- Εξέλιξη εναντίον Δημιουργίας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Νομίζω ότι έγινε κατανοητό αυτό που θες να πεις, το οποίο συνοψίζεται νομίζω στο εξής :
quote:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ αν δεν ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ την εξέλιξη εξ' ολοκλήρου
και ναι, να το δεχτώ ότι δεν μπορούμε, στη σύντομη ιστορία μας, να έχουμε ΑΜΕΣΕΣ παρατηρήσεις πάνω στο φαινόμενο. Τα συμπεράσματά μας βασίζονται σε ΕΜΜΕΣΕΣ παρατηρήσεις σαφώς.
Θα πω μόνο δυο πράγματα ακόμα :
1) Η εξαξωγή συμπερασμάτων από έμμεσες παρατηρήσεις είναι πολύ συχνή στην επιστήμη και δε μειώνει την αξιοπιστία αυτής.
2) Καταλαβαίνω πολύ καλά το ερώτημα που θέτεις :
quote:
τί θα γίνει άν ανακαλυφθεί απολίθωμα ανθρώπου (όχι ανθρωποειδούς) που έχει ηλικία 7-8 εκατομμυρίων ετών;;
και ναι, θα μπορούσα να πω ότι μία τέτοια ανακάλυψη θα μας οδηγούσε σε ολική αναθεώρηση των απόψεων περί της καταγωγής του ΑΝΘΡΩΠΟΥ--αρχικά τουλάχιστον μόνο αυτού και όχι όλων των ειδών. Απλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο--πρόσεξε, ΔΕΝ λέω ότι αποκλείεται και ΠΟΤΕ δεν θα το πω--δεδομένου ότι υπάρχουν και τόσα άλλα απολιθώματα, οστά κλπ που δείχνουν το αντίθετο.
Πάντα λοιπόν "κρατάμε πισινή" και δεν δογματίζουμε, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ αυτό...Αλλά όταν όλα δείχνουν προς μια άλλη κατεύθυνση δεν καταλαβαίνω γιατί να επιμένουμε να κοιτάμε αλλού.

Παραφέρεσαι.
Νομίζω οτι η συζήτηση σε αυτό το θέμα του skeptic εχει κυλήσει ώς τώρα πολύ ωραία και δεν έχεις κανένα λόγο να συμπεριφέρεσαι έτσι. Εγώ προσωπικά περιμένω να ζητήσεις συγνώμη απο όλους τους συνομιλητές σου.
Αν έχεις προσωπικά με τον Cosmo2001 να του στείλεις mail. Δεν νομίζω οτι οι υπόλοιποι χρωστάμε τίποτα επειδή εσύ εκνευρίζεσαι. Και δεν είναι ανώνυμος. Βαγγέλη Κρητικό τον λένε. Φαίνεται στο email του και το profil του έχει ολοκληρο link στη σελίδα του.
Αγγελος.
Edited by - Angelos on 02/12/2005 16:21:47
quote:και δεν στρέφομαι ενάντια σε κανέναν άλλο εδω μέσα, όλοι οι υπόλοιποι μου φέρθηκαν άψογα και ελπίζω να τους φέρθηκα και εγώ έτσι.
Διαβάζοντας όλα τα μηνύματα που έστειλες τις τελευταίες εβδομάδες, εμμένω ακόμα πιό πολύ στην άποψή μου: Δεν ξέρεις τι λέει η θεωρία της εξέλιξης, και όσα νομίζεις ότι ξέρεις τα έχεις μάθει από πολέμιούς της.
Μα τί τον ενόχλησε δηλαδή αφού του είπα ότι εξέλιξη ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, έχει φανεί και πειραματικά, με την ΚΑΤΑΓΩΓΗ των ειδών χολαίνω και με τις πιθανότητες να συμβεί αυτό....
