- ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙ ΘΕΜΑΤΩΝ (TOPICS) ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ..... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αγαπητέ μου εμένα προσωπικά δεν μου ΕΠΕΒΑΛΛΕ κανείς ποτέ καμμία θρησκεία,όπως και αρκετους που γνωρίζω που ανήκουν σε άλλες θρησκείες (ΟΧΙ χριστιανική ΟΧΙ αρχαιοελληνική)
Αν πιστεύεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία δε βαπτιστηκαν χρισταιανοί πριν καν βγάλουν το πρώτο δοντάκι μάλλον επιτρεψέ μου να πω ότι σφάλεις.
Γνώρίζεις κάποιον που να έκανε ονοματοθεσία στο παιδί του βάση την αρχαία ελληνική θρησκεία, η μήπως στη κομοτηνή το μουσουλμάνος είχε την ελευθερία της επιλογής.
ξεχνάς φαινεται στα σχολεία ,τουλάχιστον στα χρόνια μου, ότι η προσευχή ήταν υποχρεοτική και όχι προαιρετική,και άμα σε διάλεγε ο δάσκαλος να την πείς και δεν την ήξερες σε τιμωρούσαν.Επίσης αν τύχαινε να τπήρχε αλλόθρησκος, το μάθημα θρησκευτικών(χριστιανικών πιο σωστα) ήταν υποχρεωτικό και γι'αυτόν.Ήταν υποχρεομένος να τα ακούει,να εξετάζεται και να διαγωνίζεται σε αυτά που δεν πίστευε.
όσο και αν το αρνείσαι και να απορρίπτεις αποκλειστηκά την ευθύνη στην οικογ΄΄ενεια το σχολείο παίζει πιο σημαντικό ρόλο.Μπορεί να μην καταπιέζεται απο το σπίτι αλλά καταπιέζεται στο σχολείο.Είναι η πρώτη επαφή με την κοινωνική ζωή και προσπαθει να ενσωματωθεί ,επιβαιβεώνει τα όσα γνωρίζει απο το σπίτι,ή προβληματίζεται αν συναντάει και διδάσκεται διαφορετικά πράγματα.
Η υπόθεση αλλάζει όταν ενηλικιωθεί και οριμάσει, αλλα έχει ίδη τις βασέις αυτές που δύσκολα μπορεί να σκεφτεί διαφορετικά.
«Στο μυαλό τους, ναι.»
Οπότε, επαμφοτεριζόντως, και στα μυαλά «σας»……..(?)
«junk95:»
«Όλοι νομίζουν ότι έχουν δίκιο. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι έχουν άδικο.»
Πρωτίστως οφείλουμε να σεβαστούμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του καθενός άνευ προσωπικών επιθέσεων και προσβολών υπό το πέπλο του Κυνισμού. Κατά τα υπόλοιπα, καλό είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας.
Εάν δεν θέλουμε να το πράξουμε δημοσίως, τότε υπάρχει και το εργαλείο της αυτολογοκρισίας.
Και ο νοών νοείτω.
quote:
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ !
Εντάξει το κράτος φταίει !
Πολύ σωστά!
To κράτος είμαστε εμείς.
Έχουμε κάνει κάτι, για να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην επικρατούσα κατάσταση;
Έχουμε στηρίξει τις πεποιθήσεις μας εμπράκτως κι όχι μόνο στα λόγια;
Αναλογιζόμενοι την καταπίεση την οποία έχουμε υποστεί, μάθαμε να σεβόμαστε τις πεποιθήσεις του διπλανού μας είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν με τις δικές μας ![]()
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Όπου θυμάμαι ένα αγόρι το οποίο όταν κάναμε την πρωινή προσευχή, αυτό καθόταν παράμερα για ευνόητους λόγους.
Και όταν είχαμε το μάθημα των θρησκευτικών, ο δάσκαλος του επέτρεπε να βγαίνει έξω από την τάξη, εφ’ όσον το επιθυμούσε.
Με αυτόν τον τρόπο το παιδάκι στιγματίσθηκε ως μη χριστιανός… κάτι πολύ ντροπιαστικό στην αντίληψη των υπολοίπων παιδιών και κατέληξε να φέρεται ως παρείσακτος μέσα στην μικρή σχολική κοινωνία.
Και φυσικά απορριπτέος και αποβληθής.
Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ
quote:
Με αυτόν τον τρόπο το παιδάκι στιγματίσθηκε ως μη χριστιανός… κάτι πολύ ντροπιαστικό στην αντίληψη των υπολοίπων παιδιών και κατέληξε να φέρεται ως παρείσακτος μέσα στην μικρή σχολική κοινωνία.Και φυσικά απορριπτέος και αποβληθής.
Η λάθος αντίληψη των παιδιών που όλοι εμείς μεγαλώνουμε έγινε αιτία να αισθάνεται άσχημα αυτό το παιδάκι;
Μήπως θα 'πρεπε να συμβεί το αντίθετο;
Και στην τελική, τίποτε δεν κατακτιέται χωρίς κόπο και πόνο ενίοτε, άρα μήπως θα πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά να αντέχουν και να αδιαφορούν, όταν γίνονται "στόχος" εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους;
Κι επαναλαμβάνω: όσοι αντιλαμβάνονται και βιώνουν την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε θέματα όπως η πίστη του καθενός, πώς μπορούν να κάνουν το ίδιο εις βάρος άλλων (βλ. Εβραιοφοβία);
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Φταίει το οικογενειακό περιβάλλον που μεγαλώσαμε και ναι φταίει "και" το κράτος ΑΛΛΑ,τώρα μεγαλώσαμε ε;
Σας κρατάει ακόμη κανείς δεμένους με αλυσίδες να είστε χριστιανοί ή οτιδήποτε άλλο;
Πολύ σωστά είπε η Zadok.Έμπρακτα τι κάνουμε;
Τα κακώς κείμενα είναι πολλά και σίγουρα απαιτεί κόπο η αλλαγή και πόνο.
ΣΙΓΟΥΡΑ πάντως δε φταίει ο Α ή ο Β για ό,τι εκείνος επέλεξε να πιστεύει.

Edited by - Gothic on 01/02/2005 20:14:54
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΩΣ ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ...
ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ....
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΜΠΟΥΡΟΘΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΜΑΤΩΝ...
ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ...
ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ?????
ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΙΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ...
ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ TA ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΚΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Φυσικά μερικοί ποτέ δεν οριμάζουν και μένουν πάντα στα ίδια αυτά που τους έμαθαν. Ορίμανση σημαίνει επιλογή και ζόρι.
70 χρονών άνθρωπος δεν είναι αναγκαστικά όριμος.
Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που ορίμανσαν μετανοόντας.
Μετάνοια σημαίνει αλλάζω νου.
Ο Κυπριανός ήταν ο μεγαλύτερος μάγος και έγινε μεγάλος άγιος.
Υπάρχει και το αντίστροφο όπως αναφέρεται σε διάφορα βιβλία.
Είναι καλό να επιλέγει κανείς όταν μεγαλώνει.
Το κακό είναι να λέει μεγάλες κουβέντες γιατί καμιά φορά τον καταπλακώνουνε.
Ποιος είπε ότι διαφωνούμε στα περί ανεξιθρησκίας….
«Σας κρατάει ακόμη κανείς δεμένους με αλυσίδες να είστε χριστιανοί ή οτιδήποτε άλλο;»
Όχι φυσικά εμάς, η παρουσία μας στο FORUM μαρτυρεί το αντίθετο.
«Πολύ σωστά είπε η Zadok.Έμπρακτα τι κάνουμε;»
Το θέμα είναι ότι έμπρακτα δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να γαλουχήσουμε το δικό μας παιδί σε πνεύμα πραγματικά φιλελεύθερο και αδογμάτιστο.
Πάντως σίγουρα δεν μπορούμε να εκδηλωνόμεθα ανοικτώς στον χώρο της εργασίας μας, μάλλον πόσο στο συγγενικό μας περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστική η συζήτησή μου με άλλο μέλος του FORUM, ο οποίος θίγει ακριβώς το συγκεκριμένο πρόβλημα του κινδύνου στιγματισμού ως άθεου ή αλλόδοξου, με σοβαρές επιπτώσεις στην δουλειά σου αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.
Βεβαίως τα κακώς κείμενα είναι πολλά και φυσικά δικαίωμά μου είναι να τα καυτηριάζω. Όπως θα έκανα και για οποιαδήποτε άλλη θρησκεία είχε κάνει τα ίδια.![]()
«ΣΙΓΟΥΡΑ πάντως δε φταίει ο Α ή ο Β για ό,τι εκείνος επέλεξε να πιστεύει.»
