- ΘΡΗΣΚΕΙΑ : Αναγκαιότητα ή παγίδα ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Θεωρώ ότι η ελεύθερη ανθρώπινη θέληση είναι ο πρώτος θεός μέσα μας. Η πλύση εγκεφάλου γίνεται από παντού. Σήμερα ένας άνθρωπος δεν διανοείται ότι δεν θα διδάξει στο παιδί του το «σωστό δρόμο» ακόμα και αν ο ίδιος δεν τον έχει βρει.
Στην σημερινή εποχή σε αντίθεση με παλιότερα η θρησκεία ασκεί ελάχιστα πλύση εγκεφάλου. Την θέση της έχει πάρει η τηλεόραση και ο αδαής «πιστός» ή «άπιστος» ο οποίος διδάσκει την δική του «πίστη» όσο την καταλαβαίνει με αποτέλεσμα να γίνεται τυπολατρία ή δεισιδαιμονία ή αθεΐα.
Ο άνθρωπος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο κάθε λόγος (ιδέα) παίρνει σάρκα και οστά μέσα του, έτσι, γνωρίζοντας το πως χτίζεται ο εσωτερικός του άνθρωπος να είναι ελεύθερος........
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
quote:
Ο άνθρωπος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο κάθε λόγος (ιδέα) παίρνει σάρκα και οστά μέσα του, έτσι, γνωρίζοντας το πως χτίζεται ο εσωτερικός του άνθρωπος να είναι ελεύθερος........
Aν συνέβαινε αυτό τότε κάθε θρησκεία θα ήταν άχρηστη ώς κοινωνικό στοιχείο.
Δεν θα χρειαζόμασταν Ιμάμηδες, Παπάδες, και λοιπούς μεσάζοντες για να
επικοινωνούμε με το θείο που όπως λές είναι μέσα μας.
Ωραία που θα ήτανε ε ?
Αγγελος.
Αυτό είναι εύκολο. Πάρα πολλοί το κάνουν ήδη.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω κανένα από αυτούς να επικοινωνεί με το Θείο.......παρά μόνο με το θεοποιημένο κομμάτι του εαυτού τους.....
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
quote:
Εαν μας ενοχλούν οι "μεσάζοντες", οι Ιμάμηδες και οι Παπάδες για την επικοινωνία μας με το θείο, τότε ας μη τους ακολουθούμε.Αυτό είναι εύκολο. Πάρα πολλοί το κάνουν ήδη.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω κανένα από αυτούς να επικοινωνεί με το Θείο.......παρά μόνο με το θεοποιημένο κομμάτι του εαυτού τους.....
Μου αρέσει η ευκολία με την οποία βλέπεις μέσα στην ψυχή των άλλων ανθρώπων και
είσαι σε θέση να κρίνεις (αρνητικά) αυτο που έχουν μέσα.
Εγώ κρίνω απο τις πράξεις και τα λόγια (δεν έχω κληρονομικό χάρισμα για να βλέπω
την ψυχή). Μια λοιπόν και με τσοβάλιασες, θα σου χαρίσω την δική μου κρίση.
Τα λόγια σου, δειχνουν οτι εισαι μισαλόδοξος. Ελπίζω στην πράξη να
εισαι πιο μετριοπαθής και πιο ανοιχτός σε αυτούς που εξασκούν το αναφάιρετο δικαίωμα να επιλέγουν για την ψυχή τους αυτό που θεωρούν οι ίδιοι σωστό και όχι αυτο που θέλει να τους βάλει ο κάθε καθοδηγητής.
Αγγελος.
Λυπάμαι που το εξέλαβες έτσι αλλά δεν νομίζω ότι φταίει μόνο η έκφραση μου.
Το προηγούμενο σχόλιο μου είχε να κάνει με ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους αυτούς, που επιλέγουν μέσα από διάφορους προσωπικούς δρόμους να προσεγγίσουν το θείο. Αυτή η προσέγγιση τους κυρίως ξεκινά από την άσχημη εικόνα των ιερατείων ή μια λανθασμένη κατ΄ εμέ έννοια της ελευθερίας.
