ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΛΑΝΗΤΗΣ (Χ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΛΑΝΗΤΗΣ (Χ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Smart Alex-60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
24/01/2004, 17:59:55
Το ποδαρικό για το 2004 σε αυτό το τόπικ θα το κάνω εγώ με ένα νέο και ελπίζω να'ναι γουρλίδικο ώστε να συνεχιστεί το ενδιαφέρον αυτό θέμα.

Mέχρι τώρα ξέραμε ότι οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο και θερμαίνονται απ’ αυτόν. Η Καναδή όμως ερευνήτρια Ευγενία Σκόλνικ στο τελευταίο μεγάλο συνέδριο της Αμερικάνικης Αστρονομικής Ενωσης μίλησε για την ανακάλυψη ενός πλανήτη που θερμαίνει τον ήλιο γύρω από τον οποίο κινείται και όχι το αντίθετο!
Μάλιστα έκανε την πρωτοφανή ανακάλυψη χρησιμοποιώντας το μεγάλο τηλεσκόπιο που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού της Χαβάης. Ο υπέρθερμος αυτός πλανήτης βρίσκεται στον αστερισμό του Τοξότη μόλις 88 έτη φωτός από μας.
Και έπεται συνέχεια γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για τους πλανήτες που υπάρχουν γύρω μας…

"Τάδε έφη Avallon"
nitro912grΜέλος
24/01/2004, 22:05:29
quote:

Το ποδαρικό για το 2004 σε αυτό το τόπικ θα το κάνω εγώ με ένα νέο και ελπίζω να'ναι γουρλίδικο ώστε να συνεχιστεί το ενδιαφέρον αυτό θέμα.

Mέχρι τώρα ξέραμε ότι οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο και θερμαίνονται απ’ αυτόν. Η Καναδή όμως ερευνήτρια Ευγενία Σκόλνικ στο τελευταίο μεγάλο συνέδριο της Αμερικάνικης Αστρονομικής Ενωσης μίλησε για την ανακάλυψη ενός πλανήτη που θερμαίνει τον ήλιο γύρω από τον οποίο κινείται και όχι το αντίθετο!
Μάλιστα έκανε την πρωτοφανή ανακάλυψη χρησιμοποιώντας το μεγάλο τηλεσκόπιο που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού της Χαβάης. Ο υπέρθερμος αυτός πλανήτης βρίσκεται στον αστερισμό του Τοξότη μόλις 88 έτη φωτός από μας.
Και έπεται συνέχεια γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για τους πλανήτες που υπάρχουν γύρω μας…

"Τάδε έφη Avallon"

apo to 7meres tv e? ;)

I Stand Alone

25/01/2004, 11:32:54
Bλέπω και σένα δε σου ξεφεύγει τίποτα!

"Τάδε έφη Avallon"
wodanΜέλος
26/01/2004, 13:51:57
ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΙΛΑΜΕ?
>ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΧΘΩΝ? (ΔΙΔΥΜΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ Κ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ)
>ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΙΒΙRU ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ?
>ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Χ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ?
>ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ?(ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΛΑΝΗΤΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΣΤΡΟ ,ΕΞΌΥ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΛΑΝΗΤΗΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑ Α Δ Υ Ν Α Τ Ο )
ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΤΡΟ ,ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΝΑΝΟΥ 'ΛΕΥΚΟΣ'-'ΚΑΦΕ'-'ΓΚΡΙΖΟΣ' ΚΤΛ,ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΤΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ , ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΣΤΡΩΝ (ΝΑΝΟΙ).
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΙΛΑΜΕ ή ΓΙΑ ΑΣΤΡΟ? ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΙΛΑΜΕ?

