- *Lord Maitreya * ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ...? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
μην ανάβεις φωτιές !
Θα χρειαστούν πολλές ενισχύσεις !!!
quote:
ένας απλός νεοεποχίτης που προωθείται από διάφορους. Ανακάτεψε διάφορα στοιχεία από πολλές θρησκείες για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Το τελευταίο διάστημα έχει εξαφανιστεί, ίσως να ετοιμάζει και κάτι.
όπου λαλούν πολλοί κοκόροι (=πολλές θρησκείες)...αργεί να ξημερώσει!
Ακόμα θα ανακατεύει τη σούπα των θρησκειών ο Μετράγιας καλά καλά, για να μην του "κόψει" με τόσα υλικά που έχει βάλει μέσα...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
Δεν έχει σημασία τι θέλουμε, ούτε τι μπορούμε... αλλά τι κάνουμε!
Και όσο υπάρχουν ΑΜΝΟΙ θα υπάρχουν και ΠΟΙΜΕΝΕΣ...
http://www.marsearthconnection.com/happening.html

quote:
O καθείς ότι δηλώσει είναι... δεν στοιχίζει τίποτα και κάνει καλό στο Εγώ μας...Και όσο υπάρχουν ΑΜΝΟΙ θα υπάρχουν και ΠΟΙΜΕΝΕΣ...
O Σφακιανάκης νομίζω το διατυπώνει καλύτερα:
"Πρόβατα ξυπνάτε, πιάστε τα υψώματα,
ΛΥΚΟΙ θα υπάρχουν, όσο υπάρχουν ΠΡΟΒΑΤΑ"

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
ανασα...+
Αμαλιααα ... πεταξε μας μεχρι...τo forum: Σοφια!
Αtma...transformation within
cprtght@tm@2005
Ο γέροντας Παίσιος ο Αγιορείτης είναι γνωστός ως "Παίσιος ο διορατικός", ένας γέροντας ο οποίος είναι γνωστός τόσο για το διορατικό του χάρισμα, όσο και για τις προφητείες του σχετικά με τα όσα μέλλονται να συμβούν.
Λέει λοιπόν ο γέροντας Παίσιος:
A great discord will arise. In this discord everyone will clamor for a king to save them. At that moment they'll offer up their man, who'll say: "I'm the Imam, I'm the fifth Buddha, I'm the Christ whom Christians are awaiting. I'm the one whom the Jehovah's Witnesses have been waiting for. I'm the Jewish messiah."
Να το μεταφράσω:
Μια μεγάλη αναταραχή θα προκληθεί. Μέσα σε αυτή την αναταραχή όλοι θα επιζητούν έναν βασιλιά για να τους σώσει. Εκείνη την στιγμή θα προτείνουν τον άνθρωπό τους, ο οποίος θα πει: "Είμαι ο Ιμάμ, είμαι ο Πέμπτος Βούδδας, είμαι ο Χριστός τον οποίον οι Χριστιανοί περιμένουν. Είμαι αυτός τον οποίον οι Μάρτυρες του Ιαχωβά περιμένουν. Είμαι ο Μεσσίας των Ιουδαίων".
Ο γέροντας Παίσιος πέθανε το 1994, σε ηλικία 70 χρονών. Ο Μαιτράγια πρωτοεμφανίστηκε το 88, και ακόμη δεν έχει κάνει την μεγάλη του εμφάνιση.
Ομολογώ ότι πέρυσι αγνοούσα την ύπαρξή του.
Αποδεχόμενος την διορατικότητα του π. Παισίου, θεωρώ ότι ο Μαιτράγια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μαριονέτα στα χέρια της Νέας Τάξης, ένας άνθρωπος βολικός στο πρόσωπο του οποίου ενσαρκώνονται οι διδασκαλίες της Νέας Εποχής που προωθούν την Πανθρησκεία.
Δεν θεωρώ πως ο άνθρωπος αυτός είναι ο αντίχριστος, αν και είναι αντί-χριστος, καθώς υποστηρίζει πως είναι ο Χριστός ενώ δεν έχει ήδη έλθει ο αντίχριστος. Αντ' αυτού μας λέει πως ο αντίχριστος είναι μια ενέργεια και όχι ο "Υιός της Απωλείας", όπως ο Ιησούς μας λέει.
