τις λιγες μερες φιλοξενειας
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nNαι,δεν με κατηγορειται !!!απλα ειμαι υποπτη που δεν στελνω 1GB φωτογραφιες!!!!Ειναι πολυ ευκολο να κατηγορειται καποιον χωρις να ξερετε καν γιατι!
\r\n
\r\nΣταματηστε να κατηγορειτε χωρις λογο ανθρωπους που δεν ξερετε.
\r\n
\r\nΜΑΡΙΑΝ
\r\n\r\n
\r\nναι επισης και μια γιαγια στον Υμηττο που πηγε να αναψει το καντιλι στον αντρα της!!!
\r\n
\r\nαγαπητε φιλε,
\r\nθα ηθελα να σε ενημερωσω οτι πηγαινω συχνα βολτες στο βουνο,εχω μεγαλωσει στη φυση και δεν καθομαι να φωτογραφιζω το δασος για να βρω υπόπτους...ισα ισα ειμαι η πρωτη που ειπα οτι μπορει να ειναι ανθρωποι που πηγαν βολτα ή εθελοντες.....Εγω απλα εβγαζα φωτογραφιες γιατι ειναι η δουλεια μου τετοια που επρεπε να φωτογραφισω αυτο που γινοταν εκεινη τη στιγμη στην περιοχη μου.Λιγες ωρες μετα ειδα οτι κατι "παραξενο" ειναι στην φωτογραφια....δεν ειπα αν ειναι ανθρωπος εξωγηινος,καλικατζαρος,καταχθονιος ή οτι αλλο μπορει να γραφτει σε ενα φορουμ ..απλα επειδη ειμαι ανθρωπος με ανοιχτο μυαλο και δεν αποκλειω τιποτε στη ζωη κι επισης καποιος μπορει να ειχε πιο παρατηρητικο ματι απο εμενα,εστειλα τις φωτογραφιες για να μελετηθουν απο ανθρωπους που ασχολουνται ,εχουν ενδεχομενος δει κατι παρομοιο(ΑΝ ειναι κατι ,και δεν ειναι παιχνιδι του φακου).
\r\nΣε ευχαριστω
\r\nΥΓ.δεν συνηθιζω να βγαζω φωτογραφιες και να τις στελνω απο δω κ απο κει
\r\n
\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Αρχική Δημοσίευση από LuX \r\n Μηνά μιλάς σε έναν άνθρωπο που το δάσος και γενικότερα τη φύση την έχει σα δεύτερο σπίτι του . \r\n \r\n \r\nΑπό που προκύπτει πως ο φωτογραφιζόμενος είναι εμπρηστής ; \r\nΕγώ σου λεω πως βρίσκεται εκεί για να κάνει την ανάγκη του .... \r\nΔε βλέπω πουθενά καπνούς ! \r\nΚαι γιατί η φίλη που έβγαλε τη φωτό δεν τράβηξε τη περιοχή να καίγεται ; \r\nΚαι γιατί αφού δε μπόρεσε να ξαναφωτογραφίσει δε πήγε να σβήσει η να βοηθήσει ; \r\n \r\nΑν δεν ήμασταν ζώα και αυτοί που πληρώνονται από όλους εμάς έκαναν καλά τη δουλειά τους δε θα υπήρχε κατάσταση έκτατης ανάγκης ! \r\n \r\nΤώρα αν θεωρείται σωστό να καθόμαστε στους καναπέδες και να ρουφιανεύουμε χωρίς να έχουμε αδιάσειστα στοιχεία τι να σου πω .... ΚΑΝΤΕ ΤΟ ! \r\n \r\n \r\n \r\nΕφιάλτης δεν υπήρξα ούτε πρόκειται να υπάρξω και αν δω κάποιον να βάζει φωτιά ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω . ! \r\nΕιδικά αν η απόσταση από τον εμπρηστή είναι τόσο κοντινή όσο φαίνεται απ τη φωτογραφία.... \r\nΦτερά θα έβγαζα .....! \r\n \r\nΔε θέλω να μιλήσω άλλο γιατί αυτό το σαββατοκύριακο είδα πολλά που με έκαναν να βγω απ τα ρούχα μου και εκτός των άλλων βρίσκομαι σε κατάσταση καραέκτατης ανάγκης και γω ο ίδιος \r\n \r\nΔ. | \r\n
\r\n
\r\nα ειδες οτι υπαρχει καπνος )εκτος αν θες να δημοσιευσω ολες τις φωτο που τραβηξα απο εκεινη την ωρα και μετα!
