- Τι σας ενοχλεί περισσότερο σε έναν άνθρωπο; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ.
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ
ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ
ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ
-ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΙΝΔΥΝΟ- ΑΥΤΟΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ;
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 25/01/2006 11:14:14
quote:
Η ανατολή δεν κλαίει πάντα.
Αν μέναμε μόνοι μας και εγώ πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα συνθέταμε καινούριους στίχους, όχι απαραίτητα πιο ωραίους αλλά διαφορετικούς. Έλα όμως που κάποιες φορές αυτούς τους ανθρώπους τους έχουμε αγαπήσει, και έχουμε πονέσει με αυτούς (και στην συνέχεια και γι αυτούς). Τι γίνεται λοιπόν όταν επιστέφουν… και όταν τους δέχεσαι… ξέρεις η δεύτερη φορά πονά πιο πολύ, η λεηλασία δεν υπάρχει πια, ούτε και λόγια που να την περιγράφουν. Ίσως βεβήλωση, μια που αναφερόμαστε στην εκμετάλλευση της αγάπης κα μάλιστα της εν αδυναμία.
Αυτό το δήθεν χέρι, που άλλοτε σε χαϊδεύει και άλλοτε σε χαστουκίζει, άλλοτε σου δείχνει την ανατολή και άλλοτε μπαίνει μπροστά στα μάτια σου, στην κρύβει και κάνει την καρδιά σου να κλαίει.
Η δύναμη να τις γιατρεύεις.
Η συγχώρεση.
Αρκεί ο αγώνας να έχει νόημα. ΄Οσο προχωράς στον δρόμο εκείνο που δεν θέλεις να εγκαταλείψεις στη μέση στο τέλος θα γίνεις ένα με το σκοτάδι που ορθώνεται μπροστά σου.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΑΧ ΤΡΟΒΑΔΟΥΡΕ!!!
ΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ. ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΛΑΧΤΑΡΑ.
ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΥΤΗΣ.
ΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΡΕΞΕ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ ΞΕΝΟΙΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ. Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΝΕΥΡΕΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΕΝΟΣ ΜΕΘΥΣΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΑΓΙΖΕΙ...
ΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΤΙΠΟΤΑ. ΠΙΑ.
ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ...
ΚΑΙ ΠΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΓΕΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ.
΄Η ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΑ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ. ΟΧΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ, ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ...
=))=II=((=
ΩΣΤΟΣΟ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...
=))=II=((=
Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 29/01/2006 11:05:47
Η ζωή είναι αναλλώσιμο προιόν,
κι αντί να βάζει τον ουρανό στα μάτια της,
βιώνει τα σκοτάδια. Με ενοχλεί να μου κλειδώνουν ένα θέμα και να μην μπορώ να απαντήσω στις βολές και τις ριπές ανθρώπων αστείων.
=))=II=((=
=))=II=((=
Λυσσαλέος οπαδός της αλήθειας.
Ο ΄Ενας.
Και είπεν ο Θεός ιδού, δέδωκα υμίν πάντα χόρτον σπόριμον σπείρον σπέρμα.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
ΩΡΑΙΟΣ ΝΕΟΣ ΥΓΙΗΣ
quote:
Τι με ενοχλεί; Να μου κλειδώνουν θέματα, και άτομα που μπαίνουν στο πλάνο των ύβρεων ενώ αποδεδειγμένα είναι γελοίοι, να αναφέρουν τους άλλους ως γελοίους.
Μάλιστα...
Να υποθέσω, αγαπητή Αφροδίτη, οτι αυτά είναι λόγια αγάπης?
Να υποθέσω οτι σε αυτό σου το ξέσπασμα ξεχειλίζεις από αγάπη?
Λυπάμαι, αλλά προσωπικά μόνο ως αγάπη δε μπορώ να το εκλάβω αυτό... ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ;Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ.
ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ
ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ
ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ
-ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΙΝΔΥΝΟ- ΑΥΤΟΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ;
Εξαρταται απο το πως αντιλαμβανεσαι την εννοια της λεξης
εξυπναδα.
