ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Silvia Brown H διαμεσος - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Silvia Brown H διαμεσος - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

BlackCrow97 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
kostakisΜέλος
29/09/2009, 13:34:27
Χαιρετώ και πάλι

Αγαπητέ trexagireve

quote:
Νομίζεις ότι έχεις χώρο και πέφτεις στο κενό..Η φρικη είναι πιο μεγάλη γιατί δεν το περιμένεις...

Έπεσα όταν ήμουν μικρός, έκανα εγκεφαλογράφημα και με βρήκαν ιδιοφυία. Σειρά σου

quote:
Δεν ξέρω αγόρι μου, εσύ εκεί που μένεις, τί είναι, μουσουλμανική; Γιατί ουδέτερη, δεν είναι..

Η Κεφαλλονιά, όπως και όλη η Ελλάς, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Από τις 21 Μαίου 1864...

quote:
Ακόμη κι οι ΗΠα, δηλώνουν χριστιανοι, εσύ τι λές;

Ε, καλά, αφού το δηλώνουν οι Η.Π.Α.

quote:
Αλλά να ξέρεις τέτοιες ελευθερίες, ΑΝΕΛΈΥΘΕΡΟΙ τις ζητάνε, για΄τι ακριβώς δεεν ξέρουν τι θα πει ελευθερία...
Είπαμε,ελευθερία όχι ασυδοσία...

Ποιες ελευθερίες ζητάνε οι ανελεύθεροι; ποιοι είναι οι ανελεύθεροι;

quote:
Δεν αμφιβάλλω ότι ο κάθε φτωχομπινές τουρίστας, έχει κάτι να πει..
Θέλει να τη βγάλει φτηνά, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτά που σου λέει τα εννοεί..Να περάσει διακοπές έρχεται ο άνθρωπος..Όχι να συμμετάσχει
σε σεμινάριο ανθρωπολογίας και πολιτικών επιστημών...

Δε διακρίνω καμία χριστιανική αγάπη στα ρατιστικά σχόλια σου για τους τουρίστες, αλλά προσωπικά ο καθένας κρίνεται από αυτά που γράφει.

quote:
Μην φρικάρεις αγόρι μου, που μείνανε και Έλληνες, στην Ελλάδα ζεις, πακιστανούς περιμένεις να βρεις;

Χμμμμμμμ... τι έξυπνη επισήμανση, εντός topic και πάντα επεξεργασμένη. Βρίσκω και πακιστανούς, εκεί που δεν τους περίμενα.

quote:
Υπαρχουμε και θα σας κατσουμε στο λαιμό..

Ζήτησα ποτέ να φύγεις; εγώ σου έχω πει ότι τα έχω καλά με όλους όσοι αποδεικνύουν ότι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ, αδιακρίτως θρησκευτικής πεποίθησης, εσύ δεν ξέρω αν συμφωνείς σε αυτό. Θα μου το απαντήσεις αυτό μου το ερώτημα;

quote:
Μετά τη φρίκη, χαίρομαι που μπορείς και διασκεδάζεις με το σούργελο της χώρας μας διεθνώς..Να υποθ΄σω ότι σε διέπει η φιλοσοφία του " ο βρεγμένος τη βροχη δεν τη φοβάται;

Πρώτα από όλα ποτέ δεν έχω εκφραστεί προσωπικά με θετική αύρα ως προς το κατάντημα αυτού του υπέροχου τόπου. Δυστυχώς, οι αιτίες βρίσκονται σε εμάς τους πολίτες, όλοι αποτελούμε μέρος του προβλήματος. Φοβάμαι όμως ότι μερικοί στην κοινωνία μας επιχαίρουν κιόλας γι' αυτό.
Η παροιμία σου συμπαθητική, off topic όμως

quote:
Ξέρω ότι επειδή κι εσύ νοιώθεις ειδήμων

Τις ανάγκες σου μην τις παραχωρείς στους συνομιλητές σου. Ου κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

quote:
γι αυτό και τον υπερασπίζεσαι,

Ο macedon, γιατί αυτόν εννοείς, έχει δικό του λόγο, δική του επιχειρηματολογία και δικές του απόψεις και δε ζήτησε, ούτε και έχει ανάγκη τη δική μου υποστήριξη. Από την πλευρά μου, έχω τις δικές μου απόψεις και τις δικές μου θέσεις, αν θέλεις να τις αντιμετωπίσεις, είμαι στη διάθεσή σου.
Δεν υπάρχουν "ομάδες" σε ένα διαδικτυακό διάλογο. Υπάρχουν απλά συμπτώσεις απόψεων από θέμα σε θέμα και όχι σε ευρύτερες ιδεολογίες. Δεν ξέρω αν διαφωνείς σε αυτό.

quote:
Συνήθως τα μαζεύεις μετά....