\r\n
\r\n2ον-δεν ειναι δουλεια μου να παω να σβησω την φωτια.Υπαρχουν εκπαιδευμενοι αντρες γιαυτο.Αν ειναι να πηγαινει ο καθε ΑΣΧΕΤΟΣ να ...σβησει υποτιθεται τη φωτια τοτε θα γινοταν μπαχαλο.
\r\n
\r\n3ον -δεν νομιζω οτι πηγαινα να πιασω μονη τον φερομενο ως υποπτο οτι θα μπορουσα...οποτε ακυρο να εβαζα φτερα
\r\n
\r\n4ον -δεν νομιζω πως ειναι ρουφιανια να στελνεις την φωτογραφια που νομιζεις οτι κατι δειχνει και μπορει να βοηθησει τις Αρχες.Αυτο ειναι βοηθεια!
\r\n
\r\n5ον-Κι εγω ειμαι επιφυλακη!!!!!
\r\n
\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Αρχική Δημοσίευση από LuX \r\n \r\nΤα είπα εξ αρχής και δεν έχω να πω περισσότερα \r\nΓενικά το όλο στόρυ με τη φωτό το θεωρώ ύποπτο \r\nΓιατί πολύ απλά δε δείχνει τίποτα απ όσα καταγγέλλει \r\n \r\nλίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει όντως !!!!! \r\n \r\n \r\nΔ. | \r\n
\r\n
\r\n
\r\nαγαπητε LUX ΔΕΝ καταγγελω τιποτε.Απλα μια ερωτηση εκανα η κακομοιρα .....ΜΗΠΩς ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ βλεπει ΚΑΤΙ που ΔΕΝ βλεπω?????????
\r\n
\r\nδεν μας λες ομως τι βλεπεις εσυ!
\r\n
\r\nσε ευχαριστω πολυ ANTONIA.....κι εγω επισης δεν θα ξαναασχοληθω να ζητησω την γνωμη τριτων και να ανεβασω φωτογραφια σε φορουμ.Ευχαριστω παντως για τις λιγες μερες φιλοξενειας
\r\n
\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Αρχική Δημοσίευση από Μιχάλης \r\n Αντωνία, από εσένα μαθαίνω πως η κοπέλα είναι δημοσιογράφος. Δε νομίζω να την κατηγορήσαμε για κάτι, απλά καταλαβαίνεις πως από τη στιγμή που ανεβάζει μια τέτοια φωτογραφία σε τόσο ύποπτους και δύσκολους καιρούς, θα είναι και προετοιμασμένη για την όποια κριτική, η οποία προκύπτει από τις σκέψεις του καθενός μας. Φυσικά και δεν θεωρώ ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια, αλλά από τη στιγμή που ο καθείς μπορεί να πει τη γνώμη του, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω και τις δικές μου σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα που προκύπτει. Όπως έχω τονίσει ήδη δύο φορές έως τώρα, εφόσον η φωτογραφία πήρε το δρόμο που έπρεπε να πάρει, η ευθύνη για την εξαγωγή συμπερασμάτων βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τις αρμόδιες υπηρεσίες. \r\n \r\n | \r\n
\r\n
\r\nNαι,δεν με κατηγορειται !!!απλα ειμαι υποπτη που δεν στελνω 1GB φωτογραφιες!!!!Ειναι πολυ ευκολο να κατηγορειται καποιον χωρις να ξερετε καν γιατι!
\r\n
\r\nΣταματηστε να κατηγορειτε χωρις λογο ανθρωπους που δεν ξερετε.
\r\n
\r\nΜΑΡΙΑΝ
\r\n
Hello everybody!!!
\r\nCalm down , νεοελινιστιί κουλάρετε!!!
\r\n1. Ο εμπρησμός είναι ΕΓΚΛΗΜΑ κατά του πλανήτη στο σύνολό του.
\r\n2. Είναι προτιμότερο να κατηγορηθούν 10 αθώοι και να κληθούν να αποδείξουν την αθωώητα τους από το να γλιτώσει 1 ΕΝΟΧΟΣ για το παραπάνω ΕΓΚΛΗΜΑ.
