ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
16/03/2009, 21:16:11
Αγαπητέ μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, βλέπω ανέλαβες μόνος σου το
ρόλο του ..μεταφραστή προς τον φίλο μας...Καλό κι αυτό....
Αλλά, για τα αιθερόσκατα, αιθερόσκαστα (λέγονται και
αιθεροκόπρανα, μήπως;)
Δεν ξέρω φίλε μου...Κάποια στιγμή, θα ήθελα να κάνουμε και
διάλογο....Και προπάντων, δίχως να δυιλίζουμε τον κώνωπα, καταπίνοντες την κάμηλον, αλλά κοιτώντας το δάσος κι οχι το
δέντρο ή το δάχτυλο...
Να μιλήσουμε, ρε παιδί μου, πως το λένε;
16/03/2009, 21:39:00
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ

quote:
τρεχα....

..."Θεοί είστε και Υιοι Υψίστου πάντες" λέει ο στίχος του
Κορρέ και ο Χριστός στους κατηγόρους του επειδή έλεγε ότι ήταν
ο Υιός του Θεού..Ένας θεός κι ο Δίας, αλλά, όχι Θεός δυνάμεως,
αλλά έχων δύναμην...

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Μεταφραση γρηγορα ... somebody !!!

Μου επιτρέπεις να κάνω μια προσπάθεια;

Την αρχή την καταλαβαίνεις, έτσι;

Πάμε στα δύσκολα τώρα.

Λέει ότι ο χριστός είπε σ’ αυτούς που τον κατηγορούσαν ότι είναι γιός του θεού, άσχετα αν δεν του το έβαλαν ποτέ αυτό στο στόμα αυτοί που τον επινόησαν, μετά συνεχίζει και λέει ότι ένας θεός είναι και ο Ζεύς αλλά δεν είναι θεός όπως ο γιαχβέ που είναι ο ίδιος Η δύναμη, αλλά είναι θεός-άνθρωπος, είναι όμως δυνατός και το παίζει θεός.

Εν κατακλείδι, θεός είναι ο γιαχβέ και κανένας άλλος, τι θέλεις τώρα εσύ;;

Υ.Γ. Υο "αιθερόσκατα" μ' άρεσε πιο πού απ' το "αιθερόσκαστα".
Άκου αιθερόσκαστα...

Υ.Γ. 2 Αν καταλάβαινες θα έπρεπε να ανησυχείς... επομένως μην ανησυχείς, που δεν κατάλαβες, κατάλαβες;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
17/03/2009, 21:16:03
quote:
trexagireve :
Αγαπητέ μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, βλέπω ανέλαβες μόνος σου το
ρόλο του ..μεταφραστή προς τον φίλο μας...Καλό κι αυτό....

Προσπαθω να εντρυφησω στα αδυτα της αλογιας των λογων των απολογητων ... τοση βλακεια μαζεμενη σ΄ενα site ...
quote:
Αλλά, για τα αιθερόσκατα, αιθερόσκαστα (λέγονται και
αιθεροκόπρανα, μήπως;)

Απορω ... πως βγαζεις νοημα οταν αυτο που διαβαζεις δεν καταλαβαινεις τι λεει ... απορω ...
quote:
διάλογο....
Οταν λες διαλογο , εννοεις να συμφωνησω μαζι σου σ΄οτι μαλακια μας αραδιαζεις απο τους απολογητες ; Ε οχι ρε φιλε ... ζητας πολλα !
quote:
Και προπάντων, δίχως να δυιλίζουμε τον κώνωπα, καταπίνοντες την κάμηλον, αλλά κοιτώντας το δάσος κι οχι το
δέντρο ή το δάχτυλο...

Εσυ ως φωτισμενος με την χαρη του αγιου πνευματος μπορεις να δυιλιζεις την καμηλον και να καταπινεις τον κωνωπα ... Εγω ως αδιαβαστος , δυιλιζω τα παντα , δεν καταπινω τιποτε αμασητο ...

quote:
Να μιλήσουμε, ρε παιδί μου, πως το λένε;
Μπλα μπλα μπλα μπλα , και μπλα μπλα μπλα ,αλλα και μπλα μπλα μπλα ... δεν ξερω αν συμφωνεις ...

