ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι Αρχαιολατρειας... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι Αρχαιολατρειας... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
27/01/2004, 00:37:23
Φίλοι μου αν και έχω δηλώσει από την αρχή ότι προσωπικά πιστεύω μόνο στον Θεό και δεν είμαι οπαδός καμμίας θρησκείας και κατά συνέπεια βρίσκομαι ουσιαστικά έξω από αυτήν την αντιπαράθεση , εν τούτοις θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράγματα ειδικά σ'αυτούς που εξαπολύουν τους μύδρους τους κατα των αρχαιολατρών .
Αν φίλοι μου δείτε τα πράγματα καθαρά από την ιστορική τους πλευρά και ανεπηρέαστα από θρησκευτικές πεποιθήσεις , θα διαπιστώσετε ότι η επιβολή τού χριστιανισμού από τους Ρωμαίους στην αυτοκρατορία τους , έφερε βαρύ πλήγμα στον πολιτισμό και τίς επιστήμες .
Και για να γίνω πιό συγκεκριμένος θα σας υπενθυμίσω το κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας , του Σεραπείου επίσης στην Αλεξάνδρεια , την καταστροφή χιλιάδων συγγραμμάτων που τα έξυναν και τα έσβυναν για να γράψουν από πάνω τροπάρια , πράγμα που πισωγύρισε τον πολιτισμό μας , με αποτέλεσμα ενώ τόσο στα πανάρχαια Ερμητικά κείμενα και στα Αργοναυτικά του Ορφέα όσο και στους Έλληνες φιλοσόφους και αστρονόμους αναφερεται το σύμπαν οι πλανήτες και οι ουράνιες σφαίρες , αιώνες αργότερα το παπαδαριό της ιεράς εξέτασης παραλίγο να κάψη τον Γαλιλαίο γιατι τόλμησε να αντιταχθή στα ιερά κείμενα και να πή ότι η Γη κινείται .
Τέλος πως είναι δυνατόν να θεωρήτε αναφαίρετο δικαίωμά σας να τελείτε τα Χριστιανικά σας καθήκοντα ανεμπόδιστα και μάλιστα να γίνεται και κατήχηση με τα Θρησκευτικά μέσα στά σχολεία και την ίδια στιγμή με φασίζουσα νοοτροπία να μην αναγνωρίζετε τό δικαίωμα αυτό στούς Νεοεθνικούς όπως θα τους χαρακτήριζα εγώ , διοργανόνωντας συνέδρια στην Θεσσαλονίκη και προσπαθώντας να μην αναγνωρισθή σαν θρησκεία το Δωδεκάθεο .
Και για να προλάβω το παραμύθι ότι η εκκλησία είναι ο συνεκτικός κρίκος της πατρίδας μας σας υπενθυμίζω ότι ο Οδυσέας Ανδρούτσος ήταν μουσουλμάνος και ότι ο Κίσινγκερ θέλησε να χτυπήση την παιδεία μας και την γλώσσα για να μας μειώσει σαν έθνος , αλλα αυτό ειναι ίσως θέμα για να ανοιχθη συζήτηση σε άλλο τόπικ .

MANAGΜέλος
27/01/2004, 18:49:36
http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/gr/ancient/paideia_logotexnia.htm
Οι χριστιανοί δεν έκαιγαν τον πολιτισμό των αρχαίων ελλήνων αλλά τα μαγικά βιβλία τους. Από δειξη ότι τα περισσότερα χειρόγραφα διατηρήθηκαν από τους χριστιανούς. Διάβασε στην παραπάνω διεύθυνση και θα δεις...
Όσο για τους ανδριάντες , οι αρχαίοι Ειδωλολάτρες, κατέστρεφαν ΟΛΟΥΣ των ανδριάντες των τυράννων τους. Οι Χριστιανοί ΜΟΝΟ τους λατρευτικούς, και σπανίως όσα αγάλματα ήταν για στόλισμα. Μάλιστα, πολλά από αυτά τα αγάλματα, τα διατήρησαν, και τα θαύμαζαν σε πλήθος πόλεων για την τέχνη τους, για πολλούς αιώνες. Για παράδειγμα το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, έργο του Φειδία, δεν καταστράφηκε, όπως δεν καταστράφηκαν και τα ιερά του χώρου. Αντίθετα το άγαλμα μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, για τη διακόσμηση της πρωτεύουσας του κράτους! (όπως είχε μεταφερθεί εκεί και το άγαλμα του Απόλλωνα, και πλήθος άλλων αγαλμάτων). Άρα το πρόβλημα ήταν η λατρεία των ειδώλων, και όχι η τέχνη. Αυτό που απορρίφθηκε, δεν ήταν η επιστήμη η τέχνη και η διανόηση, αλλά το ειδωλικό Πάνθεο, «ό,τι εις δαίμονας φέρει», κατά την επισήμανση του αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου (Επιτ. Εις τον Μ. Βασίλειον, κεφ. 11).

