- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ψηλός
quote:
Εγώ, ως γεννημένος στη χώρα που λέγεται ΣΗΜΕΡΑ Ελλάδα και έχοντας πάει σε ελληνικά σχολιά, δεν με συμφέρει, αλλά ούτε και έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τα όσα λες για τους Έλληνες φιλοσόφους.Βλέπω ότι προκειμένου να μην γράψεις ότι είσαι Έλληνας, έφτιαξες ολόκληρη πρόταση, για να μας πεις ποώ γεννήθηκες.
Τι έγινε, σας μαλώνουν αν το ξεστομίσετε;;;
Δίστασα να το διατυπώσω έτσι γιατί αν το έλεγα έτσι, πάλι κάτι θα έβρισκες να πεις. Το «είμαι Έλληνας» είναι πολυσύνθετη «έννοια». Και γι’ αυτό θέλει συζήτηση.
Πάντως, ακόμη και όπως το διατύπωσα, κατάλαβες κάτι διαφορετικό εσύ;
quote:quote:
...αυτά που λέτε περί ανύπαρκτου Ιησού, το ότι δεν έγραψε κανείς ιστορικός γι' αυτόν,Γιατί έγραψε κάποιος;;;
Έλα ντε;
όπως είπα και σε προηγούμενη απάντησή μου, τα περισσότερα αρχαία συγγράμματα ή μάλλον οι κώδικες των αρχαίων συγγραμμάτων, οι πιο παλαιοί που σώζονται απέχουν από 800 έως 1500 χρόνια από τα γεγονότα που εξιστορούν ....Όντως το ξανάγραψες και επειδή οι γνώσεις μου δεν φθάνουν έως εκεί, θέλεις να μου πείς πώς προκύπτει αυτό;;
Από ποιές πηγές;;
Μη μου πείς όμως ότι στο είπαν απ' την ΟΟΔΕ....
Ναι από την ΟΟΔΕ. Εγώ θεωρώ πως ό, τι γράφουν το γράφουν αφού πρώτα έχουν μελετήσει.
Ορίστε, λοιπόν, έχεις την ευκαιρία να τους πεις «κύριοι είστε λάθος. Τα περισσότερα αρχαία συγγράμματα δεν απέχουν τόσα χρόνια όσα λέτε εσείς, αλλά τα έγραψαν οι ίδιοι οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι και εμείς έχουμε στα χέρια μας τα πρωτότυπα».
Έλα λοιπόν!
...και τα θέσει όλα υπό αμφισβήτηση, τι θα έχεις να του πεις;
Τι απάντηση θα του δώσεις;Μόλις ενημερωθώ απ' τα στοιχεία που θα παραθέσεις, θα μπορώ να σου πω πώς θα αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο.
Θα πας μόνο σου να τα δεις ή θέλεις να τα αντιγράψω και να σου τα παραθέσω εδώ;
Κατάλαβες τώρα; Μη κάνεις πάλι πως δεν καταλαβαίνεις .....Βλέπεις ότι θέλω να μάθω και να καταλάβω, βοήθησέ με...
Αυτό κάνω, αν θες περισσότερη βοήθεια, ζήτα μου.

Όχι μωρέ δεν το πιστεύω για τον Νικόμαχο...απλά αστειεύεται , είναι καλοπροαίρετο παιδί.
=========================================
Είπες κι εσύ μιάν αλήθεια!!!!
Η απολογία Σωκράτους[γιάννη],βλέπω οτι σε έπεισε...![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Το «είμαι Έλληνας» είναι πολυσύνθετη «έννοια». Και γι’ αυτό θέλει συζήτηση.
Καλά ντε, δεν σε πιέζω να το πείς... Καταλαβαίνω....
quote:
Πάντως, ακόμη και όπως το διατύπωσα, κατάλαβες κάτι διαφορετικό εσύ;
Ε... υπήρχε κίνδυνος να σε μπερδέψω με κάποιον Σενεγαλέζο από ξενητεμένους γονείς, που γεννήθηκε σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα και εξ' αιτίας αυτού, πήγε και σε Ελληνικό σχολείο.
quote:
Ναι από την ΟΟΔΕ. Εγώ θεωρώ πως ό, τι γράφουν το γράφουν αφού πρώτα έχουν μελετήσει.
