- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Εγώ συμφωνώ στο ότι αν χρειάζεσαι συμβουλή ιατρική θα πρέπει να απευθυνθείς σε γιατρό.

Είμαι ο noel δεν ξέρω αν με θυμάσαι.
Ο allzzaro απουσιάζει, εκτός Ελλάδος και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να σου απαντήσει.
Να ρίξω εγώ λίγο φώς σχετικά με το τσάι του βουνού.
Εχουμε πολλά απο αυτό το είδος του τσαγιού εξαρτάται σε ποιά περιοχή φυτρώνουν.
Ενα πολύ καλό είναι το τσάι της Κρήτης Sideritis syriaca του Αγίου Ορους Sideritis athoa του Ολύμπου και πολλά άλλα.
Το τσάι αυτό έχει κάποιες ιδιαιτερότητες απο τα αλλα και η κυριότερη είναι η θερμαντική του ιδιότητα. Σε συνδυασμό με την κανέλλα και το μέλι το αφέψημα αυτό είναι οτι πρέπει για τα πρωινά του χειμώνα.
Λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει έχει θεραπευτικές ιδιότητες κατά των παθήσεων του αναπνευστικού καθώς επιδρά θετικά στα τριχοειδή αγγεία της καρδιάς και των πνευμόνων.
Το τσάι αυτό είναι εγχώριο προιόν και καταναλώνεται άμεσα έτσι είναι είναι απίθανο να το βρείς ραντισμένο με φάρμακα.Θα διαλέξεις το κατάλληλο είδος, ίσως και ποικιλία και δεν θα το βράσεις ως γνωστό οποιο βότανο βράσουμε του καταστρέφουμε τις φαρμακευτικές του ουσίες.
Θα του ρίξεις νερό που έχει ήδη βράσει και θα το αφήσεις αρκετή ώρα μέχρι να γίνει χλιαρό.
Πολύ σημαντικό όταν καταναλώνουμε πικρά αφεψήματα να μην κάνουμε μορφασμούς. Οσο πιο πικρό το τσάι τόσο πιο ωφέλιμο όμως οι μορφασμοί αποτρέπουν την απορρόφηση των πολύτιμων αυτών ουσιών.
Πρέπει να πίνεται πάντα χλιαρό προς ζεστό και πρός Θεού οχι ζάχαρη... εάν αντέχεις την έντονη του γεύση και πικρίλα και θέλεις να δείς διαφορά στο δέρμα σου μην προσθέσεις καθόλου μέλι. Μόνο κανέλλα ή λεμόνι.

Σε οτι αφορά τα προιόντα Herballife.
Εδώ θα πρέπει να εξετάσουμε το κάθε προιόν ξεχωριστά, όπως σε κάθε εταιρία θα πρέπει να εξετάζουμε το κάθε προιόν ξεχωριστά.
ΠΧ τα έτοιμα πρωτεινούχα ροφήματα τα οποία αποτελούνται απο ορό γάλακτος και πρωτείνη σόγιας.
Η πρωτείνη σόγιας είναι μια φτηνή και μη ποιοτική πρωτείνη. Εκτός αυτού προκαλεί αρκετά προβλήματα όπως η γυναικομαστία.
Υπάρχουν πολύ ποιοτικότερες πρωτείνες σε σκόνη και πολύ πιο φτηνές απο καθαρό ορό γάλακτος ή καζείνη.
Μάλιστα κάποιες πρωτείνες δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακα έτσι μπορείς να προσθέσεις υδατάνθρακα με πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη οπως πχ βρώμη ακόμα μπορείς να τα συνδυάσεις με κάποιο γιαούρτι ή και τα τρία μαζί.
Τα υπόλοιπα βιταμινούχα ροφήματα καθώς και κάποια που υπόσχονται οτι χάνεις βάρος μπορώ να πώ οτι είναι τελείως άχρηστα και πολύ ακριβά.
Ολα αυτά τα συμπληρώματα διατροφής είναι τελείως άχρηστα αν ΔΕΝ γνωρίζει κάποιος να τα χρησιμοποιήσει για αυτό που συστήνονται, δηλαδή σαν συμπληρώματα.