27/01/2004, 19:28:28
MANAG,

καλά τα εβραιοχριστιανικά παραμύθια και οι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΑΤΕΣ αναφορές ενός ΧΥ "Απολογητή", αλλά Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ!

Επιπλέον δε, το να σχολιάζεις μία σελίδα η οποία απλά αναμασά τις γνωστές θέσεις του κατεστημένου (τάχα ΤΙ άλλο να πούνε?) δέν είναι πλέον και τόσο πρωτότυπο, μάλλον θα έλεγα έχει καταστεί γραφικό, αλλά και ιδιαιτέρως όταν αναφέρεσαι σε έναν θερμό υποστηρικτή του εβραιοχριστιανισμού ο οποίος συνάμα......ΚΡΥΒΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ!!!

Και μιάς και μάλλον ο "Απολογητής" που επιμελώς μελετάς ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να σου μάθει και την γλώσσα της αλήθειας, διάβασε λοιπόν ορισμένες αποφάσεις "Αγίων Πατέρων" διότι εάν αρχίσουμε να τις αραδιάζουμε θα μας πιαστούνε τα δάχτυλα μας!

Και επειδή η συνηθισμένη «καραμέλα» που χρησιμοποιούνε, για να «αγιάσουνε» το άγος του ανθελληνισμού που καταπιέζει την συνείδηση τους και τα άτιμα τα «κιτάπια» είναι το ότι «δεν το κάναμε εμείς αλλά η εξουσία», ας παραθέσουμε ένα εξόχως αποκαλυπτικό κείμενο των…..αποστόλων της αγάπης!

« Αιτήσαι δει τους θρησκευτικωτάτους Βασιλείς, ώστε τα εγκαταλείματα των ειδώλων τα κατά πάσαν την Αφρικήν, κελεύσαι παντελώς ανακοπήναι. Και γαρ εν πολλοίς τόποις παραθαλασσίοις και διάφοροις κτήσεσιν ακμάζει έτι της πλάνης η αδικία, ίνα παραγγελθώσι και αυτά απαληφθείναι και οι ναοί αυτών οι εν τοις αγροίς και εν αποκεκρυμμένοις τόποις, χωρίς τινός ευκοσμίας καθεστώτες, παντί τρόπω κελευσθώσι καταστραφήναι!» (Πηδάλιο, σελ 497, Καρθαγ.Κανών 67)

Λοιπόν, «με κάθε τρόπο να καταστραφούνε!! Αυτά τα…….λόγια αγάπης, αφού τα «αγιάσανε» οι «Πατέρες» της ΝΕΑΣ Θρησκείας, εστάλησαν ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ στους αυτοκράτορες (….και καλούς χριστιανούς..) Ονώριο και Αρκάδιο.

Ετσι λοιπόν, όπως και στην συγκεκριμένη «εν Καρθαγένη τοπικής συνόδου», στέλνονταν τα ραβασάκια στους Θρησκόληπτους Ταλιμπανοχριστιανούς της εποχής!

Έτσι και χειρότερα λοιπόν….

MANAGΜέλος
27/01/2004, 19:45:45
"Άρα το πρόβλημα ήταν η λατρεία των ειδώλων, και όχι η τέχνη. Αυτό που απορρίφθηκε, δεν ήταν η επιστήμη η τέχνη και η διανόηση, αλλά το ειδωλικό Πάνθεο, «ό,τι εις δαίμονας φέρει», κατά την επισήμανση του αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου (Επιτ. Εις τον Μ. Βασίλειον, κεφ. 11)."
Μάλλον δε διάβασες καλά τί έγραψα, λοιπόν.
Και για να μη με κατηγορείς ότι διαβάζω μόνο τον Απολογητή ρίξε και μια ματιά εδώ http://www.geocities.com/nik_rom/gegon1/olympia1.htm

27/01/2004, 20:02:17
MANAG,

αυτό που αναφέρεις φίλτατε ΗΤΑΝΕ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ! Ποτέ οι Ελληνες ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ. Μελέτησε λίγο καλύτερα και μετα άρχισε να πετάς τέτοια πυροτεχνήματα.

