ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η τυραννία των μεγάλων αριθμών, ως ένδεια διάνοιας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η τυραννία των μεγάλων αριθμών, ως ένδεια διάνοιας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
20/04/2013, 10:52:52
quote:

quote:

Παραλογίζεσαι!

Σκόπιμα ή οχι, μικρή η διαφορά!

Osmosis είσαι σίγουρος 100% και πέραν πάσης αμφιβολίας?
Υπάρχουν μάρτυρες η όχι?
Τι νομίζεις?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Ρώτα τον μπάρμπα μου τον ψεύτη!
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό απο εσένα!
Εντάξει, σας ζητώ συγνώμη!
Δεν έκανα καμία διόρθωση γιατί πολύ απλά δεν έχω καμία σχέση με τον άνθρωπο!
Αυτό που έκανα ήταν να σας αυθυποβάλω ώστε να δείτε αυτό που ήθελα και να σας κάνω να φανείτε αναξιόπιστοι!
Περισσότερα mind games θα σας ενδυναμώσουν και θα αποφύγετε στο μέλλον παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις!
Περνιέστε και για έξυπνοι κατά τα άλλα!
Ο φίλος μου ο Αλβέρτος είχε δίκιο στο οτι η βλακεία δεν έχει όρια, για τον εξής απλό λόγο, λόγο της απεραντοσύνης της μπορεί να περιβάλει τους πάντες, του γράφοντα μη εξαιρουμένου αφού αναλώνεται με τέτοιες κακοήθειες!
Την καλημέρα μου.

We seldom stop to think that we are
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
20/04/2013, 10:54:10
quote:

Νotirk

Σε παρακαλώ!!

Η αγνωσία έχει φορείς.Ποιοί είναι αυτοί?

Το ίδιο και η κακία.Ποιοί είναι αυτοί?

Τα μεγάλα και βαρύγδουπα λόγια των οργανωμένων φυτωρίων,κρύβουν έννοιες δύσκολες για τους "πρωτοετείς" και ευκόλως αναγνωρίσιμες,ώς προπαγανδιστικές της σκοταδιστικής "λάμψης" του αληθινού πνευματικού φωτός!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

NotirkΜέλος
20/04/2013, 12:09:49
Σεβαστοί Φίλοι -το εννοώ και το χαίρομαι- εν tω forum Αμείνια και Νικόμαχε,

Καθυστέρησα - λόγω κόπωσης- να πιάσω το νόημα των αλληγορικών παραινέσεων σας , το πρωί όμως που ξύπνησα τις ξαναείδα και χαμογέλασα πραγματικά καλοκάγαθα και με πλήρη κατανόηση.

-Έχω δηλώσει και το εννοώ , ότι ο δικός μου Χριστός είναι αντικομφορμιστής , ανατρεπτικός και αναρχικός και σαν τέτοιος , αμφισβητεί -χωρίς όμως να απορρίπτει- τους πάντες και τα πάντα καθώς και βγάζει καντήλες με κάθε οργανωμένη διδασκαλία.

-Έχω το δικό μου μπαϊράκι στην αναζήτηση.

-Και Νικόμαχε , το πνευματικό φως δε στο δίνει κανένας δάσκαλος και κανένα βιβλίο, έρχεται μόνο του από κει που δε το περιμένεις.

-Όσο για τους φορείς της α-γνωσίας και της κακίας θα τα ξαναπούμε. Να θυμάστε παρακαλώ ότι είμαι σε πλοίο και εδώ η εκτέλεση των καθηκόντων είναι σε 24ωρη βάση.

20/04/2013, 13:42:14
Osmosis

quote:

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό απο εσένα!

To εκλαμβάνω ώς κοπλιμέντο(δικαίωμά μου).Προφανώς θα εννοείς την παρατηρητικότητά μου.

quote:

Αυτο τώρα τι είναι?
Ετσι "ξεκάρφωτο",εν μέσω ορυμαγδών?
Δεν ταιριάζει με αυτο:

quote:

quote:

Αυτό που έκανα ήταν να σας αυθυποβάλω ώστε να δείτε αυτό που ήθελα και να σας κάνω να φανείτε αναξιόπιστοι

Οντως,αυτο είναι πολυ αστείο!!!

quote:

Περνιέστε και για έξυπνοι κατά τα άλλα!