Το θέμα είναι κατά πόσο σου δίδεται η ευκαιρία να διαλέξεις…. {![]()
}
Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ
Ρε συ, δεν πας καλά.
Κατάπιες αμάσητο το πρώτο απαντητικό μήνυμα για σένα και όταν άρχισα τα σαλιαρίσματα με τον kyniko και αποφάσισα να δώσω ένα τόνο γλαφυρό με τον αγαπημένο μου ''δωδεκάλογο του γύφτου'' άρχισες τις απειλές και τις βρισιές. Το πήρες πως απευθυνόμουν πάλι σε σένα!!!
Καθόμαστε και απασχολούμε το δωμάτιο για να κάνεις τον πολύ.
Το αστείο είναι πως βλέπεις και συμμαχία μου με τον kyniko!!!!
Όταν με ''πρωτομίλησε'' ο .... σύμμαχός μου, με στόλισε με κοσμητικά επίθετα όπως καραγκιόζη παράσιτο και γω δεν θυμάμαι τι άλλο. Ούτε πέρασε μια στιγμή απο το μυαλό μου να τον αρχίσω στις απειλές, που έτσι κι αλλιώς είναι ανέφικτες και το μόνο αποτέλεσμα θα ήταν να γελοιοποιηθώ.
Για να τελειώνουμε και με σένα άκου κάποια πράγματα.
Ήμουν είμαι και θα είμαι πάνω απ΄ όλα πρώτα Έλληνας και μετά οτιδήποτε άλλο.
Οι μισοί μου φίλοι με κρίνουν για νεοπαγανιστή και οι άλλοι μισοί για ιουδεοχριστινό.
Εγω δεν έχω πρόβλημα με κανένα.
Να θυμάσαι πως μόνο τα αντράκια απειλούν.
Οι άντρας πράττουν.
Άσε τα κοκορίσματα και αν έχεις να γράψεις κάτι ουσιαστικό που συνεισφέρει στο ΘΕΜΑ του παρόντος τόπικ κάντο αλλιώς άσε τον σβάμπε που είναι καταρτισμένος και ξέρει να περνάει τις απόψεις του στο φόρουμ χωρίς να τολμά κανείς να τον κατηγορήσει για έλλειψη παιδείας.
Σε μένα όσες φορές απευθύνεις το λόγο θα παίρνεις την απάντηση που σου αξίζει.
Έτσι λειτουργούν τα δημόσια φόρα και όλοι κρίνονται.
Ζητώ συγνώμη απο τους υπόλοιπους για την επιστροφή περασμένων στιγμών αλλά δεν μπορούσα να αφήσω αναπάντητο το παραλήρημά του.
ΔΩΡΙΕΥΣ:
quote:
Πάντως σίγουρα δεν μπορούμε να εκδηλωνόμεθα ανοικτώς στον χώρο της εργασίας μας, μάλλον πόσο στο συγγενικό μας περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστική η συζήτησή μου με άλλο μέλος του FORUM, ο οποίος θίγει ακριβώς το συγκεκριμένο πρόβλημα του κινδύνου στιγματισμού ως άθεου ή αλλόδοξου, με σοβαρές επιπτώσεις στην δουλειά σου αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.
Για το συγγενικό περιβάλλον θα συμφωνίσω. Τουλάχιστον στους γονείς μας, που πάντα μας θεωρούν καθρέφτη τους δεν θέλουμε να τους πικράνουμε αφού ούτως ή άλως δεν πρόκειται να αλλάξουν την πίστη τους.
Για τον χώρο εργασίας όμως δεν συμφωνώ. Αλίμονο αν μας επιβάλουν και ιδεολογίες.
Εξ' άλλου υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.
Edited by - Eκήβολος on 02/02/2005 12:43:22
quote:
«Μάθε καλά πως τη δική μου δυστυχία δε θα άλλαζα ποτέ με τη δική σου προσφορά δουλικής υπηρεσίας.» Το δίκαιο είναι με το μέρος του Προμηθέα που βοήθησε το ανθρώπινο γένος, αφαιρώντας ένα μέρος από τη γνωστική αλαζονεία των θεών.