Ορίστε, λοιπόν, έχεις την ευκαιρία να τους πεις «κύριοι είστε λάθος. Τα περισσότερα αρχαία συγγράμματα δεν απέχουν τόσα χρόνια όσα λέτε εσείς, αλλά τα έγραψαν οι ίδιοι οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι και εμείς έχουμε στα χέρια μας τα πρωτότυπα».
Έλα λοιπόν!
Εννοείς να τους πω ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε σε κάτι αν δεν έχουμε τα πρωτότυπα στα χέρια μας;;;![]()
![]()
![]()
quote:
Θα πας μόνο σου να τα δεις ή θέλεις να τα αντιγράψω και να σου τα παραθέσω εδώ;
Θα προτιμούσα να τα φέρεις εσύ, για να μη σε βγάζω απ' τα νερά σου.
quote:
Αυτό κάνω, αν θες περισσότερη βοήθεια, ζήτα μου.
Νάσαι καλέ βρε και πάντα έτσι, χρήσιμος.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Ψηλόςquote:
Το «είμαι Έλληνας» είναι πολυσύνθετη «έννοια». Και γι’ αυτό θέλει συζήτηση.Καλά ντε, δεν σε πιέζω να το πείς... Καταλαβαίνω....
Ουφφφφ ευτυχώς.
Πάντως, ακόμη και όπως το διατύπωσα, κατάλαβες κάτι διαφορετικό εσύ;Ε... υπήρχε κίνδυνος να σε μπερδέψω με κάποιον Σενεγαλέζο από ξενητεμένους γονείς, που γεννήθηκε σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα και εξ' αιτίας αυτού, πήγε και σε Ελληνικό σχολείο.
Θα μπορούσε να πάει και σε Σενεγαλέζικο δικό τους σχολείο ή να μην πάει και καθόλου. Θα μπορούσε να πάει στο γαλλικό, στο αγγλικό ή και στο μπανανικό σχολιό.
Αλλά, μήπως θες να πεις πως αυτός που γεννήθηκε απο Σενεγαλέζους γονείς στην Ελλάδα, η γλώσσα του είναι η ελληνική, η παιδεία του όλη είναι ελληνική, μεγάλωσε σε ελληνικό περιβάλλον, δεν είναι Έλληνας;
Αφού το ίδιο το ελληνικό κράτος Έλληνα τον θεωρεί. Του δίνει χαρτιά και τον αναγνωρίζει όπως και σένα.
Εσύ τι παραπάνω έχεις για να δικαιούσαι να θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα, ενώ αυτός όχι;
Έλα λοιπόν!Εννοείς να τους πω ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε σε κάτι αν δεν έχουμε τα πρωτότυπα στα χέρια μας;;;
![]()
Τσουλήθρες και ακροβατικά.
Το έγραψα τι εννοώ. Έχεις τα κότσια να το κάνεις; Ορίστε βρε μάγκα της φακής ....
Θα πας μόνο σου να τα δεις ή θέλεις να τα αντιγράψω και να σου τα παραθέσω εδώ;Θα προτιμούσα να τα φέρεις εσύ, για να μη σε βγάζω απ' τα νερά σου.
Οκ, ετοίμασε την απάντησή σου.
Θα μου επιτρέψεις να το κάνω αύριο γιατί τώρα λέω να την κάνω για ύπνο.
Αυτό κάνω, αν θες περισσότερη βοήθεια, ζήτα μου.Νάσαι καλέ βρε και πάντα έτσι, χρήσιμος.
Αλίμονο τώρα!!! Για σένα δεν θα το έκανα αυτό;
Εδώ περνάω περισσότερο χρόνο με σένα για να σου γράφω παρά με τη γυναίκα μου!!

quote:
Αλλά, μήπως θες να πεις πως αυτός που γεννήθηκε απο Σενεγαλέζους γονείς στην Ελλάδα, η γλώσσα του είναι η ελληνική, η παιδεία του όλη είναι ελληνική, μεγάλωσε σε ελληνικό περιβάλλον, δεν είναι Έλληνας;Αφού το ίδιο το ελληνικό κράτος Έλληνα τον θεωρεί. Του δίνει χαρτιά και τον αναγνωρίζει όπως και σένα.
