ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

pr_gid30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
pr_gidΜέλος
12/07/2006, 15:06:24
quote:
Νομιζω οτι οποιος εχει διαβασει τα διασωθεντα του Ιουλιανου καταλαβαινει ποιος ειναι ο "γελοιωδεστατος". Μιλαει τωρα και ο Καβαφης για τον Ιουλιανο

Ελεος, όχι και γελοίος ο Καβάφης.
Μπορεί να μην συμφωνούμε με όλα όσα λέει αλλά από το να διαφωνούμε ζωής μέχρι να τον χαρακτηρίζουμε γελοίο έχει διαφορά όσο η μέρα με την νύχτα.

Το ότι διαφωνείς δεν είναι λόγος να τον χαρακτηρίσεις γελοίο.

Και εγώ μπορεί να μην συμφωνώ σε όλα τα ποιήματα του Καβάφη, δεν τολμώ όμως να τον χαρακτηρίσω γελοίο!!!!!! Και ποιοι είμαστε εμείς τέλος πάντων που τόσο εύκολα και ελαφρά τη καρδιά χαρακτηρίζουμε κάποιον γελοίο. ΗΜΑΡΤΟΝ !!!!!

ΥΓ. ούτε εγώ γνωρίζω το συγκεκριμένο ποίημα του Καβάφη, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο Καβάφης το παρακάτω:

quote:
Τέτοιες εξυπνάδες όμως πέραση δεν έχουνε εμάς
τους Χριστιανούς. ¨Ανέγνως, αλλ΄ ούκ έγνως, ει γάρ έγνως,
ουκ αν κατέγνως¨ απαντήσαμεν αμέσως.
το πήρε από τον …… . Δεν αναφέρω το όνομα του γιατί ορισμένοι θα αρχίσουν να βρίζουν πάλι τον άγιο …… και δεν θέλω.

Edited by - pr_gid on 12/07/2006 15:23:28

samuel1974Μέλος
12/07/2006, 19:25:36
@ Dying Incubus

Όλοι οι άνθρωποι πιστέυουνε σε μια ανώτερη δύναμη. Αυτό το παραδέχονται όλοι, ακόμα και οι άθεοι. Απλά οι άθεοι το αποδίδουνε στο φόβο του ανθρώπου για το άγνωστο που καλύπτει το "μετά θάνατον".
Ενώ η ορθόδοξη εκκλησία το αποδίδει στο ότι ο άνθρωπος έχει ψυχή και ασυνείδητα αναζητά το θεό.

Για έναν χριστιανό ο θεός δεν είναι μια αόριστη ανώτερη δύναμη, αλλά μια συγκεκριμένη προσωπικότητα, ο Ιησούς Χριστός. Ο θεός ενός χριστιανού δεν είναι ένα είδωλο απο μάρμαρο και ξύλο, αλλά είναι ο ζωντανός θεός, που είναι παντού και πάντα, και δεν κατοικεί ούτε στον Μύτικα, ούτε στο Κ2, ούτε στο Zugspitze.

Τώρα θα μου πεις: εφόσον ο θεός είναι παντού, τότε γιατί δεν τον βλέπουμε; Η απάντηση είναι ότι κάποτε ο άνθρωπος τον έβλεπε, αλλά "τυφλώθηκε" μετά το προπατορικό αμάρτημα, που εν τέλει δεν ήτανε τίποτα άλλο, απο το να νιώσει ο άνθρωπος το συναίσθημα του εγωϊσμου. Νιώθοντας ο άνθρωπος τον εγωϊσμο, "έπεσε". (όπως "έπεσαν" οι άγγελοι, όταν ένιωσαν το συναίσθημα της αλαζονείας). Με το που "έπεσε" ο άνθρωπος έχασε την έκτη αίσθηση ή διαίσθηση ή προαίσθημα. Είναι σαν να έχεις κλείσει τα μάτια σου και αντιλαμβάνεσαι μόνο εάν βρίσκεσαι σε φωτεινό ή σε σκοτεινό δωμάτιο. Έτσι έχει κλείσει και ο εγωϊσμός τα μάτια της ψυχής του ανθρώπου και δεν βλέπει "τι γίνεται" γύρω του, ούτε το θεό, ούτε τα αϋλα πνεύματα. Όταν έχουμε δηλαδή ένα καλό ή ένα κακό προαίσθημα μπορείς να καταλάβεις τι βρίσκεται κοντά μας.

