- ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, οι προφητείες, οι επιβεβαιώσεις, οι εξελίξεις - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Πέρα από την πλάκα, το πιο πιθανό είναι να μην γίνει Παγκόσμιος πόλεμος αλλά μια επέμβαση των ΗΠΑ όλο και κάπου θα γίνει. Τώρα στο Ιράν θα γίνει; (Δεν τους παίρνει τρίτο μέτωπο στην περιοχή αυτή), στη Συρία θα γίνει (έστω βάζοντας το Ισραήλ σαν μπροστάρη), στο Σουδάν; Στη Βόρεια Κορέα; Ένας θεός ξέρει. Αλήθεια ποιες χώρες απαρτίζουν ακόμα τον "αξονα του Κακού"; Σίγουρα η Κούβα, ίσως η Σομαλία που βρίσκεται σε κατάσταση αναρχίας με τους Ισλαμιστές αντάρτες να κερδίζουν έδαφος ενάντια στις φατρίες και στους πολέμαρχους. Η Λιβύη μάλλον την γλύτωσε μετά τις προπέρσινες εξελίξεις.

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
Edited by - XD on 11/09/2006 08:15:19
Σου εύχομαι καλή πορεία και καλές αναζητήσεις!
Θα ήταν καλό προτού ανοίξεις ένα νέο topic να συμβουλεύεσαι την Αναζήτηση (επάνω δεξιά στην σελίδα).
Εκεί μπορείς να υποβάλλεις τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που επιθυμείς κι αν επιλέξεις την εμφάνιση αποτελεσμάτων για τίτλους θεμάτων μόνο θα βρεις όλα τα σχετικά topics (εάν υπάρχουν).
Εάν λοιπόν υπάρχουν κάποια ενεργά σχετικά θέματα καλό θα ήταν να συνέχιζες σ' αυτά ώστε να αποφεύγουμε τα διπλά θέματα και να έχουμε όλες τις πληροφορίες/απόψεις συγκεντρωμένες σε ένα topic.
Στην προκειμένη περίπτωση, βρήκα 2 θέματα στα οποία θα μπορούσες να συνεχίσεις (κλίκαρε στους παρακάτω τίτλους για να τα δεις κατευθείαν):
Προφητείες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια
Το θέμα λοιπόν απενεργοποιείται.

In anticipation of my resurrection...
Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει
quote:
Aggelos91 -Πολλοί από εμάς σίγουρα θα έχουμε πάει σε κατηχητικό. Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για αυτά. Πως θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Εμπειρίες από το κατηχητικό.
… Ναι στα 15 μου, αλλά ευτυχώς κατάλαβα γρήγορα την πλύση εγκέφαλου που πήγαν να μου κάνουν… ![]()