Δε θα σου πω να μου επισημάνεις σημείο "μαζέματος", θα χάσεις άδικα το χρόνο σου. Αν θέλεις να συζητήσεις σαν άνθρωπος, έστω και αν διαφωνούμε σε όλα, είμαι στη διάθεσή σου. Αυτό το κολπάκι της προσωπικής αντιπαράθεσης, αντί της ιδεολογικής, το έχεις επιχειρήσει επανειλημμένα, γιατί γνωρίζεις ότι διαθέτω μέχρι ένα βαθμό την ευθιξία να αποφύγω τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς (γι' αυτό και αποχώρησα από το καθόλα ενδιαφέρον topic περί ανευθυνοϋπευθυνότητας το οποίο άνοιξες). Θα σου επισημάνω όμως ότι σε μία τοποθέτησή μου που περιείχε απόψεις επί του θέματος απάντησες απλά με προσωπική επίθεση. Άλλες φορές ζητάς από το συνομιλητή σου να μιλήσει επί του θέματος, τώρα που το κάνει, γιατί δε μένεις στο θέμα;
Θες την Εκκλησία συνδεδεμένη με το Κράτος, εγώ όχι. Εντάξει, δεν έγινε και τίποτα που διαφωνούμε. Θεωρείς ότι χρειάζεται κάθαρση στην Εκκλησία, κάτι το οποίο πιστεύω και εγώ. Θεωρείς ταυτισμένο τον Ελληνισμό με το Χριστιανισμό, κάτι το οποίο διαφωνούμε, ε, δεν έγινε και τίποτα. Το να χρησιμοποιείται συνεχώς ένα αναπόδεικτο ποσοστό, μία ανελεύθερη συνταγματική διάταξη, η οποία μάλιστα αυτοαναιρείται δέκα άρθρα παρακάτω και μία ιστορική πορεία, που δεν μπορεί κανείς να αποδείξει θετικά ή αρνητικά την πλήρη αλήθεια της, δεν αποτελούν λόγους για να φιμώνουμε την αντίθετη γνώμη, ποσώ μάλλον όταν δεν αφορά κάποιο κοινό πολιτειακό-κοινωνικό γνώρισμα, αλλά μία εσωτερική πεποίθηση, που απλά τυχαίνει να είναι φαινομενικά κοινή σε μία μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας.

Αγαπητέ Εαρινός, δε διαφωνώ στην άποψη σου ότι όλα τα επιφανή και μη μέλη της κοινωνίας μας, είτε αυτοί λέγονται πολιτικοί, είτε επιχειρηματίες, είτε στρατιωτικοί, είτε εκκλησιαστικοί παράγοντες, είτε τραπεζίτες, είτε οτιδήποτε, σε ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδεύτηκαν εντός των συνόρων (με την εξαίρεση των πτυχίων εξωτερικού π.χ.), γαλουχήθηκαν με κάποιες συγκεκριμένες ιδεολογίες και συνεπώς συμμετέχουν (όπως και ο καθένας μας με τον τρόπο του πολλές φορές) στο παρακμιακό σύνδρομο που διάγουμε εν γένει. Δε νομίζω άλλωστε να άφησα πουθενά να εννοηθεί ότι η παρακμή είναι φαινόμενο εντασσόμενο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους κόλπους της εκκλησίας.
Η διαφωνία μας έγκειται στα εξής βασικά :
α) Η Εκκλησία ως οργανισμός, ένεκα του σκοπού λειτουργίας της ορίζεται ως ηθικό αποκούμπι και φορέας πνευματικής ευστάθειας και ψυχολογικής ανάτασης μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Οι ευθύνες λοιπόν των εκπροσώπων της, σε καθαρά ηθικό επίπεδο, είναι σημαντικά μεγαλύτερες απέναντι στον πιστό από ότι οι ευθύνες ενός απλού δημόσιου υπάλληλου ή λειτουργού (με εξαιρέσεις φυσικά) απέναντι στον πολίτη, χωρίς αυτό να αποενχοποιεί τον τελευταίο από οποιαδήποτε ενοχή στις παραβατικές ή προβληματικές συμπεριφορές του. Για να στο κάνω πιο λιανά, η Εκκλησία και οι εκπρόσωποί της "απαιτούν" ένα θέωθεν σεβασμό, ο οποίος δεν "προβλέπεται" για τους υπόλοιπους υπαλλήλους, άρα οφείλουν να προσπαθούν περισσότερο για να αποδείξουν το δικαίωμα αυτής της "απαίτησης"
β) Σε περιπτώσεις έκνομης συμπεριφοράς ή δράσης, ο μεν δημόσιος λειτουργός (ανάλογα βέβαια και με τη θέση και τις διασυνδέσεις του) οδηγείται ενώπιον της αστικής και ποινικής δικαιοσύνης, ενώ ο εκκλησιαστικός λειτουργός αντιμετωπίζει βασικά την εκκλησιαστική δικαιοσύνη. Το γεγονός αυτό, εκτός του ότι δημιουργεί "πολιτεία" στους κόλπους της οργανωμένης Πολιτείας, κατ' ουσίαν διαχωρίζει τον εκκλησιαστικό λειτουργό από τον απλό δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο. Συνεπώς, αντιθετοαντιστρέφοντας, το δικαίωμα του εκκλησιαστικού λειτουργού να παρεμβαίνει στα "εκτός Εκκλησίας" δρώμενα οφείλει να περιορίζεται επαρκώς, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει πρόνοια ποινικής ή αστικής αντιμετώπισής του.

quote:
Έχουμε χάσει την ταυτότητά μας...τον εαυτό μας..τις αξίες μας...και ο δρόμος πρός τον κατήφορο δεν έχει πλέον σταματημό..

Ελπίζω και εύχομαι η πλειοψηφία των συνομιλητών μου να βρίσκονται εκτός αυτού του συγκεκριμένου δρόμου και οι αντικρουόμενες απόψεις μας να καθρεφτίζουν απλά διαφορετικές προσεγγίσεις του πως να διορθωθούν κάποια δεδομένα.

quote:
Για όλα έχουμε άποψη..

