- Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Κατ’ αρχήν σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να γίνω πιο αναλυτικός.
Μεγάλα θέματα χαρακτηρίζονται - εκτός από αυτό που αναφέρθηκαμε στο προηγούμενο σχόλιο - εκείνα στα οποία είναι Αδύνατη η Άμεση Παρατήρηση.
Όπως π.χ. είναι το θέμα της αρχής του σύμπαντος, της ζωής και της παρέλευσης του χρόνου.
Σε αυτά τα θέματα η επιστήμη πρέπει να σιωπά.
Για το καλό της φυσικά, ώστε να μην αυτοδιασύρεται.
Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα απαίτησης, ανειλικρίνειας, ή μικροψυχίας.
Αλλά είναι για την επιστήμη θέμα, Αντικειμενικής και Ανυπέρβλητης Αδυναμίας.
Μη ξεχνάμε ότι επιστήμη σημαίνει: Άμεση Παρατήρηση - Πείραμα – Απόδειξη.
Απουσιάζει η Άμεση Παρατήρηση; Αποκλείεται το Πείραμα, Αποκλείεται και η Απόδειξη.
Βεβαίως σε τέτοιου είδους θέματα αρμόδια να απαντήσει είναι μόνο η αποδεδειγμένη Αγία Γραφή.
quote:
Βεβαίως σε τέτοιου είδους θέματα αρμόδια να απαντήσει είναι μόνο η αποδεδειγμένη Αγία Γραφή.
Όταν λέμε "αποδεδειγμένη"; Τι ακριβώς αποδεικνύει; Ποιός ακριβώς την απέδειξε και πάνω σε τί;

macedon
quote:
Macedon
Όταν λέμε "αποδεδειγμένη"; Τι ακριβώς αποδεικνύει; Ποιός ακριβώς την απέδειξε και πάνω σε τί;
Μα σοβαρά δεν ξέρεις?
Το αποδεικνύουμε ώς εξής:
ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Βάζουμε ένα Ευαγγέλιο απέναντί μας και στα αριστερά μας.Δεξιά βάζουμε την Αγί Γραφή.
Καθόμαστε και τα παρατηρούμε,ώρες,μέρες εβδομάδες.
Δεν μπορούν να ξεφύγουν απο την άμεση παρατήρησή μας.Είναι εκεί,μπροστά στα μάτια μας!!
ΠΕΙΡΑΜΑ
Στέλνουμε έναν ορθόδοξο ιερέα.να λάβει το Αγιο Φώς απο τον Ναό.Το "καταφέρνει".
Στέλνουμε έναν καθολικό,ή κόπτη ιερέα και δεν το καταφέρνει.
Αρα το πείραμα πέτυχε!
ΑΠΟΔΕΙΞΗ
Αααα!!Τέτοιες έχουμε πολλές!
Δεν άκουσες για τον ανάπηρο που περπάτησε?
Το τυφλό που είδε?
Δεν βλέπεις το σκήνωμα του Εφραίμ και άλλων αγίβν,οσίων και καλογέρων,τι θαύματα κάνουν?
Αντε ρε macedon,ποιός νομίζεις ότι είσαι,που αμφισβητείς τα σαυροειδή?![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ΙΩΑΝΝΟΥ 10:30 «ἐγὼ καὶ ὁ πατὴρ ἕν ἐσμεν.»
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 9:5
«ὧν οἱ πατέρες καὶ ἐξ ὧν ὁ Χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα• ὁ ὢν ἐπὶ πάντων Θεὸς εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας ἀμήν»
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Α΄ 3:16
«καὶ ὁμολογουμένως μέγα ἐστὶ τὸ τῆς εὐσεβείας μυστήριον• Θεὸς ἐφανερώθη ἐν σαρκί, ἐδικαιώθη ἐν Πνεύματι, ὤφθη ἀγγέλοις, ἐκηρύχθη ἐν ἔθνεσιν, ἐπιστεύθη ἐν κόσμῳ, ἀνελήφθη ἐν δόξῃ.»
Και από την Παλαιά Διαθήκη.
Βαρούχ 3:36-38 οὗτος ὁ Θεὸς ἡμῶν, οὐ λογισθήσεται ἕτερος πρὸς αὐτόν. ἐξεῦρε πᾶσαν ὁδὸν ἐπιστήμης αὐτοῦ... μετὰ τοῦτο ἐπὶ γῆς ὤφθη καὶ ἐν τοῖς ἀνθρώποις συνανεστράφη.
quote:
Μερικά χωρία που μαρτυρούν τη Θεότητα του Χριστού.
Δεν "μαρτυρούν". Υποστηρίζουν είναι η σωστή λέξη.
quote:
ΙΩΑΝΝΟΥ 10:30 «ἐγὼ καὶ ὁ πατὴρ ἕν ἐσμεν.»
Είπα ότι "εκτός από το ευαγγέλιο του Ιωάννη...". Και βέβαια, το παραπάνω δεν λέει τίποτε. Μπορεί κάλλιστα να σημαίνει "συμφωνούμε σε όλα", κατά το "εγώ και η γυναίκα μου είμαστε ένα".
quote:
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 9:5
Το "Προς Ρωμαίους" δεν είναι ευαγγέλιο. Είναι επιστολή. Για τα ευαγγέλια μιλούσαμε (καλά, δεν είναι τα ελληνικά η μητρική σου γλώσσα;)
quote:
ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ Α΄ 3:16
Βλέπε παραπάνω.
quote:
Και από την Παλαιά Διαθήκη.
Βαρούχ 3:36-38 οὗτος ὁ Θεὸς ἡμῶν, οὐ λογισθήσεται ἕτερος πρὸς αὐτόν. ἐξεῦρε πᾶσαν ὁδὸν ἐπιστήμης αὐτοῦ... μετὰ τοῦτο ἐπὶ γῆς ὤφθη καὶ ἐν τοῖς ἀνθρώποις συνανεστράφη.
Το συγκεκριμένο αναφέρεται στον Ιακώβ και στον Ισραήλ, που τους κατονομάζει. Από πού κι ως πού αναφέρεται στον Ιησού και μάλιστα "αποδεικνύει" και τη θεότητά του;
Και για να μην ψάχνεις άδικα, σε κανένα σημείο της ΠΔ δεν αναφέρεται στον Ιησού, έμμεσα ή άμεσα. Σε κανένα!

