ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟ ΗΤΑ ΣΕ ΗΤΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΑΠΟ ΗΤΑ ΣΕ ΗΤΑ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΕΝΩΧ99947 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
22/09/2010, 20:35:29
Εγώ πάντως europaios2 πιστεύω ότι ο χαρακτηρισμός σου περί ένταξης ανθρώπινων φυλών στο ζωϊκό βασίλειο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

makforΜέλος
22/09/2010, 21:24:18
δηλαδη εγω εμεινα στο μαθημα ?!!!! φτου γκαμωτι!!!!!!!

αντε παλι απο την αρχη !!!

ρε συ ευρωπαιε , μπας και εχεις κανα λυσαριο να με βοηθησε ρε φιλε , ωστε να αντιληφθω πως τους κατατασουμε στο ζωικο βασιλειο? να υποθεσω οτι θα με παραπεμψεις στην αγια γραφη ?!!!!!!!!!

λογια χριστιανικα ... γεματα αγαπη και στοργη για τον ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

22/09/2010, 23:42:53
Θα βοηθήσω τον makfor.
Αγαπητέ Agnostic, δεν γνωρίζεις και ξέρω ότι δεν το λες αυτό από εμπάθεια.

Θα φέρω ως παράδειγμα την περιοχή μου, γνωρίζω και άλλες περιοχές βέβαια με παρόμοια γεγονότα....όπως στο Άργος, όσοι γνωρίζουν από Νέα Κίο, θα ξέρουν πολύ καλά, ότι δεν υπερβάλω στο ελάχιστο, εκεί μάλιστα οι γύφτοι έκαψαν ακόμη και αυτοκίνητα πολιτών....άλλη ιστορία βέβαια αυτή, ας πάω όμως στης δικής μου περιοχής.

Από την παιδική ηλικία του πατέρα μου, οι γύφτοι, χρησιμοποιούσαν το χωριό μου στην αρχή ως ενδιάμεσο σταθμό, στη συνέχεια ως χειμαδιό και στη συνέχεια ως μόνιμη κατοικία.
Παλιά, σχεδόν σε κάθε χωριό υπήρχε και ένα αστυνομικό φυλάκιο, όπου οι αστυνομικοί ήσαν όντως αστυνομικοί, βοηθούμενοι από το κράτος.

Οι γύφτοι εμφανίζονταν στην αρχή σχεδόν ως επισκέπτες, περίπου 40-60 στον αριθμό. Έστηναν τα αντίσκηνά τους σε ξένα χωράφια, ακαλλιέργητα.
Κανένας από τους χωριανούς ποτέ δεν τους είχε ενοχλήσει, μάλιστα τους βοηθούσαν όπως μπορούσαν, είτε με τρόφιμα, είτε με ρουχισμό.

Μετά άρχισαν να μένουν περισσότερο χρονικό διάστημα, ώσπου 2-3 οικογένειες έγιναν μόνιμοι κάτοικοι. Δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα.
Τους έπαιρναν στη δούλευσή τους οι συγχωριανοί, τους έδιναν και πάλι ρουχισμό κ.λ.π.

Δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ τους πρόβλημα.
Εν συνεχεία αγόρασαν γη, και πάλι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα....ώσπου καταργήθηκε το αστυνομικό τμήμα.....μετά από 2-3 περίπου χρόνια, στο σημείο που είχαν αγοράσει το οικόπεδό τους, δεν έπεφτε καρφίτσα από άλλους γύφτους, οι οποίοι αρχικά έμεναν στο οικόπεδο που είχαν αγοράσει οι δύο οικογένειες και στη συνέχεια άρχισαν να λυμαίνονται τα γύρω.
Τι εννοώ να λυμαίνονται!....έφερναν από παντού σκουπίδια και τα πέταγαν στα διπλανά χωράφια και οικόπεδα....στο μεταξύ οι 40-60 είχαν γίνει περίπου 200, ενωμένοι μια γροθιά.
Οι ιδιοκτήτες είχαν αγανακτήσει, ζήτησαν τη βοήθεια της αστυνομίας για να απαλλαγούν....το αποτέλεσμα ξυλοδαρμένοι αστυνομικοί και ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας καμένο.

Ήρθαν ματ, εξαφανίστηκαν και εμφανίστηκαν μόλις έφυγαν τα ΜΑΤ, ξαναήρθαν τα ΜΑΤ, ξανά εξαφανίστηκαν...κ.ο.κ.
Την κατάσταση την πήρε το χωριό αναγκαστικά στα χέρια του, όπου έβλεπαν γύφτο τον κοπάναγαν. Ήρθαν δημοσιογράφοι, εφημερίδες....ρατσισμός στο χωριό μου και παπαριές για να τις τρώνε όσοι τους αρέσουν τα τηλεοπτικά σκουπίδια.
Ξεκίνησε διάλογος με την πολιτεία και τους γύφτους.....τελικά έγινε το μοιραίο λάθος και υποχώρησαν οι συγχωριανοί μου...εγώ τότε ήμουν πολύ μικρός, αν θυμάμαι καλά δεν πήγαινα ακόμη Δημοτικό.

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα σταμάτησαν να ενοχλούν τους γύρω ιδιοκτήτες και όλα ήσαν καλά. Στη συνέχεια ξανάρχισαν τα ίδια.
Είχαμε μια παλιά δεξαμενή και βρύση στο κέντρο του χωριού, την οποία τη θεωρούσαμε το δικό μας μνημείο.
Ερχόντουσαν εκεί και έπαιρναν νερό.....αγροτικά με βαρέλια κ.λ.π....βρόμισαν με σκουπίδια την δεξαμενή....τους κάναμε παρατήρηση και έσπασαν τη βρύση κάνοντάς την κομματάκια....φτου κι απ' την αρχή τα προβλήματα!