Εκτός απο τον ίδιο μας τον εαυτό , που δεν γνωρίσαμε και δεν φροντίσαμε ποτέ , γι'αυτό και κυνηγάει ο ένας τον άλλο ..!

Το να εκφράζεις άποψη, ένεκα αναζήτησης ή μελέτης, για διάφορα θέματα δεν είναι απαραίτητα κακό. Το να μην ξέρεις που βρίσκεται το μη γνωστικό σου πεδίο είναι πρόβλημα, συμφωνώ μαζί σου.
Όσο για τον εαυτό του, ο καθείς κάνει ή δεν κάνει την αυτοκριτική του. Αυτό όμως δεν τον "απελευθερώνει" από τη γενικότερη κοινωνική κριτική... ίσως ακόμα και από την κριτική της ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

29/09/2009, 14:22:04
Θα'θελα να σε διαβεβαιώσω Μακεδόνα , πως όσες αναφορές έκανα δεν ήταν επι προσωπικού , μιας και δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά ούτως ώστε να "εξάγω" τα όποια συμπεράσματα αλλα επί κατετεθέντων απόψεων και τοποθετήσεων!

Έχω την "υποκειμενική" μου άποψη ασφαλώς για τα κατατεθέντα του καθενός και ασφαλώς αποτελεί την φωτογραφία του καθενός και εν μέρει προβάλλει τον ψυχισμό του και νοερά απεικονίζει τις επιδιώξεις -επίσης-του καθενός!

Δεν είμαι ο Έκαρτ...ούτε εσύ είσαι ο Όκαμ ή και το αντίστροφο για να μην παρεξηγηθώ...μολονότι και οι δυο τους ηταν "εγγόνια του ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ"...!

Σε κάθε περίπτωση δεν σε διέβαλα , δεν σε πρόσβαλα , δεν σε κατηγοριοποίησα...αυτοπροσδιορίσθηκες μόνος σου!

Κλείνοντας , θα έλεγα αυτό:

-"Aν είχες μελετήσει ψυχολογία και την δομή του υποκειμένου , θα ήταν -έχω την αίσθηση- πιο εύκολο να κατανοήσεις την ανάγκη των ανθρώπων να βρούν απαντήσεις σε εσωτερικούς φόβους και ανησυχίες που άπτονται των θέσεων της λογικής και της επιστήμης ...!

Και θά'θελα να πώ επιπλέον και αυτό:

-H επιστήμη έχει ένα όριο ...όσο και να το τεντώσεις το πράμα...αναπόφευκτα θα οδηγηθεί σε ενα αδιέξοδο..όπως είπε και επιφανής επιστήμονας της NASA..:"Άντε να διερευνήσουμε μέχρι και την στιγμή της μεγάλης έκρηξης...για το πρίν , δεν θα μπορέσουμε ποτέ με την επιστήμη να δώσουμε οποιαδήποτε απάντηση".

Ο Φόβος του θανάτου , πάντα εδραζόταν στην ψυχή των ανθρώπων και ο πανδαμάτωρας χρόνος έριχνε την σκιά του στην αδύναμη φύση των ανθρώπων...άσε τους ανθρώπους ήσυχους να πιστεύουν όπου τους αρέσει και πίστευε και σύ όπου "γουστάρεις" και γώ θα πιστεύω στην σύνθεση όλων των απόψεων..παντού υπάρχει η γνώση!!!

Και για το τι σημαίνει και ορίζεται ως εκπαιδευτικός , θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αν θέλεις...είμαι στην διαθεσή σου!!!

Εδώ μέσα , άλλοι με "κατηγόρησαν" ως χριστιανό...άλλοι ως δωδεκαθειστή...άλλοι ως ιεχωβά..άλλοι ως "στραβό" και δεν ξέρω τι άλλο..

Για να τοποθετηθώ λοιπόν :"Σέβομαι και εκτιμώ αρκετούς πνευματικούς πατέρες της εκκλησίας ,που έχουν σοφία και αγάπη στον λόγο τους , σέβομαι και εκτιμώ την Αριστοτελική λογική και σκέψη...αποδέχομαι την επιστήμη της ψυχολογίας που απαντάει στο γιατί και στο πως ο άνθρωπος οργανώνει αυτή ή την άλλη σκέψη ή και συμπεριφορά ακόμα και σίγουρα σέβομαι την επιστημονική έρευνα και τα επιτευγματά της..!"

Ακούω την ορθότητα της Ντετερμινιστικής σχολής αλλα εξίσου πιστεύω ότι η σκέψη του ανθρώπου μπορεί να αποτελέσει εργαλείο εξέλιξής του και αλλαγής του επι του ωφελιμοτέρου!

Φιλικά...Εαρινός!

soul

29/09/2009, 14:46:30
quote:

Χαιρετώ και πάλι

Αγαπητέ Εαρινός, δε διαφωνώ στην άποψη σου ότι όλα τα επιφανή και μη .

Όσο για τον εαυτό του, ο καθείς κάνει ή δεν κάνει την αυτοκριτική του. Αυτό όμως δεν τον "απελευθερώνει" από τη γενικότερη κοινωνική κριτική... ίσως ακόμα και από την κριτική της ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Η απαντησή σου αποτελεί απάντηση σε όλες τις πλευρές και δείχνει τις δυνατότητες που έχουμε να μπορούμε με σωφροσύνη να εποικοινωνούμε εν μέσω διαφορετικών πεποιθήσεων , σκέψεων ή απόψεων..!