Απλά αυτή την καραμέλα μεταχειρίστηκαν ώστε να καλύψουνε τις ανθελληνικές τους θέσεις και την κακότητα τους. Βλέπεις, ο αρχέγονος εβραϊσμός τους ακολουθούσε ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΒΗΜΑ.

Έτσι τότε, έτσι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

MANAGΜέλος
27/01/2004, 20:46:45
Σχετικά με τη λατρεία αγαλμάτων:
Την ειδωλολατρεία ως λατρεία του ιδίου του αντικειμένου, ο ίδιος ο Ηράκλειτος την καταπολεμα όταν ορίζει ότι όποιος δεν ξέρει τι προσκυνά είναι σαν να προσκυνά ντουβάρια (είδωλο όχι θεό). Μα και οι λοιποί φιλόσοφοι καταργώντας την πολυθεία ανήγαγαν τα αγάλματα των θεών σε είδωλα εφόσον κατάργησαν εκείνους τους θεούς. Η ορθοδοξία εναντιώνεται σε ότι και ο Ηράκλειτος, και ακόμη παραπάνω, εφόσον θεωρεί ότι τα παλιά ειδώλια δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα από τον αληθινό Θεό.

Ας μην βιαστεί να πει κανείς για καλλιτεχνήματα, ότι δήθεν τα αγάλματα αυτά είχαν μόνο καλλιτεχνική χρήση, διότι στην Ουλμπία αλλά και αλλού ειπώθηκαν αρκετές υπερφυσικές ικανότητες των αγαλμάτων δηλαδή εμψυχώνονταν. Όταν λ.χ. οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν το άγαλμα του Δία από την Ολυμπία στην Ρώμη εκείνο πετούσε φωτιές κ.λ.π. Κάθε ένας που πήγαινε στην Ολυμπία να δει το άγαλμα, έλεγε ότι εκείνο έκανε διάφορα υπερφυσικά πράγματα (νομίζω φώναζε όταν κάτι δεν πήγαινε καλά με τον επισκέπτη). Αυτό σημαίνει ότι το άγαλμα δεν είναι ένα απλό καλλιτέχνημα αλλά αποτελεί και θεουργικό αντικείμενο. Επίσης ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Ιάμβλιχος στο «Περί αγαλμάτων» αποδείκνυε ότι τα αγάλματα των θεών εμψυχώνονταν από απόρροια της πνευματικής των οντότητας ώστε να επικοινωνούν με αυτούς οι θνητοί. Αυτό και αν δείχνει ότι οι τότε ειδωλολάτρες πίστευαν στο υπερφυσικό των αγαλμάτων. Είναι λογικότατο αν σκεφτεί κανείς ότι η τότε θρησκεία βασικά προέρχεται από την παγκόσμια ανιμιστική τοτεμική όπου πολλά αντικείμενα έχουν μαγικές ιδιότητες και όχι μόνο τα αγάλματα.

Ο Πορφύριος επίσης εκφέρεται ενάντια σε όποιον προσκυνά τα αγάλματα (αυτό με την μαρτυρία του Ηράκλειτου) αποδεικνύει ότι όντως τα αγάλματα τα προσκυνούσαν ως θεία ουσία.

27/01/2004, 20:52:10
MANAG,

μπερδεύεσαι ΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ και η σύγχυση που επιχειρείς ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ!

Για να δούμε όμως περι ΠΟΙΟΥ μιλάμε:

Αυτό που αδυνατούν να κατανοήσουν οι φίλτατοι «χριστιανοί», είναι ότι ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Η «θρυλική» χριστιανική ηθική που ευαγγελίζονται, η οποία υποτίθεται θα αντικαθιστούσε το παλιό ήθος, ΥΠΗΡΞΕ ΦΡΟΥΔΑ ΕΛΠΙΔΑ!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν την αγωνία τους, αλλά και αυτοί θα πρέπει να καταλάβουνε ότι ο χρόνος τους είχε δώσει ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (…το «ΔΩΣΕΙ» σε εισαγωγικά!) να αποδείξουνε στον κόσμο την θρησκεία της αγάπης που διαλαλούσανε, όμως τελικά-και στην ουσία-όλα ήτανε ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα επιβολής εξουσίας. Απλά, με «σημαιοφόρο» την θρησκεία πατάς καλύτερα στην πολιτική έδρα. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!