Εσύ τι παραπάνω έχεις για να δικαιούσαι να θεωρείς τον εαυτό σου Έλληνα, ενώ αυτός όχι;
τον θεωρεί πολίτη της ελλάδας όχι έλληνα όπως εγώ είμαι πολίτης της γερμανίας όχι γερμανός, ο ξάδερφος και η ξαδέρφη μου μου είναι πολίτες της σουηδίας όχι σουηδοί και φυσικά μπορώ να σου πω και για τους συγγενείς στην αμερική και στον καναδά αλλά έξυπνο(λέμε τώρα) παιδί είσαι, κατάλαβες
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

quote:
Αν σε ενδιαφέρει φίλε μου να μάθης κάτι περισσότερο από τα «Πατερικά Κείμενα» , που δεν το νομίζω , το βιβλίο είναι των εκδόσεων ΕΥΑΝΔΡΡΟΣ και στοιχίζει 25 €.
Θέλεις να μου πεις ότι ο Αμμιανός δεν ήταν εθνικός άρα δεν είχε και προκατάληψη εναντίον του Χριστιανισμού; Θα χαρώ ιδιαιτέρως αν την ίδια άποψη έχεις σχηματίσει και για τους Αποστόλους και όσα έγραψαν. Όπως και να'χει θα σου πω τι θα κάνουμε. Θα πάμε για έναν καφέ και θα μου δώσεις εσύ ενα βιβλίο να διαβάσω ενώ την ίδια στιγμή θα σου δώσω εγώ ένα. Μετά, αφού τα διαβάσουμε, όταν συναντηθούμε για να τα επιστρέψουμε θα συζητήσουμε για το περιεχόμενό τους.
quote:
Θα πάμε για έναν καφέ και θα μου δώσεις εσύ ενα βιβλίο να διαβάσω ενώ την ίδια στιγμή θα σου δώσω εγώ ένα.
Νάρθω κι εγώ;;;
Αλλά άμα είναι να μου δώσεις την καινή διαθήκη, την έχω διαβάσει πάρα πολύ προσεκτικά, μην έρθω τσάμπα...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Ψηλός
Γεγονός, όμως, αδιαμφισβήτητο και πέρα από μένα και σένα, είναι πως 2000 χρόνια τώρα συμβαίνει αυτό που είπα. Διαφωνείς;
Ψηλέ την παραποιημένη ιστορία ακόμα διαβάζεις?
Το “Κατα Ελλήνων” του Ιωάννη του γλυκομίλητου το έχεις διαβάσει και κάποια άλλα θεοσοφίματά του?
Ο τίτλους και μόνο “Κατά Ελλήνων” , είναι δηλωτικός της “ευγενούς” σύζευξης Ελληνισμού-Χριστιανισμού.
Φίλε μου δεν είναι θέμα ικανότητας κατανόησης, αλά μεροληπτικής ενημέρωσης.
Μην ενημερώνεσαι ΜΟΝΟ από εκκλησιαστικούς κύκλους τύπου “Ζωής”
quote:
Stellar
Θέλεις να μου πεις ότι ο Αμμιανός δεν ήταν εθνικός άρα δεν είχε και προκατάληψη εναντίον του Χριστιανισμού;
Εννοώ ακριβώς όλα τα όσα έγραψα στην απάντησή μου . Τίποτε λιγότερο , τίποτε περισσότερο . Αλλ’ ως φαίνεται έχεις επιλεκτική όραση ή μνήμη , και δεν διαβάζεις ή δεν θυμάσαι όλα τα όσα έχω γράψει στις απαντήσεις μου , αλλά μόνο αυτά που σε συμφέρουν . Δεν εκπλήσσομαι . Άλλωστε την ίδια τακτική ακολουθούν και όλοι οι ομόθρησκοί σου .
Εγώ δεν έγραψα πουθενά ότι ο Αμμιανός Μαρκελλίνος δεν ήταν εθνικός , αλλά αυτό το θεωρώ άσχετο με τα ιστορικά γεγονότα που περιγράφει . Άλλωστε ο Ιουλιανός ήταν εκείνος που κατήργησε το κολαστήριο της Σκυθοπόλεως . Εκτός τούτου ο Ιωάννης Μαλάλας που περιγράφει στην «Χρονογραφία» του τους διωγμούς και τα εγκλήματα του Θεοδόσιου και του Ιουστινιανού κατά των Ελλήνων και παντός μη χριστιανού , όπως και ο Προκόπιος ήταν χριστιανός . Το ίδιο χριστιανός ήταν και ο μοναχός Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης που περιέγραψε τις διώξεις και τα εγκλήματα του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόφιλου , θείου του πατριάρχη Αλεξανδρείας Κύριλλου του αυτουργού της δολοφονίας της Υπατίας , Το ίδιο και ο μοναχός βιογράφος του άλλου εγκληματία του Αρμένιου Νίκωνος του Μετανοείτε που αιματοκύλησε την Λακωνία , και μάλιστα επαίρεται γι’ αυτά επειδή τα θεωρεί θεάρεστα . Αυτά σου τα γράφω για να σου καταδείξω ότι δεν έχει σημασία τι είναι αυτός που τα γράφει , αλλά κατά πόσο είναι ακριβή και αν διασταυρώνονται και από άλλες πηγές .