ΦΙΛΙΚΑ WODAN

nitro912grΜέλος
26/01/2004, 14:56:10
gia ton numbiru milame basika alla upraxoun 8eories pou ton parousiazoun me alla onomata,

den 3ero an to anafera i to 3exasa telika alla i8ela na po oti an8rakes o 8isabros giati ola osa legan itan mpourdologia sto tetragono, o planitis pou plisiazei den itan allos apo ton ari o opoios logo tis troxias tou plisiase tin gi oso perisotero ginete kai itan kalitera oratos me ta tileskopia kai to poio fotino asteri ston ourano koitontas me gimno mati.

krima kai etimaza party gia to telos tou kosmou me tous kaliterous dj tou planiti

I Stand Alone

Dr.DoomΜέλος
26/01/2004, 18:29:05
Παιδια δεν ειναι αναγκη να φοβαστε για την επερχομενη καταστροφη. Λετε οι ντανταδες του κοσμου μας να μην το εχουν παρει χαμπαρι μεχρι τωρα; Πιστευετε πως δε θα εχουμε τη δυνατοτητα να αποφυγουμε τη συγκρουση με λιγη βοηθεια απο το project Star Wars;

26/01/2004, 20:08:47
quote:

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ Χ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ [ΦΟΙΝΙΚΑΣ].
-ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙ' ΑΥΤΟ].
ΠΑΝΤΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ.
ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΟΥΜΕΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΤΕ, 9 ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ 10 ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ?
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ..[-].
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

alx aoriΝέο Μέλος
12/03/2004, 18:37:08
Καλησπερα κατ'αρχην,ειμαι νεοσυστατο μελος και πολυ προβληματισμενο.
Ειμαι φοιτητης στο τμημα φυσικης της Αθηνας με κατευθυνση αστρονομιας-αστροφυσικης.
Αρχικα θελω να τονισω οτι οι πλανητες για το ηλιακο μας συστημα που δεν φαινονταν με γυμνο ματι βρεθηκαν βασιζομενοι στην μεταβολη της τροχιας των ηδη γνωστων πλανητων λογω παρελξεων απο αλλα ουρανια σωματα.Οι ουρανος ποσειδωνας και πλουτωνας βρεθηκαν βαση αυτης της μεθοδου παρατηρησεων.
Οντως στη τροχια του Πλουτωνα εχουν παρατηρηθει παρελξεις απο καποιο αλλο ουρανιο σωμα που το ονομασαν πλανητη Χ. Βαση επισημων μελετων που εχουν γινει υποστηριζεται οτι αυτη η μεταβολη στη τροχια του πλουτωνα οφειλεται σε σωμα μεγεθους αστεροειδους( 1000χλμ ακτινα)σε αποσταση 90 A.U. απο τον ηλιο(1au = 150εκ χλμ)
Οντως ειναι πολυ δυσκολο να παρατηρηθει απο τηλεσκοπιο, ομως ειναι βεβαιο οτι λογω της αποστασης του απο τον ηλιο, η επιφανειακη του θερμοκρασια θα ειναι γυρω στους -200 κελσιου, επισης λογω μεγεθους παντα,ειναι αδυνατο να συγκρατει οποιουδηποτε τυπου ατμοσφαιρα, και ως γνωστον ουτε σημαντικη μαγνητοσφαιρα, οποτε ειναι ανοικτο στην βροχη σωματιδιων υψηλης ενεργειας απο τον ηλιακο ανεμο.
Η Γη εχει προστασια απο τον ηλιακο ανεμο λογω της μαγνητικης ασπιδας που της προσφερει το μαγνητικο της πεδιο,κατι αναλογο εχει επιβεβαιωθει σε λιγους πλανητες του ηλιακου μας συστηματος
Ο ιδιος ο πλανητης Πλουτωνας απο πολλους θεωρειται αποδεσμευμενος δορυφορος του Ποσειδωνα ο οποιος ξεφυγε απο την βαρυτικη ελξη του γιγαντα αυτου πλανητη.
Αστεροειδεις βρισκονται παντου στο συμπαν και κατα κανονα δημιουργηθηκαν απο διαλυση καποιου πλανητη, ή απο συμπυκνωση και αποτομη ψυχρανση καποιων αεριων μαζων που δεν καταφεραν ποτε να συμπυκνωθουν και να σχηματισουν πλανητη.Χαρακτηριστικη ειναι η ζωνη αστεροειδων μεταξυ Αρη και Δια.
Οπως καταλαβαινετε, επιστημονικα τουλαχιστον, ζωη οπως την ξερουμε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να υπαρχει.Θα χαρω να ξανασυζητησω αυτο το θεμα.το e-mail μου ειναι alexl34@yahoo.gr, για οποιονδηποτε

solar motion

16/03/2004, 12:18:14
Σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ ο δέκατος πλανήτης ήδη ανακαλύφθηκε...
Ρίξτε μια ματιά εδώ για περισσότερες πληροφορίες:http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=523812&lngDtrID=252