Να ζητήσει και αυτός συγνώμη παρακαλώ γιατί δηλώσεις του στύλ "εσύ δεν ξέρεις" δεν έχουν θέση σε forum αλλά σε αυταρχικό σχολείο. Πού στο καλό ξέρει αυτός τι ξέρω εγώ;;
quote:ξέρω ότι εκνευρίζομαι εύκολα Άγγελε, αλλά δηλώσεις τέτοιες
Δεν νομίζω οτι οι υπόλοιποι χρωστάμε τίποτα επειδή εσύ εκνευρίζεσαι.
quote:πως τις κρίνεις δηλαδή. Αυτός πως κρίνει δηλαδή τί είναι σωστό;;
Συγνώμμη που γίνομαι κακός αλλά δε φταίω εγώ που χρησιμοποιείς συγκεκριμένα (λάθος) παραδείγματα.
Και βιολόγος να είναι δεν αποκλείει το γεγονός να κάνει λάθος αλλά το περιορίζει.
Ας κάνω λάθος στο κάτω κάτω τί έγινε;; Γιατί να επιμένει να μου αποδείξει ότι κάνω λάθος;; Τί εγωισμός είναι αυτός. Οι απόψεις μου δεν σφάλουν επιστημονικά αλλά δεν μπορώ να πώ ότι είναι και απόλυτα αποδεκτές σαν ενδεχόμενα. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ και ίσως να έχω δίκιο έστω και με μικρή πιθανότητα, επιστήμη είναι, τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Απο το υπόλοιπο forum ζητώ συγνώμη. Από τον cosmos θα δούμε...
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
Απο εμένα δεκτή η συγνώμη σου, και χαίρομαι που καταλαβαίνεις το λάθος σου.
Πάντως το να σε ρωτάει "απο που διάβασες αυτά που λές για την εξελικτική βιολογία διοτι μου φαίνεται οτι δεν είναι και πολύ σωστά" δεν μου φαίνεται να είναι και τόσο προσβλητικό.
Επι της ουσίας θα ήθελα να σταθώ σε αυτό που σου είπε ο durden.
"Η εξαξωγή συμπερασμάτων από έμμεσες παρατηρήσεις είναι πολύ συχνή στην επιστήμη και δε μειώνει την αξιοπιστία αυτής."
Και να το προσυπογράψω.
Πραγματικά θα ήθελα και εγώ ειλικρινά να μάθω απο ποιά βιβλία ή άρθρα στο διαδύκτιο που διάβασες έχεις σχηματίσει την πεποίθηση οτι η εξελικτική βιολογία είναι εξολοκλήρου λαθεμένη, και τι προτείνουν οι συγγραφείς σαν εναλλακτική άποψη για την προέλευση της ζωής.
Αγγελος.
Ηρέμησε...
quote:
Χώρια που στις ερωτήσεις μου οι απαντήσεις σου είναι υποθετικές (ίσως, μάλλον, έτσι πρέπει να έγινε κτλ.)
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τι διάολο έγινε ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ αν δεν ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ την εξέλιξη εξ' ολοκλήρου και όχι μεμονωμένα κατ' είδος Το οποίο είναι ανέφικτο και πρακτικά ανεφάρμοστο.
Απαντάω υποθετικά γιατί δεν ήμουν μπροστά όταν συνέβαινε το κάθε τι.
quote:
Θα σου θέσω το εξής ερώτημα τί θα γίνει άν ανακαλυφθεί απολίθωμα ανθρώπου (όχι ανθρωποειδούς) που έχει ηλικία 7-8 εκατομμυρίων ετών;;
Απάντησε μου ειλικρινά και ΜΕΤΑ θα απαντήσω. Η ερώτηση είναι υποθετική αλλα θα βγούν πολλά συμπεράσματα αφού την απαντήσεις.
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με κανένα σου pοst αν δεν μου απαντήσεις αυτήν την ερώτηση.
Σου απαντάω απλά και μόνο γιατί με ενδιαφέρει η ερώτηση, και όχι γιατί με ενδιαφέρει αν θα ασχοληθείς μαζί μου:
Νομίζω, ότι σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε πρώτα από όλα τις χρονολογίες στις οποίες θεωρούμε ότι εμφανίστηκε το κάθε είδος. Από μόνη της η ανακάλυψη δε καθιστά άκυρη την θεωρία της εξέλιξη, αν και θα την έθετε σε σοβαρή αμφισβήτηση.
