- Ηταν ο Χριστος Ελληνας; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Πιστευω οτι χωρις γενια θα εισαι πιο trendy
Φιλε hrismig ειπες "Λέει μέσα στην γραφή πουθενά για τυφλή υπακοή ή μήπως λέει ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ! ή μήπως λέει ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ,((εδώ το κόμμα) ΕΡΕΥΝΑ!"
Οταν μεσα στην γραφη βλεπεις να σου λεει πως οποιος δεν πιστευει
στον Χριστο δεν θα παει στον παραδεισο αρα στην "κολαση" αυτο
δεν ειναι προσπαθεια εκφοβισμου των ανθρωπων.Αυτο δεν αναγκαζει πολλους ανθρωπους να πιστευουν σε κατι και να προσευχονται μονο και
μονο λογου φοβου τιμωριας.Και πρεπει να ξερεις οτι εχω γνωστους
που πηγαινουν στην Εκκλησια χωρις καν να γνωριζουν τι γραφει η Βιβλος.
Νομιζεις οτι ολοι εκεινοι που δεν αποδεχονται την Βιβλο ως θεοπνευστη
ειναι βλακες ή δεν ειναι ανθρωποι με αγαπη και καλοσυνη μεσα τους.Υπαρχουν πολλοι αθεοι που ειναι πολυ περισσοτερο "χριστιανοι" απο τους
θρησκευομενους.Οταν λες σε καποιον πιστεψε σε μενα διοτι αλλιως θα
σε τιμωρησω χωρις ο αλλος να νιωθει μεσα του την πιστη τοτε εχουμε
να κανουμε με φασιστικη αντιληψη.Ισως φιλε hrismig να εχεις ακουσει
μια θεωρια ορισμενων επιστημονων οτι η πιστη στο Θεο εχει να κανει
με τον εγκεφαλο του καθε ανθρωπου.Η πιστη σε τι στηριζεται στην λογικη;Οχι βεβαια αλλα στο συναισθημα που εχει να κανει με τον εγκεφαλο.Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι,αλλος ειναι βουδιστης,αλλος
ειναι μουσουλμανος,αλλος αθεος κ.λ.π.
λες:
quote:
...Οταν μεσα στην γραφη βλεπεις να σου λεει πως οποιος δεν πιστευει
στον Χριστο δεν θα παει στον παραδεισο αρα στην "κολαση"...
Που το λέει αυτό φίλε μου; Γιατί υπάρχει μόνο ο παράδεισος και η κόλαση; Τι είναι η κόλαση; Τι είναι ο Άδης; Τι είναι η βασιλεία των ουρανών; Μπορείς να απαντήσεις σε όλα αυτά; Καταλαβαίνεις λοιπόν τι εννοώ όταν λέω για δημοτικό και πανεπιστήμιο;
...Αλλά να σου πω και το άλλο...τί είναι αυτό που σου έδωσε το κίνητρο να στραφείς εναντίον του Θεού; (τουλάχιστον όπως διατυπώνεται από εσένα). Ο φόβος της κόλασης! Μήπως όμως σου έδωσε και το ερέθισμα να εμβαθύνεις; Να ρωτήσεις αυτά που με ρωτάς; Μήπως ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ φροντίζει για εσένα και δεν το έχεις καταλάβει ακόμα; Μήπως τελικά όταν μάθεις θα καταλάβεις τι είναι αυτή η ρημαδοκόλαση και θα δοξάζεις τον Θεό που ΔΕΝ σε έχει για εκεί;
quote:Νομιζεις οτι ολοι εκεινοι που δεν αποδεχονται την Βιβλο ως θεοπνευστη
ειναι βλακες ή δεν ειναι ανθρωποι με αγαπη και καλοσυνη μεσα τους.
...Θα έλεγα μάλλον το αντίθετο φίλε μου...
Ξέρεις τι είπε ο γέροντας Παϊσιος όταν κάποιος τον είπε Άγιο; Του λέει: Και πως το γνωρίζεις αυτό παλικάρι μου; Γιατί το λες; Μπορεί κάποιος να ήρθε στη γη με σκοπό να σώσει 100 ανθρώπους και τελικά να έσωσε 99 και κάποιος άλλος να ήρθε με σκοπό να σκοτώσει 100 ανθρώπους και να σκότωσε τελικά 99. Ποιός από τους δύο κατά τη γνώμη σου είναι ο άξιος; Αυτός που έκανε προσπάθεια ή ο άλλος; (παραβολή των ταλάντων).
Υπέθεσε επίσης ότι άν αυτά που πιστεύω (λέω αν...γιατί εσύ δεν το δέχεσαι) είναι η αλήθεια τότε εγώ μετά θάνατον θα βρεθώ απολογούμενος και όχι εσύ που δεν γνώριζες...
Μήν ξαναυποθέσεις τέτοια πράγματα σε παρακαλώ. Με προσβάλουν. Ρώτα και θα σου λέω.
Το θέμα είναι απλό, πείτε μέσα σας: Τι στο καλό...καλοκαίρι είναι...θα χαλαλήσω 5 - 10 ώρες από τη ζωή μου διαβάζοντας ένα βιβλίο για να δώ τι μου λένε και εάν δεν μου κάνει... ή (επειδή βαριέμαι)αφού δεν δέχομαι ούτε αυτό θα κάνω μία προσευχή (σιγά να μην με ακούσει...αφού δεν υπάρχει!). Αλλά ΚΑΝΤΕ ΤΟ! Στρέψτε την καρδιά σας στον Κύριο και παρατηρήστε μετά από αυτό τι θα συμβαίνει γύρω σας...
