- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ συζητήσεις για κοντινό ή μελλοντικό πόλεμο - Νο. 8 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
AitheroVamon ξέρετε ωραια ειναι ολα αυτα , και μια χαρα για να περνάμε την ωρα μας τωρα το χειμώνα που έρχεται..
Παιδιά εντάξει, ελάτε, παραδεχτείτε το ...ψοφάτε για κάτι τέτοιο πάντως...
![]()
Τι λέγατε? Α, προφητείες...
many questions, tiring answers
Θα με ενδιέφερε κυρίως το πρώτο ερώτημα.
8 Μαίου, Μέρα μεσημέρι σαν να έσβησε κάποιος τα φώτα και σκοτείνιασε η Τουρκία και όλοι μαζί με μια φωνή, ο εκ πενίας βασιλεύς...
Edited by - OmasEpsilon on 01/09/2012 20:03:45
quote:
OmasEpsilon Ερώτηση κρίσεως προς τους άθεους. Τι έχετε να πείτε για τα διάφορα θαύματα που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται? Γιατί τόσο μίσος και ειρωνία ενάντια στην θρησκεία?
Αρχικά να πω το εξής: είναι εκτός θέματος με αυτό που ρωτάς, μη με παρεξηγήσεις, για καλό το λέω...
Τώρα, πραγματικά έχεις αυτές τις απορίες ? ![]()
many questions, tiring answers
quote:
Γιατί τόσο μίσος και ειρωνία ενάντια στην θρησκεία?
Το θέμα δεν είναι ένας Άθεος ή Άθρησκος να σου απαντήσει το παραπάνω, αλλά να απαντήσεις εσύ στον εαυτό σου γιατί έχεις τόσες παρωπίδες και κλειστά τα μάτια σου ώστε ενώ ΣΥΝΕΧΩΣ απαντιέται με αμέτρητα ποστ η ερώτηση σου, εσύ κάνεις σαν να μην έχεις δει ποτέ απάντηση. Οπότε συγκεκριμένα για τον Χριστιανισμό δεν θα σου απαντήσω εφόσον έχεις την τάση να σου διαφεύγει η απάντηση συνεχώς απ τα μάτια σου και να βλέπεις αυτό που εσύ θες.
btw δεν είναι όλοι Άθεοι και αυτό πάει προς όλους που νομίζετε πως όποιος Έλληνας δεν είναι Χ.Ο. θα είναι η Άθεος ή 12θειστής. Εγώ πχ είμαι Άθρησκος καθώς θεωρώ πως πιθανόν να υπάρχει κάτι το "ανώτερο" (όχι με τον τρόπο που το εννοεί μια θρησκεία αλλά πχ με την έννοια της φύσης, του σύμπαντος κτλ) ΑΛΛΑ με μια βασική διαφορά απ τον οποιοδήποτε άλλο άθρησκο, ότι ακόμα και αν ερχόταν ο θεός μπροστά μου ακριβώς όπως τον περιγράφει μια θρησκεία πχ ο Χριστιανισμός (υποθετικά πάντα) ΔΕΝ με νοιάζει. Είναι πρόβλημα του αν υπάρχει και δεν είμαι υποχρεωμένος, ακόμα και αν υπήρχε, να είμαι υποχείριο, δούλος και παιχνιδάκι για τα σχέδια κανενός άχρηστου και μνησίκακου θεού. Αν δεν του αρέσει ας με στείλει όπου θέλει, αν όντως είναι τόσο εκδικητικός όσο λέτε, τι να του κάνω.. ξυδάκι. Σε αυτή την περίπτωση ο θεός σας δεν διαφέρει σε τίποτα από εναν πλούσιο λευκό που έκανε σκλαβοπάζαρο απο την Αφρική ή για τα συμφέροντα του δημιουργούσε πολέμους. Πόσο ηλίθιο θα ήταν οι μαύροι πχ να θεοποιήσουν ένα τέτοιο άθλιο ον?
Δεν κατάλαβα, ακόμα και αν υπήρχε υποθετικά, γιατί θα έπρεπε να ακολουθώ μια ζωή τους κανόνες του (και ακόμα χειρότερα τους κανόνες κάποιων τρίτων εις το όνομα του) μέσω μιας θρησκείας ή ακόμα χειρότερα μέσω ενός συνεχούς εσωτερικού άγχους για τιμωρία, καταστροφή και δεν ξέρω γω τι άλλο. Αν υπήρχε λοιπόν όπως τον εννοεί μια θρησκεία τότε πολύ απλά θα ίσχυε το μακριά και "αγαπημένοι" και να μην με ενοχλεί για να μην τον ενοχλώ. Αν μου κάνει την ζωή δύσκολη και φέρνει καταστροφές τότε θα φάει το μπινελίκι του, του αρέσει δεν του αρέσει, υπάρχει δεν υπάρχει. Ο μόνος που μπορεί να με κρίνει είμαι εγώ και όσους εγώ δίνω αξία και η κρίση ως τώρα είναι θετική, οπότε λίγο με νοιάζει τι λέει ο κάθε βλάκας σαν τον Καπετάν Φεύγα ή ο κάθε ηλίθιος θεός σαν τον συγκεκριμένο.
