ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βιβλικές Αμφισβητήσεις (Νο 1) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Βιβλικές Αμφισβητήσεις (Νο 1) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ37 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/10/2013, 10:37:52
Εκείνο που με προβληματίζει με την (παρα)λογική, τελικά, ορισμένων "αρχαιοελληνιζόντων" είναι από τη μια η φτωχή επιχειρηματολογία για τις θέσεις τους, που εσύ σημειώνεις και εκείνοι προσπαθούν να αναπηρώσουν με ειρωνείες και συναισθηκματικά φορτισμένες φράσεις και εικόνες, και ταυτόχρονα η επίδειξη μιας απελπιστικής άγνοιας για τα ίδια τα πράγματα που λένε (νομίζουν;) ότι πιστεύουν.
quote:
...Για το θέμα μας τώρα, θα πω ότι δεν με καλύπτει η απάντησή σου διότι μιλάς με γενικεύσεις για την παλαιότητα των λαών και της γραφής τους όχι με συγκεκριμένα ντοκουμέντα που αφορούν έναν συγκεκριμένο μύθο.

Είναι σαφές νομίζω ότι δεν έχει σχέση το πότε εμφανίστηκε ή ξεκίνησε να γράφει ένας λαός με το αν ο "χ" μύθος έχει αντιγραφεί από τον "ψ".

Επίσης εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι ο Πλάτων είναι "Μωυσίζων" απαραίτητα επειδή το βιβλικό απόσπασμα είναι παλαιότερο. Μπορεί να είναι δύο ανεξάρτητες διηγήσεις που έτυχε να μοιάζουν καθώς έχουν κάποια στοιχεία που εύκολα προκύπτουν ανεξάρτητα στα μυαλά των αρχαίων ανθρώπων. Π.χ. τους νόμους εύκολα θα τους απέδιδαν σε θεούς ή θεό, τα υψώματα εύκολα μπορεί να συνδεθούν με θεό/θεούς κλπ.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Για παράδειγμα οι "γιδοβοσκοί" – οι έννοια του «βοσκού» (ποιμένα) είχε μια τεράστεια μεταφυσική και κοινωνική βαρύτητα στον αρχαιοΕλληνικό χώρο (οι ήρωες της Τροίας αποκαλούνται συχνά «ποιμένες ανδρών» και μερικοί από αυτούς είχαν κάνει και κυριολεκτικά τη δουλειά του βοσκού (Πάρις-Αλέξανδρος, Οδυσσέας νομίζω) και ο τίτλος του «βοσκού» συνέχιζε σε μυστηριακό θρησκευτικό πλαίσιο με τους Ορφικούς (που οι ιερείς τους είχαν τέτοιο τίτλο). Κι όμως οι... όψιμοι θιασώτες των αρχαιοΕλληνικών λατρειών χρησιμοποιούν κοροϊδευτικά το πράγμα προς τους χριστιανούς (αγνοώντας ότι έτσι κοροϊδεύουν και πράγματα που θα έπρεπε να ξέρουν – αλλά δεν ξέρουν – ότι ανήκουν και σ’αυτό που (νομίζουν ότι) υποστηρίζουν.

Δείχνουν ακόμα μια τάση να «αγκαλιάζουν» (απελπισμένα;) οποιαδήποτε νεομυθολογία τους δίνει μια ελπίδα να έχουν κάποιο δίκιο – κι ας είναι ολότελα φανταστική επινόηση των τελευταίων 100 χρόνων – όπως οι αρλούμπες για το Μίθρα ή το «επιχείρημα» «Ο Ώρος γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου» (άκυρο ακόμα κι αν αλήθευε – που δεν αληθεύει! Εδώ μιλάμε για τις γραφές. Οι γραφές δεν μιλάνε για 25 Δεκ – αδιαφορούν για το θέμα και η Εκκλησία από τους πρώτους αιώνες ακόμα όριζε συμβατικά τη μέρα κι αυτό ήταν γνωστό και συζητιώταν, δεν ήταν τίποτα κρυφό).