Δεν ξέρω ποιούς αφορά ο πληθυντικός,αλλά προσωπικά δεν περνιέμαι.ΕΙΜΑΙ!!
Και αν θέλεις κανένα γύρο τύπου Ζιπ,πολύ ευχαρίστως.Δεν θα ξεχάσεις όμως ότι η πρόκληση ξεκίνησε απο σένα με το ανωτέρω quote.

quote:

Ο φίλος μου ο Αλβέρτος είχε δίκιο στο οτι η βλακεία δεν έχει όρια, για τον εξής απλό λόγο, λόγο της απεραντοσύνης της μπορεί να περιβάλει τους πάντες, του γράφοντα μη εξαιρουμένου αφού αναλώνεται με τέτοιες κακοήθειες!

Αν ο Αλβέρτος ήταν φίλος σου,μάλλον θα απευθυνόταν σε σένα,επειδή εγώ είμαι εχθρός του!

quote:

Την καλημέρα μου.

Και την δική μου εκ βάθους καρδίας.

Πάντως διαβάζοντας το <<Εντάξει συγνώμη>>,προς στιγμήν έννοιωσα ενοχή,ώς πρός την επέμβασή μου,λόγω του ότι σε θεωρώ έξυπνο συνδίκτυο και θεώρησα λίγο άτοπο το...ατόπημά σου!
Η συνέχεια όμως με διαψεύδει.

Ξέρεις ότι θεωρώ αναφέρετο δικαίωμά σου να με θεωρείς βλάκα (κατα τον φίλο σου Αλβέρτο), αλλά...βρε παιδί μου,πάτα σε καμιά πιο γερή βάση πριν εκτοξεύσεις τις...ρουκέτες σου!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

20/04/2013, 14:35:48
osmosis

Ανά την ιστορία, υπήρξαν αρκετοί παπατζήδες. Μέχρι και μάχες έχουν κριθεί, από ανθρώπους που "έκρυψαν" τον ήλιο. Στις μέρες μας θα τους λέγαμε αστρονόμους, ή κατά παραγγελία ταχυδακτυλουργούς. Σε κάθε περίπτωση, αυθυποβολή του τύπου που περιέγραψες, δεν μπορεί να υπάρξει. Μπορούν όμως να υπάρξουν passwords και usernames. Όπως και άνθρωποι που κατέχουν από αυτά τα διαβολικά κόλπα. Π.χ., γνωρίζω κάτι τέτοιους τύπους που διαχειρίζονται servers, και κρατάνε πρωτογενώς τις πληροφορίες σελίδων στο διαδίκτυο, ακόμα κι αν αυτές έχουν αλλάξει στην πορεία. Για αυτό σου λέω. Για κάθε παπατζή, υπάρχει κι ένας ακόμα καλύτερος. Παπατζής.

Υ.Γ. Σαν θεματοθέτης, έκρινα σκόπιμο εδώ και καιρό, και αφού προέκυψε το θεματάκι σου, να σου στείλω pm, πράγμα που για λόγους δεοντολογίας, το κοινοποίησα και στο topic. Ας κοινοποιήσω λοιπόν και το γεγονός οτι ακόμα δεν καταδέχτηκες να μου απαντήσεις. Και το αναφέρω τώρα, και όχι νωρίτερα, γιατί τώρα επέλεξες να επανεμφανιστείς. Αλήθεια, από πότε έχεις να θέσεις κι εσύ ένα θέμα προς συζήτηση?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

20/04/2013, 18:12:04
Osmosis,

quote:
Αυτό που έκανα ήταν να σας αυθυποβάλω ώστε να δείτε αυτό που ήθελα και να σας κάνω να φανείτε αναξιόπιστοι!
Περισσότερα mind games θα σας ενδυναμώσουν και θα αποφύγετε στο μέλλον παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις!