\r\n3. ΕΥΓΕ στο forum για την προσπάθεια και την προβολή διότι χωρίς ΦΥΣΗ δεν υπάρχει μετάΦΥΣΙΚΟ.
\r\n4. ΕΥΓΕ στην mirloon για δουλεία της και την παρατηρητικότητα της (keep going).
\r\n5. Ελευθερία δεν είναι η ασυδοσία ορισμένων και
\r\n6. Ρουφιάνος δεν είναι αυτός που καταδεικνύει την παράνομή πράξη που υφίσταται , αλλά αυτός που την κατασκευάζει ή την αποσιωπει.
\r\n
\r\nΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΖΑ (ΠΟΛΙΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.
\r\nΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ...
\r\n\r\nCalm down , νεοελινιστιί κουλάρετε!!!
\r\n1. Ο εμπρησμός είναι ΕΓΚΛΗΜΑ κατά του πλανήτη στο σύνολό του.
\r\n2. Είναι προτιμότερο να κατηγορηθούν 10 αθώοι και να κληθούν να αποδείξουν την αθωώητα τους από το να γλιτώσει 1 ΕΝΟΧΟΣ για το παραπάνω ΕΓΚΛΗΜΑ.
\r\n3. ΕΥΓΕ στο forum για την προσπάθεια και την προβολή διότι χωρίς ΦΥΣΗ δεν υπάρχει μετάΦΥΣΙΚΟ.
\r\n4. ΕΥΓΕ στην mirloon για δουλεία της και την παρατηρητικότητα της (keep going).
\r\n5. Ελευθερία δεν είναι η ασυδοσία ορισμένων και
\r\n6. Ρουφιάνος δεν είναι αυτός που καταδεικνύει την παράνομή πράξη που υφίσταται , αλλά αυτός που την κατασκευάζει ή την αποσιωπει.
\r\n
\r\nΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΖΑ (ΠΟΛΙΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.
\r\nΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ...
\r\n
Αν και είπα πως δεν έχω να προσθέσω τπτ άλλο νομίζω πως τώρα οφείλω Μια μικρή αλλά σημαντική διευκρίνηση προς την κυρία μιρλούν αλλά και τους υπόλοιπους που προφανώς δε κατάλαβαν τι εννόησα και επεσήμανα .
\r\n
\r\nΜε απλά λόγια λοιπόν ..
\r\n
\r\nΑρχικώς στο πρώτο και δεύτερο μου ποστ δεν απευθυνόμουν στην κυρία μιρλούν αλλά στους υπόλοιπους που έλαβαν κυρίως μέρος εις το παρόν θέμα που ενώ μερικές ημέρες πριν μαίνονταν κατά των δημοσιογράφων και τις δημοσιογραφικές τους αλχημείες (σε παρακείμενο θέμα)
\r\n
\r\nhttp://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2789
\r\n
\r\nαποφάσισαν ,έκριναν ,καταδίκασαν και απέστειλαν εις τις αστυνομικές αρχές της χώρας μια εξ συμπτώσεως φωτογραφημένη από την κυρία μιρλούν φιγούρα ,ανεξαρτήτως της φυσικής υποστάσεως της (αν δηλαδή ήταν βρίλλ , υποχθόνιος , καταχθόνιος , πιθηκάνθρωπος , νεάτερνταλ , υπάλληλος τσίρκου , επισκέπτης από το παρελθόν η ότι άλλο ) με απίστευτη ευκολία και χωρίς να δουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του.
\r\nΑυτή η διαπίστωση αφορά πρώτον την υποκρισία και δεύτερον εκ του ασφαλούς επισφαλή ρουφιανιά .
\r\n
\r\nΣτο δεύτερο επίπεδο έχει να κάνει με τον τουλάχιστον έμμεσο αποπροσανατολισμό των αρχών οι οποίες αυτό τον καιρό βρίσκονται σε εγρήγορση προς τον εντοπισμό τέτοιων αηθών προσωπικοτήτων οι οποίες για διαφόρους προσωπικούς η άλλους λόγους ,προβαίνουν με απίστευτη ευκολία σε επικίνδυνους για τους πολίτες αλλά και για την ίδια τη χώρα εμπρησμούς .