Μπορεις να μας πεις ομως σε ποιο σημειο ακριβως, εφαρμοσες το ρητο σου;
Στον τοπο μου, εξυπναδα λενε και το...να μπορει να περνει στροφες το μυαλο σου... για να ανταπεξερχεσαι στα προβληματα της καθημερινοτητας και να καταφερνεις να επιζεις...και παραλληλα να δημιουργεις...
quote:
Στον τοπο μου, εξυπναδα λενε και το...να μπορει να περνει στροφες το μυαλο σου...
Eτσι ε.. απο πού είσαι?? αν επιτρέπεται??![]()
quote:
Εξαρταται απο το πως αντιλαμβανεσαι την εννοια της λεξης
εξυπναδα.
Γιατί τις κολλάς βρέ..??
Δεν είδες οτι σε πρότεινε για Πρόεδρο των μελών του esoterica??
Δεν είναι δείγμα αγάπης αυτό??
quote:
Έχεις πολύ μεγάλο δίκιο, αγαπητέ μου Εαρινέ....
Δυστυχώς, δεν είμαστε υπεύθυνοι...
Αλλά, το ότι η επιστήμη, βγάζει πορεία, κατά παραγγελία και εξυπηρετώντας συμφέροντα εταιριών,δεν νομίζω, ότι λέγεται πρόοδος...
Μπορώ να συμφωνήσω Βαγγέλη μαζί σου ΑΛΛΑ η παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τα πράματα , ανοίγει διάπλατα αυτούς τους δρόμους για ορισμενα οργανωμένα συμφέροντα και τα οποία αδιαφορούν -προφανώς για την πορεία της ανθρωπότητας..!!!
Αλλα είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο αυτό και αδύνατον να αναλυθεί σε δυό αράδες μέσα..!!!
Ας δούμε πρώτα τι ορίζετε ως "πρόοδος" και "ευ-δαιμονία" και μετά να δούμε , αν όλα όσα κυνηγάμε εντάσσονται μέσα σε αυτά...!!!
Οι τσιμεντουπόλεις είναι πρόοδος??
Τα αεροπλάνα είναι πρόοδος???
Τα τεράστια αυτά πλοία που διασχίζουν τις θάλασσες είναι πρόοοδος??
Τα τεράστια ποσά που καλείται κάθε γονιός να πληρώσει για τα κωλο-φροντιστήρια είναι πρόοδος???
Το γεγονός ότι τα σημερινά παιδιά τρέχουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ είναι πρόοδος???
Το γεγονός ότι οι γονείς πλέον δεν ζούν ως ανθρωποι είναι πρόοδος???
Το γεγονός , ότι η κάθε Τζούλια και Τζούλιος , προκρίνονται ως πρότυπα είναι πρόοδος???
Το γεγονός , ότι δεν λέμε καλημέρα ο ένας στον άλλο είναι πρόοδος??
Μία πρόοδο εγώ βλέπω και ΜΟΝΟ...στην καλλιέργεια και επίσπευση της καταστροφής μας..καμμιά άλλη...
Η χρήση πλέον δεν ζεί εδώ...ήρθε μια άλλη κυρία πιο φανταχτερή..η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ σε όλα τα επίπεδα!!!
ΣΗΜ:"Και ο φίλος και τόσο συμπαθής φίλος Κηφέας , το έθεσε πιο πολιτισμένα απο μένα και τόσο σοφά"

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Edited by - Εαρινός on 20/09/2010 20:43:30
quote:
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, αγαπητέ μου Δήμο...Δεν χρειάζεται τέτοια απογοήτευση...Μην ξεχνάμε...Οι κυνικοί φιλόσοφοι, έσβυσαν την αρχαία ελληνική ιδέα....
-Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, της κυνικής αίρεσης οπαδοί υπήρξαν και ο Μάξιμος ο Αλεξανδρεύς (380) και ο Σαλλούστιος (460). Πολλά από τα δόγματα των Κυνικών και ιδίως τα περί απαθείας και ασκητικής εγκράτειας έγιναν αποδεκτά από τον χριστιανικό μοναχισμό.
Απο το διαδίκτυο!!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
εαρινε , η καταχρηση δεν ηρθε , την εφερε , την εφερε ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ , Ο ΠΛΟΥΤΟΣ και η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ !!!! και τα εφερε γιατι εμεις ως αλλα προβατα δεν φεραμε καμια αντισταση , γιατι για την χαρη μιας σημαιας , ενος θεου ή μας ομαδας κοιτουσαμε αλλου ... αξιοι της μοιρας μας εαν δεν ξυπνησουμε συντομα ... που δεν το βλεπω !!!