«Μου τά'χεις κάνει τσουρέκια.»
Καλό θα είναι να υιοθετήσεις μια πιο κόσμια συμπεριφορά. Ίσως να μην έμαθες να το εφαρμόζεις στην προσωπική σου ζωή, αλλά ευκαιρία να κάνεις μια αρχή.
Αλλά πως μπορείς εσύ να μου το υποδεικνύεις αυτό, όταν πριν 2 σελίδες αποκαλούσες τους Αγίους της Εκκλησίας μου αγ******ς;
quote:
Επαναλαμβάνω.Πήγαινε στο γήπεδο να ξεσπάσεις, αν έχεις ανάγκη. Δείρε και τη γυναίκα σου αν θες. Έδώ μέσα είναι για συζήτηση.
Για το γήπεδο μάλλον θα το υιοθετήσω. Για την κοπέλα μου (κάτσε ντε με πάντρεψες κιόλας!!!), προτιμάω να κάνω άλλα πράγματα μαζί της.
Edited by - WWalker on 19/06/2005 01:44:13
quote:
Για την κοπέλα μου (κάτσε ντε με πάντρεψες κιόλας!!!), προτιμάω να κάνω άλλα πράγματα μαζί της.
Λογοκρισία! Διαβάζουν και παιδιά!
Κατα τα άλλα, το βλέπω να ''παγώνει'' το θέμα, και δεν βλέπω να βγήκε κανένα συμπέρασμα αντάξιο των 2200 και βάλε αναγνώσεων του, ούτε και των δέκα σελίδων του...Όπως εξάλου συμβαίνει και στο 99% των θεμάτων παρόμοιου περιεχομένου. Ρε μήπως να το κλείσουν μια και καλή το ''Μύθος και Θρησκεία''?
Δεν νομίζω πως θα χάσουμε και πολλά...
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Δηλαδή το αποκλείες να εννοώ ότι μαγειρεούμε μαζί; ![]()
«Αλλά πως μπορείς εσύ να μου το υποδεικνύεις αυτό, όταν πριν 2 σελίδες αποκαλούσες τους Αγίους της Εκκλησίας μου αγ******ς;»
Εσύ, τι σχέση έχεις με την υπεράσπιση των «Αγίων»? Πες την γνώμη σου, και εάν σε προσβάλλουνε επί προσωπικού, τότε να το δούμε.
Η θέλεις να πεις πως θα αφήσουμε ασχολίαστα τα ανομήματα και τις απάνθρωπες βιαιότητες ενός Κωνσταντίνου για παράδειγμα?
«Όχι δεν θέλω να κουβεντιάσω τίποτα μαζί σου.»
Να σου αφιερώσω και γω ένα από αυτά που σ'αρέσουνε:
![]()
![]()
Άντε βρε, μετά από τόσο καιρό, δεν συμφιλιωνόμαστε κιόλας;

Edited by - WWalker on 19/06/2005 23:42:56
«Άντε βρε, μετά από τόσο καιρό, δεν συμφιλιωνόμαστε κιόλας;»
Να χαρώ εγώ!!![]()
![]()
Αποδέχομαι αγαπητέ το κάλεσμα, μακράν εμού οι όποιες αδιαλλαξίες σε προσωπική βάση.![]()
![]()
Τα πράγματα, δεν είναι πάντοτε όπως φαίνονται. Θρησκεία μου η αλήθεια. Υπάρχει μεγαλύτερη?
Συνάμα, σεβόμαστε και δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα. Τι να σου πω, ότι πριν περίπου ένα μήνα βάφτισα την μικρή μου κόρη?
Τίποτα δεν είναι «στητό». Στάση ζωής είναι.
Να’σαι καλά!![]()
quote:
Τι να σου πω, ότι πριν περίπου ένα μήνα βάφτισα την μικρή μου κόρη?
Να την χαίρεσαι ![]()
Άντε τυχερέ, δεν πιστεύεις που δεν πιστεύεις, θα σωθείς κιόλας. ![]()