- ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ??? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ?
ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ!!
ΟΤΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΛΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΛΩ!!
ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΘΕΛΕΙΣ
ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ!!χαχα
H ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ![]()
gh
Μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα (ακόμα και από τον συγκεκριμένο φίλο που έφυγε) θα έδιωχνε τον πόνο?
Μήπως τελικά το ερώτημα που προηγείται είναι γιατί να πονάμε όταν χάνουμε κάποιο κοντινό μας πρόσωπο?
Ένα πρόβλημα -είχα διαβάσει κάπου- είναι σαν ένα δέντρο, αν δε βρεις τη ρίζα του όσο και να κόβεις τα κλαδιά του θα ξαναμεγαλώνει (εμφανίζεται). Η ρίζα βέβαια είναι καλά κρυμμένη κάτω από το έδαφος και σίγουρα χρειάζεται προσπάθεια για να την βρούμε...
Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ο πόνος και πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας για να δούμε πως γεννιέται αυτός, να βρούμε τη ρίζα του. Το κοίταγμα αυτό βέβαια δεν είναι κάτι τόσο απλό γιατί η διαμόρφωση που έχουμε υποστεί δε μας αφήνει να δούμε καθαρά...
You can find all you need in your mind...if you take the time
Ο πόνος μάλλον προκαλείται απο την απώλεια. Την απώλεια κάποιας θεωρούμενης 'σταθεράς' στη ζωή μας. Μήπως λοιπόν το πρώτο βήμα κατανόησης του πόνου είναι να διερευνήσουμε ακριβώς την αιτία της ανάγκης μας αυτής να ορίζουμε (ψευδείς) 'σταθερές'; Γιατί έχουμε τόση ανάγκη την ψευδαίσθηση των 'αιωνίων' κτήσεων και κτημάτων; Και γιατί ταυτόχρονα αρνούμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι το μόνο που μας ανήκει είναι η τωρινή στιγμή; Γιατί επίσης μας φοβίζει τόσο η επίγνωση της θνητότητάς και του πεπερασμένου όλων όσων είναι στην 'επικράτειά' μας; Μήπως γιατί μας θυμίζουν την δική μας θνητότητα;
φιλικά
Βασιλική
Ναι.Να φύγουμε από μια φιλία αν αισθανόμαστε πως αυτό θέλουμε...
Ναι.Να πονέσουμε για την απώλεια μιας φιλίας και να μην προσπαθούμε να πνίξουμε τον πόνο μας,αλλά και να μην τον κρύβουμε εγωιστικά...
Να μας ικανοποιεί ο εαυτός μας...Αν το καταφέρουμε αυτό,καταφέρνουμε και να ικανοποιεί τους γύρω μας,πιστεύω...
Δεν νομίζω πως είναι τόσο καλή η λύση να ασχολούμαστε με τις καταστάσεις τόσο υπερβολικά και να ψάχνουμε τι σημαίνει το αυτοκολλητάκι και και και...Ας είμαστε περισσότερο αυθόρμητοι,περισσότερο αληθινοί...
Εάν έχεις αποκτήσει αληθινές φιλίες ενώ είσαι πάντα ο εαυτός σου και να αλλάξει κάτι σε σένα που ίσως ενοχλήσει κάποιο φίλο σου,αυτός νομίζω πως δε θα σε απορρίψει,αλλά θα προσπαθήσει να σε κατανοήσει και να σε βοηθήσει...
Φιλικά,
I'm the lizard king,I can do anything!
quote:
Πιστεύω πως το πιο σοφό απ'όσα μπορούμε να κάνουμε είναι να ενεργούμε όπως αισθανόμαστε...
Ναι.Να φύγουμε από μια φιλία αν αισθανόμαστε πως αυτό θέλουμε...
Ναι.Να πονέσουμε για την απώλεια μιας φιλίας και να μην προσπαθούμε να πνίξουμε τον πόνο μας,αλλά και να μην τον κρύβουμε εγωιστικά...
Να μας ικανοποιεί ο εαυτός μας...Αν το καταφέρουμε αυτό,καταφέρνουμε και να ικανοποιεί τους γύρω μας,πιστεύω...