Ουδέποτε στην ιστορία υπήρξε ορατή μια τόσο ακραία καταγραφή αντίθεσης μεταξύ του ιδεώδους και του πραγματικού, όσο από το 325μχ και μετά.

Το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑ είχανε ξεκινήσει. Ξεκινήσανε μια καταστροφική κοινή πορεία η οποία σύντομα οδήγησε σε θλιβερά μονοπάτια κράτος ΚΑΙ εκκλησία. Ο ταχύτατα (κρατική επιβολή βλέπεται…) διογκούμενος Βυζαντινισμός βυθιζόταν με εμπάθεια στο φοβερό βόθρο του εξ ανατολών δόγματος.

Οι τυμπανοκρουσίες περί της φιλάνθρωπης και ηθικοπλαστικής αποστολής της νεοϊδρυθείσας ρωμαιοχριστιανικής εκκλησίας, «παραμελήθηκε» προκειμένου να δώσει τη θέση της ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ.

Αποτέλεσμα του κακέκτυπου αυτού ήτανε οι Μονοφυσίτες, Νεστοριανοί, Αρειανοί, Μονοθελητές, Παυλικανοί και κάθε είδους «αντιφρονούντες» του νέου Κωνσταντίνειου δόγματος. Κάθε τέτοια ομάδα που εξέφραζε μια διαφορετική άποψη περί της σύνθεσης του Θείου, ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΙΑΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ. Πάντοτε βέβαια με τις «ευλογίες» των εκπροσώπων του Γιαχβέ επί της γης……….

Με το τέλος της σοφιστικής περιόδου ΑΛΛΑΖΕΙ οριστικά και η καλαισθησία του λόγου, και ενόψει ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΩΡΙΑΝΩΝ ακμάζει πλέον η….ρητορική ΤΟΥ ΑΜΒΩΝΑ που εξυπηρετεί αποκλείστηκα και μόνο ΤΟΝ ΑΔΗΦΑΓΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ!!

Η καλαίσθητη ρητορική που δίδαξαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα ξεπέσει πλέον στο επίπεδο μιας τεχνικής διδασκαλίας του πατερικού λόγου. Ενός «λόγου» που σκοπός του είναι η συστηματική αποχαύνωση και οι διδαχές των Ιουδαϊκών «άθλων»!

Αυτά περί των τιμητών του Ελληνισμού......

NOMIMONΜέλος
27/01/2004, 21:30:23
quote:
...θα διαπιστώσετε ότι η επιβολή τού χριστιανισμού από τους Ρωμαίους στην αυτοκρατορία τους , έφερε βαρύ πλήγμα στον πολιτισμό και τίς επιστήμες .
Και για να γίνω πιό συγκεκριμένος θα σας υπενθυμίσω το κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας , του Σεραπείου επίσης στην Αλεξάνδρεια...

Πού το είδατε βρε παιδιά αυτό;
Οι χριστιανοί έκαψαν και τη βιβλιοθήκη;

Θα ήμουν ευγνώμων αν παρέθετες και τα στοιχεία που το πιστοποιούν αυτό sesostris.
Γιατί, απ' όσα εγώ ξέρω τουλάχιστον, οι εκδοχές για την καταστροφή (ή μή) της βιβλιοθήκης, όχι απλά διίστανται αλλά "τριίστανται" και βάλε. Εννοώ οτι είναι περισσότερες από τρεις.
Μόνο που καμμία από αυτές δεν καθιστά υπεύθυνους τους χριστιανούς.
Απ' όσα ξέρω, αυτοί ευθύνονται για την καταστροφή του Σεραπείου μόνο και συγκεκριμμένα ο αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος, μετά από έγκριση του αυτοκράτορα Θεοδοσίου.
Πάντως το Σεραπείο δεν ήταν βιβλιοθήκη αλλά συγκρότημα ναών, το ονομαζόμενο "ακρόπολη της Αλεξάνδρειας" και ίσως αυτό να λέει κάτι για το μένος του Θεόφιλου.

Αν υπάρχουν στοιχεία για το αντίθετο θα χαρώ να τα δω αλλά αν όχι, θεωρώ φρόνιμο να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα και να φορτώνουμε σε ανθρώπους ή κοινωνικές ομάδες εγκλήματα ελαφρά τη καρδία.

VAIHINGERΜέλος
27/01/2004, 21:43:45
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;;;;;;;

ΠΒ*

28/01/2004, 01:35:53
Φίλτατοι MANAG και NOMIMON , ενώ είστε λαλίστατοι ως πρός το πρώτο σκέλος της απαντησής μου και απαντάτε μέσα από παραχαραγμένη ιστορία , ως προς το δέυτερο μέρος δεν λέτε κουβέντα .
quote:
Τέλος πως είναι δυνατόν να θεωρήτε αναφαίρετο δικαίωμά σας να τελείτε τα Χριστιανικά σας καθήκοντα ανεμπόδιστα και μάλιστα να γίνεται και κατήχηση με τα Θρησκευτικά μέσα στά σχολεία και την ίδια στιγμή με φασίζουσα νοοτροπία να μην αναγνωρίζετε τό δικαίωμα αυτό στούς Νεοεθνικούς όπως θα τους χαρακτήριζα εγώ , διοργανόνωντας συνέδρια στην Θεσσαλονίκη και προσπαθώντας να μην αναγνωρισθή σαν θρησκεία το Δωδεκάθεο

Δεν νομίζετε οτι η ελευθερία τόυ θρησκεύματος δεν είναι αποκλειστικό σας προνόμιο ; Και στο κάτω κάτω της γραφής πρόκειται για την θρησκεία των προγόνων μας .
Και είτε το θέλετε είτε όχι ( μάλλον οχι αν κρίνω απο το συνέδριο της Θεσσαλονίκης ) , οι τελετές των Ολυμπιακών αγώνων θ'αρχίσουν στην Ολυμπία με επικλήσεις στον Δία και όχι στην Μητρόπολη με τροπάρια .

NOMIMONΜέλος
28/01/2004, 02:05:24
Θα σε παρακαλέσω "φίλε" sesostris, τουλάχιστον όταν αναφέρεσαι σε μένα να είσαι πιο προσεκτικός ή τουλάχιστον πιο ευπρεπής.
Οπως θα έχεις δει, μέχρι τώρα δεν έχω εμπλακεί σε κανένα θέμα που άπτεται θρησκειών και έχω τους λόγους μου.
Με ενδιαφέρει όμως η ιστορική έρευνα και διαβάζω όλα τα μηνύματα με το ίδιο ενδιαφέρον.
Αυτό που δεν δέχομαι είναι να μου προσάπτεις οτι "απαντώ μέσω παραχαραγμένης ιστορίας".
Σου ζήτησα κάτι απλό. Εχω μια διαφωνία σε κάτι που έγραψες και σου ζήτησα να παραθέσεις στοιχεία ώστε, αν κάνω εγώ λάθος, να επανορθώσω.
Στοιχεία δεν είδα παρά μόνον αφορισμούς.
Και από πού "φίλε" έβγαλες συμπεράσματα και με κατατάσσεις σε αυτούς που πιστεύουν οτι η ελευθερία θρησκεύματος είναι αποκλειστικό τους προνόμιο;
Είδες σε κάποιο μήνυμά μου να λέω σε ποια θρησκεία πιστεύω;
Είδες να αντιπαρατεθώ με κάποιον σε θέματα θρησκείας;
Γι αυτόν ακριβώς το λόγο δεν υπεισέρχομαι στο δεύτερο σκέλος του θέματός σου όπως λές αν και θα μου ήταν εύκολο.
Αν δεν κατάλαβες, δεν σε κατηγόρησα για κάτι, όπως και κανέναν άλλον εδώ μέσα, ζήτησα απλώς μια διευκρίνιση, μια παράθεση στοιχείων.
Αν μπορείς να την κάνεις, έχει καλώς και θα την αξιολογήσω ανάλογα.
Αν όχι, αναγκαστικά εμμένω στην άποψή μου και δικαίωμά σου είναι να την κάνεις αποδεκτή.
28/01/2004, 10:52:29
ΝΟΜΙΜΟΝ,

Δεν μπορούμε ενδεχομένως να είμαστε απόλυτοι, σίγουρα σε αρκετές περιπτώσεις με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά, αλλά είναι γεγονός ότι η νέα εξ ανατολών ορμώμενη και Ιουδαιόφερτη θρησκεία ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΑΝΗΛΕΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ «ΕΘΝΙΚΟΥΣ». Δηλαδή τους Έλληνες.