Ο σκοπός που ενσαρκώθηκε ο Λόγος του θεού είναι να μας ανοίξει τα μάτια της ψυχής και να μας λυτρώσει απο την αμαρτία και το θάνατο, γιατί η κάθε αμαρτία κάνει όλο και πιο έντονο τον εγωϊσμό και χάνουμε την επαφή με το θεό. Και όταν ακόμη αφήσουμε το θνητό μας σώμα, συνεχίζουμε να έχουμε τα ίδια συναισθήματα, που έχουμε και ζωντανοί, δεν αλλάζει τίποτα. Για αυτό και η κόλαση και ο παράδεισος (που είναι πνευματικές και όχι υλικές καταστάσεις) αρχίζουνε απο εδώ, ενώ είμαστε ακόμη ζωντανοί.

Αυτή είναι η αλήθεια, είτε σε μερικούς αρέσει είτε όχι. έτσι όπως την είπανε όσοι "είδανε" το θεό με τα μάτια της ψυχής τους. Γιατί όπως έβλεπε και μιλούσε με το θεό ο Αβραάμ έτσι μιλάνε κάθε μέρα μερικοί άνθρωποι με το θεό. Ο θεός είναι το άκτιστο φως, που μαρτυρούνε ότι βλέπουνε κάποιοι καλόγεροι. Οι καθόλικοι και οι άλλες ομολογίες δεν πιστεύουνε βέβαια σε αυτά, αλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

12/07/2006, 19:48:11
«Ο θεός είναι το άκτιστο φως, που μαρτυρούνε ότι βλέπουνε κάποιοι καλόγεροι….»

Μωρέ εάν κλειστείς μέσα σε ένα κελί, εάν αυθυποβάλεις τον εαυτό σου μέσα σε ένα στενό περίγραμμα Δαιμόνων και «Σωτήρων», εάν μουρμουρίζεις ολημερίς και ολονύκτιες το ίδιο και το ίδιο εξευτελιστικό και ταπεινωτικό τροπάριο………ΟΤΙ ΕΙΔΟΥΣ «ΦΩΣ» ΘΕΛΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ!!!!!!

samuel1974Μέλος
12/07/2006, 20:49:29
@ schwabe

καταλαβαίνω το μίσος σου για τους παπάδες. ήσουνα σε μια τρυφερή και αθώα ηλικία, ήτανε νύχτα με φεγγάρι ...και αυτός ο σάτυρος ο ρασοφόρος...

velialΜέλος
12/07/2006, 21:33:46

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

12/07/2006, 21:40:54
quote:

@ schwabe

καταλαβαίνω το μίσος σου για τους παπάδες. ήσουνα σε μια τρυφερή και αθώα ηλικία, ήτανε νύχτα με φεγγάρι ...και αυτός ο σάτυρος ο ρασοφόρος...

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑς ,ΔΙΧΩς ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥς ΡΑΣΟΦΟΡΟΥς ΤΟΥ .
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ, Η ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝΕ ΟΛΑ ΟΠΩς ΕΧΟΥΝΕ ;;;
ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΘΕΤΙΚH, Η ΑΡΝΗΤΙΚH MIA ΤΕΤΟΙA ΕΞΕΛΙΞΗ ;;;

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ , ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΛΑΓΗ .
ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ, ΔΕΝ ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΕΡΓΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ .
ΓΕΝΙΚΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ,ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ .

ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΔΙΚΕς ΣΑς ΠΡΟΣΩΠΙΚΕς ΑΠΟΨΕΙς ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙς , ΠΡΟς ΜΙΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .

την μοιρα μας την διαχειριζεται το πνευματικο μας επιπεδο.

ΕλεάτηςΜέλος
12/07/2006, 22:03:39
quote:

quote:
Νομιζω οτι οποιος εχει διαβασει τα διασωθεντα του Ιουλιανου καταλαβαινει ποιος ειναι ο "γελοιωδεστατος". Μιλαει τωρα και ο Καβαφης για τον Ιουλιανο

Ελεος, όχι και γελοίος ο Καβάφης.
Μπορεί να μην συμφωνούμε με όλα όσα λέει αλλά από το να διαφωνούμε ζωής μέχρι να τον χαρακτηρίζουμε γελοίο έχει διαφορά όσο η μέρα με την νύχτα.
Το ότι διαφωνείς δεν είναι λόγος να τον χαρακτηρίσεις γελοίο.