Στις αρχές, είπαν ότι δεν τους είχαν βάλει δίκτυο και αυτός ήταν ο λόγος! Έπρεπε όμως για να γίνει αυτό να πληρώσουν τις συνδέσεις και το δίκτυο και αυτοί αρνιόντουσαν γιατί δεν είχαν λέει χρήματα για το δίκτυο.
Τους το έβαλε ο τότε πρόεδρος του χωριού....αρνήθηκαν όμως να πληρώσουν τις συνδέσεις, γιατί δεν είχαν λέει χρήματα....τους έβαλε δύο βρύσες! για να γεμίζουν δωρεάν!....δεν τους έφτανε λέει .....και γι' αυτό τις έσπασαν!.....το χωριό το πήρε χαμπάρι όταν το νερό βγήκε στον κεντρικό δρόμο!

Τους ξανάφτιαξαν τις βρύσες και τους έβαλαν και άλλες δύο!....Δεν τους έφταναν όμως.....έκαναν παντού παράνομες συνδέσεις.
Πήγε η ΕΥΔΑΠ και τις έκλεισε! Έσπασαν τον αγωγό και είπαν ότι θα τον σπάνε συνέχεια, εάν τους ξανακόψουν τις συνδέσεις!

Με παρόμοιο τρόπο έχουν και δωρεάν ρεύμα.

Πάμε παρακάτω....πολλαπλασιάστηκαν έγιναν 600! όλοι μια γροθιά! Αν γινόταν μία φασαρία μαζεύονταν όλοι μαζί!...γέροι νέοι γυναίκες παιδιά!
Άρχισαν να ληστεύουν τα γύρω σπίτια και τα αυτοκίνητα.....παράλληλα άρχισαν να λυμαίνονται τα γύρω χωράφια και με βενζινοπρίονα να κόβουν τις νύχτες τις σταφίδες και τις ελιές!

Όσοι δεν ήσαν από το χωριό μου, αναγκάστηκαν να τους πουλήσουν τα χωράφια τους έναντι πινακίου φακής!

Αν τώρα κάποιος δεν γνωρίζει την περιοχή και περάσει από εκεί!...έκανε το μοιραίο λάθος.... εδώ και πολλά χρόνια έχει γκετοποιηθεί!.....βάζουν τα μικρά παιδιά μπροστά, σταματάνε το αυτοκίνητο και τους ληστεύουν!

Τελικά έφτασαν στις μέρες μου τους περίπου τους 1.000-1.200. Είναι όλη αυτή η περιοχή κέντρο εμπορίου ναρκωτικών, όχι μόνο χασίσι κ.λ.π. αλλά και σκληρά ναρκωτικά.

Όταν έρχεται η εποχή του τρύγου, πρέπει να πας να τρυγήσεις γρήγορα γιατί μέσα σε μία νύχτα, με φακούς κ.λ.π. θα πάνε πρώτοι οι γύφτοι!

Την περίοδο του ελαιώνα βρισκόμαστε σε εγρήγορση, όχι μόνο την ημέρα, αλλά και τη νύχτα.
Την ημέρα μαζεύονται γύρω στους 50-80 γύφτους και μέσα σε ένα μεσημέρι σου έχουν τινάξει σχεδόν το μισό κτήμα.
Τη νύχτα τα πράγματα είναι χειρότερα, έρχονται με αγροτικά και βενζινοπρίονα, σου κατεβάζουν κάτω κλάρες και όχι μόνο παίρνουν τον καρπό, αλλά καταστρέφουν και το δέντρο.

Τα παιδιά τους ηλικίας 4-12 ετών, τα έχουν για βαποράκια ...... για ευνόητους λόγους.

Για πελάτες έχουν τα βόδια τα δικά μας παιδιά....τα οποία τα βλέπω και τι να πω?
Κάθε μεσημέρι που περνάω από τον κεντρικό δρόμο, τους βλέπω στο δρόμο με ωτοστόπ, προκειμένου είτε να πάνε προς τον καταυλισμό, είτε από την αντίθετη κατεύθυνση με επιστροφή, προς Κόρινθο.
Έχουν το ωράριό τους....οι ίδιες και οι ίδιες φάτσες!

Η αδελφή μου που λόγω σχολείου περνάει κάθε μέρα 1,5 περίπου ώρα πριν από εμένα, βλέπει και αυτή της ίδιες και τις ίδιες φάτσες!...που διαφέρουν όμως από αυτές που βλέπω εγώ.

Τα κορίτσια τώρα,..... πολλά βλαμμένα, είτε επειδή δε θέλουν να βάλουν τους γονείς τους σε υποψίες, είτε επειδή όντως δεν τους φτάνει το χαρτζιλίκι, παρέχουν στους γύφτους υπηρεσίες πόρνης.

Πρόπερσι, ένας γνωστός στον κύκλο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Κορίνθου, έπεσε από τα σύννεφα όταν του είπε ο φίλος του, ότι η κόρη του έκανε παρτούζες με γύφτους για τα ναρκωτικά. Το είχε μάθει από τον γιο του, συμμαθητή της κόρης του.