Δεν νομίζω πως είναι τόσο καλή η λύση να ασχολούμαστε με τις καταστάσεις τόσο υπερβολικά και να ψάχνουμε τι σημαίνει το αυτοκολλητάκι και και και...Ας είμαστε περισσότερο αυθόρμητοι,περισσότερο αληθινοί...
Εάν έχεις αποκτήσει αληθινές φιλίες ενώ είσαι πάντα ο εαυτός σου και να αλλάξει κάτι σε σένα που ίσως ενοχλήσει κάποιο φίλο σου,αυτός νομίζω πως δε θα σε απορρίψει,αλλά θα προσπαθήσει να σε κατανοήσει και να σε βοηθήσει...
Φιλικά,
ΦΙΛΕ LIZZARD_KING KAI ΛΟΙΠΟΙ ΦΙΛΟΙ
Η αληθινη φιλια εξαρταται απο την αγαπη αλλα με αυθορμητισμο
ΚΑΙ αληθοφανεια χωρις εμπαιγμο λιγο συνβατοτητα αποφασιστικοτητα
χωρις υπερηφανεια λιγο κυκλοθυμικοτητα αυτοπεποιθηση χιουμορ
θυσια οτι αυτο που ζεις δεν το ξαναζεις!!
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση..
καλως ορισες σε αυτη την υπεροχη συντροφια!!!
Λοιπον,δηλαδη λες πως δεν υπαρχει φιλια???Και εμενα με παρατησε μια φιλη μου...αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν πιστευω οτι υπαρχει φιλια...
η φιλια ειναι κατι πολυτιμο,θησαυρος..δεν το καταλαβαινουν ολοι οι ανθρωποι...ειναι πολλοι εκεινη που εχουν τη φιλια στο τελευταιο σκαλι!!Εγω,νομιζω πως θα επρεπε ο αθε ανθρωπος να κραταει ισορροπιες στη ζωη του...δηλαδη,να μην κοιταει μονο την σχεση του και τον εαυτο του αλλα και τον φιλο του...
Φιλικα παντα!
Η μοναξιά θεραπεύεται.Αυτα που σε έκαναν να μείνεις μόνος, δεν θεραπευονται.
quote:
Εγω,νομιζω πως θα επρεπε ο καθε ανθρωπος να κραταει ισορροπιες στη ζωη του...δηλαδη,να μην κοιταει μονο την σχεση του και τον εαυτο του αλλα και τον φιλο του...
Δεν έχει νόημα να έχεις κάτι αποθηκευμένο κάπου και να μην το χρησιμοποιείς. Οπότε, τι να τον κάνεις τον εαυτό σου αν δεν τον μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους; Δεν έχει σημασία αν είναι φίλος ή σχέση, στην ζωή είμαστε εμείς και οι υπόλοιποι άνθρωποι. Κάνουμε σχέσεις με άλλους για να κρατήσουμε τον εαυτό μας, ώστε να μην μας τον κλέψουν ή να μην χαθεί στην αφάνεια της ζωής.
quote:
Έλεγαν πως δεν υπάρχει φιλία και τους έβριζα.."Αφου την έχω βρει έλεγα"..Τελικά η δήθεν κολλητή μου με παράτησε χωρίς εξήγηση,Και ο μοναδικός φίλος που είχα-που ήταν αδελφός όχι απλά φίλος-σκοτώθηκε πέρσυ...Μάλλον έχουμε κάνει τόσο κακό σαν ανθράπινο είδος στον κόσμο που ως τιμωρία μας,ο Δημιουργός δεν μας δίνει δώρα όπως η φιλία..Είναι πολύ ακριβά για μας...
Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση..
Πρώτον, αυτό που έγινε το βλέπεις λανθασμένα. Ο Θεός δίνει σε καθέναν μας τόσες εμπειρίες όσες μπορεί να σηκώσει στην ζωή του. Σε σένα έτυχε αυτό. Σε μένα μπορεί να έχει τύχει κάτι πολύ χειρότερο. Δεν το ξέρεις. Μπορεί όμως και να έχω βρει την τέλεια φιλία με πολλά άτομα και να κρατάει εδώ και χρόνια. Ούτε κι αυτό μπορείς να το ξέρεις.