Εγω δεν πιστευα στα ματια μου να βλεπω μια φιρμα οπως ο Καβαφης ,μεσα σε μια ακρως ειρωνικη ατμοσφαιρα, να χαρακτηριζει τον Ιουλιανο γελοιωδεστατο. Και επειδη τυχαινει να εχω διαβασει κειμενα του Ιουλιανου βλεπω αναμεσα στους δυο ποιος ειναι ο γελοιος. Ο Ιουλιανος ποτε δεν χαρακτηρισε με τετοιο τροπο αυτους που ειχαν διαφορετικη ιδεολογια απο τον ιδιο. Ουτε εγω χαρακτηρισα τον Καβαφη απλα εκ των πραγματων ο χαρακτηρισμος του αυτος επιστρεφει στον ιδιο ακριβως για αυτο το λογο. Για το οτι δηλαδη εγραψε ενα "ποιημα" μονο και μονο για να ομολογησει την πιστη του και να εξυβρισει εναν ανθρωπο που ειχε διαφορετικη αποψη και την εξεφρασε με επιχειρηματα.
Χαιρομαι πραγματικα που ειδα αυτο το "ποιημα" για να θαυμασω τον σπουδαιο ποιητη...

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

VasiliscmΜέλος
12/07/2006, 23:36:43
Dear Samuel1974,

Λες:

quote:
Όλοι οι άνθρωποι πιστέυουνε σε μια ανώτερη δύναμη. Αυτό το παραδέχονται όλοι, ακόμα και οι άθεοι. Απλά οι άθεοι το αποδίδουνε στο φόβο του ανθρώπου για το άγνωστο που καλύπτει το "μετά θάνατον".

Απ:

ΛΑΘΟΣ !!! Είμαι άθεος και δεν πιστεύω σε καμιά ανώτερη δύναμη.

Ας μην κάνουμε γενικεύσεις που μας εκθέτουν. Η πολυπλοκότητα της κοινωνίας μας είναι απείρως μεγαλύτερη από αυτή που φαντάζονται οι Χριστιανοί!

Φιλικά Βασίλης

13/07/2006, 00:00:45
samuel1974:
«καταλαβαίνω το μίσος σου για τους παπάδες. ήσουνα σε μια τρυφερή και αθώα ηλικία, ήτανε νύχτα με φεγγάρι ...και αυτός ο σάτυρος ο ρασοφόρος...»

Ρε μπαγάσα, καλά το μυρίστηκα!!

Σου…………..«έφεξε» και ελπίζεις να την πάθανε και άλλοι έ???

Ε ρε γέλια από το μαντρί…....

samuel1974Μέλος
13/07/2006, 01:00:02
@ schwabe

Αυτό το απύθμενο ΜΙΣΟΣ, που έχεις για τους παπάδες δεν εξηγείται αλλιώς.
Ακούς παπά και σου τσούζει η ροδέλα...

Ο Φροϋντ τα έχει εξηγήσει όλα...

Γι αυτό, βγάλε εδω μέσα το μίσος σου, (βρίσε κι άλλο) μπας και ξεπεράσεις την τραυματική σου εμπειρία.

ΚΑΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!!!

13/07/2006, 01:34:28
samuel1974:
«Αυτό το απύθμενο ΜΙΣΟΣ, που έχεις για τους παπάδες δεν εξηγείται αλλιώς.
Ακούς παπά και σου τσούζει η ροδέλα...»

Ρε μπαγάσα, πάλι ξεμπροστιάστηκες!!

Πριν λίγο μίλησες για…..«ατυχήματα κατά την αθώα ηλικία», τώρα για……«τσούξιμο ροδέλας» (!), ρε συ, μήπως δεν πήρες χαμπάρι ότι………….ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ «ΤΥΧΗ» ΣΟΥ!!!

samuel1974:
«ΚΑΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!!!»

Με την ευχή μου βρε!!!

13/07/2006, 09:07:45
Αγαπητοί Schwabe & Samuel1974, θα σας παρακαλούσα να επιδείξετε ψυχραιμία στην κατάθεση των απόψεων σας και να αποφύγετε μεταξύ σας λογομαχίες.
Άλλωστε, έχετε αποδείξει κι οι 2 οτι μπορείτε να κάνετε έναν διάλογο εμπεριστατωμένο και πολύ ορθό από άποψη επιχειρημάτων.