Μπουχτίσαμε συνδίκτυε ... έχω την αίσθηση ότι χρειαζόμαστε ένα νέο κώδικα ηθικής και επικοινωνίας που να απαντά στο σήμερα και στις προκλήσεις του και να μην μένουμε προσδεδεμένοι στο "άρμα" παλαιών παρωχημένων αντιλήψεων μιας -πλέον- παρακμάζουσας ιδεολογικοπολιτικής νομενκλατούρας (φονταμενταλίζουσας)τις περισσότερες φορές , απεμπολώντας το δικαίωμα να τοποθετείται κριτικά έναντι των πολιτών ή και ακόμα έναντι της εκκλησίας...μιας και συνταυτίζεται με την παράβαση και την μη-υποκειμενικοποίηση της επι των αναγκών των πολιτών οι οποίοι την συγκροτούν και την νοηματοδοτούν ταυτόχρονα!!

Χάρηκα , την τοποθετησή σου διότι διακρίνεται απο μεσότητα!!!

soul

29/09/2009, 16:19:43
macedon

quote:
Οταν λοιπόν ένας δικηγόρος για μισή ώρα στο δικαστήριο παίρνει 300 ευρώ, ένας πιστός που υποστηρίζει μια ζωή την εκκλησία, δεν δικαιούται κάτι παραπάνω; Μια θέση στο εξωτερικό ας πούμε;

Αυτή η κακία θα σε φάει εσένα.

Εσύ είσαι κακός και προβοκάτορας...

Δεν δικαιούσαι να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα, τουλάχιστον μέχρι να μας πει ο ψηλός (αν νομίζει ότι είναι "δημοσιοποιήσιμη") την ιδιότητά του.

Μπορεί να μην τον έστειλε εκεί παπάς ή πολιτικός αλλά οι τίτλοι των σπουδών του και η αξιοκρατική αξιολόγησή τους!!!

Μην κοιτάς το γραπτό του λόγο, μπορεί να μην είναι το δυνατό του σημείο και να έχει άλλα προσόντα, όπως κοφτερή σκέψη, ορθή κρίση κ.α.

Γι' αυτό περίμενε να σου πει τι δουλειά κάνει...

Έχω την εντύπωση ότι αυτό που αναρωτιέται ο τρεχα....:

quote:
Ενώ εσύ Μακεδών; Σπουδάζεις, έχεις οικογένεια, διδάσκεις
κιόλας, γράφεις και μεγάλες αναλύσεις για θέματα που κανείς
δεν θα σκέφτονταν να αμφισβητήσει και είσαι πάντα εύκαιρος...

... είναι σωστό!!!

Που βρίσκεις χρόνο να γράφεις τόσα μηνύματα, όταν αυτός δεν έχει προλάβει να γράψει ούτε 8.000 (οκτώ χιλιάδες) μηνύματα μέσα σ' έναν ολόκληρο χρόνο;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

29/09/2009, 18:22:51
Να θυμίσω, μήπως, φιλε Γιάπετ, ότι η δουλειά μου είναι τέτοια
που ειμαι συνέχεια στον υπολογιστή;Είτε γράφοντας, είτε σχεδιάζοντας ειτε επικοινωνοντας μεσω υπολογιστή, είναι η δουλειά μου...
Ενώ του Μακεδών, ειδικά με το
στύλ που έχει, πρέπει να είναι απο ....υφηγητής και περα....Όχι
απλά δάσκαλος...Δεν ξέρουμε ποιος ευτελίζεται, ο δάσκαλος ή ο ..υφηγητής;
Ή σκέτα το άτομο;
Είδες τι αντιδράσεις δημιουργούνται, όταν ο καθείς κανει και τον
ασφαλίτη, που σου ζητάει τα στοιχεία;
Φίλε μου Κωστάκη, χαίρομαι που έπιασες το μήκος κύματος....
"...Η Κεφαλλονιά είναι ελληνική...!!!" Και η Λάρισα, ξέρεις....
Ανελεύθεροι, είναι αυτοί που δεν ξέρουν τι ειναι η ελευθερία....
Τσ!!Τσ!!!Τσ!!!Ρατσιστής τώρα;
Λέμε ότι οι τουρίστες, έρχονται για διακοπές, ειδικά οι πολλοί,
αν εσύ πέτυχες καποιον που ήρθε για ψυχανάλυση και σου έκανε ανάλυση
του πω βλέπει τις κυβερνήσεις των ευρωπαικων και λοιπών κρατών, είσαι τυχερος...Εγώ ιδρώνω να πετύχω κατι νέο, στην πόλη....Μιζέρια
σκέτη...Ενώ εσύ, κάτι απο ..Τζέιμς Μπόντ, (παραλίες, τουρίστες-τριες)...Σε ζηλεύω...
Κι εγω τα έχω καλά με ολους τους Έλληνες στην ψυχή και αυτό δεν σημαίνει ότι τους χαιδεύω...Δεν φαντάζομαι να θεωρείς επίτευγμα,
το που είμαστε;
Δεν υπάρχεικαμιά προσωπική αντιπαράθεση, απο μεριάς μου, απλά με
ενοχλεί να θεωρούν κάποιοι τους εαυτούς τους άνετους και τους χριστιανους κομπλεξικούς....Δεν έχουμε πολλούς ..ψυχαναλυτές στη
χώρα μας, οπότε, δεν ευσταθεί η διάκριση...
Όχι φίλε, θέλω κι εγώ τον καλό διάλογο, με το χιούμορ,αλλά και τον
σεβασμό προς ιδέες και άτομα....
Και πιστευω ότι όλοι θέλουμε τα ίδια...Ας πράττουμε ομοίως....
Το θέμα μας αφορά στον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και επιμένω ότι
αυτοί που δεν αφήνουν να γινει, το κάνουν για α ελέγχουν την εκκλησία
μέσα απο δημοσιουπαλληλική νοοτροπία.....Κι όταν το σαράκι μπει,
δεν βγαίνει εύκολα...
Επι του θεματος, πάω στοίχημα ότι όλοι οι πολιτικοί, παρά τα όσα λενε, τουλάχιστον οι περισσότεροι, δεν θέλουν διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, για τους δικούς τους λόγους....Τι λές, λέτε;