\r\nΤο ότι μπορούμε εξ αμελείας μας να κατηγορήσουμε και να καταδικάσουμε έναν αθώο δε το συζητώ καν, γιατί πιστεύω πως αν δε σας συμβεί δε θα το κατανοήσετε .
\r\n
\r\nΦυσικά Αν το θέμα έμενε μόνο στην εξιχνίαση της οντότητας που παρουσιάζεται στη φωτό δεν θα είχα κανένα λόγο να παρέμβω αλλά αφού παρεκτράπει επειδή κάποιοι δύο- τρεις ίσως και ένας ,άρχισαν να ωρύονται νομίζοντας που έχουν πιάσει τον εμπρηστή και θέλησαν να εμπλέξουν τις αρχές για οιονδήποτε δικό τους λόγο, νομίζω πως όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι πολλοί έπρεπε να παρέμβουμε , ασχέτως αν το έκανα αρχικώς μόνος μου .
\r\nΚαι στη τελική αυτός η αυτοί ας έδιδαν μόνοι τους εις τις αρχές τη πληροφορία χωρίς να εμπλέξουν τη μεταφυσική κοινότητα εις την πράξη τους, αφού η τελευταία δεν αποτελείται μόνο από αυτούς/όν αλλά από πολλούς και διαφόρους .
\r\n
\r\nΓια πιο λόγο λοιπόν να χρεώνομαι και γω και άλλα μέλη του μεταφυσικού μια τέτοια φαιδρότητα;
\r\nΕδώ ο άλλος να μου πείτε ήθελε να φτιάξουμε μπλόγκ και να κατονομάζουμε τους εμπρηστές...!
\r\nΕΛΕΟΣ ...!
\r\n
\r\nΤο γιατί αναγκάστηκα να προβώ σε αυτά τα πόστς το γνωρίζουν καλά δύο συντονιστές και μέλη της Πυθέας αφού τους το εξήγησα σε κατ ιδίαν συνομιλία μας .
\r\nΤα περί ανοησίας και ύποπτης συμπεριφοράς δεν αφορούσαν επίσης την κυρία μιρλούν αλλά κυρίως τους συντονιστές της κοινότητας (που παρεμπιπτόντως είναι όλοι μηδενός εξαιρούμενου φίλοι μου ~ αλλά και τους υπόλοιπους εντός & εκτός φόρουμ) και φυσικά δεν είχαν καμιά συνομωσιολογική χροιά παρά μόνο εμπεριείχαν απλούν ψήγμα στη πρακτική του να ανεβάζουνε οτιδήποτε ώστε να κάνουμε νούμερα η να προκαλούμε εντυπώσεις .
\r\nΒέβαια αυτό σε κάποιες εκ των περιπτώσεων μπορεί να είναι εφικτό και ωφέλιμο αλλά όχι σε τέτοιου είδους εθνικής σημασίας λεπτά θέματα .
\r\n
\r\n
\r\nΤέλος δέχομαι τη συγγνώμη της κυρίας μιρλούν που αν και της εξήγησα σε πμ το τι εννοούσα αλλά δε το έλαβε υπ όψιν της και συνέχισε να με κατονομάζει (βλ. LuX) καθώς και να με υποδεικνύει.
\r\n
\r\nΠαρ όλα τα όσα «έσουρα» στο παρόν νήμα ποτέ δεν αναφέρθηκα ονομαστικά σε κάποιον...
\r\n αφού προφανώς με ενόχλησε η συνολική στάση των παρευρισκομένων κατά το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο εις το φόρουμ ....
\r\n καθώς και η βεβιασμένη και άνευ λόγου ένταση και η λόγω των ημερών φορτισμένη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο φόρουμ ....
\r\n...παρά οι ατομικές πράξεις και τα γραφόμενα του καθενός , αφού ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων αλλά και το λεγόμενων του .
\r\nΑν και διαφωνώ καθέτως με προηγούμενο ομιλητή μοιάζει στο τέλος να του ξεφεύγει κάτι πολύ σημαντικό
\r\n δηλαδή πως ....
\r\n
\r\n
\r\n(αυτό ξανασκεφτείτε το και συνδέστε το με όλα τα παραπάνω... )
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΥΓ. Τα αρχικά πόστ μου δεν είχαν να κάνουν αν εννοήστε με τη καταστολή και την δίωξη αφού έγραψα πως ήδη η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη .
\r\nΚάποιος τηλεοπτικός σταθμός δίδει για παράδειγμα ένα εκατομμύριο ευρώ για τις πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών !!!!
\r\n
\r\nΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ (μα είναι πρακτική αυτή ; )
\r\n
\r\nΓιατί φίλοι μου και να πιάσουν τον εμπρηστή τι θα αλλάξει ;
\r\nΘα ξαναπρασινίσει ο τόπος ;
\r\nΘα κτιστούν εξ αρχής τα καμένα σπίτια ;
\r\nΘα αναστηθούν οι καμένοι άνθρωποι ;
\r\nΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ
\r\nΗ αλήθεια είναι πικρή ...
\r\n
\r\nΘα τον χώσουν 3-7 χρόνια φυλακή (όπου θα μάθει και άλλα πολλά κόλπα εκτός των εμπρηστικών )
\r\nΚαι μετά θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει τις όποιες δραστηριότητες του....
\r\n
\r\nΕνώ αν το εκατομμύριο το έδιδε ο σταθμός ώστε να σπουδάσουν ορισμένα φτωχά παιδιά των κατακαμένων οικογενειών σίγουρα μερικά πράγματα θα άνθιζαν και πάλι σε αυτόν τον τόπο....
\r\n
\r\n...και B)
\r\n φυσικά έχει να κάνει και με το πως Πρόληψη θεωρώ:
\r\nτο δικαίωμα μου να κινούμε χωρίς να παρακολουθούμε και να φωτογραφίζομε εν αγνοία μου στα δάση και τη φύση αφού αυτά τυγχάνει να είναι oι τελευταίοι τόποι στο άμεσο περιβάλλον μου ,που μου επιτρέπουν να κινούμαι, να τρέχω, να ρεμβάζω και να νιώθω ακόμη ελεύθερος .
\r\n
\r\nΣυγγνώμη αν οραματίζομαι ένα κόσμο τόσο ελεύθερο ώστε να μπορώ να τρέχω άγρια και μανιωδώς ελεύθερος
\r\n(έτσι με έχουν κατασκευάσει .... τι να κάνω...)
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n Δ.
\r\n\r\n
\r\nΜε απλά λόγια λοιπόν ..
\r\n
\r\nΑρχικώς στο πρώτο και δεύτερο μου ποστ δεν απευθυνόμουν στην κυρία μιρλούν αλλά στους υπόλοιπους που έλαβαν κυρίως μέρος εις το παρόν θέμα που ενώ μερικές ημέρες πριν μαίνονταν κατά των δημοσιογράφων και τις δημοσιογραφικές τους αλχημείες (σε παρακείμενο θέμα)
\r\n
\r\nhttp://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2789
\r\n
\r\nαποφάσισαν ,έκριναν ,καταδίκασαν και απέστειλαν εις τις αστυνομικές αρχές της χώρας μια εξ συμπτώσεως φωτογραφημένη από την κυρία μιρλούν φιγούρα ,ανεξαρτήτως της φυσικής υποστάσεως της (αν δηλαδή ήταν βρίλλ , υποχθόνιος , καταχθόνιος , πιθηκάνθρωπος , νεάτερνταλ , υπάλληλος τσίρκου , επισκέπτης από το παρελθόν η ότι άλλο ) με απίστευτη ευκολία και χωρίς να δουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του.
\r\nΑυτή η διαπίστωση αφορά πρώτον την υποκρισία και δεύτερον εκ του ασφαλούς επισφαλή ρουφιανιά .
\r\n
\r\nΣτο δεύτερο επίπεδο έχει να κάνει με τον τουλάχιστον έμμεσο αποπροσανατολισμό των αρχών οι οποίες αυτό τον καιρό βρίσκονται σε εγρήγορση προς τον εντοπισμό τέτοιων αηθών προσωπικοτήτων οι οποίες για διαφόρους προσωπικούς η άλλους λόγους ,προβαίνουν με απίστευτη ευκολία σε επικίνδυνους για τους πολίτες αλλά και για την ίδια τη χώρα εμπρησμούς .
\r\nΤο ότι μπορούμε εξ αμελείας μας να κατηγορήσουμε και να καταδικάσουμε έναν αθώο δε το συζητώ καν, γιατί πιστεύω πως αν δε σας συμβεί δε θα το κατανοήσετε .