Φιλικά
ΒΚ
ΥΓ: Δε σου λέω το τί επάγγελμα κάνω για λόγους αρχής. Σημασία δεν έχει το τι είναι ο καθένας αλλά το τι λέει.-
quote:
Αν και δεν είμαι 100% σίγουρη νομίζω ότι τον βρήκα.Μάνος Δανέζης.
http://www.cc.uoa.gr/fasma/E_Danezis/Ας το επιβεβαιώσει κάποιος που είδε την εκπομπή. Από την φωτό νομίζω ότι αυτός ήταν.
Αγαπητή Ostria αρνητικόν!

Ο τ. καθηγητής και Πρόεδρος Μανιάτικων Συλλόγων Πέτρος Θεοδωρακάκος και (δεξιά) ο αστροφυσικός και ποιητής, καθηγητής Πανεπιστημίου Χρ. Γούδης
O Γουδής ήταν ο καλεσμένος στην εκπομπή του Χαρδαβέλα για την εξέλιξη και αυτός που ψιλοτσακώθηκε με τον κλασικό εξελιστή βιολόγο! (Για την ακρίβεια ο βιολόγος ποιάστηκε άγρια μόλις άκουσε αυτά που του έλεγε ο Γουδής για τη διαστημική σπορά:"με αυτά που ακούω σήμερα στο τέλος θα σχίσω τα πτυχία μου
") Τώρα που είδα την φώτο του μπορώ να το επιβεβαιώσω 100%.
Ευρέθη ο ...ένοχος! ![]()
Επίσης συνιστώ ψυχραιμία. Πολιτισμένο διάλογο επιπέδου κάναμε μέχρι στιγμής, θα είναι κρίμα να το χαλάσουμε με ανούσια προσωπικά flames...
Άγγελε, ευχαριστώ για το άρθρο, θα το μελετήσω διεξοδικά καθώς με γοητεύει ιδιαίτερα η παράπλευρη εξελικτική θεωρία της διαστημικής πανσπερμίας.
"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke
Edited by - skeptic on 02/12/2005 19:53:21
Δεν μου αρέσει όμως το ότι δεν ξέρω με ποιόν έχω να κάνω, το θεωρώ υποχρέωσή μου να δείξω ποιός είμαι στον συνομιλητή μου (με την καλή έννοια, άλλωστε δεν είμαι και τίποτα σπουδαίο). Αφού είναι επιλογή σου έστω.
quote:Την ερώτηση δεν την έκανα για να δείξω ότι θα ανατραπεί η θεωρία της εξέλιξης, αλλα για να δείξω απλά ότι ακόμα και ένα (στην πράξη θα χρειαστούν περισσότερα αλλά ας σταθούμε στο 1) εύρημα αντίθετο με την εξέλιξη μπορεί να γίνει η "ταφόπλακά" της. Το κατά πόσο μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο εύρημα (έστω και να υπήρχε δηλαδή) είναι υπό συζήτηση.
Από μόνη της η ανακάλυψη δε καθιστά άκυρη την θεωρία της εξέλιξη, αν και θα την έθετε σε σοβαρή αμφισβήτηση.
Άγγελε έχω απαντήσει σε αυτά που με ρωτάς σε προηγούμενα post μου, άλλωστε δέχομαι ότι συμβαίνει εξέλιξη απλώς πιστεύω ότι παραγνωρίζουμε την σημασία της.
quote:Αυτό δεν είπα ότι δεν ισχύει αλλά τίποτα δεν είναι ισχυρότερο και αδιαμφισβήτητο πέρα από την άμεση παρατήρηση η οποία είναι αναντικατάστατη. (Στην αστρονομία βέβαια που ασχολείσαι είναι πιο εύκολη και πιο πρακτική η έμμεση παρατήρηση
"Η εξαξωγή συμπερασμάτων από έμμεσες παρατηρήσεις είναι πολύ συχνή στην επιστήμη και δε μειώνει την αξιοπιστία αυτής."
