Τα παιδιά του 83' :Το Επίμαχο ερωτηματολόγιο.
\r\n
*Άρθρο για τα παιδιά του 83 : http://www.metafysiko.gr/epikairotita.php?id=42
\r\n*Άρθρο για τα παιδιά indigo: http://www.metafysiko.gr/epikairotita.php?id=57
\r\n
\r\n
\r\nΔε πίστευα πως υπάρχουν τα ερωτηματολόγια για τα οποία μιλούσαν πολλοι και ακόμα μιλούν. Τώρα που τα διάβασα (υπάρχουν σαν κείμενο στη σελίδα μας : http://www.metafysiko.gr/epikairotita.php?id=27 ), έμεινα έκπληκτος… όχι επειδή υπάρχουν … αλλά από το τι και πως ρωτάνε. Είναι όχι απλά ύποπτο αλλά παράλογο να ρωτάς κάτι τέτοιο από ένα παιδί που δεν έχει ακόμα άποψη …
\r\n
\r\nΌπως και να έχει θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας σχετικά με το σκοπό των ερωτηματολογίων, το όφελος που θα αποκομίσουν και ποιοι θα επωφεληθούν.
\r\n
\r\nΦυσικά και δεν θέλω να εννοήσετε τίποτε σχετικό με Ομάδα Ε κτλ κτλ. Αν έχετε να πείτε κάτι για αυτούς, κάνουμε άλλο θέμα.
\r\n
\r\nΠάντως εγώ πιστεύω πως ήταν μια στατιστική ανάλυση για να δούνε και να προσπαθήσουνε να προβλέψουνε τις ανάγκες της νέας γενιάς του τότε. Να τις προβλέψουνε ως προς τις καταναλωτικές τους συνήθειες κτλ. Πάντως αυτή είναι η περισσότερο ηλίθια υπόθεση σχετικά με το σκοπό των ερωτηματολογίων, που έχω. Οι υπόλοιπες είναι όλες συνομοσιολογικές. Επειδή θέλω να τις αναλύσω καλά, θα γράψω άλλη φορά για αυτά (στο εγγύς μέλλον).
\r\n\r\n*Άρθρο για τα παιδιά indigo: http://www.metafysiko.gr/epikairotita.php?id=57
\r\n
\r\n
\r\nΔε πίστευα πως υπάρχουν τα ερωτηματολόγια για τα οποία μιλούσαν πολλοι και ακόμα μιλούν. Τώρα που τα διάβασα (υπάρχουν σαν κείμενο στη σελίδα μας : http://www.metafysiko.gr/epikairotita.php?id=27 ), έμεινα έκπληκτος… όχι επειδή υπάρχουν … αλλά από το τι και πως ρωτάνε. Είναι όχι απλά ύποπτο αλλά παράλογο να ρωτάς κάτι τέτοιο από ένα παιδί που δεν έχει ακόμα άποψη …
\r\n
\r\nΌπως και να έχει θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας σχετικά με το σκοπό των ερωτηματολογίων, το όφελος που θα αποκομίσουν και ποιοι θα επωφεληθούν.
\r\n
\r\nΦυσικά και δεν θέλω να εννοήσετε τίποτε σχετικό με Ομάδα Ε κτλ κτλ. Αν έχετε να πείτε κάτι για αυτούς, κάνουμε άλλο θέμα.
\r\n
\r\nΠάντως εγώ πιστεύω πως ήταν μια στατιστική ανάλυση για να δούνε και να προσπαθήσουνε να προβλέψουνε τις ανάγκες της νέας γενιάς του τότε. Να τις προβλέψουνε ως προς τις καταναλωτικές τους συνήθειες κτλ. Πάντως αυτή είναι η περισσότερο ηλίθια υπόθεση σχετικά με το σκοπό των ερωτηματολογίων, που έχω. Οι υπόλοιπες είναι όλες συνομοσιολογικές. Επειδή θέλω να τις αναλύσω καλά, θα γράψω άλλη φορά για αυτά (στο εγγύς μέλλον).