Να σας πω και μιά άλλη ιδέα! Μη διαβάσετε κάτι που σας απωθεί! Διαβάστε κάτι πνευματικό. Ακόμα καλύτερα διαβάστε κάτι φιλολογικό με στοιχεία πνευτατισμού. Ας πούμε την "ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ" γιατί όχι; Εξ' άλλου σε διακοπές είμαστε...
και σε αυτα που πιστευει η Ορθοδοξη Εκκλησια.Μπορω να αναφερθω και
για τις αλλες θρησκειες.Εγω δεν ειμαι Βουδιστης, αλλα για μενα οι Βουδιστες
ειναι πολυ λιγοτερο φανατικοι και καθολου δογματικοι.Ουτε μιλανε
για κολασεις.Ο βουδας ελεγε πως η αληθεια δεν ειναι μια ετικετα,ουτε
ελεγε ποτε γινε Βουδιστης αλλιως θα πας στην κολαση.Μιλουσε παντα
ρεαλιστικα και ελεγε πως η ζωη του ανθρωπου ειναι μια ζωη πονου και
δυστυχιας και ειχε απολυτα δικιο.Ουτε ποτε δεν χρησιμοποιησαν βια,ουτε
σκοτωσανε ποτε αλλοθρησκους και καψανε ναους αλλων θρησκειων οπως
εχουν κανει στο παρελθον μουσουλμανοι και χριστιανοι.Ο βουδισμος
ειναι μια ειρηνικη θρησκεια.Αν διαβασει κανεις αντιθετως την Βιβλο
θα δει μεσα πολυ βια και (στην παλαια διαθηκη) θα διαβασει για εναν
πολυ σκληρο Θεο.Δεν σε προβληματιζουν καθολου αυτα;Μεσα στην παλαια
διαθηκη διαβαζουμε καπου για τον κατακλυσμο του Νωε και απο αυτον
πεθαναν παρα πολλοι ανθρωποι.Δεν θα επρεπε ο Θεος να μην παρεμβει
μια και υποτιθεται οτι ειναι ελευθερος ο ανθρωπος οπως λεει η καινη
διαθηκη και η Ορθοδοξη Εκκλησια;Πρεπει να σου πω επισης φιλε μου
για να δεις οτι πολλα απο οσα πιστευανε πολλοι χριστιανοι
καταριπτονται χαρη στην συγχρονη επιστημη πως πολλα χρονια μεχρι και το
1840 πιστευανε πως διαφορα απολιθωματα ζωων που βρεθηκαν ηταν θυματα
του βιβλικου κατακλυσμου.Αν ηταν ομως ετσι θα επρεπε να βρισκουμε
παρα πολλα απολιθωματα χερσαιων ζων που πνιγηκαν οταν ανεβαιναν τα νερα και πολυ λιγοτερα απολιθωματα ψαριων μια και τα τελευταια ξερουν
να κολυμπανε.Να ομως που συμβαινει το αντιθετο.Τα περισσοτερο απολιθωματα ανηκουν σε κατοικους της θαλασσας και τα απολιθωματα
ζωων ξηρας ειναι σπανια.Σημερα γνωριζουμε οτι δυσκολα δημουργουνται
απολιθωματα στη στερια και μονο σε ασυνηθιστα μερη οπως τα σπηλαια.
Βλεπεις φιλε μου πως μεχρι να ανακαλυψει ολα αυτα η συγχρονη επιστημη
καποιοι πιστευανε οτι τα απολιθωματα ηταν θυματα κατακλυσμου.Φυσικα
σημερα οταν τα λες αυτα σε καποιον Ορθοδοξο βουλωνει τα αυτια του.Δεν ειναι τυχαιο πως η Εκκλησια ανεκαθεν πολεμουσε την επιστημη και
ελεγε πως ολα αυτα ειναι του Διαβολου.Πρεπει φιλε hrismig να εξεταζουμε τις επιστημονικες θεωριες που πολλες απο αυτες συγκρουονται
με την Ορθοδοξη πιστη.Οι περισσοτεροι απο αυτους που πηγαινουν
στην Εκκλησια δεν γνωριζουν τιποτα για τις επιστημονικες θεωριες διοτι
ο καθε τραγοπαπας τους λεει να μην τις ακουτε διοτι ειναι του διαβολου
και θα κλονιστει η πιστη σας.Και να ηταν μονο αυτο.Αν ειχα χρονο θα
σου εγραφα πολλα αλλα.Ποσες φορες στο παρελθον εχουμε ακουσει για την
δευτερα παρουσια και απο τον φοβο τους πολλοι ανθρωποι βαπτιστηκαν
νομιζωντας οτι πλησιαζει η ωρα της.Τιποτα δεν αλλαξε στον κοσμο
μετα την βιβλικη εποχη.Απο το κακο στο χειροτερο παμε.Επειδη η Βιβλος
δεν επεισε πολυ κοσμο στην Γη και οι ανθρωποι δεν ενιωσαν καμια ελπιδα για αυτο στραφηκανε πολλοι στα μεντιουμ και σε διαφορους
απατεωνες.Δεν ειναι τυχαιο οτι το 54% περιπου των Αμερικανων που
ειναι λαος Καθολικος πηγαινουν σε αστρολογους και διαφορους απατεωνες
διοτι η Εκκλησια δεν τους δινει καμια ελπιδα παρα μονο ερωτηματα και
αποριες.Ξεχνας φιλε οτι καποτε γραφτηκε ενα βιβλιο που λεγεται URANTIA