Αυτές είναι οι απόψεις μου. Σύντομα θα φανούν πολλά.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Του παρέθεσα αρχικά την προφητεία του Πατέρα Παισίου, σχετικά με τον άνθρωπο που λέγεται πως είναι ο 5ος Βούδδας, ο Ιμάμ για τους Ισλαμιστές, ο Κρίσνα και πάει λέγοντας.
Σε δεύτερη φάση του παρέθεσα την παρακάτω σελίδα, από τον Άγιο Starets Λαυρέντιο του Chernigov, ο οποίος έζησε διωκόμενος από το Σοβιετικό καθεστώς, και παρ'όλα αυτά αγίασε και δέχθηκε το χάρισμα της διορατικότητας. Πέθανε γύρω στο 50, στα αφιλόξενα εκείνα μέρη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας...
http://members.cox.net/orthodoxheritage/Starets%20Lavrentii.htm
Ρωτόντας τον λοιπόν, σχετικά με το πως είναι δυνατόν να διδάσκει τέτοια πράγματα, ότι δηλαδή είναι ο Ιησούς (βλασφημία κατ' εμέ) όταν κάλλιστα οι γεροντάδες έχουν προφητεύεσει για αυτόν πράγματα και θαύματα.
Όπως μπορείς να φανταστείς, απάντηση δεν δέχθηκα ακόμη, και ούτε και πρόκεται, καθώς πάνε 8 μήνες από τότε αν θυμάμαι καλά.
Προσοχή, γιατί ο λύκος έχει πολλά δόντια.
Αυτά έχω να σου πω εγώ.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Αν δεν έχεις απαντήσεις , αστο.
quote:Μιά παροιμία λέει "Το παιδάκι και τό σκυλάκι σου όπως το μάθεις" .
Αν και είπα να μην ξαναγράψω, και αφού έπεσαν οι "μάσκες" και, αφού
ο γραφικός φίλος SperanS προκαλεί, θα ήθελα να παραθέσω ένα πολύ ωραίο αρθράκι του κου Ζουράρι, το οποίο διαβάζεται ευχάριστα.
Απολάυστε το:Κώστας Ζουράρις
ΙΣΑΛΟΣ ΓΡΑΜΜΗ
Φωτός κατοικητήριον, Κόρη Α
(Στην Ιοκάστη, κόρη μου χαμαιριφή, παίδα ευαγή εν τη καμίνω
των χαμαιπωλείων της οδού Τσακάλωφ).......κλπ
Ψηλός
Έτσι λοιπόν και η κόρη του Ζουράρι Ψηλέ , αυτές τις αρχές πήρε από το σπίτι της .
Εγώ στα δικά μου παιδιά όταν ήταν μικρά αντί για παραμύθια , τους διάβαζα απλοποιημένα αποσπάσματα από την Ελληνική Μυθολογία .
Τους "Αθλους του Ηρακλή" , την "Αργοναυτική εκστρατεία" , τον "Θησέα και τον Μινώταυρο"¨, τον "Βελερεφόντη" κλπ .
Καί σωστά Ελληνικά μίλούσαν , και δεν απέκτησαν τα...(χαρίσματα) του έντεκα και κάτι μείρακος του κου Ζουράρι .
Το ίδιο κάνει σήμερα και ο γιός μου στην κόρη του .
Δεν κατάλαβα τι το ωραίο βρίσκεις εσύ σ'αυτό το αρθράκι του κου Ζουράρι , και ως τι μας το παρέθεσες .
Ως παράδειγμα πρός αποφυγήν ; Η ως παράδειγμα για το είδος της παιδείας που δίδεται παρα τοις Χριστανοίς εις τα τέκνα αυτών ;
quote:
dimitris2 Απεστάλη: 07/05/2007, 23:31:26
--------------------------------------------------------------------------------
γιαπετ ,
![]()
![]()
![]()
Έχω ερωτήσεις, όμως.....