Συνήθως είμαι διαλακτικότατος.
Αν είχες μείνει στην πρώτη γραμμή του quote ,τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Δεν ανέχομαι όμως, από κανένα φουκαριάρη να με αποκαλεί ψεύτη και μετά σαν κοτούλα να ζητάει ..μισερή και μπερδεμένη συγνώμη.

Μη ξαναμπλέξεις στα πόδια μου,γιατί θα πονέσει πάλι,ναι;

Ξέρεις το ρητό...
Άμα κάνεις το ίδιο λάθος δυο φορές, εκτός από κουτοπόνηρο θα σε πούνε και μ@λάκα.

Την καλησπέρα μου.
(Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε ..ευγενικοί. )

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

20/04/2013, 18:43:34
Notirk,

quote:
χαμογέλασα πραγματικά καλοκάγαθα και με πλήρη κατανόηση

Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από σένα.

quote:
-Έχω δηλώσει και το εννοώ , ότι ο δικός μου Χριστός είναι αντικομφορμιστής , ανατρεπτικός και αναρχικός και σαν τέτοιος , αμφισβητεί -χωρίς όμως να απορρίπτει- τους πάντες και τα πάντα καθώς και βγάζει καντήλες με κάθε οργανωμένη διδασκαλία.

-Έχω το δικό μου μπαϊράκι στην αναζήτηση.

Μαζί σου.

quote:
Να θυμάστε παρακαλώ ότι είμαι σε πλοίο και εδώ η εκτέλεση των καθηκόντων είναι σε 24ωρη βάση

Δεν μπορώ να το ξεχάσω φίλε.
Το ζω από τον μικρό μου αδερφό,που είναι κι αυτός ναυτικός.

Με σεβασμό κι εκτίμηση.

20/04/2013, 20:46:57
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Και αν θέλεις κανένα γύρο τύπου Ζιπ,πολύ ευχαρίστως.Δεν θα ξεχάσεις όμως ότι η πρόκληση ξεκίνησε απο σένα με το ανωτέρω quote.

με πίτα απ΄όλα και το κρεμμύδι μπόλικο παρακαλώ!
Δε είμαι ο zipακος και εμένα μου λείπει αλλά δε χωράω στα παπούτσια του.

DSM,
έχεις pm!

Edited by - Osmosis on 20/04/2013 20:49:06

20/04/2013, 20:48:02
quote:

Osmosis,

quote:

Συνήθως είμαι διαλακτικότατος.
Αν είχες μείνει στην πρώτη γραμμή του quote ,τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Δεν ανέχομαι όμως, από κανένα φουκαριάρη να με αποκαλεί ψεύτη και μετά σαν κοτούλα να ζητάει ..μισερή και μπερδεμένη συγνώμη.

Μη ξαναμπλέξεις στα πόδια μου,γιατί θα πονέσει πάλι,ναι;

Ξέρεις το ρητό...
Άμα κάνεις το ίδιο λάθος δυο φορές, εκτός από κουτοπόνηρο θα σε πούνε και μ@λάκα.

Την καλησπέρα μου.
(Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε ..ευγενικοί. )

20/04/2013, 21:13:35
quote:
Osmosis
με πίτα απ΄όλα και το κρεμμύδι μπόλικο παρακαλώ!
Δε είμαι ο zipακος και εμένα μου λείπει αλλά δε χωράω στα παπούτσια του.

Δεν χωράς?
Είναι στενά ή μεγάλα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Impious VarmintΜέλος
30/09/2005, 17:42:01
quote:
Για να το θέσουμε λίγο πιο φιλοσοφικά, αν ο Θεός είναι Παντοδύναμος και Πανταχού παρών αφενός, Πανάγαθος αφετέρου πως εξηγείται το κακό στον κόσμο; Και μάλιστα από τη στιγμή που Ο Σατανάς, η προσωποποίηση του κακού στον χριστιανισμό, είναι επίσης δημιούργημα του Θεού που εξέπεσε;