===========================================================

Αγαπητέ Samuel1974, καταλαβαίνω από το παρακάτω μήνυμα σου:

12/07/2006, 19:25:36 οτι η πίστη σου είναι προσανατολισμένη κυρίως στις Χριστιανικές διδαχές.
Φυσικά για να πιστεύεις σ' αυτήν θα είσαι και καλυμμένος, σωστά?
Αναφέρεις οτι όλοι οι άνθρωποι λίγο - πολύ πιστεύουμε κάπου και θα έρθω να συμφωνήσω.
Όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας κάπου.
Αυτό το κάπου μπορεί να μην είναι Θεός, μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Όμως ενέχει τα στοιχεία της πίστης.
Σχετικά με τις διάφορες δοκιμασίες που βιώνουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας πιστεύω οτι εξυπηρετούν κάποιον σκοπό.
Ο σκοπός πέρα από κάθε θρησκειολογική προσέγγιση θα μπορούσε να είναι οτι ενδυναμώνουν εμάς ως ανθρώπους.

Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω κάτι, φίλε μου.
Όπως είπες ο Θεός βρίσκεται παντού και δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο μέρος.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι οτι αν όντως υπάρχει Θεός, τότε αυτός δεν περιορίζεται σε τοποχρονικά πλαίσια αλλά ίσως και να μην περιορίζεται και σε θρησκευτικά δόγματα.
Εσύ πχ μπορεί να πιστεύεις στον Χριστιανικό Θεό, ένας άλλος στον Αλλάχ, ένας άλλος στον Βούδα κτλ.
Ποιός μπορεί να ισχυριστεί οτι κάποιος από αυτούς είναι πιο κοντά στον Θεό με την ευρύτερη έννοια του?
Μήπως όλοι?
Μήπως λοιπόν δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία σε ποιά θρησκεία ανήκει αλλά κατά πόσο έχει καταλάβει το νόημα αυτού του Θεού?

Ποιά είναι η δική σου άποψη επάνω σ' αυτό, φίλε μου?

In anticipation of my resurrection...

samuel1974Μέλος
13/07/2006, 16:33:20
@ schwabe

Πάνε εκεί να φιλήσεις τα φρυδάκια του Ερμή, μπας και σου την πέσει κανένας αρχιερέας του Διός, και μη ξεχάσεις να φοράς τη διάφανη χλαμύδα, που θα τονίζει τα μπουτάκια σου. Γιατί όσα ροζέ ανθρωπάκια με γλωσσίτσες και με ανοικτά στοματάκια κι αν μου στείλεις δε πρόκειται να σου κάνω τη χάρη. Τζάμπα μου κουνιέσαι χανουμάκι.

@ Dying Incubus

Νομίζω ότι ήδη έχουμε ξεφύγει κατα πολύ απο το θέμα: "δοκιμασίες της πίστης". Αλλά ενώ προσπαθώ να μιλήσω, μου πετάγεται ο Γανυμήδης και μου χαλάει την κουβέντα και μας λέει για τυροκομικά προϊόντα, μαντριά, πρόβατα, αρνάκια στη σούβλα, κοκορέτσια, παϊδάκια στα κάρβουνα και σπληνάντερα και δίνει στην κουβέντα μια μυρωδιά ψησταριάς.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το που λες, ότι είμαι καλυμμένος.
Η πίστη είναι κάτι πολύ προσωπικό και δεν μπορεί κανεις να σου τη επιβάλλει. Όλοι κάποτε κλονιζόμαστε στην πίστη για αυτό και Απ. Παύλος λέει, ότι πρέπει να προσευχόμαστε να μας δίνει ο Θεός πίστη και δύναμη.
Ο Χριστός ήρθε στη γη, αποκάλυψε αυτά που κατα την κρίση του ήτανε χρήσιμα για την σωτηρία του ανθρώπου και πήγε και πάλι στον ουρανό. Όποιος πιστεύει στα λόγια του, πιστεύει και όποιος δεν πιστεύει, ακόμα και οι νεκροί του συγγενείς να αναστηθούνε και να του μιλήσουνε για το τι τον περιμένει, δεν πρόκειται να πιστέψει. Έτσι δεν λέει στην παραβολή για τον πλούσιο και τον φτωχό Λάζαρο;

Η βίβλος λέει ότι ο θεός είναι άναρχος. Σωστά επισημαίνεις ότι δεν μπορεί τίποτα να τον περιορίσει. Αλλά κάπου αλλού λέει ότι τον περιορίζει η αγάπη του για τον άνθρωπο.
Ο άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό του πλάσμα. Φτιαγμένος όπως τον θεό. καθ εικόνα και καθ ομοίωσιν ΗΜΩΝ. εδώ ο θεός μιλάει στον πληθηντικό, γιατί εννοεί ότι μέσα στον άνθρωπο καθρεπτίζεται η αγία τριάδα. Ο άνθρωπος είναι και αυτός μιά τριάδα.
Έτσι λέει ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός. Η ψυχή του ανθρώπου είναι καθρέπτισμα του Πατέρα, ο λόγος του καθρέπτισμα του Χριστού και το πνεύμα του καθρέπτισμα του Αγίου Πνεύματος. Αλλά είμαστε ΕΝΑΣ άνθρωπος, όπως και ο θεός είναι ΕΝΑΣ.

