ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

λίλιθ91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
RichterΜέλος
07/12/2008, 09:40:24
Κάποιοι βέβαια χρησιμοποιούν αντί για την λέξη "ανασταση" την λέξη: ΕΞΑΥΛΩΣΗ..

Μῆνιν ἄειδε θεὰ...

18/09/2013, 10:55:33
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

ثم يمكننا أن نفهم وهذا الرد

Χαχα Sesostris!!!

περιμένεις να γίνει αντιληπτός στην συνέχεια?

πολύ...αισιόδοξο σε βρίσκω!

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ.

*

18/09/2013, 10:59:45
quote:
Χρίστος Έλ
Then we can understand this post

Που μάθατε Ταλιμπανέζικα;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αραβική χώρα φίλε Χρίστο, οπότε τα αραβικά είναι η δεύτερη γλώσσα μου.

Υ.Γ.
Οι Ταλιμπάν δεν είναι Άραβες, αλλά Αφγανοί.

*

Edited by - Sesostris on 18/09/2013 11:02:17

EumenisΜέλος
18/09/2013, 11:44:19

18/09/2013, 12:51:20
quote:

quote:
Χρίστος Έλ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αραβική χώρα φίλε Χρίστο, οπότε τα αραβικά είναι η δεύτερη γλώσσα μου.

Υ.Γ.

*

Εμείς οι άλλοι αναγκαστικά εμπιστευόμαστε τη wikipedia: EtymologyThe word Taliban is Pashto, طالبان ṭālibān, meaning "students", the plural of ṭālib. This is a loanword from Arabic طالب ṭālib,[41] plus the Persian plural ending -ān ان (the Arabic plural being طلاب ṭullāb, whereas طالبان ṭālibān is a dual form with the incongruous meaning, to Arabic speakers, of "two students").

υπάρχει λοιπόν 'αραβική' σύνδεση στην υπόθεση!

18/09/2013, 13:31:24
quote:

Panpam ποια είναι η γνώμη σου για το Δένδρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού;

Ήταν ένα δένδρο σαν όλα τα άλλα ή είχε κάτι ξεχωριστό και μαγικό;

Εγώ μάλλον τάσσομαι υπέρ της πρώτης άποψης, ένα δένδρο σαν όλα τα άλλα. Διότι αν ήταν ξεχωριστό και είχε υπερφυσικές ιδιότητες, τότε οι Πρωτόπλαστοι θα είχαν αποκτήσει την γνώση που ψάχνανε και θα είχαν γίνει θεοί την στιγμή που το γευτήκανε, ενώ η γυναίκα δεν θα έλεγε: "Ο όφις με ηπάτησε και έφαγον"….

Δεν έχω βρει ικανοποιητικά στηριγμένη ‘μεταφορική’ ερμηνεία. Άρα αφού λέει, δέντρο, το εκλαμβάνω ότι ως ‘δέντρο’ το αντιλαμβανόταν (άσχετα με το αν ήταν όντως τέτοιο ή όχι!)
Προσωπικά βλέπω ότι η ανάγκη έκφρασης ορισμένων πραγμάτων οδηγεί σε συμβιβασμούς γλωσσικούς. «Βλέπεις» κάτι πχ αλλά δεν υπάρχουν λέξεις γι’αυτό. Τι κάνεις; Χρησιμοποιείες την κοντινότερη λεκτική έννοια που κάπως το περιγράφει. Οπότε: δέντρο στην περίπτωσή μας (αν το αναλύσουμε στο τι είναι κι όχι γλωσσολογικά) βλέπουμε ότι είναι κάτι οργανικό που ξεπηδά από ένα ανόργανο υπόστρωμα, δεν μετακινείται αυτόνομα σα ζώο, αλλά αυξάνεται, μεγαλώνει και καρποφορεί –καρποφορεί για κάποιο λόγο! Ποιόν;
Στην περίπτωση αυτή όχι προς ‘κατανάλωση’.

quote:

Κάποιες σκέψεις...

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο πράγμα που γνωρίσανε ήταν η γύμνια και η εγκατάλειψη. Ήταν πια εκτεθιμένοι σε έναν άγνωστο κόσμο στον οποίο θα έπρεπε να ανταπεξέλθουν με τις δυνάμεις τους….