@ elo
Προσθέτωντας ενα ακόμα μεγαλύτερο μέρος στον ανθρώπινο εγωισμό, στην έπαρση και την αλαζονεία της ανθρώπινης φύσης να ξεπεράσει ακόμα και το Θεό.Θαυμάστε που μας εφτάσε σήμερα αυτός ο εγωισμός.Στην αλληλοεξόντωση!!![]()
![]()
Φιλικά.-
ICXC
Φυσικά πρώτα πρέπει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αν πάντα έχουμε στο μυαλό μας τη δαμόκλειο σπάθη του θεού που (κατά τις ερμηνείες των ιερέων) την κάθε σημαντική μας προσπάθεια για εξέλιξη τη βλέπει ως δείγμα αλαζονείας. Παράλληλα υπάρχει και η αρχετυπική εικόνα του Εωσφόρου, ο οποίος ήτο θύμα της αλαζονικής του συμπεριφοράς. Βέβαια και στην Ελληνική μυθολογία βρίσκουμε στοιχεία "τιμωρίας" λόγω ανάλογων συμπεριφορών (βλ. Ίκαρος και Φαέθων).
Φίλε μου αν συνεχώς σκεπτόμαστε και πράττουμε με γνώμωνα την κατάκριση, την αμαρτία, την αλαζονεία και την εποπτεία του θεού, δεν πρόκειται ποτέ να εξελιχθούμε. Φυσικά, υπάρχει και η άποψη πως ακόμη και περιορισμένοι όντες στα στεγανά της θρησκείας, μπορούμε να γνωρίσουμε εξίσου αποτελεσματικά τον κόσμο μας, τον εαυτό μας και τον θεό. Αποτελεί έναν περίεργο συνδυασμό ξεκάθαρου περιορισμού της προσωπικότητας και τάσης για αυτοεξέλιξη. Μου θυμίζει το ναζιστικό ρητό "η δουλειά θα σε ελευθερώσει" ή το πιο σύγχρονο "η χρήση του προφυλακτικού σε ελευθερώνει". χμμμ ![]()

Lux e tenebris
Αυτός που φωτίζει τις ψυχές των ανθρώπων.
Σχετικά με τον Φαέθοντα και τον Ίκαρο συμφωνώ και μάλιστα δείχνουν τη νεανική παρορμητικότητα κι απερισκεψία.

In anticipation of my resurrection...
Έτσι εξηγείται το πανανθρώπινο φαινόμενο της Θρησκείας.
Η άποψη ότι ο Θεός είναι δημιούργημα της φαντασίας του ανθρώπου και σαν τέτοιο θα πρέπει να καταργηθεί συνδέεται συνήθως με κάποιο κοινωνικό ή πολιτικό σύστημα και όχι με την επιστήμη.
Για τον λόγο αυτό, η μεγάλη πλειοψηφία των Άθεων είναι κατά βάση και κατ' ουσία οπαδοί κοινωνικοπολιτικών συστημάτων, όπως ο υλισμός, ο μηδενισμός, ο υπαρξιστικός αθεϊσμός, ο ιστορικός υλισμός του Μαρξ, η φιλοσοφία του Νίτσε, η θεωρία του πανσεξουαλισμού του Φρόυντ, κλπ..
Όμως, τίποτα επιστημονικό δεν υπάρχει στις παραπάνω θεωρίες. Αντικειμενική έρευνα αποδεικνύει, ότι κορυφαίοι εκπρόσωποι των επιστημών τονίζουν ότι δεν υπάρχει αντίθεση μεταξύ πίστης και επιστήμης.
Ο Αϊνστάιν, για παράδειγμα, λέει " Ποτέ δεν βρήκα τίποτα στην επιστήμη μου, που να μποροώ να αντιτάξω στην Θρησκεία", ενώ ο μεγάλος ψυχίατρος Γιούνγκ ομολογεί: "Όλα όσα έμαθα μέχρι τώρα με οδήγησαν στην αδιάσειστη πεποίθηση ότι υπάρχει Θεός.". Επίσης, Ο Βάκων έλεγε: "Μόνο η ημιμάθεια απομακρύνει από τον Θεό, ενώ η αληθινή επιστήμη οδηγεί προς Αυτόν".
I lost my soul when i fell to earth...

Lux e tenebris
Καταρχάς, η αμφισβήτηση στηρίζεται στη γνώση , στο δεν δέχομαι ότι μου μαθαίνουν και ας το πιστεύω κατά βάθος , αλλά το ψάχνω με κάθε εφικτό μέσο που μπορώ να έχω .Δυστυχώς σε πολλά θέματα η γνώση μπορεί να βρίσκεται μπροστά μας αλλά να είμαστε τόσο τυφλοί ( δόγμα = φανατισμός ) που να μην μπορούμε να το αντιληφθούμε, με αποτέλεσμα το κάθε τι που αμφισβητούμε , να σημαίνει έλλειψη σεβασμού .