που υποτιθεται οτι ειναι θεια αποκαλυψη και το οποιο ερχεται ουσιαστικα να σε πεισει για το οτι η χριστιανικη θρησκεια ειναι η αληθινη αφου η βιβλος δεν επεισε.Αν η βιβλος ηταν οντως θεοπνευστη
γιατι να χρειαστει μια νεα αποκαλυψη θεικη με το Ουραντια;Και μαλιστα
το Ουραντια σε πολλα σημεια αμφισβητει ορισμενα που γραφει η Βιβλος;(Aν
εσυ βεβαια δεν πιστευεις σε αυτα που γραφει το βιβλιο urantia τοτε
ειναι ματαια τα ερωτηματα που σου θετω και που αφορουν το βιβλιο)
δεν αμφισβητώ ντε και καλά την γνησιότητα των κειμένων που αναφέρεις. Την αλήθεια τους είναι που αμφισβητώ. Και δεν πιστεύω ότι πλανάσθε μόνο εσείς (ποιούς εννοείς;). Όλοι μας κάπου πλανώμεθα. Όλοι μας κάπου έχουμε λάθος. Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας είπαμε. Αλλά η σοφία έχει μόνο αρχή. Δεν έχει τέλος. Δεν μπορεί να έχει τέλος. Γιατί; Γιατί δεν μπορεί ποτέ κανείς να μάθει ποιός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός. Απλά πράγματα. Μπορεί;
Να έτσι όπως το έφερα τώρα, φαίνεται καλό επιχείρημα για να αντικρούσει όσους πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να υπάρχει ένα ον πάνσοφο. Ένα όν που τάχα τα ξέρει όλα.
Φίλε Belisarios συμφωνώ σε όλα μαζί σου.
Όμως η λέξη "πόρνη" περιέχει και διαχέει από μόνη της κακία και προτροπή για συνέχιση του εξευτελισμού της γυναίκας. Μα τι αγαπήσαμε τέλος πάντων στη ζωή μας περισσότερο από τη γυναίκα; Δεν λέω ότι αυτή ήταν η πρόθεση σου μη με παρεξηγείς. Μάλλον εξομολογούμαι δημόσια την αγάπη και το σεβασμό που νοιώθω για την γυναίκα.
Φίλε VIKING, αν πώ πιστεύω ή όχι στα πνεύματα θα είναι ένα πιστεύω κι αυτό. Αλλά εγώ δεν έχω πιστεύω. Ή γνωρίζω ή δεν γνωρίζω. Ε λοιπόν δεν γνωρίζω να υπάρχουν πνεύματα άλλα εκτός από τη σκέψη των ανθρώπων αλλά και άλλων ζώων (έστω και ελάχιστη). Γνωρίζω ότι με το θάνατο του εγκεφάλου πάυει η λειτουργία της σκέψης (αυτό είναι το πνεύμα). Άρα παύει να υπάρχει κι αυτό. Γνωρίζω όμως και πολλούς απατεώνες που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους λέγοντας τους ότι επικοινωνούν τάχα με διάφορα πνεύματα. Ανοησίες.
Στον χώρο το δικό του, ο . . . .θαυματοποιός, και με τα εργαλεία τα δικά του, μπορεί να κάνει πολλά. Φέρ' τον όμως στο δικό σου χώρο και δώσ' του τα δικά σου εργαλεία να δεις ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όλοι οι φακίρηδες μπορούν να κάνουν τα πίτουρα τους καραμέλλες. Τα δικά σου πίτουρα όμως στο δικό σου δοχείο δεν μπορεί κανένας.
Στους άλλους φίλους θα απαντήσω αργότερα.
Ελεύθερος
Καλέ μου VIKING,
Πίστεψέ με καταλαβαίνω απόλυτα την πικρία σου και διακρίνω τι θέλεις να μου πεις. Ό,τι σου γράφω πρέπει να ξέρεις ότι δεν είναι θέσεις της "εκκλησίας" που έχεις στο μυαλό σου αλλά της εκκλησίας που ακόμα δεν γνώρισες.
Φυσικά υπάρχουν και δικές μου θέσεις σε διάφορα θέματα για τα οποία δεν έχω προφθάσει να μελετήσω και είναι πιθανό μια και συζητάμε κάτι πνευματικό σε κάτι ή κάποια από αυτά να κάνω σήμερα λάθος και αύριο να αναθεωρήσω. Σε αυτά που μου λες λοιπόν...
quote:
...γινε Βουδιστης αλλιως θα πας στην κολαση.
Ούτε η δική μας θρησκεία το λέει. Μη σε τρομάζει η επιφάνεια. Η "κόλαση" είναι θέμα προσωπικής σου επιλογής. Είναι "κατάσταση". Σκέψου το εξής:
Ένας αγαπάει πολύ τη μητέρα του ή το παιδί του και από λάθος του προκαλεί το θάνατό του/της. Που πιστεύεις ότι θα ζει την υπόλοιπη ζωή του αυτός ο άνθρωπος; Σε μία "κόλαση".