Φιλε arisseirios εχεις απολυτο δικιο.Και στο οτι ο Ψηλος θα αντιδρασει κατα αυτο τον τροπο και στο οτι οι λεγομενοι σοφοι δεν εχουν απαντησει ακομα σε αυτο το ερωτημα.
Θα σου αναφερω μια προσωπικη εμπειρια μου:
Παντα ηθελα να μαθω πως δημιουργηθηκε ο κοσμος.Λογικη απορια δεν νομιζεις?Απευθυνθηκα λοιπον σε εναν ιερεα(εχει ενα αρκετα μεγαλο αξιωμα που δεν το γνωριζω) που τυχαινει να ειναι και συγγενεις μου.(ηθελα να δω την αποψη της εκκλησιας).Τον ρωτησα λοιπον ποιος δημιουργησε τον κοσμο και η απαντηση ηταν αυτολεξει:"Ενα ανωτερο πνευμα.Ο ακτιστος Θεος ΜΑΣ".Με προσεχεις? Δικος μας θεος,των χριστιανων...Μετα απο καποια στιγμη η κουβεντα στραφηκε στον δικο μας Θεο.Η ερωτηση μου ηταν ακριβως αυτη:"Αφου ο Θεος ειναι ανωτατο πνευμα,ακτιστος και καλοκαγαθος,τοτε πως βρεθηκε το κακο στην γη?"Και η μεγαλοπρεπεις απαντηση ηταν:"Ο Θεος δημιουργησε τον αγγελο αιωσφορο (πες με σατανα),ο οποιος λογου της υπερμετρης φιλοδοξιας και του απεριριστου εγωισμου ηθελε να γινει Θεος και αυτος ειναι ο λογος που 'εξοριστηκε' για παντα απο τον παραδεισο.Ο Θεος βεβαια του ειχε δωσει την ευκαιρια να μετανιωσει για τις πραξεις του αλλα ο σατανας ακολουθησε τον δικο του ξεχωριστο δρομο" (Βεβαια τα λογια ηταν πολυ πιο φιλοσοφικα αλλα λογω συντομιας σας δινω το ζουμι της απαντησης)

Φιλοι μου τα συμπερασματα δικα σας...Ο καλος θεουλης εκανε τα παντα τελεια,αλλα ενα βραχυκυκλωμα του δημιοργησε τον διαβολο που εμελλε να μας προξενει κακο σε ολη μας την ζωη...

Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!
Φτανει πια αυτος ο μεσαιωνισμος...Φτανει πια αυτο το πνευματικο σκοταδι...Δεν ειναι δυνατον λογικοι ανθρωποι να πιστευουν που το καλο πηγαζει απο τον Θεο και το κακο απο τον Διαβολο.
Ολα πηγαζουν απο αυτο που δεν εχουμε κατανοησει ακομα.Τον ιδιο μας τον εαυτο...

Impious Varmint

30/09/2005, 19:32:30
arisseirios:
«Για να το θέσουμε λίγο πιο φιλοσοφικά, αν ο Θεός είναι Παντοδύναμος και Πανταχού παρών αφενός, Πανάγαθος αφετέρου πως εξηγείται το κακό στον κόσμο; Και μάλιστα από τη στιγμή που Ο Σατανάς, η προσωποποίηση του κακού στον χριστιανισμό, είναι επίσης δημιούργημα του Θεού που εξέπεσε;»

Φίλε μου έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, αλλά ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει τελικά η λογική ΣΚΕΨΗ με τον δογματισμό του «Θεού ΜΑΣ»??

Ο Σατανάς, ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ! Δίχως τον κακομοίρη τον Σατανά, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΘΕΟΣ!!

Για να προσπαθήσουμε για λίγο να σκεφτούμε τον Θεό ετούτο δίχως προπατορικό Θέατρο και Διάβολο: Ο ΘΕΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.

Δίχως τον Σατανά, ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΤΑΙ ΟΛΑΚΕΡΗ Η ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ ΠΟΥ ΑΕΝΑΩΣ ΕΞΑΣΚΕΙΤΑΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ. Δίχως τον Σατανά, δεν έχει καν λόγο να «σωθεί» ο πιστός.