Edited by - Craven on 01/09/2012 20:44:45
Με την καλή έννοια το λέω.
Ακριβώς τα ίδια και λίγο πιο...ζόρικα είχα γράψει σε κάποιο άλλο τόπικ.
Μακάρι να μπορούσα να το βρώ.
Θα εκπλαγείς απο την ομοιότητα!
Ειδικά εκεί που λέω,πώς η πρώτη μου ερώτηση πρός τον θεο άν εμφανιστεί θα είναι: << Γιατι κάνεις τόσες μαλακίες,τόσους αιώνες?>>.![]()
![]()
![]()
![]()
Καταπληκτικό.Μου αρέσουν πολύ τα άτομα που σκέπτονται έτσι!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
OmasEpsilon
Τι έχετε να πείτε για τα διάφορα θαύματα που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται?
Φίλε OmasEpsilon . Αυτά που ονομάζουμε θαύματα υπήρχαν , υπάρχουν , και θα υπάρχουν σε όλες τις εποχές και όλες τις θρησκείες . Γεννήθηκα και έζησα μέχρι τα 20 μου χρόνια σε ισλαμική χώρα , και σε διαβεβαιώ ότι και εκεί γινόντουσαν θαύματα , τα οποία επικαλούνταν οι μουσουλμάνοι προκειμένου να αποδείξουν ότι το Ισλάμ είναι η μόνη αληθινή θρησκεία . Υπάρχουν φίλε μου θαύματα δύο κατηγοριών . Αυτά μου τα δημιουργεί ο εγκέφαλος του ανθρώπου (ιάσεις από ανίατες ασθένειες κλπ) , και αυτά που τα δημιουργούν οι άνθρωποι προκειμένου να προπαγανδίσουν την θρησκεία τους σαν την μόνη αληθινή . Τα δεύτερα πάλι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες . Τα μυθεύματα (η Παναγία που έραψε τον διαμελισμένο Άραβα μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου κλπ , κλπ) και αυτά που γίνονται με την βοήθεια μηχανικών τρυκ (εικόνες που κλαίνε , άγιοι που ακούγεται ο ήχος του μπαστουνιού τους μέσα στον τάφο κλπ) , προκειμένου να εκστασιάζονται οι αφελείς πιστοί , για ν' αναφερθούμε στα καθ' ημάς .
quote:
OmasEpsilon
Γιατί τόσο μίσος και ειρωνία ενάντια στην θρησκεία?
Προσωπικά φίλε OmasEpsilon σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει κανένα μίσος για την θρησκεία σου . Μου είναι παντελώς αδιάφορη , όπως και οι υπόλοιπες ανά τον κόσμο θρησκείες ή αιρέσεις θρησκειών . Αυτό όμως που δεν χωνεύω είναι το διεφθαρμένο ιερατείο της θρησκείας σου , το οποίο δεν φτάνει που πληρώνω αναγκαστικά όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες από τους φόρους μου δίχως να το έχω ανάγκη , αλλά επιπλέον προσπαθεί μέσω της διαπλοκής του με το πολιτικό κατεστημένο , να μου επιβάλλη να ζω σύμφωνα με τις δικές του επιλογές .
Όσο για την ειρωνεία , φιλική πλάκα θα την έλεγα εγώ , αυτή γίνεται στους φανατικούς χριστιανούς οι οποίοι κατά τη γνώμη μου , με τον παραλογισμό και τον πέραν πάσης λογικής και ιστορικής πραγματικότητας φανατισμό τους , δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους Εβραίους Ζηλωτές και τους μουσουλμάνους Ταλιμπάν .
Πρέπει φίλε μου να καταλάβης ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι που με τη στάση τους γελοιοποιούν και εξευτελίζουν τη θρησκεία σου , και όχι άνθρωποι σαν κι εμένα που δεν υποστηρίζουν καμία θρησκεία , και επομένως δεν έχουν το κίνητρο της θρησκευτικής αντιπαλότητας .