Γράψε κάτι σχετικό σαν άποψή σου και μετά θα γίνει ό όποιος διάλογος.
Έτσι όπως το βάζεις το θέμα, θα μπορούσα να σου πω ότι δεν με ενδιαφέρει αν γίνει "καλλίτερο" το κατηχητικό ή αν "χειροτερέψει" και τέλος. Δεν έχω να πω κάτι άλλο...
Δημιούργησε το ερέθισμα για διάλογο και μετά θα έλθουν και οι απόψεις, ακόμη ίσως και προτάσεις για ένα "ποιοτικότερο" κατηχητικό.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Πολλοί από εμάς σίγουρα θα έχουμε πάει σε κατηχητικό. Θα ήθελα να ακούσω απόψεις για αυτά. Πως θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Εμπειρίες από το κατηχητικό. Είστε ακόμα σε κατηχητικό?
Πηγαινα μικρος κατηχητικο κι αυτο με βοηθησε στο να γινω ΑΘΕΟΣ ..
Ο καλυτερος τροπος να γινει καποιος ΑΘΕΟΣ ειναι να ... μελετησει την Βιβλο κι να παει κατηχητικο ...
======================================================
Αγαπητέ Aggelos91, από την ημέρα που βρέθηκες κοντά μας έχεις ανοίξει - πέρα από το παρόν - τα εξής θέματα:
Ομοφυλοφιλία και "γάμος" ομοφυλοφίλων υπό το πρίσμα της Ορθοδοξίας
Ο ρόλος της οικογένειας στις μέρες μας (εντός της Ορθοδοξίας)
Ορθόδοξος Μοναχισμός οι ρίζες του και η συνέχεια του ως τις μέρες μας
Σύγχρονοι γέροντες της Ορθοδοξίας (Παίσιος, Πορφύριος, Ιάκωβος Τσαλίκης και άλλοι)
Ορθόδοξος Χριστιανισμός και ανατολικές θρησκείες που τον πολεμάνε
Έχουμε λοιπόν 7 θέματα με αρχικό θέμα συζήτησης κάποιο ζήτημα όπως το εκφράζει η Ορθόδοξη χριστιανική πίστη.
Παρόλα αυτά, η Κατηγορία .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. δεν έχει τον χαρακτήρα της εκκλησιαστικής κατήχησης ούτε είναι ένα είδος άμβωνα για κήρυγμα...
Μπορούν να υπάρξουν κάποια θέματα σχετικά με την κάθε θρησκεία ξεχωριστά αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο αλλιώς έχουμε να κάνουμε με ένα είδος "βομβαρδισμού".
Οπότε τα θέματα αυτά - όσα παραμείνουν ενεργά - είναι αρκετά...

In anticipation of my resurrection...
Πάντως δεν ήξερα ότι υπάρχουν σήμερα! νόμιζα ότι είχαν σταματήσει.
Δεν ξέρω πως κάνουν την κατήχηση σήμερα τι διδάσκουν και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Φαντάζομαι ότι πέρα από τα λόγια και τη διδασκαλία του Ιησού ότι θα διδάσκουν και την καθημερινότητα της ζωής ώστε να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να αποφύγουν τις κακοτοπιές.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Τα αποτελέσματα, τα βλέπουμε όλοι μας.
Στην κατήχηση, στην κανονική της μορφή, αντιδρούν τα παιδιά.
Στην κατήχηση, όμως, μέσω τηλεόρασης, όπως γίνεται μεθοδευμένα, δεν λένε τίποτα. Αντιθέτως, γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να τους αρέσει.
Κατήργησαν τις ποδιές στο σχολείο αλλά τις ποδιές τις αντικατέστησαν τα τζηνς. Το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα δεν δίνουν; Από πρακτικής, βέβαια, άποψης, τα τζηνς είναι ό,τι χειρότερο.
Άσε που τους βλέπεις κουρεμένους ή ακούρευτους όλους και όλες στο ίδιο στυλ. Δεν τους ξεχωρίζεις.
Αν, όμως, κάποιος δάσκαλος τους έλεγε να κουρευτούν έτσι ή άλλιώς, τότε να δεις αντίδραση και τι μπάχαλο θα γινόταν.
Τουλάχιστον στο κατηχητικό θα μάθαιναν να είναι ευαίσθητοι και να βοηθούν τον πλησίον τους, αντί του να επιδιώκουν να είναι πάντα οι γουίνερς χωρίς να υπολογίζουν το κόστος.