Καλό!
Αυτή φαίνεται να είναι η διαφορά. Πριν «αντλούσαν» από την Πηγή. Τώρα χρειαζόταν άλλη ‘πηγή’ και τέτοια άλλη πηγή δεν ήταν παρά τα άλλα πλάσματα – και οι όμοιοί τους...
quote:
...Εγώ αυτό που πιστεύω γενικά για εκείνους που λένε πως ο Σατανάς ήταν ο καλός, είναι πως έχουν εξαπατηθεί από το γεγονός πως η Ανυπακοή συνδέεται με την έναρξη του προβληματισμού, της λογικής σκέψης, των επιτευγμάτων, του πολιτισμού του ανθρώπου. Αυτό βλέπω να έχουν διασώσει και οι ποιητές. Πριν λένε οι άνθρωποι ζούσαν ξέγνοιαστοι στην εποχή του Κρόνου, δίχως προβληματισμούς, απορίες, αρρώστιες, θάνατο. Η γη τους παρείχε όλα τα αναγκαία, δεν χρειαζόταν καλλιέργεια, υπήρχε ειρήνη, αγάπη, η ζωή ήταν ένα πανηγύρι κτλ. Και ο Προμηθέας λένε τους έμαθε μετά όλες τις τέχνες και τις ανακαλύψεις να μην ζουν σαν τα άγρια ζώα στις σπηλιές...

Δηλαδή λένε πως οι Χριστιανοί είναι βλάκες επειδή προτιμούν να είναι αγράμματα και ανίδεα μωρά στα χέρια του Πλάστη τους. Αυτό όμως που δεν συνειδητοποιούν είναι πως η γνώση φέρνει εκτός από προνόμια και πόνο σε εκείνον που δεν μπορεί να την χειριστεί. Ενώ πιστεύω πως αν ο Θεός είχε σκοπό να δημιουργήσει τον άνθρωπο όπως όλα τα άλλα ζώα, δεν θα τον έκανε Κατ' Εικόνα και Καθ' Ομοίωσιν. Οπότε μάλλον ο Αδάμ βιάστηκε και έδρασε με εγωϊστική απερισκεψία. Δεν είχε "ενηλικιωθεί" ακόμα.

Επίσης, εσένα ποια είναι η γνώμη σου πάνω σε αυτά; Πάνω κάτω συμφωνείς; Έχεις κάτι να προσθέσεις, κάποια άλλη σκέψη μήπως;

Αυτή ακριβώς η προσέγγιση μου φαίνεται πιο σωστή. Ότι ο ‘παράδεισος’ ήταν ως «κήπος» ένα «φυτώριο» για τους (συγκεκριμένους) ανθρώπους μέχρι την «ενηλικίωσή» τους, οπότε και θα τους επιτρπόταν τελικά να φάνε τον καρπό του δέντρου «της Γνώσης του Καλού και του Κακού» και να βγουν κι έξω από τον κήπο, ποιο ξέρει με το σκοπό και αποστολή. Γιατί φαίνεται πως έξω από εκεί υπήρχε ο κόσμος «ζούγκλα» όπως τον ξέρουμε και ίσως, ίσως, και μια άλλη ανθρωπότητα, λένε μερικοί...
18/09/2013, 13:50:28
quote:

quote:
Χρίστος Έλ

Υ.Γ.

*

ΓΛΟΥΠ! Το λες στα σοβαρά ή αστειεύεσαι;

18/09/2013, 13:53:04
quote:

quote:

Panpam ποια είναι η γνώμη σου για το Δένδρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού;

Ήταν ένα δένδρο σαν όλα τα άλλα ή είχε κάτι ξεχωριστό και μαγικό;

Εγώ μάλλον τάσσομαι υπέρ της πρώτης άποψης, ένα δένδρο σαν όλα τα άλλα. Διότι αν ήταν ξεχωριστό και είχε υπερφυσικές ιδιότητες, τότε οι Πρωτόπλαστοι θα είχαν αποκτήσει την γνώση που ψάχνανε και θα είχαν γίνει θεοί την στιγμή που το γευτήκανε, ενώ η γυναίκα δεν θα έλεγε: "Ο όφις με ηπάτησε και έφαγον"….