Έκανε το λάθος και δε σκέφτηκε καθόλου ψύχραιμα. Την παρακολούθησε και πήγε και ο ίδιος στον καταυλισμό, μπαίνοντας στην παράγκα.....πρώτο σοκ οι σκηνές με την κόρη του!...δεν είχε προλάβει καν να μπει η κόρη του μέσα και είχε πιάσει δουλειά....
Δεύτερο σοκ το ξύλο.....κατέληξε με αρκετούς μώλωπες σε όλο του το κορμί στο νοσοκομείο....η αστυνομία έκανε την έρευνά της....μέχρι εκεί.

Στο Δημοτικό σχολείο του χωριού μου, τα περισσότερα είναι γυφτάκια!
Δεν φτιάχνουν άλλο Δημοτικό για λόγους κοινωνικοποίησης των γύφτων....
Παράλληλα όμως δεν τους δέχονται στα σχολεία της Κορίνθου! παρόλο που γεωγραφικά ο μισός καταυλισμός ανήκει στην πόλη της Κορίνθου.....εκεί φαίνεται δεν έχει φτάσει ακόμη η αρχή της κοινωνικοποίησης....όλα στου κασίδη το κεφάλι!

Οι γύφτοι όμως, πάνε στο Δημοτικό σε όποια ηλικία θελήσουν (και πάλι η κοινωνικοποίηση)....έτσι, για παράδειγμα πηγαίνουν στην πέμπτη ή στην έκτη τάξη, παιδιά που είναι ακόμη και 14-15 ετών....σε ηλικία γάμου δηλαδή.
Το αποτέλεσμα να ενοχλούν συνεχώς σεξουαλικά τα κοριτσάκια.

Εγώ δεν έχω δικό μου παιδί στο Δημοτικό.
Φέτος μόλις πηγαίνει προ νήπια. Οι γύφτοι δεν τα στέλνουν τα δικά τους προ νήπια παρά μόνο 3-4.
Έτσι νήπια θα πάει στο χωριό μου και Δημοτικό στην Κόρινθο.
Παρ΄ όλο που ο μικρός μου δεν πήγαινε καν νήπια, είχα ασχοληθεί με το θέμα και είχα προτείνει δυναμικές λύσεις...στους συγχωριανούς μου...όχι βέβαια δια φιρμανιού! και όχι σε όλους.

Η πολιτεία, μας έχει αφήσει μόνους μας και η μόνη λύση ήταν να προστατέψουμε του εαυτό μας μόνοι μας!....Το αποτέλεσμα....αν και ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός στην προσέγγιση....να με κοιτάνε όπως και κάποιοι άλλοι από εδώ μέσα.....
Άντε γεια λοιπόν!....έχω λάβει τα δικά μου τα μέτρα, είμαι εξασφαλισμένος εκτός από τα χωράφια που φυσικά δεν μπορώ να κάνω την κουκουβάγια περιμένοντας τους γύφτους.

Μάλιστα επειδή πέρσι το καλοκαίρι έγιναν χοντρά πράγματα, έγινε σύσκεψη ανάμεσα σε μία επιτροπή του χωριού μου, με όλους τους βουλευτές της Κορινθίας, τον Νομάρχη, τον Δήμαρχο της Κορίνθου, τον πάρεδρο των γύφτων και τον Διοικητή της Αστυνομίας Κορίνθου, τον Διοικητή ασφαλείας Αττικής, στην επιτροπή αυτή ήμουν κι εγώ....όχι όμως στη σύσκεψη.
Μέχρι την ημέρα της σύσκεψης συμμετείχα στις αποφάσεις και τις κινήσεις της επιτροπής.

Όταν συνεδριάζαμε στην αρχή, υπήρχαν δύο προτάσεις για το πως θα έπρεπε να κινηθούμε. Η δική μου και μία άλλη, ενός που ήταν παράλληλα και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κορίνθου.
Στην αρχή υπερίσχυε η δική μου πρόταση που ήταν δυναμική. Πολύ γρήγορα όμως εξασθένισε...αφού εγώ δεν έτρεχα από σπίτι σε σπίτι, ούτε με ενδιέφεραν ή με ενδιαφέρουν τίποτα προεδριλίκια κ.λ.π.

Επειδή κατάλαβα τι γινόταν, που πήγαινε η δουλειά και γιατί! τους παρουσίασα τις πιθανότητες και τα αποτελέσματα του δικού μου τολμηρού σχεδίου, και το "αποτέλεσμα" βήμα προς βήμα όμως του άλλου σχεδίου.
Δεν υπερίσχυσε το δικό μου σχέδιο....δεν πειράζει σκέφτηκα. Δημοκρατία έχουμε.
Οπότε πλέον στη συνάντηση αυτή θα αναπτυσσόταν το άλλο σχέδιο.

Περίμενα λοιπόν τη συνάντηση....ακόμη την περιμένω......όλα λέει έγιναν ξαφνικά...ξέχασαν να με ενημερώσουν για την ημερομηνία συνάντησης....το θυμήθηκαν όταν δε με είδαν, αλλά δεν προλάβαιναν και πάλι να με φωνάξουν γιατί ξεκίνησε γρήγορα η συνάντηση (αν και μένω λιγότερο από 100 μέτρα μακρυά από το σημείο σήσκεψης)....και δεν σκέφτηκαν πάλι να με πάρουν τηλέφωνο.

Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία (όχι ότι δεν με πείραξε) και ρώτησα να μάθω τι έγινε.
Έγινε όπως ακριβώς τα είχα πει, πρόβαλλαν οι αρχές ακριβώς τα επιχειρήματα αυτά που τους είχα πει ότι θα προβάλλουν....αλλά κανένα βόιδι! από αυτά δεν αντιπρόβαλε αυτά που είχα πει να προβάλλουμε μετά τα δικά τους......περίμεναν λέει να το κάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος, .......ο οποίος "ω του θαύματος" μετά από λίγους μήνες έγινε Αντιδήμαρχος.