Αυτός και ο λόγος για τον οποίο ολάκερη η δογματική και μυστηριακή δομή του χριστιανισμού είναι έξω από τον ορθό Λόγο. Πως αλλιώς να εξηγήσεις τους…διαβόλους και τις ανταμοιβές της «θεϊκής υποταγής»? (=Παραδείσους)

Μόνο που αυτό δεν είναι τελικά και τόσο απλό, διότι η ιστορία μας έχει διδάξει ότι μια τέτοια συμπεριφορά και στάση ζωής, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Ζωντανά τα παραδείγματα της χριστιανικής μισαλλοδοξίας και κακότητας, ο μεσαίωνας και το Θεοκρατικό Βυζάντιο με τους «Αγίους» του……..

Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι τέτοιου είδους «θρησκεία» είναι τελικά ένας «ΨΥΧΙΚΟΣ ΝΗΠΙΑΣΜΟΣ».

arisseiriosΜέλος
01/10/2005, 12:48:38
Η πρώτη εμπειρία του ανθρώπου είναι η εμπειρία του κάτι, του όντος. Όταν ο άνθρωπος εμβαθύνει στο ον διακρίνει την άρνηση του όντος. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη το ον έχει μέσα του μια εντελέχεια, δηλαδή το τέλος του. Όποιος αγαπάει πολύ βιώνει και το τέλος του. Η συνείδηση βιώνει το ότι είναι ον προς θάνατον, Όπου συνείδηση είναι πρώτα συνείδηση του όντος (κατάφαση) και ύστερα συνείδηση του τέρματος (άρνηση). Το μέλλον είναι η κυρίαρχη κατάσταση της συνείδησης. Ο άνθρωπος βέβαια ‘βλέπει’ και το παρελθόν και το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον. Η συνείδηση λοιπόν δεν είναι μόνο συνείδηση της ζωής αλλά και συνείδηση του θανάτου. Πώς λοιπόν θα είναι η ζωή σου μπροστά στην άρνηση της ζωής; Αυτή είναι η ρίζα του μύθου. Ο μύθος είναι βήμα στην αυτοσυνειδησία του πνεύματος. Όταν λέμε μύθο εννοούμε την καρδιά του μύθου, δηλαδή τον μυθολογικό θεό.

άνθρωποςσυνείδησησυνείδηση όντοςσυνείδηση άρνησης όντος.

Όπου άνθρωπος εκεί και συνείδηση. Όπου συνείδηση εκεί και το πρόβλημα του θανάτου.
‘Νόημα στη ζωή είναι η απάντηση του γιατί’ Νίτσε

Ο άνθρωπος κρίνει τη ζωή του ενώπιον του θανάτου, ο οποίος εμφανίζεται με πολλές μορφές. (η ζωή: από την κούνια στην κάσα)
Συνείδησις σημαίνει ανοιχτά μάτια. Ανοιχτά μάτια σημαίνει «βλέπω το κάτι αλλά και μέσα στο κάτι», Η συνείδηση είναι μεν αυτή που «κάνει» την ουσία του ανθρώπου αλλά και κάνει την ουσία αυτή δραματική. . (‘Η αγωνία αναγγέλει την ύπαρξη του μηδενός μέσα στο υποκείμενο’ Χάιντεγκερ) Πολλές φορές μπροστά στο μηδέν το οποιοδήποτε κάτι είναι κάτι. (απολαμβάνω=λειτουργώ εγωιστικά, Δεν ελπίζω-δεν φοβάμαι-είμαι ελεύθερος Καζαντζάκης)
Ο άνθρωπος βιώνει αυτή τη θεμελιακή δραματικότητα (κατάφαση-άρνηση).
Συνεπώς ο Θεός για τον πρωτόγονο προσφέρει όπλο για να αποκτήσει η ζωή νόημα, για να αντιμετωπίσει το μηδέν και οντολογική ερμηνεία του κόσμου, που δίνει νόημα. Ο μυθολογικός θεός είναι πέραν των ορίων του ανθρώπου (όριο σημαίνει άρνηση).
Όλα ορίζονται από την άρνησή μου, η οποία εντάσσεται στο άπειρο, που το βιώνει ο θεός. Ο θεός είναι το σημείο αναφοράς. Ο θεός δεν απογοητεύει γιατί είναι υπεράνω όλων. Είναι απόλυτα αναγκαίος γιατί είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση του μηδενός δηλαδή την άρνηση της αρνήσεως της ζωής (δυο αρνήσεις κάνουν μια κατάφαση). Ο άνθρωπος λοιπόν βρίσκει κατανόηση σ’ αυτόν. Η φαντασία του μύθου θέτει πάνω στα όρια του ανθρώπου έναν φανταστικό κόσμο, έχοντας την αίσθηση του απείρου. Έτσι η ελπίδα του πρωτόγονου ανθρώπου θεμελιώνεται πάνω σε κάποιον θεό που είναι ανώτερος και από τον θάνατο. (ένας άθρησκος άνθρωπος δεν λειτουργεί θρησκευτικά ακόμη και την ύστατη στιγμή παρόλο που βιώνει κι αυτός το μηδέν όπως και οι άλλοι, οι θρησκευόμενοι)
Ο μυθολογικός θεός στηρίζει τον άνθρωπο στις πρώτες φάσεις της ιστορίας του.