Κάνε τώρα μια αναγωγή και σκέψου την ίδια αγάπη επί 1000 φορές και ότι αυτός που σκοτώνεις (και τον αγαπάς 1000 φορές περισσότερο) τον σκοτώνεις όχι για μιά ζωή αλλά για πάντα και μάλιστα δεν θα υπάρχει και το "λάθος" γιατί είναι επιλογή σου. Που πιστεύεις ότι θα ζεις τότε;
quote:Ούτε οι Χριστιανοί τα κάνανε αυτά. Κάποιοι "χριστιανοί" ίσως...κάποιοι "βουδιστές" ίσως... αλλά όχι...δεν υπάρχουν πνευματικοί άνθρωποι να κάνανε τέτοια πράγματα.
Ουτε ποτε δεν χρησιμοποιησαν βια,ουτε
σκοτωσανε ποτε αλλοθρησκους και καψανε ναους αλλων θρησκειων οπως
εχουν κανει στο παρελθον μουσουλμανοι και χριστιανοι.
quote:
...πολυ βια και (στην παλαια διαθηκη) θα διαβασει για εναν
πολυ σκληρο Θεο.Δεν σε προβληματιζουν καθολου αυτα;
Δεν θα επρεπε ο Θεος να μην παρεμβει;
Συμφωνώ απόλυτα. Μάλιστα αυτός ήταν ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου σε όλη μου τη ζωή πριν έρθω κοντά στην εκκλησία. Μάλιστα αυτή ήταν και η πρώτη μου προσευχή. Να εννοήσω το χάσμα μέσα στην καρδιά μου και την ΔΙΑΙΡΕΣΗ που μου προξενούσε η Παλαιά Διαθήκη. Αλλά θα σου έλεγα να μην αρχίσεις μελέτη από κάτι τέτοιο. Πρόκειτε για ένα αλληγωρικό βιβλίο...Ξεκίνα από την Καινή διαθήκη και χρησιμοποίσε για βοήθεια τους Άγιους Πατέρες της εκκλησίας μας.
quote:
...Πρεπει να σου πω επισης φιλε μου
για να δεις οτι πολλα απο οσα πιστευανε πολλοι χριστιανοι
καταριπτονται χαρη στην συγχρονη επιστημη...
Προσωπικά πιστεύω ότι ο κόσμος μας έχει καταστραφεί μέχρι τώρα τέσσερις φορές και όχι μία (με τον κατακλυσμό). Αυτή θα είναι η πέμπτη και τελευταία (δυστυχώς ή ευτυχώς).
quote:Αυτοί οι άνθρωποι φίλε μου έχουν αναλάβει ένα πολύ σοβαρό έργο και άσχετα με το πως το βλέπουμε εμείς - ακόμα και έτσι να είναι - πρέπει να ευχόμαστε γι' αυτούς και όχι να μιλάμε τόσο άσχημα. Μή ξεχνάμε όμως ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και ιερείς αφιερωμένοι στον Θεό που προσεύχονται για εμάς και είναι άδικο να τους παίρνει και αυτούς η μπάλα...
...διοτι
ο καθε τραγοπαπας ...
quote:
Απο το κακο στο χειροτερο παμε.
...και θα συνεχίσουμε έτσι. Για να κάνουμε όμως την μεταστροφή θα πρέπει να την ξεκινήσουμε από μέσα μας. Ξέρεις τι ενεργειακό κακό προκαλούμε όταν τα βλέπουμε όλα μαύρα; Έχεις ανατωτηθεί τι συμβαίνει όταν νευριάζω με τον κάθε συνάνθρωπο μου (και όχι με την πράξη του) όταν μισώ αυτόν τον συνάνθρωπο τι κακό προκαλώ σε όλους ακόμα και στον ίδιο τον εαυτό μου; Δεν μπορείς να δεις τη ζωή όμορφη. Εντάξει το δέχομαι. Βάλε παντού την ελπίδα, την ευχή μπροστά και θα γίνει καλύτερη.
Σε ότι αφορά στην URANTIA είναι ένα βιβλίο που δεν έχω διαβάσει αλλά δεν διαβάζω βιβλία που προέρχοντε από το αστρικό!
Πάντα φίλος
Ναι δεν πρέπει να μας νοιάζει «ποιός το είπε» αλλά το «τι είπε». Προσθέτω και το «γιατί το είπε». Αν καταλάβουμε το «γιατί το είπε», τότε θα καταλάβουμε και το «τι προσπαθούσε να πετύχει». Έχω την γνώμη ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας, πολλοί «μεγάλοι» ήσαν άθεοι ή αγνωστικιστές ή σκεπτικιστές κλπ Μίλησαν όμως βάζοντας μπροστά κάποιον θεό, απλά και μόνον για να εισακουστούν πιο εύκολα.