Η διάφορα μεταξύ αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και στο άσχημο δόγμα του χριστιανισμού ήτανε ότι οι αρχαίοι `Έλληνες ποτέ δεν επέβαλαν σε άλλους, τα πιστεύω τους. Ούτε έφτιαξαν τον μύθο του «Εκλεκτού Λαού» του Θεού τους.Δεν κρύφτηκαν ποτέ πίσω από το Εγώ τους ( αλάνθαστο ) , φτιάχνοντας ένα υποτιθέμενο αδιαπέραστο οχυρό ,πολεμώντας το κάθε τι που είχε διαφορετική άποψη από την δικιά τους . Οι Έλληνες πίστευαν στην Ανεξιθρησκεία και στον Ανθρωπισμό. Προέβαλλαν και επαινούσαν την μάθηση, την έρευνα, την αναζήτηση, την φιλοσοφική επισκόπηση και την διαλογική συζήτηση μεταξύ ακόμη και των άκρως αντιφρονούντων . Και το ποιο σημαντικό κατάφεραν να κάνουν την ποιο τέλεια περιγραφή για τον σύμπαν και το Θεό .
Όποτε δεν χρειάζεται να αναφέρουμε από πού προήρθε αυτός ο εγωισμός και ποιος ευθύνεται για το πιστεύω ότι ο άνθρωπος μέσα από την γνώση προσπαθεί να γίνει ανώτερος από τον Θεό .
ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝ ΚΑΙ ΕΞ ΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

και εξηγουμε
τι σχεση εχει το αν υπαρχει η οχι θεος με την θεωρια του φροιντ;;
τι σχεση εχει το αν υπαρχει η οχι θεος με την θεωρια του μαρξ;;
που ακριβως καταπιανονται με τον θεο;;
και ποιος σου λεει οτι οσοι υποστηριζουν την μια η την αλλη θεωρια ειναι αθεοι;;
ας παμε παρακατω γνωριζεις τι ειναι εμφυτη ορμη;;
οχι γιατι αν γνωριζες θα καταλαβενες οτι κανεις δεν προκεται να ψαξει για καποιον θεο αν δεν ακουσει οτι υπαρχει
για να στο κανω ποιο λιανα αν ενα παιδι μεγαλωσει σε μια κοινωνια που δεν υπαρχει καμια αναφορα για θεους μεταθανατια ζωη και τα συναφη δεν προκεται να ψαξει για κανεναν θεο
αλλα θα ηθελα να μου δωσεις στοιχεια που η επιστημη(αληθεια ποιος κλαδος της;)συγκαταλεγει στις εμφυτες ορμες και αυτη της θρησκειας
quote:
Αντικειμενική έρευνα αποδεικνύει, ότι κορυφαίοι εκπρόσωποι των επιστημών τονίζουν ότι δεν υπάρχει αντίθεση μεταξύ πίστης και επιστήμης.
οι επιστημονες δεν εχουν κανενα κολημα με καμια θρησκεια αντιθετα οι θρησκειες ειναι αυτες που εχουν το κολημα με τις επιστημες
(αρνηση πιστων για μεταγγιση αιματος αρνηση για μεταμοσχευση βαφτιση της εξωσωματικης σαν διαβολικη και διαφορες αλλες μπουρδες)
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Προσθέτωντας ενα ακόμα μεγαλύτερο μέρος στον ανθρώπινο εγωισμό, στην έπαρση και την αλαζονεία της ανθρώπινης φύσης να ξεπεράσει ακόμα και το Θεό.Θαυμάστε που μας εφτάσε σήμερα αυτός ο εγωισμός.Στην αλληλοεξόντωση!!
για θυμησε μου για ποιον λογο οι εβραιοι εσφαζαν αυτους που ζουσαν στην γη της επαγγελιας πριν απο αυτους;;
η αυτο δεν πιανετε σαν αλληλοεξοντωση
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
αλλα θα ηθελα να μου δωσεις στοιχεια που η επιστημη(αληθεια ποιος κλαδος της;)συγκαταλεγει στις εμφυτες ορμες και αυτη της θρησκειας
1. Dean H. Hamer "The God Gene: How Faith is Hardwired into our Genes"
2. Daniel C. Dennett, "Breaking the Spell: Religion as a Natural Phenomenon"
3. Matthew Alper, "The 'God' Part of the Brain"