http://www.mcescher.com/Gallery/back-bmp/LW344.jpg
Open mind for a different view

dimitris2Μέλος
01/10/2005, 14:43:49
Δεν μπορούν μερικοί να καταλάβουν, ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Είπαν οι σοφοί ότι ο θεός τα έπλασε όλα καλά.
Ο Εωσφόρος ήταν ο αγαθότερος των αγγέλων, γιαυτό ονομάστηκε και έτσι.
Το άστρο της αυγής που φέρνει το φως.

Εχει το μεγάλο δώρο του θεού, το αυτεξούσιο, αυτό που έχουμε κι εμείς.

Αύριο μπορεί να γίνει κακότερος ή καλύτερος.

Οπως κι εμείς.

01/10/2005, 16:01:20
dimitris2:
«Ο Εωσφόρος ήταν ο αγαθότερος των αγγέλων, γιαυτό ονομάστηκε και έτσι.
Αύριο μπορεί να γίνει κακότερος ή καλύτερος.»

Δηλαδή, και σύμφωνα με τα λεγόμενα, καλά κάνουνε οι Σατανιστές και υμνούν τον Σατανά/Εωσφόρο?

Διότι, ΜΠΟΡΕΙ να γίνει καλός, ΜΠΟΡΕΙ να μεταβληθεί σε ότι καλύτερο μπορούμε να φανταστούμε, και ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ πολύ καλός, αλλά να παιδεύει την ανθρωπότητα ώστε να δοκιμάσει τους ακολούθους του.

Και μιας και φέρνει το ΦΩΣ, τότε μάλλον στον σωστό δρόμο είναι η λατρεία του Σατανά………

01/10/2005, 19:47:18
quote:

dimitris2:
«Ο Εωσφόρος ήταν ο αγαθότερος των αγγέλων, γιαυτό ονομάστηκε και έτσι.
Αύριο μπορεί να γίνει κακότερος ή καλύτερος.»

Δηλαδή, και σύμφωνα με τα λεγόμενα, καλά κάνουνε οι Σατανιστές και υμνούν τον Σατανά/Εωσφόρο?

Διότι, ΜΠΟΡΕΙ να γίνει καλός, ΜΠΟΡΕΙ να μεταβληθεί σε ότι καλύτερο μπορούμε να φανταστούμε, και ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ πολύ καλός, αλλά να παιδεύει την ανθρωπότητα ώστε να δοκιμάσει τους ακολούθους του.