04/10/2013, 11:25:29
quote:
γιαπετ
Το έβλεπα κι εγώ αυτό και περίμενα να δω πού θα το πάνε, αλλά το έκοψαν ξαφνικά, αν δεν κάνω λάθος.
Και δεν ξέρω πώς το βρίσκουν στον υπολογιστή...

Εγώ φίλε γιαπετ κατεβάζω τις ταινίες και τις σειρές από το http://tainiesre.blogspot.gr/ . Το βρίσκω πιο απλό από το http://online-filmer.blogspot.gr/ , και η συγκεκριμένη σειρά βρίσκεται εδώ http://tainiesre.blogspot.gr/search?q=V&x=0&y=0#.Uk53VlNjHs0 .
Βάλε να την δης και να χορτάση το μάτι σου σαύρες.

*

04/10/2013, 11:57:25
quote:
Χρίστος Έλ
Οι περισσότεροι ήρωες και οι περισσότεροι ποιητές της αρχαίας Ελλάδας ήταν γιδοβοσκοί όπως οι Εβραίοι.

Αυτό αποφεύγω να το απαντήσω. Γιατί αν απαντήσω όπως μου βγαίνει θα μου ρίξουν κίτρινη κάρτα.
quote:
Χρίστος Έλ
Ούτε σημαίνει πως οι πρώτες είναι και οι πιο σωστές. Όταν ο Μωϋσής συνέταξε την κοσμογονία στην Γένεση, πιθανόν το Άγιο Πνεύμα να τον ώθησε να χρησιμοποιήσει στοιχεία από αιγυπτιακές ή άλλες κοσμοαντιλήψεις, με στόχο να παρουσιάσει τους Θεούς της Φύσης ως κτίσματα του Ενός Θεού.

Αφού φίλε Χρίστο ο ιστορικός Μωυσής ήταν Αιγύπτιος πρίγκηπας οπαδός του ηλιακού θεού Άτον, δεν είχε ανάγκη κανενός αγίου πνεύματος να τον καθοδηγήση. Απλούστατα αντέγραψε τα ερμητικά κείμενα και τις κοσμοαντιλήψεις των αιγυπτίων πιστών του Άτον τις οποίες γνώριζε από πρώτο χέρι.
quote:
Χρίστος Έλ
Οι πανάρχαιοι πρόγονοι όλων των λαών είναι απόγονοι του Αδάμ που εξαπλώθηκαν στην Γη από την Μεσοποταμία.

Απ' ότι βλέπω φίλε Χρίστο ότι δεν σε συμφέρει το προσπερνάς και κάνεις πως δεν το είδες. Η ίδια η Βίβλος στην οποία πιστεύεις γράφει ότι ο Κάιν όταν εκδιώχθηκε από την Εδέμ πήγε στην Ναΐδ και εκεί γνώρισε τη γυναίκα του, παντρεύτηκε και απέκτησε γιό τον Ενώχ. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι εκτός από τον Αδάμ και την Εύα, υπήρχαν και
άλλοι άνθρωποι στη Γη, και δεν ήταν οι μοναδικοί.

*

04/10/2013, 12:04:44
quote:

quote:
Χρίστος Έλ
Οι περισσότεροι ήρωες και οι περισσότεροι ποιητές της αρχαίας Ελλάδας ήταν γιδοβοσκοί όπως οι Εβραίοι.

Αυτό αποφεύγω να το απαντήσω. Γιατί αν απαντήσω όπως μου βγαίνει θα μου ρίξουν κίτρινη κάρτα....
Κι όμως είναι γεγονός (μπορείς να το δεις στην Ιλιάδα πχ) και μόνο που θέλεις να το αρνηθείς δείχνει ανειλικρίνεια προς τον εαυτό σου και προς τα γεγονότα.

04/10/2013, 12:08:48
quote:

quote:
γιαπετ
Το έβλεπα κι εγώ αυτό και περίμενα να δω πού θα το πάνε, αλλά το έκοψαν ξαφνικά, αν δεν κάνω λάθος.
Και δεν ξέρω πώς το βρίσκουν στον υπολογιστή...