macedon
Μη προσπαθείς μάταια με macedon.
Βλέπεις πως κρύβετε στο λαγούμι του όταν του κάνω εγώ ερωτήσεις?
Αν θες να μάθεις λίγο από την προιστορία γι'αυτόν το ψηφοφόρο και ομιλητή σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής ρίξε μια ματιά εδώ.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11423
Μιας και δεν τολμάει να μου αντιπαρατεθεί ΟΥΤΕ στα θρησκειο/ιστορικά ρώτα τον εσύ
α) για τη παπάντζα που πέταγε περί Davidson και αν την πιστεύει ακόμα όπως μας την παρουσίασε τουλάχιστον δύο φορές εδώ μέσα. Αν σου πει ότι την πιστεύει ακόμη στείλε τον ακριβώς εδώ όπου τα μάζεψε και όπου φύγει, φύγει...
http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?whichpage=5&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10468
β) γιατί ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ στη βιβλιογραφία του Robben, αλλά επανέρχεται ξανά και ξανά σαν χαλασμένο γραμμόφωνο στην ίδια σαθρή επιχειρηματολογία που του την έχουν κάνει οι Χριστιανοί σουρωτήρι περί Ευαγγελίων...
Θύμισέ του το μ'αυτό
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=2&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10469
και θαύμασε τρέξιμο 100άρι που έριξε ο macedon για να κρυφτεί στο λαγούμι του που θα ζήλευε ακόμα και ο Bolt...
Επειδή δεν θα μπορεί να σε αντιμετωπίσει θα σε βρίσει και θα σε μειώσει με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για το άτομο και την προσωπικότητά σου όπως ακριβως συνάδει με την πρακτική όλων των Χρυσαυγίτων.
Όταν συμβεί αυτό μη νευριάσεις, απλά θα ξέρεις ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά καθώς θα κρύβεται και από εσένα όπως κάνει και με εμένα και θα περιμένει τον επόμενο Χριστιανό για να του γράψει ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΠΑΤΖΕΣ...
@macedon
Miserabile visu...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 29/08/2012 19:28:13
quote:
Industrial_AngelPanosT
quote:
Πόσο χαμηλά θα πέσεις ρε Βιομηχανικέ???
Άσε τα πυροτεχνήματα. Επιχειρήματα έχεις;
Μόνο με επιχειρήματα σ'έχω στριμώξει τόοοοοσο καιρό και γι'αυτό προτιμάς να μη γράψεις τη διπλωματική σου για να πάρεις το ρημαδο-πτυχίο (να χαρούν και οι δικοί σου και ν'αρχίζεις να βγάζεις το ψωμάκι σου) μέχρι να με ξεφτιλίσεις όπως ο ίδιος έγραψες.
ΒΡΕ ΟΥΥΥΥΥΥΣΤ!
quote:
quote:
Στα συν.
Πολύ καλό το βιντεάκι και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους.
Γιατί σε παίρνει να μην το συστήσεις; Αφού η τεχνική σου είναι μέσα στο μάρκετινγκ. Αποσιωπούμε το ζόρικα κομμάτια και το παίζουμε δήθεν ανοιχτόμυαλοι
Ακούω ΑΜΕΣΑ ποια είναι τα ζόρικα που αποσιώπησα από το βιντεάκι.
Στο 22:00 με έστειλες στο 25:20 είχες πληρωμένη την απάντηση από τον ίδιο το Dawkins χωρίς να χρειστεί να πω τίποτα εγώ.
Μην εξαφανιστείς.
quote:quote:
Στο "low level code" του DNA είμαστε πολύ κοντά στα άλλα ζώα (98,5% με τους χιμπατζήδες) αλλά το "high level code" των αλληλουχιών του DNA σου δίνει μια ανατομία εγκεφάλου πολύ ξεχωριστή και ανώτερη απο αυτό που υποδηλώνει το 1,5% διαφοράς του DNA σου από το χιμπατζή.
Κλασσικός φυσικός που το παίζει ξερόλας. Ασχολήσου με το γερμάνιο που το κατέχεις γιατί από αυτά που γράφεις δεν έχεις καταλάβει ούτε προγραμματισμό ούτε τα βασικά της γονιδιακής έκφρασης και της εμβρυογένεσης (γιατί για αυτά μιλάει ο Dawkins).
Όταν εγώ στρίμωχνα μοριακούς βιολόγους και γενετιστές εσύ ήσουν στο Δημοτικό και είχες δάσκαλο το macedon...
quote:
Γιατί κάτι μου λέει ότι το low level το έχεις εκλάβει ως ποιοτικό χαρακτηριστικό;
Γιατί είσαι ένας προπτυχιακός που πήγε Στρατό ενώ δεν είχε τελειώσει τις σπουδές του και γιατί θέλει περισσότερο να ξεφτιλίσει εμένα παρά να γράψει τη διπλωματική του.
Υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να με κολάκευε η στάση σου αλλά ειλικρινά στενοχωριέμαι...
Τέσπα.
Στον παραλληλισμό που κάνει ο Dawkins του DNA και των γλωσσών προγραμματισμού σαν low level στο DNA θεωρεί το GTCA και στο high level το "άπειρο" πλήθος των αλληλουχιών που μπορεί να προκύψει από την τετράδα του GTCA.
Τώρα λοιπόν αν έχεις... κότσια πες μας αν ο Dawkins (είτε στο εν λόγω βίντεο είτε γενικώς) θεωρεί ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟ τον ανθρώπινο εγκέφαλο όπως ισχυρίστηκες εσύ.
Ακόμη και ο Tyson αλλού θέλει να το πάει αλλά εσύ μένεις μόνο στην επιφάνεια και καλά κάνεις γιατί δεν βλέπω κάποιον που να μπορεί ή/και να θέλει να σε βοηθήσει...
Πάντως κοίτα τη φάτσα του Dawkins από το 22:00 έως το 25:20 που τοποθετείται και θα καταλάβεις πολλά (μάλλον...).
quote:
Για πες μου Πανούλη ξέρεις γιατί λέμε ότι η assembly και η C είναι low level γλώσσες σε σχέση με την Java και την Python πχ; Βασικά ξέρεις τι είναι το low και το high level;
Αν σου δείξω τις χάρτινες ταινίες με τις τρυπούλες που κατέχω ως συλλεκτικές με τις οποίες περνούσαν τον κώδικα στους υπολογιστές-δωμάτια θα σου κόψω το βήχα ή μπαααα....