quote:
Stellar
Όπως και να'χει θα σου πω τι θα κάνουμε. Θα πάμε για έναν καφέ και θα μου δώσεις εσύ ενα βιβλίο να διαβάσω ενώ την ίδια στιγμή θα σου δώσω εγώ ένα. Μετά, αφού τα διαβάσουμε, όταν συναντηθούμε για να τα επιστρέψουμε θα συζητήσουμε για το περιεχόμενό τους.
Ευπρόσδεκτη η πρότασή σου φίλε Stellar , αλλά λίγο ανέφικτη η πραγματοποίησή της για τους εξής λόγους :
1ον - Εδώ και 13 χρόνια , μετά την συνταξιοδότησή μου , έχω εγκαταλείψει την Αθήνα που δεν την χώνεψα ποτέ μου , έχω εγκατασταθεί μόνιμα σ’ ένα ψαροχώρι με 100 μονίμους κατοίκους , και την επισκέπτομαι για μια δυο μέρες περιστασιακά , για να δω τα παιδιά και τα εγγόνια μου .
2ον - Έχω ως αρχή ούτε να δανείζομαι , ούτε να δανείζω βιβλία . Όταν με ενδιαφέρει κάποιο βιβλίο σπεύδω να το αγοράσω , το μελετώ με την ησυχία μου και το έχω στην βιβλιοθήκη μου ανά πάσα στιγμή .
3ον- Στη βιβλιοθήκη μου έχω πολύ περισσότερα χριστιανικά βιβλία από όσα φαντάζεσαι μερικά των οποίων πολύ παλαιών εκδόσεων , όπως ο βίος του Ιωάννη του Χρυσοστόμου εκδόσεως 1932 , τα οποία έχω κυριολεκτικά ξεσκονίσει .
*
Μπαίνω στη διαδικασία να σχολιάσω τις ανοησίες που γράφεις μόνο και μόνο γιατί μέσα στο πάθος σου να υπερασπιστείς τη θρησκεία σου καταντάς να λες αντεθνικές κουβέντες.
1. ΚΑΝΕΝΑΣ ιστορικός στον κόσμο δεν έχει αμφισβητήσει την ιστορικότητα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Γιατί εκτός από τα γραπτά τους υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τη μαρτυρούν. Για παράδειγμα υπάρχουν προτομές τους, ρωμαϊκά αντίγραφα των προτομών κτλ κτλ.
2. Αυτό που αξίζει στην αρχαία ελληνική γραμματεία είναι οι ΙΔΕΕΣ, όχι η ιστορικότητα αυτού που τις γράφει. Σε αντίθεση με την κάθε θρησκεία που έχει ανάγκη την ιστορικότητα του προσώπου, όπως φαίνεται από τα "λεγόμενα" του γέροντα στο εισαγωγικό μήνυμα του θέματος. Λέει:
quote:
Εμείς όμως δεν πιστεύουμε στον Χριστό για τις ηθικές Του διδασκαλίες. Ούτε για το «Αγαπάτε αλλήλους», ούτε για τα κηρύγματά Του περί ειρήνης και δικαιοσύνης, ελευθερίας και ισότητος. Εμείς πιστεύουμε στον Χριστό, διότι η επί γης παρουσία Του συνοδεύθηκε από υπερφυσικά γεγονότα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είναι Θεός.
Έχει ανάγκη να υπάρχει ο Χριστός. Οι ιδέες του Αριστοτέλη δεν έχουν ανάγκη να υπάρχει Αριστοτέλης. Ακόμα και αν ο Αριστοτέλης δεν ήταν ένας αλλά μια ακολουθία ανθρώπων (πολύ σημαντικών) ή ακόμα και συνεργατών/μαθητών του Αριστοτέλη αυτό δε μειώνει τις ιδέες ούτε και την αξία και τη συμβολή τους στην πορεία τις ανθρωπότητας.