Εγώ φίλε γιαπετ κατεβάζω τις ταινίες και τις σειρές από το http://tainiesre.blogspot.gr/ . Το βρίσκω πιο απλό από το http://online-filmer.blogspot.gr/ , και η συγκεκριμένη σειρά βρίσκεται εδώ http://tainiesre.blogspot.gr/search?q=V&x=0&y=0#.Uk53VlNjHs0 .
Βάλε να την δης και να χορτάση το μάτι σου σαύρες.

*

Αυτό είναι το θέμα μας:
Για παράδειγμα οι "γιδοβοσκοί" – οι έννοια του «βοσκού» (ποιμένα) είχε μια τεράστεια μεταφυσική και κοινωνική βαρύτητα στον αρχαιοΕλληνικό χώρο (οι ήρωες της Τροίας αποκαλούνται συχνά «ποιμένες ανδρών» και μερικοί από αυτούς είχαν κάνει και κυριολεκτικά τη δουλειά του βοσκού (Πάρις-Αλέξανδρος, Οδυσσέας νομίζω) και ο τίτλος του «βοσκού» συνέχιζε σε μυστηριακό θρησκευτικό πλαίσιο με τους Ορφικούς (που οι ιερείς τους είχαν τέτοιο τίτλο). Κι όμως οι... όψιμοι θιασώτες των αρχαιοΕλληνικών λατρειών χρησιμοποιούν κοροϊδευτικά το πράγμα προς τους χριστιανούς (αγνοώντας ότι έτσι κοροϊδεύουν και πράγματα που θα έπρεπε να ξέρουν – αλλά δεν ξέρουν – ότι ανήκουν και σ’αυτό που (νομίζουν ότι) υποστηρίζουν.

Δείχνουν ακόμα μια τάση να «αγκαλιάζουν» (απελπισμένα;) οποιαδήποτε νεομυθολογία τους δίνει μια ελπίδα να έχουν κάποιο δίκιο – κι ας είναι ολότελα φανταστική επινόηση των τελευταίων 100 χρόνων – όπως οι αρλούμπες για το Μίθρα ή το «επιχείρημα» «Ο Ώρος γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου» (άκυρο ακόμα κι αν αλήθευε – που δεν αληθεύει! Εδώ μιλάμε για τις γραφές. Οι γραφές δεν μιλάνε για 25 Δεκ – αδιαφορούν για το θέμα και η Εκκλησία από τους πρώτους αιώνες ακόμα όριζε συμβατικά τη μέρα κι αυτό ήταν γνωστό και συζητιώταν, δεν ήταν τίποτα κρυφό).

Η 'παρεμβολές' ασχέτων είναι μάλλον επίδειξη γενικότερης ασχετοσύνης.

04/10/2013, 12:10:25

Edited by - Alexandros. on 04/10/2013 12:18:27

04/10/2013, 12:19:11
quote:
panpam

Για εμάς η 25η Δεκεμβρίου (και γίνεται ακόμα πιο φανερό στο Πάσχα ως κινητή εορτή) είναι ΕΠΕΤΕΙΟΣ και όχι ημερομηνία γέννησης (ανούσια για έναν Άχρονο Θεό)!

Είναι η επέτειος της Απόλυτης Ήττας του Εωσφορικού Ανίκητου Ήλιου σε οποιαδήποτε μορφή και αν σας συναρπάζει (Μίθρας, Ωρος, Απόλλων κτλ).

Επιβλήθηκε έκτοτε, με συνοπτικές διαδικασίες η... Χούντα Του και όλα καλά!

Όποιος ή όποιοι έχουν τα cojones να την "κοντράρουν", ιδού πεδίον δόξης λαμπρό!

εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.

04/10/2013, 12:26:53
quote:
panpam
quote:

quote:
Χρίστος Έλ

Αυτό αποφεύγω να το απαντήσω. Γιατί αν απαντήσω όπως μου βγαίνει θα μου ρίξουν κίτρινη κάρτα....
Κι όμως είναι γεγονός (μπορείς να το δεις στην Ιλιάδα πχ) και μόνο που θέλεις να το αρνηθείς δείχνει ανειλικρίνεια προς τον εαυτό σου και προς τα γεγονότα.

Επίσης ο Κένταυρος Χείρων τι έμαθε στον Ασκληπιό κατά Ησίοδο μεριά φίλε Sesostris?