Δεν ξέρω τώρα τι γίνεται με κάποιον που δεν πιστέυει ή με κάποιον που δεν γνώρισε τον θεό. Κάπου γράφει ότι ο θεός θα μας κρίνει με τις προϋποθέσεις και αυτό σημαίνει προφανώς ότι δε θα κρίνει το σε ποιό σημείο φτάσαμε, αλλά θα έχει υπόψιν του απο ποιό σημείο ξεκινήσαμε και θα μετρήσει εντέλει την διαδρομή που καλύψαμε.
Κάποιος που έχει μεγαλώσει δηλαδή στην Αφρική και του δώσανε ένα καλάσνικωφ στο χέρι όταν ήτανε 6 χρονών και τον βάλανε να σκοτώνει, θα είναι νομίζω σε καλύτερη μοίρα απο κάποιον που σκότωσε την πεθερά του, επειδή δεν του μαγείρευε καλά το παστίτσιο, κι ας έχει σκοτώσει ο πρώτος 300 και ο δεύτερος μόνο έναν άνθρωπο.

Κάπως έτσι νομίζω πάει και με την πίστη.
Όποιος μεγάλωσε σε οικογένεια άθρησκων και έχει έστω και την παραμικρή μεταφυσική ανησυχία θα είναι νομίζω σε καλύτερη μοίρα απο κάποιον που μεγάλωσε σε οικογένεια θρήσκων ορθοδόξων Χριστιανών και ας θυσίασε και τη ζωή του ακόμα για τον Χριστό.

ChastityΜέλος
13/07/2006, 17:05:55
quote:
Ο άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό του πλάσμα. Φτιαγμένος όπως τον θεό. καθ εικόνα και καθ ομοίωσιν ΗΜΩΝ. εδώ ο θεός μιλάει στον πληθηντικό, γιατί εννοεί ότι μέσα στον άνθρωπο καθρεπτίζεται η αγία τριάδα. Ο άνθρωπος είναι και αυτός μιά τριάδα.
Μάλιστα. Ξεχνάς όμως πως η τριαδικότητα του θεού "ανακαλύφθηκε" μετά χριστόν. Επίσης, ξεχνάς πως στην εβραϊκή γραφή το "ημών" αναφέρεται στους ελοχίμ. Αυτό με τον πληθυντικό, ακόμα δεν κατάφερε να το "λύσει" η εκκλησία. Καλό θα ήταν όμως να κάνεις ένα σχόλιο.

quote:
Δεν ξέρω τώρα τι γίνεται με κάποιον που δεν πιστέυει ή με κάποιον που δεν γνώρισε τον θεό. Κάπου γράφει ότι ο θεός θα μας κρίνει με τις προϋποθέσεις και αυτό σημαίνει προφανώς ότι δε θα κρίνει το σε ποιό σημείο φτάσαμε, αλλά θα έχει υπόψιν του απο ποιό σημείο ξεκινήσαμε και θα μετρήσει εντέλει την διαδρομή που καλύψαμε.
Κάποιος που έχει μεγαλώσει δηλαδή στην Αφρική και του δώσανε ένα καλάσνικωφ στο χέρι όταν ήτανε 6 χρονών και τον βάλανε να σκοτώνει, θα είναι νομίζω σε καλύτερη μοίρα απο κάποιον που σκότωσε την πεθερά του, επειδή δεν του μαγείρευε καλά το παστίτσιο, κι ας έχει σκοτώσει ο πρώτος 300 και ο δεύτερος μόνο έναν άνθρωπο.
Μάλιστα. Και το βρέφος που γεννήθηκε με τη ρετσινιά του προπατορικού αμαρτήματος και 5-10 μέρες από τη γέννησή του πεθαίνει ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟ;;;;;;; Έλεος πια με το βιασμό την έννοιας "αμαρτία". Στην περίπτωση του προπατορικού αμαρτήματος, αυτή η ρετσινιά πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει για να έχει και λόγο ύπαρξης το βάπτισμα. Να ξέρεις όμως πως το βάπτισμα είναι τελετουργία και πρέπει να έχει μυητικό χαρακτήρα κι όχι να ενδύεται την έννοια της κάθαρσης από την αμαρτία. Μα για ποιά αμαρτία μιλάμε; Δεν ήξερα ότι η αμαρτία είναι κληρονομική ιδιότητα...