\r\n
\r\nΦυσικά Αν το θέμα έμενε μόνο στην εξιχνίαση της οντότητας που παρουσιάζεται στη φωτό δεν θα είχα κανένα λόγο να παρέμβω αλλά αφού παρεκτράπει επειδή κάποιοι δύο- τρεις ίσως και ένας ,άρχισαν να ωρύονται νομίζοντας που έχουν πιάσει τον εμπρηστή και θέλησαν να εμπλέξουν τις αρχές για οιονδήποτε δικό τους λόγο, νομίζω πως όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι πολλοί έπρεπε να παρέμβουμε , ασχέτως αν το έκανα αρχικώς μόνος μου .
\r\nΚαι στη τελική αυτός η αυτοί ας έδιδαν μόνοι τους εις τις αρχές τη πληροφορία χωρίς να εμπλέξουν τη μεταφυσική κοινότητα εις την πράξη τους, αφού η τελευταία δεν αποτελείται μόνο από αυτούς/όν αλλά από πολλούς και διαφόρους .
\r\n
\r\nΓια πιο λόγο λοιπόν να χρεώνομαι και γω και άλλα μέλη του μεταφυσικού μια τέτοια φαιδρότητα;
\r\nΕδώ ο άλλος να μου πείτε ήθελε να φτιάξουμε μπλόγκ και να κατονομάζουμε τους εμπρηστές...!
\r\nΕΛΕΟΣ ...!
\r\n
\r\nΤο γιατί αναγκάστηκα να προβώ σε αυτά τα πόστς το γνωρίζουν καλά δύο συντονιστές και μέλη της Πυθέας αφού τους το εξήγησα σε κατ ιδίαν συνομιλία μας .
\r\nΤα περί ανοησίας και ύποπτης συμπεριφοράς δεν αφορούσαν επίσης την κυρία μιρλούν αλλά κυρίως τους συντονιστές της κοινότητας (που παρεμπιπτόντως είναι όλοι μηδενός εξαιρούμενου φίλοι μου ~ αλλά και τους υπόλοιπους εντός & εκτός φόρουμ) και φυσικά δεν είχαν καμιά συνομωσιολογική χροιά παρά μόνο εμπεριείχαν απλούν ψήγμα στη πρακτική του να ανεβάζουνε οτιδήποτε ώστε να κάνουμε νούμερα η να προκαλούμε εντυπώσεις .
\r\nΒέβαια αυτό σε κάποιες εκ των περιπτώσεων μπορεί να είναι εφικτό και ωφέλιμο αλλά όχι σε τέτοιου είδους εθνικής σημασίας λεπτά θέματα .
\r\n
\r\n
\r\nΤέλος δέχομαι τη συγγνώμη της κυρίας μιρλούν που αν και της εξήγησα σε πμ το τι εννοούσα αλλά δε το έλαβε υπ όψιν της και συνέχισε να με κατονομάζει (βλ. LuX) καθώς και να με υποδεικνύει.
\r\n
\r\nΠαρ όλα τα όσα «έσουρα» στο παρόν νήμα ποτέ δεν αναφέρθηκα ονομαστικά σε κάποιον...
\r\n αφού προφανώς με ενόχλησε η συνολική στάση των παρευρισκομένων κατά το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο εις το φόρουμ ....
\r\n καθώς και η βεβιασμένη και άνευ λόγου ένταση και η λόγω των ημερών φορτισμένη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο φόρουμ ....
\r\n...παρά οι ατομικές πράξεις και τα γραφόμενα του καθενός , αφού ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων αλλά και το λεγόμενων του .
\r\nΑν και διαφωνώ καθέτως με προηγούμενο ομιλητή μοιάζει στο τέλος να του ξεφεύγει κάτι πολύ σημαντικό
\r\n δηλαδή πως ....
\r\n
\r\n
\r\n \r\n
\r\n
__________________Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΖΑ (ΠΟΛΙΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ. \r\nΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ...\r\n \r\n | \r\n
\r\n(αυτό ξανασκεφτείτε το και συνδέστε το με όλα τα παραπάνω... )
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΥΓ. Τα αρχικά πόστ μου δεν είχαν να κάνουν αν εννοήστε με τη καταστολή και την δίωξη αφού έγραψα πως ήδη η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη .
\r\nΚάποιος τηλεοπτικός σταθμός δίδει για παράδειγμα ένα εκατομμύριο ευρώ για τις πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών !!!!
\r\n
\r\nΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ (μα είναι πρακτική αυτή ; )
\r\n
\r\nΓιατί φίλοι μου και να πιάσουν τον εμπρηστή τι θα αλλάξει ;
\r\nΘα ξαναπρασινίσει ο τόπος ;
\r\nΘα κτιστούν εξ αρχής τα καμένα σπίτια ;
\r\nΘα αναστηθούν οι καμένοι άνθρωποι ;
\r\nΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ
\r\nΗ αλήθεια είναι πικρή ...
\r\n
\r\nΘα τον χώσουν 3-7 χρόνια φυλακή (όπου θα μάθει και άλλα πολλά κόλπα εκτός των εμπρηστικών )
\r\nΚαι μετά θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει τις όποιες δραστηριότητες του....
\r\n
\r\nΕνώ αν το εκατομμύριο το έδιδε ο σταθμός ώστε να σπουδάσουν ορισμένα φτωχά παιδιά των κατακαμένων οικογενειών σίγουρα μερικά πράγματα θα άνθιζαν και πάλι σε αυτόν τον τόπο....
\r\n
\r\n...και B)
\r\n φυσικά έχει να κάνει και με το πως Πρόληψη θεωρώ:
\r\nτο δικαίωμα μου να κινούμε χωρίς να παρακολουθούμε και να φωτογραφίζομε εν αγνοία μου στα δάση και τη φύση αφού αυτά τυγχάνει να είναι oι τελευταίοι τόποι στο άμεσο περιβάλλον μου ,που μου επιτρέπουν να κινούμαι, να τρέχω, να ρεμβάζω και να νιώθω ακόμη ελεύθερος .
\r\n
\r\nΣυγγνώμη αν οραματίζομαι ένα κόσμο τόσο ελεύθερο ώστε να μπορώ να τρέχω άγρια και μανιωδώς ελεύθερος
\r\n(έτσι με έχουν κατασκευάσει .... τι να κάνω...)
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n Δ.
\r\n
Αγαπητέ Lux,
\r\nΗ διαφωνία είναι αφετηρία ανταλλαγής απόψεων και θέσεων που μπορούν να παράγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
\r\nΝα σε ενημερώσω πάντως ότι το τελευταίο :
\r\n
\r\nδεν είναι κάτι που μου "ξέφυγε" , αλλά στάση ζωής και τρόπος σκέψης , εδώ και τουλάχιστον 18 έτη (μέχρι τα 17 δεν μπορώ να πω ότι είχα ξεκάθαρη θέση) , η οποία όμως δεν με εμποδίζει να κρίνω κατά περίπτωση τα γεγονότα.
\r\nΈχεις δίκιο να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα σου να έρχεσαι σε επαφή με την φύση ανενόχλητος , αλλά ... δυστυχώς το ίδιο ανενόχλητοι θα κάνουν βόλτα και οι καλοθελητές που θα σου στερήσουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ αυτό που τόσο σου αρέσει (και εμένα επίσης)...
\r\nΑπτά...
\r\n\r\nΗ διαφωνία είναι αφετηρία ανταλλαγής απόψεων και θέσεων που μπορούν να παράγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
\r\nΝα σε ενημερώσω πάντως ότι το τελευταίο :
\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΖΑ (ΠΟΛΙΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ. \r\nΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ... \r\n \r\n | \r\n
\r\nδεν είναι κάτι που μου "ξέφυγε" , αλλά στάση ζωής και τρόπος σκέψης , εδώ και τουλάχιστον 18 έτη (μέχρι τα 17 δεν μπορώ να πω ότι είχα ξεκάθαρη θέση) , η οποία όμως δεν με εμποδίζει να κρίνω κατά περίπτωση τα γεγονότα.
\r\nΈχεις δίκιο να υπερασπίζεσαι το δικαίωμα σου να έρχεσαι σε επαφή με την φύση ανενόχλητος , αλλά ... δυστυχώς το ίδιο ανενόχλητοι θα κάνουν βόλτα και οι καλοθελητές που θα σου στερήσουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ αυτό που τόσο σου αρέσει (και εμένα επίσης)...
\r\nΑπτά...