*
quote:
η πρώτη μου ερώτηση πρός τον θεο άν εμφανιστεί θα είναι: << Γιατι κάνεις τόσες μαλακίες,τόσους αιώνες?>>
Θα είσαι αρκετά ευγενικός μαζί του γιατί εγώ αν υπήρχε έτσι όπως τον εννοούν θα τον σκυλόβριζα :)
Βέβαια αν το σκεφτούμε λίγο περισσότερο, σε ένα σύμπαν με τόση τελειότητα και αρμονία (ακόμα και στην καταστροφή υπάρχει αρμονία) δεν ξέρω πως θα μπορούσε να υπάρχει ένας τέτοιος άθλιος και γεμάτος ελαττώματα θεός. Ίσως γιαυτό να λένε οι χριστιανοί πως μας έκανε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση (ο θεός τελικά?) μιας και ο άνθρωπος κατά περίεργο τρόπο είναι το πιο ελαττωματικό ον που ξέρω.. δεν μπορεί να εναρμονιστεί με το περιβάλλον του το οποίο θέλει να καταστρέφει σαν να μην ανήκει σε αυτό, είναι γεμάτος ελαττώματα και αρρώστιες και έχει την υπερβολική νοημοσύνη η οποία είναι εντελώς ασύμβατη με τα ζωώδη ένστικτα του με αποτέλεσμα αυτή η συνύπαρξη να είναι εκρηκτική και σε συνεχή πάλη και ένστικτα σαν τον φόβο ή την επιβίωση να μετατρέπονται μέσω της νοημοσύνης σε αηδίες όπως οι θρησκείες κτλ κτλ... αλλά μεγάλη κουβέντα όλα αυτά και όχι για το συγκεκριμένο σημείο ;)
quote:
Craven
δεν ξέρω πως θα μπορούσε να υπάρχει ένας τέτοιος άθλιος και γεμάτος ελαττώματα θεός
Μήπως θα μπορούσε ,άν ήταν μια Μεγάλη Εξυπνη Σαύρα?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Και τον λένε Γιαχβέ-Σιν-Σιών-Τζενταϊ-Φολίδας?![]()
![]()
Το γέλιο με τα χαρακτηριστικά e-motion,τα βάζω για την προκαταβολική ευχαρίστηση σκεπτόμενος την "φάτσα" του Καπετάν Θεότρελου,όταν το διαβάσει!!!!!!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Το θαυματουργό Σκήνωμα του Αγίου Εφραίμ
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΜΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:quote:
Craven
δεν ξέρω πως θα μπορούσε να υπάρχει ένας τέτοιος άθλιος και γεμάτος ελαττώματα θεόςΜήπως θα μπορούσε ,άν ήταν μια Μεγάλη Εξυπνη Σαύρα?
Μήμπως, αν ήταν μια Μεγάλη Έξυπνη Aκρίδα;
Για να δούμε,
τι σας φαίνεται πιο επικίνδυνο;
Αυτό
ή αυτό;
Η επόμενη μέρα απο τις εκλογές με φοβίζουν εμένα ΝΙΚ
τότε θα γίνει μαχη Τιτάνων ...

και ο κουμπαρος θα αποπειραθεί να αφαιρέσει (ελέγξει) στρατιωτική και δικαστική εξουσία
Να είσαι οτι δεν θα πέσουν αμαχητί
πριν το κανει θα αποπειραθούν να του πάρουν την εξουσία
(το σύνταγμα τους προβλέπει οτι σε περίπτωση εθνικής ανάγκης την εξουσία αναλαμβάνουν οι Στρατιωτικοί)
Κι αλλα πολλά ...
ο κουμπαρος μανατζάρετε απο επιχειρηματίες που διακαής πόθος τους ειναι το άνοιγμα τους στην Ευρώπη , και οχι να γίνουν το τσαμπουκά χαϊβαν
Θες κι αλλα ? μπορω να γραψω πολλά σεντόνια ![]()
edit: δε με φοβίζουν ... ο Ερτογκαν έχει χάσει τον ύπνο του .
και μην ξεχνας , η Ελλάδα δεν ειναι Κόσοβο
και ουτε αλλαγή συνόρων παίζει , ουτε να ξανα πάρουμε την Πόλη
(αυτές είναι μεμονωμένες αντιλήψεις, η Ελλαδα δεν εχει επεκτατικές βλέψεις)

Edited by - AitheroVamon on 25/05/2011 00:12:10
Αυτο που ειπες το εχουμε καταλαβει και χαζοι να ειμασταν, για επεκτατισμο της Ελλαδος
![]()
![]()
Edited by - stiv on 25/05/2011 00:16:06
Αλλά βρε Αιθεροβάμων,τόσο μαλάκες είναι οι στρατιωτικοί τους
να πάνε κόντρα σε Αμερική και Ισραήλ?