Και επειδή η συνηθισμένη «καραμέλα» που χρησιμοποιούνε, για να «αγιάσουνε» το άγος του ανθελληνισμού που καταπιέζει την συνείδηση τους και τα άτιμα τα «κιτάπια» είναι το ότι «δεν το κάναμε εμείς αλλά η εξουσία», ας παραθέσουμε ένα εξόχως αποκαλυπτικό κείμενο των αποστόλων της αγάπης ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ!

« Αιτήσαι δει τους θρησκευτικωτάτους Βασιλείς, ώστε τα εγκαταλείματα των ειδώλων τα κατά πάσαν την Αφρικήν, κελεύσαι παντελώς ανακοπήναι. Και γαρ εν πολλοίς τόποις παραθαλασσίοις και διάφοροις κτήσεσιν ακμάζει έτι της πλάνης η αδικία, ίνα παραγγελθώσι και αυτά απαληφθείναι και οι ναοί αυτών οι εν τοις αγροίς και εν αποκεκρυμμένοις τόποις, χωρίς τινός ευκοσμίας καθεστώτες, παντί τρόπω κελευσθώσι καταστραφήναι!» (Πηδάλιο, σελ 497, Καρθαγ.Κανών 67)

Λοιπόν, «με κάθε τρόπο να καταστραφούνε!! Αυτά τα…….λόγια αγάπης, αφού τα «αγιάσανε» οι «Πατέρες» της ΝΕΑΣ Θρησκείας, εστάλησαν ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ στους αυτοκράτορες (….και καλούς χριστιανούς..) Ονώριο και Αρκάδιο.

Ετσι λοιπόν, όπως και στην συγκεκριμένη «εν Καρθαγένη τοπικής συνόδου», στέλνονταν τα ραβασάκια στους Θρησκόληπτους Ταλιμπανοχριστιανούς της εποχής, και κατα αυτόν τον τρόπο ΦΑΝΑΤΙΖΑΝ τον όχλο αλλά και την εξουσία κατα των «ειδωλολατρών» Ελλήνων.

Υπάρχει η καταδίκη βάση αποδείξεων φίλε μου αλλά υπάρχει και η καταδίκη βάση ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ. Και εδώ δέν έχουμε απλά «αποχρώσεις» αλλά ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!

Αυτά.

MANAGΜέλος
28/01/2004, 11:42:48
Ξαναγράφω την ερμηνεία γιατί ίσως δεν τη διάβασες
"Άρα το πρόβλημα ήταν η λατρεία των ειδώλων, και όχι η τέχνη. Αυτό που απορρίφθηκε, δεν ήταν η επιστήμη η τέχνη και η διανόηση, αλλά το ειδωλικό Πάνθεο, «ό,τι εις δαίμονας φέρει», κατά την επισήμανση του αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου (Επιτ. Εις τον Μ. Βασίλειον, κεφ. 11)."
Και συμπληρώνω
http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/gr/ancient/paideia_logotexnia.htm
Οι χριστιανοί δεν έκαιγαν τον πολιτισμό των αρχαίων ελλήνων αλλά τα μαγικά βιβλία τους. Από δειξη ότι τα περισσότερα χειρόγραφα διατηρήθηκαν από τους χριστιανούς. Διάβασε στην παραπάνω διεύθυνση και θα δεις...
Όσο για τους ανδριάντες , οι αρχαίοι Ειδωλολάτρες, κατέστρεφαν ΟΛΟΥΣ των ανδριάντες των τυράννων τους. Οι Χριστιανοί ΜΟΝΟ τους λατρευτικούς, και σπανίως όσα αγάλματα ήταν για στόλισμα. Μάλιστα, πολλά από αυτά τα αγάλματα, τα διατήρησαν, και τα θαύμαζαν σε πλήθος πόλεων για την τέχνη τους, για πολλούς αιώνες. Για παράδειγμα το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, έργο του Φειδία, δεν καταστράφηκε, όπως δεν καταστράφηκαν και τα ιερά του χώρου. Αντίθετα το άγαλμα μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, για τη διακόσμηση της πρωτεύουσας του κράτους! (όπως είχε μεταφερθεί εκεί και το άγαλμα του Απόλλωνα, και πλήθος άλλων αγαλμάτων).

junk95Μέλος
28/01/2004, 16:50:48
quote:

ΝΟΜΙΜΟΝ,

Δεν μπορούμε ενδεχομένως να είμαστε απόλυτοι, σίγουρα σε αρκετές περιπτώσεις με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά, αλλά είναι γεγονός ότι η νέα εξ ανατολών ορμώμενη και Ιουδαιόφερτη θρησκεία ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΑΝΗΛΕΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ «ΕΘΝΙΚΟΥΣ». Δηλαδή τους Έλληνες.