Εγώ σου λέω ότι εξαρχής μου φαίνεται σχεδόν υπερφυσικό να υπήρχε τέτοιος Homo universalis όπως ο Αριστοτέλης, με κάτι σημαντικό να πει σε ΚΑΘΕ αντικείμενο. Μπορεί να μην ήταν ένας αλλά να ήταν 5 που να υπέγραφαν με το ίδιο όνομα. ΚΑΙ;;;;; ΚΑΙ;;; Ποιο είναι το πρόβλημα;;;;; Η Αρχαία Ελλάδα παραμένει στο ίδιο βάθρο που ήταν ανέκαθεν. Και στο βάθρο αυτό τη βάζουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι. Ακόμα και οι αγαπημένοι σου πατέρες της Εκκλησίας, ακόμα και σύγχρονοι επιστήμονες, ακόμα και άνθρωποι άλλων θρησκειών.
3.Και αν θες να παίξουμε το παιχνίδι της ιστορικότητας των γραπτών, ανόητε αντιγραφέα ανόητων απολογητών, εκτός από το γραπτό το ίδιο (που μπορεί να τοποθετηθεί χρονικά με βάση την ιστορία που γνωρίζει ο συγγραφέας του) υπάρχουν και οι ετεροαναφορές. Θα καιγόταν ο κάθε πατέρας της Εκκλησίας να χρησιμοποιήσει αρχαίες Ελληνικές σκέψεις και λέξεις αν αυτές δεν είχαν ΗΔΗ παγκόσμια ακτινοβολία από εκείνη την εποχή;;;;; Θα έμπαιναν οι Ρωμαίοι στη διαδικασία να θαυμάσουν και να υμνήσουν τους Αρχαίους Έλληνες (μέσω αντιγραφών των αγαλμάτων,μέσω των γραπτών τους κτλ);;;;;
ΛΟΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ (ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΑΡΑΓΕ?).
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.
quote:
H ΑΝΩΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ,ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ.
Και αφού δεν την αντιλαμβανόμαστε εσύ που το ξέρεις ?
quote:
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΑ (ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ).
Εσύ είσαι απο τα όντα που έχουντ η δυνατότητα να
επικοινωνούν με το ανώτερο σου επίπεδο ?
Αν ναι, ποιά είναι η αποστολή σου ?
Αν όχι, τότε πώς ξέρεις οτι κάποια όντα έχουν τη δυνατότητα ?
quote:
ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΥΛΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ,ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ,ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ(ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ),ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ (ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) ΚΤΛ).
Μπορείς να δώσεις πιο αναλυτικά την αντιστοιχία ? Ας πούμε οι γαλαξίες ποιά λειτουργία επιτελούν στο σύμπαν ? Πώς φαίνεται αυτό απο τις αστρονομικές παρατηρήσεις.
quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ!!!
Εδώ δεν έχω καμία απορία. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει οτι θέλει.
Ανεξιθρησκεία έχουμε.
quote:
ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ (ΒΛ.ΑΝΘΡΩΠΙΝΙΟ ΣΩΜΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ-ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΛΑ.
Εσύ τα έχεις συσχετίσει ? Πές μας και εμάς τι κατάλαβες !
quote:
ΛΟΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ (ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΑΡΑΓΕ?).
Η ερώτηση είναι ρητορική ή περιμένεις απάντηση απο εμας ?
Αν ειναι ρητορική, πές μας σε ποιόν αναφέρεσαι και ποιός ήταν τελικά
ο λόγος.
Αγγελος
ΑΝ ΔΕΝ ΨΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ.ΤΟ ΑΙΜΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ!! ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ (ΕΝΙΩΣΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΩ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΛΗΠΤΚΟΤΗΤΑ,ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΚΛΠ).
ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΑΝΤΩΣ.
quote:
*****Όστρια
Έχεις δίκαιο. Είναι όμως αλήθεια ότι δεν σώζεται κανένα πρωτότυπο σύγγραμά του παρά μόνο αντιγραφές των από άλλους μάρτυρες του έργου του;;Φιλικά όπως πάντα
Αλήθεια είναι Ψηλέ. Μάλλον δεν σώζεται κανένα πρωτότυπο (δεν έχουμε ψάξει βέβαια στις βιβλιοθήκες του Βατικανού ή αλλού για να ξέρουμε σίγουρα).