Ρώτησε κάποτε κάποιος που έκανε δίαιτα τον γιατρό του:
-Κάνω δίαιτα και χάνω κιλά, το δέρμα μου όμως αρχίζει να ζαρώνει. Γιατί; Τι έχω κάνει λάθος;
Κι εκείνος του απάντησε:
-Σταμάτα να παραπονιέσαι και ξεκίνα την γυμναστική.
Αυτό είναι το καλύτερο. Ζήσε, μην κάθεσαι να κλαις και να λες πως δεν υπάρχει φιλία. Αν κατάφερες να βρεις την φιλία μια φορά, τότε θα υπάρχει φιλία, όχι αιώνια, όμως υπάρχει, το απέδειξες. Προσπάθησε ξανά λοιπόν!
Φιλικά
Ευγένιος
Όλοι μας έχουμε μέσα μας ένα παιδί. Ας μην το σκοτώσουμε. Είναι το χειρότερο έγκλημα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας.
Όλοι οι άνθρωποί έχουμε την ανάγκη κάποιου φίλου - κολλητού. Και αυτό μάλλον συμβαίνει γιατι υπάρχουν στιγμές (αρκετές μάλιστα) που οι πιο κρυφές μας σκέψεις χρειάζεται να βγούν στο φως. Γιατί το δυσκολότερο πρόβλημά μας πρέπει να λυθεί και χρειαζόμαστε βοήθεια γι' αυτό. Τότε είναι που πρέπει να έχουμε ένα κολλητό για να του εκμυστηρευτούμε όσα μας βαραίνουν περισσότερο. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο άνθρωπος αυτός γίνεται ο καλύτερός μας φίλος. Ζούμε γι' αυτόν και λειτουργούμε υπέρ αυτού. Ίσως (εν μέρη) για να "ξεπληρώσουμε" την εχεμύθειά του.
Η σχέση μεταξύ δύο φίλων μοιάζει πολύ με ερωτική σχέση. Τον κολλητό μας τον υπερασπιζόμαστε με νύχια και με δόντια και ταυτόχρονα είμαστε η πιο αποδοτική φωνή της λογικής γι' αυτόν. Για το καλό του. Πολλές φορές πιο αποδοτική και από εκείνη προς τον ίδιο μας τον εαυτό.
Φυσικά όλα αυτά πρέπει να είναι αμφίδρομα. Αλλιώς αυτή η σχέση δεν μπαίνει στην κατηγορία "κολλητοί". Είναι κάτι άλλο. Καμιά φορά το πρόβλημα είναι ότι δεν αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο τη σχέση. Μπορεί η μία πλευρά να είναι εξαρτημένη από την άλλη και μέσα από αυτή την παρεξήγηση καταλήγουμε να αντιμετωπίζουμε χωρισμούς.
Εκεί είναι που κολλάει το ότι "παίζουμε με διαφορετικούς όρους".
Καμιά φορά, δεν παίρνεις ό,τι δίνεις. Αυτό είναι που πολλοί από εμάς δεν έχουμε χωνέψει. Και μέσα σ' αυτούς κι εγώ!
Φιλικά,
Tangohotel
Σα δύο σταγόνες βροχής που στο τζάμι κυλούνε,
βίοι παράλληλοι,
Που της μοίρας ο αγέρας, κοντά από τύχη τους έφερε.
Έτσι μοιάζουν οι φίλοι οι στενοί, οι δεμένοι
Που υποσχέσεις αιώνιας πίστης μοιράζουνε.
Και τη δύναμη ο ένας,
Απ' το γέλιο του άλλου την παίρνει,
Απ' το φως που ο ήλιος καθρεφτίζει στα μάτια τους.
Και στον πόνο, η θλίψη στους δυό μοιρασμένη,
μαλακώνει.
Και φαίνεται να 'χουνε γίνει οι δυό τους σαν ένα.
Και η αγάπη που πάντα τους φίλους ενώνει
είν' αλλιώτικη απ' εκείνη του έρωτα.
Eίν' αγνή, θεϊκή και θυμίζει λατρεία.
Μα συνάμα πιο σπάνια γιατί ζει με θυσία.
Αν ζητάς να τη θρέψεις,
Μ' ειλικρίνεια τρέφεται.
Κι αν ποτό να της δώσεις
Μ' εμπιστοσύνη μεθάει.
Μα αν τους νόμους για λίγο πατήσεις
Συνεργός για το φόνο της γίνεσαι.
Δεν είν' εύκολο φιλία να κρατήσεις
Αλλ' αν στο χρόνο την κάνεις ν' αντέξει,
Τότε σήμα θα πάρεις, πως τη ζωή σου την κέρδισες.
Έχετε σκεφτεί ποτέ, ότι ίσως να μην υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που κάποιες φορές ανεξήγητα, χωρίς αιτία άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από τη ζωή μας?
Αν πιστεύετε στο "κάρμα" ή "πεπρωμένο" ή "ειμαρμένη" ή όπως αλλιώς,
απλώς, μπορεί να τελείωσαν οι "καρμικές δοσοληψίες" αυτής της ζωής.
φιλικά,
alive
in 2005"

Απλώς ήθελα να δώσω μια κάποια μεταφυσική εξήγηση στο ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ.
Γιατί όλα και όλοι κινούνται, αλλάζουν, εξελίσονται και τίποτα δεν είναι σταθερό και αιώνιο. Ούτε καν αυτή η ύπαρξή μας.
Όλα έχουν ένα λόγο και ένα σκοπό που συμβαίνουν. Ακόμα και αυτά που μας πληγώνουν πολύ, πρέπει να συμβούν, γιατί έτσι έκρινε Εκείνος...
Όλα κάποτε αρχίζουν και κάποτε τελειώνουν, γιατί έτσι είναι ο νόμος και εμείς θα πρέπει να μάθουμε και να προχωρήσουμε μέσα από κάθε γεγονός, ευχάριστο ή δυσάρεστο.
Ναι, οι πραγματικοί φίλοι δε φεύγουν, αλλά αν πρέπει και αυτοί θα φύγουν και θάρθουν άλλοι.
Και η ζωή (ζωές) θα κάνει κύκλους, μέχρι να καταλάβει(η ψυχή) ότι πρέπει επιτέλους να πάψει να έχει προσκολλήσεις για να μπορέσει να αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής προς το αληθινό της σπίτι, στον αληθινό της "Φίλο" γιατί μόνο αυτή η σχέση είναι η μόνη αληθινή σχέση, που ποτέ δε φθείρεται και ποτέ δεν τελειώνει.
"be spiritually alive in 2005"Έρχονται και μαζί με την χαρά της άφιξης τους σου προκαλούν και πόνο…
Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να σου φύγουν ξανά.. και η ψευδαίσθηση της αγάπης..
Προσωπικά δεν έχω εξακριβώσει ακόμα τι είναι το κάρμα, αλλά δεν πολυπιστεύω από όσα έχω ακούσει..
Φιλία υπάρχει???? Είναι κάτι το σημαντικό???.... Αυτό το πίστευα…. Τώρα τελευταία και αυτήν η πίστη χάνεται… με εγκαταλείπει!!!! Αν και δεν έχω κατασταλάξει αν υπάρχει, τουλάχιστον στη δική μου ζωή… είμαι σε εξερεύνηση!!
Ποτέ δεν θα θεωρούσα ένα φίλο και σύντροφο, δεν λέω θα τον αγαπούσα, θα έδινα και τη ζωή μου γι αυτόν αλλά ποτέ δεν θα του έδινα θέση συντρόφου…
Ωστόσο, τον σύντροφο μου θα ήθελα να τον θεωρώ και φίλο μου…
Δεν απορρίπτω τη φιλία…. Κάπου κάπου περιμένω πως θα έρθει….
Φιλικά
Οι φίλοι είναι εδώ, οι φίλοι είναι εκεί
Οι φίλοι συμπονούν, οι φίλοι αγαπούν
Αυτοί θα σου σταθούν σε κάθε μοναξιά
Αυτοί είναι που θα σου ανοίξουν τα φτερά
Ένα χαμόγελό τους λειτουργεί βάλσαμο στην δική σου την ψυχή
Μα είναι τόσο οδυνηρό όταν είναι μακρινό
Μια ζωή χωρίς φίλους τι να την κάνεις τελικά?
Κι όμως,χάνεται η μαγεία όταν αυτοί σου φύγουν μακριά..
quote:
Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΥΣΟι φίλοι είναι εδώ, οι φίλοι είναι εκεί
Οι φίλοι συμπονούν, οι φίλοι αγαπούν
Αυτοί θα σου σταθούν σε κάθε μοναξιά
Αυτοί είναι που θα σου ανοίξουν τα φτερά
Ένα χαμόγελό τους λειτουργεί βάλσαμο στην δική σου την ψυχή
Μα είναι τόσο οδυνηρό όταν είναι μακρινό
Μια ζωή χωρίς φίλους τι να την κάνεις τελικά?
Κι όμως,χάνεται η μαγεία όταν αυτοί σου φύγουν μακριά..
αγαπητη semina
η δυναμη της φυσης εξωραιζεται με την δυναμη της αγαπης οσο
πιο δυνατη ειναι αυτη η αγαπη τοσο διαρκει αρκει να εχει
τα καταλληλα συστατικα γιατι οταν αντιστρεφεται γινεται
πολυ επικινδυνη και μπορει να πληγωσει μια φιλια!
η φιλια ομως εχει και σημαδια ερωτα αλλα μονο σε πνευματικο
επιπεδο το να νιωθεις οτι η αγαπη νικα τα παντα ειναι
σαν να νιωθεις τον θεο τον ιδιο!
η φιλια ειναι πολυτιμη οταν γνωριζουμε τι ειναι!
να γνωριζεις οτι τον εμπιστευεσαι
να εμπιστευεσαι οτι τον γνωριζεις!
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
ο σχολιασμός σου αφορά το ποιηματάκι μου ή το παραπάνω μήνυμα που έστειλα???
Φιλικά
Προς τι η αναζήτηση της ιδανικής φιλίας?
Γιατί εμείς οι άνθρωποι που έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε λάθος δεν δεχόμαστε τους άλλους συνανθρώπους μας το ίδιο θνητούς με το ίδιο δικαίωμα να κάνουν λάθη και να μας πληγώνουν?
Μην περιμένεις τίποτα από κανένα όσοι υπάρχουν γύρω σου υπάρχουν τελείως συμπωματικά και τυχαία.
Να φοβάσαι τις σημαίες των φίλων σου που σου γίνονται λάβαρα.
Γιατί το συναίσθημα της μοναξιάς πρέπει να το καλύψει ο , η φίλος φίλη??
Γιατί δεν είμαστε τόσο πλήρεις εσωτερικά και ζητάμε από την ανθρώπινη συναναστροφή να νιώσουμε την πληρότητα?
Έχεις φίλους τώρα σωθηκες…
oi megalyteres epidoseis einai aytes poy antexoun ston xrono
οι άνθρωποι γενικά έρχεται κάποια στιγμή που φεύγουν , είτε είναι φίλος , είτε είναι δεσμός , οτιδήποτε , με κάποιο τρόπο φεύγει..
τίποτα δεν διαρκή για πάντα και τα πάντα μπορούν να σε πληγώσουν..
πάντα πρέπει να κρατάς και ένα παραθυράκι για παν ενδεχόμενο γιατί ποτέ μην είσαι 100% σίγουρος για κάποιον..
και εγώ έχω χάσει φίλη και ακόμα δεν ξέρω το γιατί..
πάντως καλύτερα να σκέφτεσαι τις ωραίες στιγμες που περάσατε μαζί , παρά να στεναχωριέσαι..κάποιος λόγος θα υπήρχε , όσο το σκαλίζεις όμως τόσο πονάει..φίλοι θα έρθουν , φίλοι θα φύγουν..έτσι είναι η ζωή..
ξέχνα το παρελθόν , μην σκέφτεσαι το μέλλον και ζήσε το "τώρα"..
http://briefcase.pathfinder.gr/download/moonlady/25934/307625/0/zouzou-b.jpg