Ποια είναι η αλήθεια για το Μαντείο των Δελφών
Είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα.Τί ακριβώς γινόταν και η Πυθία έβγαζε τους Χρησμούς;Τί ήταν αυτό που έπειθε τους Βασιλείς από όλα τα μέρη της Ελλάδος και εξωτερικού...Μαστούρωνε,ή πραγματικά μίλαγε με τον Απόλλωνα.;;Εγώ μετά από χρόνια παρακολούθηση και μελέτη κατέληξα κάπου αλλά θα ήθελα πρώτα να ακούσω τι γνωρίζετε εσείς..(η γνωστή μου τακτική....)
Σε προσφατη ερευνα που εγινε απο επιστημονες και δημοσιευτηκε με την μορφη εκπομπης στο Discovery Channel, αποδειχτηκε οτι στην περιοχη του μαντειου και ιδιαιτερα στο αδυτο υπηρχαν εξαγωγες (vents) απο το υπεδαφος που εκλειαν το αεριο Αιθυλενιο. Το αεριο αυτο (ιχνη του οποιου υπαρχουν ακομα και στις μερες μας και ανιχνευτηκαν στο εδαφος και το νερο της περιοχης) εχει ναρκωτικες ιδιοτητες και μια εποχη χρησιμοποιουνταν και ως αναισθητικο αεριο στην Αναισθησιολογια.
Ειναι εξαιρετικα πιθανον η εκαστοτε Πυθια να χρησιμοποιουσε τις αναθυμιασεις Αιθυλενιου να εισελθει σε μια κατασταση εκστασης (trance). Μαλιστα εχουν καταγραφει σε ιστορικες πηγες τις εποχης περιπτωσεις στις οποιες η Πυθια εμφανισε συμπτωματα που συναδουν με τις παρενεργιες του Αιθυλενιου σε υψηλες συγκεντρωσεις (Τρομος, διεγερση και τελικα αναπνευστικη καταστολη) και εξεπνευσε εξαιτιας αυτων.
Τωρα εαν κατα την διαρκεια της εκστασης αυτης ειχε καποια επικοινωνια με το θειο, η εαν η χρησμοι ηταν αποτελεσμα καποιων πολιτικων αναλυτων της εποχης εκεινης, και το μαντειο λειτουργουσε οπως τα σημερινα think tanks αποτελει θεμα προς συζητηση, και διαμαχη μεταξυ στους πιστους και τους σκεπτικιστες. Η ιδια συζητηση μπορει να γινει και για αλλα "μαντεια" τοσο του παρελθοντος οσο και του παροντος καθως και για αλλα μυστικιστικα ταγματα οπως οι Γιογκι, οι Περιστρεφομενοι Δερβισσιδες σουφι κτλ
Ειναι εξαιρετικα πιθανον η εκαστοτε Πυθια να χρησιμοποιουσε τις αναθυμιασεις Αιθυλενιου να εισελθει σε μια κατασταση εκστασης (trance). Μαλιστα εχουν καταγραφει σε ιστορικες πηγες τις εποχης περιπτωσεις στις οποιες η Πυθια εμφανισε συμπτωματα που συναδουν με τις παρενεργιες του Αιθυλενιου σε υψηλες συγκεντρωσεις (Τρομος, διεγερση και τελικα αναπνευστικη καταστολη) και εξεπνευσε εξαιτιας αυτων.
Τωρα εαν κατα την διαρκεια της εκστασης αυτης ειχε καποια επικοινωνια με το θειο, η εαν η χρησμοι ηταν αποτελεσμα καποιων πολιτικων αναλυτων της εποχης εκεινης, και το μαντειο λειτουργουσε οπως τα σημερινα think tanks αποτελει θεμα προς συζητηση, και διαμαχη μεταξυ στους πιστους και τους σκεπτικιστες. Η ιδια συζητηση μπορει να γινει και για αλλα "μαντεια" τοσο του παρελθοντος οσο και του παροντος καθως και για αλλα μυστικιστικα ταγματα οπως οι Γιογκι, οι Περιστρεφομενοι Δερβισσιδες σουφι κτλ
Σωστή αυτή η πιθανότητα με το αιθυλένιο. Κάποιοι άλλοι, επίσης, έχουν ισχυριστεί ότι λειτουργούσε με διφορούμενους χρησμούς, για αυτό και ο Απόλλων ονομάστηκε "Λοξίας", αν και δεν με βρίσκει απολύτως σύμφωνο αυτή η άποψη.