Αλήθεια πως τολμάς να μου το παίζεις μάγκας στις γλώσσες προγραμματισμού ενώ αγνοούσες που αναφέρονταν τα impact factors???
quote:
quote:
Άντε τώρα Βιομηχανικέ να μπεις και εσύ στη συζήτηση τους και να πεις ότι έχουμε έναn ατελέστατο εγκέφαλο ο οποίος έφτιαξε μια πολύ καλή επιστήμη κτλ κτλ
Πρώτον υποστηρίζω ότι είπαν κάτι παρόμοιο και δεύτερον ότι αν το τεκμηρίωνα με τον ίδιο τρόπο που το τεκμηρίωσα εδώ, θα συμφωνούσαν.
Αν επιμένεις ότι και ο Dawkins συμφωνεί περί ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟΥ ανθρώπινου εγκεφάλου όπως εσύ, τότε το κάνεις ποοοοοολύ καλύτερο για εμένα στις μελλοντικές μου συζητήσεις εντός του esoterica με τους υπόλοιπους άθεους/αγνωστικιστές.
Έξω από το esoterica και στους κύκλους στους οποίους κινούμαι και κάνω τέτοιες συζητήσεις ούτε λόγος βέβαια για την παραπάνω παπάτζα...
Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι θα ήθελα την άποψη των υπολοίπων αθέων/αγνωστικιστών του forum περί ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟΥ ανθρωπίνου εγκεφάλου.
quote:
Επίσης, τη δική σου τεκμηριωμένη αποψούλα δεν την είδαμε πουθένα! Καλές οι γαργάρες για την υγεία;
Για τις γαργάρες δεν έχει βρεθεί ακόμη κανένας από εδώ μέσα για να με αναγκάσει να κάνω και να ξέρω τις επιπτώσεις τους στη υγεία.
Να, αν θες, ρώτα το macedon που έχει κοντέψει να πνιγεί πολλάκις μπροστά στα μάτια όλων μας εδώ στο esoterica από τις πολλές και "μπουκωτικές" γαργάρες που τον έχω αναγκάσει να κάνει.
Αυτός θα σου απαντήσει σίγουρα ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ.
Για το άλλο που ρωτάς, και ευθέως σου απάντησα (όταν μου ανταπάντησες για το...overengineering), αλλά και στο "βιβλίο μου" είναι γραμμένο.
Eσύ όμως είτε
α) δεν το έχεις διαβάσει
β) το έχεις διαβάσει (όπως και ο macedon) και δεν έχεις πάρει χαμπάρι (επίσης όπως και ο macedon)
Σε κάθε περίπτωση δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη θέληση να επεκταθώ παραπάνω.
Ότι κατάλαβες, κατάλαβες.
quote:
quote:
Περιμένω τα επόμενα βιντεάκια όπου θα ψάξεις απεγνωσμένα να βρεις για να ψελλίσεις έστω κάτι, όπως επίσης περιμένω και την άποψη των υπόλοιπων αθέων/αγνωστικιστών του forum και αν συμφωνούν με εσένα.
Πάντως σου είπα για τα τερτίπια macedon και που τον οδήγησαν και φαίνεται ότι δεν τα έλαβες υπ'όψιν σου.Μήπως η άλλη σου δουλειά είναι δημοσιο-κάφρος (όπως τους λέει ο Πανούσης); Τόση δραματοποίηση! «ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ». Όχι φίλε μου, έτυχε να δω κάτι.
Πω-πω πίκρα...
Τέσπα
Όταν σου...τύχει ξανά να βρεις κάτι ενδιαφέρον εδώ θα είμαι φιλαράκο περιμένοντας και τις απόψεις των ομοιδεατών σου στο esoterica επί του θέματος...
quote:
Και να μην ξεχνάς τις γαργάρες σου για σήμερα! Κάτσε να σου γράψω την κλασσική ερώτηση που κάνεις πάντα γαργάρα.
Οοοπς.
Έχε γούστο να έχει δίκιο ο πιτσιρικάς...
quote:
Ο Δρ Πουλιανός λέει ότι ο παλαιάνθρωπος των Πετραλώνων πέθανε 35 ετών σε...βαθειά γεράματα για τα δεδομένα της εποχής του, γεονός ασύμβατο με τις ηλικίες που αναφέρονται στη βίβλο (Μαθουσάλας, Αδάμ,Ιωβ που ζουν κάτι...αιώνες). Ποιο το σχολιό σου;
Έλα ρε συ και ανησύχησα...
Σε παραπέμπω κατ'ευθείαν στο Χρυσούν, Αργυρούν, Σιδηρούν κτλ γένος για ηλικίες, βιομετρικά χαρακτηριστικά/ιδιότητες κτλ.
Βέβαια για να ρωτάς επίμονα σύμφωνα με τα γραφόμενά σου (sorry αλλά δεν το είχα καταλάβει) σε σημείο μάλιστα που να θεωρείς ότι το κάνω και γαργάρα ΟΥΤΕ αυτά ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι...
quote:
Και επίσης το νέο χιτ:Τελικά τι είναι τέλειο στον κόσμο και γιατί όπως επίσης και αν τελικά πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι τέλειος επειδή τον έφτιαξε ο Θεός ή πιστεύεις στο Θεό επειδή έφτιαξε τέλειο τον κόσμο (ή και τα 2);
Πως μπορώ εγώ με έναν ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟ εγκέφαλο να σου δώσω μια σωστή απάντηση σ'ένα τόοοοοοσο...σοβαρό ζήτημα και εσύ με έναν επίσης ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟ εγκέφαλο να την καταλάβεις.
Ιδίως αν τύχει και διαφωνήσεις επιχειρηματολογώντας για το αντίθετο με τον ΙΔΙΟ ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟ εγκέφαλο καταλαβαίνεις το τι έχει να γίνει???
Τεσπα.
Ας κάνω μια προσπάθεια επειδή σε συμπαθώ.
Όχι ο κόσμος δεν είναι τέλειος.
Για να γίνει τέλειος ο κόσμος απομένει μια μικρή λεπτομέρεια.
Να πάρεις επιτέλους το πτυχίο σου διότι μια τέτοια διάνοια (έστω και με ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟ εγκέφαλο) είναι κρίμα, ενώ έχει τελειώσει και το στρατιωτικό της, ακόμα να χρωστάει τη διπλωματική της και να παραμένει στο προπτυχιακό επίπεδο.