29/09/2009, 19:13:34
trexagireve

quote:
Ενώ του Μακεδών, ειδικά με το
στύλ που έχει, πρέπει να είναι απο ....υφηγητής και περα

Μπα, μη νομίζεις. Οταν γράφεις εσύ, έχω εκπαιδεύσει τον υπολογιστή μου και σου απαντάει μόνος του.

macedon

13/12/2010, 15:33:38
Ενα θέμα που "παίζει" τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο ,
(αν και έχει θεωρηθεί ανυπόστατο)
φέρνει πάλι στο προσκήνιο το defencenet.gr (site αμυντικών θεμάτων)
επικαλούμενο πηγές που αναφέρουν οτι το γνωστό WikiLeaks και ο ιδρυτής του Julian Assange έχει στην κατοχή του το κρίσιμο έγγραφο «Gulf of Aden Vortex» χωρίς να το έχει δημοσιοποιήσει ακόμη, και αυτός ήταν πρακτικά ο λόγος για την δίωξή του και το κλείσιμο του σχετικού ιστότοπου θέλοντας να προλάβουν τη διαρροή του στο διαδίκτυο.

το πλήρες κείμενο :
"Η παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο αναφορικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στον Κόλπο του Άντεν εκτός από τους σχετικούς ιστότοπους που ασχολούνται με παρόμοια θέματα έχει δει το φως της δημοσιότητας και σε μεγάλα ειδησιογραφικά site όπως αυτό της αγγλόφωνης έκδοσης της Pravda. Το ότι βέβαια παρόμοιες δημοσιεύσεις συναντώνται όλο και πιο συχνά δε σημαίνει πως το αντικείμενο του θέματος αποκτά περισσότερη συνάφεια με την αλήθεια, περισσότερη από ότι ίσως έχει. Τι λένε πάντως οι υποστηρικτές της θεωρίας του Κόλπου του Άντεν;

Σύμφωνα με ένα υποτιθέμενο έγγραφο του WikiLeak που έχει διαρρεύσει, αλλά που δεν έχει κανείς ακόμη, το 2000 ο ναύαρχος Maksimov διοικητής του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας, έστειλε μια απόρρητη αναφορά στον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin ότι μια μαγνητική δίνη είχε δημιουργηθεί (Νοέμβριος 2000) ή ανακαλυφθεί στον Κόλπο του Άντεν έξω από τις ακτές της Σομαλίας και πως παρά τις συνδυασμένες προσπάθειες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Κίνας να την περιορίσουν(;) ή να μελετήσουν τη φύση της –η οποία δείχνει να «αψηφά» όλους τους νόμους της φυσικής- απέτυχαν.

Στα τέλη του 2008 διαπιστώνεται πως η δίνη αυτή σταδιακά μεγαλώνει και από εκεί και πέρα και σύμφωνα πάντα με τους υποστηρικτές της θεωρίας αυτής, ξεκινά μια «παγκόσμια» εμπλοκή ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή με πρόσχημα την καταπολέμηση της πειρατείας από Σομαλούς ενόπλους. Οι επιχειρήσεις αυτές Ocean Shield (ΝΑΤΟ), Atalanta (EE), Combined Task Force 151 (ΗΠΑ) αλλά και μεμονωμένες αποστολές πολεμικών σκαφών από Ινδία, Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Μαλαισία υποτίθεται πως δεν έχουν ως στόχο τους Σομαλούς πειρατές αλλά την στρατιωτική παρουσία έναντι «οποιασδήποτε απειλής».

Το επιχείρημα αυτών που υποστηρίζουν τη θεωρεία της «μαγνητικής δίνης» είναι πως δεν δικαιολογείται μια τέτοιου εύρους και ισχύος δύναμη (συνολικά 27 χώρες έχουν σκάφη στην περιοχή) για την αντιμετώπιση μερικών Σομαλών πειρατών που επιβαίνουν σε τίποτα καλύτερο από μερικές φουσκωτές βάρκες με εξωλέμβια μηχανή ή σε κάποια καίκια. Θεωρούν πως είναι ασύμμετρα μεγάλη για το μέγεθος της απειλής για την οποία επίσημα βρίσκονται εκεί.
«Είναι η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη που έχει συγκεντρωθεί στην ιστορία. Και έχει συγκεντρωθεί γιατί; Για να κυνηγήσει μερικούς νεαρούς Σομαλούς που επιβαίνουν σε μερικά παλιά ταχύπλοα;» αναρωτείται ο συντάκτης της Pravda.