Φιλικά (πλέον)
Περονοτέτοιος
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
quote:
Την ερώτηση δεν την έκανα για να δείξω ότι θα ανατραπεί η θεωρία της εξέλιξης, αλλα για να δείξω απλά ότι ακόμα και ένα (στην πράξη θα χρειαστούν περισσότερα αλλά ας σταθούμε στο 1) εύρημα αντίθετο με την εξέλιξη μπορεί να γίνει η "ταφόπλακά" της. Το κατά πόσο μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο εύρημα (έστω και να υπήρχε δηλαδή) είναι υπό συζήτηση.
Ταφόπλακα στην θεωρία της εξέλιξης θα μπεί μονάχα εφόσον εμφανιστεί μιά άλλη θεωρία να μήν έχει ουδεμία σχέση με αυτήν, και θα μπορούσε να δώσει μιά απειροελάχιστα ικανοποιητική εξήγηση δια την προέλευση του ανθρώπινου και των λοιπών ζωικών ειδών. Αλλά έως τώρα δέν έχει καταφέρει κανένας επιστήμονας να δώσει την παραμικρή ένδειξη για οτιδήποτε το διαφορετικό. Τα παραμυθάκια της βίβλου με τον θεό να φυσάει στον πηλό και να δημιουργεί τον άνθρωπο κανείς δέν τα παίρνει πλέον στα σοβαρά.
Άν τυχόν και εμφανιστεί ανθρώπινο απολίθωμα έστω και 8 ή 10 ή και 20 ακόμα εκατομμυρίων ετών όπως ισχυρίζεσαι αυτό δέν σημαίνει τίποτε περισσότερο οτι η εξέλιξη βρίσκεται στο παρελθόν σε πολύ μεγαλύτερο βάθος χρόνου απο αυτό που ισχυριζόμεθα στις μέρες μας. Εμένα προσωπικώς δέν θα μου φαινόταν διόλου απίθανο κάποιος επιστήμονας να απεδείκνυε οτι το σύμπαν δημιουργήθηκε όχι πρίν 4 αλλά πρίν 20 δισεκατομμύρια χρόνια. Αλλά μιά άλλη θεωρία διαφορετική απο αυτή της εξέλιξης θα μου φαινόταν απίθανο να προσδιορισθεί.

Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα
quote:
Αγαπητέ Περονόσπορε γράφεις :
quote:
Την ερώτηση δεν την έκανα για να δείξω ότι θα ανατραπεί η θεωρία της εξέλιξης, αλλα για να δείξω απλά ότι ακόμα και ένα (στην πράξη θα χρειαστούν περισσότερα αλλά ας σταθούμε στο 1) εύρημα αντίθετο με την εξέλιξη μπορεί να γίνει η "ταφόπλακά" της. Το κατά πόσο μπορεί να βρεθεί ένα τέτοιο εύρημα (έστω και να υπήρχε δηλαδή) είναι υπό συζήτηση.Ταφόπλακα στην θεωρία της εξέλιξης θα μπεί μονάχα εφόσον εμφανιστεί μιά άλλη θεωρία να μήν έχει ουδεμία σχέση με αυτήν, και θα μπορούσε να δώσει μιά απειροελάχιστα ικανοποιητική εξήγηση δια την προέλευση του ανθρώπινου και των λοιπών ζωικών ειδών. Αλλά έως τώρα δέν έχει καταφέρει κανένας επιστήμονας να δώσει την παραμικρή ένδειξη για οτιδήποτε το διαφορετικό. Τα παραμυθάκια της βίβλου με τον θεό να φυσάει στον πηλό και να δημιουργεί τον άνθρωπο κανείς δέν τα παίρνει πλέον στα σοβαρά.
Άν τυχόν και εμφανιστεί ανθρώπινο απολίθωμα έστω και 8 ή 10 ή και 20 ακόμα εκατομμυρίων ετών όπως ισχυρίζεσαι αυτό δέν σημαίνει τίποτε περισσότερο οτι η εξέλιξη βρίσκεται στο παρελθόν σε πολύ μεγαλύτερο βάθος χρόνου απο αυτό που ισχυριζόμεθα στις μέρες μας. Εμένα προσωπικώς δέν θα μου φαινόταν διόλου απίθανο κάποιος επιστήμονας να απεδείκνυε οτι το σύμπαν δημιουργήθηκε όχι πρίν 4 αλλά πρίν 20 δισεκατομμύρια χρόνια. Αλλά μιά άλλη θεωρία διαφορετική απο αυτή της εξέλιξης θα μου φαινόταν απίθανο να προσδιορισθεί.