Edited by - Ψηλός on 06/06/2008 18:11:06
Εξάλλου στο κάτω κάτω τα καυτά μίνη στα σχολεία και τα προκλητικά μπούστα που οδηγούν τελικά στα δεκάδες βιντεάκια που κυκλοφορούν στο ιντερνετ και στα κινητά με τις αγαθές κορασίδες δεν τα είχες στην εποχή σου και αυτά τα λες επειδή ζηλεύεις!
Ούτε μετά το σχολείο οι φίλοι σου πήγαιναν πρώτα να πάρουν το χασισάκι τους, οι φίλες σου πρώτα να π.... με τον έμπορα για να πάρουν δωρεάν τα χαπάκια τους.
Αν κάποιος αμφιβάλει για αυτά που λέω μπορεί αν θέλει να του δώσω στοιχεία να τηλεφωνήσει στην ασφάλεια Κορίνθου να καταθέσει(Όνομα έμπορου, διεύθυνση κατοικίας, ώρες διακίνησης), για να εισπράξει συγκεκριμένη απάντηση: Κύριε το έχουμε υπόψιν μας αλλά πείτε μας ακριβώς την ώρα που γίνεται η διακίνηση για να πάμε να τους πιάσουμε! (στο κέντρο περίπου της Κορίνθου και ακριβώς 4 τετράγωνα από το αστυνομικό τμήμα). Ενώ ο Έμπορας επειδή είναι τσιράκι της αστυνομίας προστατεύεται όσο γίνεται.
Άστα ψιλέ κοίταξε τη δική σου οικογένεια και μούτζωχτα τ' άλλα!

«Εμπειρίες από το κατηχητικό. Είστε ακόμα σε κατηχητικό?»
Είπαμε, δημοκρατία έχουμε, αλλά.....θέμα είναι μωρέ ετούτο??
Τι «εμπειρίες» μπορεί να έχει άραγε κάποιος απο την (πλήση)-κατήχηση ενός παπά? Μήπως άραγε φίλτατε ξεχνάς σε ποιό κοινό ομιλείς??
Ας σοβαρευτούμε λέω εγώ, και ας ελπίσουμε να έρθει κάποια μέρα που οι συνήθειες Μουλάδων αντικατασταθούν με ανάγνωση Ελλήνων φιλοσόφων.
Όχι ότι δίνει και κανένας σημασία σήμερα στην Ελλάδα στο θέμα....
Έχεις ένα χωράφι,αν δεν το προετοιμάσεις για σπορά,να το σκαλίσεις,να πέσει λίπασμα,να φτιάξεις σειρές,να βγάλεις τις πέτρες,και μετά πας και πετάξεις τα σπόρια από πάνω,δε πρέπει να σου φταίνε τα σπόρια που δεν γίνανε καλαμπόκι.Μερικά που και που σκάνε μύτη αλλά τα πιο πολλά χάνονται.
Δεν φταίνε λοιπόν τα παιδιά που αντιδρούν έτσι,τουλάχιστον όχι εξ ολοκλήρου.
And I was round when jesus christ
Had his moment of doubt and pain
Made damn sure that pilate
Washed his hands and sealed his fate
Όμως στην τηλεόραση υπάρχει επιλογή ακόμη και κλείσιμο και είναι θέμα διαπαιδαγώγησης των παιδιών απ' τους γονείς καθώς και ενημέρωσής τους.
Το κατηχητικό όμως κάποτε ήταν υποχρεωτικό και αν παρήγε ανθρώπους με σεβασμό στον πλησίον και ευαισθησίες, φαίνεται απ' την συμπεριφορά τους όταν μεγάλωσαν.
Εγώ πιστεύω ότι ήταν μηχανή παραγωγής άβουλων, πειθήνιων φοβισμένων πιστών και εκτελεστικών οργάνων.
Αυτοί που κατηγορείς ότι επέβαλαν την τηλεόραση και όλα τ' άλλα στον κόσμο, προφανώς (λόγω ηλικίας) οι περισσότεροι κατηχήθηκαν όταν ήταν μικροί.
Άσε που τότε οργίαζαν οι όποιοι ανώμαλοι παπάδες και για κοινωνικοθρησκευτικούς λόγους δεν έβγαινε τίποτε στην επιφάνεια.
Δυστυχώς απ' ότι φαίνεται απ' την τοποθέτηση του ευρωπαίου,
quote:
Άστα ψιλέ κοίταξε τη δική σου οικογένεια και μούτζωχτα τ' άλλα!
πέτυχαν αυτό που ήθελαν, σε μεγάλο βαθμό.
Κατάφεραν να κάνουν τους ανθρώπους ακοινώνητα ζώα που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και έτσι είναι ανήμποροι να αντιδράσουν σαν σύνολο σε οτιδήποτε.
Και η θρησκεία παίζει βασικό ρόλο σ' αυτό με τα παραδείγματα των εκπροσώπων της.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Εγώ πιστεύω ότι ήταν μηχανή παραγωγής άβουλων, πειθήνιων φοβισμένων πιστών και εκτελεστικών οργάνων.Αυτοί που κατηγορείς ότι επέβαλαν την τηλεόραση και όλα τ' άλλα στον κόσμο, προφανώς (λόγω ηλικίας) οι περισσότεροι κατηχήθηκαν όταν ήταν μικροί.
Άσε που τότε οργίαζαν οι όποιοι ανώμαλοι παπάδες και για κοινωνικοθρησκευτικούς λόγους δεν έβγαινε τίποτε στην επιφάνεια
Να ψηλέ τι φταίει το βρήκε ο γιαπετ!........και έλεγα τις πταίει? τις πταίει? πρέπει αυτό γιαπέτ να το αναφέρεις και στο θέμα <<συμβαίνει κάτι με τους πολιτικούς μας?>> στο ΑΠΟΨΕΙΣ! ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ κ.α
αλλά και στο <<Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια....>> τόσο καιρό ψαχνόμασταν τι συμβαίνει! Να που με την επιστροφή σου λύθηκε το μυστήριο! Τα ακούς φίλε trexagireve?