Για τα υπόλοιπα υπάρχει το "βιβλίο μου" το οποίο δεν μπορείς να κατανοήσεις (ίσως και λόγω ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟΥ εγκεφάλου), αλλά αυτό δεν θεωρείται πρόβλημα για την τελειότητα ή μη του κόσμου.
quote:
Κάθε πρωί από μια γαργάρα
Τόσο θες?
Οκ!
Αν θες πάντως, σου αυξάνω τη δόση όπως έκανα και με το macedon.
Just ask for it...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Industrial_Angelhttp://www.youtube.com/watch?v=oEl9kVl6KPc&feature=related
Και άλλο ένα βιντεάκι για τις γαργάρες του Πανούλη.
Oυουπς!
Νάτο!
Σου ξανα...έτυχε Βιομηχανικέ!
Ρε συ ξέχασες να μας πεις και το άλλο το ωραίο για τον ατελέστατο σχεδιασμό μύτης-στόματος που λέει ο Tyson!
Τουλάχιστον μάθαμε από που ψωνίζεις γνώση...
Τεσπα.
Ιδού και ο σπαρταριστός αντίλογος.
α) Πως ξέρει ο Tyson, που έχει (σύμφωνα με τον ίδιο) μόλις 1,5% διαφορά στο DNA του από τον χιμπατζή και έναν ατελέστατο εγκέφαλο (σύμφωνα με τον Industrial_Angel), ότι έχει ΔΙΚΙΟ σ'αυτά που λέει περί κατασκευαστικών λαθών???
β) Πως μπορούμε να ξέρουμε εμείς με τους ίδιους βιολογικούς περιορισμούς ότι έχει δίκιο ή άδικο ο Tyson???
γ) Με δεδομένους τους παραπάνω βιολογικούς περιορισμούς, μπορούμε να κάνουμε κάτι και να διορθώσουμε όλα αυτά τα κατασκευαστικά λάθη ή απλά τα επισημαίνουμε και ακόμα πιο απλά την πέφτουμε σε όποιον Χριστιανό/Μουσουλμάνο/Εβραίο τύχει να μας μιλήσει για θεό???
δ) Αν τελικά μπορούμε μόνο να επισημάνουμε τα λάθη γιατί σ'αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τη ρήση του μέντορα Dawkins να μπούμε στο εργαστήριο και να κάνουμε καλύτερη Επιστήμη ώστε να περιμαζέψουμε όλα τα κατασκευαστικά λάθη του θεού, της φύσης, της CIA, των Νεφελίμ, των Ελ, κτλ κτλ???
quote:
Είδα, ξανά και ξανά, να αναφέρει Vassilis_1 να αναφέρει το θάνατο ως επιχείρημα, το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι πέθαναν για μια ιδεολογία ή μια πίστη δίνει αξία στην ιδεολογία ή την πίστη.
Είδες, αλλά και πάλι δεν κατάλαβες.
Το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ ότι ΤΕΛΙΚΑ πέθαναν για τα ψέμματά τους (κατ'εσάς πάντα) αλλά γιατί ΑΡΧΙΚΑ εκδιώχθηκαν και κυνηγήθηκαν???
Πάντα κατ'εσάς, δίδασκαν τόσο εξώφθαλμα ψεύδη που δεν θα έπρεπε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός αυτοκράτορας/βασιλιάς/στρατιωτικός/πολιτικός/φιλόσοφος/απλός πολίτης να ασχοληθεί μαζί τους πόσο μάλλον να τους κυνηγήσει μέχρι θανάτου...
Ο macedon από την άλλη είχε μια πρωτότυπη εξήγηση αλλά τον χάσαμε νωρίς ελλείψει έστω ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του.
Ίσως ο Industrial_Angel να έχει πιο πειστικές απαντήσεις αν και δεν έχει τα πτυχία του macedon...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Μόνο με επιχειρήματα σ'έχω στριμώξει τόοοοοσο καιρό και γι'αυτό προτιμάς να μη γράψεις τη διπλωματική σου για να πάρεις το ρημαδο-πτυχίο (να χαρούν και οι δικοί σου και ν'αρχίζεις να βγάζεις το ψωμάκι σου) μέχρι να με ξεφτιλίσεις όπως ο ίδιος έγραψες.ΒΡΕ ΟΥΥΥΥΥΥΣΤ!
Είναι απολύτως ορατή η ποιότητα των...«επιχειρημάτων» σου. Ο ένας ανώνυμος κολλητός σου που σοκαρίστηκε από την αρχή της απροσδιοριστίας, ο άλλος (πάλι ανώνυμος) μοριακός βιολόγος που τάπωσες και άλλες τέτοιες...ιστορίες
quote:
Ακούω ΑΜΕΣΑ ποια είναι τα ζόρικα που αποσιώπησα από το βιντεάκι.
Στο 22:00 με έστειλες στο 25:20 είχες πληρωμένη την απάντηση από τον ίδιο το Dawkins χωρίς να χρειστεί να πω τίποτα εγώ.Μην εξαφανιστείς.
Τα ζόρικα είναι οι ερωτήσεις που σου κάνω και οι απαντήσεις ότι δήθεν δεν καταλαβαίνω.
quote:
Όταν εγώ στρίμωχνα μοριακούς βιολόγους και γενετιστές εσύ ήσουν στο Δημοτικό και είχες δάσκαλο το macedon...
Με τι επιχειρήματα; Τους είπες ότι οι άνθρωποι ζούσαν 900 χρόνια στο παρελθόν και τους...στρίμωξες; Μήπως το ότι πέσανε στα πατώματα από τα γέλια το θεωρείς στρίμωγμα; Ή μήπως το ότι ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι η εξέλιξη του ανθρώπου είναι «γραμμική» όπως έχεις γράψει στο παρελθόν και όταν σε ρώτησα ποιοι τα λένε αυτά δε μου απάντησες;
quote:
Τέσπα.
Στον παραλληλισμό που κάνει ο Dawkins του DNA και των γλωσσών προγραμματισμού σαν low level στο DNA θεωρεί το GTCA και στο high level το "άπειρο" πλήθος των αλληλουχιών που μπορεί να προκύψει από την τετράδα του GTCA.