Φέτος πήγε να γίνει μία παρόμοια κίνηση, δεν συμμετείχα και οι ίδιοι που τότε είχαν ξεχάσει να με ειδοποιήσουν.....με κατηγόρησαν ότι τα περιμένει το χωριό όλα από αυτούς....περιορίστηκα στο να χαμογελάσω.

Που θέλω να καταλήξω. Γνωρίζω εκ πείρας το πως συμπεριφέρονται οι γύφτοι, και τις τους χρειάζεται. Όπως βέβαια το πως αλλά και το γιατί αντιμετωπίζονται από την πολιτεία όπως αντιμετωπίζονται.

Γνωρίζω επίσης ότι οι Έλληνες στην μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν έχουν Ελληνική ψυχή και ως εκ τούτου μαζί με τα ποπ-κορν που επιλέγουν όταν κάθονται μπροστά στην t.v. τρώνε και ότι αυτή τους σερβίρει...και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα εδώ μέσα.
Επίσης γνωρίζω πολύ καλά, πόσο εύκολα και γρήγορα σε χρόνο ρεκόρ, μπορεί αυτή η φάρα ανθρώπων να γίνει όντως άνθρωπος.

Εσείς λοιπόν που χύνεται κροκοδείλια δάκρυα για τους γύφτους, σκεφτείτε ότι πέρα από την εμπάθεια που υπάρχει απέναντί μου, για άλλους λόγους, έχετε τεράστιο μερίδιο στο ότι τα ανθρωποειδή αυτά παραμένουν ως έχουν, ....ανθρωποειδή.

Δεν ισοπεδώνω τα πάντα και έγραψα εξ΄ αρχής ότι δεν είναι όλες οι φυλές τους έτσι.
Ανάφερα για παράδειγμα τους τσιγγάνους που είναι κανονικοί με εμάς άνθρωποι.

Εύχομαι λοιπόν να ξυπνήσουν ορισμένοι και να καταλάβουν γιατί η πολιτεία τους παρέχει τέτοια ασυλία! σε βαθμό που να καταντάει σχεδόν συνένοχη με αυτούς.....και γιατί εδώ και χρόνια κόβονται κονδύλια για τις "ευπαθείς" αυτές ομάδες, μετά ξανακόβονται και μετά ξανακόβονται κ.ο.κ.... και το αποτέλεσμα όμως μένει ακριβώς το ίδιο....
...τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς!

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 22/09/2010 23:45:39

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ

30/9/2010

22/09/2010, 23:47:52
quote:
λογια χριστιανικα ... γεματα αγαπη και στοργη για τον ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ !!

Δεν έχεις ιδέα φίλε μου. Κοίτα και λίγο το Mein Kamph. Τα ίδια με τον Ευρωπαίο έλεγε και ο Αδόλφος. Πιστός Χριστιανός που δε δεχόταν την εξέλιξη των ειδών. Το επόμενο βήμα μετά τη μη αποδοχή της καταγωγής από κοινό πρόγονο όλων των ανθρώπων(και όλων των ζώων, και όλων των μορφών ζωής) είναι ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε ανώτερους (από "ανώτερο" ευρωπαϊκό πρόγονο) και κατώτερους. Και το επόμενο είναι το σαπούνι και οι φούρνοι...

quote:
ρε συ ευρωπαιε , μπας και εχεις κανα λυσαριο να με βοηθησε ρε φιλε , ωστε να αντιληφθω πως τους κατατασουμε στο ζωικο βασιλειο? να υποθεσω οτι θα με παραπεμψεις στην αγια γραφη ?

Είσαι ντιπ για ντιπ βλάκας makfor. Νομίζεις ότι η βιολογία είναι αυτή που διάβαζεις στα βιβλία, που διδάσκουν στα πανεπιστήμια; Δεν έχεις ιδέα για το βάθος και το εύρος των γνώσεων ενός λογιστή (Α)ΤΕΙ πάνω στη βιολογία. Άμα σου λέει για ζωικό βασίλειο, μην το ψάχνεις, ΕΤΣΙ είναι. Ο άνθρωπος έχει προχωρήσει την επιστήμη 100 χρόνια μπροστά, φτιάχνει νέες ορολογίες όπως το "είδος των πιθήκων". Να ακούς τον Ευρωπαίο με ευλάβεια και να μη ρωτάς.

quote:
Εγώ πάντως europaios2 πιστεύω ότι ο χαρακτηρισμός σου περί ένταξης ανθρώπινων φυλών στο ζωϊκό βασίλειο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Άντε ρε αγνώστικ που θα μιλήσεις και εσύ. Με τι προσόντα; Έχεις διαβάσει την ιστορία που έχει διαβάσει ο Ευρωπαίος; Ξέρεις τα αγγλικά που ξέρει ο Ευρωπαίος; Σε κάνανε μοντεράτορα και άρχισες το κυνήγι μαγισσών; Σας έχουμε καταλάβει τι τομάρια σατανιστές, άθεοι και κομουνιστές είστε.

χεχεχεχε

23/09/2010, 00:01:13
europaios2 δυστυχώς ετσι είναι όπως τα λες , και δεν είναι η εξαίρεση τα περιστατικά που αναφέρεις , εμεις της επαρχίας που έχουμε σε κάθε πόλη κι ένα τσαντιροχωριό ξέρουμε τι γίνετε .