Lux e tenebris

Edited by - Chastity on 13/07/2006 17:07:26

13/07/2006, 17:29:32
samuel1974:
«Γιατί όσα ροζέ ανθρωπάκια με γλωσσίτσες και με ανοικτά στοματάκια κι αν μου στείλεις δε πρόκειται να σου κάνω τη χάρη. Τζάμπα μου κουνιέσαι χανουμάκι.»

Ε ρε γέλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλά, τώρα μεταξύ μας Σαμουηλάκο (), πες μας, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΝΕ βρε και έχεις τόσο κόλλημα??

Δεν μου λες, μήπως «πέρασες» από τις…………….«ευλογίες» κανενός από δαύτους με τα…..κουσούρια που είπε και ο Χριστόδουλος βρε???

Λέγε, λέγε, θα μας βγει το λαυράκι τελικά……

samuel1974:
«Αλλά ενώ προσπαθώ να μιλήσω, μου πετάγεται ο Γανυμήδης και μου χαλάει την κουβέντα και μας λέει για τυροκομικά προϊόντα, μαντριά, πρόβατα, αρνάκια στη σούβλα, κοκορέτσια, παϊδάκια στα κάρβουνα..»

Εμ, καλά το είπες: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ!!! Αμ να όμως που ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ αλλά ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙΣ!!!

Κατά τα άλλα, καλύτερα τα κοκορέτσι παρά η πραμάτεια σας!!

samuel1974:
«..γιατί εννοεί ότι μέσα στον άνθρωπο καθρεπτίζεται η αγία τριάδα. Ο άνθρωπος είναι και αυτός μιά τριάδα. Έτσι λέει ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός…»

Εάν διάβαζες και λίγο περισσότερο από Ιουδαϊκούς άθλους και εσχατολογικούς μύθους, τότε θα γνώριζες ότι πριν τον Κοσμά και την Ασημίνα τα ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μόνο που εκεί, έχουμε φιλοσοφικά κατηγορήματα και όχι μεσσιανικές τσουλήθρες…..

Τώρα, τα φρικαλέα ΛΑΘΗ περί το «Ημών» και άλλα που ΑΚΟΜΨΑ και παντελώς ΕΩΛΑ προσπαθείς να ΣΥΡΡΑΨΕΙΣ, απλά αναδεικνύουνε τους λόγους για τις εκατοντάδες των αιρέσεων ΕΝΤΟΣ της χριστιανοσύνης: Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ!!

Shalom Δικαστά!

velialΜέλος
13/07/2006, 18:38:22
Οι καταφανεστατες εμμονες του Σαμουηλ με το σεξ, και ειδικα τα ομοφυλοφιλικα του απωθημενα, με εκαναν αρχικα να τον θεωρησω ως εναν ακομη κλωνο του γνωστου e-e-e.

Η φανατικη προσκόλησή του στην ψεύτική του πιστη όμως, δείχνει οτι πραγματικα "η πολυπλοκότητα της κοινωνίας μας είναι απείρως μεγαλη".

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

velialΜέλος
13/07/2006, 18:47:00
Θα ηθελα να πω και κατι για τον Καβαφη: Ενταξει, δεν πρεπει να τα ισοπεδωνουμε ολα. Μεγαλος ποιητης... ΑΛΛΑ δεν ειχε διαβασει επαρκως τη βιβλο. Αν την ειχε διαβασει, θα ειχε υποπεσει στην αντιληψη του πως ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

quote:
9 Η ΔΕΝ ΕΞΕΥΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΔΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΗ ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΟΥΤΕ ΠΟΡΝΟΙ ΟΥΤΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΑΙ ΟΥΤΕ ΜΟΙΧΟΙ ΟΥΤΕ ΜΑΛΑΚΟΙ ΟΥΤΕ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΑΙ

Προς Κορινθίους Α' 6:9

Και οποιος καταλαβε- καταλαβε. (Για τον Σαμουηλ ειμαι βεβαιος πως καταλαβε )

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

Edited by - velial on 13/07/2006 18:47:50

13/07/2006, 19:31:50
A πα, πα!!!!!! ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ......