Δεν μιλάω για σένα γιατί δεν σε έχω δει και δεν σε γνωρίζω. Έχω πάρα πολλές εμπειρίες όμως από αντίστοιχες καταστάσεις και αυτές κατέθεσα.
Το μόνο καθοδηγητή που δέχομαι είναι ο Ιησούς Χριστός και αυτούς που δια του Πνεύματος Του ενώνονται με Αυτόν. Αυτό βέβαια δεν αναγνωρίζεται κληρονομικά αλλά μέσα από την ίδια τη ζωή.
Η τυπολατρική θρησκοληψία δεν είναι και πολύ χειρότερη από την αντιθρησκευτική εμπάθεια. Όλοι έχουν την αξία τους απέναντι στο θείο. Και ο Άγγελος, και ο Αναστημένος, και ο Ιμάμης και ο Παπάς.......
Όσο για την κρίση περί μισαλλοδοξίας επειδή είναι η δεύτερη φορά που μου αποδίδεται (Σβάμπε) έχω την υποχρέωση να κοιτάξω μέσα μου......
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
μετέφεραν (μέσα απο πολλές αντιγραφές) τα λογια και τα έργα του.
Αλλα ας το αφήσω αυτό το θέμα για να μην κλαιει ο Σβάμπε
που του το πήρα
Μαλλον δεν ειναι μισαλοδοξία τελικά αυτό που βγάζεις
διοτι δεν περιέχει μίσος.
Αλλα το να θεωρείς οτι οποιος προσπαθεί να βρεί το δρόμο του
με τρόπο διαφορετικό απο οτι εσύ σίγουρα θα χαθεί ειναι
μαλλον λάθος και σίγουρα αγενές.
Οτι αποτελεί για εσένα ο Ιησούς Χριστός (Φώς για τη Ζωή σου)
μπορεί να έχει διαφορετική ονομασία για κάποιον άλλο.
Το να θεωρείς το δικο σου "Φως" ανώτερο απο το "Φώς" του άλλου
επειδή δεν έχει το "σωστό" ονομα είναι λίγο κοντόφθαλμο.
Καλό το Φώς, αλλα οχι να μας στραβώνει στα μάτια ωστέ να μην βλέπουμε τίποτε
αλλο εκτός απο αυτό.
Αγγελος.
quote:
Εμ έλα που δεν έχεις τον Ιησού Χριστό, αλλα αυτους που
μετέφεραν (μέσα απο πολλές αντιγραφές) τα λογια και τα έργα του.
Ο Ιησούς Χριστός είναι ΖΩΝ ΘΕΟΣ και δεν μαθαίνεται μέσα από σειρές γραμμάτων. Ας κοιτάξει ο κάθε ένας το δρόμο του......όπως και εσύ είπες....
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ,ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙΣ ΕΝΑΝ VIRTUAL ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ...ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ..
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΝΩΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΠΑΩ ΠΑΣΟ...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα
quote:
Όλα ετούτα ήτο σκαρφισμένες μετέπειτα εφευρέσεις.
Σωπα!!Τι μας λες?Θα σε στεναχωρησω μα το 97% των ελληνων πιστευει τα αντιθετα...δηλαδη εσυ εισαι η ισχνη μειοψηφια που πιστευεις αυτα που πιστευεις.

Edited by - lancelot on 25/02/2006 01:50:00
quote:
Σωπα!!Τι μας λες?Θα σε στεναχωρησω μα το 97% των ελληνων πιστευει τα αντιθετα...δηλαδη εσυ εισαι η ισχνη μειοψηφια που πιστευεις αυτα που πιστευεις.
Και επειδή το πιστεύει το 97% των Ελλήνων σημαίνει κάτι αυτό? Και αλήθεια το ποσοστό από που το υπολόγισες? Ακόμα κι αν ισχύει το ποσοστό, οι περισσότεροι Ελληνες εθιμοτυπικά πιστεύουν αλλά και επειδή νομίζουν ότι η ορθοδοξία αποτελεί κομμάτι της εθνικής τους ταυτότητας (όπως υποστήριζε ο Χριστόδουλος και οι θρησκευτικοί κύκλοι στο θέμα των ταυτοτήτων)και οι περισσότεροι ουσιαστικά δεν έχουν καν ασχοληθεί με την θρησκεία τους σε βάθος. Τους φαίνονται λίγο περίεργα και παράλογα κάποια πράγματα που λέει η θρησκεία αλλά από την άλλη ειναι και αυτός ο άτιμος ο φόβος, που τους κάνει να θέλουν να τα έχουν καλά με την Εκκλησία παρότι δεν εκκλησιάζονται συχνα. Οι ίδιοι που πανε το Πασχα στην ανάσταση και στον επιτάφιο ειναι οι ίδιοι που θα πάρουν τηλέφωνο τον αστρολόγο να τους πει αν θα βρουν γκόμενα ή αν θα πάρουν προαγωγή στη δουλειά τους παρότι η Εκκλησία δεν αποδέχεται την αστρολογία, ειναι οι ίδιοι που θα ρίξουν Χριστοπαναγία στο γήπεδο την Κυριακή, είναι οι ίδιοι που θα βρίσουν τους Αλβανούς(χριστιανοί της αγάπης σου λέει μετά). Δεν θα ξεχάσω ποτέ έναν πρωην συνάδελφο χριστιανό, ο οποίος την έλεγε σε μια συνάδελφο για τις πλαστικές προσώπου υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να μένουμε έτσι όπως μας έπλασε ο Θεος...αλλά μετα από λιγες ώρες τον είδα να βλέπει βιντεάκι τσόντα 100% hardcore στο pc του δίπλα από το οποίο ειχε βάλει 2 εικόνες της Παναγίας!!! Τι θέλω να πω με όλα αυτά? Μα ότι το υποτιθέμενο 97% που λές φίλε lancelot είναι πολύ φλού όχι μόνο σαν ποσοστό άλλά και σαν άποψη ότι ταχα μου υπάρχει θρησκευτική ομοιογένεια στους Ελληνες. Ο μέσος νεοέλληνας λέει οτι αποδέχεται τη χριστιανική ορθόδοξη πίστη αλλά ουσιαστικά διαμορφώνει όπως τον βολεύει την πίστη του (π.χ. νηστεύει επιλεκτικά)...
Τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω δηλαδή....
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...
Φεστιβάλ δεισιδαιμονίας
(και ανορθολογισμού)
Κυριακή 20 Μαρτίου 2005
Στην ύπαρξη του Σατανά πιστεύει το 57% των Ελλήνων. Επίσης 65.2% πιστεύει στο κισμέτ (πεπρωμένο ή μοίρα) και 71,4% στο μάτι και το ξεμάτιασμα. Πίστη στα θαύματα ομολογεί το 50%.
Μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα στους νέους; Όχι. 57% πιστεύουν στα πνεύματα και 38,5% στα φαντάσματα. Και οι Αριστεροί; Κάποτε άθεοι και ορθολογιστές τώρα πιστεύουν στον Θεό (82,7%), στις υπερφυσικές δυνάμεις (57,7%), στους εξωγήινους (42,3%) και στη μετεμψύχωση (36,5%).*
Ως τώρα διάβαζα παρόμοια ποσοστά σε Αμερικάνικες δημοσκοπήσεις και κουνούσα το κεφάλι: «Αχ οι Αμερικανοί, οι αφελείς, οι φονταμενταλιστές, οι θρησκόληπτοι!» έλεγα. Κι εμείς είμαστε χειρότεροι!
Στις αρχές του 21ου αιώνα, το 80% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πιστεύει στο «μάτι» και το 60% των ψηφοφόρων της Ν. Δ. στον Σατανά. (Ύπαγε οπίσω μας).
Και πως θα πείσεις ένα λαό να αυξήσει την παραγωγικότητά του όταν η συντριπτική πλειοψηφία του θεωρεί ότι όλα τα διαφεντεύει το κισμέτ – και άρα κάθε ατομική προσπάθεια είναι μάταιη...
Ανήκουμε λοιπόν στον Μεσαίωνα της δεισιδαιμονίας. Ούτε στην Αναγέννηση δεν έχουμε φτάσει ακόμα – κι έχουμε αιώνες για την Γαλλική Επανάσταση...
* Έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH για τον «Ταχυδρόμο» 19.3.05
![]()
![]()
![]()
![]()
Σε λίγο θα αρχίσουμε να πιστεύουμε και στην ύπαρξη των ΕΛ, της ομάδας Ε...και του Γκανταλφ δε γουάιτ!!!!!
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...
quote:
Είσαι τόσο πολύ σίγουρος αγαπητέ μου φίλε σε αυτό? Την πρέπουσα απάντηση σου την έδωσε ο φίλτατος Agnostic, έτσι ώστε να μήν έχω και εγώ να προσθέσω τόσα πολλά πάνω σε αυτό το θέμα. Να επιπροσθέσω και εκτός των άλλων την διάθεση τρομοκρατίας που έχει την τάση να εξασκεί το θρησκευτικό κατεστημένο σε κάθε τομέα της ζωής μας ιδιαιτέρως τον πολυπαθή οικονομικό. Και η παρέα του κυρίου Παρασκευαίδη ξέρει να κάνει πολύ καλά την δουλειά της εδώ. Αναγκάζεται ο δύστυχος ο Έλληνας να συμβιβάζεται ώστε να μήν γίνει η ζωή του ακόμα δυσκολότερη απο όσο είναι. Αλλά πίσω απο τα κουρτινόξυλα του σπιτιού του πετάει και χριστούληδες, και παναγίτσες και θεούληδες, και καντήλια και λιβάνια και τριόλους και παντοκράτορες ότι μπορείς να φανταστείς. Αυτή είναι λοιπόν η τόσο πολύ βαθιά του θρησκευτικότητα? Όχι δά!!!

Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα
quote:
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΝΩΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΠΑΩ ΠΑΣΟ...
Αν και δεν είναι ακριβώς έτσι φίλε beyond θα μπορούσες να το πεις και έτσι.
Αγαπητέ Μηδενιστή θεωρώ γελοίο να ξεκινήσω συζήτηση για το αν υπήρξε ο Χριστός με βάσει τους ιστορικούς, όταν εγώ γνωρίζω ότι υπάρχει και θα υπάρχει όσοι ιστορικοί και αν πουν το αντίθετο. Όταν ανάγουμε την ύπαρξη του Θεού στη "επιστήμη" της ίστορίας τότε απλά δεν ξέρουμε τι μας γίνεται....
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
quote:
Και επειδή αναφέρθηκε το ποσοστό δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να παραθέσω ένα ωραιότατο καυστικό/σαρκαστικό αρθράκι του Νίκου Δήμου σχετικά με τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες του Νεοέλληνα.Φεστιβάλ δεισιδαιμονίας
(και ανορθολογισμού)
Κυριακή 20 Μαρτίου 2005Στην ύπαρξη του Σατανά πιστεύει το 57% των Ελλήνων. Επίσης 65.2% πιστεύει στο κισμέτ (πεπρωμένο ή μοίρα) και 71,4% στο μάτι και το ξεμάτιασμα. Πίστη στα θαύματα ομολογεί το 50%.
Μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα στους νέους; Όχι. 57% πιστεύουν στα πνεύματα και 38,5% στα φαντάσματα. Και οι Αριστεροί; Κάποτε άθεοι και ορθολογιστές τώρα πιστεύουν στον Θεό (82,7%), στις υπερφυσικές δυνάμεις (57,7%), στους εξωγήινους (42,3%) και στη μετεμψύχωση (36,5%).*
Ως τώρα διάβαζα παρόμοια ποσοστά σε Αμερικάνικες δημοσκοπήσεις και κουνούσα το κεφάλι: «Αχ οι Αμερικανοί, οι αφελείς, οι φονταμενταλιστές, οι θρησκόληπτοι!» έλεγα. Κι εμείς είμαστε χειρότεροι!
Στις αρχές του 21ου αιώνα, το 80% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πιστεύει στο «μάτι» και το 60% των ψηφοφόρων της Ν. Δ. στον Σατανά. (Ύπαγε οπίσω μας).