===================================================
===================================================

quote:
γιαπετ :
Λέει ότι ο χριστός είπε σ’ αυτούς που τον κατηγορούσαν ότι είναι γιός του θεού, άσχετα αν δεν του το έβαλαν ποτέ αυτό στο στόμα αυτοί που τον επινόησαν, μετά συνεχίζει και λέει ότι ένας θεός είναι και ο Ζεύς αλλά δεν είναι θεός όπως ο γιαχβέ που είναι ο ίδιος Η δύναμη, αλλά είναι θεός-άνθρωπος, είναι όμως δυνατός και το παίζει θεός.
Εν κατακλείδι, θεός είναι ο γιαχβέ και κανένας άλλος, τι θέλεις τώρα εσύ;;

Καλα ντε , το καταλαβα ... τι φωναζεις ; Ο Διας ειναι παιδι του γιαχβε ... αδελφος του Ιησου ... μαλωσανε μια μερα με τον Ιησου και εφυγε απο το σπιτι ... τον λυπηθηκε ο γιαχβε και τον εδωσε 666 kjoule δυναμη ... και ΄ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερααααα ...

Ειμαι πολυ χαρουμενος που το καταλαβα ... παω για τσιπουρο ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/

17/03/2009, 21:25:22
Αλήθεια είναι τελικά φίλε μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, ότι βλέπουμε
αλλοιώς τα πραγματα, γιατί εγώ κοιτάζω αυτά που λένε
οι συνδυαλεγόμενοι μου κι όχι την συκοφαντία και απαξίωση
των θέσεων του...
Προσβάλλοντας τον άλλο, τινί τρόπο ενισχύεις την ...αθεσία σου;
Εγώ δεν κάνω διάκριση άνθρωπο απο άνθρωπο...Μιλάω με όλους,
γιατί είναι υποχρέωση μου, ώς άνθρωπο, τύπο θεού...
Η φαντασία, βλέπω είναι αρκετά ανεπτυγμένη και σε ενδιαφέρει
το ίδιο με τον φίλο μας Γιάπετ...
18/03/2009, 15:08:43
quote:

"αθεσία" ; what "αθεσία" means ? όπως λέμε ... αδιαθεσία ; τι γράφετε μωρέ ... τι γράφετε ...

18/03/2009, 15:26:11
quote:
διάλογο....

Μπα, trexagireve, σε λίγο το κόβω να κάνεις διάλογο με τον Κάτμαν ...

18/03/2009, 17:33:58
Γιατί ρε φίλε zip, πρέπει να το παίζουμε όλοι σαν εσένα,
ελεύθεροι κι ωραίοι;Βλέπεις, η ελαφρύτητα δεν ανακαλύφθηκε
χθές...Ούτε την βρήκες πρώτος εσύ...
Υπάρχει εδώ και καιρό..Μην νομίζεις οτι την ανακάλυψες εσύ...
18/03/2009, 21:18:50
quote:
Αλήθεια είναι τελικά φίλε μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, ότι βλέπουμε
αλλοιώς τα πραγματα, γιατί εγώ κοιτάζω αυτά που λένε
οι συνδυαλεγόμενοι μου κι όχι την συκοφαντία και απαξίωση
των θέσεων του...

Με συγχωρεις παρα πολυ ... μας παρουσιασες ενα κειμενο απο τον απολογητη και ισχυριστηκες πως εκει μεσα τεκμαιρεται ως γεγονος η ελευση του Ιησου χωρις καν να ελεγξεις αν κατι τετοιο στεκει , ως βασιν εχοντας την λογικη . Απο την μια δεν εδωσες σημασια καθολου στην νεοελληνικη αποδοση αυτων των πληρωμενων αληταραδων , η οποια στερειται λογικης συναφειας και νοηματος και απο την αλλη καταπιες αβιαστα τα α-λογα συμπερασματα τους , δειχνοντας ελλειμα στοιχειωδους κριτικης σκεψης και επιπολαιοτητας ... Λυπαμαι αγαπητε , αλλα ο διαλογος δεν μπορει να στηριχθει σε φαιδροτητες των απολογητων ... Οταν παρουσιαζεις ενα κειμενο , στηριξε την θεωρια σου με λογικους συνειρμους επι τη βαση των οποιων θα οικοδομισουμε εναν υγιη διαλογο .
quote:
Εγώ δεν κάνω διάκριση άνθρωπο απο άνθρωπο...Μιλάω με όλους,
γιατί είναι υποχρέωση μου, ώς άνθρωπο, τύπο θεού...
Η φαντασία, βλέπω είναι αρκετά ανεπτυγμένη και σε ενδιαφέρει
το ίδιο με τον φίλο μας Γιάπετ...
Ειδες τον δικο μου προσβλητικο λογο αλλα οχι τον δικο σου ... ειναι και αυτο μια μορφη αδυναμιας ... αν παντως θεωρεις οτι καπου σε εκανα να αισθανθεις ασχημα ζητω συγνωμη .