Λάθος. Σου είπα ότι δεν τα κατάλαβες καλά και δε με άκουσες. Σου είπα ότι λέει για ΕΛΕΓΧΟ της έκφρασης της γενετικής πληροφορίας. Οι αλληλουχίες, αυτές καθ'αυτές, είναι όμοιες σε ποσοστό 98.5% και περισσότερο, αζωτούχα βάση προς αζωτούχα βάση.
Ξανά άκου τι λέει ο Dawkins μπας και καταλάβεις.
quote:
Τώρα λοιπόν αν έχεις... κότσια πες μας αν ο Dawkins (είτε στο εν λόγω βίντεο είτε γενικώς) θεωρεί ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟ τον ανθρώπινο εγκέφαλο όπως ισχυρίστηκες εσύ.Ακόμη και ο Tyson αλλού θέλει να το πάει αλλά εσύ μένεις μόνο στην επιφάνεια και καλά κάνεις γιατί δεν βλέπω κάποιον που να μπορεί ή/και να θέλει να σε βοηθήσει...
Πάντως κοίτα τη φάτσα του Dawkins από το 22:00 έως το 25:20 που τοποθετείται και θα καταλάβεις πολλά (μάλλον...).
Σου απάντησα και προηγουμένως. Δεν έχω κανένα λόγο να υποθέσω ότι ο Dawkins δε θα συμφωνούσε με επιστημονικά επιχειρήματα. Είμαι σχεδόν σίγουρος για αυτό.
quote:
Αν σου δείξω τις χάρτινες ταινίες με τις τρυπούλες που κατέχω ως συλλεκτικές με τις οποίες περνούσαν τον κώδικα στους υπολογιστές-δωμάτια θα σου κόψω το βήχα ή μπαααα....Αλήθεια πως τολμάς να μου το παίζεις μάγκας στις γλώσσες προγραμματισμού ενώ αγνοούσες που αναφέρονταν τα impact factors???
Προφανώς και είσαι στην...εποχή των σπηλαίων, τόσο στην αντίληψη της βιολογίας όσο και του προγραμματισμού. Από τότε που εσύ έγραφες κώδικα για συστήματα με διάτρητες κάρτες η ανθρωπότητα προχώρησε. Ενημερωτικά στο λέω. Πάντως τον ορισμό low level-high level δεν τον είδαμε. Γαργάρα;
quote:
Αν επιμένεις ότι και ο Dawkins συμφωνεί περί ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟΥ ανθρώπινου εγκεφάλου όπως εσύ, τότε το κάνεις ποοοοοολύ καλύτερο για εμένα στις μελλοντικές μου συζητήσεις εντός του esoterica με τους υπόλοιπους άθεους/αγνωστικιστές.Έξω από το esoterica και στους κύκλους στους οποίους κινούμαι και κάνω τέτοιες συζητήσεις ούτε λόγος βέβαια για την παραπάνω παπάτζα...
Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι θα ήθελα την άποψη των υπολοίπων αθέων/αγνωστικιστών του forum περί ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟΥ ανθρωπίνου εγκεφάλου.
Τι κύκλους; Ηλιθίων;
Επιμένω απολύτως ότι αν του Dawkins και του οποιοδήποτε σκεπτόμενου ανθρώπου του δείξεις τα επιχειρήματά μου, ή τα επιχειρήματα του Tyson θα συμφωνήσει.
Ξέρεις ποια είναι η παγίδα που πέφτεις; Πιστεύεις ότι ανήκω σε κάποια ΑΛΛΗ θρησκεία, στης οποίας το δόγμα είναι όλοι αυτοί υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Στην επιστήμη, δεν υπάρχουν δόγματα και επίσης μπορούν να υπάρξουν διορθώσεις αναιρέσεις και προσεγγίσεις. Μέχρι πριν από 100 χρόνια πιστεύαμε εντελώς διαφορετικά πράγματα από ότι πιστεύουμε τώρα σε πολλά θέματα της επιστήμης
quote:
Για το άλλο που ρωτάς, και ευθέως σου απάντησα (όταν μου ανταπάντησες για το...overengineering), αλλά και στο "βιβλίο μου" είναι γραμμένο.Eσύ όμως είτε
α) δεν το έχεις διαβάσει
β) το έχεις διαβάσει (όπως και ο macedon) και δεν έχεις πάρει χαμπάρι (επίσης όπως και ο macedon)
Σε κάθε περίπτωση δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη θέληση να επεκταθώ παραπάνω.
Ότι κατάλαβες, κατάλαβες.
Πότε απάντησες όταν σου είπα ότι το γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα διαθέτει «ρεζέρβες» δεν είναι ένδειξη καμία τελειότητας;
Και το Overengineering δε θεωρείται καλή δουλειά μηχανικού. Ενημερωτικά.
quote:
Έλα ρε συ και ανησύχησα...Σε παραπέμπω κατ'ευθείαν στο Χρυσούν, Αργυρούν, Σιδηρούν κτλ γένος για ηλικίες, βιομετρικά χαρακτηριστικά/ιδιότητες κτλ.
Βέβαια για να ρωτάς επίμονα σύμφωνα με τα γραφόμενά σου (sorry αλλά δεν το είχα καταλάβει) σε σημείο μάλιστα που να θεωρείς ότι το κάνω και γαργάρα ΟΥΤΕ αυτά ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι...
χαχαχαχα ΗΣΙΟΔΟΣ; ΟΝΤΩΣ; Τόσο πολύ σου λείπουν τα επιχειρήματα που το ένα βιβλίο της Εποχής του Χαλκού δεν έφτασε και αναγκάστηκες να επικαλεστείς ένα ΑΛΛΟ βιβλίο της εποχής του Χαλκού; Στα σοβαρά; Η απάντησή σου σέ ένα επιστημονικότατο ερώτημα, «ποιο ήταν το μέσο προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων της προϊστορίας» είναι ένα βιβλίο ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ, και μάλιστα του δωδεκάθεου;
Τέτοια ΚΑΤΑΝΤΙΑ από ένα Χριστιανό δεν την περίμενα. Σε λίγο θα παρακαλέσεις και έναν οπαδό της...Πατρώας Θρησκείας να σε βοηθήσει!!! Και εις ανώτερα!
Ο...φίλος σου ο Πουλιανός εξαφανίστηκε; Μα γιατί; Αφού τα λέει καλά! Τα λέει σωστά ρε για αυτό τον κυνηγάνε οι...Νεφελίμ!! Εσύ δεν τον εμπιστευόσουν τον κατατρεγμένο επιστήμονα; Τώρα μας τα αλλάζεις; Δεν τον επικαλείσαι; Κάνει λάθος;
quote:
Όχι ο κόσμος δεν είναι τέλειος.