Φίλε μου σε θεωρώ τυχερό που είχες την ευκαιρία να συναντηθείς με τον Πλάτωνα(esoterica). Καλά που το βρήκε το ευαγγέλιο του Θωμά; Το ζουμί από το απόσπασμα που παραθέτεις είναι το «γνώθι σ αυτόν». Αυτό θέλω να πιστεύω ότι με δικαιώνει σ’ αυτό που λέω ότι ο θρύλος του Χριστού (προσοχή: όχι ο Ιησούς της ιστορίας), είναι κατά το πλείστον Ελληνογενής. Το ευαγγέλιο αυτό δεν είναι του Θωμά. Αποδίδεται στον Θωμά. Όταν χρειάστηκε να δωθεί στη νέα τότε θρησκεία φιλοσοφικό υπόβαθρο γιατί τα θαύματα δεν τραβούσαν την ανώτερη και μορφωμένη τάξη, διάφοροι ενδιαφερόμενοι έπαιρναν κάποια επεισόδεια από τα στάνταρ που υπήρχαν μέχρι τότε, τους κόλλαγαν και τη φιλοσοφία-θεολογία που υιοθετούσαν και τα παρουσίαζαν ως το ευαγγέλιο του τάδε μαθητή του Ιησού. Εξήγησα όμως σε παλαιότερα μυνήματα μου τις δυσκολίες, κόντρες, συνομωσίες, παρεμβολές που έγιναν στη δημιουργία του θρύλου που έφτασε ως εμάς. Νομίζω ότι όλα τα «ευαγγέλια» και χριστιανικά πρωτότυπα κείμενα, πολλά από τα οποία δεν καταπιάνονται καθόλου με τη ζωή του Ιησού αλλά μόνο με τα διδάγματα του Χριστού, είναι πάνω από 30. Είναι 36; Όλα από υποτιθέμενους αυτόπτες μάρτυρες.
Ναι συμφωνώ ως προς το τι είναι καλό και κακό με την ατάκα που αναφέρεις. Αυτήν περίπου την απάντηση έδωσα παλιά σε ερώτηση του Κέλσου. Την άποψη αυτή την υιοθέτησα μιλώντας με Κύπριο επιστήμονα της Αμερικής. Πολύ σπουδαίο πργματικά.
Φίλε μου hrismig και μόνο ότι με προσκαλείς να κουβεντιάσουμε ιδιαιτέρως με email λέει πολλά. Πάνω απ’ όλα λέει ότι σε φοβίζει το φως. Λέει ότι φοβάσαι μην τυχόν και σκανδαλιστεί το ποίμνιο από τα μυνήματα μου.
Άκου φίλε μου. Τις δημόσιες συζητήσεις πρέπει να τις εκτιμάμε όλοι μας πολύ. Θα μπορούσες να δεις τις θέσεις μου μια καλή βοήθεια να τελειοποιήσεις τις δικές σου. Ή να τις τροποποιήσεις. Ή να τις εγκαταλείψεις. Πάντως να σε βλάψουν αποκλείεται. Με είδες ως τώρα να σπρώχνω κανέναν να προβεί σε πράξεις αξιοκατάκριτες; Εσύ θέλεις το καλό επειδή έτσι σε συμβουλεύει ο θεός σου (δια των αντιπροσώπων του φυσικά), εγώ θέλω το καλό διότι έτσι μου επιβάλλει η λογική μου και η συνείδηση μου. Αν είμαστε κι οι δυο ειλικρινείς, τότε είμαστε σύμμαχοι. Συμφωνείς;
Ελεύθερος
...αλλά μου φαίνεται ότι θέλεις να με τρελάνεις τελείως.
Λύσε μου ΜΙΑ απορεία...ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ;
Μήπως είσαι διακοπές και για λόγους συντομίας διαβάζεις μία λέξη και υποθέτεις τα υπόλοιπα; Για ακόμα μιά φορά θα κάνω μία προπάθεια ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! Αν τα καταφέρουμε...έχει καλώς. Αν όχι καλά να είμαστε.
Λοιπόν σου γράφω:
Μήπως όμως δεν είναι και τόσο καλό να γίνει σε αυτό το θέμα; Πες μου την γνώμη σου...μήπως ξεφεύγουμε; Μήπως θα έπρεπε να το κάνουμε με mail μια και δεν αφορά όλους;
Τι δυσκολονόητο υπάρχει εδώ; Υποθέτω ότι έχεις ξεχάσει το θέμα που είναι: "Ήταν ο Χριστός Έλληνας;" και η ερώτηση είναι απλή.
Σου φαίνεται ότι είναι σωστό να κάνουμε μία τέτοιου είδους έρευνα μέσα από αυτό το θέμα;
Σκέψου ότι μπορεί να υπάρχει ένας άνθρωπος που να τον ενδιαφέρει ακριβώς το θέμα και τίποτα πιο πέρα από αυτό. Μήπως με την κακή χρήση που κάνουμε δυσαρεστούμε έναν συνάνθρωπό μας;
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ! Κοίτα εσύ τι μου απαντάς!
quote:
...και μόνο ότι με προσκαλείς να κουβεντιάσουμε ιδιαιτέρως με email λέει πολλά. Πάνω απ’ όλα λέει ότι σε φοβίζει το φως. Λέει ότι φοβάσαι μην τυχόν και σκανδαλιστεί το ποίμνιο από τα μυνήματα μου.
!!!!!!!!!!! Εντυπωσιακό τουλάχιστον! Μπράβο. Τώρα με αποστόμωσες!
Δεν σε ενδιαφέρει τελικά φίλε μου. Ούτε καν την προαίρεσή μου δεν μπορείς να δεις. Αν ποτέ αλλάξεις γνώμη διάβασε ξανά ό,τι σου έγραψα σε slow motion και απάντησέ μου σε αυτά που κατά καιρούς σε έχω ρωτήσει όπως σου απαντάω και εγώ και δείχνω ότι σε υπολογίζω.
με σεβασμό
ο φίλος σου.