ΥΓ. Το χιουμορ μην το βλεπεις κακοπροαιρετα ... ομορφαινει την ζωη μας .

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

http://originalmakedon.blogspot.com/

18/03/2009, 21:24:30
Αγαπητέ μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, είμαι υπέρ του χιούμορ, του καλού,
για να δείχνουμε και κάποια άσκηση σε αυτό, αλλά, ρε φίλε,
το χω παράπονο..Αν δεν έχεις πιστοποίηση ISO9000, δεν
διαβάζεις τίποτε;Μήπως γι αυτό ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ; Ούτε εσύ έχεις
πιστοποίηση; Ποιός θα σε πιστέψει, κακομοίρη μου;
Αλήθεια, ....διαβάζεις καμιά φορά, ή μόνο γράφεις;
18/03/2009, 21:40:53
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
Ουτε ενας δεν ηταν μονοθεϊστης ... και απ΄οτι βλεπω παρα τα εντατικα μαθηματα δεν εμαθες τιποτε για το ψηφισμα Διοπειθη ... ανεπιδεκτος για μαθηση ...

?

Ο Ξενοφάνης για παράδειγμα όταν έλεγε:
"Oυσίαν θεού σφαιροειδή, μηδέν όμοιον έχουσαν ανθρώπω, όλον δε οράν και όλον ακούειν, μη μέντοι αναπνείν σύμπαντα τε είναι νουν και φρόνησιν και αιδίον."

Σε ποιους αναφερόταν? στους 12 θεούς?.......

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

17/06/2006, 18:48:12
Και αλήθεια : μια πέτρα, ένα φυτό, ένα κορίτσι, αν κατά βάθος έχουνε μια δική τους ζωή, ανεξάρτητη από την ταραχή ή την αταραξία της επιφάνειάς τους, ετούτο σημαίνει κιόλας ότι η Ποίηση και γενικά η Τέχνη μας δημιουργούν σφαλερά την εντύπωση ότι προσθέτουνε ή παραλλάζουνε ή ξεπερνούνε τη ζωή ενώ, στην πραγματικότητα, δεν κάνουν παρά να αποκαλύπτουν ένα μέρος από τη βαθύτερη ουσία της ή ν’ αποδίδουν απλά και μόνο, με μια ένστικτη μιμητική ικανότητα, τη θαυμαστή λειτουργίας της. Μια πέτρα ή ένα φυτό ή ένα κορίτσι…. Ένα κορίτσι ή πολλά κορίτσια… Να εξηγούμαστε : δεν πρόκειται για το μέρος της τρέχουσας ομορφιάς, που τα ίδια φιλοδοξούν, και κολακεύονται, πιστεύω, να έχουν. Πρόκειται για το άλλο, το άγνωστο εκείνο μέρος, που τα μεταβάλλει σε όργανα ενορχήστρωσης μιας πανγήινης μουσικής, που τα κάνει σημεία συνάντησης πολλών αντίξοων γοητειών, που τα μετατρέπει σε τόπους όπου η ανθρώπινη παρουσία βρίσκει ευκαιρία να εκφράσει όλη της την τρυφερότητα, να συμπονέσει ακόμη και το παραμικρό πραγματάκι, ως τη φοβερή της σκληρότητα να προχωρεί ολοένα μπροστά, νέα πάντοτε και δυνατή, αφομοιώνοντας μες στο αίμα της το θάνατο.
Πραγματικά, πρέπει να ξεπεράσει κανένας την επίκτητη κι εξωτερική ματαιοδοξία τους για να δει τί εύγλωττα που του μιλάει μες’ από τ’ αλαφιάσματα και τις αλλαξοκαιριές τους η ζωή, η ίδια που, όταν εμείς καθόμαστε και γράφουμε στο χαρτί ένα σωρό παράπονα για τη σιωπή της, μας περιπαίζει και φλυαρεί, με χίλιες πολυσήμαντες, ως εκεί που δεν παίρνει άλλο, λάμψεις, μεσ’ απ’ αυτά τα πλάσματα που ποτέ δεν υποψιάστηκαν τον πραγματικό ρόλο που παίζουνε μήτε αντιμετωπίσανε ποτέ την τεράστια ευθύνη της σαγήνης τους παρά τη μετατοπίζουνε μέρα-νύχτα εδώ κι εκεί, με τη μεγαλύτερη ευκολία και το μεγαλύτερο κίνδυνο.