Για να γίνει τέλειος ο κόσμος απομένει μια μικρή λεπτομέρεια.
Λεπτομέρεια; Εγώ νομίζω ότι λείπουν πολλά περισσότερα από μια λεπτομέρεια!
quote:
Για τα υπόλοιπα υπάρχει το "βιβλίο μου" το οποίο δεν μπορείς να κατανοήσεις (ίσως και λόγω ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟΥ εγκεφάλου), αλλά αυτό δεν θεωρείται πρόβλημα για την τελειότητα ή μη του κόσμου.
Ε όχι και για όλα τα υπόλοιπα. Για να συζητήσουμε για την ηλικία των ανθρώπων της Βίβλου χρειάστηκες τον...Ησίοδο!!!
Να σε ενημερώσω, γιατί μπορεί και ο...Ησίοδος να μη φτάνει. Στις συζητήσεις μαζί μου μπορείς να επικαλεστείς επίσης:
To έπος του Γκιλγκαμέζ
Τα ταξίδια του Σεβάχ
Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ
Και τα comics της Marvel !!!!
Όταν σοβαρευτείς, και αποφασίσεις να μιλήσεις με σοβαρά επιστημονικά στοιχεία και όχι... μυθολογίες ενημέρωσέ με!!!
Edited by - IndustrialAngel on 29/08/2012 22:33:11
quote:
Oυουπς!
Νάτο!Σου ξανα...έτυχε Βιομηχανικέ!
Ρε συ ξέχασες να μας πεις και το άλλο το ωραίο για τον ατελέστατο σχεδιασμό μύτης-στόματος που λέει ο Tyson!
Τουλάχιστον μάθαμε από που ψωνίζεις γνώση...
Είναι διάλεξη ενός αστροφυσικού, με διδακτορικό και πολύ συγκεκριμένα και σοβαρά επιχειρήματα. Τουλάχιστον αυτός δεν επικαλέστηκε τη μυθολογία της Αφρικής ή των Βίκιγκ μέσα στην απόγνωσή του να βρει επιχειρήματα. Ανέφερε ΝΟΥΜΕΡΑ και στοιχεία.
Πρώτα πρώτα, περιμένω να ακούσω από σένα το εξής.
"Έκανα λάθος, υπάρχουν αγνωστικιστές που λένε αυτά που λες".
quote:
α) Πως ξέρει ο Tyson, που έχει (σύμφωνα με τον ίδιο) μόλις 1,5% διαφορά στο DNA του από τον χιμπατζή και έναν ατελέστατο εγκέφαλο (σύμφωνα με τον Industrial_Angel), ότι έχει ΔΙΚΙΟ σ'αυτά που λέει περί κατασκευαστικών λαθών???β) Πως μπορούμε να ξέρουμε εμείς με τους ίδιους βιολογικούς περιορισμούς ότι έχει δίκιο ή άδικο ο Tyson???
logic loop και fallacy. Το ότι κάτι είναι ατελές, δε σημαίνει ότι δουλεύει ΠΑΝΤΑ λάθος.
Επίσης, υπάρχει ένας αδιάψευστος μάρτυρας της αξιοπιστίας της επιστήμης. Ο μάρτυρας αυτός είναι η κόρη της η τεχνολογία. Όταν καταφέρεις να στείλεις άνθρωπο στο φεγγάρι με την προσευχή, ενημέρωσέ με να αναθεωρήσω το βαθμό εμπιστοσύνης που δίνω στην επιστήμη
quote:
γ) Με δεδομένους τους παραπάνω βιολογικούς περιορισμούς, μπορούμε να κάνουμε κάτι και να διορθώσουμε όλα αυτά τα κατασκευαστικά λάθη ή απλά τα επισημαίνουμε και ακόμα πιο απλά την πέφτουμε σε όποιον Χριστιανό/Μουσουλμάνο/Εβραίο τύχει να μας μιλήσει για θεό???
Ο Χριστιανός/Μουσουλμάνος/Εβραίος επικαλείται τη φύση για να στηρίξει το δόγμα του και να μιλήσει για δήθεν τελειότητες. Είναι ή δεν είναι αναρμόδιος και με πολωμένη άποψη; Η δουλειά του επιστήμονα δεν είναι να παρουσιάσει τη γνώση μας για τη φύση στις σωστές διαστάσεις; Αν ένας επιστήμονας μετρήσει το ύψος ενός βυνού και το βρει 5000 μέτρα και ένα ιερό βιβλίο λέει ότι είναι...4000 μέτρα δεν έχει το δικαίωμα να το πει; Αν το δόγμα σου λέει ότι είναι τέλεια σχεδιασμένο το ανθρώπινο σώμα και αυτός μέσα από την επιστημονική γνώση διαπιστώνει ότι δεν είναι, δεν είναι δικαίωμα του (και υποχρέωσή του ενδεχομένως) να το πει;
quote:
δ) Αν τελικά μπορούμε μόνο να επισημάνουμε τα λάθη γιατί σ'αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τη ρήση του μέντορα Dawkins να μπούμε στο εργαστήριο και να κάνουμε καλύτερη Επιστήμη ώστε να περιμαζέψουμε όλα τα κατασκευαστικά λάθη του θεού, της φύσης, της CIA, των Νεφελίμ, των Ελ, κτλ κτλ??
Ευτυχώς που υπάρχει και η επιστήμη και περιμαζεύει ΚΑΠΟΙΑ από τα λάθη.Μια συσκευή όπως ο βηματοδότης σώζει ζωές. Λογικά, επιστήμη θα γίνεται όλο και πιο δυνατή και όλο και περισσότερες ζωές θα σώζονται. Βέβαια, πολλούς δεν τους προλαβαίνουμε
quote:
Το θέμα δεν είναι ΜΟΝΟ ότι ΤΕΛΙΚΑ πέθαναν για τα ψέμματά τους (κατ'εσάς πάντα) αλλά γιατί ΑΡΧΙΚΑ εκδιώχθηκαν και κυνηγήθηκαν???