quote:
γιαπετ:
Δυστυχώς απ' ότι φαίνεται απ' την τοποθέτηση του ευρωπαίου,
europaios2:
Άστα ψιλέ κοίταξε τη δική σου οικογένεια και μούτζωχτα τ' άλλα!---------------------------------------------------------------------
πέτυχαν αυτό που ήθελαν, σε μεγάλο βαθμό.Κατάφεραν να κάνουν τους ανθρώπους ακοινώνητα ζώα που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και έτσι είναι ανήμποροι να αντιδράσουν σαν σύνολο σε οτιδήποτε.
Και η θρησκεία παίζει βασικό ρόλο σ' αυτό με τα παραδείγματα των εκπροσώπων της.
Mάλιστα εμμέσως πλην σαφώς είμαι ακοινώνητος, ζώο, που ενδιαφέρομαι μόνο για τον εαυτό μου και έτσι είμαι ανήμπορος να αντιδράσω σαν σύνολο σε οτιδήποτε!
Εδώ θα μου πεις χειρότερους χαρακτηρισμούς κάνετε στον ίδιο τον Ιησού σε μένα θα κολλήσετε?....... ευχαριστώ γιαπετ!

Αν έχεις αντίθετη άποψη, κανείς δε σ' εμποδίζει να την καταθέσεις.
Μ' άρεσε το "Τα ακούς φίλε trexagireve?".
Όσο γι' αυτό,
quote:
Mάλιστα εμμέσως πλην σαφώς είμαι ακοινώνητος, ζώο, που ενδιαφέρομαι μόνο για τον εαυτό μου και έτσι είμαι ανήμπορος να αντιδράσω σαν σύνολο σε οτιδήποτε!
ήταν διαπίστωση με αφορμή την έκφρασή σου στην οποία πολύς κόσμος έχει καταφύγει γιατί βολεύει ή γιατί δεν έχει τρόπο να αντιδράσει.
Αν προσπαθήσεις να σκεφτείς ποιούς βολεύει αυτή η θέση θα καταλάβεις, ίσως!!!
Αν τοποθετείς τον εαυτό σου σ' αυτήν την κατηγορία, είναι δική σου διαπίστωση, διότι εσύ ξέρεις καλλίτερα, σε κάποιον τρίτο αυτή η εντύπωση δημιουργείται...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
που ζούμε, δεν μπορούμε να κρίνουμε τι είναι σωστό και τι
είναι λάθος... Είναι αυτο που λέμε η νεκροψία θα δείξει...
Φίλε Γιάπετ, να τολμήσω να πω ότι σε βλέπω πιο ώριμο και
πιο τεκμηριωμένο;