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο κάποιοι υποστηρίζουν πως στις 5 Ιανουαρίου του 2010 η «μαγνητική δίνη» που δεν πρόκειται τελικά για δίνη, αλλά για μία πύλη, μια αστρική πύλη, άνοιξε προκαλώντας σειρά σεισμικών δονήσεων στον Κόλπο του Άντεν αλλά και πρωτοφανή αστάθεια στα μετεωρολογικά φαινόμενα. Το κύμα ψύχους στην Ευρώπη, -σε Βρετανία, Σουηδία, Νορβηγία έχουν καταγραφεί οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 100 ετών- στις ΗΠΑ, στην Κίνα, όπως και οι πλημμύρες είναι αποτελέσματα της «αστρικής» αυτής πύλης.

Η υπόθεση έχει όμως και συνέχεια. Το περίφημο σπειροειδές φαινόμενο της Νορβηγίας, ένα χρόνο σχεδόν πριν,. στις 9 Δεκεμβρίου του 2009, αποδίδεται ως ένα «πρόδρομο» φαινόμενο της δίνης του Άντεν, αν και η επίσημη εξήγηση είναι πως οφείλεται στην αντανάκλαση του ήλιου επάνω στο αέρια καύσης της αποτυχημένης ρωσικής δοκιμής ενός νέου ρωσικού διηπειρωτικού βλήματος του Bulava. Και πάλι όμως με έγγραφο που κάποιοι επικαλούνται πως η ύπαρξή του έγινε γνωστή από το WikiLeaks παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό Putin από τη ρωσική υπηρεσία αντικατασκοπίας GRU αναφορά πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο υπουργός άμυνας είχαν καταφύγει σε μυστική τοποθεσία την ημέρα εμφάνισης του φαινομένου αυτού.

Μάλιστα ένα άλλο έγγραφο το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι απόλυτα κατανοητό, με ημερομηνία αποστολής 9 Δεκεμβρίου του 2009 – ημέρα εμφάνισης του σπειροειδούς φαινομένου- από την αμερικανική πρεσβεία στο Όσλο προς την διοίκηση αεράμυνας βόρειας Αμερικής κάνει λόγο για ένα σχέδιο Project Aliceμ το οποίο συνδυάζει με το 2012.

09OSLO337: NORWAY: CI/KR RESPONSE FOR USNORTHCOM

ID 09OSLO337
SUBJECT NORWAY: CI/KR RESPONSE FOR USNORTHCOM
DATE 2009-12-09 14:48:00
CLASSIFICATION TOP SECRET
ORIGIN Embassy Oslo
TEXT T O P S E C R E T OSLO 000337

NODIS USNORTHCOM Maj. Gen. Thompson

NSPD 51/HSPD-20: DECL: 03/20/2019 TAG EXDIS, ROGER, DOCKLAMP

SUBJECT: SWEDEN: CI/KR RESPONSE FOR USNORTHCOM

REF: USNORTHCOM 17835

Classified By: Lt. Col. McClary for reasons: (A), (Q), (Z), and (R)

¶1. (S) RNoAF response to HAARP/CERN spiral anomaly was limited to 175 km. with testing parameters met within 3degrees of arc access.

¶2. (S) Post recommends activation of 2012 Project ALICE Bunker for POTUS/SECDEF
MCCLARY
HEADER VZCZCXYZ0008
PP RUEHWEB/QR

DE RUEHSM #0194 0791327
ZNY SSSSS ZZH
P 201327Z DEC 09
FM AMEMBASSY OSLO
TO USNORTHCOM PRIORITY ALPHA-Q

XTAGS: NASA-437-99042YCQ
ДОБАВЛЕНО 2010-12-04 16:15:16
ПЕЧАТЬ 2010-12-04 20:36:41
ГОЛОСОВАНИЕ ПУНКТЫ 23
Подсчет голосов 14
Рейтинг Оцени 8539
ПРИОРИТЕТ QQRR

© December 6, 2010 EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com

Όποια και αν είναι η πραγματικότητα πάντως πρόκειται για μια περίεργη υπόθεση, μια υπόθεση που ξεφεύγει από το σχεδόν σύνηθες πια πλαίσιο των UFO, βάζοντας στην εξίσωση των επαφών με άλλους εξωγήινους πολιτισμούς, μια πύλη από την οποία κανείς δεν ξέρει για πιο λόγο έχει δημιουργηθεί και ποιοι μπορεί να είναι οι «επισκέπτες» που μπορεί να έρθουν από εκεί. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να είναι ακόμη μια ευφάνταστη υπόθεση ενός «κύκλου» ανθρώπων που ο στόχος δημιουργίας της είναι το ίδιο άγνωστος όσο και η «δίνη» η ίδια.

Αν εχει "πάρει" κατι το ματι σας στο διαδίκτυο , καλοδεχούμενο ...

13/12/2010, 16:17:56
φιλε μου... νομιζω οτι θα επρεπε να ανοιξουμε ενα γενικοτερο θεμα για τα αρθρα της Wikileaks...

13/12/2010, 18:05:57
οταν λες κολπο που παει το μυαλο σου;
13/12/2010, 18:40:56
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 γενικότερα ενα ακόμη "φτιαχτό" θέμα , απο το πουθενά ...

Φιλε PREDATOR προς το παρών η δημοσιοποίηση εγγράφων του WikiLeaks αφορά διπλωματικές αναφορές και διπλωματικά-πολιτικά παιχνίδια , δεν νομιζω να εχει σχεση με τη θεματολογία μας
(προς το παρών)

13/12/2010, 19:51:13
Λετε να εχουμε επισκεψη των Ανου,Εα και της παρεας τους?
Σοβαρα τωρα,οι δινες που διεπονται απο μαγνητικα,ηλεκτρομαγμητικα και βαρυτικα πεδια ειναι στην πραγματικοτητα αγνωστες ακομη στους φυσικους.Μονο θεωρειες διατυπωνονται και υπαρχουν πολλες απο αυτες.Καποια θα ειναι σιγουρα η αληθεια αλλα υπομονη.Γνωριζω απο σιγουρη πηγη οτι ομαδες επιστημονων απο ΗΠΑ ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΝΔΙΑ ΓΑΛΛΙΑ,ανεπισημα εργαζονται πανω στα θεματα των Αστρικων Πυλων επειδη συμφωνα με τα κρατουντα ειναι ο μονος εφικτος τροπος ανταλαγης σηματων με αλλους πολιτισμους.Τα προγραμματα αυτα ειναι ακρως απορρητα με ρητρα θανατου για τους εμπλεκομενους επιστημονες.Λεω μονο οτι μπορει να ειπωθει.χωρις επιπτωση για κανεναν.και αςθεωρηθω πλανημενος.
Σκεφθειτε.

Ποσο καιρο πριν την εμφανιση τους ηταν γνωστα σε αυτες τις ομαδες τα εξης.

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛ.
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
IPOD
ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΝΕΡΟΥ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ
ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

Επομενως λογικο συμπερασμα να περιμενουμε ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΗΤΑ,ΔΙΑΣΤΡΙΚΕς ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ,ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Το οτι εχουν γεμισει τον κοσμο καταφυγια και αποθηκες αγαθων ειναι αρκετο να συμπερανω πως κατι περιμενουν.Ας εχουμε τα ματια μας και τα αυτια μας ανοικτα.

2233

XDΜέλος
13/12/2010, 21:03:54
Με κάθε επιφύλαξη όσον αφορά την εγκυρότητα της είδησης, η φράση "μαγνητική δίνη" μου θυμίζει αυτόματα το "μαγνητικό τούνελ" (ή "κινούμενες μαγνητικές πηγές" ή "μαγνητικό μάτι"..) που σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές λέγεται ότι υπάρχει στην περιοχή της Πεντέλης και τις ιδιότητες του οποίου για ένα μεγάλο διάστημα εκμεταλλεύτηκαν οι Η.Π.Α. εγκαθιστώντας (τι πρωτότυπο! ) διάφορες ΝΑΤΟικές βάσεις τηλεπικοινωνιακής υφής αλλά ουσιαστικά στρατιωτικοεπιστημονικής έρευνας.

Edited by - XD on 13/12/2010 21:36:36

paschalistΝέο Μέλος
22/12/2010, 23:10:05
Γιατί σταμάτησε εδώ η συζήτηση; το θέμα έχει πολύ ενδιαφέρον και αν ο καθένας παρέθετε εδώ ότι ξέρει γι'αυτό, νομίζω πως θα είχε πολλά περισσότερα να πει από θέματα απλών θεάσεων ΑΤΙΑ.
Έψαξα την γύρω περιοχή της υποτιθέμενης πύλης στο google earth και είδα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Περίεργες τετραγωνισμένες κατασκευές, κτλ.
23/12/2010, 00:50:51
Στην περιοχη τελευταια εκδηλωνεται περιεργη σεισμικη ακολουθια,απο τις Αφρικανικες ακτες εως το Ιραν,με αποκορυφωμα τα 6,5 στις 20-12-10
με 7 νεκρους και αγνωστο ακομη αριθμο στα χωρια.Πληροφ.στο ζουγκλα.gr.
λετε να εχουν σχεση?

2233

23/12/2010, 01:04:50
Πιο συγκεκριμενα,ασυνηθιστη σεισμικη δονηση στην Αιθιοπια προβληματιζει τους σεισμολογους λογω του εστιακου βαθους των 10 χιλ.
Επισης απο 14-11-10 εως σημερα 30 σεισμοι εως 5,5 ριχτερ εχουν αναστατωσει την Υεμενη με το ιδιο εστιακο βαθος.

Πηγη defence.net

2233

23/12/2010, 01:08:45
paschalist καλώς ήρθες στην παρέα του esoterica

Αν έχεις παρατηρήσει κάτι "σχετικο" καλο θα ειναι να το παραθέσεις εδω να το δουν όλοι .