Edited by - Alexandros. on 04/10/2013 12:51:37

04/10/2013, 12:50:26

quote:
Sesostris

Απ' ότι βλέπω φίλε Χρίστο ότι δεν σε συμφέρει το προσπερνάς και κάνεις πως δεν το είδες. Η ίδια η Βίβλος στην οποία πιστεύεις γράφει ότι ο Κάιν όταν εκδιώχθηκε από την Εδέμ πήγε στην Ναΐδ και εκεί γνώρισε τη γυναίκα του, παντρεύτηκε και απέκτησε γιό τον Ενώχ. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι εκτός από τον Αδάμ και την Εύα, υπήρχαν και
άλλοι άνθρωποι στη Γη, και δεν ήταν οι μοναδικοί.

Επειδή Sesostris εσύ αποδίδεις όπως σε βολεύει τα κείμενα των Γραφών δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να σου βάλει μυαλό.

Η λέξη Ναίδ στα Εβραικά σημαίνει "Περιπλάνηση" και βρίσκονταν ΑΠΕΝΑΝΤΙ (αν το πιάνεις) της (όποιας) Εδέμ.

Και από ΕΚΕΙ και ΤΟΤΕ ξεκινάει η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ της Ανθρωπότητας ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Μην μου πεις ότι σου είναι τόσο δύσκολο!

Για να αισθάνεσαι πάντως καλά ΔΕΝ δημιουργήθηκαν ΔΥΟ μόλις άνθρωποι για να αιμομικτούν!
Εχουμε και Ελληνικά κείμενα (Πλάτωνας, Ερμής Τρισμέγιστος) που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τα Εβραικά ΟΤΑΝ με το καλό αποφασίσεις να ασχοληθείς ΧΩΡΙΣ παρωπίδες.

04/10/2013, 13:00:37
quote:

quote:

Κάποιος είχε ζητήσει παράδειγμα μισαλόδοξξου παραληρήματος - ιδού! τι κουταμάρες είναι αυτά;

Ιδιες και απαράλλακτες με του Λουκά, του Ματθαίου, του Ιωάννη και των υπόλοιπων γιδοβοσκών της Ιουδαίας!

Εκτός από τα γνωστά παραδείγματα από τα Τρωϊκά (όπου ήρωες δείχνονται να έχουν κάνει και βοσκοί, αλλά και βασιλιάδες αποκαλούνται «ποιμένες ανθρώπων» (βοσκοί δηλαδή) έχουμε ακόμα, τον Ενδυμίωνα διάσημη φιγούρα ‘βοσκού’ της αρχαιότητας, έχουμε τους Ορφικούς «βοσκούς» (μου διαφεύγει το πως τους αποκαλούσαν) έχουμε τελικά την παραδοσιακή φιγούρα που είναι αναγνωρισμένο στη βιβλιογραφία ως «ευγενής βοσκός» (noble shepherd) και βέβαια και ο ίδιος ο Απόλλωνας δείχνεται να είναι αυτό που περιφρονητικά αποκάλεσαν κάποιοι εδώ «γιδοβοσκός»
Έχουμε δηλαδή Απόλλωνα, Πάνα, Αλέξενδρο-Πάρι, Ενδυμίωνα να έχουν κάνει «γιδοβοσκοί», Ερμή «κριοφόρο» άλλος «γιδοβοσκός». Εχουμε Αγαμέμνωνα, Οδυσσέα, Νέστορα να αποκαλούνται «βοσκοί», Δρύαντα τε, Ποιμένα λαών, (A 263)
Ατρέϊ, Ποιμένι λαών, (B 105)
Αγαμέμνονι, Ποιμένι λαών, (B 254) “Agamemnon, Shepherd of people”
Ιήσονι Ποιμένι λαών, (Η 469)
Μέντορι Ποιμένι λαών,(ω 456)
[Οδυσσέα], ποιμενι λαών, (σ 70)
Να μην πάμε σε Ρώμο και Ρωμύλο...
Έχουμε στον Κριτία να γράφει ο Πλάτωνας ότι πρώτοι «γιδοβοσκοί» ήταν οι θεοί (109β)
Άστο... λοιπόν δεν «τόχεις» που λένε, σκέψουν μήπως η κηπουρική και το κέντημα είναι μια κάποια διέξοδος...