Αλλά, αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο το γεγονός ότι ο Πλάτωνας υπήρξε και ότι η φιλοσοφία του έφτασαν μέχρι τις μέρες μας (είναι από τις πιό ολοκληρωμένες εργασίες ενός ανθρώπου που έχουν διασωθεί από όλη την αρχαία παγκόσμια γραμματεία).
Γνωρίζουμε ακριβώς ποιός ήταν ο Πλάτωνας, πότε έζησε, πώς έζησε, πού ταξίδεψε, πώς πέθανε, πού θάφτηκε, από πολλές μαρτυρίες συγχρόνων του, μεταγενέστερων (ο Παυσανίας πχ. αναφέρει ότι μπορούσες ακόμα και τότε να επισκεφτείς τον τάφο του Πλάτωνα στον Κεραμικό) αλλά και μαθητών του.
Μην ξεχνάς ότι ο Πλάτωνας είναι ο ιδρυτής της Ακαδημίας και δίδαξε εκεί από το από το 387 πΧ μέχρι τον θάνατό του, το 347. O Edwyn R Bevan λέει ότι μετά τον θάνατό του τα περισσότερα χειρόγραφά του (αλλά και όσα άλλων είχε στην κατοχή του) μεταφέρθηκαν στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και ένα μέρος τους κάηκε στην πυρκαγιά του 48 πΧ. (Μετά βέβαια που καταστράφηκε η βιβλιοθήκη, πάνε και τα υπόλοιπα.)
Η Ακαδημία του επέζησε μέχρι το 529 μΧ , όταν ως γνωστόν, την έκλεισε ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός και κατεδίωξε τους μαθητές, οι οποίοι πήραν όσα χειρόγραφα υπήρχαν εκείνη την εποχή στην βιβλιοθήκη και πήγαν στην Ανατολή (από την Κων/πολη μέχρι την Περσία).
Και για να ξεκαθαρίσουμε και το θέμα των πιό παλιών χειρογράφων (copies) που έχουμε σήμερα από την διδασκαλία του Πλάτωνα (στα Χριστιανικά sites επιμένουν ότι δεν υπάρχει κανένα που να χρονολογείται πριν το 900μΧ)
Υπάρχουν όμως τα κομμάτια από τους αρχαίους παπύρους που βρέθηκαν στην πόλη Οξύρυγχος, 30 τον αριθμόν που έχουν διαβαστεί μέχρι στιγμής και χρονολογούνται από το 1ο αιώνα πΧ μέχρι και τον 3ο μΧ.
Ενα παράδειγμα
P.Oxy.XXXIII 2662
Plato, Meno 92E-93B
ed. P. J. Parsons
Publication date 1968
Author Plato
Date First century B.C./ first century A.D.
Provenance Oxyrhynchus
Location Papyrology Rooms, Sackler Library, Oxford
Genre Philosophical Dialogue
Format Roll
Material Papyrus
Και αν θες να δεις και το κομμάτι που διασώθηκε
http://163.1.169.40/gsdl/collect/POxy/index/assoc/HASHc6fd.dir/oxy.v033.2662.images.01a.reduced.jpg
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΑΝΤΩΣ.
[/quote]
Απο τη στιγμή που δεν απαντάς στις απορίες μου, απλα, δεν θα υπάρξει
συζήτηση.
Αγγελος.
ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.ΑΠΛΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ.ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ/ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ.ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.
ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΩ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕΣ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ.
Ψάχνοντας πληροφορίες, βρήκα ένα πολύ ωραίο άρθρο και θα σας παραθέσω ένα μέρος του προς ενημέρωση:
"Βράβευση του π. Ν. Χατζηνικολάου για την κοινωνική και επιστημονική του προσφορά απο την Ενωση Ελλήνων Φυσικών.
Καθηγητής Κανάρης Τσίγκανος, Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής, Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αθήνα, Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2003
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ.
Αγαπητέ π. Νικόλαε, Αγαπητοί συνάδελφοι Φυσικοί, Αγαπητές κυρίες και κύριοι,
Η αποψινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην τιμητική βράβευση του πατέρα Νικολάου Χατζηνικολάου για την κοινωνική και επιστημονική του προσφορά.