Δεν έχω βρει ικανοποιητικά στηριγμένη ‘μεταφορική’ ερμηνεία. Άρα αφού λέει, δέντρο, το εκλαμβάνω ότι ως ‘δέντρο’ το αντιλαμβανόταν (άσχετα με το αν ήταν όντως τέτοιο ή όχι!)
Προσωπικά βλέπω ότι η ανάγκη έκφρασης ορισμένων πραγμάτων οδηγεί σε συμβιβασμούς γλωσσικούς. «Βλέπεις» κάτι πχ αλλά δεν υπάρχουν λέξεις γι’αυτό. Τι κάνεις; Χρησιμοποιείες την κοντινότερη λεκτική έννοια που κάπως το περιγράφει. Οπότε: δέντρο στην περίπτωσή μας (αν το αναλύσουμε στο τι είναι κι όχι γλωσσολογικά) βλέπουμε ότι είναι κάτι οργανικό που ξεπηδά από ένα ανόργανο υπόστρωμα, δεν μετακινείται αυτόνομα σα ζώο, αλλά αυξάνεται, μεγαλώνει και καρποφορεί –καρποφορεί για κάποιο λόγο! Ποιόν;
Στην περίπτωση αυτή όχι προς ‘κατανάλωση’.

quote:

Κάποιες σκέψεις...

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο πράγμα που γνωρίσανε ήταν η γύμνια και η εγκατάλειψη. Ήταν πια εκτεθιμένοι σε έναν άγνωστο κόσμο στον οποίο θα έπρεπε να ανταπεξέλθουν με τις δυνάμεις τους….

Καλό!
Αυτή φαίνεται να είναι η διαφορά. Πριν «αντλούσαν» από την Πηγή. Τώρα χρειαζόταν άλλη ‘πηγή’ και τέτοια άλλη πηγή δεν ήταν παρά τα άλλα πλάσματα – και οι όμοιοί τους...
quote:
...Εγώ αυτό που πιστεύω γενικά για εκείνους που λένε πως ο Σατανάς ήταν ο καλός, είναι πως έχουν εξαπατηθεί από το γεγονός πως η Ανυπακοή συνδέεται με την έναρξη του προβληματισμού, της λογικής σκέψης, των επιτευγμάτων, του πολιτισμού του ανθρώπου. Αυτό βλέπω να έχουν διασώσει και οι ποιητές. Πριν λένε οι άνθρωποι ζούσαν ξέγνοιαστοι στην εποχή του Κρόνου, δίχως προβληματισμούς, απορίες, αρρώστιες, θάνατο. Η γη τους παρείχε όλα τα αναγκαία, δεν χρειαζόταν καλλιέργεια, υπήρχε ειρήνη, αγάπη, η ζωή ήταν ένα πανηγύρι κτλ. Και ο Προμηθέας λένε τους έμαθε μετά όλες τις τέχνες και τις ανακαλύψεις να μην ζουν σαν τα άγρια ζώα στις σπηλιές...

Δηλαδή λένε πως οι Χριστιανοί είναι βλάκες επειδή προτιμούν να είναι αγράμματα και ανίδεα μωρά στα χέρια του Πλάστη τους. Αυτό όμως που δεν συνειδητοποιούν είναι πως η γνώση φέρνει εκτός από προνόμια και πόνο σε εκείνον που δεν μπορεί να την χειριστεί. Ενώ πιστεύω πως αν ο Θεός είχε σκοπό να δημιουργήσει τον άνθρωπο όπως όλα τα άλλα ζώα, δεν θα τον έκανε Κατ' Εικόνα και Καθ' Ομοίωσιν. Οπότε μάλλον ο Αδάμ βιάστηκε και έδρασε με εγωϊστική απερισκεψία. Δεν είχε "ενηλικιωθεί" ακόμα.

Επίσης, εσένα ποια είναι η γνώμη σου πάνω σε αυτά; Πάνω κάτω συμφωνείς; Έχεις κάτι να προσθέσεις, κάποια άλλη σκέψη μήπως;

Αυτή ακριβώς η προσέγγιση μου φαίνεται πιο σωστή. Ότι ο ‘παράδεισος’ ήταν ως «κήπος» ένα «φυτώριο» για τους (συγκεκριμένους) ανθρώπους μέχρι την «ενηλικίωσή» τους, οπότε και θα τους επιτρπόταν τελικά να φάνε τον καρπό του δέντρου «της Γνώσης του Καλού και του Κακού» και να βγουν κι έξω από τον κήπο, ποιο ξέρει με το σκοπό και αποστολή. Γιατί φαίνεται πως έξω από εκεί υπήρχε ο κόσμος «ζούγκλα» όπως τον ξέρουμε και ίσως, ίσως, και μια άλλη ανθρωπότητα, λένε μερικοί...

Ευχαριστώ, συμφωνώ.

Το πρώτο δεν το πολυκατάλαβα, αν μπορείς να το εξηγήσεις.