Ο Ιησούς ήταν σίγουρα Εβραίος. Κατά την γνώμη μου ήταν γιος του αρχιερέα Συμεών και της Μαριάμ η οποία ήταν τρόφιμος του ναού και η οποία γύρω στο δωδέκατο έτος της ηλικίας της έμεινε έγκυος. Γι αυτό το λόγο βγήκε από τον ναό και αρραβωνιάστηκε τον Ιωσήφ. Ο Ιωσήφ όταν αντελήφθη την εγκυμοσύνη της έγεινε αντικείμενο επεμβάσεως από τον Συμεών και τις μαγγανείες του, για να μην διώξει τη Μαριάμ.
Ο Χριστός είναι ένας θρύλος. Μια φιλοσοφική αλλά μη ιστορική προσωπικότητα η οποία δημιουργήθηκε με πρωτεργάτη τον Παύλο και κάμποσους άλλους αργότερα, για να ελέγξει και να εκμεταλλευτεί τους οπαδούς του Ιησού και των μαθητών του, αλλά και για να συμπεριλάβει όλους τους πληθυσμούς της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε μια νέα θρησκεία. Η νέα αυτή θρησκεία ήταν αναγκαία διότι με τόσους λαούς διαφορετικούς και με διαφορετικά πιστεύω και έθιμα η αυτοκρατορία κινδύνευε να καταρρεύσει, διότι είχε δημιουργήσει πολλούς εξωτερικούς και εσσωτερικούς εχθρούς. Για τη δημιουργία του θρύλου Χριστού χρησιμοποιήθηκε μεγάλο μέρος της Ελληνικής σκέψης και κοσμοαντίληψης με αποτέλεσμα να μην είναι υπερβολή αν πούμε ότι ο Χριστός ήταν(κατά το πλείστον τουλάχιστον) Έλληνας.
Ως εδώ καλά; Φυσικά επεκταθήκαμε αρκετά και πολλές φορές ίσως να ξεφύγαμε από το θέμα. Κακό είναι αυτό; Η μια κουβέντα φέρνει την άλλη φίλε μου. Κοντεύουμε τις 10000 αναγνώσεις.
Τώρα. Θέλεις να ξαναδιαβάσω τα μυνήματα σου. Ξεφεύγω λες. Σου έδωσα εδάφια της καινής διαθήκης, που μας καθοδηγεί πως να ξεχωρίζουμε τους αληθινούς πιστούς. Με αυτή τη βάση υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει σήμερα κανένας τέτοιος αληθινός πιστός, αλλά μόνο οπαδοί αυτής της θρησκείας.
Σε ρώτησα πόσους γνωρίζεις και μου απάντησες πολλούς. Μα θα παίζουμε την κολοκυθιά; Πες μου έστω πέντε για να λάβω υπ' όψιν μου την απάντηση σου.
Πόσο μακρυά από το θέμα μας είναι αυτά; Εγώ προσπαθώ να αποδείξω ότι ο Χριστός είναι ένας ανθρώπινος θρύλος και ότι δεν υπάρχει κανένας θεός πίσω του. Παρουσίασα πολλά εδάφια της καινής διαθήκης που κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς ανθρώπινα λανθασμένα και αντιφάσκοντα. Μου απαντάς ότι η καινή διαθήκη έχει εφτά επίπεδα νόησης. Είναι απάντηση αυτή;
Αλλού μου λες ότι δεν βρίσκω τον θεό γιατί δεν τον ζητώ. Έχω δεί μανάδες να κλαίνε και να παρακαλούν τον θεό για κάτι αλλά. . .τίποτα, έχω δεί αρρώστους να σφαδάζουν παρακαλώντας τον θεό αλλά. . .τίποτα,
έχω δεί εμπόλεμους να επικαλούνται την έγκριση που έχουν τάχα από τον θεό για το έγκλημα τους και είμαι σίγουρος ότι αν υπήρχε θεός έπρεπε να εξοργισθεί και να παρέμβει. Τίποτα. Μα καλά τόσα και τόσα γεγονότα συμβαίνουν παγκόσμιας έκτασης, και μόνο στον hrismig εδέησε ο θεός να αποκαλυφθεί; Αν το πίστευα αυτό θα έχανα την υπόληψη που έχω για τον εαυτό μου.
Μου θυμίζεις κάτι πιο παλιό. Λέει ο ιερέας στον άρρωστο. Πίστεψε τέκνον μου στον θεό και προσευχήσου και θα γειάνεις. Πίστεψα πάτερ και προσευχήθηκα αλλά. . .Δεν πίστεψες καλά τέκνον μου, ξαναδοκίμασε.
Ξαναδοκίμασα πάτερ και πίστεψα εκ βάθους καρδίας. Δώρησα μάλιστα στην εκκλησιά και δυό οικόπεδα που είχα αλλά η αρρώστια αρρώστια. Δεν πίστεψες καλά τέκνον μου, ξαναπροσπάθησε. Ξαναπροσπάθησε ξαναπροσπάθησε στο τέλος το τέκνον πέθανε. Δεν είχε πιστέψει αρκετά.
Ελεύθερος
Εφόσον τα Ευαγγέλια είναι θεόπνευστα (??) για τους χριστιανούς ΤΟΤΕ δέν χωράει και αμφιβολία για την καταγωγή του. Βέβαια, απ'ότι θα αποδείξουμε σιγά-σιγά μέσα απο αυτά τα forum, θα καταλάβετε ότι ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ. Το ΓΙΑΤΙ, επίσης θα προκύψει.