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση της ΕΕΦ να προλογίσω την εκδήλωση αυτή, διότι λόγω ευτυχούς συγκυρίας γνωρίζω τον πατέρα Νικόλαο Χατζηνικολάου (π.Ν.Χ.) πλέον της 20/ετίας και έχω έτσι παρακολουθήσει με θαυμασμό την επιστημονική και κοινωνική του τροχιά.
Ο π.Ν.Χ. αποτελεί όντως μιιά σπάνια περίπτωση ενός εξαιρετικά προικισμένου ανθρώπου ο οποίος διέτρεξε ένα τεράστιο γνωστικό φάσμα με παράλληλη κοινωνική προσφορά, ξεκινώντας από τη Φυσική και την Βιοϊατρική και καταλήγοντας στη Θεολογία και το Μοναχισμό.
Ι. ΩΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Ο π.Ν.Χ. είναι πράγματι γέννημα και θρέμμα της οικογένειας των Ελλήνων Φυσικών (και να σημειώσω εδώ επίσης ότι και τα άλλα δύο από τα τρία αδέλφια του είναι επίσης εξαίρετοι Φυσικοί όπως και η μητέρα του, δηλ., προέρχεται κυριολεκτικά από οικογένεια Φυσικών !). Αριστούχος απόφοιτος με την υψηλότερη βαθμολογία του έτους του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γίνεται δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αστροφυσική στο αρχαιότερο και ονομαστό Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Harvard στη Βοστώνη. Στη συνέχεια, ασχολείται με τη Μηχανική των Ρευστών και τη Μαθηματική Φυσιολογία (Εμβιομηχανική - Βiomedical Εngineering) και λαμβάνει το Master of Science από το Τμήμα Μηχανολόγων του περίφημου Πολυτεχνείου της Μασσαχουσέτης ΜΙΤ. Οι διδακτορικές σπουδές του στο κοινό πρόγραμμα Υγείας-Επιστήμης-Τεχνολογίας των Harvard και ΜΙΤ επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Αντικείμενό τους ήταν η Αιμοδυναμική μελέτη του κυκλοφορικού συστήματος (καρδιάς και αγγείων) με χρήση Μηχανικής των Ρευστών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Πιο συγκεκριμένα ασχολήθηκε με την επινόηση, το σχεδιασμό και τη μελέτη μιας μη αιματηρής μεθόδου διαγνώσεως βαλβιδικών παθήσεων με μέθοδο ακουστικής ανάλυσης. Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέττης και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης. Παράλληλα διετέλεσε επί διετία επιστημονικός σύμβουλος της NASA και της εταιρείας Arthur D. Little σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας. Την τελευταία χρονιά της παραμονής του στις ΗΠΑ, δίδαξε στο κοινό πρόγραμμα Υγείας-Επιστήμης-Τεχνολογίας των Harvard - ΜΙΤ επί δύο εξάμηνα το Σεμινάριο των «Βιορευστών και Αιμοδυναμικής».
Αντιπαρερχόμενος προσφορές γιά εργασία σε σημαντικά ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ που ασχολούνται με τη Βιοτεχνολογία, έρχεται στην Ελλάδα όπου επίσης αντιπαρέρχεται προσφορές για Πανεπιστημιακή σταδιοδρομία (π.χ. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κάτι γιά το οποίο μπορώ να ομιλώ μετά λόγου γνώσεως), προτιμώντας τον Αγιορείτικο Μοναχισμό. Είναι συγγραφέας ερευνητικών εργασιών στην Εμβιομηχανική. Εχει εκδώσει το ογκώδες και διεθνώς πρωτότυπο Πανεπιστημιακό σύγγραμμα "Αιμοδυναμική των Αγγειακών Παθήσεων", όπου προσομοιάζει την κίνηση του αίματος στο ανθρώπινο κυκλοφοριακό σύστημα με αυτή ενός συνήθους ρευστού που μελετά η Ρευστομηχανική (το σύγγραμμα αυτό χρησιμοποιούν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης στους οποίους παραδίδει μαθήματα κάθε έτος, ενώ από εφέτος θα διδάσκει και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών).
…….
…….
………….
Σε αυτό το μακρύ ταξίδι των πλέον των 40 χωρικών τάξεων μεγέθους, ίσως διαπιστώσουμε ότι οι δρόμοι της Επιστήμης (Φυσικής) και της Μεταφυσικής (Θεολογίας) μπορεί και να οδηγούν στην ίδια Κατεύθυνση.