Τι έτρωγε; Κάτι μασούσε; Τι;
Πολύ σωστά φίλε Voel,
αλήθεια έχει βγει σε ντοκυμαντερ στο Discovery;Αυτό δεν το ήξερα.Τελικά πρέπει να βλέπω και τα άλλα κανάλια εκτος του Supersport!.
Αιθυλένιο κυρίες και κύριοι.
Και μάλιστα η ανακάλυψη έγινε τυχαία.!
και το χειρότερο από ξένους...........όχι ότι με πείραξε πολύ...αλλά... αλλά.
αλήθεια έχει βγει σε ντοκυμαντερ στο Discovery;Αυτό δεν το ήξερα.Τελικά πρέπει να βλέπω και τα άλλα κανάλια εκτος του Supersport!.
Αιθυλένιο κυρίες και κύριοι.
Και μάλιστα η ανακάλυψη έγινε τυχαία.!
και το χειρότερο από ξένους...........όχι ότι με πείραξε πολύ...αλλά... αλλά.
Βελλερεφοντη, οντως εχει βγει σε ντοκυμαντερ....αν θελεις πες μου μηπως κοιταξω να στο βρω κι ολας
Εθυλένιο ή Αιθυλένιο (χάριν αιθυλικής αλκοόλης); Με μπερδέψατε.
To αεριο γραφεται Αιθυλενιο στα ελληνικα, και Ethylene στα Αγγλικα. Το λαθος ηταν δικο μου
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethylene
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Βελλερεφόντης
Πολύ σωστά φίλε Voel,
αλήθεια έχει βγει σε ντοκυμαντερ στο Discovery?Αυτό δεν το ήξεραΤελικά πρέπει να βλέπω και τα άλλα κανάλια εκτος του Supersport!. Αιθυλένιο κυρίες και κύριοι. Και μάλιστα η ανακάλυψη έγινε τυχαία.! και το χειρότερο από ξένους...........όχι ότι με πείραξε πολύ...αλλά... αλλά. |
Γιατι θα πρεπει καλα και σωνει να το εξορθολογικευσουμε το θεμα? Δηλαδη αποκλειεται να υπαρχει μια πιο μεταφυσικη η υπερφυσικη εξηγηση?
Μια δοκιμη πειθει: σνιφαρετε οσο αιθυλαινιο θελετε. Χρησμους σαν της πυθιας δεν θα αρχισετε να βγαζετε.
Κι εχω και μια ακομα απορια. Εχω διαβασει αρκετα μηνυματα απο υπερασπιστες της αρχαιοελληνικης θρησκειας, που θελουν αναβιωση κλπ. Στο θεμα αυτο βλεπω να μενουν σιωπηλοι. Δεν θελουν να μιλησουν? Ξερουν κατι παραπανω αλλα όχι για πολλους?
Εγω δεν ξερω κατι περισσοτερο. Μου φαινεται όμως φτηνη εξηγηση να εξορθολογιευουμε οτι δεν καταλαβαινουμε.
Εγώ πάντως πιστεύω ότι όποιος κάνει αυτήν την δοκιμή στάνταρ θα βγάλει χρησμούς και πολλά άλλα.
Αυτή η ουσία έχει καμμία σχέση με τον αιθέρα? Ξέρει κανείς?
Αυτή η ουσία έχει καμμία σχέση με τον αιθέρα? Ξέρει κανείς?