Συμφωνώ απολύτως.Το είπα και το ξαναείπα οι θρησκόληπτοι έχουν λυσάξει γιατι ανατρέπει όλη την κοσμοθεωρία τους.
Εδω πέτυχα στο ιντερνετ ομάδα θρησκόληπτων Αμερικανών να προσπαθεί να αποδείξει οτι η γή είναι επίπεδη!!!!!!
quote:
Εμένα προσωπικώς δέν θα μου φαινόταν διόλου απίθανο κάποιος επιστήμονας να απεδείκνυε οτι το σύμπαν δημιουργήθηκε όχι πρίν 4 αλλά πρίν 20 δισεκατομμύρια χρόνια.
Όχι 4. Oι τελευταίες παρατηρήσεις έδειξαν βάση της θεωρίας του BigBang και του διαστελόμενου σύμπαντος(μετατόπιση προς το ερυθρό) ότι το σύμπαν πρέπει να έχει ηλικία περιπού 13 δισεκατομμύρια χρόνια. Παλαιότερα οι επιστήμoνες πίστευαν ότι το σύμπαν είναι κατα πολύ γηραιότερο απο 15 μέχρι και 20 δις χρόνια αλλά οι νεότερες παρατηρήσεις και με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου hubble τους έκαναν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.
Η ηλικία της γής και του ηλιακού συστήματος είναι 4.5 δις χρόνια.
quote:
Αλλά μιά άλλη θεωρία διαφορετική απο αυτή της εξέλιξης θα μου φαινόταν απίθανο να προσδιορισθεί.
Τίποτα δεν αποκλείεται. Ήδη η θεωρία της πανσπερμίας προτείνει την προέλευση και το ξεκίνημα της ζωής από το διάστημα. Η πρόβλεψη μου είναι ότι σχετικά σύντομα πολλές απόψεις και θεωρίες για το σύμπαν και την προέλευση της ζωής θα αναθεωρηθούν.
quote:
Εδω πέτυχα στο ιντερνετ ομάδα θρησκόληπτων Αμερικανών να προσπαθεί να αποδείξει οτι η γή είναι επίπεδη!!!!!!
http://www.flat-earth.org
"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke
Edited by - skeptic on 03/12/2005 16:35:56
θλ
Τα άλλα δύο μέρη (1ο και 2ο) μπορείτε να τα δείτε μέσω των παρακάτω συνδέσμων:
6/8/2008
Δηλαδη η αρχες καλοκαιριου (Μαιο - Ιουνιο) η αρχες φθινοπορου (Σεπτεμβριου-Οκτωμβριο)
Οτι πει Εκεινος λοιπον..εμεις δε μπορουμε να κανουμε τιποτα!
Edited by - M.o.r.f.e.a.s on 30/07/2008 21:31:28
θλ
σενάρια... Αφορμή ψάχνουν οι γείτονες μας για να τα βάλουν σε
εφαρμογή...Ούτως ή άλλως όπως λέει κι η προφητεία,
οι Τούρκοι θα ξέρουν πότε θα μας την "πέσουν" 3 μέρες
νωρίτερα... Προφανώς, τότε παίρνουν άδεια από τους αμερικάνους...
Εγώ λέω ότι δεν αποκλείεται κι απο μέρα σε μέρα...
Παίζονται πολλά με τα πολυταραγμένα Βαλκάνια...
θλ
θλ
ότι ο πόλεμος Τουρκίας- Ελλάας( γιατί αυτοί μας επιτίθενται)
θα γίνει ή Ιούλιο( με το παλιό έχουμε ακόμη Ιούλιο)
ή Οκτώβριο. Αλωνάρης λέγεται ο Ιούλιος και όργωμα έχουμε τον
Οκτώβριο...
quote:
μορφεα μπορεις να γινεις πιο αναλυτικος σχετικα με την επισκεψη σου στο αγιο ορος??θλ
Φυσικα :)
Δε καθησα πολυ στο Ορος...2 μερες μονο και αυτο επειδη οι αλλοι 2 φιλοι μου που ηταν να παμε μαζι παρεα με κρεμασανε 1 βδομαδα προτου φυγουμε.Ετσι αναγκαστηκα να παω μονος μου.