Εθνικός δε σημαίνει Έλληνας. Εθνικός σημαίνει οπαδός οποιασδήποτε
ειδωλολατρικής θρησκείας.

28/01/2004, 17:56:35
MANAG,

επειδή συνεχίζεις να εθελοτυφλείς και να μας αραδιάζεις τον σκοταδισμό του "Απολογητή", καλά θα κάνεις να μελετήσεις πρώτα ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Μήπως θέλεις να μας πείς ΠΟΣΟΙ "Χριστιανικοί" ναοί είναι κτισμένοι επάνω σε αρχαία? Μήπως θέλεις να μας πείς ΠΟΣΟΙ αρχαιοελληνικοί ναοί καταστράφηκαν ώστε να χτιστούνε οι οίκοι του Γιαχβέ?

Μήπως θέλεις να μας πείς ΤΙ ΗΤΑΝΕ το "Άγιο Όρος" πριν το καταλάβουνε οι....αυτοδιόριστοι "εκπρόσωποι του Θεού"? Μήπως θέλεις να μας πείς ΠΟΣΑ αρχαία καταστράφηκαν ώστε να στηθεί η μαυρίλα του "Αγίου Όρους"?

Μήπως θέλεις να μας πείς ΠΟΣΑ αρχαία κείμενα και πάπυροι καταστράφηκαν ώστε να γραφούνε επάνω ύμνοι και ψαλμοί στον Θεό της ερήμου Γιαχβέ?

Μάθε λοιπόν πρώτα και τα λέμε.

Και κάτι ακόμα: και ποιοί ήτανε λοιπόν αυτοί οι τσοπαναρέοι αγράμματοι που θα έκριναν ποιά βιβλία των Ελλήνων ήτανε "μαγικά"?

Ποιός τους ζήτησε την γνώμη τους? Ποιός τους κάλεσε? Ποιός μεσαίωνας τους είχε ανάγκη? Μήπως αυτός του Βυζαντίου?

Είστε ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ σε τούτο τον τόπο φίλτατε και όχι "κριτές"! Και θα'λεγα η φιλοξενία.....παραβρόμισε!

NOMIMONΜέλος
28/01/2004, 19:15:11
quote:

ΝΟΜΙΜΟΝ,

Swambe

Το πνεύμα της παρέμβασής μου ήταν ακριβώς αυτό.
Δεν μπορούμε ενδεχομένως να είμαστε απόλυτοι, όπως σωστά λες, γι αυτό, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ιστορία, θεωρώ οτι μιλάμε για κάτι μόνο όταν είμαστε απόλυτα βέβαιοι.
Πιστεύω οτι συμφωνείς πως στην έρευνα δεν έχουν θέση αφορισμοί, γενικότητες και τα τοιαύτα.
Γνώμη μου είναι οτι ο ερευνητής ακολουθεί τη ροή : έρευνα για στοιχεία από όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές, παράθεση όλων των στοιχείων, αξιολόγησή τους και, τέλος, κριτική και διαμόρφωση άποψης.
Κάθε ένα από τα παραπάνω από μόνο του δε λέει ουσιαστικά τίποτε.

Στην έρευνα δεν χωρούν τα "υπάρχουν φήμες οτι...", "λέγεται επίσης οτι...", "σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες..." κλπ που κατά καιρούς "ακούμε" όλοι εδώ μέσα ( δεν αναφέρομαι σε σένα ).

Ενιγουεϊ, που λένε και στο χωριό μου, θεωρώ οτι έχει αποκατασταθεί η τάξη.

Οσο για τα υπόλοιπα, είναι θρησκευτικού περιεχομένου και, όπως έχω ξαναπεί, δεν επεμβαίνω.

SkorpinaΜέλος
28/01/2004, 19:35:07
"ημείς δε τον εν Αθήναις Άγνωστον εφευρόντες και προσκυνήσαντες χείρας εις ουρανόν εκτείναντες τούτω ευχαριστήσωμεν ως καταξιωθέντες τοιούτου κράτους υπήκοοι γενέσθαι"

Λουκιανός,Φιλόπατρις,29,13

Αφιερωμένο στους Έλληνες που δεν ασπάζονται την προγάνδα διχασμού των εθνικών!