(ΕΛΥΤΗΣ – Ανοιχτά Χαρτιά : τα κορίτσια)

lorenzoΜέλος
17/06/2006, 21:30:43

"Πέφτοντας η ζωή μου (ένα κομμάτι ελάχιστο από τη ζωή μου) πάνω στη ζωή των άλλων, αφήνει μια τρύπα.
Μπορεί κανείς, εφαρμόζοντας το μάτι του εκεί, να βλέπει στο διηνεκές, μια σκούρα θάλασσα κι ένα κορίτσι στ' άσπρα να ίπταται απ' αριστερά δεξιά, και να χάνεται στον αέρα"

ΕΛΥΤΗΣ - Ημερολόγιο ενός αθέατου Απριλίου

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

lorenzoΜέλος
17/06/2006, 21:32:42

"Μια μέρα τη ζωή που 'χασα, την ξαναβρήκα στα μάτια ενός νέου μοσχαριού που με κοίταζε μ' αφοσίωση. Κατάλαβα πως δεν είχα γεννηθεί στην τύχη. Βάλθηκα να σκαλίζω τις μέρες μου, να τις φέρνω άνω-κάτω, να ψάχνω. Ζητούσα να ψαύσω την ύλη των αισθημάτων. Ν' αποκαταστήσω, από τις νύξεις που έβρισκα διάσπαρτες μέσα στον κόσμο αυτόν, μιαν αθωότητα τόσο ισχυρή που να ξεπλένει τα αίματα-το άδικο-και να εξαναγκάζει τους ανθρώπους να μου αρέσουν.
Δύσκολο-αλλά πώς να γίνει; Κάποτε νιώθω να 'μαι τόσοι πολλοί που χάνομαι. Θέλω να πραγματοποιηθώ έστω και στο μάκρος μιας ηλικίας που να ξεπερνά τη δική μου.
Αν η ψευτιά δεν υπάρχει τρόπος να καταβληθεί ούτε από τον χρόνο, τότε το παιχνίδι το έχασα"

ΕΛΥΤΗΣ: Ο μικρός ναυτίλος

--Confucius

lorenzoΜέλος
17/06/2006, 21:35:09

"Ακούγεται μια βοή. Θα 'ναι τα γεγονότα που ολοένα τρέχουν. Μερικά παραχαραγμένα σαν χαρτονομίσματα. Ζητώ ν' αγοράσω αξιοπρέπεια σαν αυτή των ελεφάντων που απομακρύνονται για να πεθάνουν. Είναι μέρες τώρα που ανεβοκατεβαίνω σκαλιά χωρίς να βρίσκω το σπίτι μου. Θα πρέπει να γραφτεί και το τελευταίο κεφάλαιο της ιστορίας για να δω αν ανήκω στη φυλή σας. Δεν μου αρέσει. Όλα τελειώνουν κάποτε"

ΕΛΥΤΗΣ: Εκ του πλησίον

--Confucius

lorenzoΜέλος
17/06/2006, 21:40:50

"Μετρά εκείνο που μένει. Το ίδιο που δεν βρίσκεται ποτέ μέσα στο άθροισμα.
Μπορεί μ' ευθείες να χαράζεται ο Μεσημβρινός αλλ'
Η αλήθεια πάντοτε με τεθλασμένες. Λιγότερο από νου και περισσότερο από
Χουν είναι η δεύτερη και η τρίτη μας υπόσταση"

ΕΛΥΤΗΣ: Δυτικά της λύπης

--Confucius

lorenzoΜέλος
30/06/2006, 12:46:06

Έρχεται η στιγμή που το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείς και θα καθαρίσει το μυάλό σου ,από την καθημερινότητα και τα γεγονότα της ημέρας ,που θα κάνεις τον απολογισμό σου , που θα μείνεις μόνος με τον εαυτό σου και με τις έννοιες σου...
Είναι η στιγμή που το μυαλό σου προσπαθεί να βρει διέξοδο και λύσεις , σε πράγματα και κατάστάσεις που σε κάνουν να νιώθεις πολύ μόνος.....
Η λύση και η διέξοδος δεν βρίσκεται , όσο η ώρα περνάει και το ρολόι , σου επενθυμίζει κάθε λίγο και λιγάκι ότι πρέπει να κοιμηθείς, γιατί μια καινούργια μέρα έρχεται.....
αρνήσε να κοιμηθείς και κρατάς ένα κλειδί , που δεν ξέρεις ποια είναι η πόρτα στην οποία ανήκει ....
- αφού έχω το κλειδί , θα υπάρχει και η πόρτα λες.....και συνεχίζεις να σκέφτεσαι .....
Κουράζεσαι τόσο πολύ ,που καταφεύγεις στο αγαπημένο σου βιβλίο ,που θα σε ταξιδέψει , σε άλλους κόσμους ,που θα σε κάνουν να φύγεις από την αναζήτηση της πόρτας και της χρησιμότητας του κλειδιού ...Χαλαρώνεις ..... κλείνεις το βιβλίο και βγαίνεις στο μπαλκόνι .... κοιτάς τον νυχτερινό ουρανό και νιώθεις , κάποιον να σε κοιτάει από εκέι ψηλά....
Αυτό σου δίνει δύναμη και ελπίδα , αλλά ταυτόχρονα σε κάνει να νιώθεις , πόσο μικρός είσαι ,στο αχανές του νυχτερινού ουρανού και στην απεραντοσύνη αυτού του κόσμου ....
Αφήνεις το βιβλίο και το κλειδί στην πολυθρόνα που λίγο πριν είχες αυτές τις νυχτερινές περιπλανήσεις και κατευθύνεις τα βήματα σου, στις βαθύτερες διαστάσεις , ηρεμίας και γαλήνης , του μορφέα , με την ελπίδα και την γαλήνη , ότι αύριο απλά είναι μια καινούργια μέρα .....