Λοιπόν: Ας μας απαντήσει κάποιος γιατί σύμφωνα με τον Ματθαίο ο Ιησούς κατάγεται απο τον Σολομώντα, γιό του Δαυϊδ, ΕΝΩ Ο ΛΟΥΚΑΣ υποστηρίζει ότι ο Ιησούς κατάγεται απο τον Ναθάν, γιό και αυτόν του Δαυϊδ! Και για να σας βοηθήσω λίγο στην έρευνα σας (μπάς και βγάλετε άκρη δηλαδή...) να σας ενημερώσω ότι ο Νάθαν ήταν ο τρίτος γιός του Δαυϊδ ενώ ο Σολομώντας ήταν Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ, και μάλιστα απο άλλη μήτέρα!!
Επιπλέον, ο πατέρας του ο Δαυϊδ, για να αποκτήσει τη μητέρα του τη Βηθσαβεέ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΟΥΡΙΟ ΤΟΝ ΧΕΤΤΑΙΟ!!! (Β' Σαμουήλ 11&12)
Έτσι, ο Ιησούς κατα τον Ματθαίο π.χ., κατάγεται απο ενα ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ. Δέν νομίζετε ότι είναι λίγο παράξενη επιλογή...εκ μέρους του Γιαχβέ (Θεού αν προτιμάτε) για τον "Υιό του θεού" αυτή η γενεαλογία??
Είπαμε, το κόψε-ράψε του Ρωμαιοχριστιανικού Ιερατείου....δέν τους "βγήκε" παντού!
Φίλε Κέλσο το βλέπεις πως κάνω τα λόγια μου πράξη...!!! Ελπίζω μόνο να ταιριάζει το θέμα στο forum...
Θα ήθελα την γνώμη σας για την τελειότητα. Κι ας ξεκινήσω τις ερωτήσεις μου...
Τί είναι το το τέλειο;
Είναι υποκειμενικό ή μπορεί να υπάρξει και αντικειμενικά κάτι τέλειο;
Πρέπει να υπάρχει;
Για ποιον λόγο;
Μπορούμε να φτάσουμε στην τελειότητα και αν ναι πως;
Ή μήπως είναι κάτι που ανήκει στο θεϊκό στοιχείο μόνο;
Γιατί την αναζητούμε τόσο πολύ;
Για χρήμα, δόξα, αναγνώριση, αρμονία;
Από εγωϊσμό, περιέργεια, ένστικτο;
Μήπως είναι ένα κίνητρο για την πρόοδο;
Η αναζήτηση του τέλειου υπάρχει παντού: στην τέχνη, στην ζωή, στα αθλήματα, στην ίδια μας την ψυχή...
Το ερώτημά μου είναι: Γιατί;
ΦΙΛΙΚΑ
ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ
quote:
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ???ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ!!! ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ..ΓΙΑΤΙ????Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ..ΜΑΛΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ!!!(
Δεν είναι έτσι... κάνεις φρικτό λάθος..![]()
Σκοπός του ανθρώπινου είδους .. ειναι να υποβαθμίσει στο ελάχιστο τα ζωώδη ενστικτά του....
Η αναζήτηση της τελειότητας δεν εχει να κάνει με τον εγωισμό, ούτε με την αναζήτηση μιας δεύτερης γυναίκας πιο τέλειας...
Η αναζήτηση της τελειότητας .. ειναι μια πολύ φιλοσοφημένη άποψη , ενα άπιαστο όνειρο, που οσο και να προσπαθήσει κάποιος έστω και αν το εχει φιλοσοφήσει , δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει..
Οι απόψεις σε οτι αφορά την τελειότητα διίστανται, αναλόγως απο ποια οπτική γωνία τη βλέπει κανείς , οπως εσύ πχ
Εγώ προσωπικά νομίζω οτι ίσως, λέω ΙΣΩΣ η τελειότητα να μην αφορά τον άνθρωπο με την σημερινή του μορφή.
ΙΣΩΣ να αφορά τον ΑΝΘΡΩΠΟ που να μπορεί να φέρει άξια τον τίτλο αυτό... τον ΆΝΘΡΩΠΟ που θα έχει ξεπεράσει τα ζώωδη ενστικτά του, δεν θα τον εξουσιάζουν πλέον τα πάθη του, ούτε οι σωματικές του ανάγκες, θα εχει εξασφαλίσει την ειρήνη σε ολον τον πλανήτη και σίγουρα θα εχει δώσει σε ΚΑΘΕ ΠΛΑΣΜΑ επάνω σε αυτόν τον πλανήτη την ευκαιρία να γεννηθεί, και να πεθάνει με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...
Edited by - semina on 15/08/2004 23:57:29
Λοιπόν, αν είναι κάποιος τέλειος τότε τι κάνει; Οι ινδουιστές θεωρούν την ένωση με το μπράχμαν σαν τελειότητα... Κι αυτό γιατί μετά σταματάνε να ενδιαφέρονται για κάτι άλλο... Γι'αυτόν τον κόσμο είναι πλέον νεκροί, άχρηστοι (ας μου επιτραπεί η λέξη)... Γιατί όμως; Γιατί απλά δεν θέλουν να προσφέρουν άλλο στον κόσμο, εκεί κρύβεται ο εγωισμός της τελειότητας.
Είπες πως ο τέλειος ζητά κάτι τέλειο στην ζωή του.