28/01/2004, 22:19:54
Skorpina,

στο έχω ξαναπεί φίλτατη ότι με πυροτεχνήματα δέν ορθώνεις ούτε Λόγο αλλά ούτε και πείθεις. Θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ. Και εσύ, δυστυχώς, έχεις μόνο ΕΜΜΟΝΗ.

Είναι θέμα ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗΣ. Πάρτο χαμπάρι επιτέλους. Αλλο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, με τις όποιες του ατέλειες, και ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ.

"Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου" (Σολομώντας Α'7) Κατα το σκεπτικό του εβραιογεννούς χριστιανισμού.

"Σοφία πάντων και θαυμαστών Επιστήμη" (Αριστοτέλης) Κατα το σκεπτικό των ΣΟΦΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Όργανο σκέψης για την εβραιοχριστιανική Εκκλησία είναι η Πίστη εξ αποκαλύψεως, ενώ για τον Ελληνα η Λογική της Επιστήμης.

Δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ. Δύο ΑΙΩΝΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.

Βιάζεσαι, έχεις κολλήσει σε μία στείρα θεματολογία ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΑ ΤΙΠΟΤΑ, παρα μόνον βάζει στο περιθώριο την όποια ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

Να'σαι καλά.

ΜετρονΜέλος
29/01/2004, 00:47:07
Skorpina!
Βρηκες Φιλοσοφο και ανεφερες καημενη!
Για δες λιγο!

Επειτα δε ο νομοθετης ο πρωτος επεισεν αυτους ως αδελφοι παντες εειν αλληλων, επειδαν απαξ παραβαντες θεους μεν τους Ελληνικους απαρνησωνται , τον δεν ανασκολοπισμενον εκεινον σοφιστην αυτων προσκυνωσιν και κατα τους εκεινους νομους βιωσιν. Καταφρονουσιν ουν απαντων εξ ισης και κοινα ηγουνται, ανευ τινος ακριβους πιστεως τα τοιαυτα παραδεξαμενοι. Ην τοινυν παρελθη τις εις αυτους γοης και τεχνιτης ανθρωπος και πραγμασιν χρησθαι δυναμενος, αυτικα μαλα πλουσιος εν βραχει εγενετο ιδιωταις ανθρωποις εγχανων

Λουκιανος "περι Περεγρινου Τελευτης"π 15 σ 36 εκδ. Κακτος

Δεν αλαξατε καθολου απο τοτε , ακομα κοπαδοι!

MANAGΜέλος
29/01/2004, 09:59:55
Διάβασε schwabe για τους δήθεν διωγμούς στο "OΣΙΡΙΣ-ΔΙΟΝΥΣΟΣ-ΒΑΚΧΟΣ-ΜΥΘΡΑΣ-ΙΗΣΟΥΣ" σε περίπτωση που δεν σου είναι αρκετά αυτά που έχω γράψει ως τώρα...
Και μια ερώτηση κρίσεως. Ο Χριστός παρακαλούσε πανω στο σταυρό να συγχωρεθούν οι σταυρωτές Του. Με αυτή τη στάση που μας δίδαξε και μας έδωσε εντολή να Τον μιμούμαστε, είναι δυνατόν άνθρωποι που θέλουν να λέγονται χριστιανοί και που πιστεύουν στο Χριστό να έκαναν βαρβαρότητες? Μήπως όσοι κάνουν τέτοια είναι γιαλαντζί χριστιανοί? Μήπως κι εμείς οι χριστιανοί διαφωνούμε με τις πράξεις των γιαλαντζί χριστιανών? Τότε γιατί μας κατηγορείτε? Γιατί κατηγορείτε το Χριστό για τις ΑΜΑΡΤΙΕΣ ανθρώπων?
Όσο για τον Αριστοτέλη διάβασε στη σελίδα του σκοταδιστή", όπως λες απολογητή για την παιδεία στο Βυζάντιο, να δεις ότι οι χριστιανοί του έχουν κάνει βυζαντινή αγιογραφία...
Όσο για το φώβο που λες, σεβασμός είναι, όπως λέει και ο παπάς στο μυστήριο του γάμου για τη γυναίκα
Υ.Γ. Θα σε παρακαλούσα για ό,τι λες να παραθέτεις και τις πηγές σου για να μπορούμε να κάνουμε σοβαρό διάλογο