Και πως θα πείσεις ένα λαό να αυξήσει την παραγωγικότητά του όταν η συντριπτική πλειοψηφία του θεωρεί ότι όλα τα διαφεντεύει το κισμέτ – και άρα κάθε ατομική προσπάθεια είναι μάταιη...
Ανήκουμε λοιπόν στον Μεσαίωνα της δεισιδαιμονίας. Ούτε στην Αναγέννηση δεν έχουμε φτάσει ακόμα – κι έχουμε αιώνες για την Γαλλική Επανάσταση...
Ο ορθολογισμός για τον οποίο μιλάει είναι εντελώς στενός.
Στην εποχή που ζούμε, η ίδια η επιστήμη το έχει ρίξει σε παράλληλα σύμπαντα, σε διάφορες θεωρίες που εμπλέκουν πράγματα εντελώς "φανταστικά" για τον κοινό ανθρώπινο νου.
Το <<μάτι>> (βασκανία) και ο <<σατανάς>> δεν μπορούν να αποτελέσουν σταθμά σύγκρισης. Ανήκουν μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της επικρατούσας θρησκείας της χώρας (και των άλλων δυο αμέσως πιο επικρατέστερων: καθολικισμός-ισλάμ), οπότε δεν μπορούν να αποκοπούν από το πλαίσιο στο οποίο εξετάζονται.
Εξάλλου και στην Σοβιετική Ένωση, το 1930+ όταν έγινε απογραφή πληθυσμού, σε σχετικό ερώτημα ο λαός (βαθιά βυθισμένος στην αθεία και στον φανατισμό του κόμματος και του μαρξισμού) δήλωνε κατά 50% ένθεος. Και μιλάμε για ένα καθεστώς που δεν ανεχόταν τον Θεό, οπότε μπορεί και να είναι ατονισμένο το 50%.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

ΠΟΙΟΣ μπορεί λοιπόν να τα βάλει με τους παρα-δείσους της θρησκείας?
Τόσων αιώνων Θεολογία λοιπόν, για να πλάσουμε μια ΣΙΩΠΗ, και να την βαφτίσουμε «Λόγο» και «Ύπαρξη»…….
quote:
Η επιθυμία, γονιμοποιεί τη ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ που με τη σειρά της δημιουργεί βιωματικές ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ.
Τι εννοείς εδώ;
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Τίποτα περισσότερο από αυτό που προκύπτει. Είμαστε ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ. Όποτε έρχεται σε σύγκρουση η λογική και η φαντασία, νικά ως συνήθως η φαντασία.
Η φαντασία, τροφοδοτείται αενάως από το υποσυνείδητο μας. Το οποίο πάλι με τη σειρά του επεξεργάζεται νυχθημερόν τις σκέψεις που κάνουμε, τις επιθυμίες που εκφράζουμε, τους φόβους που μας εμποτίζουνε, τις μεταθανάτιες ελπίδες που μας καλλιεργούνε.
Ας αναλογιστούνε όλοι καλύτερα το τι επιθυμούνε.
quote:
Η επιθυμία, γονιμοποιεί τη ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ που με τη σειρά της δημιουργεί βιωματικές ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ.
Η επιθυμία γονιμοποιεί την οποιαδήποτε ΦΑΝΤΑΣΙΑ ακόμα και αυτή που ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΩΝΤΑΣ ονομάζουμε "γνώση". Λες και η γνώση δεν γίνεται μέρος του υποσυνείδητου για να παραγάγει με τη σειρά της σκέψεις και φαντασία.
Η πιο επικίνδυνη φαντασία είναι η φαντασίωση της γνώσης, ότι κάτι γνωρίζω διαβάζοντας τα υποσυνείδητα των άλλων (ιστορικών,. «μελετητών» και κάθε λογής ειδημόνων).
Και οι πιο επικίνδυνες ψευδαισθήσεις είναι του ανθρώπου που όλα τα κρίνει μέσα από τις δικές του εμπειρίες θεωρώντας ότι όλη η αντίληψη του αποτελεί ένα θέσφατο για την φτωχή ανθρωπότητα......τρομάρα του....
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
Edited by - ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ on 27/02/2006 13:09:41