23/09/2010, 00:39:25
quote:
Εσείς λοιπόν που χύνεται κροκοδείλια δάκρυα για τους γύφτους, σκεφτείτε ότι πέρα από την εμπάθεια που υπάρχει απέναντί μου, για άλλους λόγους, έχετε τεράστιο μερίδιο στο ότι τα ανθρωποειδή αυτά παραμένουν ως έχουν,

Συμφωνω οτι εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνης οι ιδιοι οι γυφτοι για τα ρατσιστικα συναισθηματα που προκαλουν.

Αλλο ομως αυτο και αλλο να αρχισουμε να λεμε οτι ανηκουν σε αλλο ειδος και οχι στο ανθρωπινο.

quote:
Ανάφερα για παράδειγμα τους τσιγγάνους που είναι κανονικοί με εμάς άνθρωποι.

Οι τσιγγανοι κανουν φιλοτιμες προσπαθειες να κοινωνικοποιηθουν.

ΥΓ.Μεγαλη η κουβεντα για τις ευθυνες τις πολιτειας που δεν εχει το θαρρος να επιβαλει τους νομους που η ιδια θεσπισε.

The plural of anecdote is not data.

23/09/2010, 00:49:20
quote:
IndustrialAngel,
Είσαι ντιπ για ντιπ βλάκας makfor. Νομίζεις ότι η βιολογία είναι αυτή που διάβαζεις στα βιβλία, που διδάσκουν στα πανεπιστήμια; Δεν έχεις ιδέα για το βάθος και το εύρος των γνώσεων ενός λογιστή (Α)ΤΕΙ πάνω στη βιολογία. Άμα σου λέει για ζωικό βασίλειο, μην το ψάχνεις, ΕΤΣΙ είναι. Ο άνθρωπος έχει προχωρήσει την επιστήμη 100 χρόνια μπροστά, φτιάχνει νέες ορολογίες όπως το "είδος των πιθήκων". Να ακούς τον Ευρωπαίο με ευλάβεια και να μη ρωτάς.

Τώρα το ποιος ανταγωνίζεται ποιον στη βλακεία.....το αφήνω στους αναγνώστες.
Εσένα, που κάνεις τον παντογνώστη περί βιολογίας, πτηνολογίας, ζωολογίας και όλα τα "ίας"! φαίνεται καθαρά ότι εκεί που είσαι σίγουρα αχτύπητος είναι στον τομέα της μαλακίας.

Σε είχα προειδοποιήσει για τον κόρακα και το βίντεο που έφερες για να αποδείξεις τις βλακείες σου....παρ' όλα αυτά σαν ανόητος που είσαι! απέδειξες ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις ακόμη και όταν σου γράφουν...γιατί εγώ σου έγραψα τι έκανε ο κόρακας.....αλλά τέτοιος ανόητος που είσαι....που να πάρεις χαμπάρι...

Τέλος πάντων, αν μέχρι αύριο στο "Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3" δεν έχεις καταλάβει τι θα σου γράψω....είμαι μετά υποχρεωμένος να στο γράψω όπως στα παιδάκια του σχολείου.

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

23/09/2010, 02:10:54
europaios2,να που βρέθηκε ένα θέμα
να συμφωνήσω μαζί σου,και να πω
πως έχεις δίκιο ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!

Επειδή ανέφερες την Ν.Κίο και το
Ναύπλιο,η πατρίδα μου είναι μόλις
5 χλμ. απ'το παραπάνω χωριό,γνωρίζω
από "πρώτο χέρι",τι σημαίνει να
βρίσκεται κοντά σου ένας "οικισμός" γύφτων!!!

Και να σου πω κάτι ακόμη; ΛΙΓΑ ΛΕΣ!!!
Δυστυχώς φίλοι μου,αγαπητοί συνδίκτυοι(που
λέει και ο Εαρινός),
αυτή είναι η πικρή αλήθεια,όπως και ο
αγαπητός Αιθήρ,ανέφερε όσοι ζουν στην
επαρχία και έχουν την "ατυχία" μιας
τέτοιας "συμβίωσης",γνωρίζουν
"τι εστι βερύκοκο" που λέει και η
σοφή λαϊκή ρήση!!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Edited by - kapodistria on 23/09/2010 02:14:24

makforΜέλος
23/09/2010, 09:50:28
ρε συ ευρωπαιος , σοβαρα τωρα , θεωρεις οτι οι γυφτοι τσιγγανοι και αλλοι δεν ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ?

ολοι ξερουμε λιγο ή πολυ την συμπεριφορα τους ... ολοι (τουλαχιστον οσοι ειμαστε σε χωρια) εχουμε ερθει αντιμετωποι με τα "προβληματα" που δημιουργουν ... ξερω ακομη και για το γεγονος οτι προκαλουν βλαβες στα παιδια για να τα βγαζουν στο παζαρι ... και αλλα ... εχουμε φωναξει και την αστυνομια για τα παιδια τους και η αστυνομια δεν εκανε τιποτα ... οπως ακομη δεν κανει ...

οι ευθυνες βαραινουν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ για αυτους τους ανθρωπους και η βασικοτερη ειναι οτι δεν αντιλαμβανομαστε οτι ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ και ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ... μεχρι εκει ομως για τα προβλημα παμε αλλου!!!

πραγματικα πιστευεις οτι δεν ειναι ανθρωποι ? ή απλα τους κατατασεις στους μη ανθρωπους για να δειξεις οτι δεν συμπεριφερονται ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ οι καλοι ανθρωποι ?