"Οπότε: δέντρο στην περίπτωσή μας (αν το αναλύσουμε στο τι είναι κι όχι γλωσσολογικά) βλέπουμε ότι είναι κάτι οργανικό που ξεπηδά από ένα ανόργανο υπόστρωμα, δεν μετακινείται αυτόνομα σα ζώο, αλλά αυξάνεται, μεγαλώνει και καρποφορεί –καρποφορεί για κάποιο λόγο! Ποιόν;
Στην περίπτωση αυτή όχι προς ‘κατανάλωση’."

Καρποφορεί αλλά όχι προς κατανάλωση. Δηλαδή;

EumenisΜέλος
18/09/2013, 14:11:16
το Δένδρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού:

18/09/2013, 23:08:31
quote:
panpam
Εμείς οι άλλοι αναγκαστικά εμπιστευόμαστε τη wikipedia: EtymologyThe word Taliban is Pashto, طالبان ṭālibān, meaning "students", the plural of ṭālib. This is a loanword from Arabic طالب ṭālib,[41] plus the Persian plural ending -ān ان (the Arabic plural being طلاب ṭullāb, whereas طالبان ṭālibān is a dual form with the incongruous meaning, to Arabic speakers, of "two students").

υπάρχει λοιπόν 'αραβική' σύνδεση στην υπόθεση!

Φίλε panpam με συγχωρείς για την έκφραση, αλλά λίαν επιεικώς έχεις μαύρα μεσάνυχτα. Κι εμείς χρησιμοποιούμε την αγγλική λέξη hooligans για να χαρακτηρίσουμε τους ταραξίες των γηπέδων. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι Άγγλοι, ούτε και ότι μιλάνε χουλιγκανέζικα. Άλλωστε η wikipedia δεν γράφει πουθενά ότι είναι Άραβες, αλλά ότι η ονομασία τους προέρχεται από τα αραβικά. Αυτό είναι φυσικό, γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους γνήσιους μαθητές - ερμηνευτές του Κορανίου, και ως γνωστόν το Κοράνι είναι γραμμένο στα αραβικά.
Για να σε κατατοπίσω λοιπόν, μάθε τα εξής. Ταλιμπάν (μαθητές) όπως πολύ σωστά γράφει η wikipedia, ονομάστηκαν οι Αφγανοί φανατικοί Μουσουλμάνοι επαναστάτες που πήραν για ένα διάστημα την εξουσία στο Αφγανιστάν, και πολεμούν να την επανακτήσουν. Οι οργανώσεις των φανατικών μουσουλμάνων στις αραβικές χώρες έχουν άλλα ονόματα, όπως η Αλ Κάιντα, η Αλ Νούσρα, η Χεντζμπολάχ, οι Αχουάτ αλ μουσλιμίν κλπ.
Οπότε εγώ γνωρίζω τα αραβικά, και όχι τα ταλιμπανέζικα όπως έγραψε ο Χρίστος.

*

Edited by - Sesostris on 18/09/2013 23:19:04

18/09/2013, 23:16:42
quote:
Χρίστος Έλ

Μιλώ σοβαρότατα φίλε Χρίστο. Άλλωστε όποτε κάνω καλαμπούρι αυτό φαίνεται καθαρά από τον τρόπο με τον οποίο απαντώ. Όσο για την εθνότητα των Ταλιμπάν, κάνε τον κόπο να διαβάσης την απάντησή μου στον panpam.

*

19/09/2013, 07:39:23
quote:

quote:
Χρίστος Έλ

Μιλώ σοβαρότατα φίλε Χρίστο. Άλλωστε όποτε κάνω καλαμπούρι αυτό φαίνεται καθαρά από τον τρόπο με τον οποίο απαντώ. Όσο για την εθνότητα των Ταλιμπάν, κάνε τον κόπο να διαβάσης την απάντησή μου στον panpam.

*

Δεν με ενδιαφέρουν οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε άραβες και αφγανούς. Ταλιμπανάκηδες και ταλιμπανάρες.

Αυτό που με εξέπληξε είναι το ότι παραδέχεσαι πως μεγάλωσες σε αραβικό κόσμο! Εκτός και αν μου κάνεις πλάκα. Έχεις και αραβική καταγωγή;

Το δεύτερο που σκέφτηκα είναι πως αν είναι αλήθεια όλα αυτά, το μουσουλμανικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες ίσως έπαιξε ρόλο στην αποστροφή σου κατά του Χριστιανισμού. Μπορεί.