Κάτι που θα ήθελα να επισημάνω είναι οτι κάποια στιγμή (14-15 Νοεμβρίου συγκεκριμένα)
παρατηρήθηκε έντονη σεισμική δραστηριότητα δυτικά του κόλπου με ιδιο επίκεντρο ίδιο εστιακό βάθος και σχεδόν ίδια ένταση

εδω μπορείτε να δείτε το report εκείνης της μέρας :
http://nadisa.org/wp-content/uploads/2010/11/yemen_101116_eqs.pdf

Χωρίς την εκδήλωση ισχυρής σεισμικής δόνησης παρουσιάστηκε μια "μετασεισολογικη" ακολουθία δεκάδων σεισμών σε μια μέρα , με 10λεπτη περίπου συχνότητα,
οπως ακριβώς θα ηταν φυσικό να ακολουθήσει μετα απο εναν κύριο σεισμό ...χωρίς βέβαια αυτός να εκδηλώθηκε ποτέ .

Εδω η αποτύπωση στον χάρτη :

επίσης το "περιβόητο" HAARP (www.haarp.alaska.edu)
του οποίου τα στοιχεία παρακολουθώ συχνά στις 11/11 ανίχνευσε αυτές της έντονες αναταράξεις στο μαγνητικό πεδίο της Γης απο το σταθμο Fort Yukon

Edited by - AitheroVamon on 23/12/2010 01:46:45

paschalistΝέο Μέλος
23/12/2010, 12:14:00
Καλημέρα κι ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και την άμεση ανταπόκριση απ'όλους σας.
Παρατήρησα, κι εγώ όπως κι εσείς τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και διαπίστωσα πως οι 20 από αυτούς έχουν βάθος ακριβώς 10 Km. Επίσης μ'ανησυχεί η φήμη πως το HAARP μπορεί να προκαλέσει σεισμούς. Τώρα για να ανοίξει η πύλη ή για να κλείσει;
Μήπως θα ήταν καλό να παρατηρούμε και τη χώρα μας; Ποτέ δεν ξέρεις...

23

23/12/2010, 12:29:18
Καλως ηρθες φιλε

Καλο θα ηταν να καταθεσεις και εσυ οτι εχεις για το θεμα.

Και αποψεις,οπως τι υποθετεις πως λαμβανει χωρα στην περιοχη?

Μου ηρθε μια παλαβη ιδεα.
Συμφωνα με τον Ζιτσιν στο σημειο εκεινο αρχιζε ο προσανατολισμος και η καθοδος των σκαφων των θεων {Ενκι,Ανου,λ.λ.π},προς τις πολεις τους στην μεσοποταμια.Εχει ειδικα σχεδιαγραμματα επ αυτου ο Ζιτσιν στα βιβλια του.

Λετε?

2233

JamminΝέο Μέλος
23/12/2010, 15:15:03
Παρακολουθώ το θέμα και έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο σχετικά.
Πολλές επιθέσεις από πειρατές στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.
Η απορία που έχω εγώ είναι η εξής:
Εν έτει 2010 πάμε για το 2011, που όλοι μας είδαμε τις περίφημες έξυπνες βόμβες στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κτλ , που για ένα διάστημα είχα κουραστεί να ακούω για το πως έχει αλλάξει ο πόλεμος και πως με ένα κουμπί από εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μπορέις να ανατινάξεις το οτιδήποτε..με τόσους δορυφόρους να μας κατασκοπεύουν σε καθημερινή βάση..
Και δεν μπορούν να κάνουν αναγνώριση μερικά σκάφη- καϊκια και να τα εξουδετερώσουν; Μου ακούγεται γελοίο σα δικαιολογία.
Για ποιο λόγο χρειάζεται η παρουσία της μεγαλύτερης ναυτικής δύναμης στο συγκεκριμένο σημείο, και δεν μπορούν να πατήσουν τρία κουμπιά και να τους εξαφανίσουν;
Μήπως έχουμε και εδώ κάποιους εκπαιδευόμενους της CIA (βλέπε Μπιν Λάντεν-Ταλιμπάν) που προορίζονται για να παίζουν τον ''κακό''και να δημιουργούν δήθεν καταστάσεις , ενώ με το πρόσχημα αυτό οι Η.Π.Α διενεργούν τις δικές τους top secret επιχειρήσεις στην περιοχή και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι;

Edited by - Jammin on 23/12/2010 15:18:14

paschalistΝέο Μέλος
23/12/2010, 15:46:53
Μια άποψη που έχω σχηματίσει αν και είναι νωρίς, είναι πως οι εμπλεκόμενοι σ'αυτό το ζήτημα μας θέλουν να μας κατευθύνουν στο να πιστέψουμε το παραμύθι με την πειρατεία για να δικαιολογήσουν την παρουσία τόσο μεγάλων ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή.
Η ένστασή μου είναι αυτή: Αρκεί το ναυτικό για την αντιμετώπιση αυτών που "φοβόμαστε"; Από την άλλη μεριά το πείραμα της Φιλαδέλφειας και άλλα πολλά έγιναν από το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Γιατί υπάρχει αυτός ο φόβος και η μυστικοπάθεια σε κάτι που μας δείχνουν πως αντιμετωπίζουν με λίγες (σχετικά) δυνάμεις; Ή είμαστε ακόμη στην ψιχάλα και περιμένουμε καταιγίδες και τυφώνες.

Υ.Γ. Ο Ζαχαρίας Σίτσιν, όπως και πολλοί άλλοι συγγραφείς σύντομα θα δικαιωθούν αλλά δεν θα μπορείς να ζητήσεις τη γνώμη αυτών που τους επικρίνουν γιατί θα κρύβονται. Άλλωστε αυτό δεν συνέβη και με το haarp, τα εμφυτευόμενα chip κτλ κτλ κτλ;

23