γιατι θα σε ρωτουσα μετα , ποσο ανθρωπος ειναι αυτος που αγοραζει ενα διαμαντενι δαχτυλιδι , οταν ΞΕΡΕΙ οτι για να βγει αυτο το διαμαντι εχει ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ? ποσο ανθρωπος ειναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ (ειδικοτερα υπολογιστες) και ολη αυτη η σαβουρα παει κινα και ινδια και εκει ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ (λογω των λεπτων χεριων) αναλαμβανουν να τα ξεμονταρουν και παθαινουν ενα σωρο αρωστιες απο την σκονη που εχουν αλλα και απο καποια τοξικα υλικα που περιεχουν ????

τουλαχιστον , εαν μπορουσαμε να δωσουμε μια "οποια" δικαιολογια σε αυτους τους τσιγγανους-γυφτους ή οτι αλλο , ειναι οτι το κανουν ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ... και η αναγκη της επιβιωσης διακαιολογει παρα πολλα ... ΕΜΕΙΣ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ??? ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥ ????

ειμαστε ανθρωποι οταν αγοραζουμε παπουτσακια κινεζικα με τα χημικα τινγκα και ανθρωπους που τα καναν ΝΕΚΡΟΥΣ απο καρκινο ???

τελικα υπαρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ??? ή τελικα εχουμε υπερεκτιμηση τον ανθρωπο που στην ουσια δεν διαφερει σε τιποτα απο ενα ζωο ????

εαν οι τσιγγανοι-γυφτοι ειναι ζωα , τοτε ειμαστε και εμεις , εαν εμεις ειμαστε ανθρωποι τοτε ειναι και αυτοι ... ολα τα αλλα για μενα ειναι υπεκφυγες του τυπου "εγω ναμαι καλα και ολοι οι αλλα να πα να ΤΟΥΤ"

σου αφιερωνω το τραγουδι Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή του πανου τζαβελα

http://www.youtube.com/watch?v=8G1bwt3czkg

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

RankettΜέλος
23/09/2010, 10:52:27
quote:
europaios2
Που θέλω να καταλήξω. Γνωρίζω εκ πείρας το πως συμπεριφέρονται οι γύφτοι, και τις τους χρειάζεται. Όπως βέβαια το πως αλλά και το γιατί αντιμετωπίζονται από την πολιτεία όπως αντιμετωπίζονται.

Πολύ ενδιαφέροντα όσα έγραψες (αν και ομολογουμένως δεν εκπλήσσομαι ), εντούτοις για μένα το ερώτημα παραμένει: γιατί η πολιτεία τηρεί αυτήν τη στάση απέναντί τους;
RankettΜέλος
23/09/2010, 11:02:47
quote:
makfor
ρε συ ευρωπαιος , σοβαρα τωρα , θεωρεις οτι οι γυφτοι τσιγγανοι και αλλοι δεν ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ?

Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει. Θα μπορούσε σίγουρα να ειπωθεί καλύτερα, αλλά όταν ζεις μέσα σε μια τέτοια κατάσταση που σε εξοργίζει κυριολεκτικά και βλέπεις τα χίλια πρόσωπα της φυσικής απειλής ενώ δε φαίνεται διαφυγή στον ορίζοντα, ε, τότε κάποιες παρεκτροπές στην έκφραση είναι αναμενόμενες.

quote:
makfor
τουλαχιστον , εαν μπορουσαμε να δωσουμε μια "οποια" δικαιολογια σε αυτους τους τσιγγανους-γυφτους ή οτι αλλο , ειναι οτι το κανουν ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ...

Ακόμα κι έτσι, ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής που είναι στη ρίζα του κακού δεν παύει σήμερα να αποτελεί κυρίως επιλογή και όχι ανάγκη, κάτι που εξαϋλώνει και αυτή τη "δικαιολογία". Μη βιαστείς να παρεξηγήσεις τα γραφόμενά μου, δε ζητώ τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή των νόμων, χωρίς διάκριση όμως.
ΣυνείδησηΝέο Μέλος
23/09/2010, 11:09:00
{europaios2
Όταν κάποιος (και αυτός δεν είναι παρά το 90% και παραπάνω της φυλής ή των φυλών στις οποίες αναφέρομαι), κλέβει και είναι έμπορος λευκής σαρκός ή ναρκωτικών, τότε δεν ανήκει παρά στο ζωικό βασίλειο...}
.................................................................
ΑΠ[ΑΝΤΗΣΗ
Το θέμα με τους γύφτους είναι όπως το περιέγραψες. Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος την δέχεται φίλε Ευρωπαίε. Όμως μην τους συγκρίνεις με τά ζώα γιατί αυτά δρούν με το ένστικτο και όχι με την λογική. Τα ζώα δεν επεξεργάζονται εμπορικές συναλλαγές , πόσο μάλιστα είς βάρος των άλλων. Τώρα, κατά πόσο συνέβαλλε ο «Προμηθέας» με το «ολίγον πυρ» στην μετάλλαξη κάποιων κερκοπιθήκων στο να αποκτήσουν την λογική και την σκέψη , άστο, θέλει ψάξιμο.
..........................................................