Δεν "δένουνε" βλέπεις με το γλυκό......

samuel1974Μέλος
13/07/2006, 23:37:32
@ Chastity

Γράφεις: Μάλιστα. Ξεχνάς όμως πως η τριαδικότητα του θεού "ανακαλύφθηκε" μετά χριστόν. Επίσης, ξεχνάς πως στην εβραϊκή γραφή το "ημών" αναφέρεται στους ελοχίμ. Αυτό με τον πληθυντικό, ακόμα δεν κατάφερε να το "λύσει" η εκκλησία. Καλό θα ήταν όμως να κάνεις ένα σχόλιο.

Όταν παρουσιάστηκανε τρεις άνδρες στον Αβραάμ τοτε ο Αβραάμ τους προσκύνησε και είπε: "κύριε, ει άρα εύρον χάριν εναντίον σου, μη παρέλθης τον παίδα σου" Γενεσις κεφ. ΙΗ΄, 3.
Γιατί ο Αβραάμ είπε "κύριε" και όχι "κύριοι";;;
...παρακάτω λέει:
"αυτός δε παρήστηκεν ΑΥΤΟΙΣ υπο το δένδρον" Γεν. κεφ. ΙΗ΄, 8.
πάλι ο πληθυντικός, δηλαδή ο Αβραάμ καθόταν διπλα ΤΟΥΣ κοντά στο δέντρο. Και παρακάτω λέει:
"και είπε Κύριος προς Αβραάμ, τι ότι εγέλασε Σάρρα εν εαυτή;..." Γενεσις κεφ. ΙΗ΄, 13.
Γιατί ο Μωϋσής, που έγραψε το βιβλίο δεν γράφει παρακάτω, ότι "του είπανε" και χρησιμοποιεί τον ενικό και λέει "του είπε";
Η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Όταν περιγράφει ο Μωϋσης το σκηνικό, τότε μιλάει για τρεις άνδρες, όχι για έναν. Αλλά η στιχομυθία μεταξύ Αβραάμ και Θεού γίνεται στον ενικό.
Αν ήτανε οι τρεις άνδρες άγγελοι, τότε θα τους μιλούσε ο Αβραάμ στον πληθυντικό, όπως λέει πάρακάτω ο Λωτ:
Γενεσις κεφ. ΙΘ΄, 1-3. "Ήλθον δε δύο άγγελοι....και (ο Λωτ) είπεν, ιδού κύριοι...."
Οι άγγελοι στην παλαια διαθήκη δεν αναφέρονται σαν άνδρες, αλλά σαν άγγελοι. Ποιοί ήτανε λοιπόν οι τρεις άνδρες που παρουσιάστηκαν στον Αβραάμ; Μήπως ήτανε η εμφανιση της αγίας τριάδας; Ο Αβραάμ υπολογίζουνε ότι έζησε κάπου το 1400 π.Χ. Δεν ανακαλύφτηκε λοιπόν η τριαδικότητα μ.Χ. αλλά αποκαλύφτηκε.

Όι άγγελοι δεν είνα συνδημιούργοι είναι πλάσματα και όχι πλάστες.

Γράφεις: Μάλιστα. Και το βρέφος που γεννήθηκε με τη ρετσινιά του προπατορικού αμαρτήματος και 5-10 μέρες από τη γέννησή του πεθαίνει ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟ;;;;;;; Έλεος πια με το βιασμό την έννοιας "αμαρτία". Στην περίπτωση του προπατορικού αμαρτήματος, αυτή η ρετσινιά πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει για να έχει και λόγο ύπαρξης το βάπτισμα. Να ξέρεις όμως πως το βάπτισμα είναι τελετουργία και πρέπει να έχει μυητικό χαρακτήρα κι όχι να ενδύεται την έννοια της κάθαρσης από την αμαρτία. Μα για ποιά αμαρτία μιλάμε; Δεν ήξερα ότι η αμαρτία είναι κληρονομική ιδιότητα...

Το μυητικό χαρακτήρα, που λες, τον έχει το χρίσμα, που γίνεται αμέσως μετά το βάπτισμα.

@ velial

Με το σκεπτικό σου ότι δε θα γινότανε ο Καβάφης δεκτός στην εκκλησία επειδη ήτανε ομοφυλόφιλος, δε θα γινότανε κανένας δεκτός, γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι λίγο ή πολύ αμαρτωλοί. Ο Χριστός ήρθε να σώσει τους αμαρτωλούς και όχι τους δικαίους. για αυτό και έκανε παρέα με αυτούς τους πόρνους, τους ληστές και τους άπιστους. Ο Θεός αγαπάει τον άνθρωπο και τον συγχωρεί, είτε αυτό αρέσει σε μερικούς, είτε όχι.