Για ποιον λόγο; Ο τέλειος δεν θα έπρεπε να είναι οδηγός για τους υπόλοιπους; Δεν θα έπρεπε να τους συμπαραστέκεται και να τους βοηθά;
Ο Θεός είναι τέλειος(;). Κι όμως κατέβηκε σ'εμάς (με οποιανδήποτε μορφή: Χριστός, Βούδας κτλ...) για κάποιον λόγο.
Όσο για την αναζήτηση της τέλειας γυναίκας, δεν υπάρχει!!!:)))
Όπως και δεν υπάρχει ο τέλειος άντρας. Συμβιβαζόμαστε με κάποια πράγματα...:)))
Μήπως όμως τα μπλέκουμε λιγάκι; Τελειότητα είναι να είσαι τέλειος ή να έχεις τον τέλειο σύντροφο, το τέλειο σπίτι, την τέλεια δουλειά, τα τέλεια παιδιά;
Τέλος, κάτι που είπες: Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από κάτι άλλο; Το τέλειο δεν είναι το καλύτερο που μπορεί να υπάρξει;
Θα ήθελες να ήσουν τέλεια;;;
Φιλικά
Ευγένιος
quote:
Δεν είναι έτσι... κάνεις φρικτό λάθος..
Αγαπητή Σεμίνα.. μάλλον μίλησα λίγο εγωιστικά.. Λάθος μου sorry..
Nα επανορθώσω
quote:
ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ,Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ
Συμφωνώ απολύτως..είναι μια άποψη και αυτή που εκφράζεις..
Εγώ το πήγα πολύ μακρυά ..
sorry και πάλι..
Συμφωνώ και δεν συμφωνώ με όσα λες...!!!!!
Πραγματικά ψάχνουμε μέσα μας να γίνουμε Άνθρωποι, να ξεπεράσουμε κάθε άλλο ένστικτο, να μην έχουμε πάθη. Όμως με τρομάζει κάπως αυτή η ιδέα.
Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε απαθείς και αδιάφοροι σε κάθε ερέθισμα, σε κάθε πάθος, με αποτέλεσμα τελικά να μην ζούμε; Πως θα ζήσει ένας άνθρωπος χωρίς έστω και την πιο μικρή επιθυμία; Χωρίς έστω και το πιο μικρό ένστικτο επιβίωσης; Αν το τέλειο είναι αυτό, τότε δεν νομίζω πως θα το ήθελα!
Τελικά, μπορούμε να το αντέξουμε; Κι αν το αποκτήσουμε, μήπως θα πρέπει να χάσουμε όλα τα άλλα;
quote:
Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε απαθείς και αδιάφοροι σε κάθε ερέθισμα, σε κάθε πάθος, με αποτέλεσμα τελικά να μην ζούμε; Πως θα ζήσει ένας άνθρωπος χωρίς έστω και την πιο μικρή επιθυμία; Χωρίς έστω και το πιο μικρό ένστικτο επιβίωσης; Αν το τέλειο είναι αυτό, τότε δεν νομίζω πως θα το ήθελα!
Η τελειότητα δεν απαιτεί ιδιαίτερη φιλοσοφία.
Φτιάχτηκε για ολους τους ανθρώπους απο τους πιο απλούς μέχρι και τους πιο φιλοσοφημένους..
Τα πράγματα είναι λοιπόν απλά .. πολύ απλά... τόσο απλά που δεν μπορείς να φανταστείς πόσο... ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ...
Ηδη λοιπόν δεν θα ήθελες να εφαρμόσεις μερικά μικρά και ταπεινά απλά που θα σε κάνουν να διαφέρεις απο το ζωικό βασίλειο..
Σκέψου λοιπόν να σου πω και αλλα που αφορούν τον έρωτα, τα χρήματα, τη γεύση, τη φαντασία, και γενικά τις σωματικές ανάγκες.
Η τελειότητα φίλε μου είναι απλή και την γνωρίζουν οι πάντες...
Αυτοί που θα προσπαθήσουν να την εφαρμόσουν θα στερηθούν πολλά.
Αυτό που θα πρέπει να σκεφθείς λοιπόν είναι αν αξίζει τον κόπο να είναι κανείς τέλειος...
Edited by - allzzaro on 16/08/2004 14:24:46
quote:
Αν το τέλειο είναι αυτό, τότε δεν νομίζω πως θα το ήθελα!
Μην σε τρομάζει η τελειότητα..
Για αυτό η ανθρώπινη παρουσία είναι υπαρκτή επάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω , ούτε ειμαι αρμόδιος να σε πληροφορήσω, ούτε υπάρχει κανένας επάνω σε αυτόν τον πλανήτη να σε πληροφορήσει ΓΙΑΤΙ δεν δημιουργηθήκαμε κατευθείαν τέλειοι .. αφού γινόταν..
Μάλλον λοιπόν πρέπει να γίνουμε τέλειοι αφού αναγνωρίσουμε το να μην είμαστε τέλειοι...
Προσωπικά ομως νομίζω οτι η τελειότητα δεν χωρά σε αυτή τη διάσταση.
Οσο και να προσπαθήσει κάποιος να είναι τέλειος κάπου θα λυγίσει.
Και πάλι προσωπικά νομίζω ομως οτι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ως υποτιθέμενοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα πρέπει να γνωρίζουμε την ``θεωρία της τελειότητας``.
Ετσι για να ξέρουμε απο που θα ξεκινήσουμε...
ΔΕΚΤΗ Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ..ΙΣΩΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΩ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
ΦΙΛΙΚΑ