1ος σταθμος ηταν η μονη Χιλανδαριου.Ειναι σερβικη μονη και δε μπορουσα να συνενοηθω με την καμια!Οι ποιο...μορφωμενοι της μονης ξεραν πολυ λιγα σπαστα ελληνικα.
Οταν εφτασα στη μονη λοιπον αρχισα να κοβω φατσες...γιατι δε πηγα για την φυση οπως πανε αλλοι..αλλα επειδη ηθελα να εξομολογηθω σε πραγματικο καλογερο..και κατα 2ον να μαθω ισως κατι περισσοτερο για τις προφητειες.
Απο οτι ειδα κανεις απο εκει δεν ικανοποιουσε τα κριτηρια μου..(ο πραγματικος καλογερος φαινεται απο τον τροπο που φερεται)
Το απογευμα πηγα σε ενα κιοσκι να κανω ενα τσιγαρο και ακουσα για μια παρεα που ερτοιμαζοταν να παει με τα ποδια στη Εσφιγμενου.Τους ακολουθησα λοιπον.
Οταν εφτασα εκει μετα απο 40 Λεπτα πεζοπορια τι να σας πω...οταν ειδα τα προσωπα τους καταλαβα γιατι η συγκεκριμενη μονη δε δεχεται χρηματα απο την ευροπαικη ενωση..πολυ καλοι ανθρωποι...σου μιλανε απο μονοι τους...δε σε σνομπαρουν οπως αλλοι.Πηγα προσκυνησα στην εκκλησια και εκει ηταν ο Ηγουμενος της μονης οπου και την επομενη μερα το μεσημερι μετα την Τραπεζα (το φαγητο δηλαδη) του εξομολογηθηκα.
Οταν περιμενα να εξομολογηθω ηταν και καμια 10 μοναχοι εξω απο το κελι που περιμενανε και αυτοι να εξομολογηθουνε.
Σε καποια φαση ερχεται ενας γυρω στα 38-40 ετων και με ρωτησε αν ειμαι για εξομολογηση και εγω.Αφου ειδα οτι ηταν αρκετα επικοινωνιακος τον ρωτησα σχετικα...
Μου ειπε οτι ο Ηγουμενος τους λεει αρκετα συχνα οτι το 2008 μυριζει μπαρουτι..αλλα ειπε και κατι αλλο..
Ο Πατροκοσμας μας λεει οτι οι τουρκοι θα φτασουν μεχρι τα Εξαμιλια..δηλαδη ενα χωριο εξω απο την κορινθο.
Του απαντησα οτι ναι ο Αγιος Κοσμας το λεει αυτο αλλα ο Πατηρ Παισιος λεει οτι εξαμιλια εννοει τα 6 ναυτικα μιλια της Ηφαλοκρηπιδας..ΜΟυ απαντησε οτι ο Παισιος δεν εχει ανακυρηχτει αγιος και συνεπως δε μπορουμε να θεωρησουμε τα λογια του αξιοπιστα.
Επειδη ειμαι εφεδρος ανθυπολογαγος και ξερω την αμυνα μας στον εβρο θεωρω κατα 99% απιθανο να μπορεσουνε μπουν οι τουρκοι απο τον εβρο,συν οτι αγορασαμε κατι περιεργα ρωσικα τανκς που μπαινουνε στο νερο κτλ οποτε σχεδον απιθανο να μπουν απο την ξηρα οι τουρκοι.Το σεναριο να καταληφθει ολη η Ελλαδα απο Εβρο μεχρι Κορινθο το θεωρωπερα για περα απιθανο.
Μου απαντησε οτι εχω δικαιο απλα αυτοι αντιμετωπιζουνε τις προφητεις συμφωνα με τους ανακυρηγμενους Αγιους.Οποτε αυτοι εχουνε σα δοδομενο οτι θα φτασουνε μεχρι εξω απο τη Κορινθο.
Αυτα πανω κατω απο την επισκεψη μου εκει.