[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Δεν την "φέραμε"...μας προέκυψε Makfor...!
Και μάλιστα ήταν "φυσιολογικό επακόλουθο" και θα συνεχίσει ως τέτοιο..!!!
Αυτό είναι που δεν αντιλαμβανόμαστε φίλε μου..!!!

αλλα αυτο το "φυσιολογικο" πραγματικα με τρομαζει ... και το συνανταω ΣΥΧΝΑ τωρα τελευταια !!!!

Ας μη διστάζομε να θυμόμαστε , καμιά φορά , τη συνθετότητα του Ανθρώπου .
Το κλισέ Homo duplex είναι πολυμεταχειρισμένο και ανεπαρκέστατο .
Με το ζωώδη Άνθρωπο είναι συνυφασμένος ο σκεπτόμενος και ελεύθερος Άνθρωπος , αλλά μέσα μας υπάρχει και τρίτο πρόσωπο , ο εξωλογικός , ο θυμικός Άνθρωπος .
Επειδή υπάρχει η δική του παρεμβολή γι’αυτό και η συμπεριφορά μας δεν αντλεί τα κίνητρά της μόνο απ’το λογικό .
Υπακούει σε αισθήματα τα οποία οφείλονται στο εγώ μας , σαν πρωτότυπη ανεπανάληπτη κατασκευή , κι εξαιτίας του πάλι ενεργούμε , ωθούμενοι από την επιθυμία ν’αποκτήσουμε , να απολαύσουμε , να καταστρέψουμε , από τη ζήλεια , από το μίσος , απ’την επιθετικότητα , το θαυμασμό , την αγάπη , τη συντροφικότητα , κίνητρα έξω από το λογικό .
Το αίσθημα νικάει το λογικό . Είναι καλό , ή κακό .
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Τα συναισθήματα μας κάνουν πλούσιους .
Ένα μοντέλο του νού που τ'αφήνει απ'εξω , είναι ένας στερημένος νούς...!!!
Όσο για την εποχή που ζούμε , δεν υπάρχει σημαντικότερο είδος νοημοσύνης απο την διαπροσωπική , που αν κάποιος δεν την έχει , κάνει λάθος επιλογές στις σχέσεις του , στο γάμο του , στην δουλειά του...στην ζωή του γενικότερα!!!
Η ψυχρή γνωσιακη άποψη μπορεί να θεωρηθεί ως το αίτιο για τα όσα βλέπουμε...!!!

Τι θα γινόταν ο αλτρουϊσμός και οι ηθικές επιταγές , αν ο θυμικός άνθρωπος πέθαινε μέσα μας ; Τρομάζει και να το διανοηθεί κανείς .
Πώς να μην ανησυχήσει κανείς απ’την διαρκώς αυξανόμενη πίεση που ασκείται πάνω στην ανθρωπότητα για να ξαναγυρίσει στη ζωώδη κατάσταση απ’την οποία για ν’αποσπαστεί χρειάστηκε τόσες χιλιετίες ;
Η πίεση αυτή γίνεται διαρκώς βίαιη , όσο αναπτύσσεται η πρόοδος της επιστήμης και η συνακόλουθη τελειοποίηση της τεχνικής .
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάτα τοις πάσι ρητά
quote:
Πώς να μην ανησυχήσει κανείς απ’την διαρκώς αυξανόμενη πίεση που ασκείται πάνω στην ανθρωπότητα για να ξαναγυρίσει στη ζωώδη κατάσταση απ’την οποία για ν’αποσπαστεί χρειάστηκε τόσες χιλιετίες ;Η πίεση αυτή γίνεται διαρκώς βίαιη , όσο αναπτύσσεται η πρόοδος της επιστήμης και η συνακόλουθη τελειοποίηση της τεχνικής .
κυφευς , μπορεις να μου εξηγησεις (εαν θελεις φυσικα)τι ακριβως εννοεις λεγοντας "..απ' την διαρκως αυξανόμενη πίεση που ασκεί πάνω στον ανθρωπο..." και πως αυτή "...γίνεται διαρκώς βίαιη..."
τι εχεις κατα νου οταν το λες αυτο?
ευχαριστω