\r\n
Για το συγκεκριμένο θέμα είχα ακούσει πάρα πολλά, τώρα όμως που είδα το ερωτηματολόγιο απογοητεύτικα! Σχεδόν το ίδιο ερωτηματολόγιο απάντησα και εγώ όταν έδινα κατατακτήριες εξετάσεις για στρατιωτικές σχολές. Και λέω σχεδόν το ίδιο γιατί μετά από κάποια χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς. Θα προσπαθήσω να βρώ ένα φυλλάδιο, αν κυκλοφορούν ακόμα.
\r\nΦιλικά, pzoumpoukos
\r\n\r\nΦιλικά, pzoumpoukos
\r\n
Εξετάζοντας το επίμαχο ερωτηματολόγιο, βρήκα τον εαυτό μου να βασανίζεται από πολλές απορίες για τις αντιφάσεις που προκύπτουν. Πως μπορεί να χαρακτηρίζεται από τον κο Ματσανιώτη αυτό το ερωτηματολόγιο ως «επιδημιολογική μελέτη» όταν ρωτάει για μάγια και τηλεπάθειες; Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Πως μπορεί να δηλώνει ότι «αυτό το ερωτηματολόγιο πρέπει να είναι ΑΝΩΝΥΜΟ – μη γράψεις το όνομά σου σε αυτό» όταν το ερωτηματολόγιο είναι καταφανέστατο πως προκατασκευάστηκε ειδικά για τα παιδιά που γεννήθηκαν σε συγκεκριμένη περίοδο – άρα γνωρίζουν σε ποια θα απευθυνθούν ακριβώς. Όποιος έχει δουλέψει στις δημοσκοπήσεις (όπως κι εγώ για κάποια περίοδο), ξέρει τα κόλπα για την ταυτοποίηση δήθεν «ανώνυμων» ερωτηματολογίων με ονομαστικές καταστάσεις. Εξάλλου το λέει επί λέξει: «Εσείς, γεννημένοι τον Απρίλιο του ’83, ανήκετε σε μια ομάδα παιδιών για τα οποία σε αυτές τις χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν συγκεντρωθεί πληροφορίες για την ενδομήτρια ζωή (σ.σ. Ορίστε;;; Πως μας παρακολουθούν ακόμη και μέσα στη μήτρα;;; ) μέχρι και την ηλικία των επτά ετών». Θεωρώ ότι περιέχει έναν ύποπτο ελιτισμό διότι, πως αλλιώς ερμηνεύεται η φράση «θεωρούμε ότι είστε τα ‘τυχερά παιδιά’ της χρονιάς». Αυτό τι είναι πάλι, τζόκερ; Τελικά, δεν μπορώ να συλλάβω ακριβώς τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας. Έχει ένα τόσο έντονο άρωμα αστρολογίας – τα παιδιά του συγκεκριμένου Απρίλη του ’83 – που αντιφάσκει σκανδαλωδώς με τον ορθολογισμό της επιστήμης αλλά και το πρόσχημα της επιδημιολογικής μελέτης που αφορά καθαρά πεδία της ιατρικής. Και μια επιδημιολογική μελέτη, δεν έχει ποτέ αποκλειστικό κριτήριο μια χρονική αιτίαση, αλλά συνολικά και το κοινωνικό και το βιοτικό πλαίσιο των εξεταζόμενων μερών. Δηλαδή, περισσότερο λογικό είναι να πει κανείς «κάνω μια επιδημιολογική μελέτη στην περιοχή της Κυψέλης για να εντοπίσουμε τους βαθμούς των τάσεων παχυσαρκίας εφήβων σε σχέση με την περιοχή της Εκάλης την περίοδο ’90 – ‘00» αλλά από πού προκύπτει επιστημονικά ότι μια συγκεκριμένη χρονική περίοδος επιδρά αποκλειστικά και μόνο σωματικά και πνευματικά μια κατηγορία ανθρώπων; Αυτά είναι αστρολογία. Και μάλιστα, επιβεβαιωμένα, αστρολογία από τη Ακαδημία Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αθηνών; Κάτι δεν πάει καλά…
\r\n
\r\nΥΓ. Αν απορείτε για τις ταυτοποιήσεις προσώπων των «ανώνυμων» δημοσκοπήσεων, προσέξτε καλά το πεδίο που λέει «κωδικός ερωτηματολογίου». Προφανώς αφορά αύξοντα αριθμό και το απλό κόλπο είναι το εξής: δίνουμε το «ανώνυμο» και αριθμημένο ερωτηματολόγιο στον Γιώργο Παπαδόπουλο που κάθεται στο τρίτο θρανίο στη δεξιά σειρά της τάξης…
\r\n\r\n
\r\nΥΓ. Αν απορείτε για τις ταυτοποιήσεις προσώπων των «ανώνυμων» δημοσκοπήσεων, προσέξτε καλά το πεδίο που λέει «κωδικός ερωτηματολογίου». Προφανώς αφορά αύξοντα αριθμό και το απλό κόλπο είναι το εξής: δίνουμε το «ανώνυμο» και αριθμημένο ερωτηματολόγιο στον Γιώργο Παπαδόπουλο που κάθεται στο τρίτο θρανίο στη δεξιά σειρά της τάξης…
\r\n
Γνωρίζω ένα άτομο που είχε την τύχη να γεννηθεί Απρίλη \'83.