{PREDATOR ..και ομως, ειναι ενα μικρο ποσοστο αυτων των ανθρωπων που οπως υποτιμητικα αναφερεσαι, ειναι εγκληματιες, μιλωντας σε Ευρωπαϊκο Επιπεδο!
Και μην ξεχνας τους λογους που τους οδηγουν σε εκεινο το σημειο... ειναι η κοινωνικη εξαθλιωση... δεν ζουνε με τον τροπο που ζεις εσυ, που εχεις το σπιτι σου, ενω αυτοι ζωνε σε χαρτοκουτες!... }
..................................................................
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φίλε PREDATOR, νομίζεις πώς κάποιοι τους επέβαλλαν να ζούν έτσι; Αυτή είναι η ζωή τους. Κάτι σαν τρωγλοδύτες. Βασικά είναι ανένταχτοι. Καμιά κοινωνία δεν τους χωρά. Ελεύθεροι σαν τα ζώα. Ήταν και παραμένει ένας νομαδικός λαός. Τώρα έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση από κάποιους μη γύφτους , να τους εντάξουν σε μια φυλή με το όνομα «Ρό쨻 με σημαία και εθνικό ύμνο. Και βέβαι θα τους στριμώξουν με το ζόρι σε κάποια περιοχή του πλανήτη πού θα το ονομάσουν κράτος τους.

Είσαι αύτό πού σκέπτεσαι

RankettΜέλος
23/09/2010, 11:21:37
quote:
Συνείδηση
{europaios2
.................................................................
ΑΠ[ΑΝΤΗΣΗ
..........................................................
{PREDATOR ..
..................................................................
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Συνείδηση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την απάντηση με παραπομπή (quote). Τα μηνύματά σου θα γίνουν έτσι πιο ευανάγνωστα.
RankettΜέλος
23/09/2010, 11:27:32
quote:
Συνείδηση
Τώρα έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση από κάποιους μη γύφτους , να τους εντάξουν σε μια φυλή με το όνομα «Ρό쨻 με σημαία και εθνικό ύμνο. Και βέβαι θα τους στριμώξουν με το ζόρι σε κάποια περιοχή του πλανήτη πού θα το ονομάσουν κράτος τους.

Αν και δε βλέπω πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ανώδυνα, όντως οι σημερινές κινήσεις στη Δ. Ευρώπη υποβάλλουν τέτοιες σκέψεις (αν αναφέρεσαι σ' αυτό). Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα δοθεί σύντομα μια τέτοια λύση.
makforΜέλος
23/09/2010, 12:08:52
Rankett , δεν διαφωνω με οσα λες, γιαυτο και το =οποια= το ειχα εντος εισαγωγικων... δεν την αποδεχομαι ως δικαιολογια για τις πραξεις τους ... αλλα πρεπει να δουμε και αυτη την οπτικη

το προβλημα ειναι πολυδιαστατο και δεν φταιει το ενα ή το αλλο , αλλα ΠΟΛΛΑ !!!

πχ ποιος θα εδινε δουλεια σε εναν γυφτο ? ποιος δεχετε ο γυφτος να μενει διπλα του ? ποιος δεχετε τα παιδια του γυφτου να πανε σχολειο με τα δικα του παιδια κτλπ
οπως γιναν και προσπαθειες που πεσαν στο κενο , ειτε γιατι γιναν για να "γινουν" , ειτε γιατι δεν υπηρξε η καταληλη υποστηρηξη της προσπαθειας και απο τις 2 πλευρες ...

η κοινωνια μας εχει επιλεξει (γιατι αραγε?) να τους εχει στο περιθωριο , υπαρχουν εξαιρεσεις ανθρωπων που εχουν ενσωματωθει στην "δικη" μας κοινωνια και δεν ξεχωριζουν πλεον απο μας ... πολυ λιγοι που ισως να "κουραστηκαν" πολυ για να το καταφερουν !!!!

τιποτα ομως δεν δικαιολογει το γεγονος να τους θεωρουμε ΜΗ ανθρωπους , καθως μια τετοια θεωρηση δημιουργει ΠΟΛΥ περισσοτεροα προβλημα απο οσα δημιουργουν οι ιδιοι ... τα γνωστα του χιτλερ και αλλων ομοϊδεατων

23/09/2010, 13:25:39
quote:
γιατί η πολιτεία τηρεί αυτήν τη στάση απέναντί τους;

Rankett η βραδυπορούσα Ελληνική Πολιτεία έχει κάνει πολλές προσπάθειες να εντάξει αυτήν την κοινωνική ομάδα στο κοινωνικό σύνολο ,
πραγματικά πολλά !
αλλά μη έχοντας τη δυνατότητα ελέγχου (χρόνια πάθηση του Ελληνικού κράτους) τα χρήματα που δίνονται κατά καιρούς για απόκτηση στέγης, ποιότητα διαβίωσης, ακόμα και προγράμματα επιχειρηματικής δραστηριοποίησης σε Τσιγγάνους υπήρξαν , καταλήγουν σε αγορά πολυτελών αυτοκινήτων αυτοκίνητων και εμπορία ναρκωτικών και μόνο !
Με αποτέλεσμα να σταματήσουν αυτές οι "παροχές" τα τελευταία 10 χρόνια .
Κατά κανόνα οι Τσιγγάνοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής, και σε πληροφορώ οτι δεν είναι διατεθειμένοι να τον αλλάξουν με τίποτα,
Κι όπως μας επιβεβαίωσε και η kapodistria όσοι έχουν "επαφή" με Τσιγγάνους ξέρουν κάτι παραπάνω ...

rithriΝέο Μέλος
23/09/2010, 14:42:02
Οι γύφτοι λέγετε οτι φτιάξανε τα καρφιά που σταυρώθηκε ο Χριστός. Μπορεί γιαυτό να μην κάνουν κηδείες.
23/09/2010, 17:39:52
quote:
Οι γύφτοι λέγετε οτι φτιάξανε τα καρφιά που σταυρώθηκε ο Χριστός

όπως λένε επίσης οτι οι μαύροι έχουν ανοιχτόχρωμες πατούσες και παλάμες γιατί εκεί στηρίζονταν όταν τους έβαφε ο θεός .
αλλά κατι μου λέει οτι η πηγή "λένε" δεν είναι αξιόπιστη

23/09/2010, 17:56:11
quote:

quote:
Οι γύφτοι λέγετε οτι φτιάξανε τα καρφιά που σταυρώθηκε ο Χριστός

όπως λένε επίσης οτι οι μαύροι έχουν ανοιχτόχρωμες πατούσες και παλάμες γιατί εκεί στηρίζονταν όταν τους έβαφε ο θεός .
αλλά κατι μου λέει οτι η πηγή "λένε" δεν είναι αξιόπιστη

Πολύ καλό, μα πάρα πολύ καλό,
αυτό με τους μαύρους!!!

Μα τι διαβάζει κανείς αγαπητέ μου
Αιθήρ!!!
Άκου λέει επειδή έφτιαξαν τα καρφιά της
σταύρωσης γι'αυτό δεν κηδεύουν!!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

23/09/2010, 18:00:18
Οι γύφτοι κάνουν κηδείες.
Τα καρφιά του Χριστού, θέλοντας και μή, γύφτος τα έφτιαξε!
Ακόμη και πρόσφατα τον σιδερά τον έλεγαν γύφτο!...εξαιτίας της μουτζούρας!,

makfor, δεν τα πήρα όλα σβάρνα!
Έγραψα ότι διαιρούνται σε πολλές φυλές, Μία από αυτή, είναι οι τσιγγάνοι, που δεν έχουν καμία σχέση με τους γύφτους. Είναι σαν εμάς. Το έγραψα αλλά δεν το πρόσεξες...άρα εσύ τους παίρνεις σβάρνα και όχι εγώ.

Άλλες όμως φυλές τους, έπρεπε να ανήκουν στο ζωικό βασίλειο όπως είπα.
Όταν ο μόνος τρόπος για να συνετιστούν είναι η επιβολή της τάξης...τότε δεν είναι ζώα? τι είναι?

-Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι θα κάνουν ποτέ δικό τους κράτος.
Και αυτό γιατί οι φυλές αυτές έχουν μεταξύ τους σοβαρή διαμάχη, δεν χωνεύονται....αν πεις έναν τσιγγάνο γύφτο θα σου επιτεθεί αμέσως, γιατί δεν χωνεύει τους γύφτους, τους θεωρεί αίτιο και για τα δικά του δεινά, φήμη κ.λ.π. ...... και έτσι είναι.

Γιατί τώρα η πολιτεία τους συμπεριφέρεται έτσι....για μένα είναι πολύ απλό!.....γιατί είναι πολλά τα λεφτά.....
Παίρνουν χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση....λες να μην έχουν στήσει φαγοπότι?....ίσως και σε συνεργασία με ομάδα γύφτων.

Στην Ηλία (τότε με τις φωτιές), πήγαν γύφτοι από όλη την Ελλάδα.....ακόμη και από τη Βουλγαρία ήρθαν!....για να εισπράξουν τα 3.000€? (νομίζω τόσο ήταν το ποσό),
θυμάμαι επέστρεφα από Κιάτο και έβλεπα αγροτικά με πινακίδες από Θεσσαλονίκη γεμάτα με γύφτους, (την περίοδο των αποζημιώσεων)....λες να τα επέστρεψαν οι γύφτοι?....έδειχναν απλά μια ταυτότητα και go!

Tόσο μαλάκες ήσαν οι ιθύνοντες?....ή τους βόλευε γιατί ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρετε?....και δεν αναφέρομαι στους τοπικούς υπαλλήλους.

Εκεί στο Ζεφύρι έχουν στήσει ολόκληρα συνεργεία που κόβουν ανταλλακτικά τα αυτοκίνητα....δεν το ξέρουν?.....και βέβαια το ξέρουν....αλλά είναι πολλά τα λεφτά!
Στο χωριό μου σε συγκεκριμένο σημείο καίνε σχδόν καθημερινά καλώδια που περιέχουν χαλκό για να τον πάρουν.....σχεδόν κάθε μέρα!....που είναι οι αρχές?

Από που τα τσιμπάνε λοιπόν τα "λαμόγια" της πολιτείας?.... πιστεύω από τα ποσοστά που προέρχονται από ναρκωτικά, από κλοπιμαία, και φυσικά .....ψήφοι....
Δε θυμάστε σε κάποιες εκλογές που ο Πάγκαλος είχε πάρει σβάρνα το Ζεφύρι μαζί με την Ντόρα και βάπτιζαν?....τους πήρε ο πόνος για την κοινωνικοποίηση?

-Κηδείες, όταν τις κάνουν και δεν τους θάβουν σαν τα σκυλιά, τις κάνουν κανονικά όπως και εμείς.

Κάποτε ένας γύφτος έξω από το χωριό μου, τραυματίστηκε θανάσιμα από ηλεκτροφόρα καλώδια που έβαλε ένας ιδιοκτήτης αγανακτισμένος από τις κλεψιές τους........δεν έγινε ποτέ η κηδεία του....δεν ξέρω βέβαια εάν τον πήγαν αλλού, αλλά δεν το νομίζω.

NIKOS XILOYRIS - O GIGANTAS P.X.

Edited by - europaios2 on 23/09/2010 18:05:36

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ

30/9/2010