ΘΥΜΑΣΑΙ;;;;;;;![]()
![]()
quote:
Ας πούμε ότι ο σημερινός χριστιανισμός είχε υιοθετήσει και τη συνέχιση της λατρείας της Αφροδίτης στο όνομα κάποιας αγίας.
Ωραία κατάφερε ο χριστιανισμός να καταργήσει την λατρεία της Αφροδίτης, μήπως κατάφερε να καταργήσει μαζί της και την πορνεία?
quote:
Μαράκι,
εσένα και το Βασίλη πρέπει να σας προτείνουμε στην Ακαδημία Αθηνών να σας κάνουν επίτιμα μέλη για την προχωρημένη ευφυΐα που σας διακρίνει.
Βρε ταλέντα που υπάρχουν και τα στερούμαστε!!!!!!!!!
Λόγω της συγγένειάς σου με τα ραδίκια,θα το αφήσω έτσι αυτό.Κρίμα είσαι ρε παιδάκι μου όμως...πω πω...
Όσο για το άρθρο του Ζουράρι,πάρτο να βαυκαλιστείς εσύ.Κατα πως φαίνεται,από τα σχόλια και των υπολοίπων μελών,την ίδια απήχηση που είχε σε μένα είχε και τα ίδια συμπεράσματα βγάλαμε.Τώρα,αν είμαστε όλοι χαμηλής ευφυίας,γιατί κάνεις τον κόπο και "συζητάς"(εντός εισαγωγικών η τελευταία λέξη για ευνόητους λόγους)μαζί μας;
***Λυπάμαι εκείνα τα παιδιά σου όμως.Σαν την Ιοκάστη ένα πράμα...
quote:
Ωραία κατάφερε ο χριστιανισμός να καταργήσει την λατρεία της Αφροδίτης, μήπως κατάφερε να καταργήσει μαζί της και την πορνεία?
Ναι,φυσικά,την πολέμησε σθεναρά!!!Παίρνοντας μίζες απο τα πορνεία της Κωνσταντινούπολης το ίδιο το Πατριαρχείο...
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:quote:
dimitris2 Απεστάλη: 07/05/2007, 23:31:26
--------------------------------------------------------------------------------
γιαπετ ,
Έχω ερωτήσεις, όμως.....
ΘΥΜΑΣΑΙ;;;;;;;
ρίχτες
quote:
Ψηλός
Η δουλεία της Αρχαιότητας, ως θεσμός, καταργήθηκε με το Χριστιανισμό που εξίσωσε τον άνθρωπο με τον συνάνθρωπό του
Με αφορμή το παραπάνω, ας ρίξουμε μια ματιά στην πορεία της δουλείας στο χριστιανικό Βυζάντιο αλλά και στη χριστιανική Δύση και κυρίως στο ρόλο της χριστιανικής εκκλησίας στη διατήρηση της δουλείας και στην εκμετάλλευση των δούλων.
Αν και οι χριστιανοί ισχυρίζονται πως ο αυτοκράτορας Κων/νος χαλάρωσε την καταπίεση των δούλων, τα γεγονότα δείχνουν ότι ο Κωνσταντίνος όχι μόνο δε συνέχισε τη φιλελευθεροποίηση που είχε ξεκινήσει από τα χρόνια του Αδριανού αλλά επέκτεινε το θεσμό, επιτρέποντας στους γονείς να πουλάνε τα παιδιά τους σαν δούλους, κάτι που μέχρι τότε απαγορευόταν.
Στην "Ιστορία των Ελλήνων" (έκδοση ΔΟΜΗ, 2006), στον τόμο 5 και στο κεφάλαιο "Κοινωνία-Θεσμοί-Οικονομία στο Βυζάντιο" βρίσκουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία:
- Ο δούλος που δραπέτευε και συλλαμβάνονταν θανατώνονταν εκτός αν προέβαλλε κάποια πολύ ισχυρή δικαιολογία, οπότε του έκοβαν το ένα πόδι σαν τιμωρία.
- Ο δούλος που κατήγγειλε τον αφέντη του για παραπτώματα καταδικαζόταν σε θάνατο χωρίς δίκη και εξέταση μαρτύρων.
Στην τοπική σύνοδο που έγινε στη Γάγγρα της Παφλαγονίας τον 4ο αιώνα (362) στην οποία πήραν μέρος πολλοί πατέρες της εκκλησίας (Ευσέβιος Κωνσταντινουπόλεως, Αιλιανός, Μ. Βασίλειος, Ευλάλιος, Γρηγόριος, κ.ά.) στον τρίτο κανόνα αναθεματίζει όλους εκείνους που προέτρεπαν δούλους να μην υπακούν στα αφεντικά τους και να δραπετεύσουν. (Σωκράτη "Εκκλησιαστική Ιστορία", έκδ. 1853.
"εί τις δούλον, προφάσει θεοσεβείας, διδάσκοι καταφρονείν δεσπότου και αναχωρείν της υπηρεσίας και μη μετ’ ευνοίας και πάσης τιμής τώι εαυτού δεσπότηι εξυπηρετείσθαι, ανάθεμα έστω"
Ακόμη και ο Χρυσόστομος μιλάει ευνοϊκά για τους δούλους, θεωρώντας τους απαραίτητους για την εξυπηρέτηση του ελεύθερου ανθρώπου, που θα πρέπει να έχει δούλους αλλά όχι πολλούς(!).
Η Χέλγκα Κοπστάιν, στην εισήγησή της στο Α΄ Διεθνές Συμπόσιο με θέμα "Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο" που έγινε στην Αθήνα το 1989 σημειώνει πως "ακόμη και τον 10ο αιώνα η αγορά δούλων της Κωνσταντινούπολης λειτουργούσε κανονικά, ενώ η δουλεία παρουσιάζει έξαρση τον 9ο και 10ο αιώνα". Η ίδια σημειώνει πως "μέχρι την πτώση της αυτοκρατορίας, η δουλεία ουσιαστικά δεν καταργήθηκε ενώ διατηρήθηκε σε ορισμένες επισκοπές και μετά το 1453".
Στο Βυζάντιο καθιερώνεται ο όρος "αγιόδουλοι" για τους δούλους που καλλιεργούν τα εκκλησιαστικά κτήματα.
Σε αυτοκρατορικό έγγραφο του 1321 για την περιουσία της Μητρόπολης Ιωαννίνων αναφέρεται ότι "Κατέχει δε ωσαύτως η αυτή αγιωτάτη εκκλησία και Ιουδαίους τρεις, τα τε παιδία του Λαμέρη, του Δαβίδη και του Σαμαρία.".
Παρόμια ήταν η κατάσταση και στη χριστιανική Δύση.
- Στη Συνοδο της Ελβίρα το 306 εγκρίνεται ο 5ος κανόνας που επιβάλλει "πνευματική ποινή" στην κυρία που θανάτωσε την υπηρέτριά της με ξυλοδαρμό, μόνον αν αυτή πεθάνει μέσα σε τρεις μέρες. Αν πεθάνει αργότερα, η κυρία απαλλάσσεται.
- Το 650 υιοθετείται ο κανόνας περί δούλων της συνόδου της Γάγγρας απο τον πάπα Μαρτίνο τον πρώτο.
- Το 1055 η σύνοδος του Τολέδο επιβάλλει στα νόθα παιδιά των άγαμων ιερέων να γίνονται δούλοι στα μοναστήρια. Το 1089 το μέτρο επεκτείνεται και στις γυναίκες με τις οποίες οι άγαμοι κληρικοί κάνουν παιδιά, ορίζοντάς τες να γίνουν δούλες στα μοναστήρια.
Αυτά τα λίγα και ενδεικτικά για την "κατάργηση της δουλείας από το χριστιανισμό".
Ακολουθεί ο ρόλος της εκκλησίας στη διατήρηση της πορνείας στο Βυζάντιο. Λίγη υπομονή μόνο ![]()

macedon
quote:
Επειδή,λοιπόν, εγώ δεν ρώτησα τι μόρφωση είχαν οι πατέρες και οι μητέρες, ούτε τι σήμαινε Έλληνας τότε και τώρα,
ούτε κατι άλλο πολύπλοκο, σαν τις "απαντήσεις" σας,
μπορείς τώρα να μου πείς,με απλά λόγια,ΣΗΜΕΡΑ αφού πλέον δεν ισχύουν, όπως λέτε, οι λόγοι της ύπαρξης αυτών των... φράσεων γιατί δεν απαλείφονται;;;;;;;
Εσύ ρώτησες αρκετά πράγματα.
Η πρώτη μου απάντηση ήταν πως αυτό που κατακεραυνώνουν οι Πατέρες είναι η μωρία, η ματαιότητα, το ψέμα και γενικότερα κάθε πράγμα που οδηγεί τον άνθρωπο στην απώλεια.
Αυτό όμως δεν σου άρεσε και άρχισες να μου λες πως οι Πατέρες κατηγορούν τους Έλληνες. Σου είπα λοιπόν πως Έλλην την εποχή εκείνη δεν σήμαινε τον Έλληνα το γένος αλλά τον ειδωλολάτρη.
Μπορεί να σου φαντάζει πολύπλοκο αλλά έτσι είναι.
Αν δεν σου αρέσει η αλήθεια και θες το ψέμα, δικαίωμά σου. Φαίνεται πως δεν ικανοποιείσαι με τις απαντήσεις που στηρίζονται σε στοιχεία αλλά θες να πιστεύεις σε ό, τι πιθανώς έχεις ακούσει ή διαβάσει σε συγγράμματα χριστιανομάχων.
Τι θα πει πως σήμερα δεν ισχύουν; Και βέβαια ισχύουν και θα ισχύουν στον αιώνα τον άπαντα. Η μωρία ήταν και θα είναι πάντα κατακριτέα.
Σήμερα, ιδίως, με τα όσα προσπαθούν να περάσουν οι νεοπαγανιστές, καθίσταται αναγκαία η εγρήγορση!!
Εδώ δεν απαλείφθηκε το κείμενο το Πλάτωνα που παρακινεί τον κόσμο να καταδίδει στις αρχές τους απίστους και να θανατώνονται, εσύ ζητάς να απαλειφθούν κείμενα που συνιστούν στον Έλληνα να προσέχει από τις παγίδες της ειδωλολατρίας;;
quote:
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΥΠΆΡΧΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ;;;;
Που το είδες αυτό, γίνε πιο συγκεκριμένος. Μην καταπίνεις ό, τι ακούς αριστερά και δεξιά.

Ο Χριστιανισμός, με τον ερχομό του, εξισώνει τον άνθρωπο με το συνάνθρωπο του και τον αναγάγει σε καθ'ομοίωση Θεό, πράγμα πρωτόγνωρο για τον αρχαίο κόσμο όπου το κατεστημένο της ειδωλολατρίας θεωρούσε τον άνθρωπο κατώτερο όν σε σχέση με τους δημιουργηθέντες θεούς.
Το ίδιο βέβαια πρεσβεύουν και οι σύγχρονοι παγανιστές, φτάνει να επισκεφτείς κάποια από τις ιστοσελίδες τους όπου και το διαπιστώνεις.
Αν η δουλεία συνέχισε να υφίσταται έως και σήμερα δεν είναι υπεύθυνος ο Χριστιανισμός.
Πουθενά στη διδασκαλία του Χριστιανισμού ο άνθρωπος δεν θεωρείται κατώτερο όν που, ίσως κάποια στιγμή στη ζωή του, αντιληφθεί την παρουσία του Θεού για να τους αποδώσει τιμές, όπως αναφέρεται στο "καταστατικό" των νεοπαγανιστών.
Αν χρησιμοποιήσουμε τη δική σου λογική και επιρρίπτουμε, κατά βούληση, την ευθύνη που φέρουν οι άνθρωποι σε ιδεολογίες ή πιστεύω, τότε όλα αμφισβητούνται.
Στην ίδια λογική στηρίζονται και όσοι πολεμούν την Ελλάδα και αμφισβητούν την αξία του αρχαίου μας πολιτισμού.