19/09/2013, 07:59:06
Panpam συμφωνώ μαζί σου στο ότι η Εδέμ ήταν μια πραγματική τοποθεσία.

Από εκεί και πέρα ήταν και κάτι περισσότερο, ένας παράδεισος, ένας ευτυχισμένος τόπος.

Όμως αυτή η τοποθεσία δεν μπορεί να βρεθεί πλέον πουθενά. Πολλοί σκέφτονται επιπόλαια λέγοντας ότι δεν υπήρξε αυτό το φανταστικό μέρος. Όμως κάνουν λάθος διότι ένας παράδεισος εύκολα μετατρέπεται σε κόλαση. Ο Σκαραμαγκάς ήταν παλιά πόλος έλξης για μπάνια, τώρα εκεί πέρα μπορείς να κολυμπήσεις μόνο στο πετρέλαιο.

Οπότε δεν γίνεται να βρεθεί χωρικά πλέον διότι ήταν κάτι περισσότερο από μια τοποθεσία, ήταν μια κατάσταση ευδαιμονίας.

Οι αρχαίοι τον φαντάστηκαν πέρα από τα κυκλικά νερά του ορμητικού Ωκεανού και έχουν κατά βάθος δίκιο. Ο παράδεισος βρίσκεται πέρα από τον κόσμο που είναι εγκλωβισμένος σε αέναους κύκλους διαδοχής γενεών, συναισθημάτων, καταστάσεων.

Ο Χριστός λέει εγώ είμαι η Οδός. Οπότε Αυτός είναι ο Δρόμος για να ξαναβρεθεί ο παράδεισος. Είναι η δίοδος για να αποκατασταθεί η σχέση Θεού - ανθρώπου.

Ξέχασα να σε ρωτήσω για το Δένδρο της Ζωής. Δεν βλέπω να είχε αναφερθεί κάτι περί απαγόρευσης, πέρα από την ύπαρξή του στον κήπο της Εδέμ. Πάντως στην Αποκάλυψη είναι καθαρά συμβολικό - έχει καρπούς δώδεκα.

Τέλος, όπως λες δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για το τί ακριβώς προόριζε ο Θεός τον άνθρωπο αργότερα. Όμως, εγώ σκέφτηκα κάτι. Και έτσι να ήταν η ζωή, δηλαδή ένα ατέλειωτο πανηγύρι χωρίς έγνοιες και αρρώστιες, πολέμους, ανισότητες, δεν θα με χαλούσε καθόλου. Το γέλιο χαρίζει ζωή. Βέβαια ο άνθρωπος θα είχε την υποχρέωση να ευχαριστεί την Πηγή των Αγαθών, γιατί τί είναι ανώτερο, το αγαθό ή εκείνος που το παρέχει;

Γιατί ένας να προτιμάει να βασανίζει το μυαλό του και να ζει σε σκοτούρες και προβληματισμούς; Τώρα βέβαια είμαστε αναγκασμένοι λιγότερο ή περισσότερο να το πράττουμε αυτό.

Πιστεύω πάντως πως τα κινήματα των χίπιδων, πέρα από τα όποια αρνητικά προκάλεσαν ή την εκμετάλλευση των ιδεολογιών τους από τρίτους, είχαν μια σωστή κοσμοθέαση. Αλλά δυστυχώς ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει πως δεν μπορεί να επιτύχει(αμαρτάνει δηλαδή) μακρυά από την Πηγή Του. Οπότε πιστεύω κάθε ανθρώπινη προσπάθεια αλλαγής του κόσμου είναι καταδικασμένη να αποτύχει εξαιτίας της ατελής ανθρώπινης φύσης.

19/09/2013, 23:03:53
quote:
Χρίστος Έλ
Δεν με ενδιαφέρουν οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα σε άραβες και αφγανούς. Ταλιμπανάκηδες και ταλιμπανάρες.

Είτε σε ενδιαφέρει είτε όχι φίλε Χρίστο, εγώ απλώς σου επεσήμανα το λάθος σου να θεωρής τους Ταλιμπάν όπως και κάθε μουσουλμάνο Άραβες. Άλλο η θρησκεία, και άλλο η εθνότητα.
quote:
Χρίστος Έλ
Αυτό που με εξέπληξε είναι το ότι παραδέχεσαι πως μεγάλωσες σε αραβικό κόσμο!