Το να επιτίθεσαι σε προσωπικό επίπεδο σε έναν καλλιτέχνη είτε αυτό τον λένε Καβάφη είτε τον λένε Αριστομένη Προβελλέγγιο, επειδή δε σου αρέσουνε αυτά, που λέει μέσω ενός καλλιτεχνικού του έργου, είναι άκρως σκοταδιστικό και φασιστικό. Κρίνουμε τα έργα ενός καλλιτέχνη όχι το τι έκανε στην προσωπική του ζωή. Και δεν επιλέγουμε όσα μας αρέσουνε σε αυτά που λέει. Πολύ διαφορά απο αυτους που καίγανε τα βιβλιά στην πυρά δεν έχεις.
Μήπως μένεις και εσύ στη Δουϊτσλάνδη; το έχει το κλίμα εκει πέρα φαίνεται;

ChastityΜέλος
14/07/2006, 00:27:30
quote:
Όταν παρουσιάστηκανε τρεις άνδρες στον Αβραάμ τοτε ο Αβραάμ τους προσκύνησε και είπε: "κύριε, ει άρα εύρον χάριν εναντίον σου, μη παρέλθης τον παίδα σου" Γενεσις κεφ. ΙΗ΄, 3.
Γιατί ο Αβραάμ είπε "κύριε" και όχι "κύριοι";;;
...παρακάτω λέει:
"αυτός δε παρήστηκεν ΑΥΤΟΙΣ υπο το δένδρον" Γεν. κεφ. ΙΗ΄, 8.
πάλι ο πληθυντικός, δηλαδή ο Αβραάμ καθόταν διπλα ΤΟΥΣ κοντά στο δέντρο. Και παρακάτω λέει:
"και είπε Κύριος προς Αβραάμ, τι ότι εγέλασε Σάρρα εν εαυτή;..." Γενεσις κεφ. ΙΗ΄, 13.
Γιατί ο Μωϋσής, που έγραψε το βιβλίο δεν γράφει παρακάτω, ότι "του είπανε" και χρησιμοποιεί τον ενικό και λέει "του είπε";
Η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Όταν περιγράφει ο Μωϋσης το σκηνικό, τότε μιλάει για τρεις άνδρες, όχι για έναν. Αλλά η στιχομυθία μεταξύ Αβραάμ και Θεού γίνεται στον ενικό.
Αν ήτανε οι τρεις άνδρες άγγελοι, τότε θα τους μιλούσε ο Αβραάμ στον πληθυντικό, όπως λέει πάρακάτω ο Λωτ:
Γενεσις κεφ. ΙΘ΄, 1-3. "Ήλθον δε δύο άγγελοι....και (ο Λωτ) είπεν, ιδού κύριοι...."
Οι άγγελοι στην παλαια διαθήκη δεν αναφέρονται σαν άνδρες, αλλά σαν άγγελοι. Ποιοί ήτανε λοιπόν οι τρεις άνδρες που παρουσιάστηκαν στον Αβραάμ; Μήπως ήτανε η εμφανιση της αγίας τριάδας; Ο Αβραάμ υπολογίζουνε ότι έζησε κάπου το 1400 π.Χ. Δεν ανακαλύφτηκε λοιπόν η τριαδικότητα μ.Χ. αλλά αποκαλύφτηκε.
Άντε καλά, συνέχισε εσύ να ψάχνεις την τριαδικότητα στην π.δ. Είμαι σίγουρος πως αν το θέλεις πολύ, κάπου μέσα στα κεφάλαια θα τη βρεις. Μετά μπορεί να συνέλθεις και να ανακαλύψεις πως τριαδικότητα προ χριστού δεν υπήρξε. Μπορεί όμως και να μην συνέλθεις...

quote:
Το μυητικό χαρακτήρα, που λες, τον έχει το χρίσμα, που γίνεται αμέσως μετά το βάπτισμα.
Αναφέρεσαι μόνον στη λεπτομέρεια και αφήνεις επίτηδες όλη την ουσία. ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ λοιπόν. Μπορείς λοιπόν να μας πεις πως και γιατί το νεογέννητο βρέφος είναι αμαρτωλό; Μπορείς να μας πεις τι θα γίνει αν πεθάνει πριν βαπτιστεί;

Lux e tenebris