Και μιας και φέρνει το ΦΩΣ, τότε μάλλον στον σωστό δρόμο είναι η λατρεία του Σατανά………

Α ναι;;; Τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενα και με τη λογική σου που σπάει κόκκαλα, για πότε το βλέπεις να αρχίσετε να λατρεύετε και εμένα;;;

Φιλικά όπως πάντα

01/10/2005, 20:27:13
Ψηλός:
«Α ναι;;; Τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενα και με τη λογική σου που σπάει κόκκαλα, για πότε το βλέπεις να αρχίσετε να λατρεύετε και εμένα;;;»

Επειδή η λογική μου…………..«σπάει κόκαλα», όπως λες αγαπητέ ξενιτεμένε, τότε να σε ενημερώσω ότι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ, διότι………ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕΣ ΟΥΤΕ ΑΓΓΕΛΟΣ «ΚΑΛΟΣ» ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ!!

Η μήπως……………………………………..έγινες ήδη???

01/10/2005, 21:57:34
quote:
Ο Εωσφόρος ήταν ο αγαθότερος των αγγέλων, γιαυτό ονομάστηκε και έτσι.
Αύριο μπορεί να γίνει κακότερος ή καλύτερος

Αγαπητέ μου Δημήτριε πρέπει να είσαι ολίγον τί απληροφόρητος και αδιάβαστος. Η λέξη εωσφώρος προέρχεται απο το έως+φέρων δηλαδή αυτός που φέρνει το φώς, την γνώση, την αλήθεια, την ζωή. Είναι έκφραση των αρχαίων μας προγόνων και δέν έχει ουδεμία σχέση με τους αγαθότερους των αγγέλων και των δαιμόνων του Εβριαοχριστιανισμού. Απλούστατα ο χριστιανισμός με την βίαιη επιβολή του, και με το απύθμενο μίσος του κατά του Ελληνισμού δαιμονοποίησε, υποτίμησε και χλεύασε το οτιδήποτε αναφερόμενο γύρω απο αυτόν. Έτσι το φώς της γνώσης μετετράπη σε σατανά και πλάστηκε το παραμυθάκι με τον ανώτερο εκπεσόντα άγγελο του θεού που έγινε ο σατανάς.
Ασφαλέστατα και είναι ισάξιος με τον θεό, και ούτε ο θεός δέν μπορεί να τα βγάλει πέρα μαζί του, διότι με την γνώση γινόμαστε ανώτεροι άνθρωποι, ξεπερνάμε τα όρια του εαυτού μας.Αλλά μάλλον πρέπει να είμαστε στουρνάρια για να αρεσκόμαστε στον θεό.

nikostheaterΜέλος
01/10/2005, 22:02:03
quote:
Απλούστατα ο χριστιανισμός με την βίαιη επιβολή του, και με το απύθμενο μίσος του κατά του Ελληνισμού

Ωπα ρε μεγαλε που ειναι και απλουστατο και επιβληθηκε και βιαια και εχει και απυθμενο μισος κατα του ελληνισμου..σιγα τα αυγα.Οποιος δεν ξερει τιποτα το ριχνει σε απυθμενα μιση και βιαιες επιβολες και καθαρισε.
Και το οτι ειναι ισαξιος κιολας πως το εβγαλες το συμπερασμα;Για πες μας να δουμε την σοφη λογικη σου,οταν εμεις ειμαστε τα στουρναρια και εσυ ο φωτισμενος..
Ε ρε που φτανει η ανοησια...
01/10/2005, 22:20:17
Ασφαλέστατα ρέ μεγάλε και είναι ισάξιος, μήν σου πώ και ανώτερος δέν το λέω εγώ εσείς το λέτε. Εσείς λέτε οτι έχει κατακυριεύσει τον άνθρωπο και έχει βγεί νικητής στην μάχη με τον θεό για τον άνθρωπο σημειώσατε διπλό. Τώρα όσον αφορά το πότε θα καταφέρει ο θεός να πάρει το πάνω χέρι δηλαδή τον άνθρωπο με το μέρος του δέν φαίνεται κανένα φώς μακρυά στον ορίζοντα.
Όσο για τα στουρνάρια πήγαινε λίγο στους όμοιους σου μερικές εκατονταετίες πίσω όταν βγάζαν μάτια και κόβαν αυτιά, για να μας επιβάλλουν να πιστέψουμε με το ζόρι οτι η γή είναι ακίνητη, επίπεδη και υπάρχει γιατί την ευλογεί συνέχεια ο Ιαχωβάς.