Τόσο πολύπλοκο και αδιανόητο είναι Χρίστο να έχει γεννηθεί κάποιος Έλληνας εκτός Ελλάδος; Και τι νόημα έχει η λέξη ότι το παραδέχομαι, είναι ντροπή και πρέπει να αισθάνομαι ενοχές, επειδή μεγάλωσα ανάμεσα σε Άραβες μουσουλμάνους;
quote:
Χρίστος Έλ
Έχεις και αραβική καταγωγή;

Αν οι γονείς σου βρε Χρίστο σε είχαν γεννήσει στην Κίνα, θα είχες κινέζικη καταγωγή;
quote:
Χρίστος Έλ
Το δεύτερο που σκέφτηκα είναι πως αν είναι αλήθεια όλα αυτά, το μουσουλμανικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες ίσως έπαιξε ρόλο στην αποστροφή σου κατά του Χριστιανισμού.

Φίλε Χρίστο απ' ότι αντιλαμβάνομαι, το "Repetitorum est mater studiorum" δεν ισχύει στην περίπτωσή σου.
Έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνω τόσα χρόνια εδώ μέσα, ότι δεν ανήκω σε κανένα θρησκευτικό μαντρί, και ειδικότερα σ' αυτά των τριών εξ αποκαλύψεως θρησκειών, τις οποίες θεωρώ ότι ευθύνονται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και την οπισθοδρόμηση του πολιτισμού. Αν για μένα λοιπόν ο ιουδαϊσμός και ο χριστιανισμός είναι σκοτάδι, το ουαχαμπικό (σαλαφιτικό) ισλάμ αντιπροσωπεύει κατά τη γνώμη μου το έρεβος!

*

19/09/2013, 23:17:54
Χρήστο, είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις και τοποθετήσεις στον Sesostris;;;

quote:

Τον έχεις μέσα σου το Μεσαίωνα, τελικά!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

20/09/2013, 14:05:35
quote:

Χρήστο, είναι δυνατόν να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις και τοποθετήσεις στον Sesostris;;;

quote:

Τον έχεις μέσα σου το Μεσαίωνα, τελικά!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Καλά, αν σου φανεί εσένα στην οθόνη ένα ακατανόητο μήνυμα στα ισλαμικά δεν θα τρομάξεις; Ειδικά αν πρόερχεται από έναν άνθρωπο που πίστευες πως μεγάλωσε στην Ελλάδα; Γιατί να μην υποψιαστώ αρνητικά πράγματα; Γιατί να μην θεωρήσω και τον Σέσοστρι αρχιταλιμπάν, αφού δεν ξέρω και να ξεχωρίζω αυτές τις φυλές;

Τέλος πάντων, Ok Sesostri έχεις δίκιο, δεν σε έχει επηρεάσει καθόλου το μουσουλμανικό κλίμα γιατί δεν πας και τον Μωαμεθανισμό.

Όμως εγώ έχω παρατηρήσει πως κάποιες πολύ καλές απαντήσεις από πλευράς Χριστιανών δεν τις δέχεσαι, και αυτό όχι επειδή δεν είναι σωστές απαντήσεις, αλλά επειδή κάτι συναισθηματικό σε εμποδίζει από το να δεχθείς χριστιανικές απόψεις.

Πίσω σε εσένα Γιαπετ. Ο Μεσαιώνας είχε τα κακά του, αλλά και τα καλά του, όπως όλες οι εποχές άλλωστε.

20/09/2013, 14:10:56
Ok, αφήνω την Αραβία τώρα και γυρίζω πίσω.

Σέσοστρι, τί ακριβώς δεν κατάλαβες στον "πυθικό χρησμό" που έδωσα για την "γνώση";

20/09/2013, 14:54:57
Χρίστος Έλ

quote:
Πίσω σε εσένα Γιαπετ. Ο Μεσαιώνας είχε τα κακά του, αλλά και τα καλά του, όπως όλες οι εποχές άλλωστε.

Σ' έπιασε νοσταλγία για την "ιερή" εξέταση;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

20/09/2013, 16:31:17
quote:

Χρίστος Έλ

quote:

Σ' έπιασε νοσταλγία για την "ιερή" εξέταση;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Όχι, νοσταλγία για το ιπποτικό πνεύμα.

Και για ελάτε εδώ πουλάκια μου. Ποια είναι η γνώμη σας για τους διωγμούς και το ξερίζωμα των χιλιάδων χριστιανικών οικογενειών στις μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της Αφρικής;

20/09/2013, 16:37:51
http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=7843&LID=1

Θαυμάστε τον σεβασμό προς τους Χριστιανούς στην Συρία