"Τάδε έφη Avallon"
AthinaiosΝέο Μέλος
16/03/2004, 23:55:21
Καλησπέρα σε όλους κι όλες.Χθές και επίσημα η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε οτι ανακαλύφθηκε 10 ος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα...Τελικά δεν ειναι επιστημονική φαντασία είχαν γραφτεί τόσα βιβλία κι αρχίζουν να επιβεβαιόνονται....Ο λόγος φίλοι μου που ανακοινώθηκε αυτό μόλις χθές είναι επειδή πλησιάζει η εποχή...Η εποχή που γράφουν οι Μάγιας ηδή ο πλανήτης αυτος θα αρχίσει να γίνεται ορατός απ την γη και με φωτεινότητα οσό αυτη της Αφροδίτης καταρχήν απ τον βόριο Ατλαντικό και σταδιακά απο παντού.Η σεΛήνη που τόσο καιρό λειτουργούσε σαν ε λόγω της τροχιάς του δεν θα συνεχίσει το εργο της γι αυτο και η ΝΑΣΑ εκτεθειμένη αποφάσισε να το αποκαλύψει....Και για να καταλάβετε δεν μπορεί να εχουν εντοπισει πλανήτες δισσεκατομυριων ετων μακριά απ την γη και να μην είχαν ενοπίσει πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.Τίποτα δεν τον εκρυβε απ τα τηλεσκόπια που είναι περιμετρικά απ την σελήνη απλά δεν ηθελαν....Ο πλανήτης που ευθύνεται για τους παγετώνες λόγω μαγνητικών επιδράσεων,ο πλανήτης που ευθύνεται για μεγάλες εκρήξεις ηφαιστείων και μεγάλους σεισμούς που αλλαξαν την μορφολογία της γης ξανακάνει την εμφανισή του απ το Σαββατο.Και θα επηρεασει απο εναν χρονο εως 10 χρονια με ευρος την μαγνητικότητα της γης.Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν κατι που κοροιδεύαν εχθές επαληθεύτικε.Ενώ ειναι τόσο σοβαρό θέμα τα δελτία ειδήσεων κανανε εχθές εκτενή αναφορα και σημερα τιποτα...οι εφημερίδεσ σήμερα το είχαν πρωτοσελιδο αλλα στα μικρά...και με μικρή ανάλυση.Αξίζει να σημειωθεί οτι ο 10ος πλανήτης έχει το μέγεθος του πλούτωνα και έχει τις ιδανικές συνθήκες για την ύπαρξη ζωής..Απο βδομάδα θα προσπαθήσω να βρώ υλικό αφου θα είναι εμφανές και απ την γη ποια και να το παραθέσω...Και να ξέρετε οτι γράφω και σε παλιές μου αναφορές σε αλλα αρθρα είναι τεκμηριωμένα και δεν είναι βλακείες γι αυτο γράφω κατι και δεν μπαινω σε διαδικασίες απλα παρακολουθώ γι αυτο τα αρθρα μου κι οι εμφανίσεις μου στο σαιτ είναι ελάχιστες.απλα θεωρώ το σαιτ αξιοπιστο με τοσα μελη και πιστεύω οτι η αλήθεια πρέπει να λέγεται οτι κινδύνους και να εγκυμονεί γι αυτούς που την λένε...Στο σαιτ αυτό ειναι 2 μέλη που ανήκουν σε κάποια υπηρεσία κρατική και παρακολουθούν τα πάντα....δεν το ξέρω μόνο εγώ το ξέρουν κι αλλοι χρήστες του σαιτ...Αλλα δεν ειναι κακο αποδεικνύει οτι αυτά που λέμε χρήζουν σημασίας...

<../..>

04/10/2013, 14:59:24
Mπααα...

Θα σου πουν panpam ότι και στη "γιδοβοσκική" υπήρξε κακέκτυπη αντιγραφή από τους Εβραίους!

Δεν τους πιάνεις ποτέ και πουθενά τους μπαγάσηδες...

Edited by - Alexandros. on 04/10/2013 15:00:23

04/10/2013, 15:18:09
quote:

Mπααα...

Θα σου πουν panpam ότι και στη "γιδοβοσκική" υπήρξε κακέκτυπη αντιγραφή από τους Εβραίους!

Μπα, δε βλέπεις που κούρνιαξαν;

04/10/2013, 17:53:27
quote:

quote:

Mπααα...

Μπα, δε βλέπεις που κούρνιαξαν;

04/10/2013, 20:52:30
quote:
panpam
Εκτός από τα γνωστά παραδείγματα από τα Τρωϊκά (όπου ήρωες δείχνονται να έχουν κάνει και βοσκοί, αλλά και βασιλιάδες αποκαλούνται «ποιμένες ανθρώπων» (βοσκοί δηλαδή) έχουμε ακόμα, τον Ενδυμίωνα διάσημη φιγούρα ‘βοσκού’ της αρχαιότητας, έχουμε τους Ορφικούς «βοσκούς» (μου διαφεύγει το πως τους αποκαλούσαν) έχουμε τελικά την παραδοσιακή φιγούρα που είναι αναγνωρισμένο στη βιβλιογραφία ως «ευγενής βοσκός» (noble shepherd) και βέβαια και ο ίδιος ο Απόλλωνας δείχνεται να είναι αυτό που περιφρονητικά αποκάλεσαν κάποιοι εδώ «γιδοβοσκός»
Έχουμε δηλαδή Απόλλωνα, Πάνα, Αλέξενδρο-Πάρι, Ενδυμίωνα να έχουν κάνει «γιδοβοσκοί», Ερμή «κριοφόρο» άλλος «γιδοβοσκός». Εχουμε Αγαμέμνωνα, Οδυσσέα, Νέστορα να αποκαλούνται «βοσκοί», Δρύαντα τε, Ποιμένα λαών, (A 263)
Ατρέϊ, Ποιμένι λαών, (B 105)
Αγαμέμνονι, Ποιμένι λαών, (B 254) “Agamemnon, Shepherd of people”
Ιήσονι Ποιμένι λαών, (Η 469)
Μέντορι Ποιμένι λαών,(ω 456)
[Οδυσσέα], ποιμενι λαών, (σ 70)
Να μην πάμε σε Ρώμο και Ρωμύλο...
Έχουμε στον Κριτία να γράφει ο Πλάτωνας ότι πρώτοι «γιδοβοσκοί» ήταν οι θεοί (109β)
Άστο... λοιπόν δεν «τόχεις» που λένε, σκέψουν μήπως η κηπουρική και το κέντημα είναι μια κάποια διέξοδος...

Τί έγινε μικρέ; Τόσο γρήγορα στέρεψες από επιχειρήματα και το 'ριξες στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς; Προκειμένου να υποστηρίξης τους γιδοβοσκούς προπάτορές σου (σύμφωνα με τα ιερά σου κείμενα πάντοτε), μου αράδιασες ένα σωρό ονόματα ηρώων της μυθολογίας μας, αλλά ούτε ένα ιστορικό πρόσωπο. Εκτός αν θεωρείς ότι όλοι αυτοί οι πατριάρχες των Εβραίων και προπάτορες των χριστιανών ήταν μυθικά πρόσωπα, οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου. Αγράμματοι νομάδες γιδόβοσκοί και πλιατσικολόγοι ήταν οι άνθρωποι που έπλασαν στη φαντασία τους ένα σωβινιστή θεό προστάτη κατ' εντολή του οποίου έπρατταν τις ανομίες τους. Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα σε σημείο που πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ακατάλληλο ανάγνωσμα για ανηλίκους. Για να έλθουμε όμως στο προκείμενο. Για να κάνης τη σύγκριση με τους Έλληνες θα πρέπη να μου αναφέρης έστω και ένα απ' αυτούς ιατρό, ένα αστρονόμο, ένα μαθηματικό, ένα γλύπτη, ένα ζωγράφο, ένα φιλόσοφο, ένα αρχιτέκτονα, ένα μηχανικό κλπ. Ένα τέλος πάντων υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο που να έχει αφήσει πίσω του έργο.

ΣΗΜ.
Αν δεν έχεις τίποτε απ' όλα αυτά, μπορείς να συνεχίσης ανενόχλητος τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σου στο πρόσωπό μου, και να κομπάζης αυτάρεσκα για το κούρνιασμά μου.

*

Edited by - Sesostris on 04/10/2013 20:54:22

04/10/2013, 21:51:08
quote:
Sesostris
Τί έγινε μικρέ; Τόσο γρήγορα στέρεψες από επιχειρήματα και το 'ριξες στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς;

Είσαστε πολύ καλοί δάσκαλοι στον τομέα των απαξιωτικών χαρακτηρισμών ελλείψει επιχειρημάτων οπότε θα πρέπει να είστε χαρούμενοι από τις επιδόσεις των... μαθητών σας.

quote:

Προκειμένου να υποστηρίξης τους γιδοβοσκούς προπάτορές σου (σύμφωνα με τα ιερά σου κείμενα πάντοτε), μου αράδιασες ένα σωρό ονόματα ηρώων της μυθολογίας μας, αλλά ούτε ένα ιστορικό πρόσωπο.

Δηλαδή η Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας από πότε καταγράφεται κατ'εσέ?

quote:

Εκτός αν θεωρείς ότι όλοι αυτοί οι πατριάρχες των Εβραίων και προπάτορες των χριστιανών ήταν μυθικά πρόσωπα, οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου.

Ακόμα και να συμφωνήσω μαζί σου δεν βλέπω πως θα αλλάξει η πραγματικότητα που βιώνεις από τους Εβραίους τραπεζίτες, τον "Εβραίο" Θεό κτλ.

quote:

Αγράμματοι νομάδες γιδόβοσκοί και πλιατσικολόγοι ήταν οι άνθρωποι που έπλασαν στη φαντασία τους ένα σωβινιστή θεό προστάτη κατ' εντολή του οποίου έπρατταν τις ανομίες τους. Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα σε σημείο που πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ακατάλληλο ανάγνωσμα για ανηλίκους.

Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί βλέπω ότι απέχουν μακριά από εσένα!

quote:

Για να έλθουμε όμως στο προκείμενο. Για να κάνης τη σύγκριση με τους Έλληνες θα πρέπη να μου αναφέρης έστω και ένα απ' αυτούς ιατρό,

Τα Ασκληπιεία ήταν αφιερωμένα στο μυθικό πρόσωπο να υποθέσω.

quote:
ένα αστρονόμο,

καθώς και η ονοματοδοσία πλανητών και αστερισμών.

quote:

ένα μαθηματικό, ένα αρχιτέκτονα, ένα μηχανικό

Ποιος είπαμε ότι είναι ο προστάτης των επιστημών?

quote:

ένα γλύπτη, ένα ζωγράφο,

καθώς και των τεχνών?

quote:

ένα φιλόσοφο,

Εεεεπ, η προστάτιδα της φιλοσοφίας είναι ευκολάκι Sesostris

quote:
κλπ.

στους κλπ παίζουν και οι Ιστορικοί γιατί έχω τον αγαπημένο σας Ιώσηπο (όπου δεν είδα ποτέ και πουθενά να χαρακτηρίζεται από τους κύκλους σας ως γιδοβοσκός)?

quote:

Ένα τέλος πάντων υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο που να έχει αφήσει πίσω του έργο.

Επειδή μας αρέσουν τα δύσκολα προτιμούμε ανύπαρκτα ιστορικά πρόσωπα που να βάζουν ανεξίτηλα τη σφραγίδα τους στην πραγματικότητα που βιώνεις καθημερινά.

quote:

ΣΗΜ.
Αν δεν έχεις τίποτε απ' όλα αυτά, μπορείς να συνεχίσης ανενόχλητος τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σου στο πρόσωπό μου, και να κομπάζης αυτάρεσκα για το κούρνιασμά μου.

Δεν έχουμε τίποτα από αυτά που ζητάς άρα συνεχίζουμε κανονικά...

Σημ.
Κάνε ένα κόπο για να δεις από προηγούμενες απαντήσεις τα αντεπιχειρήματα που περιμένω από εσένα ώστε να συνεχίσουμε τις ωραίες μας συζητήσεις.

04/10/2013, 22:10:33
Sesostris, ευχαριστώ για το λινκ, είανι πράγματι πιο εύκολο, ιδιαίτερα για μένα που δεν σκαμπάζω και πολλά απ' αυτά τα διαολομηχανήματα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

04/10/2013, 22:18:29
Alexandros.

quote:
Ακόμα και να συμφωνήσω μαζί σου δεν βλέπω πως θα αλλάξει η πραγματικότητα που βιώνεις από τους Εβραίους τραπεζίτες, τον "Εβραίο" Θεό κτλ.

Πολύ λεζάντα στους εβραίους ρε φίλε, πολύ... μέχρι πανηγυρισμού για τα εργαλεία του καπιταλισμού...

Θα σε έφτιαχνα αν σε αποκαλούσα Αλεξανδρουήλ;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

04/10/2013, 22:26:34
quote:

quote:
panpam
Εκτός από τα γνωστά παραδείγματα από τα Τρωϊκά (όπου ήρωες δείχνονται να έχουν κάνει και βοσκοί, αλλά και βασιλιάδες αποκαλούνται «ποιμένες ανθρώπων» (βοσκοί δηλαδή) έχουμε ακόμα, τον Ενδυμίωνα διάσημη φιγούρα ‘βοσκού’ της αρχαιότητας, έχουμε τους Ορφικούς «βοσκούς» (μου διαφεύγει το πως τους αποκαλούσαν) έχουμε τελικά την παραδοσιακή φιγούρα που είναι αναγνωρισμένο στη βιβλιογραφία ως «ευγενής βοσκός» (noble shepherd) και βέβαια και ο ίδιος ο Απόλλωνας δείχνεται να είναι αυτό που περιφρονητικά αποκάλεσαν κάποιοι εδώ «γιδοβοσκός»
Έχουμε δηλαδή Απόλλωνα, Πάνα, Αλέξενδρο-Πάρι, Ενδυμίωνα να έχουν κάνει «γιδοβοσκοί», Ερμή «κριοφόρο» άλλος «γιδοβοσκός». Εχουμε Αγαμέμνωνα, Οδυσσέα, Νέστορα να αποκαλούνται «βοσκοί», Δρύαντα τε, Ποιμένα λαών, (A 263)
Ατρέϊ, Ποιμένι λαών, (B 105)
Αγαμέμνονι, Ποιμένι λαών, (B 254) “Agamemnon, Shepherd of people”
Ιήσονι Ποιμένι λαών, (Η 469)
Μέντορι Ποιμένι λαών,(ω 456)
[Οδυσσέα], ποιμενι λαών, (σ 70)
Να μην πάμε σε Ρώμο και Ρωμύλο...
Έχουμε στον Κριτία να γράφει ο Πλάτωνας ότι πρώτοι «γιδοβοσκοί» ήταν οι θεοί (109β)
Άστο... λοιπόν δεν «τόχεις» που λένε, σκέψουν μήπως η κηπουρική και το κέντημα είναι μια κάποια διέξοδος...

Τί έγινε μικρέ; Τόσο γρήγορα στέρεψες από επιχειρήματα και το 'ριξες στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς; Προκειμένου να υποστηρίξης τους γιδοβοσκούς προπάτορές σου (σύμφωνα με τα ιερά σου κείμενα πάντοτε), μου αράδιασες ένα σωρό ονόματα ηρώων της μυθολογίας μας, αλλά ούτε ένα ιστορικό πρόσωπο. Εκτός αν θεωρείς ότι όλοι αυτοί οι πατριάρχες των Εβραίων και προπάτορες των χριστιανών ήταν μυθικά πρόσωπα, οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου. Αγράμματοι νομάδες γιδόβοσκοί και πλιατσικολόγοι ήταν οι άνθρωποι που έπλασαν στη φαντασία τους ένα σωβινιστή θεό προστάτη κατ' εντολή του οποίου έπρατταν τις ανομίες τους. Η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα σε σημείο που πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ακατάλληλο ανάγνωσμα για ανηλίκους. Για να έλθουμε όμως στο προκείμενο. Για να κάνης τη σύγκριση με τους Έλληνες θα πρέπη να μου αναφέρης έστω και ένα απ' αυτούς ιατρό, ένα αστρονόμο, ένα μαθηματικό, ένα γλύπτη, ένα ζωγράφο, ένα φιλόσοφο, ένα αρχιτέκτονα, ένα μηχανικό κλπ. Ένα τέλος πάντων υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο που να έχει αφήσει πίσω του έργο.

ΣΗΜ.

*

Edited by - Sesostris on 04/10/2013 20:54:22

Οι ποιητές, οι αρχαίοι ήρωες - εκπολιτιστές δεν ήταν γιδοβοσκοί; Και δεν μου εξήγησες γιατί είναι κακό να είσαι βοσκός. Δεν το είπα υποτιμητικά, αλλά επειδή το ανέφερε ο γνωστός ισοπεδωτής Νικόμαχος θεώρησα αναγκαίο να το αναφέρω. Άλλο γλύπτης, άλλο βασιλιάς άλλο βοσκός. Δεν ήταν όλοι οι Έλληνες βοσκοί.

Σχετικά με αυτό που είπες για την γυναίκα του Κάϊν, δεν ξέρω πως το συσχέτισες με εκείνο που είπα για τους προπάτορες κάθε έθνους. Αλλά επειδή το ανέφερες, έχεις παρατηρήσει πως στην Βίβλο δεν αναφέρονται οι γεννήσεις των θηλυκών αλλά μόνο αρσενικών, μια και πρόκειται για πατριαρχικές κοινωνίες; Νομίζω μόνο σε ένα απόκρυφο βιβλίο με τίτλο Ιωβιλαία αναφέρονται γεννήσεις θηλυκών τέκνων.

Πάντως όπως και να έχει, κοντινοί ή μακρινοί συγγενείς και οι Εβραίοι από κάποιον γεννήθηκαν. Δεν εμφανίστηκαν το 1000 π.Χ! Μπορείς να πεις πως τότε άρχισαν να γίνονται γνωστοί με αυτήν την ονομασία, όχι πως δεν υπήρχαν.

04/10/2013, 22:29:55
Και αυτό που είπες για την μυθολογία δεν ήταν λογικό. Ακόμη και αν δεν πιστεύεις πως αυτά τα πρόσωπα υπήρξαν, αυτοί οι χαρακτήρες αντιπροσωπεύουν ανθρώπους της εποχής που γράφτηκαν τα έπη.

04/10/2013, 22:42:50
Αλέξανδρε, γιατί κάνεις τόσο κόπο να γράφεις στον σέσοστρις διάφορα, προκειμένου να μην απαντήσεις στην ερώτησή του για εβραίους φιλόσοφους, αστρονόμους κλπ. κλπ.

Μπορείς να τον στείλεις στις 30 Ιουνίου, όπως και σε πολλές ημερομηνίες, σε κάποιο χριστιανικό ναό να ακούσει πώς κατατροπώθηκε η Ελληνική φιλοσοφία.

Εκεί δεν τραγουδούν οι ρασοφόροι ότι "αλιέων ο κάλαμος φιλοσόφων το φρύαγμα και ρητόρων ρεύματα διατάραξε";

Να μάθει με ποιόν τρόπο το εβραίικο ψαροκάλαμο απομωραίνει τη Ελληνική σοφία...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