\r\nΠέρα από τις καθαρά επιστημονικές έρευνες,είναι αλήθεια ότι καθόλη τη διάρκεια της ζωής του,ως τώρα,διάφορες οργανώσεις αποκρυφιστικής φύσης έκαναν,και ίσως κάνουν,προσπάθειες να το προσεγγίσουν.
\r\n\r\nΠέρα από τις καθαρά επιστημονικές έρευνες,είναι αλήθεια ότι καθόλη τη διάρκεια της ζωής του,ως τώρα,διάφορες οργανώσεις αποκρυφιστικής φύσης έκαναν,και ίσως κάνουν,προσπάθειες να το προσεγγίσουν.
\r\n
to oti to erwtimatologio exei kapoia simeia pou fainontai perierga einai sigouro. Tha prepei na pw oti oson afora stin endomitrio zwi anaferetai profanws se mia seira apo methodous opws i amniokentisi, i lipsi xoriakwn laxnwn, ta 3 yperixografimata tis kyisis, kai pithanws se alles eksetaseis pou dinoun orismenes plirofories gia to embryo. Auta leei i iatriki.
\r\nOson afora se erwtiseis allou eidous, sxetika me to an niwthei kaneis pws ton parakolouthoun, tou kleboun tis skepseis, an pisteuei sta magia ktl autes ginontai gia na diapistwthei i yparksi i mi orismenwn psyxologikwn kai psyxiatrikwn pathisewn, pithanwn diladi psyxwsewn, neurwsewn ktl. Tetoies erwtiseis yparxoyn se polla psyxiatrika test, opws auta pou ginontai stis eksetaseis gia tis stratiwtikes sxoles kai oi opoies katastaseis mporei na exoun ameso antiktypo stin egkatastasi mias pathologikis katastasis pou na sxetizetai me tin ypertasi, tin paxysarkia kai polles alles katastaseis. An kapoios px pisteuei oti ton parakolouthoun, exei auksimeno agxos, ara k auksimeni ekkrisi adrenalinis, pou auksanei ton kardiako rythmo kai tin piesi k an syndyazetai me kakes diatrofikes sinitheies yparxei auksimeni pithanotita gia kardiaka epeisodia ktl.
\r\nTwra, an tetoies erwtiseis xrisimopoiountai apo to sygkekrimeno erwtimatologio k gia allous skopous auto den mporei na to pei kaneis me sigouria. An isxyei kati tetoio omws, den sas fainetai na einai poly aprosektoi oi enorxistrwtes tou?
\r\n\r\nOson afora se erwtiseis allou eidous, sxetika me to an niwthei kaneis pws ton parakolouthoun, tou kleboun tis skepseis, an pisteuei sta magia ktl autes ginontai gia na diapistwthei i yparksi i mi orismenwn psyxologikwn kai psyxiatrikwn pathisewn, pithanwn diladi psyxwsewn, neurwsewn ktl. Tetoies erwtiseis yparxoyn se polla psyxiatrika test, opws auta pou ginontai stis eksetaseis gia tis stratiwtikes sxoles kai oi opoies katastaseis mporei na exoun ameso antiktypo stin egkatastasi mias pathologikis katastasis pou na sxetizetai me tin ypertasi, tin paxysarkia kai polles alles katastaseis. An kapoios px pisteuei oti ton parakolouthoun, exei auksimeno agxos, ara k auksimeni ekkrisi adrenalinis, pou auksanei ton kardiako rythmo kai tin piesi k an syndyazetai me kakes diatrofikes sinitheies yparxei auksimeni pithanotita gia kardiaka epeisodia ktl.