Πάντα κατ'εσάς, δίδασκαν τόσο εξώφθαλμα ψεύδη που δεν θα έπρεπε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός αυτοκράτορας/βασιλιάς/στρατιωτικός/πολιτικός/φιλόσοφος/απλός πολίτης να ασχοληθεί μαζί τους πόσο μάλλον να τους κυνηγήσει μέχρι θανάτου...
Και οι Ναζί μετά την ήττα τους στο Β ΠΠ, κυνηγήθηκαν, εκδιώχθηκαν, κρύφτηκαν και πολλοί από αυτούς εκτελέστηκαν. Να υποθέσω ότι με βάση τη δική σου λογική, πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτά που έγραψε ο Χίτλερ έτσι;
Ναι, έτσι ακριβώς είναι...
macedon
«Για λίγα πράγματα είμαι σίγουρος στη ζωή μου. Ένα από αυτά είναι ότι εσύ αγαπητέ Σβάμπε, είσαι ο τελευταίος επί της γης που θα είχε τα επιχειρήματα να τολμήσει να αμφισβητήσει κάτι τέτοιο.»
Τα επιχειρήματα φίλτατα Ψηλέ δεν τα έχω εγώ. Εγώ απλά τα αναδεικνύω.
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος ότι ο Πατέρας που αναδεικνύεται από την Αγία Γραφή κάθε άλλο παρά αμόλυντος είναι.
Το ότι είστε υποχρεωμένοι να απολογείστε ΚΑΙ για τις ανώμαλες και μισαλλόδοξες επιδόσεις του Ιεχωβά της Πεντατεύχου δεν σας φταίει απολύτως κανένας.
ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ.
Επομένως, όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε.
Όπως λέει και ο λαός…….![]()
![]()
![]()
κατανοώ βρε αδερφέ ότι αισθάνεσαι την ανάγκη να απολογηθείς και να ωραιοποιήσεις την αδιέξοδη κατάσταση για το δόγμα σου, αλλά καλά θα κάνεις να μην υποτιμάς την νοημοσύνη των αναγνωστών!![]()
![]()
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και στρέφεται Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ «ΑΓΑΠΗΣ» κατά των Ελλήνων. Και αυτό διότι τους χαλούσε το παραμύθι η αίθρια ελληνική σκέψη, τους χαλούσε τον εσχατολογικό μεσσιανισμό και την παράλογη νεκρολαγνεία.
Δεν θα σχολιάσω τα όσα «επεξηγηματικά» αναφέρεις (παραπλανητικά δηλαδή..), καθώς έχουνε ήδη επαρκέστατα απαντηθεί από τον macedon.
Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι το θέμα της διάστασης μεταξύ της Χριστιανικής και της Ελληνικής Κοσμοθεώρησης ήταν και θα παραμένει ΑΛΥΤΟ.
Από την μία πλευρά έχουμε την Θεομαχία, την επιστήμη και την φιλοσοφία των Ελλήνων, και από την άλλη τον μεσσιανισμό, την ταπείνωση, την εσχατολογία, την μετά θάνατον ζωή και ως «υποκατάστατο» της επιστήμης…..ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ. Όπως σχετικά μας πληροφορεί και ο Πατέρας του Χριστιανισμού Ιωάννης Δαμασκηνός «..μακράν κάθε επιστήμη και μάθησις. Είς τα εξ αποκαλύψεως δεν ζητείται απόδειξις, αλλά πίστις».
Από την μία πλευρά συναντάμε ένα εξ ανατολών ορμώμενο παντοδύναμο ιερατείο το οποίο είχε αναπτυχθεί και παγιωθεί για χιλιετίες ως ένας εκμεταλλευτικός ιστός, που δεν επέτρεπε ΚΑΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ και θεωρούσε κάθε σχετική προσπάθεια ως βάναυση αμφισβήτηση της «Θεόδοτης» παντοδυναμίας του, και από την άλλη την ξεκάθαρη ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΣΧΥΡΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ και την φιλοσοφική και αδογμάτιστη προσέγγιση του Θείου.
Στην προσπάθεια τους να μεταπηδήσουν από την ιουδαϊκή μυθολογία και το φανταστικό στο κοινωνικό επίπεδο, χρησιμοποίησαν την γέφυρα του δόγματος. Έντυσαν με δοτή αλήθεια τις μυθολογικές τους φιγούρες και απαγόρευσαν ως «βλασφημία» την αμφισβήτηση τους. Μία «αμφισβήτηση», η οποία υπήρξε όμως ο φάρος της Ελληνικής Κοσμοθεώρησης.
Τι είναι λοιπόν αυτό το χριστιανικό δόγμα τελικά?
Μία υπερκόσμια «αλήθεια», μία αναντίρρητη αντίληψη, μία απαρασάλευτη γενικότερη Κοσμοθεώρηση. Κάτι που σου «φυτεύουν» στο κεφάλι και σου επιβάλουν να το πιστέψεις!
Διότι, αμφισβητούμενο δόγμα ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Το δόγμα για να υπάρξει ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ (ΤΥΦΛΗ) ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ. Είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣΜΟΥ. Αποτελεί απλά μία αυθαίρετη αρχή!
Έννοιες ΞΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Απλά και ξεκάθαρα!
Το δόγμα αυτό φρόντισε να αντικαταστήσει και άλλα κατά την άποψη του «παρασιτικά φαινόμενα»: στην θέση της φιλοσοφίας και της επιστήμης έβαλε τους λατρευτικούς τύπους καθώς και…..την ομαδική υμνολογία! Στην θέση της έρευνας, με βάση τα δεδομένα του φυσικού κόσμου για την βαθύτερη κατανόηση της σύστασης αλλά και της δημιουργίας του, έβαλε την…..«Αποκάλυψη»!
Έτσι, δεν θα πρέπει να μας προκαλεί απορία η κακότητα των χριστιανών πατέρων που συνέταξαν το Ανάθεμα κατά της Ελληνικής σοφίας, αλλά ούτε και οι σημερινές προσπάθειες ωραιοποίησης που κάπως άκομψα από τον Ψηλό επιχειρούνται.![]()
Τέλος, ας σημειώσουμε ότι η «αγάπη» που σέρνει ως σημαία το εξ ανατολών δόγμα, είναι ΦΡΟΥΔΑ ΕΛΠΙΔΑ. Και αυτό διότι η «πίστη» στο δόγμα (βασική προϋπόθεση ως Χριστιανός) αντιστρατεύεται την «αγάπη». Διότι, η αγάπη προϋποθέτει ανοχή, η οποία όμως με την σειρά της αντιτίθεται στην πίστη.