Είναι σαν αυτοκτονία αυτό!Και πουν να ρίξουν και καμμιά ντουφεκιά
αυτομάτως θα περικυκλωθούν!
Σύριοι,κούρδοι,Ελληνες,Αρμένιοι,Ρώσσοι...Απο που να φυλαχθούν?
Θα μου πείς οτι οι στρατιωτικοί δεν εχουν και πολύ μυαλό στο
κεφάλι τους και δεν θα εχεις άδικο.
Ξέρεις τι είπε ενας μεγάλος?[δεν θυμάμαι τώρα ποιός]
Αν η ανθρωπότητα δεν εξαφανίσει την Τουρκική φυλή,δεν θα δεί
προκοπή!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
και στο καπακι, δυσανασχετούν οταν οι Τούρκοι παραβιάζουν τον ΕΕΧ
Και έχουν και την απάντηση έτοιμη
"μα Ελληνικη ηταν η Πολη"....
(σου λεει)
Ρε καραμητρο ! γιατι δεν πας να πάρεις και τη Μagna Grecia ?
(του λες)
και παίζει να μην την εχει ακουστά καν ...

για πολλές διευθετήσεις στο εσωτερικό της,
γιατι πολυ απλα οι συσχετισμοί δυνάμεων εχουν αλλάξει πια
για οσο την χρειάζονταν την χρησιμοποίησαν,
τωρα τους ειναι άχρηστη ... ως επικίνδυνη
Θα αλλάξει η αντιμετώπιση κι εκεί σύντομα .

Ανατολική Θράκη και μικρασιατικά παράλια του Αιγαίου είναι πολύ ελληνικότερα από ό,τι θεωρούν μερικοί. Οι περιοχές αυτές παρέμειναν κάτω από την κεντρική διοίκηση της πρωτεύουσας περισσότερο από άλλες πιο "ατίθασες" βαλκανικές επαρχίες. Εκεί κατέφυγε η βυζαντινή αριστοκρατία μετα την Άλωση του 1204 και λόγω της Μικράς Ασίας ανέπνεε ακόμη το κράτος.
Αλλά στο -ακρωτηριασμένο από το παρελθόν- νεοελληνικό μόρφωμα στο οποίο κατοικούμε καλλιεργήθηκε συστηματικά η ιδέα ότι η ιστορία τελειώνει με την ρωμαϊκή κατάκτηση και ξαναρχίζει κάπου στα μέσα του 19ου αιώνα. Στο ενδιάμεσο υπήρχαν κάτι ακατονόμαστοι βάρβαροι σκοταδιστές που επειδή κάθονταν πάνω στο πέρασμα 2 ηπείρων μάζευαν πολύ χρυσό.
Έτυχε μέσα στα σύνορα του σημερινού ελλαδικού κράτους να μην συμβούν σημαντικά γεγονότα της εποχής. Αλλά αν κάποιος κοιτάει μόνο το αρχαίο μάρμαρο, ξεχνάει την μεσαιωνική πέτρα. Γιατί; Επειδή βρίσκεται η πέτρα βρίσκεται "αλλού", "μακριά". Τα μεσαιωνικά μνημεία βρίσκονται στην αντίπερα όχθη. Ποιος γραφικός θα τα θυμάται σε λίγο καιρό όταν θαφτούν με κατάχωση ή καλυφθούν από τα νερά φραγμάτων...
***ΠΡΟΣΟΧΗ: Αναφέρομαι στην διαχρονικότητα της ελληνικής κατοίκησης των τόπων αυτών. Μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών προφανώς και δεν υπάρχει χριστιανός εκεί πέρα (τουλάχιστον όχι εμφανώς). Η ανταλλαγή των πληθυσμών ήταν τεράστια εθνική ήττα, ασύγκριτα τραγικότερη αραβικών και τουρκικών εισβολών. Συγκυριακά άλλες περιοχές απελευθερώθηκαν και άλλες όχι. Δεν σημαίνει όμως ότι ξαφνικά μια ιστορία 3 χιλιετιών διαγράφεται από έναν αιώνα. Ούτε καν έναν αιώνα! Είναι μόνο 4 γενιές πίσω από εμάς, 3 ίσως από κάποιους. Ελληνικά σπίτια σώζονται ακόμη.
Αν λοιπόν κάποιος πιστεύει πως η ανάμνηση ενός ελληνικού σπιτιού που εγκαταλείφθηκε το 1923 είναι "επεκτατισμός", ας το πιστεύει. Σε αυτό το κομμάτι γης επικρατεί ελευθερία λόγου. Όλοι λέμε την γνώμη μας και όλοι κρινόμαστε.