Τελευταία σου κουβέντα και ευχή :

Νύχτα πάρτα όλα αυτά ......

--Confucius

lorenzoΜέλος
30/06/2006, 13:03:37

O κόσμος είναι ένας.
Οι τοίχοι όμως...
Είτε το ξέρεις , είτε δεν το ξέρεις,
ο τοίχος είναι μέρος του εαυτού σου.
Έτσι είναι για όλους , εκτός από τα μικρά παιδιά.
Ο καθαρός ουρανός όμως έχει γύρει πάνω στον τοίχο.
Μοιάζει με προσευχή στο κενό...
Και το κενό στρέφει το πρόσωπό του και ψυθιρίζει:
- Δεν είμαι κενό ... είμαι ανοιχτό .....

--Confucius

lorenzoΜέλος
01/07/2006, 11:43:36

Λίγη ησυχία, παρακαλώ
Λίγη ησυχία, σε προσκαλλώ
Λίγη ησυχία, σου τραγουδώ
Λίγη ησυχία, να σ΄αγαπώ
Λίγη ησυχία, μην τρελαθώ
Λίγη ησυχία, ό,τι ζητώ
Λίγη ησυχία, σ΄ευχαριστώ.

--Confucius

02/07/2006, 10:04:45
The Sound of Silence

Hello darkness, my old friend,
I've come to talk with you again,
Because a vision softly creeping,
Left its seeds while I was sleeping,
And the vision that was planted in my brain
Still remains
Within the sound of silence.
In restless dreams I walked alone
Narrow streets of cobblestone,
'Neath the halo of a street lamp,
I turned my collar to the cold and damp
When my eyes were stabbed by the flash of a neon light
That split the night
And touched the sound of silence.

And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more.
People talking without speaking,
People hearing without listening,
People writing songs that voices never share
And no one dare
Disturb the sound of silence.

"Fools" said I, "You do not know
Silence like a cancer grows.
Hear my words that I might teach you,
Take my arms that I might reach you."
But my words like silent raindrops fell,
And echoed
In the wells of silence

And the people bowed and prayed
To the neon god they made.
And the sign flashed out its warning,
In the words that it was forming.
And the sign said, "The words of the prophets
are written on the subway walls
And tenement halls."
And whisper'd in the sounds of silence.

Αφιερωμένο

03/07/2006, 17:04:30

...Εζησα μια φορα κι εναν καιρο σ'ενα συνολο ονειρων που διαρκεσανε οσο διαρκει η δυση του ηλιου.

...Λιγοστο το φως, το φεγγαρι που κεραυνοβολει μια πεταλουδα που κατευθυνεται προς δυσμας, ολοενα προς δυσμας.

...Μια μαγισσα με ξεμπλεκα μαλλια, μια δροσοσταλιδα που'γινε διαμαντι και το καρπωθηκε η ποιηση.

...Τα παραμυθια διαρκουν οσο μια λαμπηδονα ελπιδα και οι γιαγιαδες τα λενε με στομα που χασκει σαν ηφαιστειο.

...Εζησα μια φορα κι εναν καιρο σ'εναν κολπο ανεμων που φυσουσαν, οπως φυσα τα καλοκαιρια ο μπατης.

...Μου διηγηθηκε καποτε η θυελλα το παραμυθι της κι ανασκουμπωθηκα ν' αλλαξω τη φορα των πλατανων.

...Το παπουτσι μου παρμενο απ'το συννεφο κι ενα σακκακι, φτιαγμενο απο φυλλωσιες ριγμενο στη πλατη μου...

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr