- Mας ταπρηξες αγαπημενο και αδικο esoterica... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Εάν γίνω φίλε μου θα είμαι άξιος της τύχης μουαν και δεν νομίζω να πέσω ποτέ τόσο χαμηλά.
Μεγάλωσα πια
Στο εύχομαι καλέ μου φίλε.. ολόψυχα.
(Αντε σιγά-σιγά να τα απενεργοποιούμε όλα τα διπλά ή τα πολυπρόσωπα προφίλ για να τελειώνουμε με τις δυναμιτίσεις των διαφόρων θεμάτων! Γιατί έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν κι άλλα λιγότερο προφανή...)
Κατα τ' άλλα προσυπογράφω το μήνυμα του Στέφανου
"Επειδή διαπιστώνω ότι ισχύει στο topic η φράση
Στου Κουφού Την Πόρτα Όσο Θέλεις Βρόντα!
δεν πρόκειται να ξανακάνω καμία παραίνεση σε κανέναν ούτε να συμμετάσχω ενεργά στο παρόν θέμα, παρά μόνον αν παραστεί ανάγκη."
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
οχι στον κοινωνικο αποκλεισμο
το ειπε και η τηλεοραση

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
quote:
Μάθε ότι οι θεές δεν ψεύδονται...Και οι ψυχούλες προσπαθούν με ΠΟΝΟ να βαδίσουν την ατραπό της λύτρωσης και μακριά από ετούτα τα ψεύτικα τερτίπια...
ΜΑΘΕ ΤΑ ΕΣΥ!ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ...
+ ΑΝ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΟΣΑ ΤΑ ΜΑΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΑ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.ΑΡΚΕΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΕΣΠΕΙΡΕΣ...
-ΘΟΥ-
ΑΜΑΛΙΑ, ΑΥΤΗ Η "ΑΠΑΤΗ ΖΕΖ" ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ;
--O LAMBOLAS ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΛΑ,ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ/+ ΕΣΥ ΧΜ;..
ΟΚ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ ΧΑΛΑΓΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:(-ΕΙΠΑΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΤΜΑ//ΠΟΛΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ....:(--
..ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ...!
-ΘΑ ΜΟΥ 'ΡΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΚ*Τ* ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΩ;
ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΠΙΑ Η ΨΥΧΗ...:(
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ...ΝΑ ΠΑΡΩ "ΠΙΣΤΟΝΤΟΥΖΙΕΡΑ"//ΑΜΑΝ ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΝΤΙΓΚΚΚΚ:(//
-ΟΣΤΡΙΑ ΚΡΥΒΕ ΛΟΓΙΑ....ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ..ΠΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ...ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ//ΟΚ: ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΚΙ ΕΣΥ/ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΜΑ ΧΜ;//
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ΟΙ ΣΥΝΟΜΜΩΣΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΕΣ..!ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!!!!
ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ..ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ!
ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΑΝ ΕΜΕΝΑ!//ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ-
ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΤΕ;;;
ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕ;Σ ΤΟΥ Κ*Λ**;
ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 10 ΣΤΟΥΣ 1000 ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!
ΟΠΟΤΕ....ΠΑΙΞΤΕ ΟΣΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙΡΟ!
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΥΠΟΥ: "Η ΑΤΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΗ!","ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ!"
+ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ...ΤΡΙΚ ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
"ΙΣΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ" ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ...:(
---ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΕΠΙΡΡΟΗ ....ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ!
ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΣΑΣ ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ...ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ/ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΙΚΗ ΥΒΡΕΩΝ...--
Ο "ΔΗΜ."ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ;// ΕΤΣΙ ΖΕΖ;/ΧΜ,Ο ΛΑΜΠΟΛΑΣ ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΞΕΡΕΙ;/ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ;//ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ;//ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΤΜΑ;//ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΟΥΜ;//ΠΡΟΣΕΞΑ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΟΥΜ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ/ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΕΣ ΣΟΤ ΠΡΟΣΠΟΙΗΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ// ΕΝΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ...ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ//ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ...//ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΑ/ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ!....
ΖΕΖ:"ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΜΩΡΗ;";;;-
-ΘΟΥ-
---
quote:
Αγαπητο ***** απο τα ΜεγαραΕξαφανισου απο μονη σου (μονος μονη ολα ειναι σχετικα). ***** ***** ***** ***** ***** ***** Πιστεψε με θα μετανιωσεις για ολα οσα εχεις κανει. Και ειναι πολλα αυτα. Και ασχημα. Μην εκμεταλευεσαι το οτι σε ανεχομαι.
Ξερεις, ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ. *http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG
NA'ΣΑΙ ΚΑΛΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΑ /ΟΤΙ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ!
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ...ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ +"ΕΓΩ"...:(
---ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΓΩ"//Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙ ΝΑΙ ΤΟ "ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΟΝ" ΜΟΥ...ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ...:)----
ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΧΩ:
quote:
Ξερεις, ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ. *
ITWASANOTHEWDIRTYANDUSELLESSPOSTLIKETHEYARE..

clickonmebabe..
Εσύ τελικά αγαπητή άτμα, έχεις φάει μεγάλο κόλλημα μαζί μου!
Άντε λοιπόν σε χαιρετώ και γράφε ότι σου αρέσει μιά και έτσι βλέπω πως σε βοηθά ετούτο το δρώμενο να ανέλθεις έσω!!!
Κατεβάζω τα ρολά για σένα όμως, ήδη σου ξαναέδωσα σημασία και δεν έκανε...
Η ζωή τραβάει την ανηφόρα, με σημαίες, με σημαίες και με ταμπούρλα...
Σε αφήνω με την πάρτι σου, δεν παίζω άλλο το παιχνίδι, αρχίζει και "είναι" γίνετε γνωστό απο εδώ και πέρα...
Σας χαιρετώ.
Υ.Γ.
Σήμερα κατάλαβα γιατί δεν σου κλειδώνουν τον λογαριασμό με τόσα αρνητικα που γράφεις για όλες/ους!
Ατραξιόν, το λένε να δεις...
Σας χαιρετώ.
Τυχαία ψάχνοντας έπεσα πάνω σ αυτό το topic. Ομολογώ ότι συγκινήθηκα.
Τόσο καιρό στο esoterica δεν έχω ξαναδει άλλο θέμα που να αντιπροσωπεύει τον εσωτερισμό τόσο όσο αυτό. θα συνιστούσα σ όλους τους αναγνώστες να παρακολουθούν ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΔΩ υπάρχουν αρκετά αντιπροσωπευτικά μέλη που δείχνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τον εσωτερικό δρόμο. Δειχνουν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ πρέπει να κάνει κανείς για να γίνει, να λέγεται και να είναι καλός εσωτεριστής. Εδώ ακριβώς υπάρχουν τα σωστά παραδείγματα προς μίμηση όλων των εσωτεριστών. Όποιος ακολουθήσει τα παραδείγματα αυτά είμαι σίγουρος ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα φθάσει στην θέωση.
Θα πρότεινα και στην αγαπητή Αμαλία να ανοίξει ξανά όλους τους λογαρισμούς γιατί όλοι αντιπροσωπεύουν το esoterica.
Καλά, δεν υπάρχει τσίπα πουθενά; Δεν μπορεί κανείς να φερθεί ανθρώπινα αλλά σωστά;
ΑΠΛΑ Ν..Τ..Ρ..Ο..Π..Η Σ..Α..Σ.
Και σιγά μην με ξανά δείτε σ αυτό το topic.
Φιλικότατα.
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
Στίχοι: Ξενοφώντας Φιλέρης
Μουσική: Κώστας Χατζής
Ερμηνευτές: Αντώνης Καλογιάννης, Μαρινέλλα
Μου ’χες τάξει, Άννα, πως θαρθείς
πάλι στο Αιγαίο να με βρεις
μα εσύ δεν ήρθες και κρατώ
το μικρό χτενάκι και απορώ,
κι όμως, Άννα, θέλω να σου πω
πως εγώ δεν ξεχνώ, δεν ξεχνώ, δεν ξεχνώ,
δεν ξεχνώ.
Μου ’χες τάξει τότε πως θαρθείς
να με βρεις.
- Η καρδιά μου φύλλο-φύλλο
ματωμένη τριανταφυλλιά
στο Αιγαίο και στον ήλιο
Θε μου, πόση νιώθω μοναξιά.
Στο Αιγαίο τόση μοναξιά
με πληγώνει, Άννα, στην καρδιά
δεν ξανάρθε πλοίο στο νησί
ούτε το μαντήλι σου κι εσύ,
κι όμως, Άννα, θέλω να σου πω
πως εγώ δεν ξεχνώ, δεν ξεχνώ, δεν ξεχνώ,
δεν ξεχνώ.
Μου ’χες τάξει τότε πως θαρθείς
να με βρεις.
- Η καρδιά μου φύλλο-φύλλο
ματωμένη τριανταφυλλιά
στο Αιγαίο και στον ήλιο
Θε μου, πόση νιώθω μοναξιά.
Μου ’χες τάξει, Άννα, πως θαρθείς.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Νομιζεις φτωχη μου συντονιστριουλα οτι θα με φιμωσεις. Σε γελασανε. Πες στους πατρονες σου απο τη Νεα Ακροπολη (για να λεμε τα πραματα με το ονομα τους) οτι το μονο που καταφερνετε ειναι να απενεργοποιειτε την αξιοπιστια σας + την αξιοπρεπεια σας που κοντεβει να πιασει πατο.
Ναι ειμαι ο Labolas Glasya και ειτε το θελετε ειτε οχι θα υποστητε τις συνεπειες της αληθειας που τοσο φοβαστε.
Θα το πιετε το πικρο ποτηρι μεχρι τη τελευταια του σταγονα ψευτοεσωτερισταδες του γλυκου νερου.
Απενεργοποιησατε τον προηγουμενο λογαριασμο μου και ταυτοχρονα απενεργοποιησατε και την αξιοπρεπεια σας με τις συμπλεγματικες συμπεριφορες σας ποτε κλειδονοντας τοπικς ποτε απενεργοποιοντας λογαριασμους και ποτε βγαζοντας κιτρινες καρτες σαν κορακια αργυρονιτοι διαιτητες. Ποιοι εσεις μια παρεουλα κοπροσκυλων που δεν εχετε κολισει ουτε 1 ενσημο και ζειτε χλιδατα. Απο τι αραγε.
Οσοναφορα το γνωστο *****
Η ΑΤΜΑ με την οποια σε αλλα συμφωνω και σε αλλα οχι ειπε οτι ξερω πολλα. Ναι. Αλλα δε θα πεθανω. Γιατι αντηχοντας τον αντιλαλο θα το φωναξω δυνατα. ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.
Σιχαμερες και βρωμερες υπαρξεις που αδυνατουν να συμβιβαστουν με τη φυση τους και αλλαζουν φυλλο δεν δικαιουνται ουτε να πιανουν τη λεξη ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ. ΓΚΕΓΚΕ? Αλλα το χειροτερο στη προκιμενη ***** ειναι οτι ειναι συνειδητος υπηρετης του κακου. Συνειδητη ρουφηχτρα της ενεργειας οσων συναναστρεφετε. Ε λοιπον ***** που δε ντραπηκε να αποπειραθει να σκοτωσει ενα παιδακι που δε ντραπηκε να προσπαθησει να επιτεθει ψυχικα σε αναπηρο που καρφιτσονει κουκλακια απο κοκκινο κερι και χρησιμοποιει κι εμπορευετε τα ναρκοτικα για να καλιπτει τις υλιστικες της αναγκες οπου τη βρισκω θα το μετανιονει πικρα. Στο γηπεδο της και με τα δικα της οπλα.
Αιντε για να τελειωνουμε μια κι εξω με τα αριστερα μονοπατια (οχι τα πολιτικα).
Γκλινεα ***** να καθησει στα αβγα της (ξερεις αυτα του παγωνιου) γιατι δεν αστειευομαι. Δεν αστειευομαι διολου και το ματι μου γιαλιζει επικινδυνα. *
X - L.G.
ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ FORUMS
Έτσι κι εγώ υποβάλω το ερώτημα....
α)Υπάρχει η απειλή από την ανατολή ή χρησιμοποιούν αυτό το πάτημα οι ηγέτες (και οι "σύμμαχοι") μας για να ξεχνάμε τα προβλήματα μας και να εξοπλιζόμαστε;;;;;
β)Είναι εφικτή η Ελληνοτουρκική φιλία;;;;
γ)Τι γνώμη έχεται για την Ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας;;;;
Περιμένω τις γνώμες σας με μεγάλη περιέργεια.....
Σε έχει πιάσει μια μανία με τους Τούρκους βρε Akris...
Οσο για τ ερωτήματά σου...
quote:
α)Υπάρχει η απειλή από την ανατολή ή χρησιμοποιούν αυτό το πάτημα οι ηγέτες (και οι "σύμμαχοι") μας για να ξεχνάμε τα προβλήματα μας και να εξοπλιζόμαστε;;;;;
Ε ό,τι F-16 πουλήσουν και σε Τούρκους και Ελληνες τζίρος θα είναι για αυτούς... οπότε το κλιμα έντασης που βλέπουμε και ακούμε καμιά φορά, μάλλον είναι "φτιαχτό" και απατηλο. Η θεωρία ότι κινδυνεύουμε έχει πάντα πολλούς υποστηρικτές. Οι έμποροι πουλάνε όπλα. Τα κανάλια εξασφαλίζουν τηλεθέαση. Οι εφημερίδες φύλλα. Οι πολιτικοί καταφεύγουν σε λαίκισμούς και ψευδοπατριωτισμούς για να ψαρέψουν ψήφους φοβισμένων πολιτών(δες τι έκανε κι ο Μπους στις τελευταίες εκλογές σις ΗΠΑ). Οπότε συμφέρει αρκετους παράγοντες να υπάρχει ακόμα μια "ανασφάλεια" και φοβία μεταξύ των δύο χωρών. Θεωρώ λοιπόν ότι μάλλον δεν υπάρχει πραγματική απειλή εξ'ανατολής για τους λόγους που εξήγησα.
quote:
β)Είναι εφικτή η Ελληνοτουρκική φιλία;;;;
Βεβαίως. Αρκεί να βάλουν μυαλό ορισμένοι και από τις δύο πλευρές.
quote:
γ)Τι γνώμη έχεται για την Ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας;;;;
Αμήν και πότε!!!Αντε με το καλό να μπουν, να μπορέσω να πάω για καφέ με την Sertab(πάντα με γούσταρε αλλά το έπαιζα δύσκολος) στην Κωνσταντινούπολη χωρίς διαβατήριο![]()
Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
Edited by - Agnostic on 05/06/2006 04:34:50
Δεν έχω κάτι με τους γείτονες.....
Απλά θέλησα να μάθω τις απόψεις σας στο μεγαλύτερο (κατά την γνώμη μου) πρόβλημα εξωτερικής πολιτικής.....
Όσο για την Sertab που είπες, μήπως τελικά το όλο κόλπο με την Τουρκία στην Ε.Ε. στήθηκε από τους Αμερικάνους για να αποδειναμώσουν την Ευρώπη (όπως έκαναν με την Γιουκοσλαβία);;;
Από δημογραφική άποψη η Τουρκία εμφανίζει υψηλό ρυθμό αύξησης. Ο πληθυσμός της
σήμερα είναι 73.000.000 κάτοικοι ενώ για το 2020 υπολογίζεται ότι θα πλησιάζει
τα 100.000.000. Μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει σημαντικά όχι μόνο την χώρα μας
αλλά και όλη την Ε.Ε. σε περίπτωση εισόδου της. Η τουρκοποίηση της Ελλάδος και
της Ε.Ε. θα γίνει "ειρηνικά" με όλες τις βλαβερές συνέπειες που συνεπάγονται από
μια τέτοια μετάλλαξη.
Και όλα αυτά για να πιείς ένα καφέ με την Sertab!!![]()
![]()
![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...
Οι ελληνοτουρικιές σχέσεις πρέπει να μπουν στις σωστές τους διαστάσεις.
Ούτε δαιμονοποίηση και ταύτιση με το απόλυτο κακό ( αυτά είναι που εξυπηρετούν αυτά που λέει ο φίλος Agnostic) ούτε όμως και να αγνοείς την πραγματικότητα. Τις ορέξεις των κάθε ηγετίσκων απανταχού της γης εκμεταλλεύονται οι κυρίαρχες παγκόσμιες δυνάμεις και ανακινούν διάφορα ανά τη γη. Η Ελλάδα και η Τουρκία εδώ και χρόνια ως κρατικές οντότητες έχουν κάποιες διαμάχες αναφορικά με κάποια ζητήματα. Αυτό είναι γεγονός. Υπάρχει η στρατιωτική κατοχή της Κύπρου και κάποια άλλα ζητήματα- και αυτό είναι γεγονός. Και έπειτα υπάρχουν μειονότητες στο έδαφος κάθε μιας χώρας και ανεξάρτητα αν εδώ με τη συνθήκη της Λωζάνης χαρακτηρίζεται θρησκευτική, αξιώνεται από την Τουρκία η παροχή εθνοτικών δικαιωμάτων ως Τούρκων. Αυτά όλα δεν αποτελούν σίγουρα αιτία εχθρότητας και μίσους, όμως από την άλλη αποτελούν καλό "υλικό" για το ξέσμασμα μιας ένοπλης σύρραξης υπό προυποθέσεις. Δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει πάντοτε δίκιο και η Τουρκία είναι το απόλυτο κακό. Συμφέροντα παίζουν παντού που μάλιστα δεν αφορούν εμάς τον απλό λαό. Δηλαδή το θέμα είναι ότι και πόλεμος να γίνει για εμάς μία ή άλλη. Και το ίδιο ισχύει και για τον απλό Τούρκο πολίτη. Εδώ υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Ο Τούρκος μεμονωμένα είναι γενικά καλός και ηθικός άνθρωπος. Ίσως πολύ καλύτερος από τον πονηρό και φαύλος Έλληνα. Όταν είναι όμως όλοι μαζί, συλλογικά τότε εύκολα παρασύρονται και φανατίζονται. Ακριβώς λόγω του ότι έχουν ηθική σε υψηλό βαθμό, θεωρούν ότι έτσι αγωνίζονται για κάποια ιδανικά. Επίσης ατομικά δεν έχουν αγωνιστικότητα, αλλά είναι μάλλον παθητικοί. Στην Τουρκία ο στρατός τους κρατάει σε καταπιεστικό καθεστώς και αυτοί τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση. Γενικά είναι μια συντηριτική κοινωνία, όπου ο απλός πολίτης ζει απλά, δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις από τη ζωή του, και πιστεύει σε αξίες όπως το έθνος, η θρησκεία και η οικογένεια. Τώρα αν αυτού του πεις ότι οι Έλληνες στην Κύπρο ας πούμε καταπίεζαν τους απλούς και φουκαράδες Τούρκους, ότι οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη είχαν συγκεντρώσει το κεφάλαιο και οι Τούρκοι δούλευαν εργάτες σε αυτούς και άλλα παρόμοια θα αντιδράσει. Έχει βέβεια και ο Τούρκος μια πονηριά, αλλά αυτή είναι μάλλον η βλάχικη κουτπονηριά που διακρίνεται εύκολα. Έχω γνωρίσει Τούρκους πολλές φορές και τα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Η αλήθεια είναι ότι απέναντι στον Έλληνα δε νοιώθουν μίσος. Νοιώθουν ίσως ένα κόμπλεξ ( που μεταβάλλεται σε μίσος ανάλογα με τις περιστάσεις).Ξέρετε πως είναι τώρα αν μια χώρα 7 φορές μικρότερη σε πληθυσμό και 10 σου πάει κόντρα και δε μπορείς να της επιβληθείς. Πολλές φορές μας βλέπουν με δέος που όμως νοιώθουν ότι μπορούν να μας φτάσουν. Υπό αυτές τις προυποθέσεις πιστεύω ότι και τα δύο προαναφερθέντα ερωτήματα είναι θετικά. Και απειλή υπάρχει, αλλά και εφικτή είναι η ελληνοτουρκική φιλία. Απλά αν καταλάβουμε ότι είναι καλύτερα οι δύο πλευρές του Αιγαίου να είναι ενωμένες και ότι αυτό θα προσφέρει τεράστια δυναμική και ότι στην τελική οι όποιες "κοκορομαχίες" μεταξύ τους δε θα οφελήσουν σε τίποτα παρά μόνο σε άλλους εντελώς άσχετους με τους δύο λαούς, τότε η απειλή του πολέμου θα απομακρυνθεί οριστικά. Και η σωστή αντιμετώπιση είναι η κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, προς Θεού όμως έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού ότι τα πράγματα μπορεί να έρθουν ανάποδα και να υπάρχουν σε εφεδρεία και τα κατάλληλα μέσα για επιτυχή αντιμετώπιση κάποιας ανεπιθύμητης κατάστασης.
Όσο για τον "εξευρωπαισμό" καθαρά και ξάστερα πιστεύω πως η απάντηση είναι : όχι δε μπορεί να εξευρωπαισθεί. Και συνεχίζω το επιχείρημά μου λέγοντας. Γιατί η Ελλάδα έπρεπε να είναι στην Ευρωπαική Ένωση? Πληρούσε μήπως κανένα κριτήριο? Οριακά μπήκε το 80 στην Ε.Ο.Κ ( και πάντα τελευταία και καταιδρωμένη σε όλους τους δείκτες), χαριστικά μπήκε στην Ο.Ν.Ε. το 2001. Το ελληνικό κράτος ως συνεπές τσιράκι των αμερικανών, μπήκε για να έχουν μια πρόσβαση εκεί. Αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορούμε τώρα εμείς την Τουρκία. Με καθαρά οικονομικά και τεχνοκρατικά κριτήρια λοιπόν ούτε καν η Ελλάδα έπρεπε να είναι στην Ε.Ε. (μια τελωνειακή ένωση και προσφάτως μια νομισματική ένωση) πόσο μάλλον η Τουρκία.Με την Τουρκία χρειάζονται άλλου είδους σχέσεις και δε πρέπει να τις ανάγουμε σε ευρωτουρκικές με τη λογική " εμείς δε μπορούμε και θα φωνάξουμε τους μεγάλους ευρωπαίους να σας κάνουν ντα".
Οι δύο χώρες και λαοί έχουν τόσα κοινά σημεία και σε κάποια θέματα low politics θα μπορούσε να υπάρχει σημαντική και ειλικρινής προσέγγιση (όχι για τα μάτια του κόσμου , για να δείξουμε ότι υπάρχει φιλία και άλλα χαζοχαρούμενα και γραφικά) η οποία θα ακύρωνε οποιοδήποτε δυναμικό έντασης στο επίπεδο της υψηλής πολιτικής.
Τα εμπορικά των βιομηχανιών όπλων έπονται του αρχικού κινδύνου.
Επειδή μας έπιασε ένας αντικαταναλωτισμός ξαφνικά , δεν θα παραβλέψουμε και "σχέσεις μεταξύ όμορων χωρών" έτσι απλά .....
Βέβαια για Ελληνοτουρκική φιλία δεν συζητάμε κάν.
Πέρα απο ένα καθαρά οικονομικό ψευτοδίλημα δεν υπάρχει καμμιά ουσία.
ΕΛΛΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!!!
ΕΛΛΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ!!!

Αυτό πρέπει να σκέφτεται και να επιδιώκει κάθε λογικός άνθρωπος, είτε Ελληνας, είτε Τούρκος!!!
Ας κοιτάξουμε επιτέλους μπροστά,ας καλλιεργήσουμε νέα, υγειηνα φρέσκα φρούτα και όχι παλιά και μπαγιάτικα...
Η Emine με τις φίλες της σας περιμένουν αγαπητά μου συμπατριωτάκια...![]()
Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...
Πιστεύω κι εγώ πως στην ουσία οι 2 αυτοί λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.
Το παρελθόν είναι παρελθόν κι ό,τι έγινε μπορούμε να το προσπεράσουμε αν θέλουμε να μη γινόμαστε υποχείρια των εμμονών μας.
Δεν θεωρώ πως ο μέσος Τούρκος είναι εχθρικός προς έναν Έλληνα κι ούτε έχει λόγο να το κάνει μάλλον.
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να ήμασταν εχθρικοί με τους Ιταλούς, τους Γερμανούς.
Έχει νόημα όμως να μας κρατάνε τα δεσμά του παρελθόντος ή μπορούμε να τα σπάσουμε?

την αποψη των τουρκων ομως την εχει ακουσει κανεις?
...
μαλλον δεν μας συμπαθουν και πολυ.
then you better turn away

Σκέψου όμως και το άλλο, φίλε μου!
Μήπως σκέφτονται κι εκείνοι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είπες?