Η ιστοσελίδα είναι η ακόλουθη:
http://www.focusmag.gr/fora/view-message.rx?oid=84830#msg_84830
Διαβάστε καλά την τελευταία πρόταση του άρθρου που παρέθεσα.
Καταλαβαίνετε από που έρχεται η τοποθέτηση που μιλά για την «ίδια κατεύθυνση;;;
Από εδώ:
http://www.eef.gr.
Ελπίζω, αυτό το άρθρο, να στηρίξει όσους πραγματικά θέλουν να ψάξουν και να μάθουν.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
Ψηλός
Επιμένοντας στη θέση μου ότι η επιστήμη μπορεί να συμβαδίσει κατά θαυμαστό τρόπο με το Χριστιανική πίστη, θα αναφερθώ σε ένα εξαίσιο επιστήμονα για τον οποίο είχα αναφερθεί και σε άλλο μήνυμά μου, όπου και δέχθηκε την κριτική αμφισβήτησης του Μακεδόνα.
Δεν αμφισβήτησα τον άνθρωπο, γιατί δεν τον ξέρω. Τις μεθόδους σου αμφισβητώ.
quote:
Ψηλός
Διαβάστε καλά την τελευταία πρόταση του άρθρου που παρέθεσα.
Καταλαβαίνετε από που έρχεται η τοποθέτηση που μιλά για την «ίδια κατεύθυνση;;;
Από εδώ:
http://www.eef.gr.
Μάλιστα. Και;
quote:
Ψηλός
Ελπίζω, αυτό το άρθρο, να στηρίξει όσους πραγματικά θέλουν να ψάξουν και να μάθουν.
Να ψάξουν και να μάθουν τι;
Άντε να σου φέρω και γω 2.500 άρθρα που περιγράφουν βραβεύσεις 2.500 αλλοθρήσκων επιστημόνων όπου φαίνεται ότι η κάθε μία από αυτές τις θρησκείες συμβαδίζει με την επιστήμη.
Μη γελιέσαι. Τα μόνα "επιστημονικά" βιβλία που θα βρείς και που θα αποδίδουν στο Θεό τη λύση των επιστημονικών προβλημάτων, υπάρχουν στις βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων του Ιράν.
macedon
Η ζωή και η εξέλιξη προήλθαν απο ένα τυχαίο γεγονός, είναι :
Η απόδειξη της αντίθετης άποψης , αυτή που λέει ότι :
Τίποτε δεν είναι τυχαίο .
Η τελευταία, είναι και δική μου προσωπική άποψη.
Δεν μπορώ να το αποδείξω σε άλλους, επειδή ο καθένας μας σκέφτεται διαφορετικά.
Μου αρκεί προς το παρών , ότι έχω πεισθεί ο ίδιος .
Η πειθώ αυτή στηρίζεται στο εξής γεγονός.
Με κάνει ποιο θετικό άτομο αυτή η άποψη.
Γνωρίζω γιατί συμβαίνει αυτό.
Έχω κάπου να ακουμπήσω.
Στην θεωρεία, ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη , απο αυτήν του ανθρώπου.
Δεν με φαγουρίζει ιδιαίτερα πνευματικά, για να την αποδείξω και σε άλλα άτομα ,γιατί απλά :
Με κάνει να νιώθω, να αισθάνομαι και να είμαι ευτυχισμένος.
Οι πράξεις μου που υλοποιούνται απο αυτήν την κοσμοθεώρηση ,είναι
για την δική μου αντίληψη ,καλές πράξεις .
Αυτές με γεμίζουνε ψυχικά και σωματικά.
Προσδίδουνε λογικό νόημα στην ύπαρξή μου.
Οι καλές πράξεις ,μου έχουνε γίνει συνήθεια & τρόπος ζωής.
Οι λόγοι αυτοί, είναι η αιτία που ακολουθώ την άποψη ότι :
Τίποτα μα τίποτα ,δεν είναι τυχαίο στον κόσμο που ζούμε.
Στην ουσία δεν έχει σημασία, το τι πιστεύει κάποιος.
Σημασία έχει αυτό που πιστεύει να τον κάνει ετυχισμένο.
Αν αυτό συμβαίνει, γιατί να μπει στον κόπο , να το αποδείξη ;;;
Προσωπικά δεν θα με ικανοποιούσε , να άλλαζα την πειθώ κάποιου άθεου.
Αφού αυτό τον κάνει ευτυχισμένο , χαλάλι του.