Η «πιστός» δηλαδή θα είναι δηλαδή κανένας, ή αγαπών και τους άπιστους, οπότε…….ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ!
Και ο νοών νοείτω….![]()
quote:
Opoios einai ELLHN exei elliniki paideia kai katagogi...aforizetai apo tous kolpous tis ekklisias kai afto to lei i ELLINIKI orthodoksi ekklisia....katalava kala re pedia???aftos einai o rolos twn anathematon???Diladi...oi ellines xristianoi iereis anathematizoun olous tous ypoloipous ellines kai oi ellines pistoi dexontai to anathema alla eksakolouthoun na einai meloi tis ekklisias....
ligo mperdemena den einai??
περίμενε, θα σου τα εξηγήσουν καλύτερα ο Μακεδόνας και ο Σβάμπε.
Η εκκλησία (θα έλεγα καλύτερα ο κλήρος) ο οποίος είναι και ο "κατηγορούμενος" εδώ, δεν έχει δικαίωμα να απολογηθεί. Ότι κι αν πει, είναι ψέμα
Αφού δεχθούμε την ερμηνεία του "ΑΝΑΘΕΜΑ" ως κατάρα, με το έτσι θέλω, από την πλευρά των κατηγόρων και όχι από την πλευρά αυτού που "απολογείται" τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στη σταύρωση.
Απορώ λοιπόν, αφού η ετυμηγορία είναι ήδη έτοιμη, γιατί να καθόμαστε να συζητάμε και να υποκρινόμαστε ότι προσπαθούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα;;
ixwr,
όταν με το έτσι θέλω βαφτίσεις εσύ όποιον θέλεις Έλληνα και ότι θέλεις Ελληνικό, επόμενο είναι να καταλήγεις σε ότι συμπεράσματα θέλεις.
Έλληνες ήταν μόνο οι αρχαίοι; Έλεος πια, φτάνει με την αρχαιολατρία.
Η τακτική ορισμένων νέο-Ελλήνων, με την επιμονή τους ότι αυτοί γνωρίζουν την αλήθεια και ότι αυτοί είναι οι αληθινοί απόγονοι των Ελλήνων, μου θυμίζει και την τακτική των Γραμματέων και Φαρισαίων που είχαν φτιάξει ένα Θεό μόνο για αυτούς και δεν δεχόταν τίποτα άλλο από τη δική τους στενομυαλιά.
Φιλικά όπως πάντα
ορίστε και κάτι σχετικό με την γλώσσα:
"Κάνει διάλεξη ένας φιλόλογος, και μεταξύ άλλων λέει τα εξής:
Σε πολλές γλώσσες δύο αρνήσεις μας κάνουν μια κατάφαση.
Σε άλλες γλώσσες δύο αρνήσεις δίνουν άρνηση.
Δεν υπάρχουν όμως γλώσσες που δύο καταφάσεις να δίνουν άρνηση.
Οπότε ακούγεται από το ακροατήριο μια φωνή: "Ναι, καλά..."
![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα
Κανείς δεν έθεσε διαχωριστικές γραμμές αγαπητέ πριν τον χριστιανισμό. Κανείς πριν δεν διαχώρισε σε πιστούς και άπιστους.
Το ότι τα ακούτε σήμερα δεν σημαίνει ότι αυτοί οι οποίοι τα καταγγέλλουνε είναι της ίδιας μισαλλόδοξης στάσης.
Ότι έκανε το δόγμα σου τότε, κάνει και σήμερα. Απλά, σήμερα δεν έχει πλέον δόντια (πολιτική δύναμη βίαιης επιβολής) και άρα εκνευρίζεται περισσότερο και πελαγοδρομεί μεταξύ του αυθαίρετου και του μισαλλόδοξου.
Κανείς δεν διεκδικεί περισσότερη «ελληνικότητα» από σένα, άσχετα εάν εσύ έτσι το νομίζεις. Και αυτό διότι εσύ δεν είσαι η θρησκεία.
Το δόγμα όμως, καθώς και όσοι ακραία και απάνθρωπα το ακολούθησαν, θα έπρεπε να είχανε σεβαστεί περισσότερο την φιλοξενία που απολάμβαναν.
Το «φιλοξενία» ξέρεις καλά πως το εννοώ φαντάζομαι.
i elliniki orthodoksi ekklisia apokirissei tous ellines
ypikoous tis
nai i oxi?
εμένα κανείς δεν μου επέβαλε τίποτα. Το αντίθετο μάλιστα.
Υπήρξε κάποια στιγμή στη ζωή μου που όταν η γυναίκα μου μίλησε για Ιησού και Χριστό και Σωτήρα, της γέλασα κατάμουτρα και της είπα, το θυμάμαι χαρακτηριστικά "αυτά που λες και τα παρουσιάζεις ως διδασκαλία του φίλου σου Ιησού, είναι για τους αδύνατους και δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην κοινωνία μας".
Σήμερα, δεν ντρέπομαι να πω το πόσο βαθειά νυχτωμένος ήμουνα.
Είχα την εντύπωση πως βάδιζα στο φως ενώ δεν γνώριζα το φως.
Τώρα, τα περί φιλοξενείας δεν το κατάλαβα, αν θες κάντο λιανά.
Φιλικά όπως πάντα
Φιλικά όπως πάντα
quote:
ixwr
ego afto pou katalaveno apo ola afta...einai oti
i elliniki orthodoksi ekklisia apokirissei tous ellines
ypikoous tis
nai i oxi?
Η Ελληνική Αυτοκέφαλη Εκκλησία είναι νομικός όρος για να περιγράψει μια γεωγραφική περιοχή ελέγχου της Αρχιεπισκοπής της Αθήνας (π.χ. η Θεσσαλονίκη δεν ανήκει στην Ελληνική Εκκλησία ούτε υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών).
Αυτό που λες αναφέρεται στην "Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού", αυτό που με άλλα λόγια ονομάζουμε "Ορθοδοξία".
Για να απαντήσω στην ερώτησή σου. Ναι, έτσι είναι, αλλά μη ξεχνάς ότι ανέκαθεν ο Ελληνισμός ήταν καρφί στο μάτι των Χριστιανών. Άλλωστε η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία είχε αφορίσει την επανάσταση του 1821 και τους πρωτεργάτες της.
macedon