CentariusΜέλος
24/08/2005, 14:09:36
α) δεν αναφέρονται ονόματα επιστημόνων που ασχολήθηκαν με το αγρογλυφικό γιατί κανείς δε το πήρε στα σοβαρα ή μελετώνται χωρίς κάποιο επίσημο αποτέλεσμα....

β)Σε ευχαριστώ...

γ) κανείς δεν είπε το αντίθετο, λογικό είναι να υπάρχει κάποια εξέλιξη μετά απο 50 χρόνια αφότου διατυπώθηκε η συγκεκριμένη θεωρία....έτσι δεν είναι;(άμα η καραμέλα δεν είναι O-Mammy δεν λέει...)
και πόσο μάλλον κάποιος εξωγήινος ανεπτυγμένος πολιτισμός....θα είναι απλή φυσική για αυτούς....(αποψή μου)

δ) τέλος θέματος για εσένα μάλλον γιατί το θέμα είναι ανοικτό για καινούργιες συζητήσεις και απόψεις που ελπίζω να διατυπωθούν....

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΟΣ
ΙΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΕΞ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΙΝΗΣΑΣΕΣ
ΔΥΟ ΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΓΑΛΑΞΙΑΣ
ΑΠΟΙΚHΣΑΣΕΣ
ΖΗΝ ΔΙΑΔΩΣΑΣΕΣ
ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣΕΣ
ΔΙΑ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ
ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΣΙΝ

BizarreΜέλος
12/09/2005, 09:46:33
quote:

Όσο για την περίπτωση των εξωγήινων πιο λογικό μου φαίνεται.....
Τώρα για τις φωτογραφίες από αρχαία «ελικοδρόμια» που η βάση τους είχε περίτεχνα σχέδια δεν το έχω ακούσει καν....αλήθεια σε ποιά εκπομπή τα είδες????Μήπως αναφέρεσαι στα τεράστια σχέδια στην Νότιο Αμερική???? ή στα ιερογλυφικά των Αιγυπτίων που απεικονίζουν σύγχρονα μεταφορικά μέσα όπως ελικόπτερα, αεροπλάνα, διαστημόπλοια....????

Ανοίχθηκε νέο topic με τις φωτογραφίες που έλεγα!

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7110

TruthΝέο Μέλος
12/09/2005, 18:01:04
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , δεν γινεται με το google earth διοτι , το google earth εν παιρνει ζωντανες εικονες απο τον δορυφόρο! ειναι ενωμενες φωτο που εχει τραβηξει ο δορυφορος στο παρελθον! Αμα ηταν ζωντανες εικονες πηγαιντε στη Νεα Υορκη και αμα δειτε τπτ να κουνιετε σφυριξτε μου κλεφτικα!

Επισης προτου το σκεφτω βρηκα την περιοχη αλλα εχει 100αδες αγρους , ετσι θα χρειαζομαστε γεωγραφικο μηκος-πλατος για την ακριβη θεση , αλλα ειναι ανωφελο αφου εν ειναι ζωντανο!

[/

Dim Spiro Spero

Truth... The truth is out there ...
Seek it...and it`ll find you
---------
Απαισιοδοξος ειναι ενας αισιοδοξος με εμπειρια...

Mantis ReligiosaΝέο Μέλος
12/09/2005, 20:51:49
Ρε παιδια μην αγχωνεστε. Αν υπηρχαν εξωγηινοι δεν θα ζωγραφιζαν στα χωραφια για να γινουν διασημοι...
Θα πηγαιναν στον χαρδαβελλα να τους παρει συνεντευξη!!!
MercuryΜέλος
12/09/2005, 23:27:58

Καλά αυτοί οι εξωγήινοι δεν παίζονται με τίποτα...

ALOSΜέλος
13/09/2005, 00:16:13
και με πλατυποδία
Cosmos2001Μέλος
27/09/2005, 21:57:37
http://www.cicap.org/crops/en/
http://www.cicap.org/crops/en/jse_19_2_159-170_2005.pdf

Μερικά πολύ ενδιαφέροντα άρθρα.