\r\nTwra, an tetoies erwtiseis xrisimopoiountai apo to sygkekrimeno erwtimatologio k gia allous skopous auto den mporei na to pei kaneis me sigouria. An isxyei kati tetoio omws, den sas fainetai na einai poly aprosektoi oi enorxistrwtes tou?
\r\n
γεια και χαρά και πολλά τα έτοι!είχα την τύχη να γεννηθώ απρίλιο του 83!καταρχήν να σας ενημερώσω ότι δεν νιώθω τίποτα το ξεχωριστό και ούτε νομίζω ότι έχω κάποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικά που θα με έκαναν να νιώθω έτσι!αυτή η επισήμανση για κάποιους που θα αρχίσουν το δούλεμα! θυμάμαι κάποιο ερωτηματολόγιο στο δημοτικό δεν θυμάμαι αν είναι ακριβώς το ίδιο αλλα σίγουρα ήταν παρόμοιο!μηνάμε στην ταξί 5 παιδιά που προφανώς ήμασταν γεννημένοι απρίλιο του 83!επιβεβαιώνω σίγουρα για ένα άτομο μιας και είμαστε ακόμα φίλοι!θυμάται και αυτός το εν λόγο ερωτηματολόγιο!θυμάμαι ότι αφιερώσαμε μια ολόκληρη ώρα και τα υπόλοιπα παιδιά βγήκαν έξω για διάλειμα και μηνάμε στην ταξί 5 μαθητές και η δασκάλα. Την πρώτη σελίδα την συμπληρώσαμε με την βοήθεια της ο καθένας ξεχωριστά!μετά μας έδωσε τα φυλλάδια να τα συμπληρώσουμε μονη μας!αυτό που μου έμεινε ήταν ότι της τελευταίες σελίδες τις συμπλήρωσα χωρίς να διαβάζω τη λένε γιατί ήθελα να πάω να παίξω μπάλα με τα υπόλοιπα παιδιά! δεν έδωσα πολύ σημασία τότε!θυμάμαι όμως την χαρακτηριστική απορία και τον προβληματισμό της δασκάλας για αυτό το ερωτηματολόγιο!σας υπενθυμίζω ότι έχουν περάσει πολλά χρονια από τότε και δεν θυμάμαι αν ήταν το ίδιο ερωτηματολόγιο! είμαι όμως σίγουρος ότι κάτι τέτοιο συμπλήρωσα μιας και ένιωσα πολύ άβολα που έμμηνα στην ταξί μαζί με άλλους 5 συμμαθητές μου όταν όλοι οι άλλοι ήταν έξω και γλίτωναν το μάθημα!
\r\n\r\n
\r\n
\r\nΚαι εγω φιλε ακριβως τα ιδια αισθηματα εχω με εσενα ... το ιδιο ερωτηματολογιο μας εδωσαν στις ψυχομετρικες εξετασεις για τις στρατιωτικες σχολες και μαλιστα με πολυ πιο περιεργες ερωτησεις\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Αρχική Δημοσίευση από pzoumpoukos \r\n Για το συγκεκριμένο θέμα είχα ακούσει πάρα πολλά, τώρα όμως που είδα το ερωτηματολόγιο απογοητεύτικα! Σχεδόν το ίδιο ερωτηματολόγιο απάντησα και εγώ όταν έδινα κατατακτήριες εξετάσεις για στρατιωτικές σχολές. Και λέω σχεδόν το ίδιο γιατί μετά από κάποια χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς. Θα προσπαθήσω να βρώ ένα φυλλάδιο, αν κυκλοφορούν ακόμα. \r\n \r\n \r\nΦιλικά, pzoumpoukos | \r\n
\r\n
\r\nΚαι εγω φιλε ακριβως τα ιδια αισθηματα εχω με εσενα ... το ιδιο ερωτηματολογιο μας εδωσαν στις ψυχομετρικες εξετασεις για τις στρατιωτικες σχολες και μαλιστα με πολυ πιο περιεργες ερωτησεις
\r\n
Τώρα αν σας πω πως - αν και δεν γεννήθηκα το 1983 αλλά ούτε κατά το μήνα Απρίλη, ωστόσο αισθάνομαι πως, αν απαντούσα το ερωτηματολόγιο τώρα, που δεν θεωρούμαι ως έφηβη - θα απαντούσα θετικά σε πολλές ερωτήσεις του τύπου :"νιώθεις καμιά φορά σα να είσαι προορισμένος για να γίνεις σπουδαίος/α", πώς θα με χαρακτήριζε κάποιος; Ως "ψυχώ"; Το ωραίο είναι πως νομίζω πως τις ίδιες ακριβώς απαντήσεις θα έδινα είτε στα 17 μου είτε τώρα, λίγα χρόνια μετά... 
\r\n
\r\n
\r\n
\r\nΚαι να ήσουνα η μόνη…
\r\nΕγώ που γεννήθηκα Απρίλιος του 82’ τα ίδια πράγματα σκέφτομαι. Αν όχι από τα 17 μου, τα τελευταία 3 χρόνια, όμως κάτι τέτοιο έχω καταλάβει… πως μάλλον γεννήθηκα για κάποιον βαθύτερο λόγο…
\r\n[δεν είσαι η μόνη….
]\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Αρχική Δημοσίευση από ΗΛΕΚΤΡΑ \r\n - αν και δεν γεννήθηκα το 1983 αλλά ούτε κατά το μήνα Απρίλη,- θα απαντούσα θετικά σε πολλές ερωτήσεις του τύπου :"νιώθεις καμιά φορά σα να είσαι προορισμένος για να γίνεις σπουδαίος/α", πώς θα με χαρακτήριζε κάποιος; Ως "ψυχώ"; \r\n \r\n | \r\n
\r\n
\r\nΚαι να ήσουνα η μόνη…
\r\nΕγώ που γεννήθηκα Απρίλιος του 82’ τα ίδια πράγματα σκέφτομαι. Αν όχι από τα 17 μου, τα τελευταία 3 χρόνια, όμως κάτι τέτοιο έχω καταλάβει… πως μάλλον γεννήθηκα για κάποιον βαθύτερο λόγο…
\r\n[δεν είσαι η μόνη….
]\r\n
Μετα απο μια συζητηση που εγινε στο irc για το συγκεκριμενο θεμα θα ηθελα να προσθεσω κατι...
\r\nΑν θυμαμαι καλα την σχολικη χρονια 2002-03 που πηγαινα 1η λυκειου μας μαζεψαν όλα τα παιδια της πρωτης και μας ειπαν πως θα πρεπει να απαντησουμε ενα ερωτηματολόγιο.
\r\nΕπέλεξαν μερικά παιδια απο την θεσσαλονίκη στην τυχη (; ) και μας εδωσαν αυτο το ερωτηματολόγιο.
\r\nΤο συμπληρώναμε για 3 ωρες και εβγαινες απο την αιθουσα μόνο αν ηθελες να πας τουαλέτα.Μας εδωσαν ενα χυμό, ενα κομπιουτερακι, χαρακα, και στυλό.
\r\nΟι ερωτησεις ηταν γενικού περιεχομένου, δηλαδή, ειχε απο ψυχολογικές ερωτησεις, ερωτησεις iq klp μεχρι ερωτησεις για τα ποσα δωματια εχει το σπιτι σου, ποσες τηλεορασεις, κινητα, κρεβατια...κλπ
\r\nδηλαδη ερωτησεις πολυ παραξενες κ εντελως ασχετες μεταξυ τους....
\r\nΙσως ειναι ασχετο αυτο το συγκεκριμενο ερωτηματολόγιο με αυτο του 83 αλλα κ παλι εχει ενδιαφερον....
\r\n\r\nΑν θυμαμαι καλα την σχολικη χρονια 2002-03 που πηγαινα 1η λυκειου μας μαζεψαν όλα τα παιδια της πρωτης και μας ειπαν πως θα πρεπει να απαντησουμε ενα ερωτηματολόγιο.
\r\nΕπέλεξαν μερικά παιδια απο την θεσσαλονίκη στην τυχη (; ) και μας εδωσαν αυτο το ερωτηματολόγιο.
\r\nΤο συμπληρώναμε για 3 ωρες και εβγαινες απο την αιθουσα μόνο αν ηθελες να πας τουαλέτα.Μας εδωσαν ενα χυμό, ενα κομπιουτερακι, χαρακα, και στυλό.
\r\nΟι ερωτησεις ηταν γενικού περιεχομένου, δηλαδή, ειχε απο ψυχολογικές ερωτησεις, ερωτησεις iq klp μεχρι ερωτησεις για τα ποσα δωματια εχει το σπιτι σου, ποσες τηλεορασεις, κινητα, κρεβατια...κλπ
\r\nδηλαδη ερωτησεις πολυ παραξενες κ εντελως ασχετες μεταξυ τους....
\r\nΙσως ειναι ασχετο αυτο το συγκεκριμενο ερωτηματολόγιο με αυτο του 83 αλλα κ παλι εχει ενδιαφερον....
\r\n
\r\nAμ δεν ήτανε στην τύχη. Διάλεξαν τα πιό εκλεκτά φρούτα που είχε η Θεσσαλονίκη, γιατί θέλουν να σας κλωνοποιήσουν μην πάει και χάσουν τέτοια σπουδαία μυαλά.
\r\n
\r\nΣτις ερωτήσεις iq πήγες στην τουαλέτα;
\r\n
\r\nTo κομπιουτεράκι ήταν για να υπολογίσεις πόσα δωμάτια έχεις, πόσες τηλεόρασεις, πόσα κινητά, πόσα κρεβάτια ή για να μετρήσεις το iq σου σε αστρονομικές μονάδες;\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Επέλεξαν μερικά παιδια απο την θεσσαλονίκη στην τυχη (; ) και μας εδωσαν αυτο το ερωτηματολόγιο. \r\n \r\n | \r\n
\r\nAμ δεν ήτανε στην τύχη. Διάλεξαν τα πιό εκλεκτά φρούτα που είχε η Θεσσαλονίκη, γιατί θέλουν να σας κλωνοποιήσουν μην πάει και χάσουν τέτοια σπουδαία μυαλά.
\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Οι ερωτησεις ηταν γενικού περιεχομένου, δηλαδή, ειχε απο ψυχολογικές ερωτησεις, ερωτησεις iq klp μεχρι ερωτησεις για τα ποσα δωματια εχει το σπιτι σου, ποσες τηλεορασεις, κινητα, κρεβατια...κλπ\r\n \r\n | \r\n
\r\nΣτις ερωτήσεις iq πήγες στην τουαλέτα;
\r\n
\r\n \r\n
\r\n
Παράθεση:
\r\n | \r\n \r\n Το συμπληρώναμε για 3 ωρες και εβγαινες απο την αιθουσα μόνο αν ηθελες να πας τουαλέτα.Μας εδωσαν ενα χυμό, ενα κομπιουτερακι, χαρακα, και στυλό.\r\n \r\n | \r\n
\r\nTo κομπιουτεράκι ήταν για να υπολογίσεις πόσα δωμάτια έχεις, πόσες τηλεόρασεις, πόσα κινητά, πόσα κρεβάτια ή για να μετρήσεις το iq σου σε αστρονομικές μονάδες;
\r\n
Rania kai ilektra, auto pou niothete pistebo pos den einai alo apo to egoistiko ego pou exei o anthropos pou ton kanei na exei anagki na ta blepei ola egokentrika oste na vriskei kapio noima sti zoi..
\r\nEinai psixologiko to thema pistebo, apo ekei pigazoun kai oi thriskies akoma..
\r\n
\r\nTo mialoudaki mas mas anagkazei na blepoume oria kai logiki se ola, alla apo tin ali na pernoume pragmata opos mas simferei. px o anthropos exei psixi eno to louloudi den exei.. kai alla tetia.
\r\n
\r\nH filosofia mas leei oti o anthropos einai xoma, kai otan pethanoume ksanagirname sti gi mas.. isos o paradisos pou loipon na min einai libadaki me louloudakia alla i enosi mas me ton mikrokosmo, (bale ilektronia kai noutrina)
\r\n
\r\nTo erotimatologio pou anaferete, de mou fenete kai polu periergo kata tin tapini mou pantote gnomi, opos eidame kai me tin anti kati paromio ginete xronia tora den einai monadiko kai den einai kai periergo.
\r\n
\r\nEinai mia ereuna gia tin mesi katastasi stin opoia vriskonte ta pedia koinonika psixika kai swmatika, oste na broume liseis pros kalitereusi tous..
\r\n
\r\nsignomi gia ta greeklish alla xtes ekana format kai den prolaba gia texts..
\r\n\r\nEinai psixologiko to thema pistebo, apo ekei pigazoun kai oi thriskies akoma..
\r\n
\r\nTo mialoudaki mas mas anagkazei na blepoume oria kai logiki se ola, alla apo tin ali na pernoume pragmata opos mas simferei. px o anthropos exei psixi eno to louloudi den exei.. kai alla tetia.
\r\n
\r\nH filosofia mas leei oti o anthropos einai xoma, kai otan pethanoume ksanagirname sti gi mas.. isos o paradisos pou loipon na min einai libadaki me louloudakia alla i enosi mas me ton mikrokosmo, (bale ilektronia kai noutrina)
\r\n
\r\nTo erotimatologio pou anaferete, de mou fenete kai polu periergo kata tin tapini mou pantote gnomi, opos eidame kai me tin anti kati paromio ginete xronia tora den einai monadiko kai den einai kai periergo.
\r\n
\r\nEinai mia ereuna gia tin mesi katastasi stin opoia vriskonte ta pedia koinonika psixika kai swmatika, oste na broume liseis pros kalitereusi tous..
\r\n
\r\nsignomi gia ta greeklish alla xtes ekana format kai den prolaba gia texts..
\r\n
Έχω μια κόρη που γεννήθηκε στις 7 Απρίλη του 1983. Όταν ήταν στην Πρώτη ή Δευτέρα Λυκείου (δε θυμάμαι), λάβαμε ταχυδρομικά στο σπίτι το συγκεκριμμένο ερωτηματολόγιο. Μας παραξένεψαν οι ερωτήσεις του (είχαμε ακούσει κάτι γι΄αυτά τα παιδιά) και δεν απαντήσαμε.
\r\n
\r\nΤο ερωτηματολόγιο είχε πάνω κωδικό (άρα δεν ήταν ανώνυμο). Το παιδί δεν ενοχλήθηκε άλλη φορά από κανέναν. Από μικρή όμως έλεγε πως ήθελε να γίνει ...διάσημη. Τώρα είναι ακόμα φοιτήτρια πληροφορικής, δεν έγινε ο Μπιλ Γκαίητζ. Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο αλλά παθιάζεται με τα χόμπυ της (υπολογιστές-σινεμά-αυτοκίνητα), όπως άλλωστε και πολλά άλλα κορίτσια, που δε γεννήθηκαν τον Απρίλη του 1983. Ένα με ανησυχεί, που το άκουσα και στη χθεσινή εκπομπή. Ενώ από μικρή ήταν πολύ ανοιχτό και κοινωνικό παιδί, τώρα κλείστηκε στον εαυτό της....
\r\n\r\n
\r\nΤο ερωτηματολόγιο είχε πάνω κωδικό (άρα δεν ήταν ανώνυμο). Το παιδί δεν ενοχλήθηκε άλλη φορά από κανέναν. Από μικρή όμως έλεγε πως ήθελε να γίνει ...διάσημη. Τώρα είναι ακόμα φοιτήτρια πληροφορικής, δεν έγινε ο Μπιλ Γκαίητζ. Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο αλλά παθιάζεται με τα χόμπυ της (υπολογιστές-σινεμά-αυτοκίνητα), όπως άλλωστε και πολλά άλλα κορίτσια, που δε γεννήθηκαν τον Απρίλη του 1983. Ένα με ανησυχεί, που το άκουσα και στη χθεσινή εκπομπή. Ενώ από μικρή ήταν πολύ ανοιχτό και κοινωνικό παιδί, τώρα κλείστηκε στον εαυτό της....
\r\n
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα τίποτα γύρω από το θέμα αυτό. Με πήρε τηλέφωνο μια φίλη και μου είπε για την εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλλα.Δυστυχώς δεν πρόλαβα να δω πολλά, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να καταλάβω αν τελικά αυτά τα παιδιά είναι ας το πούμε ευνοημένα πουθενά ή όχι. Τώρα όσο αναφορά αυτό το περιβόητο ερωτηματολόγιο, ειλικρινά δεν μπορώ με τίποτα να θυμηθώ αν ποτέ μου το συμπλήρωσα ή όχι. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η ολή κατάσταση με αναστάτωσε αρκετά και τίποτα απ\'όλα όσα διάβασα ή άκουσα δεν με έκαναν να καταλήξω σε κάποιο λογικό συμπέρασμα ή έστω να καταλάβω κάτι. 
\r\n
\r\n
ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ....ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΧΟΛΕΙ ΟΜΩΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ 4ο ΤΟΥ \'83????ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ???
\r\n\r\n
καλημερα!ειμαι και εγω ενα παιδι του 83 αλλα οχι του απριλιου...διαβαζοντας το ερωτηματολογιο επιασα τον εαυτο μου να συμφωνει σε πολλες απο τις ερωτησεις.αρα αν ειναι να υπαρχει κατι περιεργο α)δεν ειναι μονο για τα παιδια του απριλιου αλλα για ολα του 83 και β)για τον περισσοτερο κοσμο.δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει απογοητευτει τοσο πολυ που να μην θελει να ζει πια η οτι νιωθει οτι τον κοιτανε ολοι για την εμφανιση του.οσο για το αιμα που παιρνουν απο τα νεογεννητα απο την φτερνα το ιδιο πραγμα εκαναν και στον αδερφο μου που γεννηθηκε το 85 και ειναι για εξετασεις αν θυμαμαι καλα για....ικτερο!!!
\r\n\r\n
Μόλις τελείωσε η εκπομπή πύλες του ανεξήγητου κ εχω να πω ενα μπράβο στον Μηνά γιατί έβαλε τα πράγματα στη θέση τους στην τελική του τοποθέτηση. Μετά κ την τοποθέτηση κ του πατέρα Μάξιμου τα πράγματα πήραν το δρόμο της συνομοσιολογίας κ καταστροφολογίας. Η αναζήτηση με τη γραφικότητα είναι πολύ κοντά κ πρέπει να προσέχουμε τι λέμε κ τι πιστεύουμε. Δέν υπάρχουν παντού φαντάσματα..
\r\n\r\n
Καλά... αφήστε τον κ. Φουράκη... ο παπάς που βγήκε χτες και είπε, τι ήταν; 889 λεει πλην 1 = 888 κτλ... Γνωρίζει κανείς κτ για κπ σημείο σχετικο της Αποκαλύψεως;
\r\n\r\n
ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΠΤ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ
\r\n\r\n
ειμαι και εγω ενα παιδι του 83.γεννηθηκα το μαιο και η καλυτερη μου φιλη τον απριλιο. απο μικρες ειχαμε μια τρομερη διαισθηση για το τι θα συμβει γυρω μας. πριν 6 χρονια ειδαμε σχεδον το ιδιο ονειρο στο οποιο προβλεψαμε τον θανατο ενος φιλου μας.
\r\nδεν πιστευω οτι αυτο που συμβαινει εχει να κανει με τον μηνα γεννησης αλλα με την χρονια συλληψης. αρα η απαντηση πρεπει να αναζητηθει στην προηγουμενη χρονια.εχω απεριοριστα παραδειγματα και δικα μου και της φιλης μου να παραθεσω αλλα θα ηταν ασκοπο. σημασια εχει πως μπορουμε να εκμεταλλευτουμε τις δυνατοτητες μας χωρις να καταληξουμε να μας λενε στο τελος φρικια. ειναι κατι πολυ ομορφο που ουτε οσοι το κατεχουν το καταλαβενουν πληρως.!
\r\n\r\nδεν πιστευω οτι αυτο που συμβαινει εχει να κανει με τον μηνα γεννησης αλλα με την χρονια συλληψης. αρα η απαντηση πρεπει να αναζητηθει στην προηγουμενη χρονια.εχω απεριοριστα παραδειγματα και δικα μου και της φιλης μου να παραθεσω αλλα θα ηταν ασκοπο. σημασια εχει πως μπορουμε να εκμεταλλευτουμε τις δυνατοτητες μας χωρις να καταληξουμε να μας λενε στο τελος φρικια. ειναι κατι πολυ ομορφο που ουτε οσοι το κατεχουν το καταλαβενουν πληρως.!